2021-10-29 145 浏览
🇭🇰葵芳大麻二酚茶飲店 【#CBTea 】之前試過CBD面膜 今次就係試吓飲先♪(´ε` )🌿CBD係大麻中嘅天然化合物 不含會上癮興奮嘅四氫大麻酚(THC) 可以幫助放鬆心情 強效消炎 係香港合法架!🍵大麻抹奶籽 $40以為會有陣哈哈味 原來飲落好似普通茶飲咁啲籽咬落好爽口 好似奇亞籽咁 配埋奶 都咪話吾飽😆抹茶奶 夾埋一齊都吾會太甜 抹茶味好香 而且啲奶重幾滑添🍹Virgin Mojito $34利用檸檬同薄荷帶出清爽涼快嘅無酒精雞尾酒 我就中意呢杯多啲😍📍C B TEA (葵芳)葵芳葵富路7號葵涌廣場1樓B01A號舖
🇭🇰葵芳大麻二酚茶飲店 【#CBTea 】

之前試過CBD面膜 今次就係試吓飲先♪(´ε` )

🍵大麻抹奶籽 $40
以為會有陣哈哈味 原來飲落好似普通茶飲咁
啲籽咬落好爽口 好似奇亞籽咁 配埋奶 都咪話吾飽😆
抹茶奶 夾埋一齊都吾會太甜 抹茶味好香 而且啲奶重幾滑添

🍹Virgin Mojito $34

📍C B TEA (葵芳)
葵芳葵富路7號葵涌廣場1樓B01A號舖
外卖自取
早幾日又去葵廣掃街口乾乾想買嘢飲見到 < C B TEA > 一睇就知佢賣有CBD嘅嘢飲可能仲有好多人覺得大麻係毒品CBD喺香港係合法㗎!.佢啲飲品係一定有CBD可以加錢再加多啲CBD 我哋叫咗兩杯有星星推介嘅.首先要讚嘅係接受自攜外賣杯啊!非常好!.大麻抹奶籽 ($40) : 即是抹茶鮮奶,抹茶味濃~ 正啊,唔會太奶,或太甜,個比例調配得好好.金奇異果綠茶 ($38) : 超fresh,好好飲,唔會酸因為係金奇異果.溫馨提示 >> 未試過 CBD 嘅,建議 慢 慢 飲,慢慢適應CBD嗰個放鬆嘅感覺 (我飲完好想瞓覺).
早幾日又去葵廣掃街
口乾乾想買嘢飲
見到 < C B TEA >
一睇就知佢賣有CBD嘅嘢飲
可能仲有好多人覺得大麻係毒品
CBD喺香港係合法㗎!
佢啲飲品係一定有CBD
可以加錢再加多啲CBD
我哋叫咗兩杯有星星推介嘅
首先要讚嘅係接受自攜外賣杯啊!
非常好!

2021-10-27 45 浏览
葵廣不嬲多野食,好多時潮流興嘅都會喺度搵到,今日行過竟然比我搵到有CBD嘅野飲😍即刻要買返杯試試佢!CBD學名叫大麻二酚,係最常見的大麻素之一,聽聞可以令人達到比較平和嘅神經紓緩效果,喺歐美國家好流行,喺香港購買CBD產品都係合法嘅,唔洗擔心😌*一調柚 $38*超級足料,新鮮西柚去哂衣,飲落比平時d台式飲品少左份苦澀味,每杯CBD成份有30mg,唔夠喉加多$8就可以黎個double,飲完真係個人開心舒暢左☺️*紅火龍白奶籽 $40*紅火龍果加奶,重加左大麻籽,唔好比佢個名誤導左,大麻籽係另一樣野黎同大麻完全冇關之餘重係一種superfood添,有豐富植物蛋白質👍🏻除左飲品之外,呢度重有macaron、棉花糖、CBD oil同CBD軟糖添😆總有一樣岩你啦🥳

