餐厅: Cafe 2 Oyster n Grill
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2025-07-05 379 浏览
✨6款生蠔拼盤🦪✨購自: Cafe 2 Oyster n Grill (西環西營盤皇后大道西371號樂信大廈地下C&D號舖)價錢:$194推薦度:8/10-今次嗌咗6款生蠔 分別係西班牙珍珠生蠔($19)、愛爾蘭石蠔($29)、南非:伊麗莎白生蠔($29)、法國聖馬田生蠔($29)、西班牙銀堡生蠔Castillo ($39)、法國名牌吉拉多生蠔($49) 生蠔肉質鮮嫩 入口順滑清甜😋特別推薦愛爾蘭石蠔🦪 鹹鮮味幾突出 海水味頗重💚 鍾意食蠔嘅朋友可以試吓呢款~店員仲會話俾你知應該由邊一隻開始食起✅-🧡✨西班牙海鮮燴飯✨價錢:$198推薦度:8/10-西班牙海鮮燴飯有大蝦、帶子、蜆肉、青口等配料 特別係大蝦同埋帶子 食落幾爽口🧡特別欣賞佢個蕃茄汁食落口感Creamy 而且燴飯煮得軟硬適中 幾掛汁 粒粒分明✅ 💚✨洋蔥煙肉伴西蘭花✨價錢:$68推薦度:7.5/10-洋蔥煙肉配西蘭花味道正常水準😛西蘭花唔會煮得過腍 煙肉份量都幾充足✅食落鹹香 唔會好油😋🤎✨鐵板朱古力布朗尼配雲呢拿雪糕🍦✨價錢:$78推薦度:8/10-呢款甜品用熱辣辣嘅鐵板上 淋上朱古力醬🍫 聽到滋滋聲😂Brownie嘅口感
✨6款生蠔拼盤🦪✨
購自: Cafe 2 Oyster n Grill
(西環西營盤皇后大道西371號樂信大廈地下C&D號舖)
價錢:$194

🤎
✨鐵板朱古力布朗尼配雲呢拿雪糕🍦✨
價錢:$78
推薦度:8/10
呢款甜品用熱辣辣嘅鐵板上 淋上朱古力醬🍫 聽到滋滋聲😂Brownie嘅口感好鬆軟 朱古力濃郁得嚟 唔會太甜 同朋友都好欣賞佢嘅雲呢拿雪糕好Creamy 而且好大球 一冷一熱食落好正🔥 最驚喜嘅係食到尾仲有啲餅底 食落有咬口✅非常推介

💛
✨Green forest 🌳 (mocktail)✨
價錢:$48
推薦度:7/10
呢款mocktail攪勻之後會黃色變綠色 略嫌味道偏甜
✨Expresso Martini 🍸 (cocktail)✨
價錢:$68
推薦度:7.5/10
呢杯Cocktail咖啡味好香濃 上面嘅泡沫好綿密🫧入口絲滑 入面仲有幾粒咖啡豆 甜中帶苦☕️整體層次分明 鍾意咖啡嘅朋友一定要試吓
2025-06-27 439 浏览
Spa in Pearl & Irish Rock & St. Martin生蠔🦪點左3款唔同既試,個人比較愛Irish Rock,大隻又鮮d5 Course $1,488.00 五道菜 4人餐如果你係4-5個人 建議叫呢個set,超抵!食到飽住個肚走。4 Set cream of Mushroom Truf 黑松露牛肝菌雜菌湯沙律🥗帕瑪火腿凱撒沙律 煙三文魚芝麻菜沙律配芝麻醬🦐西班牙蒜味蝦 +法式香草蒜蓉牛油烤麵包蝦好彈牙,配埋個麵包食,吸晒個蝦d汁🥰中份炭燒澳汌斧頭扒一定要推介係呢個 炭燒澳汌斧頭扒🥩,超大份好吸睛,屋企人係咁影🤣 外焦內嫩,有陣陣煙燻過既香氣,熟度煮得岩岩好,鮮紅既肉流小小肉汁,好好味,另外會跟薯條🍟 甜點拼盤焦糖燉蛋、雪糕、朱古力Brownie、Tiramisu最驚喜係個朱古力Brownie,會即時係鐵板上淋朱古力醬係brownie到,好似朱古力熔岩瀑布咁熱辣辣,加埋上面既雲呢拿雪糕🍦冰火交融。

