2022-11-25 70 浏览
東涌隱世露天向海餐廳呢度環境以為自己去咗旅行餐廳員工都係外籍人士平日weekday黎食lunch仲有lunch set 好抵4⃣️道菜餐單+茶/咖啡湯或沙律🥗我就叫咗沙律比我想像中大份前菜脆皮魷魚加他他醬和甜辣醬主菜意大利扁麵🍝墨魚汁扁麵配蟹肉🍅番茄辣椒🌶️新鮮香草EVO油估唔到味道有幾新鮮,濃濃墨魚汁再配上蟹肉蕃茄再加上少少辣味呢個配搭真係一流值得推介一試是日甜品🧁Homemade tiramisuLatte呢個餐真係食唔晒
東涌隱世露天向海餐廳

主菜
意大利扁麵🍝
墨魚汁扁麵配蟹肉🍅番茄
辣椒🌶️新鮮香草EVO油
估唔到味道有幾新鮮,濃濃墨魚汁再配上蟹肉蕃茄再加上少少辣味
呢個配搭真係一流

值得推介一試
是日甜品🧁
Homemade tiramisu
Latte
呢個餐真係食唔晒
#joyfood_ 東涌Cabana Breeze 📍東涌怡東路9號灣景薈地下12-15號舖━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━唔係好經常經過東涌 不過每一次去大嶼山都會試一間附近嘅餐廳🤩 呢間都bookmark咗幾耐 今次終於有機會嚟試吓 今次平日嚟 lunch set $158 +10% or above 會包沙律或湯 前菜 主菜 甜品━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🫕 soup ▶︎ 嗰日餐湯係南瓜湯 上面會有麵包粒裝飾▶︎ 南瓜湯質感順滑 入口有淡淡嘅南瓜同奶味😲好味指數:●●●◐○━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🐔 Chicken wings▶︎ 估唔到係有兩件雞翼同一件雞錘 而且仲有兩種調味 旁邊配有辣醬▶︎ 雞翼係BBQ味道為主 肉質嫩滑帶有肉汁 唔洗點醬都好夠味▶︎ 雞錘裹上炸粉 帶有淡淡胡椒味 炸得都幾酥脆👍🏻 好味指數:●●●●○━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🍝 Linguine▶︎ 墨汁意粉 配上蟹肉 番茄 洋蔥 辣椒等 分量都幾大▶︎ 意粉口感唔錯 唔會太硬或太軟 隱約中有少少墨汁味
#joyfood_ 東涌

▶︎ 配料嘅分量夠撈曬成個意粉 而且食到少少蟹嘅鮮甜味
好味指數:●●●●○
Linguine

🍰 Tiramisu
▶︎ 是日甜品係Tiramisu 不過唔同宜家市面上所見嘅手指餅加馬斯卡彭 佢係用蛋糕代替手指餅
▶︎ 蛋糕體部分偏多 帶有少少咖啡味 因為mascarpone嘅分量唔多 所以唔漏都唔甜👍🏻
好味指數:●●●◐○
Tiramisu

🍹Exotic Breeze +$30 +10%
▶︎ 好大杯嘅mocktail 入面有熱情果 芒果 菠蘿 香蕉 同檸檬水
▶︎ 係好重嘅熱帶風情味道 酸酸甜甜 亦都feel到好重熱情果味🙌🏻
好味指數:●●●●◐
Exotic  Breeze

