2020-08-24 1276 浏览
同事見上網eatitgo有做半價優惠,大家見放假悶悶地就約埋一齊上去整蛋糕啦!今次係我第一次整蛋糕所以都好期待,仲一早諗定整咩款添!開頭上網見佢減價款只有幾款,點知上到去竟然有超過10幾種蛋糕或者餅乾款式都有優惠就即刻好興奮諗吓轉整邊款好,諗咗好耐之後就決定整草莓拿破崙🍰喱間bake your own顧名思義係靠自己去做一個蛋糕而唔係普遍市面上上堂去教你整蛋糕。揀好整咩蛋糕後就會比部iPad你,裏面已經係你揀嗰款蛋糕嘅食譜。佢每一張slide都係排好咗次序嘅跟住做就得。首先就係去材料區執齊你所需要嘅材料同份量,之後就開始製作過程。由於我第一次整蛋糕連電子磅都唔識用😂但在場都有導師在旁所以都可以問佢哋。我整拿破崙第一個步驟就係製作吉士醬,然後就要去焗製酥皮最後裝飾蛋糕就完成。過程睇落好簡單但冇乜煮食經驗嘅我就搞到好狼狽,但好在都有導師可以問,最終都能夠完成個蛋糕😍整個烹飪過程雖然好狼狽但都幾好玩,呢度啱晒屋企冇設備但又想整吓蛋糕消磨時間嘅人嚟,最好嘅係所有用過污糟咗嘅儀器都有人幫我哋清潔😍而且逐步跟着食譜整好個蛋糕出嚟好有成功感,嗰日眨吓眼就整咗大半日時間用嚟消磨時間一流!如果下次我有朋

而且逐步跟着食譜整好個蛋糕出嚟好有成功感,嗰日眨吓眼就整咗大半日時間用嚟消磨時間一流!如果下次我有朋友生日或者得閒冇嘢做都會再次上嚟整蛋糕!而且佢有一度玫瑰花牆用嚟幫你嘅蛋糕製成品打卡一流,啱晒你上網呃Like!
2020-08-22
2020-08-22 782 浏览
懶人福音😎,想整又唔想洗💦,依到幫到你🤣。有教學,有老師👩‍🏫,的確係性價比高。今次為摯愛整個生日蛋糕🎂,2.5小時完成✅。就算我有煮開嘢食,整吓蛋糕,有返啲基本功,但真心,2.5小時真係有的趕🤷🏼‍♀️。因為你要睇片了解吓個蛋糕點做先,然後跟住佢Step by Step去執材料,同下一個步驟點做😌,所以又要了解又要做,真係有的繁複😣,但係對於新手來講係幾清楚嘅👍🏻。而且近期有的Apps做promotion,經Apps訂位,最平有50% off,真係又抵玩👍🏻不過依間分店有的員工既態度真係麻麻地😣,搵唔到啲材料或者工具去問佢,都唔係話真係咁幫你去解決問題。

第一次係出面整蛋糕就算5識都可以簡單整到佢教學好清晰,會講攪拌幾多分鐘,咁5需要自己判斷蛋白打好未同好滿意洗碗服務,我地用左好多碗,好彩員工幫手洗最尾5識抹奶油,整得5令,好彩員工幫手咋!啲員工服務態度幾好架!整完仲可以係花花🌼🌺牆打卡整咁耐都係想晒相姐~雖然有人幫手,不過好似我係新手 都係5好選擇好多裝飾ge蛋糕成個體驗好好,蛋糕都好食物唯一5好係個蛋糕盒有少少壓到啲裝飾用ge cream,不過如果你整貴啲ge蛋糕就會有個高身膠盒
第一次係出面整蛋糕
就算5識都可以簡單整到

佢教學好清晰,會講攪拌幾多分鐘,咁5需要自己判斷蛋白打好未

同好滿意洗碗服務,我地用左好多碗,好彩員工幫手洗
整完仲可以係花花🌼🌺牆打卡

整咁耐都係想晒相姐~
成個體驗好好,蛋糕都好食物

2020-04-06 789 浏览
約了友人一起做「阿茂」。在朋友介紹下,我們到了BYO,那裏地方大,工具齊全,不用自己買材料,若在家做,買到的材料份量可能太多,真怕浪費食物。這是個不錯的地方,唔識也有人可以問,初次做,樣樣嘢都唔識,幸好工作人員也不嫌我們煩,很有耐性地回答。今次選了士多啤梨流心芝士蛋糕,跟住ipad做,指引也算清晰,按住份量做應該好少出錯,做了兩個鐘,真好玩,有成功感,又可帶回家吃,美味不錯啊!自己做味道當然比自己5星星😋😋。
2020-03-28 690 浏览
BYO自助烘焙🥯真係要同大家介紹,最近成日係eatigo預訂自助整餅,仲會成日睇住幾時會有半價。我同個朋友加埋各自嘅老公一齊去整兩個蛋糕,兩位男士本來係諗住陪老婆,結果呢,佢哋整完即刻問:幾時再整下一次? !相信大家都知道有幾好玩😉不過我都要講一下,就係用iPad跟住去攞材料去預備工具,去開焗爐,然後製作,仲要製作出嚟嘅好好味。工作人員在你做錯的時候會幫你修正,但你不會覺得是別人幫你做餅,你總會覺得是自己成功地做咗一個好味好味好味嘅蛋糕。呢個就係佢好玩嘅地方!我順便提一提,我弟弟將會生日,我都會用呢個方法整一個蛋糕俾佢,因為同買嘅價錢差唔多,甚至更加平,但我就有兩個多小時嘅娛樂。✌️
BYO自助烘焙🥯

