2022-08-14 121 浏览
上次同大家講東涌新去處未完嫁😉附近開左新酒店,入到去穿過酒店有幾間新開餐廳,大部分都連酒吧,所以岩曬夜晚傾計飲野 餐廳位置非常寛落勁好坐,裝修好摩登門口有室外坐位,有不少遊客。餐廳水係要另叫,正常店員會問你飲咩,可以叫左飲品先。時令生蠔半打生蠔飽滿,帶有海水的鹹味和淡淡的鮮甜。配有茄汁同紅𣈏。Salmon Tartare 三文魚他他作為前菜非常好,非常開胃 ,味道清新、酸酸地配酒都不錯👍🏻炸魚薯條👍🏻必叫炸魚大條肉身夠厚身,重點炸醬好薄非常脆配酸味沙律醬,魚肉保持滑身👍🏻👍🏻薯條用真原個薯仔切,有薯味。整體環境十分好 ,岩曬拍下拖行下街😉無拖拍既可能會遇到啲單身自己飲野😆

餐廳位置非常寛落勁好坐,裝修好摩登
門口有室外坐位,有不少遊客。

餐廳水係要另叫,正常店員會問你飲咩,可以叫左飲品先。

時令生蠔半打
生蠔飽滿,帶有海水的鹹味和淡淡的鮮甜。配有茄汁同紅𣈏。

Salmon Tartare

炸魚薯條👍🏻必叫

整體環境十分好 ,岩曬拍下拖行下街😉
無拖拍既可能會遇到啲單身自己飲野😆
2022-08-13 87 浏览
The table had food stains ie poor cleaning by staff. No staff checked or scanned our LeaveHomeSave app.Some food were over-salty. Others were so so in taste.Not given the menu until 15min after seated and when we requested.80% of the waiters had masks lowered below their nose or mouth at some point. Half of them drank or ate snacks while they were working.One item ordered was missed.All dishes and glasses were taken away even before the bill was paid. Saw staff staring at their phones at empty t

One item ordered was missed.

Saw staff staring at their phones at empty tables.

Basically very poor, unprofessional service.
有一天決定入東涌,搵男朋友食異國菜🌴最後簡左東涌喜來登酒店一帶的「Cabana Breeze 」原來地鐵一出 的士站附近有專巴接送到酒店 ,每30分鐘一班十分方便猶如其名,餐廳室外環境清幽,而且擺滿竹藤「小屋」,就好似去了度假般的享受😎室內則帶有另一番的感覺,好像歐洲宮殿般華麗,整體感覺好像離開了香港走了一轉外國,可惜當日下大雨,不然景觀會更美🥲☔️If you’re looking for a breezy place to shelter from the recent summer heat, look no further as the Cabana Breeze is the right place for you. Its name pretty much speaks for itself. With displays of Cabanas stationed outside of the exotic restaurant, you can literally feel the summer breeze touching you gentle as you sip on

If you’re looking for a breezy place to shelter from the recent summer heat, look no further as the Cabana Breeze is the right place for you. Its name pretty much speaks for itself. With displays of Cabanas stationed outside of the exotic restaurant, you can literally feel the summer breeze touching you gentle as you sip on a rejuvenating
cold drink.
蟹肉魷魚墨汁扁意粉

🌟蟹肉魷魚墨汁扁意粉
零售價:$168

一道人氣的菜式,不但賣相精緻,而且份量十足,一絲絲蟹肉配搭蕃茄粒,更突出了蟹肉鮮味,濃郁香滑墨汁意粉,同時亦十分惹味,吃極不慣✨

As I was taking a moment to admire the delicate display; my boyfriend, on the other hand, couldn’t help but took a huge bite from the dish. Truth be told, the presentation of the dish made our mouths watered. With crab meat layering together with slices of tomatoes, it added a fresh kick to the enriching taste that made us curve for more. Hats off to the chef for creating this flavor combination.
蟹肉沙律

🌟蟹肉沙律
零售價:$168

菜式層次分明,外觀精美,由上而下鋪滿,牛油果、芒果、蟹肉,除了鮮甜的蟹肉,同時能從粒粒芒果品嚐到熱帶風情
牛油果亦添增了飽和感。

Another stunning piece of art. The colours surely shined through with each layer shadowing the next. From slices of avocado, mangos to crab meat, each item compliments the other fittingly. A true tropical delight!

