2025-07-16 0 浏览
哇!真係超正啊!去左銅鑼灣食醬油蟹放題,主打**醬油蟹**,仲有**醬油蝦、醬油扇貝、醬油鮑魚**,連**炸雞同腸仔年糕**都係任食,正到爆! 首先講吓個**醬油蟹**,真係新鮮到爆!第一轉上嘅係**雌蟹**,一拎起個蓋,嘩!啲蟹黃多到漏出嚟,金黃色咁,撈飯食真係無得頂!啲肉質又滑又甜,一啲都唔腥,醬油味醃得啱啱好,唔會太鹹,仲帶少少甜味,正到暈!第二轉上咗**公蟹**,雖然無蟹黃,但啲肉更加飽滿,啖啖肉,咬落去仲有少少黏口嘅膠質感,好鮮甜啊! 跟住試埋**醬油蝦**,啲蝦大大隻,肉質爽彈,醃得入味得嚟又唔會蓋過蝦嘅鮮味。**醬油扇貝**同**鮑魚**都正,扇貝厚肉,鮑魚彈牙,撈埋啲醬油汁食,真係停唔到口! 仲有呀,佢哋嘅**炸雞**同**腸仔年糕**都係任叫!炸雞外脆內嫩,仲有蜜糖味同辣味揀,我哋encore咗兩轉!腸仔年糕就煙煙韌韌,啲醬汁甜甜辣辣,好開胃!

2025-07-15 0 浏览
銅鑼灣bingo & cook 新推出醬油蟹放題!任食醬油蟹套餐$298/$348價錢分別在於第一碟係公蟹定係母蟹,母蟹先會有膏!蟹膏份量超多,用蟹膏撈飯,勁濃郁同鮮味!第二碟之後全部都係公蟹,蟹肉好似啫喱咁,加上醬油拌飯好好食!基本上食第二輪已經平過平時食好多!除咗醬油蟹任食之外,仲有任食炸雞同蒜蓉醬燒蟹肉,醬汁非常惹味,炸雞本身香脆肉嫩,仲可以保持到肉汁,自己仲鍾意將佢沾落去蒜蓉醬超好食另外烏冬炒年糕,香腸年糕串同罐裝飲品都可以任叫
銅鑼灣bingo & cook 新推出醬油蟹放題!

任食醬油蟹套餐$298/$348

另外烏冬炒年糕,香腸年糕串同罐裝飲品都可以任叫
2025-07-14 0 浏览
🦀✨【醬油蟹任食大挑戰】✨🦀📍 $298 蟹公 / $348 蟹乸任食醬油蟹餐 🔥 韓式燒牛腸連燒韓牛 x 1客(牛味濃郁,口感層次超讚) 🥢 _任食餐單亮點_:- 醬油蟹:重點!醬油味滲進蟹肉,鹹香超開胃 - 蒜蓉牛油炒蟹:炒得夠鑊氣,蒜香撲鼻 - 炒年糕:煙韌辣勁有驚喜,韓式街頭感滿分 - 炸雞:外脆內嫩,甜辣醬升級口感 - 年糕香腸串:邪惡罪惡一串串,停唔到口 - 飯+罐裝飲品:完美配角,洗味好拍檔 - 店內韓國裝修 x 食物高質感,絕對值得Po 這餐絕對係「高CP值 x 爆口感」雙重享受。每一款都唔係行場貨,醬油蟹真係鮮得有層次~如果你鐘意韓式重口味,呢餐你一定要試
🦀✨【醬油蟹任食大挑戰】✨🦀

📍 $298 蟹公 / $348 蟹乸任食醬油蟹餐
🔥 韓式燒牛腸連燒韓牛 x 1客(牛味濃郁,口感層次超讚)

🥢 _任食餐單亮點_:
- 醬油蟹:重點!醬油味滲進蟹肉,鹹香超開胃
- 蒜蓉牛油炒蟹:炒得夠鑊氣,蒜香撲鼻
- 炒年糕:煙韌辣勁有驚喜,韓式街頭感滿分
- 炸雞:外脆內嫩,甜辣醬升級口感
- 年糕香腸串:邪惡罪惡一串串,停唔到口
- 飯+罐裝飲品:完美配角,洗味好拍檔