2020-03-01 449 浏览
食物味道當然好啦!呢個係我同小女友嘅結晶品士多啤梨芝士蛋糕,呢次好慶幸嚟到呢間位於銅鑼灣嘅BYO自助烘焙,雖然話自助,但係有好多專業嘅導師會從旁協助,所以呢個結晶品先可以完美出世。

2019-08-14 1005 浏览
今日同朋友去咗整蛋糕,上網見到佢啲蛋糕覺得好靚,所以就心喐喐就咗上去啦。去到嘅時候 ,老師仲話可以walkin添,好方便,場面好乾淨。我哋最後就揀咗呢個琥珀蛋糕,整嘅過程三個鐘,過程一啲都唔難,而且有app跟住整好方便。最後我哋都好順利咁樣, 整到個 同上一模一樣嘅蛋糕,覺得好開心。
2019-05-08 1060 浏览
跟住電子食譜一步步整完全冇難度有咩困難店員都可以幫到你選擇都幾多但係冇生果類嘅蛋糕環境都乾淨 不過要自己洗野當然!你比$30就佢幫你洗我整咗個抹茶漸層芝士蛋糕食譜話三個鐘最後搞搞吓左四個鐘所以要鬆啲時間先好想去玩會包埋包裝盒拎走都方便嘅有菊花茶檸檬茶同茶包飲工具同食材都夠多唔會出現唔夠嘅情況朋友整檸檬撻不過唔夠圓模 需要用花花模難道就增加左好多啦仲未試食不過都似模似樣其實我係去旺角嗰間嘅係家樂坊好就腳
跟住電子食譜一步步整完全冇難度

難道就增加左好多啦
仲未試食不過都似模似樣
其實我係去旺角嗰間嘅係家樂坊好就腳
2019-04-23 819 浏览
呢度又大又靚又乾淨,材料同設備齊全, 想整咩蛋糕都得! 諾諾揀左佢最愛嘅黃色cream朱古力士多啤梨夾心蛋糕❤每款蛋糕都會有好詳細易明嘅食譜俾你跟住步驟黎整,當中遇到問題時,蛋糕店嘅姐姐又會好細心咁指導佢地解決問題, 整好個蛋糕仲有個精緻蛋糕盒送!👍👍👍 muimui生日話要再黎整過😂😂而鍾意整蛋糕嘅媽媽我 唔再喺屋企整蛋糕,會黎呢度整架😍
呢度又大又靚又乾淨,材料同設備齊全, 想整咩蛋糕都得!
諾諾揀左佢最愛嘅黃色cream朱古力士多啤梨夾心蛋糕❤
2019-04-15 1445 浏览
今天落足一日雨,跟小妖無無聊聊逛街,食嘢,但因太大雨,於是乎想想辨法到底有咩可做又唔洗淋雨呢!忽然想起,自己動手烘焙蛋糕workshop店,都好喎,消磨時間之餘又有得食。晚上時段人流較少,可在某app登記購買有半價優惠,如所造的款式是300元,只需150元就ok啦,感覺平宜好多。揀選了自己的款式後,店員會略略介紹場內環境,一部I pad在手,會顯示所有步驟,看圖,文字,其實簡單易做,途中遇到問題,店員會講解或幫忙,非常貼心。今天做一個伯爵茶風戚蛋糕:步驟一:材料區收集所需材料步驟二: 工具區揀選所需用具步驟三:案指示一步一步步驟四:到烘焙區放入焗爐等待製成品步驟五:到包裝部將製成品包裝好就完成了。當然如要裝飾之類可到加購區購買。最後還要自律到清洗區清洗所用過的工具,眼見好多客人非常自私,並沒有這樣做。如不想自己動手的話可加30元待辨,是一個不錯的選擇。

今天做一個伯爵茶風戚蛋糕:

步驟一:材料區收集所需材料

步驟二: 工具區揀選所需用具

步驟三:案指示一步一步

步驟四:到烘焙區放入焗爐等待製成品

步驟五:到包裝部將製成品包裝好就完成了。

當然如要裝飾之類可到加購區購買。

2019-04-14
$110 (其他)
2019-03-16 1063 浏览
今日同澳洲回來既阿姨慶祝生日,時間夾到就去整囉~都係個句啦,甜野唔係我強項,而且我都係覺得整咸野開心尐XD 因為咸野唔係話跟步驟就成功,但整蛋糕呢... 我自己覺得基本既真係唔難本來係整抹茶opera,但因為見到其他人整同睇完片太細啦,一個手掌大少少點分18個人,於是改整呢個宇治金時慕絲,仲要加大! 但因為佢俾既係正常份量,去到後期要自己計,其實我怕我有樣計少左XDAnyway,都叫成功啦!咁係等緊既時候,我就整多左樣野,不過因為後加,無折... 不過咁其實我今次係第三次去,但今次會令我唔想再去,人多唔係問題,問題係佢地無去控制,尐人又唔守規矩... 見到工作人員都凳佢地慘慘豬! 但我開頭見到咁其實個人都好忟憎,但整開見到尐妹妹仔咁,我係到諗到底如果我係做野個個會唔會頂得順... 所以希望佢地老細都諗下點去控制堆人...
今日同澳洲回來既阿姨慶祝生日,時間夾到就去整囉~

Anyway,都叫成功啦!

咁係等緊既時候,我就整多左樣野,不過因為後加,無折...