Brick  Chicken

🌟Brick Chicken
零售價:$198

採用新鮮香草麵包糠烤製,再加入迷迭香香料,味道與別的烤雞與眾不同,另配上各款甜薯亦十分合適,喜歡中東風味的人必定要試。

Our last order of the day gave us a tasteful surprise. An unexpected strong Middle Eastern spice hit us strongly, with a splashes of rosemary hinting from each hite. Highly recommended for those who crave for something new.

味道:8/10
環境:9/10
性價比:8/10
回頭度:8/10
蟹肉魷魚墨汁扁意粉
蟹肉沙律
𝐒𝐞𝐭 𝐢𝐧 𝐭𝐡𝐞 𝐬𝐨𝐨𝐭𝐡𝐢𝐧𝐠 𝐬𝐮𝐫𝐫𝐨𝐮𝐧𝐝𝐢𝐧𝐠 𝐨𝐟 𝐒𝐡𝐞𝐫𝐚𝐭𝐨𝐧 𝐇𝐨𝐭𝐞𝐥 𝐢𝐧 𝐓𝐮𝐧𝐠 𝐂𝐡𝐮𝐧𝐠, 𝐂𝐚𝐛𝐚𝐧𝐚 𝐁𝐫𝐞𝐞𝐳𝐞 𝐢𝐬 𝐚 𝐫𝐨𝐨𝐟𝐭𝐨𝐩 𝐛𝐚𝐫 𝐫𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭 𝐰𝐡𝐞𝐫𝐞 𝐰𝐞 𝐜𝐚𝐧 𝐞𝐧𝐣𝐨𝐲 𝐠𝐞𝐧𝐭𝐥𝐞 𝐛𝐫𝐞𝐞𝐳𝐞 𝐚𝐧𝐝 𝐩𝐚𝐧𝐨𝐫𝐚𝐦𝐢𝐜 𝐬𝐞𝐚 𝐯𝐢𝐞𝐰 𝐢𝐧 𝐩𝐚𝐫𝐚𝐥𝐥𝐞𝐥. 𝐓𝐡𝐞 𝐨𝐮𝐭𝐝𝐨𝐨𝐫 𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐢𝐬 𝐚 𝐛𝐨𝐭𝐚𝐧𝐢𝐜𝐚𝐥 𝐠𝐚𝐫𝐝𝐞𝐧🏝 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐥𝐞𝐭𝐞 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐛𝐢𝐫𝐝 𝐧𝐞𝐬𝐭𝐬 𝐬𝐞𝐚𝐭𝐢𝐧𝐠, 𝐰𝐡𝐢𝐥𝐞 𝐭𝐡𝐞 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚𝐥 𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐟𝐞𝐚𝐭𝐮𝐫𝐞𝐬 𝐚𝐧𝐜𝐢𝐞𝐧𝐭 𝐩𝐚𝐢𝐧𝐭𝐢𝐧𝐠𝐬 𝐨𝐧 𝐭𝐡𝐞 𝐰𝐚𝐥𝐥𝐬, 𝐮𝐧𝐢𝐪𝐮𝐞 𝐒𝐨𝐮𝐭𝐡 𝐀𝐦𝐞𝐫𝐢𝐜𝐚𝐧 𝐚𝐫𝐜𝐡𝐢𝐭𝐞𝐜𝐭𝐮𝐫𝐚𝐥 𝐝𝐞𝐜𝐨𝐫 𝐚𝐧𝐝 𝐠𝐥𝐚𝐦𝐨𝐫𝐨𝐮𝐬 𝐯𝐞𝐥𝐯𝐞𝐭 𝐬𝐨𝐟𝐚𝐬. 𝐍𝐨𝐭 𝐨𝐧𝐥𝐲 𝐝𝐨𝐞𝐬 𝐢𝐭 𝐨𝐟𝐟𝐞𝐫 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐝𝐢𝐬𝐡𝐞𝐬 𝐛𝐮𝐭 𝐚𝐥𝐬𝐨 𝐓𝐢𝐤𝐢 𝐢𝐧𝐬𝐩𝐢𝐫𝐞𝐝 𝐜𝐨𝐜𝐤𝐭𝐚𝐢𝐥𝐬.🥂𝗣𝗮𝘀𝘁𝗮 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗣𝗼𝗿𝗰𝗶𝗻𝗶 & 𝗙𝗼𝗿𝗲𝘀𝘁 𝗠𝘂𝘀𝗵𝗿𝗼𝗼𝗺𝘀