5 Course $1,488.00 五道菜 4人餐

沙律🥗
帕瑪火腿凱撒沙律
煙三文魚芝麻菜沙律配芝麻醬

🦐西班牙蒜味蝦 +法式香草蒜蓉牛油烤麵包
蝦好彈牙,配埋個麵包食,吸晒個蝦d汁🥰

中份炭燒澳汌斧頭扒

甜點拼盤
焦糖燉蛋、雪糕、朱古力Brownie、Tiramisu

2025-06-20 560 浏览
喺呢間餐廳,你會享受一個好好嘅用餐體驗:由攞位到點菜到食緊到完結,成餐飯嘅環境同氛圍都可以好輕鬆,令到自己嘅午餐時間變得寧舍開心。唔單止可以同朋友一齊吹下水食嘢,仲可以得閒同員工互動,甚至坐喺隔離個陌生人都可以隨意傾計,彼此分享喺呢間餐廳嘅體驗。呢種氛圍令人感到放鬆、自在、無拘束,好似時間都慢咗落嚟。餐廳的食物品質和數量都令人印象深刻,每一道菜都經過精心準備,無論是色香味俱全的主菜:牛扒,定係可口的是日餐湯,都是味覺嘅極致享受。尤其是餐後的Tiramisu,對於像我這樣喜愛甜食的人來說,呢件甜品簡直是心情的最佳提升劑。每一啖都充滿了咖啡的香氣與奶油的細膩,好食到嘩嘩叫😛此外,餐廳的環境也別具一番風味,充滿了鄉村風格的裝潢,讓人感到親切而溫暖。牆上懸掛著孩子們/藝術家們的畫作,呢啲作品增添咗餐廳嘅藝術氛圍,更令成個餐廳變得更加「人性化」,散發出一種關懷與溫情。

2025-05-23
  • 黑松露牛肝菌雜菌湯
紅磚牆上掛了大大小小的畫作,加上柔和的黃光更顯格調。🦪我倆蠔不客氣地點了6款生蠔:Spain Pearl, Castillo, Irish Rock, Elizabeth, St Martin, Grillardeau. 由淡至濃味開始品嚐。我們最喜歡爽脆鮮甜的愛爾蘭石蠔,以及肥厚結實有果仁味的法國吉拉多。🥂吃生蠔怎麼可以不襯上一杯白酒呢?house white富有蘋果、菠蘿水果香氣,礦物風味滿盈。餐湯分別是🦞龍蝦湯&蘭度豆湯🫛,觀其色便知味道濃厚。🦐西班牙蒜味蝦,一端上來已傳來撲鼻的蒜香🧄🐟 炭燒海鮮拼盤包括:鱸魚、八爪魚、虎蝦、翡翠螺、帶子,再配上泰式風味的醬汁格外提鮮惹味。🎃黑松露野菌南瓜意大利燴飯,每一口都是甜絲絲的。🍮法式焦糖燉蛋集結香脆與軟滑於一身,叫人回味。