*一調柚 $38*

*紅火龍白奶籽 $40*

2021-10-27 35 浏览
CBD係「漢麻」Cannabidiol,由大麻草 Cannabis Sativa 中提取出黎❌不含THC成份❌產生興奮或上癮✔️放鬆心情、消炎、改善失眠、緩解疼痛鋪頭除CBD手搖,亦有棉花糖、手工啤酒、馬卡龍、煙彈...*牛油果雪你奶籽 (含30mg CBD) $40成杯打得細滑順口,奶味比較重,如果再濃稠挺身就好*紅火龍白奶籽 (含30mg CBD) $40紅白火龍果比例2:1,火龍果味同奶味平衡得好好,唔會太甜

❌不含THC成份
❌產生興奮或上癮

✔️放鬆心情、消炎、改善失眠、緩解疼痛

鋪頭除CBD手搖,亦有棉花糖、手工啤酒、馬卡龍、煙彈...

*牛油果雪你奶籽 (含30mg CBD) $40
成杯打得細滑順口,奶味比較重,如果再濃稠挺身就好

*紅火龍白奶籽 (含30mg CBD) $40
紅白火龍果比例2:1,火龍果味同奶味平衡得好好,唔會太甜
2021-10-19
2021-10-21 48 浏览
“百里香草莓微風”($34)“青提子梳打”($34)近呢年都見愈嚟愈多賣CBD大麻二酚嘅舖頭唔好聽到大麻呢2隻字就覺得係毒品CBD係麻科植物中嘅天然物質,唔會上癮☺仲有舒緩緊張情緒,減緩疼痛,消炎,改善睡眠等作用🥰葵廣都新開咗間賣CBD飲品嘅小店🥤主要提供水果茶,Mocktail,梳打,大麻籽奶所有飲品都已經含有30mg CBD☺另外都仲有啲馬卡龍,CBD手工啤酒可以買🍺我地叫咗1杯Mocktail同1杯梳打🥰Mocktail嗰杯係百里香草莓微風🍓梳打就係青提子梳打💚2杯飲品都好真材實料😍落足新鮮生果😍店主好有心機將啲生果過篩搗汁🥰飲落果味超級清甜😚咁有誠意先賣$34真係太抵🤩強烈建議店主賣貴啲😆
“百里香草莓微風”($34)
“青提子梳打”($34)

近呢年都見愈嚟愈多賣CBD大麻二酚嘅舖頭
唔好聽到大麻呢2隻字就覺得係毒品
CBD係麻科植物中嘅天然物質,唔會上癮☺
仲有舒緩緊張情緒,減緩疼痛,消炎,改善睡眠等作用🥰

葵廣都新開咗間賣CBD飲品嘅小店🥤
主要提供水果茶,Mocktail,梳打,大麻籽奶
所有飲品都已經含有30mg CBD☺
另外都仲有啲馬卡龍,CBD手工啤酒可以買🍺

我地叫咗1杯Mocktail同1杯梳打🥰
飲落果味超級清甜😚
咁有誠意先賣$34真係太抵🤩
強烈建議店主賣貴啲😆
2021-10-17 59 浏览
今日行葵涌廣場見到一間專賣CBD嘅茶飲店~熱愛新嘗試嘅我梗係要試吓🤩整體評分:6.6/10人均消費:$50以下地址:C B TEA (葵芳)葵芳葵富路7號葵涌廣場1樓B01A號舖🥑牛油果雪你奶籽($40):一開始以為CBD味道會好重😋但其實飲落又唔多覺,口感有啲似亞麻籽,而且好濃牛油果味🥑真係真材實料評分:6.8/10曲奇蕉奶籽($40):比較重曲奇味😋而且曲奇同香蕉都幾Match評分:6.5/10CBD其實唔係大麻,被喻為「醫療用大麻」~其實CBD係「漢麻」,唔會令人興奮,亦不含THC成份,只會令人放鬆平靜,係合法嘢嚟🙈CBD可以幫助放鬆心情,消炎,改善失眠,緩解疼痛。CBD潮流則於約兩年前在美國率先興起,除咗茶飲,仲有咖啡,啤酒,護膚品等~