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
到訪日期: 11月尾 (午餐)
快樂指數😋: ⑦⑧/①⓪⓪
性價比: 🌕🌕🌕🌘🌑
環境: 🟦🟦🟦🟦⬜️
服務分: 🔆🔆🔆🔆🔆
再訪意願: ❤️❤️❤️❤️🤍
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
#香港美食 #香港餐廳 #香港 #東涌美食 #東涌餐廳 #東涌 #CabanaBreeze
#foodiehk #foodie #hkfoodie #hkfood
#西餐 #西餐廳 #linguine #Tiramisu #exoticbreeze #打卡必去 #世外桃園 #chill爆酒吧 #極力推薦 #東涌 #扒房 #cocktails #mocktail #啤酒 #多國菜 #sheratonhongkongtungchung
soup
Chicken  wings
Linguine
Tiramisu
Exotic  Breeze
2022-11-19 81 浏览
香港➰東涌今次去左間位於東涌世茂喜來登酒店入面既一間西餐廳 雖然位置比較偏僻 但東涌OUTLET有 穿梭巴士到達餐廳 都好方便餐廳無論室內定室外都可以打到卡 十分有情調😍 室外有3個以雀籠做主題既藤椅位 影相會比較有特色❤️夜晚既氣氛應該會較下就浪漫~大家不訪考慮下去呢到relax下 chill一chill▶️ Salmon Tartar 三文魚他他💸 $168先點一道開胃菜 三文魚伴沙律醬 亦加左檸檬汁味道偏酸 好開胃😍▶️ Linguine 香辣蟹肉魷魚墨汁扁麵條 💸 $168墨魚汁直接融入左麵條入邊 食落仲會食到粒粒既蟹肉同魷魚🦑 好有層次感😆而佢有好重既橄欖油香~ 擺盤都相當有心思❤️▶️ Tiramisu 💸 $88個人覺得呢間既Tiramisu 十分岩我心水 😍佢每層都做到好分明 一層cream 一層海綿蛋糕🍰口感細膩飽滿 有咖啡味 但唔會太超過~ 相當唔錯😎😎😎————————————————————————JMY.FOOD大家可以去比個like同follow埋我地嫁🥰————————————————————————J MY FOOD指數♥️🌤 環境:4/5🤵🏻 服務: 4/5🍼
香港➰東涌

而佢有好重既橄欖油香~ 擺盤都相當有心思❤️

▶️ Tiramisu 💸 $88
個人覺得呢間既Tiramisu 十分岩我心水 😍
佢每層都做到好分明 一層cream 一層海綿蛋糕🍰
口感細膩飽滿 有咖啡味 但唔會太超過~
相當唔錯😎😎😎

🤵🏻 服務: 4/5
🍼 味道: 4./5
👣 推薦: 🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀🙆🏻‍♀🙆🏻‍♀️️/5

🚗 參考交通方法 :
1) 免費接駁巴士:東涌地鐵站A出口對出穿梭巴士站,查看最新時間表
2) 巴士:青馬收費廣場轉車E21A 迎禧路落車,往Sheraton酒店方向步行5-8分鐘,隔離就係灣景薈
3) 港鐵:東涌地鐵站B出口巴士總站,搭37M到東環落車,往Sheraton酒店方向步行5-8分鐘
4) 步行:東涌Citygate出發,步行約15 分鐘左右
5) 的士:由東涌地鐵站出發到Sheraton酒店,車費大約$30左右

#JMYFOOD_東涌
#JMYFOOD_西餐
Cabana Breeze位於東涌怡東路9號灣景薈地下12-15號舖。之前朋友去左以到打卡,見到環境一流,餐廳設有室內和露天座位,室內裝潢用上黃燈籠及葵扇型吊扇做裝飾,一望入去金光閃閃,非常有氣派,而露天位置,有三大個巨型藤製椅子及梳化位,勁有渡假feel 。Spaghetti Aglio Olio Add Prawns 經典意式蒜香辣意大利粉一上枱,香氣撲鼻,蝦肉爽口彈牙,意粉火喉剛剛好,軟硬適中,用上香蒜和辣椒片炒意大行粉,夠辣惹味,味道調節得剛剛好。Portabello Risotto with salmon 大啡蘑菇燴飯及煙三文魚賣相精緻吸引,飯入面放了一隻大啡菇,大啡菇好Juicy,燴飯入面有大量的雜菇,燴飯口感好Creamy 。