- 店內韓國裝修 x 食物高質感,絕對值得Po

• Bingo特製紫菜包飯
1K
2025-07-13 50 浏览
📍Bingo & Cook {CWB} 最近銅鑼灣好興依一間,只要比一個價錢就可以每人仼食醬油蟹、炸雞、香腸年糕、罐裝飲品、紫菜、蒜蓉牛油蟹、價錢只需$298就食到,仲可以另外加$99要去個韓牛烤腸 👊🏻首先梗係要食咗最招牌~任食✨醬油蟹,大大隻蟹膏香,顏色鮮艷,蟹肉入口啖啖都咁鮮咁嫩滑。蟹肉加埋紫菜飯一齊食,醬油味剛剛好不太咸,食出在韓國食到嘅滋味!另外仲有蒜蓉牛油蟹,啖啖蟹肉🦀而且蒜蓉味十足,成個牛油都充斥住口腔,蟹肉更加係好鮮甜!炸雞都唔會炸到好乾身,上枱嘅溫度剛剛好,仍然保持外脆內嫩🐓香腸年糕,好有驚喜,外表已經好吸引,賣相打卡已經100分💯面層係比較甜嘅,充滿着韓國嘅味道🈵仲有可樂,忌廉牛奶可以任飲!成餐飯都超級豐富🩷

📍Bingo & Cook {CWB}

首先梗係要食咗最招牌~

炸雞都唔會炸到好乾身,上枱嘅溫度剛剛好,仍然保持外脆內嫩🐓

仲有可樂,忌廉牛奶可以任飲!
成餐飯都超級豐富🩷

2025-07-13 55 浏览
一直都好鍾意食醬油蟹,好多時去韓國都係為咗食最好食嘅醬油蟹。香港比較少地方食到,朋友)竟然發現有醬油蟹放題,咁就約埋嚟試吓啦。佢嘅價錢估唔到咁平,任食既餐廳同平時一隻醬油蟹嘅價錢差唔多,好期待佢嘅質素係點。佢嘅醬油蟹非常大隻,而且好多膏,感覺比得上韓國最出名嗰間醬油蟹。佢嘅高軟軟香香咁,非常新鮮,而且有啲硬啲嘅膏,非常好送飯。除咗醬油蟹之外,佢仲有好多其他韓式熟食,不過我哋就將重點放咗喺醬油蟹度啦。佢嘅蟹蓋雖然唔可以再加,但係其他醬油蟹都係任食的,真係非常抵食。最緊要就梗係撈紫菜包飯啦,新鮮嘅糕撈埋白飯,搞到我忍唔住食咗好多碗。間餐廳環境都好好,非常有韓式嘅感覺,如果大家冇假去韓國,非常推薦大家嚟呢間餐廳呀。

2025-07-13 43 浏览
去完韓國返黎好想食醬油蟹?去完韓國返黎好想食炸雞??去完韓國返黎好想食炒年糕?估唔到一間餐廳就滿足我所以願望😭喺香港都食到醬油蟹放題‼️仲要有得任食烏冬炒年糕、辣味炸雞、年糕香腸串、紫菜白飯等🤩罐裝飲品都係任飲,超級抵呀呀呀!除左醬油蟹,仲有蒜蓉蟹,蟹蟹蟹🦀醬油蟹好新鮮,蒜蓉蟹就更惹味~烏冬炒年糕香香辣辣,仲配有魚糕😍撈埋紫菜白飯食,澱粉控都會好滿足!炸雞都好香脆,食落辣辣地🔥好開心喺香港都食到咁好食抵食嘅韓國菜🥰
去完韓國返黎好想食醬油蟹?
去完韓國返黎好想食炸雞??
去完韓國返黎好想食炒年糕?

估唔到一間餐廳就滿足我所以願望😭
喺香港都食到醬油蟹放題‼️
仲要有得任食烏冬炒年糕、辣味炸雞
年糕香腸串、紫菜白飯等🤩
罐裝飲品都係任飲,超級抵呀呀呀!

除左醬油蟹,仲有蒜蓉蟹,蟹蟹蟹🦀
醬油蟹好新鮮,蒜蓉蟹就更惹味~
烏冬炒年糕香香辣辣,仲配有魚糕😍
撈埋紫菜白飯食,澱粉控都會好滿足!
炸雞都好香脆,食落辣辣地🔥