紅磚牆上掛了大大小小的畫作,加上柔和的黃光更顯格調。

餐湯分別是🦞龍蝦湯&蘭度豆湯🫛,觀其色便知味道濃厚。

🦐西班牙蒜味蝦,一端上來已傳來撲鼻的蒜香🧄

🎃黑松露野菌南瓜意大利燴飯,每一口都是甜絲絲的。

🍮法式焦糖燉蛋集結香脆與軟滑於一身,叫人回味。
2025-06-17 508 浏览
今日真係大滿足,食左個戰斧扒嘅set 仲食埋3種唔同種類嘅生蠔。一開始就食左3種唔同國家嘅生蠔,每隻都有佢嘅特色,例如有啲食物係會有奶香味,有啲會蠔味重啲。再嚟就係前菜,一濃濃嘅黑松露忌廉湯同煙三文魚火箭菜,仲有個蒜蓉大蝦🍤。真係食前菜都已經好滿足。主菜黎到嘅時候,更加係見到嘩嘩聲。 勁勁勁大塊嘅戰斧牛扒。勁香嘅味道,切開勁濃嘅牛味,煮到啱啱好嘅五成熟,食落冇血腥味,亦都一啲都唔韌。每一啖都大大啖,想要調味嘅仲可以點吓佢唔同嘅醬汁。個人就最鍾意,本身配嘅黑椒汁。最後仲有一個冰火兩重奏嘅甜品,熱辣辣嘅鐵板上邊淋上朱古力同雪糕。非常特別好味嘅口感。食完真係飽到捧住個肚走。

食完真係飽到捧住個肚走。
2025-06-16 449 浏览
🦪 生蠔拼盤餐廳提供多款新鮮生蠔,今次就試咗三款,店員精選,肉質飽滿,海味濃郁,入口滑順清甜。有需要嘅話都可以搭配檸檬或特製醬汁,提升鮮味🥣 每日例湯當天是西洋菜濃湯,質地濃稠順滑,西洋菜味道香甜自然,帶出溫潤嘅口感🐙 牛油果橘子汁醃章魚新鮮章魚搭配酸橘汁,酸味清新,海鮮鮮甜,非常開胃的冷盤,好適合夏天食,而且個底仲有啲牛油果沙律,夠晒健康🍖 香烤羊架羊排外層香脆,內部保持柔嫩多汁,火候控制得宜,沒有羶味,而且仲大大份,搭配的醬汁也不會搶味,反而更襯托出肉香。🍛 和牛燴飯燴飯採用慢煮和牛,肉質鮮嫩,醬汁濃郁但不膩,飯粒吸收了肉汁後更加正!🍮 奶油布蕾焦糖層微微焦脆,內餡滑嫩香濃,甜而不膩,絕對是令人滿足的經典法式甜點。🍫 巧克力心太軟配香草雪糕心太軟外層脆口,內部巧克力漿香濃滑順,切開後流心效果誘人。搭配的香草雪糕冷熱交融 — 為呢餐飯劃下完美嘅句號!🥰🥳😆🫶🏻

🦪 生蠔拼盤

🍮 奶油布蕾

🍫 巧克力心太軟配香草雪糕

為呢餐飯劃下完美嘅句號!🥰🥳😆🫶🏻

2025-06-08 580 浏览
🍛叫左2 個lunch set seabass同ribeye, 魚煎得好香,牛亦好夠淋,加薯菜,薯條熱㷫㷫無得輸。 🦪仲有要激讚佢既蠔,我覺得必叫呀|好肥美好新鮮,一d都唔貴,好掂,好好食🤩(有南美elizabeth,西班牙castillo,法國st martin同gillardeau)個menu仲要列出所有蠔既flavour,saltiness, sweetness同mineral評分👍🏻👍🏻👍🏻

• 生蠔
2025-06-06 524 浏览
搵喺西營盤工作嘅朋友食晏,當然要由在地朋友帶路先最地道。Cafe充滿西班牙氣氛,夜晚應該仲靚。牆上掛滿咗唔同artist嘅畫,都幾有藝術氣氛。有午餐set,蒜香蝦肉意粉配湯及飲品。意粉蒜香味突出,微辣,亦煮得al dente。另外朋友推薦檸汁醃八爪魚,慢煮嘅切片八爪魚,下面係Sasa醬混牛油果粒,賣相精緻打卡able,味道清新。西班牙海鮮燴飯有大蝦、帶子、沙白等海鮮配類豐富,燴飯亦煮得軟硬適中。最後係甜品拼盤,有Brownie 配雲呢拿雪糕,焦糖燉蛋同芝士蛋糕。整體而言,午餐價錢相宜,有機會嘅話會再嚟。

