BKK

2024-04-26 891 浏览
📍 BKK (中環)中環鴨巴甸街35號PMQ元創方A座Staunton地下SG09-SG14號舖呢間真係要通知大家係近排食過性價比最高既泰菜!📢📢📢無論環境,食物質素,氣氛都值得一讚😍😍😍餐廳裝修好有異國風情❤️❤️👉 泰式和牛炒粿條💰$158😋😋😋😋.8/5呢個必叫✨📢📢一上枱香氣撲鼻,勁有穫氣!利用日式和牛的炒粿條,粿條好厚身食落嫩滑爽口,炒得好有火侯,真係好好食!📢📢📢📢👉 Baby Kale💰$68😋😋😋😋.8/5好有蒜蓉香,咸咸香香,芥蘭菜苗煮到好入味😋😋👉蟹肉奄列💰158😋😋😋😋.8/5蟹肉奄列切開入面真係超多蟹肉!岩曬愛食蟹但又唔鐘意麻煩既我!😋但奄列食蓉一啲都唔油膩,蛋香味濃😋😋配合埋是拉差醬,又係一個必叫😋👉 炭燒和牛串配東北酸辣汁💰$178😋😋😋😋.8/5佢每一道菜一上枱都芬香撲鼻😍 炭香十足嘅和牛串,配上東北辣汁食落真係一絕😋😋回頭: yesYesyes!!! 真係好高質,佢連餐具都好靚😍😍環境chill,食物大份有質素,真係強烈建議大家試✨✨
📍 BKK (中環)

👉 泰式和牛炒粿條
💰$158

👉 Baby Kale
💰$68
😋😋😋😋.8/5
好有蒜蓉香,咸咸香香,芥蘭菜苗煮到好入味😋😋

👉蟹肉奄列
💰158

👉 炭燒和牛串配東北酸辣汁
💰$178

2024-04-25 36 浏览
收工約左同事食飯她推介上環有間泰國野好有風味而且價錢合理一於去試下❤️椰青水椰青水正常發揮❤️熱情果芒果沙冰呢杯飲品打得好滑一d沙冰都無熱情果加芒果又係好鬼夾十分消暑解渴❤️泰式炭烤牛排沙律烤牛排分量都好多而沙律又酸又辣好開胃落左好多香料平時好少接觸到❤️馬沙文牛肋肉咖哩咖哩少少辣D牛肋肉炆到好淋如果配埋飯就好好送飯❤️泰式和牛炒粿條呢個係甜版既乾炒牛河牛肉炒得乾爽而粿條不黏而入面d菜又好嫩👍推介❤️芒果椰汁糯米飯呢個係我食過既芒果糯米飯既數一數二芒果好新鮮又好甜而糯米飯又好有咬口💁‍♀️💁‍♀️BKK (中環)👣中環鴨巴甸街35號PMQ元創方A座Staunton地下SG09-SG14號舖
收工約左同事食飯

呢個係我食過既芒果糯米飯
既數一數二
芒果好新鮮又好甜
而糯米飯又好有咬口💁‍♀️

💁‍♀️BKK (中環)
  • 泰式和牛炒粿條
【中環•BKK】@ππππππππππππππππππππππππππππππ中環PMQ賞心悅目嘅泰式餐廳炭燒雞串沙嗲配泰式秘製花生醬及醃青瓜虎蝦金邊粉包括炒金邊粉虎蝦芽菜花生望羅子醬香辣炒手切和牛碎包括獲炒手切和牛碎甲拋葉九層塔辣椒香蒜煎蛋海鮮沙律包括香辣雜錦沙律薄荷葉辣椒醬香茅醬芒果椰汁糯米飯Mango and passionfruit slushieWatermelon slushie炭燒雞串沙嗲,它的色澤呈現出炭燒帶來的微微焦香,緊接著那股沙嗲醬的濃郁香氣撲鼻而來,讓人食指大動。雞肉的質感既柔嫩又多汁,在泰式秘製花生醬的襯托下既滑又韌,與之搭配的醃青瓜則是爽口的完美點綴,為整體味道增添了一抹清新。隨後的虎蝦金邊粉無疑是菜單上的另一顆明珠。金邊粉的Q彈與虎蝦的鮮美完美結合,再加上芽菜的脆,花生和望羅子醬的搭配帶來了口感和味道的多層次體驗。虎蝦保持了它應有的彈性和甘甜,讓人不禁賞心悅目。接著是香辣炒手切和牛碎,這道菜百分百吸引了愛好者的眼球。和牛碎的肉質柔軟且多汁,辣椒、香蒜、以及九層塔的組合帶來了很高的辣度和香氣,相信對辣的愛好者會是一大享受。煎蛋的黃金滑嫩也為這份香辣中帶來了絲
【中環•BKK】@
中環PMQ賞心悅目嘅泰式餐廳