𝗣𝗮𝘀𝘁𝗮 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗣𝗼𝗿𝗰𝗶𝗻𝗶 & 𝗙𝗼𝗿𝗲𝘀𝘁 𝗠𝘂𝘀𝗵𝗿𝗼𝗼𝗺𝘀 𝗶𝗻 𝗕𝗹𝗮𝗰𝗸 𝗧𝗿𝘂𝗳𝗳𝗹𝗲 𝗖𝗿𝗲𝗮𝗺 𝗦𝗮𝘂𝗰𝗲
意大利闊麵配牛肝菌雜菌及黑松露忌廉汁
$𝟭𝟳𝟴 (🌟𝟴/𝟭𝟬)
𝙀𝙫𝙚𝙧𝙮 𝙗𝙞𝙩𝙚 𝙞𝙨 𝙛𝙪𝙡𝙡 𝙤𝙛 𝙬𝙤𝙣𝙙𝙚𝙧𝙛𝙪𝙡 𝙗𝙡𝙖𝙘𝙠 𝙩𝙧𝙪𝙛𝙛𝙡𝙚 𝙖𝙧𝙤𝙢𝙖.🖤 𝙏𝙝𝙚 𝙬𝙞𝙙𝙚 𝙨𝙪𝙧𝙛𝙖𝙘𝙚 𝙖𝙧𝙚𝙖 𝙤𝙛 𝙥𝙖𝙥𝙥𝙖𝙧𝙙𝙚𝙡𝙡𝙚 𝙢𝙖𝙠𝙚𝙨 𝙞𝙩 𝙩𝙝𝙚 𝙥𝙚𝙧𝙛𝙚𝙘𝙩 𝙖𝙘𝙘𝙤𝙢𝙥𝙖𝙣𝙞𝙢𝙚𝙣𝙩 𝙩𝙤 𝙧𝙤𝙗𝙪𝙨𝙩 𝙨𝙖𝙪𝙘𝙚. 𝙏𝙝𝙚𝙧𝙚 𝙖𝙧𝙚 𝙖𝙗𝙪𝙣𝙙𝙖𝙣𝙩 𝙢𝙪𝙨𝙝𝙧𝙤𝙤𝙢𝙨 𝙬𝙝𝙞𝙘𝙝 𝙛𝙪𝙡𝙡𝙮 𝙖𝙗𝙨𝙤𝙧𝙗 𝙩𝙝𝙚 𝙨𝙖𝙪𝙘𝙚.

寬麵好適合配濃啲嘅汁醬例如忌廉汁,唔會過膩~牛肝菌同雜菌都好索汁,份量十足🤤

𝗛𝗲𝗿𝗯 𝗖𝗿𝘂𝘀𝘁𝗲𝗱 𝗖𝗼𝗿𝗻-𝗳𝗲𝗱 𝗦𝗽𝗿𝗶𝗻𝗴 𝗕𝗮𝗯𝘆 𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗲𝗱 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗥𝗼𝘀𝗲𝗺𝗮𝗿𝘆 & 𝗥𝗼𝗮𝘀𝘁𝗲𝗱 𝗡𝗲𝘄 𝗣𝗼𝘁𝗮𝘁𝗼 & 𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 𝗝𝘂𝘀
新鮮香草麵包糠烤製穀飼春雞配迷迭香烤薯仔🥔
$𝟭𝟵𝟴 (🌟𝟴.𝟱/𝟭𝟬)
𝙏𝙝𝙚 𝙘𝙡𝙚𝙖𝙧 𝙨𝙩𝙖𝙣𝙙𝙤𝙪𝙩 𝙞𝙨 𝙩𝙝𝙚 𝙨𝙥𝙧𝙞𝙣𝙜 𝙗𝙖𝙗𝙮 𝙘𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣. 𝘿𝙧𝙚𝙙𝙜𝙚𝙙 𝙞𝙣 𝙝𝙚𝙧𝙗𝙨 🌱, 𝙩𝙝𝙚 𝙘𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 𝙚𝙭𝙪𝙙𝙚𝙨 𝙖 𝙛𝙧𝙖𝙜𝙧𝙖𝙣𝙘𝙚 𝙩𝙝𝙖𝙩 𝙡𝙞𝙣𝙜𝙚𝙧𝙨 𝙞𝙣 𝙢𝙮 𝙢𝙤𝙪𝙩𝙝. 𝙏𝙝𝙚 𝙥𝙤𝙩𝙖𝙩𝙤𝙚𝙨 𝙙𝙞𝙥𝙥𝙚𝙙 𝙞𝙣 𝙘𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 𝙟𝙪𝙨 𝙖𝙧𝙚 𝙨𝙞𝙙𝙚 𝙙𝙞𝙨𝙝𝙚𝙨 𝙩𝙝𝙖𝙩 𝙬𝙞𝙡𝙡 𝙨𝙩𝙚𝙖𝙡 𝙩𝙝𝙚 𝙨𝙝𝙤𝙬.