整體評分:6.6/10
人均消費:$50以下
地址:C B TEA (葵芳)
葵芳葵富路7號葵涌廣場1樓B01A號舖

評分:6.8/10

評分:6.5/10

2021-10-16 48 浏览
呢間位於葵芳嘅手搖店係全港首間CBD手搖水果茶🍉 而CBD係一種天然植物成分有紓緩焦慮 緊張情緒嘅作用🌬 坊間亦都越嚟越多CBD飲品 今次黎到呢間有水果茶🍑 梳打🥤 鮮奶🍼 啤酒🍻 mocktails🍹 甚至macaroon都加入左30mg嘅CBD 味道仲好唔錯添~٩( ᐛ )و🍓百里香草莓微風 (hkd34)係一款甜甜的mocktail 草莓加百香果 味道好突出 仲有淡淡嘅百里香🌿 而且有好多草莓粒粒 留意翻因為加左CBD嘅關係 飲到尾會有少少苦澀味🤌🏻 🍇青提子梳打 (hkd34)呢杯梳打好fresh好鍾意!青提子味好濃郁唔會好假甜 重點係好多青提子肉 真係做到啖啖肉(๑˃̵ᴗ˂̵)و 而且比上一杯大杯好多 性價比非常高 推介推介💯 CBD感個人覺得一般 如果想有感啲可以+hkd8 加多30mg~

🍓百里香草莓微風 (hkd34)

🍇青提子梳打 (hkd34)
2021-10-13 72 浏览
#葵芳 #葵涌廣場 #CBD 👯‍♀️早幾日去 #葵廣 行街, 見到有間專賣 CBD 茶飲店! CBD 喎, 無理由唔試啦! 店員推介, 🍊一隻橙水果茶 $38 ~ 茶底可選紅茶、綠茶、水仙茶、苿莉綠茶! 見到店員用上一整隻橙🍊搗汁, 再配上茶底, 好療癒! 我選苿莉綠茶, 原來同橙味好夾! 🍊橙味香濃, 淡淡苿莉香, 誰也搶不了誰風頭, 味道仲好清新! 🍹紅火龍白奶籽 $40 ~ 紅火龍果味較白火龍果濃, 本身火龍果汁入口幼滑, 再加上奶更加絲滑, 再配上CBD籽, 幼滑中又有點咬口, 飲完好舒服CBD 其實唔係大麻🚫, 只係被喻為「💁‍♀️醫療用大麻」, 其實CBD係「漢麻」 又稱火麻、苴麻, 唔會令人興奮, 不含THC成份, 只會令人放鬆平靜, 合法架, 🙆‍♀️可以合法咁購買同擁有! 🔍上網搜查資料, CBD 可以幫助🤗放鬆心情、消炎、😪改善失眠、緩解疼痛... CBD潮流則於約兩年前在美國率先興起,受不少荷里活名人追捧;除咗茶飲, 仲有☕咖啡、🍺啤酒、🍬棉花糖同護膚品啊🤗另外, 所有飲品均有30MG CBD, 如果覺得唔夠先再加錢加份量吧!
#葵芳 #葵涌廣場 #CBD

外卖自取
📍CBD 近年大行其道🙈 估唔到連茶飲店都加入呢一個潮流!CBD 原來係「大麻二酚」Cannabidiol 係由大麻草 Cannabis Sativa 中提取出黎不過THC 含量很低👻所以唔會令人產生快感 或者上癮 係完全合法!!反而可以做到減壓➿嘅效果舒緩同減少肌肉疼痛🆙消炎 仲可以改善失眠而且無色無味 唔會影響到飲品嘅原始味道!🌀 金奇異果綠茶所有水果茶都用大量新鮮水果🥝 好fresh 每啖都飲到奇異果粒粒✔️ 夠足料配上清新嘅綠茶茶底 好解渴🙆🏻‍♀️ 啱曬掃完街過嚟飲一杯🌀 青提綠茶朋友表示幾清新 不過提子味冇咁出 會畀茶味蓋過仲有其他茶底可以選擇 視乎個人口味
📍

CBD 近年大行其道🙈
估唔到連茶飲店都加入呢一個潮流!
CBD 原來係「大麻二酚」Cannabidiol
係由大麻草 Cannabis Sativa 中提取出黎
不過THC 含量很低👻
所以唔會令人產生快感 或者上癮 係完全合法!!