炭燒雞串沙嗲配泰式秘製花生醬及醃青瓜

虎蝦金邊粉包括炒金邊粉虎蝦芽菜花生望羅子醬

香辣炒手切和牛碎包括獲炒手切和牛碎甲拋葉九層塔辣椒香蒜煎蛋

海鮮沙律包括香辣雜錦沙律薄荷葉辣椒醬香茅醬

Watermelon slushie

接著是香辣炒手切和牛碎,這道菜百分百吸引了愛好者的眼球。和牛碎的肉質柔軟且多汁,辣椒、香蒜、以及九層塔的組合帶來了很高的辣度和香氣,相信對辣的愛好者會是一大享受。煎蛋的黃金滑嫩也為這份香辣中帶來了絲絲柔和。

繼而是海鮮沙律,這道菜以新鮮為王。各式海鮮的新鮮程度是迎刃而解,再帶上薄荷葉以及辣椒醬、香茅醬的特色調味,共同創造出了一個既清爽又帶點刺激的沙律盛宴。

芒果椰汁糯米飯作為壓軸的甜點,其甜而不膩的特質擄獲了我的心。芒果的酸甜搭配上糯米的柔軟粘稠,加之椰汁的香濃,令人難忘。

此外,冰沙類飲品——芒果百香果冰沙和西瓜冰沙,都是色香味具佳的選擇。芒果百香果冰沙的熱帶水果風味,以及西瓜冰沙的清新解渴,不僅降暑提神,更是這頓大餐中不可或缺的甜美句點。

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#中環美食 #BKK #web3中環
BKK
2024-04-24 26 浏览
今日去完元創方做完文青行左一日,就去咗樓下一間叫做BKK嘅泰國餐廳食飯,呢度佈置都幾有泰國風情,餐廳嘅侍應亦都極之Nice,食物非常之正宗有鑊氣好好味。大蝦柚子沙律滿滿嘅柚子再加上大蝦,仲有大量乾蔥香葉同埋花生碎,食落去酸酸甜甜又有多重口感非常之開胃。炭燒雞串沙嗲雞串充滿炭火燒嘅香味,而且雞肉保留到肉汁仲極之嫩滑,點埋個沙嗲汁增加增添風味。泰式和牛炒粿條呢碟炒粿條做得超出色,炒得勁有鑊氣,而且和牛超厚身仲要係靚和牛,食落滿滿牛香味。泰式蒜蓉炒芥蘭苗同樣地呢碟炒芥蘭苗亦都係極有鑊氣,帶有蒜香味嘅芥蘭好新鮮一流。冬陰功湯冬陰功湯由大頭蝦、卡菲爾青檸葉、蘑菇、南薑、酸辣湯熬製而成,酸辣度啱啱好,亦都幾重香葉味。原個新鮮椰青呢度揀嘅椰青超大個,好抵飲。芒果椰汁糯米飯芒果非常之甜而且十分軟熟,加上暖暖嘅椰汁糯米飯,夾埋一齊一絕。

