2023-12-24 345 浏览
小喇叭…叫左個咸豬手,等左成個鐘先黎,隻豬手炸到鬼死咁硬,但係裏面凍冰冰,同個侍應講,佢話再炸俾我,再炸過返黎冇晒啲薯條同沙律,切左落嚟果半隻豬手冇左,得返再炸過果半隻,仲要乾到刀都切唔入,隔籬枱又係叫咗豬手,同我一樣情況😡,另外叫咗牛扒要第二個鐘先到,仲要煎到乾爭爭,未食過咁難食牛扒&豬手,未寫過食評,今次忍唔住,真一定要寫,千祈唔好去呢間,去左一定後悔,去大家樂都冇咁嬲,仲要嘥左兩個鐘,食到一肚氣
2023-12-24
2023-07-09 661 浏览
香港後花園—西貢 係食海鮮嘅好地方呢間好受歡迎嘅西餐廳就係最佳例子 😍😍入到BISTROCANA 彷如去左渡假咁寫意🏖️大部份嘅食客 好多都係做完海上運動或者係附近居住嘅外國人 佢哋絕對係識食之人呢度做緊優惠 食生蠔最抵!當你食完佢哋嘅生蠔一定會讚不絕口$178有6隻 仲要超好味 食完即時忍唔住order多兩份 因為真係好好好新鮮完全搵唔到任何可以挑剔嘅地方😆😆😆好似置身於海洋一樣咁Fresh🏝🦪食完生蠔 再試吓佢哋嘅吞拿魚沙律🥗最近食得太Heavy都要清吓腸胃佢嘅沙律非常豐富 有牛油果、青檸、青蔥同紅菜頭等等嘅蔬菜 加上用黑芝麻醃過嘅醬油吞拿魚 有少少fusion嘅感覺天氣太過熱 忍唔住叫咗杯百香果熱情果茶非常香甜 且解到口渴 每啖都有熱情果果肉加埋薄荷葉零舍開胃 🤤即時食慾又大增如果想繼續食海鮮 仲可以叫佢哋嘅蜆肉意粉每粒蜆都好入味 冇沙最緊要 加埋少少芽菜 意粉硬度適中份量剛好 入口不太油呢度仲有Pizza 同pancake 等等嘅食物絕對可以滿足三心兩意嘅您 成餐飯真係好豐富!滿載而歸🥰🥰
香港後花園—西貢 係食海鮮嘅好地方
呢間好受歡迎嘅西餐廳就係最佳例子 😍😍
入到BISTROCANA 彷如去左渡假咁寫意🏖️
大部份嘅食客 好多都係做完海上運動或者
係附近居住嘅外國人 佢哋絕對係識食之人