整體而言,午餐價錢相宜,有機會嘅話會再嚟。

2025-06-03 529 浏览
話說我個超鍾意食斧頭扒嘅朋友,發掘咗呢間西餐廳,叫我一齊去食,因為斧頭扒要多人食先開心😆天氣開始熱,先嚟杯飲品cool down 下,我地嚟個sparkling wine配海鮮 ,唔飲酒嘅朋友揀左Mango world同Mango pineapple睇Menu見到生蠔好抵玩,最平$19一隻😳我地揀左四款生蠔🦪Spain pearl、Castillo、Elizabeth同St Martin,鮮甜肥美,一啲都唔腥👍🏻Appetizer 好吸引,我哋揀咗3款😆西班牙蒜味蝦,檸汁醃八爪魚同慢煮和牛薄片伴香醋汁,個人很喜歡配salsa 嘅檸汁醃八爪魚😋😋很開胃如果人多嘅話,叫份炭燒海鮮拼盤真係唔錯👍🏻炭燒香味實在香到不得了,連燒魚都好出息,皮脆肉嫩,平時唔太喜歡食魚嘅朋友都大讚👍🏻今日嘅主角係大過我塊面嘅炭燒澳洲斧頭扒😆外面帶點焦香,中間粉嫩,牛味濃郁,配菜都好豐富甜品拼盤,我地揀左Creme brulee + chocolate lava fondant + tiramisu,擺盤好靚,即焗嘅心太軟,香到不得了😳Creme brulee 同tiramisu 好rich朋友今次真係好介紹👍🏻打算

朋友今次真係好介紹👍🏻打算嚟緊父親節再食過🤤
  • 炭燒海鮮拼盤
  • 生蠔
  • 炭燒澳洲斧頭扒
  • 炭燒美國安格斯斧頭扒
  • 朱古力熔岩伴雲呢拿雪糕
同3個死黨殺入西營盤呢間隱世餐廳,未坐低已經俾佢個半開放式炭燒爐香到暈☺️今次真係有口福了! 生蠔拼盤(4款) 法國St. Martin打頭陣,海水味爆燈!跟手隻南非蠔creamy到似飲緊奶昔,西班牙蠔仲要帶住陣礦物回甘。新鮮度滿分,蠔殼仲要冰鎮住上枱,抵讚! 熱前戲三連擊 - 西班牙蒜味蝦:鐵板滋滋聲上枱,蒜片炸到金黃脆口,蝦肉彈牙到似識跳舞 - 檸汁醃八爪魚:八爪魚吸晒青檸酸香,夾住牛油果醬食超開胃 - 慢煮和牛薄片:粉紅色和牛片鋪到成個藝術品咁,黑醋汁吊出肉甜,正到想encore 炭燒雙王 - 海鮮拼盤:原隻大蝦開邊燒到膏香四溢,帶子厚過iPhone!- 澳洲斧頭扒(50安士):成把短劍咁大件!炭燒紋靚到似斑馬線,medium 切開呈現粉紅色... 朋友即刻搶住影相。配菜個烤雜菜,邪惡度爆錶 甜品三重奏 1. 焦糖燉蛋:脆糖殼敲落去「咔」一聲,蛋香濃到似食緊液體奶黃月餅 2. 朱古力布朗尼:外脆內流心!雲呢拿雪糕一冷一熱夾擊 3. Tiramisu:酒香夠攻鼻,手指餅吸滿espresso仲keep到脆度 飲品驚喜位 Sparkling wine配生蠔簡直