大蝦柚子沙律

炭燒雞串沙嗲

泰式和牛炒粿條

泰式蒜蓉炒芥蘭苗

冬陰功湯

原個新鮮椰青
呢度揀嘅椰青超大個,好抵飲。

• 芒果糯米飯
  • 泰式和牛炒粿條
2024-04-24 23 浏览
PMQ BKK同fd聚會見係新開去試下!本身諗住傾下計食餐飯無乜大expectation結果所有野食都好味過我地期望🤣濃味 重口味人士唔會失望炒粉類獲氣足 配料豐富 口感彈牙冬蔭公係重手到我都覺得太重🤣可以輕手返少少就好了串燒類都好食 趁熱食有肉汁 點醬就再惹味啲!果日周末落雨 目測晚市未坐滿少人可以慢慢坐 仲可以飲酒架 都幾舒服!回頭指數:⭐️⭐️⭐️⭐️#中環 #PMQ #泰菜 #BKK 留港消費系列❤️❤️❤️❤️
PMQ BKK
同fd聚會見係新開去試下!
本身諗住傾下計食餐飯無乜大expectation
結果所有野食都好味過我地期望🤣
濃味 重口味人士唔會失望
炒粉類獲氣足 配料豐富 口感彈牙
冬蔭公係重手到我都覺得太重🤣
可以輕手返少少就好了
串燒類都好食 趁熱食有肉汁 點醬就再惹味啲!

果日周末落雨 目測晚市未坐滿
少人可以慢慢坐 仲可以飲酒架 都幾舒服!

回頭指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
#中環 #PMQ #泰菜 #BKK
留港消費系列❤️❤️❤️❤️
2024-03-10
週末過嚟PMQ呢邊Chill下,意外發現呢度新開左一間之前未見過嘅泰國餐廳。一入門口,中間位置就有個大鐘,環境裝修得好用心,座位嘅椅子係模仿泰國Tuk Tuk嘅凳,隨手都可以打個靚卡。.Chargrilled Chicken Satay炭燒雞串沙爹雞串質感嫩滑,外層微微焦香,內層濕潤多汁,加上甜甜地嘅泰式秘製花生醬嘅解膩醃青瓜,整體味道平衡得不錯。.Crabmeat omelets蟹肉奄列第一次食蟹肉奄列,幾有驚喜。卷成好似台式蛋餅嘅形狀,但沒有面皮層,是整個都是以蛋製成的捲。咬落帶點空氣感,有少少洋蔥粒,及大量蟹肉,令蛋香更添鮮味及甜味。.Pad Thai with Prawns虎蝦金邊粉金邊粉炒得幾有鑊氣,粉條彈牙帶少少煙韌,虎蝦爽爽彈彈,加上脆脆甜甜嘅芽菜,整體油潤香口,仲有清新嘅羅望子醬解膩,個人覺得係幾好食。.Khao Miao Mamuang芒果椰汁糯米飯糯米飯質感偏軟身,椰汁低甜濃稠,加上香甜多汁嘅芒果🥭,用來作結尾挺滿足的。.泰式奶茶🧋奶滑奶滑的,甜度固定不能少甜,個人覺得冰溶解後甜度就恰到好處。.BKK (中環)中環鴨巴甸街35號PMQ元創方A座Staunton地下S

炭燒雞串沙爹

Crabmeat omelets
蟹肉奄列

Pad Thai with Prawns
虎蝦金邊粉

Khao Miao Mamuang
芒果椰汁糯米飯

BKK (中環)
2024-04-24 31 浏览
Fantastic Thai Restaurant!接續上一篇吃完泰國菜,今天又來中環很潮的PMQ吃BKK(這縮寫跟素萬那普機場一樣)😃環境的話,我認為就是蘇豪區那種高級文青感,適合喜歡享受生活,跟朋友安靜享受時光的人來,我也看隔壁不少兩人組朋友來。好的,重頭戲食物部分,好不好吃直接用我的飯量來看吧。 大頭蝦咖哩,我原本想說飯吃半碗就好,結果嘗了一口後⋯痾 一碗一下就吃光。怕澱粉太多的我很猶豫,之後還是忍不住點了第二碗,親切的外國小姊姊笑出聲。 太好吃啦我的意思!接著,香茅紅鯛魚,如果你很愛味道好又軟嫩的魚,閉眼點沒錯。烤牛排沙拉的話,很酸辣好吃,我覺得很爽。坦承一下 我剛看到菜送來時以為不多,沒想到很多牛肉都在下面,真的很開胃。甜點我吃了椰子冰淇淋,飲料是椰子,好吃,品質很好又新鮮。店員幾乎都是外國人,不算很嗨但是十分高級文青的氣氛。若你想體驗在Thailand 的高級餐廳用餐的感覺,我只能說這裡就是你的選擇啦🫨
Fantastic Thai Restaurant!