呢度做緊優惠 食生蠔最抵!
當你食完佢哋嘅生蠔一定會讚不絕口
完全搵唔到任何可以挑剔嘅地方😆😆😆
好似置身於海洋一樣咁Fresh🏝🦪

食完生蠔 再試吓佢哋嘅吞拿魚沙律🥗

最近食得太Heavy都要清吓腸胃
佢嘅沙律非常豐富 有牛油果、青檸、青蔥
同紅菜頭等等嘅蔬菜 加上用黑芝麻

絕對可以滿足三心兩意嘅您
成餐飯真係好豐富!滿載而歸🥰🥰
2023-06-09
等候时间
10 分钟 (堂食)
$500 (其他)
2023-06-28 328 浏览
Bistrocana 赤柱是一家令人愉悅, 而且環境非常舒適寫意。餐廳位於赤柱,擁有迷人的海景,讓用餐的氛圍更加愉悅。內部佈置溫馨雅致,營造出一種放鬆的氛圍。服務人員友善熱情,提供專業的建議和周到的服務,使我感到賓至如歸。Bistrocana 不僅菜品美味,而且環境宜人,服務出色。如果你想去赤柱玩,我強烈推薦你來試試 Bistrocana 的美食,享受絕佳的用餐體驗。坐在Bistrocana 享受著一杯凍檸檬茶, 又清新又解渴,搭配美景和一望無際的水平線,這杯凍檸檬茶非常適合在用餐時享用,很愉悅,很休閒。🥩肋眼排配薯條配沙拉 HKD$188 :Bistrocana 的肋眼排配薯條配沙拉是一道絕佳的主菜組合。肋眼排烤得恰到好處,外焦內嫩,肉質鮮美多汁。薯條酥脆香甜,配以新鮮的沙拉蔬菜,平衡了整道菜的口感和風味。這道菜份量十足,非常適合肉食愛好者。⚡️ 好味指數:🌕🌕🌕🌕🌘🧀️  約800-1000kcal 卡路里/份 (視孚扒的脂肪)🍛 野菇西班牙飯 HKD$188 :Bistrocana 的野菇西班牙飯讓人驚艷。飯粒鬆軟紮實,野菇的香氣豐富,與米飯的風味完美融合。這道菜的調味恰到好處,口感

🥩肋眼排配薯條配沙拉 HKD$188 :
⚡️ 好味指數:🌕🌕🌕🌕🌘

🍛 野菇西班牙飯 HKD$188 :
Bistrocana 的野菇西班牙飯讓人驚艷。飯粒鬆軟紮實,野菇的香氣豐富,與米飯的風味完美融合。這道菜的調味恰到好處,口感豐富多樣,每一口都帶來滿滿的滿足感。野菇西班牙飯不僅美味,也是一道豐盛的主食選擇。
⚡️ 好味指數:🌕🌕🌕🌘🌘

🍽️ 蘭花忌廉湯 :
Bistrocana 的蘭花忌廉湯是一道濃郁滑順的湯品。湯的質地非常細膩,入口即化。蘭花的香氣和忌廉的濃郁味道相得益彰,帶來一種獨特的美味享受。這道湯品溫暖了我的心靈,是一個完美的開胃選擇。。
⚡️ 好味指數:🌕🌕🌕🌕🌘
🧀️  約150-250kcal 卡路里/份
2023-05-24
2023-05-27 285 浏览
星期六天氣不錯打算入赤柱行下食個午餐,在赤柱大街行行下,有個廳餐的哥哥在門口拉著不斷叫我們試下,在他的誠意拳拳下就入去試下,還告訴我們兩個餐廳都是同一個老闆可以食泰式亦可以食西式都很好吃同專業,所以我就兩款都叫了,一個泰式青咖喱雞飯,如果然厲害前所未有食過的最硬最鞋的雞肉,比起健身雞肉還要鞋,另一個澳洲安格斯牛肉沙律,這個安格斯牛肉沙津,牛肉是BBQ燒烤包牛肉,用梳打粉發脹的,但也保持着又乾又鞋的質感簡直係不是一般廚師能做到的難吃價錢方面更加是離地,有環境有好的食物當然不怕花費更多的錢,但係這樣的食物質素真的不能接受

青咖喱雞
2022-09-24 1024 浏览
差唔多有兩年以上無嚟過赤柱,有少少懷念呢個地方,今日天氣超級曬熱到就快融,所以就同老公簡咗呢間Bistrocana餐廳試試,今次叫咗3樣嘢菜式。卡邦尼意大利粉,一嚟到個意粉勁香好多芝士碎,食落好濃郁同好creamy,意粉好有咬口食到停唔到口,值得一試👍🏻。西班牙海鮮飯,啲飯粒口感有少少硬好似risotto,同埋呢個飯裏面有魷魚、青口、蝦,味道方面食到好濃嘅蕃茄味,但略嫌有啲淡味。6隻生蠔🦪,生蠔夠新鮮唔洗刻意落任何醬汁都好好食,如果落埋其他醬汁一齊食,會帶出生蠔嘅鮮味出嚟,不錯不錯。蘑菇湯,個湯放咗啲面包粒同落咗橄欖油,食落好有口感,而個湯好濃郁嘅菇菌味超級正,好想再飲多碗🤣。