生蠔拼盤(4款)
熱前戲三連擊
- 檸汁醃八爪魚:八爪魚吸晒青檸酸香,夾住牛油果醬食超開胃
炭燒雙王
甜品三重奏
2. 朱古力布朗尼:外脆內流心!雲呢拿雪糕一冷一熱夾擊
飲品驚喜位
Sparkling wine配生蠔簡直天作之合!Mango World同Mango Pineapple兩杯特飲果肉多到似食緊甜品,解膩一流
食物質素唔錯,值得encore!環境舒服,適合同朋友嚟chill下👍
2025-05-29
  • 鐵板朱古力布朗尼伴雲呢拿雪糕
  • 法式焦糖燉蛋
  • 檸汁醃八爪魚
  • 慢煮和牛薄片伴香醋汁
  • 炭燒海鮮拼盤
  • 甜品拼盤(法式焦糖燉蛋/朱古力布朗尼拌雲呢拿雪糕/意大利芝士餅)
2025-06-02 393 浏览
“Spain Pearl”($19/1)“Castillo”($39/1)“St Martin”($29/1)“Octopus Ceviche”($148)“Garlic Shrimp”($128)“Clam Linguine”($168)“U.S. Angus Sirloin”($298)“Creme Brulee”($68)成日返屋企都會經過呢間餐廳次次都見到入面幾多人食嘢趁住端午一於去食晚飯做節🤣餐廳星期六都有歌手駐唱好好feel🎶嚟到餐廳先點咗半打生蠔🦪分別有Spain Pearl,Castillo,St. Martin生蠔肥美新鮮,配埋Champagne飲就岩哂🥂之後再點咗2個前菜,2個主菜前菜點咗檸汁醃八爪魚🐙,西班牙蒜味蝦🦐前者清新開胃,後者蒜味十足好惹味😋主菜先有紫蘇海蜆扁麵🍝海蜆大大隻好鮮甜☺️另一份主菜揀咗炭燒美國安格斯西冷扒🥩12oz嘅西冷扒夠哂大塊,外焦內嫩配嘅薯條都十分香脆,好食🍟最後最後點埋Creme Brulee做甜品食落又香又滑好滿足🤰🏻
“Spain Pearl”($19/1)
“Castillo”($39/1)
“St Martin”($29/1)
“Octopus Ceviche”($148)
“Garlic Shrimp”($128)
“Clam Linguine”($168)
“U.S. Angus Sirloin”($298)
“Creme Brulee”($68)

成日返屋企都會經過呢間餐廳
次次都見到入面幾多人食嘢
趁住端午一於去食晚飯做節🤣
餐廳星期六都有歌手駐唱好好feel🎶
嚟到餐廳先點咗半打生蠔🦪
生蠔肥美新鮮,配埋Champagne飲就岩哂🥂
之後再點咗2個前菜,2個主菜
前菜點咗檸汁醃八爪魚🐙,西班牙蒜味蝦🦐
前者清新開胃,後者蒜味十足好惹味😋
主菜先有紫蘇海蜆扁麵🍝
海蜆大大隻好鮮甜☺️
另一份主菜揀咗炭燒美國安格斯西冷扒🥩
12oz嘅西冷扒夠哂大塊,外焦內嫩
配嘅薯條都十分香脆,好食🍟
最後最後點埋Creme Brulee做甜品
食落又香又滑好滿足🤰🏻
2019 浏览
2025-05-30 373 浏览
話說這是西營盤最抵食又最有誠意嘅生蠔西餐廳。唔誇張,真係即叫即開,非常新鮮!原本只係諗住隨便食個lunch,點知我隨口一句:「好想食生蠔喎~」先生竟然話:「咁就食囉!」Yeah~即刻升呢變成生蠔盛宴!餐廳供應多達六款來自世界各地的生蠔,每款都有獨特的風味,無論是喜歡海水味重的,還是偏愛帶點甜味的,都能在這裡找到心水之選。每樣來兩隻,從價格最低($ 19)吃到最高($ 49),像是一場層次分明的美味旅程,讓人滿足得不想停下來。其中我最愛是愛爾蘭石蠔($29),有著濃郁的海水鮮味,鹹香十足,性價比高;另外法國Gillardeau生蠔($49)堪稱生蠔界的精品,甜味明顯,餘韻悠長。除了生蠔,餐廳的午餐選擇也毫不馬虎,性價比高又好味。點主菜即附香甜的粟米湯和飲品。香煎海鱸魚配蕃茄蜆肉汁跟意粉($158),魚肉大片嫩滑,汁醬帶點微甜,用來撈意粉非常惹味。烤羊架($148)更是驚喜之作,三大塊厚切羊架,肉質粉嫩多汁,配上蒜蓉汁和薯菜,絕對令人回味無窮。若想在西營盤尋找一間真心對待食材、真誠款待客人的西餐廳,這裡絕對是首選。