春雞表面撒滿麵包糠,香料味係口腔縈繞~薯仔都好出色😋

𝘼𝙨𝙞𝙖𝙣 𝙋𝙪𝙣𝙘𝙝 🏖
$𝟳𝟮 (🌟𝟴/𝟭𝟬)
𝗟𝘆𝗰𝗵𝗲𝗲, 𝗠𝗶𝗻𝘁 𝗟𝗲𝗮𝘃𝗲𝘀, 𝗟𝗶𝗺𝗲 𝗪𝗲𝗱𝗴𝗲
𝑪𝒂𝒃𝒂𝒏𝒂 𝑩𝒓𝒆𝒆𝒛𝒆
📍 東涌怡東路9號灣景薈地下
2022-08-06
  • BRICK CHICKEN
  • Pappardelle
Cabana Breeze 東涌除咗outlet出名之外,亦都出現咗好多有特色既餐廳。放假去東涌感受一下同市區截然不同既空氣,可以好好放鬆一下。🥰🥰今日行遠少少,去到喜來登酒店樓下既餐廳食午餐。去到見到Cabana Breeze 既裝修好舒服,外面有三張好似鳥籠既卡位,一家大細或者同朋友黎打咭就啱晒! 但由於天氣唔太好,我地都係揀返坐入面穩陣啲。果然,唔夠十分鐘就落大雨!🤭🤭呢到食物選擇都唔少,有多款前菜,牛扒,意粉同pizza等等。 我地選擇咗一個意粉,一個薄餅再加一杯野飲。😄😄香辣蟹肉魷魚墨汁扁意粉意粉擺盤好靚,香氣亦令我地食指大動。蟹肉一絲絲,睇得出係新鮮既,而且份量好多。配料方面有蕃茄,洋葱,辣椒等等,食落蒜味香濃,幾唔錯。😍😍Salsiccia Pizza Pizza係我其中一樣好鐘意食既野,有朋友會話pizza咪麵包上面加啲芝士,肉腸,茄醬。但呢到既pizza 絕對唔普通。首先餅底係自己搓自家製既,睇到麵包入面有綿密既氣泡,口感煙韌。而呢到既pizza係用石燒,火候控制得好好,麵包唔會過分烤焗而乾晒。淨係餅底部分已經做得好有心機。配料包括Parmesan Cheese, M
Cabana Breeze