接著,香茅紅鯛魚,如果你很愛味道好又軟嫩的魚,閉眼點沒錯。

甜點我吃了椰子冰淇淋,飲料是椰子,好吃,品質很好又新鮮。

中環新開咗一間餐廳,食物用料質素高之餘,泰式小炒有鑊氣又好味!▫️ 泰式炭烤牛扒沙律 🥙 $138澳洲牛扒肥瘦適中,配搭以酸辣調味沙律清新又開胃😌▫️ 冬陰功 🍲 $98當中加入超巨型蝦肉,令我哋眼前一亮!調味平衡得宜,能完美品嚐出甜、酸、辣🥰▫️ 虎蝦金邊粉 🦐 $98金邊粉鑊氣十足,濃郁嘅醬汁完美滲透每一條麵,烹調火候亦控制得剛剛好。▫️ 香辣炒手切和牛碎煎蛋配白飯 🥩 $98和牛肉碎肉質上乘,並加入泰式調味料翻炒令整體更惹味,不得不讚半熟流心蛋配白飯一流❤️▫️香辣炒通菜 🥬 $48新鮮通菜以香蒜及豆瓣等大火翻炒,正!▫️芒果糯米飯 🥭 $98整體份量超足料又好味,清甜嘅芒果肉配煙靭嘅糯米飯食唔停口👍🏻💬 整體食物質素高,感受到每一道菜都係用心製作,用料上乘,推薦!A new restaurant has opened in Central, where the ingredients are of high quality and the Thai stir-fries are flavorful and well-prepared!▫️ 𝐓𝐡𝐚𝐢 𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐒𝐚𝐥𝐚𝐝 🥙 $138Austr

▫️ 泰式炭烤牛扒沙律 🥙 $138
澳洲牛扒肥瘦適中,配搭以酸辣調味沙律清新又開胃😌

▫️ 冬陰功 🍲 $98

▫️ 虎蝦金邊粉 🦐 $98

▫️ 香辣炒手切和牛碎煎蛋配白飯 🥩 $98

▫️香辣炒通菜 🥬 $48
新鮮通菜以香蒜及豆瓣等大火翻炒,正!

▫️芒果糯米飯 🥭 $98

▫️ 𝐓𝐡𝐚𝐢 𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐒𝐚𝐥𝐚𝐝 🥙 $138
Australian beef with a balanced fat content, paired with a tangy dressing for a refreshing and appetizing taste. 😌

▫️ 𝐓𝐨𝐦 𝐘𝐮𝐦 𝐊𝐮𝐧𝐠 🍲 $98
Featuring large prawns that steal the show! The seasoning is perfectly balanced, allowing you to savor the sweet, sour, and spicy flavors. 🥰

▫️ 𝐏𝐚𝐝 𝐓𝐡𝐚𝐢 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐏𝐫𝐚𝐰𝐧𝐬 🦐 $98
The Pad Thai is full of wok hei, with a rich sauce that permeates every strand of noodles, cooked to perfection.

▫️ 𝐖𝐚𝐠𝐲𝐮 𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐑𝐢𝐜𝐞 🥩 $98
Premium Wagyu beef minced and stir-fried with Thai seasonings, creating a delectable dish, especially when paired with runny fried egg over rice.

▫️ 𝐒𝐭𝐢𝐫 𝐅𝐫𝐲 𝐓𝐡𝐚𝐢 𝐖𝐚𝐭𝐞𝐫𝐜𝐫𝐞𝐬𝐬 🥬 $48
Fresh water spinach stir-fried with garlic and chili bean paste over high heat, delicious!