經典意式蒜香辣意大利粉

大啡蘑菇燴飯及煙三文魚
2022-11-14 54 浏览
出東涌世茂喜來登酒店T-Bay灣景薈食晚飯,呢度好多餐廳,見到 cabanabreezehk 環境好靚,外面仲有好渡假風嘅露天座位,一於試呢間😍😍😍 坐咗一陣外面,其實幾舒服!仲歡迎毛孩添🐶Hamachi Ceviche $168油甘魚刺身份量都幾多,仲有車厘茄、黑蒜、毛豆、炸洋蔥、沙律菜😋醬汁好惹味,好清新開胃!Brick Chicken $198好多香草、麵包糠,仲食到少少孜然粉調味,雞肉肉質嫩滑,配菜烤薯仔,仲有紫色薯仔添,真係幾特別,不過味道同普通薯仔就差不多!分量完全唔吝嗇Parma Ham Pizza $178炭烤焗pizza, 批底非常好食😋非常足料,大大個,大家一致讚好👍🏻Exotic Breeze $58 HH 時段有菠蘿、熱情果、Lemonade等,冇得輸嘅配搭,開胃又好飲!我見好多枱都係嗌呢杯😃 HH都幾抵飲
出東涌世茂喜來登酒店T-Bay灣景薈食晚飯,

Hamachi Ceviche $168

Brick Chicken $198

Parma Ham Pizza $178

Exotic Breeze $58 HH 時段
  • Hamachi  Ceviche
餐廳室內同室外空間都好大,室內行華麗歐陸風格,好有氣派,好啱情侶拍拖約會。室外露天座位充滿泰國風情,有三個靚靚大鳥籠藤椅位,夜晚坐喺度食嘢嘆景,真係幾舒服仲好啱打卡影相!枱面上仲有支紅玫瑰做裝飾,感覺幾浪漫~😳普羅旺斯燒春雞 $198新鮮香草麵包糠烤製縠飼春雞充滿濃郁香草味,雞肉非常嫩滑juicy!伴碟有迷迭香烤薯仔,份量多,一咬落去有外脆內軟感!💕Quattro Formaggi $168由主廚精選四款芝士做餡料既石窯爐烤Pizza,即叫即整上枱熱辣辣!😍 Pizza好大份,兩個人都食唔哂~😆 芝士Pizza烤到金黃色,非常吸引~ 批邊脆口,Pizza屬於煙韌,加埋芝士既鹹香味,好好食~👍🏻🌟 依架經Openrice 訂座,可以用正價85折單點餐牌食品🍽️推介食物:普羅旺斯燒春雞、Quattro Formaggi食物質素:🧸🧸🧸🧸🧸環境:🧸🧸🧸🧸🧸性價比:🧸🧸🧸🧸🧸泊車:灣景薈停車場

普羅旺斯燒春雞 $198

Quattro Formaggi $168

推介食物:普羅旺斯燒春雞、Quattro Formaggi
食物質素:🧸🧸🧸🧸🧸

2022-11-10
普羅旺斯燒春雞
Quattro Formaggi
2022-11-09 61 浏览
8 𝓝𝓸𝓿𝓮𝓶𝓫𝓮𝓻 2022🙋🏻‍♀️:東涌新開左間好靚既餐廳🙋🏻‍♂️:咁不如就去個度tea 下啦(放假去東涌除咗行outlet 之外,仲可以去呢間靚靚餐廳打下卡,而對於住係東涌既朋友泥講,都多一個可以慶祝或者朋友食tea 既選擇。我哋最中意呢度既裝修,如果唔怕熱既朋友,可以坐係室外鳥籠,有種置身於係異國風情嘅感覺,而室內比較有驚喜,英倫風既梳化加小小復古裝飾,配合得好別致。Tea 方面想食小小簡單輕食1. Fish & Ghips 炸魚薯條 (由於我哋本身都好鍾意食炸魚薯條所以都覺得不錯)2. Spaghetti Aglio Olio 經典意式蒜香辣意大利粉(適合所有喜歡食辣嘅朋友,但係建議加埋大蝦,會比較美味。)3. Ice latte & cappuccino整體來講三五知己打下卡食下嘢係一個好好嘅選擇,除咗可以影返一輯靚相之外,可以好放鬆咁享受下午茶。This place has a relaxed, casual vibe. And the service there is very attentive. When you go to tung chung you mu
8 𝓝𝓸𝓿𝓮𝓶𝓫𝓮𝓻 2022

🙋🏻‍♀️:東涌新開左間好靚既餐廳

🙋🏻‍♂️:咁不如就去個度tea 下啦

Tea 方面想食小小簡單輕食

1. Fish & Ghips 炸魚薯條
(由於我哋本身都好鍾意食炸魚薯條所以都覺得不錯)

2. Spaghetti Aglio Olio
經典意式蒜香辣意大利粉
(適合所有喜歡食辣嘅朋友,但係建議加埋大蝦,會比較美味。)

3. Ice latte & cappuccino

This place has a relaxed, casual vibe. And the service there is very attentive. When you go to tung chung you must try this restaurant.

