2018-02-22
哇好耐都未食過brick lane嚕! Brick Lane有好多間分店,今次尖沙咀呢間我都係第一次試😋平均一百鬆少少就有個set luncg,尖沙咀黎講都好抵,再加上佢食物質素都好高水準,所以今次我好滿意!set lunch包括一個湯一個沙律,個湯好夠熱,又有蕃茄味,飲落去好鮮甜。我地叫咗個煎三文魚,個魚煎得半熟透,口感好豐富,個皮又煎得好脆,加埋個沙律醬真係個好好嘅配搭。我地仲叫咗個牛肉蝴蝶粉,牛肉份量都好足夠,個蝴蝶粉又好有咬口,食落去都好match,個汁嘅甜度都啱啱好。最欣賞嘅就係個牛好好味,一d都唔韌。我地仲叫咗兩杯飲品,其中一杯係mango frappe,鮮芒果味好香好fresh。另一杯就係lavender,薰衣草味唔算太濃,反而有種清香嘅感覺。