▫️ 𝐊𝐡𝐚𝐨 𝐍𝐢𝐚𝐨 𝐌𝐚𝐦𝐮𝐚𝐧𝐠 🥭 $98
Generous portion and delicious ingredients, the sweet mango pairs perfectly with the sticky rice, making it irresistible. 👍🏻

💬 Overall, the food quality is excellent, and you can feel the effort put into each dish with top-notch ingredients. Highly recommended!
2024-04-21 37 浏览
「BKK」位於PMQ元創方內,裝潢富有異國風情,菜式選擇以泰菜為主。🍢Chargrilled Prawns Skewer虎蝦使用炭燒的料理方式,口感彈牙香氣十足,沾著沙爹醬更添風味。🍢Crabmeat Omelets金黃香濃的蛋捲,切開後看到滿滿的蟹肉,調味適中保留蟹的原味,口感溫潤不乾澀。🍢Steamed Whole Local Red Snapper with Pandan and Lemongrass一整條新鮮的紅鯛魚,使用清蒸的料理方式,保持食材原味。東南亞料理常見的斑蘭,切成末後放在魚肉上調味,口感細緻味道清爽。魚肉非常鮮美,帶有少許香茅味。🍢Khao Niao Mamuang經典的泰國甜品,芒果酸中帶甜,滑順可口非常新鮮。一旁糯米飯竟然是溫的,份量不少,口感溫潤帶少許甜味,不會過黏很出色。整體而言,餐廳環境舒適寬敞,是適合三五好友聚會的好地方。

🍢Chargrilled Prawns Skewer

🍢Crabmeat Omelets

🍢Khao Niao Mamuang

整體而言,餐廳環境舒適寬敞,是適合三五好友聚會的好地方。

2024-04-21 1029 浏览
今日同朋友到PMQ元創方食泰國菜餐廳非常闊落,佈置充滿泰國風情。職員好有善,食物質素也不錯炭燒虎蝦沙嗲串 $218紅辣椒、椰糖、青檸汁陣陣炭燒香的虎蝦,厚肉彈牙 配上沙嗲汁,增添味道層次感大蝦柚子沙律 $138柚子、大蝦、烘焙椰子炸蔥、羅望子、梅糖醬大蝦柚子沙律配上泰式汁 酸酸甜甜好醒胃,大蝦新鮮爽口 好好的開胃菜班蘭葉香茅蒸原條紅鯛魚$298紅鯛魚鮮甜嫩滑 配上泰式香料 帶點微辣 原條紅鯛魚起左畀,餐廳好貼心泰北咖喱全蛋麵 $158椰奶、咖喱牛肋肉、全蛋麵、蔥花、乾蔥泰北咖喱全蛋麵味道濃郁,麵質彈牙,牛肋肉夠腍 值得推介街頭椰子雪糕 $78粟米、花生椰子雪糕好滑,椰子味濃 配上粟米、花生都幾特別Calamansi Lemonade $78Fresh Ginger、Calamansi & Pink Guava with Passionfruit & Saline Solution Red Dates Tea $78Red Dates、Red apple 、Cinnamon 、Hazelnuts 、Calamansi兩款mocktail 味道清新解渴,不錯的選擇
今日同朋友到PMQ元創方食泰國菜
餐廳非常闊落,佈置充滿泰國風情。職員好有善,食物質素也不錯

炭燒虎蝦沙嗲串 $218
紅辣椒、椰糖、青檸汁
陣陣炭燒香的虎蝦,厚肉彈牙 配上沙嗲汁,增添味道層次感

大蝦柚子沙律 $138
柚子、大蝦、烘焙椰子炸蔥、羅望子、梅糖醬

班蘭葉香茅蒸原條紅鯛魚$298

泰北咖喱全蛋麵 $158
椰奶、咖喱牛肋肉、全蛋麵、蔥花、乾蔥
泰北咖喱全蛋麵味道濃郁,麵質彈牙,牛肋肉夠腍 值得推介

街頭椰子雪糕 $78
粟米、花生
椰子雪糕好滑,椰子味濃 配上粟米、花生都幾特別

Calamansi Lemonade $78
Saline Solution

Red Dates Tea $78
兩款mocktail 味道清新解渴,不錯的選擇

2024-04-10
📸⛱️平時放假鐘意去行下文創市集,最近係PMQ元創方發現一間新開既泰國餐廳。佢門口掛住一個巨型吊鐘,充滿異國色彩。入面裝修有多個主題坐位,仲有半露天吧台,好啱影相打卡!👍🏻餐廳由泰國大廚主理,食物感覺好正宗高質。我試左幾款都好好味,特別係炭燒和牛串碳烤味十足,配埋酸辣汁好開胃;另外,香辣炸蒜爆虎蝦亦非常推介,鹹香惹味,蝦肉超級爽彈。以下係菜單推介:🥢炭燒和牛串配東北酸辣汁($178)香辣炸蒜爆虎蝦($238)斑蘭葉香茅蒸原條紅鯛魚($298)芒果糯米飯($98)🍹Tom Yum Di Lith($98)Mongo and Passionfruit Slushie($69)