#打卡必去 #世外桃園 #chill爆酒吧 #極力推薦 #東涌 #CabanaBreeze #扒房 #cocktails #啤酒 #多國菜 #sheratonhongkongtungchung

#香港美食 #吃貨 #吃貨女孩 #吃貨日常 #相機食先 #staycation #couple #coupledating
#hkcafe #cafehopping #centraldinner
#hkfood #hkdinning #hkfoodie #nofoodnolife
Fish & Ghips 炸魚薯條
Spaghetti Aglio Olio
Fish & Ghips 炸魚薯條
Spaghetti Aglio Olio
2022-11-09 62 浏览
#𝕿𝖚𝖓𝖌 𝖈𝖍𝖚𝖓𝖌 東涌隱世餐廳🍴🚨近東涌喜來登酒店開左幾間特色餐廳,咁啱比呢間餐廳出邊鳥籠吸引咗,見有下午茶時段就入去試吓。午市套餐星期一至五FOUR COURSE MENU+TEA/COFFEE 大約價錢$160起,公眾假期除外。由於當日出邊天氣唔太良好,我哋選擇咗坐入面,餐廳入邊都裝修得雍容華貴,到處都係打卡位,餐廳侍應大部份都講英文,大部分西式菜單應有盡有,今次試左散叫menu:1-Spaghetti Aglio Olio經典意式蒜香辣意大利粉 HKD 108Spaghetti Carlic, Evo Oil, Chili flakes香蒜,特级初榨橄欖油,辣椒片炒意大利粉可: Add Prawns 另加八隻蝦 (8 Pcs)意粉份量唔算多,大約一人份量,意粉硬度適中,不過略嫌太辣,如果辣椒🌶️粉份量減少更好。2-Fish & Chips 炸魚薯條 HKD198Tempura battered fish served with chips炸魚配薯條, 上碟亦有配埋他他醬及茄汁,薯條炸得香脆可口,但炸魚略嫌重厚粉。總括嚟講嘢食偏貴,但勝在環境優美,🛖如果嘢食質素再提升少少比較好
#𝕿𝖚𝖓𝖌 𝖈𝖍𝖚𝖓𝖌

1-Spaghetti Aglio Olio
經典意式蒜香辣意大利粉 HKD 108
香蒜,特级初榨橄欖油,辣椒片炒意大利粉
可: Add Prawns 另加八隻蝦 (8 Pcs)

2-Fish & Chips 炸魚薯條 HKD198

總括嚟講嘢食偏貴,但勝在環境優美,🛖
如果嘢食質素再提升少少比較好。想尋找隱世桃園又坐得舒服嘅餐廳,呢度嘆個下午茶都係唔錯嘅選擇🫧

📍 Cabana Breeze (東涌)🏝️
東涌怡東路9號灣景薈地下12-15號舖
2022-11-08
下午茶
2022-11-06 57 浏览
服務還可以,食物真心差!第一次去,本著order d比較穩陣嘅試吓。包括八爪魚沙律,炸魚薯條及烤雞。係全部都係差。八爪魚沙律完全冇味,白烚熟上枱一樣。炸魚薯條,炸得乾哂身,係overcook 嘅。烤雞又係冇味同埋仲要唔熟⋯⋯唔明d食评咁好嘅原因!P.S: 侍應解釋佢哋嘅烤雞特色係咁樣,下次或者要求煮熟啲。😂唔通好似牛扒咁煮法先叫正確。