2022-09-24
2022-05-26 968 浏览
幾年冇去過赤柱lu😙,依家都多左好多唔同既餐廳,去赤柱又唔一定去美利樓食既,大街都有好多選擇,基本上食物既選擇既都差唔多,但呢間既蠔就比較抵食🤪-慢煮🐷肋骨係最出色既,好香口烤過既味道之餘,內外既醬汁都好入味。但西冷牛扒就失望啦😥,明明叫左medium,但出到黎全熟咁濟,但口感唔算好柴可接受。魚柳配薯條都偏向美式,所以薯條唔會好似平時出面外軟內軟,而係外脆內軟,好重薯味😆🥔-但佢地既推銷手法真係🤦🏿‍♀️本身係1️⃣個識講廣東話即人黎sale我地,話係1個價錢已經包左湯正餐飲品,但入到去唔單止落單送菜既時候係外籍人士,甚至想問下關於菜式既問題,問個識講廣東話既店員都冇😓同家人一齊琳住可以平平地唔洗係美利相食,點知係大街食再貴啲添😮‍💨
秘製烤半雞
秘製慢煮🐷肋骨
美國西冷牛扒
酥炸魚柳配塔塔醬薯條
Margarita
2022-05-08
等候时间
15 分钟 (堂食)
用餐时段
秘製慢煮🐷肋骨
酥炸魚柳配塔塔醬薯條
Margarita
2022-03-31 655 浏览
]—————————————————————📍 Bistrocana係正赤柱大街,位置方便!有咁靚嘅海景,天氣好的話好chill好relax!🐷去過兩次,一次夜晚坐街,一次日頭去坐餐廳入面海景位,不過比較曬,但staff好貼心有太陽遮,同埋都好熱情好nice!🐷覺得lunch set扺食啲(冇影相)—————————————————————❣️ 意大利蜆肉扁意粉 $206好大隻蜆!係蒜香炒,份量唔算大,不過share食ok!正常發揮冇乜特別!.❣ 秘制慢煮豬肋骨配薯條及沙律 $238唔錯!醃製嘅醬汁都夠味,肉都淋唔會太乾,薯條炸到幾脆,夠咸!沙律就中規中矩啦!.❣️Oreo milkshake 同唔知乜嗰日🐷朋友要揸車所以冇飲酒,其實🐷好想飲不過自飲冇乜feel就冇飲了!你哋黎記住飲酒,chill好多!但呢杯野都唔錯,不過較甜!—————————————————————不專業評分👅好味指數:3.5/5💰性價比:3.5/5 👍🏻推薦:4/5 for景—————————————————————🏡地址: Bistrocana (赤柱)赤柱赤柱大街92號海天別墅地下92 A1號舖—
]

👅好味指數:3.5/5
💰性價比:3.5/5
👍🏻推薦:4/5 for景
—————————————————————
🏡地址: Bistrocana (赤柱)
赤柱赤柱大街92號海天別墅地下92 A1號舖
2022-03-08 459 浏览
疫情下😷都想外出走走,今次就決定去赤柱,行下食下,順便欣賞埋個日落先🌄赤柱特色之一,就是大部份餐廳🍴都設有露天雅座,一來方便養寵物人士,二來可以讓客人置身於休閑放鬆嘅環境😎,既舒服又寫意😌假日的餐廳🍴,當然是座無虛席,可能大家都想出外透透氣😯,我哋好不容易才找到有位子的餐廳🍴啊!餐廳座位都算狹窄,裡面面積不算大,坐得不太舒服。 價錢相對而言,比較貴啊🤑🤑隨意點了2 sets 「Weekend Specials」,奉送餐湯🥣及汽水🥤意大利🇮🇹蜆肉扁意粉🍝Fresh clams & chili, white wine & parsley🍝 份量真係少,但味道不錯Fish & Chips酥炸魚柳配塔塔醬薯條Battered fish with fries and tartar sauce.🐟 炸魚柳就相對大塊,炸粉唔厚,食落都香脆可口。 塔塔醬配薯條好夾,感覺無咁熱氣🙃