反而可以做到減壓➿嘅效果
舒緩同減少肌肉疼痛🆙消炎 仲可以改善失眠
而且無色無味 唔會影響到飲品嘅原始味道!

🌀 金奇異果綠茶
所有水果茶都用大量新鮮水果🥝 好fresh
每啖都飲到奇異果粒粒✔️ 夠足料
配上清新嘅綠茶茶底 好解渴🙆🏻‍♀️ 啱曬掃完街過嚟飲一杯

🌀 青提綠茶
朋友表示幾清新 不過提子味冇咁出 會畀茶味蓋過
仲有其他茶底可以選擇 視乎個人口味
2021-10-09 21 浏览
😲含大麻二酚CBD既飲品‼️  @ 《C B TEA 》👀見到呢間手搖店好特別,又好奇心爆發!👁‍🗨CBD係喺大麻植物入面提取嘅一種活性成分,唔會好似大麻咁令人上癮,但可以放鬆身心、抗氧化等,好岩平時訓得差既我(又多個藉口試🤣)!🍵大麻抹奶籽 (含30mg CBD) $40-啲籽好似同奇亞籽差唔多,質感就如出面有層滑滑的西米露包裹住火龍果籽,味道係好香濃既抹茶味💚,愈嚼愈香,唔知點解會嚼到啲類似葵瓜子既烘焙香,好少食呢啲口感覺得幾攪笑😆。奶順滑味濃,應該用左全脂奶,啲籽都夠多,撈埋一齊杯野比想像有抹茶味!飲完會有飽肚感! (其實仲有oreo香蕉味都想試!🤫)🍉水仙含30mg CBD) $38-西瓜係我其中一個至愛既水果所以揀咗🤍,配水仙都真係冇咩見過,比想像中清淡。面頭有啲果肉,係一杯比較清爽、氣味清幽既水果茶,會揀係好口乾既時飲!😬
😲含大麻二酚CBD既飲品‼️  @ 《C B TEA 》

👀見到呢間手搖店好特別,又好奇心爆發!

🍵大麻抹奶籽 (含30mg CBD) $40

🍉水仙含30mg CBD) $38
葵廣出名掃街,多野食係人都知😏咁食完野都要飲野嫁😌好幸運🌟俾我地見到依間咁特別野飲,香港🇭🇰首間CBD手搖水果茶🍹~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪ 大麻抹奶籽($40) 🍵🍼Matcha Hemp Milk超濃抹茶味🍵,絕對唔係🙅🏻‍♀️個種甜到漏既抹茶奶👏🏻用左全脂奶,飲落超滑🧏🏻‍♀️,又唔會羶🙆🏻‍♀️最好係仲勁多粒粒可以咬🤓.▪ 百里香草莓微風($34) 🌿🍓🍹Strawberry Thyme Cooler淡淡香草加草莓🍓味,加左梳打水,夠𝐆𝐮𝐫又夠𝐅𝐫𝐞𝐬𝐡😝睇住店員用一條新鮮百里香🌿加原粒草莓🍓製作,壓爛成蓉🥣,然後過篩!係過篩!咁講究😳會唔會太有誠意🤭.CBD 小知識💁🏻‍♀️💕天然植物成份,可以幫助放鬆心情😌,舒緩焦慮,緊張情緒💆🏻‍♀️ 肌肉酸痛同疲勞😪仲可以改善睡眠質素🥱😴.💕CBD唔係大麻🙅🏻‍♀️一般大麻主要由𝐓𝐇𝐂(四氫大麻酚)& 𝐂𝐁𝐃(大麻二酚)組成,當中只有THC被列為會令人上癮既不合法毒品💊所以依杯野飲只加左CBD係冇害,唔會🙅🏻‍♀️上癮.~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•
葵廣出名掃街,多野食係人都知😏
咁食完野都要飲野嫁😌
好幸運🌟俾我地見到依間咁特別野飲,
香港🇭🇰首間CBD手搖水果茶🍹
大麻抹奶籽($40) 🍵🍼  •  百里香草莓微風($34) 🌿🍓🍹