📸⛱️

👍🏻

以下係菜單推介:
🥢
炭燒和牛串配東北酸辣汁($178)
香辣炸蒜爆虎蝦($238)

斑蘭葉香茅蒸原條紅鯛魚($298)

芒果糯米飯($98)

🍹
Tom Yum Di Lith($98)

2024-04-19 39 浏览
今日去咗PMQ諗住文青一番😂 估唔到俾我遇到一間近年我喺中環食過最好嘅泰國菜<BKK>🤩餐廳位於地下,喺Block A同B中間,餐廳設有半露天位,所以非常搶眼😎餐廳裝修融合時尚同品味,門口有個文物般嘅吊鐘,非常有趣😎 座位方面除咗有半露天,仲有卡位或者長枱,都坐得幾舒服㗎😃餐廳嘅菜單印咗喺枱面嘅餐紙上,樣樣都好吸引🤩🌟Cocount Slushie非常推介,由椰青水同芒果打成,但係點解綠色嘅 ?唔緊要,最緊要又香又好味,必點🫶🏻🌟Calamansi Lemonade好清新嘅四季橘,非常清涼,為食辣嘢做準備😎🌟大蝦柚子沙律非常足料嘅沙律,柚子充滿水分同甜味,配咗大量乾葱同香葉,蝦都一絲不茍,唔係普通雪藏嘢,整個沙律滿分😍🌟炭燒和牛串配東北酸辣汁呢隻東北辣汁係我最鍾意嘅泰式醬料,配合咗油香、炭香十足嘅和牛串,已經係一絕,仲有少少燒烤嘅配菜同青瓜,我覺得物超所值😃😃🌟大頭蝦配秘製咖哩上碟太震撼啦😃😃有兩隻巨大嘅大頭蝦😍😍咖哩嘅味道唔算辣但係好惹味,咖哩配蝦膏呢種神奇嘅組合真係而家仲記得,記得配埋佢送嘅白飯食,正呀🤩🤩🌟蟹肉奄列雖然而家好興日式奄列,但大家都知最好味嘅蛋一定要用猛火大油去煎炸,

餐廳嘅菜單印咗喺枱面嘅餐紙上,樣樣都好吸引🤩

🌟Cocount Slushie

🌟Calamansi Lemonade
好清新嘅四季橘,非常清涼,為食辣嘢做準備😎

🌟大蝦柚子沙律

🌟炭燒和牛串配東北酸辣汁

🌟大頭蝦配秘製咖哩

🌟蟹肉奄列
雖然而家好興日式奄列,但大家都知最好味嘅蛋一定要用猛火大油去煎炸,做得好就好似<BKK>咁樣一啲都唔油膩,但係就非常有蛋香🫶🏻裏面嘅蟹肉餡一啲都唔吝嗇,配合埋是拉差醬,必點😋