香辣蟹肉魷魚墨汁扁意粉

Salsiccia Pizza
Pizza係我其中一樣好鐘意食既野,有朋友會話pizza咪麵包上面加啲芝士,肉腸,茄醬。但呢到既pizza 絕對唔普通。首先餅底係自己搓自家製既,睇到麵包入面有綿密既氣泡,口感煙韌。而呢到既pizza係用石燒,火候控制得好好,麵包唔會過分烤焗而乾晒。淨係餅底部分已經做得好有心機。配料包括Parmesan Cheese, Mozarella Cheese 同埋意大利豬肉腸,肉腸既油香加埋芝士,雖然係好邪惡,但呢個配搭無可挑剔,整體非常滿意。😋😋
未寫食評先提提大家,用Openrice訂位是有15%折扣優惠架!埋單前記得要提侍應生。因為入東涌東薈城行outlet店舖,當然食埋晚餐完才回家,上網search在喜來登酒店左近有網評幾好既餐廳,就決定訂位去試下呢間Cabana Breeze Bar & Grill,地点是有些不就腳,步行要15分鐘左右,所以我們決定搭taxi过去。😅餐廳周圍十分有度假感覺,室外座位設計用心,那刻以為自己身在外國度假中,有點開心。😁但天氣始終熱熱地,我們在室內晚餐用膳會舒服些,而室內佈置亦十分漂亮,燈光暗暗的,天花吊燈很有各種特色,未坐下已很滿意了。😃1) 烤八爪魚沙律 HKD138 八爪魚口感十足,咬落去很軟,配上黑 橄欖醬,蕃茄洋蔥碎粒,正。😋👍2) 香辣蟹肉魷魚墨汁扁麵條. HKD168 (但我們選擇不辣的)一般食魷魚墨汁麵都是食到有點尷尬,因咀巴牙齒都会黑色,但這次就不會了,原來麵條是早已加工為黑色,所以食落口感會麻麻,亦有點失望,味道亦是淡淡的。3) 意式烤牛扒. HKD348 配火箭菜沙律牛扒夠厚,味道很好,五成熟既口感刚刚好,yammy!😘👍4) 炸薯

1) 烤八爪魚沙律 HKD138
八爪魚口感十足,咬落去很軟,配上黑
橄欖醬,蕃茄洋蔥碎粒,正。😋👍

2) 香辣蟹肉魷魚墨汁扁麵條. HKD168
(但我們選擇不辣的)

3) 意式烤牛扒. HKD348
配火箭菜沙律
牛扒夠厚,味道很好,五成熟既口感刚刚好,yammy!😘👍

4) 炸薯條. HKD68
是“配菜”系列,有幾款選擇的,因為即order即炸,所以香口又美味!😋

總括來說好enjoy今次晚餐,雖然餐廳價格較貴,但享受了折扣優惠後的消費是滿意的。😊

2022-08-07
2022-08-05 62 浏览
홍콩 공항근처 맛집 ❤️中文在下面👇🏻레스토랑 인테리어를 엄청 이쁘고 점심시간이 지나서 사람이 별로 없어서 럭키 ㅋ ㅋ ㅋ 점심시간에 세트가 있어서 가성비가 높다. 오늘 메뉴크림 수프치킨 날개 버터 브로콜리트러블 크림 파스타今日特登入咗東涌搵個妹食午餐,食西餐chill 下🤣🤣🤣餐廳裝修闊落氣派,lunch set 好豐富又唔貴❤️- 忌廉湯:份量多,質地都味道都正常☺️- 前菜:雞翼,牛油西蘭花 - 兩樣都好香,雞翼外皮好脆裏面juice配Tabasco 醬汁,正!西蘭花好香牛油比煮得岩岩好-主菜:意大利闊麵 - 個奶油好濃,滿滿嘅牛肝菌同黑松露味,正,好邪惡!個麵條煮得啱啱好 勁滿足炸魚薯條 -魚肉夠厚夠滑,炸皮又薄又脆,唔錯,薯條都炸得好通透!-甜品 : Tiramisu - 其實此時此刻已經好飽,再包埋甜品 大滿足!
홍콩 공항근처 맛집 ❤️中文在下面👇🏻