2022-11-06
2022-11-04 1660 浏览
餐廳位於東涌世茂喜來登酒店T-Bay灣景薈入面,有室內用餐區和寬敞的露天座位室內以歐陸風裝修為主,再加上特別蒸籠設計的酒吧,同位置特別舒服的半圓拱梳化打卡位,環境非常舒適室外露天座位以泰國風為主,有大量座位,非常休閒,而且戶外有三個超吸睛的巨型藤椅位,充滿熱帶風情,非常有渡假 feel但用餐當日實在太好天,所以都係舒舒服服坐半圓拱梳化打卡位慢慢享受一下餐廳主要提供石窯爐烤焗薄餅、多款新鮮海鮮,而且餐廳仲係人狗共融平台,大家仲可以帶埋可愛活潑的毛孩一起用餐食物方面:Calamari : 魷魚圈彈牙嫩滑,炸粉薄身香口,加上泰式酸辣醬及他他醬,非常惹味Truffle Carbonara : 醬汁用上濃郁的松露味及奶油芝士味,扁意粉軟硬適中,非常掛汁,再加上大大塊的香脆煙肉,超美味松露白汁意大利麵Babay Back Ribs (Full) : 豬肋骨以秘製乾香料及燒烤醬慢烤,鬆軟入味,再加埋香脆薯條份量十足Ours Tips : 如果經 Openrice 訂座,仲可以用正價85折單點餐牌美食

食物方面:

午餐
2022-11-01 59 浏览
2022.10.30臨近Halloween🎃唔想同人迫又想有儀式感😁於是上網搵到呢間東涌隱世餐廳黎個Chill Lunch 🍽餐廳設有室內室外座位😍見到好多一家大細👨‍👩‍👧‍👦連埋毛孩🐕‍🦺一齊黎!感覺比較Relax 😉飲品方面今次叫左兩杯Signature Cocktail🍸 Home Kong Sling 🇭🇰$98 (HH)同Dark & Stormy⛈ $98(HH)兩杯都用上有印第安人風格既杯盛載住🦚用黎打卡一流📸味道都相較濃烈🫢野食方面就叫左1️⃣Maialae Porchetta $318 係外層好脆皮而肉質嫩滑既慢煮乳豬🐷再加上惹味既綠莎莎醬同蘋果汁既伴菜!中和油膩💚2️⃣Hamachi Ceviche $168Ceviche = 檸汁🍋醃海鮮🦞係秘魯的國民美食😋擺盤面層好Green 令到感覺好清新💚廚師用上檸汁🍋洋蔥🧅香草🌿蕃茄🍅 醃製後既油甘魚🐟好鮮甜惹味👅用餐後仲可以坐番穿梭巴去東涌Outlet shopping 嫁🛍
2022.10.30

2️⃣Hamachi Ceviche $168

上次見到朋影去左呢間充滿熱帶風情主題嘅餐廳,我都特登入去東涌搵下呢間餐🤩去打下卡,食下野😋😋🔹Pappardelle 意大利闊條麵 $178意大利闊條麵配上牛肝菌和雜菌,仲有好香濃嘅黑松露忌廉汁😍意大利闊條麵用蒜片爆炒過,再加上濃濃嘅黑松露忌廉汁,真係幾好味👍🔹蘆筍煙熏三文魚Pizza 🍕$178呢個pizza 超大份,材料配以馬蘇里拉芝士、帕爾馬千芝士、煙赢三文魚、藘筍😍全部都係我鍾意食嘅嘢!食落好多芝士,餅底鬆脆,鍾意食pizza 嘅朋友一定要試!

🔹Pappardelle 意大利闊條麵 $178

🔹蘆筍煙熏三文魚Pizza 🍕$178

Pappardelle 意大利闊條麵
蘆筍煙熏三文魚Pizza
Pappardelle 意大利闊條麵
蘆筍煙熏三文魚Pizza
餐廳位於東涌Sheration酒店旁的T-Bay裡,位置較偏遠但可以坐酒店的shuttle bus前往,其實也十分方便👍🏻餐廳地方很大,有戶外和室內位置,到處都是打卡位,戶外有3大張藤椅鳥籠座位,感覺就像去了峇里島度假;室內裝修走華麗的歐洲風格,隨便拍都很好看🤩水牛雞翼配甜辣醬:雞翼炸得好香脆,肉質夠嫩滑,醬汁十分惹味,另附有甜辣醬必點🤩蒜蓉炒大蝦:有8大隻蝦,蒜蓉味十分濃郁,大蝦肉質鮮嫩美味經典意式蒜香辣意大利粉:由香蒜、特級初榨橄欖油、辣椒片炒成,沒有多餘的調味,簡單直接,就是香濃的蒜香和辣,愛吃辣的我表示很喜歡😋HUA ONO:這杯mocktail🍹由黑莓、紅莓、草莓🍓、檸檬汁🍋等多種水果製成,香甜美味EXOTIC BREEZE:由百香果、芒果、菠蘿、香蕉等調配而成,味道酸酸甜甜《Cabana Breeze》@cabanabreezehk📍東涌怡東路9號灣景薈地下12-15號舖