Oyster  plate

Oyster  plate
蕃茄蜆肉汁
烤羊架
2025-05-29 304 浏览
碳燒7OZ南非M8 9和牛牛柳扒牛柳以肉質較瘦嘅部位黎講非常軟淋,而且表面有碳烤嘅香味,以7oz嘅牛肉嚟講都非常滿足,仲有食極唔停口嘅薯條,所選用嘅係粗身薯條,非常有滿足感!海鮮拼盤有魷魚、翡翠螺、魚柳、大蝦、帶子五種海鮮集結。每種海鮮都經過調味烤製而成。我特別鍾意裏面嘅帶子,有時候帶子整得太老會好韌。但係呢間餐廳整得帶子軟腍腍度啱啱好,中間仲有少少粉紅色😌西班牙蒜味蝦最推薦的😻 上菜嘅時候已經勁香,鍾意蒜味嘅人一定唔可以錯過,每隻蝦充滿蒜蓉香味,而且爽口彈牙,夠晒大隻,同埋份量都唔少👍🏻配埋鬆脆嘅蒜蓉包,一流🤤🤤檸汁醃八爪魚慢煮八爪魚唔會覺得靭,加上酸酸地嘅他他,非常開胃,令人食指大動🤩另外值得一提係心太軟,呢個價錢真係超值,心太軟外脆,中間嗰層做到朱古力海綿蛋糕感覺,再食落去就係流心朱古力,整個火候做得啱啱好,配合埋雲呢拿雪糕,四重享受,為晚餐畫上一個完美句號,大家去到記得要嗌,同埋預留時間俾佢去整😍
碳燒7OZ南非M8 9和牛牛柳扒

西班牙蒜味蝦

檸汁醃八爪魚

Cafe 2 Oyster n Grill西環西營盤皇后大道西371號樂信大廈地下C&D號舖經開西營盤,老友推介高質生蠔靚西餐,環境舒適,食材新鮮,果然冇介紹錯!😸首先嚟個生蠔拼盤,有西班牙珍珠生蠔、愛爾蘭石蠔、南非伊利沙伯生蠔、法國聖馬田 生蠔、西班牙銀堡生蠔和法國名牌吉拉多生蠔,即叫即開,鮮味十足,海水味濃,加新鮮檸檬汁和醬汁提升層次,大滿足。😻慢煮和牛薄片伴香醋汁面層加了新鮮火箭菜和香濃芝士,香滑的慢煮和牛肉汁豐富,酸酸甜甜的香醋汁,好開胃,推薦!😉西班牙蒜味蝦爽口彈牙的蝦肉,蒜蓉味香氣四溢,麵包口感鬆軟,好惹味!😍燒西班牙豬肋骨配黑醋燒烤醬配菜有新鮮蕃茄、翠玉瓜和薯仔,黑醋燒烤醬搽滿了豬肋骨,豬肉口感煙韌,肉味香濃,份量十足,好正!🤤朱古力心太軟伴雲呢拿雪糕香濃的雲呢拿雪糕,底層有香脆的Oreo,心太軟口感鬆軟,流心朱古力慢慢滲出, 加新鮮士多啤梨、藍莓和脆條,喜歡甜品的朋友不能錯過。💖Hay Hay Chadonnay清新的果香味,甜度適中,配海鮮一流,So Chill。😘Hay lay Cabernet Merlot酸度和單寧適中,口感順滑,配肉 perfect match
Cafe 2 Oyster n Grill