오늘 메뉴
크림 수프
치킨 날개
버터 브로콜리
트러블 크림 파스타

今日特登入咗東涌搵個妹食午餐,食西餐chill 下🤣🤣🤣

餐廳裝修闊落氣派,lunch set 好豐富又唔貴❤️
- 忌廉湯:份量多,質地都味道都正常☺️

最近見有好幾位朋友分享話嚟哩度食嘢又chill又正,所以今次我哋就專程嚟試吓😋我哋今次試咗~意大利辣香腸Pizza🍕(Pepperoni Pizza) 以拿坡里pizza方式製作,麵糰經48小時發酵,皮邊烤到外脆內軟;而意大利辣肉腸,鹹辣韻味十足,烤出肉香帶微脆,再配上芝士同藩茄醬🤤惹味🌶️鐘意食辣嘅朋友,假如覺得仲未夠喉,餐廳會喺上pizza隨後送上tobasco同特製辣椒籽,可以自己調返想食嘅辣度👍🏻#pizza用手對摺食最原汁原味 😋普羅旺斯燒春雞🐔 (Brick Chicken) 烤到好香,特別係撒喺上面嘅香草粉,令烤雞生色不少!而且少骨,基本上啖啖肉;烤到個皮好脆嘅雜錦薯仔,配上香草烤雞汁真係昇華咗。特別係雞脾位置多汁嫰滑😋 🍽️ 環境餐廳喺東涌喜來登酒店嘅露天廣場,係寵物友善餐廳,地方闊落,全間餐廳都充滿地中海風情,好打卡able架!室外有草地可以俾寵物放電,同埋好似包廂一樣嘅藤製座位,感覺好relax;室內嘅裝潢既優雅又型格,坐得好舒服,勁chill😎👫 店員都好熱情,好有活力!大部份嘅店員都講英文,不過menu都中英對照,所以落單無難度👍🏻場內有嚟chill嘅人,打卡嘅型男

我哋今次試咗~
Pepperoni Pizza

意大利辣香腸Pizza🍕(Pepperoni Pizza)
#pizza用手對摺食最原汁原味 😋

普羅旺斯燒春雞

普羅旺斯燒春雞🐔 (Brick Chicken)

🍽️ 環境

室內嘅裝潢既優雅又型格,坐得好舒服,勁chill😎

👫 店員都好熱情,好有活力!

場內有嚟chill嘅人,打卡嘅型男美女,都有好多係一家大細嚟食飯;聽講小朋友嚟,有機會有填色簿畫畫,服務好好架👍🏻

🚌 交通
雖然隱世,但唔難去,仲幾方便,喺東涌站A出口附近就有由酒店提供嘅免費穿梭,暫時係每半小時一班,約5分鐘車程就到。 落車後向車頭方向行,經最前嘅門穿出去,右手邊就係喇😊
🚙 假如自己開車嚟,消費滿$200就免費泊車喇。
❤️ 免費穿梭巴士同免費泊車資料,可以去返酒店網站睇最新安排~
Pepperoni Pizza
普羅旺斯燒春雞
2022-08-03 59 浏览
~經典意式蒜香辣意大利粉($158)+蝦8pcs($108)🍝比較經典嘅一款😌,簡簡單單的蒜香味帶小小辣🌶。因為覺得比較dry所以另外加咗8隻蝦🍤,但味道比較淡😗。不過幾欣賞意粉質感軟硬適中👍🏻。~黑松露卡邦尼意大利闊麵($188)🍝因為係卡邦尼嘅關係比較creamy😌,食落嗰陣帶有陣陣嘅松露香😙。而且闊麵比較煙靭有口感👍🏻,加埋香脆煙肉🥓帶嚟嘅鹹香味,味道更加豐富有層次😝。✨嗰日飲品有買一送一🎉,可惜想飲嗰兩款都冇🥲。

~黑松露卡邦尼意大利闊麵($188)🍝

✨嗰日飲品有買一送一🎉,可惜想飲嗰兩款都冇🥲。
2022-08-03 50 浏览
係多年冇得去旅行嘅情況底下,好多人都會尋找旅行嘅感覺,有啲人會去下staycation, 亦有一啲人去不同嘅餐廳嘗試搵返呢一份嘅感覺!🥺🥺🥺今次去到近期我幾喜歡嘅東涌喜來登酒店地下嘅餐廳食飯,穿過酒店地下嗰層,原來後面係一個世外桃源,入邊有幾間唔同特色嘅餐廳,今次就揀咗去一間充滿夏威夷色彩嘅西餐廳,簡單點咗兩樣嘢食同兩杯飲品…🍕🥘🍹📌海鮮Pizza🍕用上多款不同海鮮配料包括蝦、青口、八爪魚、三文魚、蜆肉等,再加埋芝士同蕃茄醬烤出嚟嘅Pizza,口味非常之啱我的,餅底又夠香脆,真係食到舔舔脷呀!😋😋😋📌磚雞🍗用上迷魂香及大蒜等烤出來的小春雞,肉質仍然好鮮嫩,味道又夠獨特,而且完全冇肥膩感,旁邊配菜嘅小薯仔🥔都好正的!😍😍😍📌OMA OLAKINO Cocktail 呢杯飲品帶有青檸及薄荷味的,飲落都幾清新又夠清涼,幾消暑的!用來盛載飲品嘅杯都好特別!😝😝😝📌HUA OMO Cocktail 喜歡莓味嘅你哋一定喜歡呢杯飲品,因為呢杯Cocktail用咗士多啤及藍莓等所調教出來的!味道酸酸甜甜幾易入口的、好似果汁一樣!🥰🥰🥰假日入嚟行吓食吓嘢Chill下不知幾開心! 仲要喺東涌地鐵站A出口出