🌟芒果椰汁糯米飯
鍾意食芒果糯米飯嘅人都知道,其中一個好味嘅元素就係凍芒果配暖嘅飯,呢點完全做到😎 而且芒果好甜,但係椰汁唔會搶咗芒果嘅甜味,好好食😋

其實話<BKK>係中環最好嘅泰菜一啲都不為過,試過一定會愛上😆 而且價錢非常合理,一定會回頭🤩餐廳環境唔錯,食完又可以行下PMQ,位置一流,真心推介🫶🏻
2024-04-14
BKK空間好大 分了四個區域一樣 但每個枱空間還是非常充足(而且他們的燈光 都打得很好👍拍照📷氛圍感都搭得好美Chargrilled Chicken Satay好喜歡💕串燒雞肉 炭香味足 雞肉微Q好咬沙嗲醬的花生🥜碎碎好咬 和雞肉一起吃又是另一個味道Tom Yum Kung這家冬陰公 沒到很辣 香茅味濃 大家都能喝一口的刺激裡面的蝦子🦐大隻Q彈新鮮 菇料又多 好適合🈴️作個開胃菜Chicken Curry他們的咖哩椰奶偏重 所以吃起來較甜 不吃蕃茄的小孩🧒也能沾咖哩一起吃雞肉嫩滑 煮到雞肉和雞皮也分離的那種Crabmeat Fried Rice炒飯粒粒分明 又香又野味 蟹肉還不少呢 再加上魚露更好吃😋!!飯控、澱粉控 一定要點這份來吃~~Sago Namkrati笑死😆這份泰式西米 內有椰漿、西米、蜜瓜 還以為是冷的誰知道是溫溫的 馬上入口即可 溫度十分剛好 好吃😋甜而不膩(有加煉乳(?))西米還巨多!!三人分一份也可😌Whole Young Thai Coconut最喜歡💕 泰國🇹🇭餐廳的椰子🥥水 整顆來~~沒到很甜的 椰青青香 中和其他料理濃烈感Thai Milk Red Tea 果
BKK空間好大 分了四個區域一樣 但每個枱空間還是非常充足

(而且他們的燈光 都打得很好👍拍照📷氛圍感都搭得好美
好喜歡💕串燒雞肉 炭香味足 雞肉微Q好咬
沙嗲醬的花生🥜碎碎好咬 和雞肉一起吃又是另一個味道
這家冬陰公 沒到很辣 香茅味濃 大家都能喝一口的刺激
裡面的蝦子🦐大隻Q彈新鮮 菇料又多 好適合🈴️作個開胃菜
雞肉嫩滑 煮到雞肉和雞皮也分離的那種
Crabmeat Fried Rice
飯控、澱粉控 一定要點這份來吃~~
Sago Namkrati
笑死😆這份泰式西米 內有椰漿、西米、蜜瓜 還以為是冷的
誰知道是溫溫的 馬上入口即可 溫度十分剛好 好吃😋
甜而不膩(有加煉乳(?))西米還巨多!!三人分一份也可😌
Whole Young Thai Coconut
最喜歡💕 泰國🇹🇭餐廳的椰子🥥水 整顆來~~
沒到很甜的 椰青青香 中和其他料理濃烈感
果然是泰奶 能用這杯的甜度認證😆螞蟻🐜人齊來試試看

這家真的很適合🈴️一家大小來 味道香濃帶甜 是個大眾的口味
大家下次想要找個生日吃飯的地方 這也很合適呢~~
2024-04-13
2024-04-17 25 浏览
係中環附近返工,lunch time約了朋友在pmq 食,餐廳環境清靜舒適。⭐️大蝦柚子沙律柚子微酸,而蝦就彈牙甜甜的,好開胃。⭐️泰式炭烤牛排沙律牛排烤得剛剛好,肉質仲嫩滑。加埋青瓜&洋蔥保持清爽,仲有辣椒汁,辣辣地。⭐️虎蝦金邊粉金邊粉好彈牙,調味剛剛好,充滿泰式調味,仲會食到花生粒、芽菜、韭菜、蝦,推薦。⭐️蒜香炒雞塊配白飯雞塊好嫩,加埋調味,好正,蒜香好濃郁,好送飯食。⭐️泰式凍咖啡⭐️菠蘿汁

⭐️大蝦柚子沙律
柚子微酸,而蝦就彈牙甜甜的,好開胃。

⭐️泰式炭烤牛排沙律

⭐️虎蝦金邊粉

⭐️蒜香炒雞塊配白飯
雞塊好嫩,加埋調味,好正,蒜香好濃郁,好送飯食。

⭐️泰式凍咖啡
⭐️菠蘿汁

2024-04-16 22 浏览
講起食好西黎講前排發現左間好食既泰菜今次要為大家介紹既係- BKKBKK係位於中環鴨巴甸街35號PMQ元創方A座Staunton地下SG09-SG14號舖餐廳成個環境超有泰風情食物個方面 個人大愛佢地個蟹肉炒飯同芒果椰汁糯米飯佢既蟹肉炒飯好有鑊氣而且有勁多蟹肉芒果椰汁糯米飯啲芒果都好新解而且好甜@bkk_thaistreetfood Location : CentralPrice : $250-$300/p.pEnvironment (10 is chill): 7/10
講起食好西黎講
前排發現左間好食既泰菜