▪ 大麻抹奶籽($40) 🍵🍼
Matcha Hemp Milk
超濃抹茶味🍵,絕對唔係🙅🏻‍♀️個種甜到漏既抹茶奶👏🏻
用左全脂奶,飲落超滑🧏🏻‍♀️,又唔會羶🙆🏻‍♀️
最好係仲勁多粒粒可以咬🤓
大麻抹奶籽($40) 🍵🍼

▪ 百里香草莓微風($34) 🌿🍓🍹
Strawberry Thyme Cooler
淡淡香草加草莓🍓味,加左梳打水,
夠𝐆𝐮𝐫又夠𝐅𝐫𝐞𝐬𝐡😝
睇住店員用一條新鮮百里香🌿加原粒草莓🍓製作,
壓爛成蓉🥣,然後過篩!係過篩!
咁講究😳會唔會太有誠意🤭
百里香草莓微風($34) 🌿🍓🍹

CBD 小知識💁🏻‍♀️
仲可以改善睡眠質素🥱😴

💕CBD唔係大麻🙅🏻‍♀️
一般大麻主要由𝐓𝐇𝐂(四氫大麻酚)&
𝐂𝐁𝐃(大麻二酚)組成,

🔺店鋪每杯野飲都加左30mg 𝐂𝐁𝐃🍹
🔺仲有𝐂𝐁𝐃既𝐌𝐚𝐜𝐚𝐫𝐨𝐧賣,唔想飲野食件甜品又得💃🏻
Macaron

🔺店員會細心推介唔同既野飲,亦會耐心解答你疑問🤔️
🔺經常半夜🌚醒既我,飲完個晚一覺訓天光✨,失眠既朋友可以一試😏
2021-10-05 9 浏览
▶️CBD不具成癮性,在香港屬於合法❌不含THC成份🌿CBD主要功效幫助鎮靜情緒與平衡身心,放鬆心情幫助減輕壓力,改善睡眠質素,有消炎和減痛的作用🌿服用CBD的效果會因應個人體質而有所不同,如對產品有疑問可先諮詢醫生CB TEA 就提供含 30mg CBD 飲品🌈STRAWBERRY THYME COOLER一口清爽,一飲就有好香士多啤梨味,夾雜百香果味,味道好FRESH!🌈MATCHA HEMP MILK抹茶味好香濃,配上奶夠哂香滑夠哂順喉,一口大麻籽增添口感,抹茶味回甘超正!

▶️CBD不具成癮性,在香港屬於合法

❌不含THC成份

🌿CBD主要功效
幫助鎮靜情緒與平衡身心,放鬆心情
幫助減輕壓力,
改善睡眠質素,
有消炎和減痛的作用

CB TEA 就提供含 30mg CBD 飲品

🌈STRAWBERRY THYME COOLER

🌈MATCHA HEMP MILK

2021-10-04 10 浏览
其實早兩年已經聽過呢樣嘢,CBD係美國好流行,香港有啲咖啡店都會落CBD,所以都唔叫係新野,不過我就第一次試。CBD 即係Cannabidiol既縮寫,屬於麻科植物中既一種天然物質。唔係大麻,係漢麻,不含THC成份。好處:可以幫助放鬆心情改善睡眠質素有強效消炎作用有效減緩疼痛今日試咗兩杯嘢飲,呢度所有既飲品均含有30mg CBD A Grapefruit w/ Tea $38呢個係用咗成個新鮮西柚整既,西柚味重,飲落去淡淡都係西柚肉,食落唔苦又唔太酸,另外用左大紅袍茶底,飲落甘甘地,真係飲呢杯野都可以飲飽😂Strawberry-Thyme Cooler $34 呢個飲落除左有🍓味,仲有百里香既味,加埋梳打水,簡單得黎飲落好清新呢度仲有棉花糖,馬卡龍同其他樽裝嘢飲賣,當然都係有CBD架啦😂

好處:
可以幫助放鬆心情