📌海鮮Pizza🍕

📌磚雞🍗

📌OMA OLAKINO Cocktail

📌HUA OMO Cocktail

假日入嚟行吓食吓嘢Chill下不知幾開心! 仲要喺東涌地鐵站A出口出邊有穿梭巴士直到, 半個鐘頭一班,交通非常之方便! 😁😁😁
@cabanabreezehk
2022-08-03 34 浏览
Weekend 大家唸好去邊未?😆想遠離繁囂,忘記反工果種滋味Cabana Breeze就係一間充滿異國情調嘅餐廳🤩環境chill得黎又有波波藤椅,可以對住個海欣賞日落好Romantic 🥰可以選擇坐室外或者室內,室外嘅感覺更加有度假風,所以我坐室外嘅波波椅。Grilled Octopus Salad $138呢條原條珍寶八爪魚鬚真係好大條配上車厘茄同黑醋汁,酸甜好開胃同埋爽口彈牙,作為前菜好開胃。Salmon, Mussel, Prawns $298魚質好嫩滑,唔乾又唔腥不錯👍🏻👍🏻肉質嫩滑,味道好特別。最好味之Margherita Pizza $178石窯烤焗餅皮鬆軟無比,撕開嘅時候有黏性,食落有啲煙韌👀水牛芝士落得好足,同少少橄欖油,順滑嘅口感😍Tiramisu $88 甜到入心Drinkseach Me $115Honey Peach infused Bourbon, house falernum, passionfruit, mint leaves & peychaud’s bitters

Tiramisu $88 甜到入心

Drinks:
Peach Me $115
2022-07-31 52 浏览
估唔到香港都有熱浪🥵!呢兩個星期日日都陽光普照🌞, 實在太好喇! 今日去完下長沙哂完個靚太陽就出返東涌揾野食, 而呢個咁靚既陽光, 當然要揾的可以欣賞日落既餐廳啦😬嚟到東涌暫時比較偏嘅地方, 但相對人流較少, 環境清幽, 舒適, 休閒🌅1/ Grolled Octopus Salad🐙 $138原條八爪魚🐙腳送上枱, 肉質十分彈牙, 配上泰式辣醬, 食落都幾惹味, 而且幾大條👍🏾2/ 忌廉芝士汁意大利闊麵🍝 $178每一匙闊麵都充滿住芝士, 十分creamy!!而闊麵彈性都足夠, 唔錯!3/ Salsiccia pizza🍕 $178基本上整個味道都充滿住芝士😋而且係我中意既薄批😍材料包括帕意干芝士, 馬蘇里拉芝士, Salsiccia(意大利豬肉香腸), 有成六件而且尺寸都幾大😁4/ Breeze Mojito🍹 $98先講個杯十分有趣, 好有民族色彩, Mojito既酒味比較重, 但我都非常中意😋5/ Asian Punch🍹 $53雖然係Punch但唔知點解感覺都好似有酒既味道, 都幾正!清新而帶點薄荷味, 夏天飲一流👍🏾