西環西營盤皇后大道西371號
樂信大廈地下C&D號舖

慢煮和牛薄片伴香醋汁

西班牙蒜味蝦

爽口彈牙的蝦肉,蒜蓉味香氣四溢,麵包口感鬆軟,好惹味!😍

燒西班牙豬肋骨配黑醋燒烤醬

朱古力心太軟伴雲呢拿雪糕

Hay Hay Chadonnay

清新的果香味,甜度適中,配海鮮一流,So Chill。😘

Hay lay Cabernet Merlot

酸度和單寧適中,口感順滑,配肉 perfect match。😽

Cafe 2 Oyster n Grill 環境舒適氣氛好,食材新鮮高質,侍應服務態度好,生蠔肋骨甜品正,回頭率高。😎🤘🏻

2025-05-21
食左3款生蠔🦪:Irish Rock 愛爾蘭石蠔Elizabeth 南非:伊麗莎白 生蠔St. Martin 法國聖馬田生蠔全新都好新鮮有海水味之餘唔鯹👍🏻冇沙。唧埋檸檬汁🍋和酸汁更突顯蠔的鮮味~😋嗌左午餐套餐。午餐套餐包括湯+(汽水或茶)。跟餐餐湯是蘑菇忌廉湯。嗌左個「燒紐西蘭肉眼扒配蘑菇汁」。可選跟(飯/意粉/薯菜),揀左意粉🍝。上枱時重出煙,證明即叫即製👍🏻👏🏻。肉眼扒勁大塊,佔了成隻碟😱!厚身有口感~😋牛味香濃。❤️洋蔥煙肉拌西蘭花🥦同樣上枱時冒煙,夠晒熱👏🏻👍🏻。西蘭花🥦爽脆!煙肉🥓為西蘭花添上微微鹹香。黑松露蘑菇湯將蘑菇切成碎粒,入口勁香蘑菇味又有粒粒蘑菇粒,口感creamy~❤️經典雙層芝士漢堡配薯條熔了的芝士🧀配安格斯牛永遠都咁夾!👍🏻👏🏻安格斯牛牛味香濃,配上芝士的鹹香和軟熟的包簡直冇得輸!😍 跟餐兩杯飲品我和朋友都嗌左:凍檸檬茶。嗌左甜品:Tiramisu。另加了錢嗌一球Vanilla Ice-cream。雪糕上有一條餅乾條,咬開才見中間有些芝士😍。一啖雪糕一啖蛋糕,好味都唔捨得食完!🥹邊食甜品邊飲凍檸檬茶好正!檸檬茶我冇加糖,茶味正好中和了甜品的甜味👍🏻😋。
食左3款生蠔🦪:
Irish Rock 愛爾蘭石蠔
Elizabeth 南非:伊麗莎白 生蠔
St. Martin 法國聖馬田生蠔

嗌左午餐套餐。午餐套餐包括湯+(汽水或茶)。

跟餐餐湯是蘑菇忌廉湯。

上枱時重出煙,證明即叫即製👍🏻👏🏻。
肉眼扒勁大塊,佔了成隻碟😱!厚身有口感~😋牛味香濃。

❤️洋蔥煙肉拌西蘭花🥦

黑松露蘑菇湯

❤️經典雙層芝士漢堡配薯條

跟餐兩杯飲品我和朋友都嗌左:
凍檸檬茶。

嗌左甜品:Tiramisu。