蒜蓉炒大蝦:有8大隻蝦,蒜蓉味十分濃郁,大蝦肉質鮮嫩美味

📍東涌怡東路9號灣景薈地下12-15號舖
2022-10-29 43 浏览
東涌熱帶度假風餐廳風景咁靚,見已經涼涼地就坐户外啦~SET LUNCH 午餐套餐四道菜餐單+茶/咖啡1️⃣是日精選沙律或餐湯🎃南瓜湯🥗沙律份量都吾細 南瓜湯濃郁香滑 十分香甜2️⃣前菜雞翼兩款雞翼一次試晒!雞翼夠晒脆~🍄大蒜蘑菇充滿奶油香同濃郁蒜香🧄咬落去爆汁!3️⃣主菜🍝意大利扁麵 $158墨汁扁麵相當彈牙 配上勁多蟹肉碎🦀同切粒蕃茄🍅蒜末🧄辣椒🌶️ 帶出香辣口感 好惹味🦴慢煮BB豬助骨配薯條 $198勁大份!外層有陣陣焦香同燒烤 內層嘅肉又軟嫩多汁~🍟如果薯條唔係放係豬肋骨下面會更好 因為會變淋咗4️⃣是日精選甜品🧀藍莓芝士蛋糕🫖Earl grey☕️Cappucino加一服務費Cabana Breeze (東涌)東涌怡東路9號灣景薈地下12-15號舖
東涌熱帶度假風餐廳

風景咁靚,見已經涼涼地就坐户外啦~

SET LUNCH 午餐套餐
四道菜餐單+茶/咖啡

1️⃣是日精選沙律或餐湯
🎃南瓜湯
🥗沙律
份量都吾細 南瓜湯濃郁香滑 十分香甜
2️⃣前菜
雞翼
兩款雞翼一次試晒!雞翼夠晒脆~
🍄大蒜蘑菇
充滿奶油香同濃郁蒜香🧄咬落去爆汁!
3️⃣主菜
🍝意大利扁麵 $158
🦴慢煮BB豬助骨配薯條 $198
4️⃣是日精選甜品
🧀藍莓芝士蛋糕

🫖Earl grey
☕️Cappucino

加一服務費

Cabana Breeze (東涌)
東涌怡東路9號灣景薈地下12-15號舖
2022-10-27 37 浏览
第一次嚟到東涌喜來登酒店依邊,發現T bay入面有唔少餐廳睇落幾舒服,好有度假feel🏖️好似去咗旅行咁呀(ˊᗜˋ*)و┈✨Asparagus smoked salmon pizza蘆筍煙燻三文魚披薩 $178- Pizza即叫即整🍕比想像中更大塊😍配料有smoked salmon, mozzarella cheese, parmeson cheese同蘆筍,芝士多到經可以拉絲(≧▽≦)再加上smoked salmon既鹹香味,好味😋而且餅邊烤得非常香脆,餅底偏煙韌,而且有麥香味,依個pizza底我鍾意!!一口咬落都非常滿足(๑´ڡ`๑)💕✨Truffle carbonara 黑松露卡邦尼意大利闊麵 $188- 十分推介!!!如果鍾意食carbonara既你一定要叫依個🤤忌廉汁又香又creamy,有濃濃既黑松露味,而且意粉係口感煙韌既扁意粉,每一條都掛滿醬汁,好味到一啖接住一啖咁不停食(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)~┈💕整體黎講,無論係環境定食物質素上,今餐都好滿足(´∀`)有種遠離煩囂既感覺,絕對會encore~~~💙

Asparagus smoked  salmon  pizza

Truffle  Carbonara

Truffle  Carbonara