意大利🇮🇹蜆肉扁意粉🍝
🍝 份量真係少,但味道不錯

Fish & Chips酥炸魚柳配塔塔醬薯條

2022-02-16 355 浏览
早排去咗赤柱,嗰日赤柱好多人晏晝兩點幾都排晒長龍😂呢一間係唯一一間冇人龍嘅餐廳,行到太攰就入咗去食,結果就中咗伏🤢主菜每位都可以送湯或者沙律,當日嘅湯係龍蝦湯,但其實係罐頭湯加牛油,冇乜龍蝦味亦都冇龍蝦肉🤥如果佢同我講係忌廉湯我都心服口服🥲黑松露煮雜菇意大利飯 ($198) 都算幾香黑松露味,而且用咗好多香料,但明顯落咗好多牛油,食落去意大利飯質感偏熟,飯嘅質感可以再硬少少,份量偏少,食完都唔會好飽😂水牛芝士pizza($118)呢個Pizza應該用咗巴馬臣芝士同水牛芝士,佢係薄批🍕批底都有啲咬口,但批邊唔算好脆,但呢個相對其他菜式算係唔錯🙌🏻BBQ豬肋骨配薯條 ($208) 薯條本身都冇炸過龍,但係真係超級鹹😂豬肋骨原本以為冇乜伏,但係佢應該烤得太耐,溫度亦都唔夠高,變咗入邊啲肉汁流失晒,外面亦都唔香口😵‍💫蕃茄醬羅勒煮青口配麵包 ($108) 呢個真係極度唔建議🥲啲青口仲鹹過啲薯條,鹹到蓋過晒所有食材嘅味道🤥 不過個人覺得最中伏嘅都係等候時間,首先佢係上咗個飯先上前菜,食落覺得有少少奇怪🤔而且青口等咗一個鐘頭先上,所以同期望有少少落差😢另外露天嘅位置會有人食煙🚬介意嘅朋友就要注意下

不過個人覺得最中伏嘅都係等候時間,首先佢係上咗個飯先上前菜,食落覺得有少少奇怪🤔而且青口等咗一個鐘頭先上,所以同期望有少少落差😢另外露天嘅位置會有人食煙🚬介意嘅朋友就要注意下啦
2022-01-10 206 浏览
Bistrocana @ 赤柱前排去左赤柱一間位於赤柱大街嘅意大利餐廳Bistrocana4個人叫左蕃茄醬羅勒青口配麵包,秘制慢煮豬肋骨配薯條及沙律,黑松露雜菌意大利飯,蕃茄水牛芝士pizza首先前菜係蕃茄醬羅勒青口配麵包,青口都算大隻,食到海水味,都幾新鮮,但係蕃茄醬偏鹹,麵包烘到脆卜卜,幾好食。至於份量,赤柱大街餐廳就唔好期待太多啦😜秘制慢煮豬肋骨配薯條及沙律比較普通,豬肋骨燒到有啲窿,醃製嘅醬汁唔係好夠,所以食落有啲乾,薯條都炸到幾脆,不過鹽落多左,沙律就中規中矩。黑松露雜菌意大利飯煮得幾好,飯粒有咬口,食落唔會好乾,雜菌都幾香口,不過黑松露味唔算好濃,如果濃翻啲就好啦。蕃茄水牛芝士pizza幾出色,除左賣相吸引,薄底pizza配上份量十足嘅水牛芝士,食落芝士味濃郁,口感特別,啱晒鍾意芝士同埋薄底pizza嘅朋友。總括而言,CP值唔算好高,勝在有咁靚嘅海景,餐廳位置都方便,天氣好嘅時候確實好chill。另外食物其實都頗有意大利風味,都係偏鹹,鍾意嘅朋友不妨一試。
Bistrocana @ 赤柱