2/ 忌廉芝士汁意大利闊麵🍝 $178

3/ Salsiccia pizza🍕 $178

4/ Breeze Mojito🍹 $98

5/ Asian Punch🍹 $53

2022-07-28 1134 浏览
放假特登去東薈城名牌outlet shopping🛍難得黎到,梗係要食好西❗️住呢頭朋友介紹巴士搭幾個站,Sheraton酒店旁邊有間隱世異國風餐廳🏖黎到門口🏖好似去左外國咁,心情放鬆🎶餐廳分室外、室內,室外有鳥籠設計特色座位😍可惜已經full左~室內裝修都好有特色!特別係吧枱,有中西共融之感~🐙烤八爪魚沙律 $138八爪魚大條🐙烤得焦香彈牙,配合蕃茄🍅洋蔥🧅橄欖沙律🫒清新又醒胃!🍕海鮮pizza $188份量好大😍重要一睇就知係手工製👏🏻Pizza發出陣陣麵包香,拉絲芝士鹹香軟綿🧀餅底唔會太乾,海鮮足料🦐整體味道好夾~餅底外皮焦香鬆脆,小麥香氣在口腔徘徊🌾推介‼️🍝肉丸意大利粉 $168肉丸都係手工製🐷豬肉唔係攪拌機攪咁碎,反而更有口感🍅蕃茄醬酸酸甜甜,重點係加埋蒜蓉炒🧄意粉變得香口!🧉Signature Mai Tai $115黎得呢度緊係要叫杯來自加勒比海既cocktail ❗️Mai Tai 味道classic,酒精較重🍹由Rum酒為基底,加上Curaçao、糖漿、水果等製成🥭充滿加勒比海風情❗️🍹Peach me $115酒精較少,適合女士飲用👯‍♀️甜度適中,桃味天然🍑

室內裝修都好有特色!特別係吧枱,有中西共融之感~

🐙烤八爪魚沙律 $138

🍕海鮮pizza $188

份量好大😍重要一睇就知係手工製👏🏻
餅底外皮焦香鬆脆,小麥香氣在口腔徘徊🌾推介‼️

🍝肉丸意大利粉 $168

🧉Signature Mai Tai $115
黎得呢度緊係要叫杯來自加勒比海既cocktail ❗️

🍹Peach me $115
酒精較少,適合女士飲用👯‍♀️甜度適中,桃味天然🍑
2022-07-17
🥵最近天氣超級超級熱⋯⋯為咗止吓🌅旅行癮🛣再一次重臨東涌呢間超有渡假風嘅餐廳Chill吓🏫🏖-🦐Cacciucco ($138) 💯超級足料嘅嘅海鮮濃湯👍🏻👍🏻👍🏻湯吸收咗海鮮嘅精華🍲好濃郁好好味😋-🍣Salmon Tartar ($168)三文魚新鮮🐠配埋檸檬汁🍋Fresh 💚-🐷Maialae Porchetta ($318) 西班牙乳豬🐽皮脆肉嫩😋配菜好有中式嘅感覺😂-🥩US Prime Steak Tagliata ($348)食西餐當然唔少得叫一份Steak🥩 Medium 啱啱好👍🏻-🍕Margherita Pizza ($158) 🧀新鮮焗起有超多芝士嘅Pizza⭐️香噴噴好好味呀😍-🥤完美渡假之旅當然唔少得叫杯📸特飲🥥Young Coconut ($45) ☀️Exotic Breeze ($48)-📍Cabana Breeze (東涌)東涌怡東路9號灣景薈地下12-15號舖-#hkfoodie #hkfoodblogger #東涌美食 #離島美食#widefacefoodie_food
🦐Cacciucco ($138)
🍣Salmon Tartar ($168)
三文魚新鮮🐠配埋檸檬汁🍋Fresh 💚
🐷Maialae Porchetta ($318)
西班牙乳豬🐽皮脆肉嫩😋配菜好有中式嘅感覺😂
🍕Margherita Pizza ($158)
🧀新鮮焗起有超多芝士嘅Pizza⭐️香噴噴好好味呀😍
🥤完美渡假之旅當然唔少得叫杯📸特飲
🥥Young Coconut ($45)
☀️Exotic Breeze ($48)
📍Cabana Breeze (東涌)
東涌怡東路9號灣景薈地下12-15號舖
2022-07-25 49 浏览
餐廳位於東涌海邊一間酒店既商場,有室內和室外座位,裝修得非常美麗。You can choose to sit inside or outside, the restaurant is chill and beautiful. 龍蝦燴飯 Lobster Risotto $398燴飯要400蚊,我覺得值既。為左食黑色魚子醬同龍蝦,所以食呢個燴飯,果然係我想要既味道!I love to eat caviar and lobster, it tastes so great!混合海鮮披薩 Mixed Seafood Pizza $188Pizza有多款海鮮,多芝士亦能拉絲,唔係厚批,兩個人夠食,好味道!I like this pizza with mixed seafood and mozarella chesse.

龍蝦燴飯

龍蝦燴飯 Lobster Risotto $398