2021-12-15 224 浏览
聽朋友講係赤柱坐近海邊用膳非常👍🏻,於是便同 honey 一齊去逛逛。行到沙灘附近 👀 有幾間不同食肆,於是揀咗其中一間西餐廳試下。餐廳唔算大、座位比較窄,但有臨海方向,可以望住個靚海,一邊食一邊與 honey 閒聊,so relax!👇🏻雜菜沙律⭐⭐⭐:蔬菜新鮮,蕃茄鮮甜,混合青瓜沙律醬一齊食,夠晒醒胃 😋👇🏻是日例湯❌:當日話係🦞湯,但一點🦞味都冇,而且湯比較糊口👇🏻“肋眼排配薯條沙律”⭐⭐~薯條脆、雜菜新鮮,可惜主菜就🤔,塊牛排我已經 order 5成熟,但嚟到竟然係 “well done”,幸好都有d牛肉味!😐👇🏻“烤雞拌薯條沙律”⭐⭐~外觀都幾吸睛,同樣係薯條脆、雜菜新鮮,但雞就比較乾喇,亦冇咩雞味!🙄👇🏻甜品⭐⭐⭐:“家鄉芝士餅”及“秘製朱古力蛋糕”~雖然蛋糕有啲削,但甜味適中、芝士味濃 😋👇🏻餐飲⭐:凍🍋茶,唔太夠🍋味,一般啦!

👇🏻餐飲⭐:凍🍋茶,唔太夠🍋味,一般啦!

2021-11-26
等候时间
30 分钟 (堂食)
2021-11-28 260 浏览
plain food source, wasting out a great bay view .we were in a hurry for food after sightseeing in Stanley and forgot to check the openrice for reviews. Omg , a shame experience of three foodies. Can’t believe why so many people have food there and fracking yummy . If you don’t believe it try your own
2021-11-19 236 浏览
行完山都幾肚餓,赤柱大街有唔少選擇,秋涼嘅天氣當然要坐outdoor 享受下微風同海景。其實間間都未食過,所以隨意揀咗呢間,總括menu.都係heavy 野, 本來點菲力牛扒,因為未食過,但無得供應,所以轉西冷HKD268, 另外一個揀咗西班牙海鮮飯HKD228, set 嚟嘅,價錢已包湯/沙律同drink .先嚟個沙律,用個沙律木盆上,都幾靚,份量幾大,估唔倒有鴨胸又幾豐富👍。湯我就無試牛扒都幾大份,賣相好好,加埋呢個環境好似去咗旅行咁,個扒都幾有牛味,不過就多筋,薯條幾好食。西班牙海鮮飯都到,發現咗一個問題🤔🤔,點解啲飯係濕嘅?應該係乾身,再睇一次menu 原來英文係seafood Risotto, 咁其實中英不符喎,應該海鮮意大利飯先啱呢, 講返個味先,都幾多海鮮,特別係我鍾意嘅魷魚,不過蝦就細隻咗啲。

湯我就無試

2021-11-14
2021-05-25 754 浏览
今日去咗赤柱嘅一間海邊酒吧,食左set lunch肉眼扒配薯條沙律同埋意大利腸pizza,價錢合理唔同套餐大概120-170都有,味道亦都唔錯,前菜係龍蝦湯幾濃味,飲品加咗$38飲draft beer,望住海感覺非常之放鬆休閒,不得不提老闆非常好客熱情,會主動關心食物質素同傾下偈,推薦大家假日去放鬆一下。
2021-04-05 559 浏览
去到赤柱點都要對住個海食番餐,所以就入左間餐廳,估唔到有驚喜( ´ ▽ ` )ノ/家鄉漢堡包 Home Made Burger $198食完幸福感滿滿既burger( ´ ▽ ` )ノ手工牛肉扒超級juice~牛味超級重!熟度應該5分左右,食落岩岩好。加上有滿滿嘅芝士,真係好正,配埋新鮮蔬菜均衡番,唔會太油膩。漢堡必跟新鮮薯條,份量超足,炸得岩岩好沙律🥗跟餐沙律除咗菜裏面仲有水牛芝士,西瓜,配上沙律醋。當初以為你跟返細細份,點知水牛芝士都有10粒,再加西瓜好fresh
家鄉漢堡包 Home Made Burger $198

沙律🥗跟餐