好開心喺香港都食到咁好食抵食嘅韓國菜🥰
2025-07-13 34 浏览
「Bingo & Cook」開業10周年🎉推出醬油蟹放題😱一於去試下先😬.⚠️此餐廳收取10%服務費💰.雌蟹醬油蟹無限任食1小時(2位)🍽️套餐$696💰.無限任食醬油蟹🦀套餐包含💰雌蟹滿滿蟹黃😍 蟹肉結實彈牙😋醬油甜鹹適中,將蟹肉鮮味提升😉拌上紫菜飯更好味👍🏻之可無限追加公蟹,但無蟹蓋⚠️.無限任食韓牛烤腸🐄跟餐$99💰有韓牛肉片🥩烤牛腸🐂腸仔、年糕、金針菇🍄‍🟫洋蔥🧅南瓜🎃沾上3款唔同醬汁有助解膩☺️.無限任食蒜蓉牛油蟹🧄套餐包含💰蟹肉鮮甜嫩滑💯加上蒜蓉牛油🧈好惹味😝.無限任食炸雞🍗套餐包含💰炸雞外脆內嫩😗仲保留到肉汁🤤.無限任食炒年糕🥢套餐包含💰年糕同魚糕都煮得太腍,無口感🥺.無限任食年糕香腸串🍖套餐包含💰年糕外脆內煙韌😆同香腸幾夾😛.無限任食紫菜飯🍚套餐包含💰.無限任飲罐裝飲料🥤套餐包含💰
⚠️此餐廳收取10%服務費💰
雌蟹醬油蟹無限任食1小時(2位)🍽️套餐$696💰
無限任食炸雞🍗套餐包含💰炸雞外脆內嫩😗仲保留到肉汁🤤
無限任食炒年糕🥢套餐包含💰年糕同魚糕都煮得太腍,無口感🥺
無限任食年糕香腸串🍖套餐包含💰年糕外脆內煙韌😆同香腸幾夾😛
無限任食紫菜飯🍚套餐包含💰
無限任飲罐裝飲料🥤套餐包含💰
2025-07-13 32 浏览
去韓國必食醬油蟹,無意間發現香港竟然有醬油蟹任食既餐廳,所以就約埋朋友去食返次,試試係香港食下醬油蟹。任食醬油蟹套餐有兩款,有雄蟹和雌蟹鞋今次選擇咗雌蟹怪蟹套餐,除咗醬油蟹之外仲可以任食炸雞、韓式年糕、任飲罐裝飲品,價錢都只係$348。除咗醬油蟹,今次仲想食埋佢嘅醬油蝦同埋醬油鮑魚,所以就追加咗呢兩款食物。今次食嘅醬油好,好彩都沒有失望。因為醬油蟹又很多膏,配合埋紫菜飯一齊食,非常好食,醬油蟹食落好鮮甜,啖啖肉好滿足,微微鹹香帶番出鮮甜,好開心係香港食到呢個質素既醬油蟹👍而追加咗嘅醬油鮑魚同鮮蝦,都好好食。鮑魚好爽口,鮮蝦鮮嫩,如果淨係食蟹唔夠滿足嘅話,就要追加埋呢兩款食物。原來,我都很喜歡這間餐廳的環境,令你好似去咗韓國一轉咁不過,有點可惜嘅就係放題,只係限時1小時,唔可以慢慢品嚐都咁好食嘅醬油蟹。

原來,我都很喜歡這間餐廳的環境,令你好似去咗韓國一轉咁

2025-07-12 37 浏览
人氣韓國餐廳可以品嚐「醬油蟹吃到飽」🥳✂︎❥$𝟯𝟰𝟴 雌蟹 (只供應一次)⚠️請留意雌蟹只會提供一次,之後續的會是雄蟹⚠️雌蟹橙黃色的蟹膏極濃郁、鹹香帶甜,口感軟綿入口滑溜,絕對是正宗的白飯小偷🦀🤤✂︎❥$𝟮𝟵𝟴 雄蟹 (限時內無限量供應)雄蟹雖然少了邪惡的蟹膏,但絕對不減它的風味😻 嗦一口咸香與鮮味並重,拌著紫菜飯也讓人相當滿足🦀🤤~~~~~~~~~~~~~~~~———👇🏻🅐🅛🅛 🅨🅞🅤 🅒🅐🅝 🅔🅐🅣👇🏻———𓏲𓏲 蒜蓉牛油蟹:烤得香氣撲鼻,吃得滿咀蒜香味🧄 重口味人士必會喜歡🦀🫶🏻𓏲𓏲 炸雞:外皮香脆可口,雪白的雞肉多汁美味🐥🫶🏻𓏲𓏲 年糕香腸串:喜歡煙韌的年糕,極具口感🍡𓏲𓏲 韓式炒年糕:熱乎乎,年糕魚板裹滿甜甜的醬汁,很滋味♨️𓏲𓏲 飯:拌著紫菜,簡單的美味🍚𓏲𓏲 罐裝飲品任喝🥤~~~~~~~~~~~~~~~~ʙᴇᴇꜰ ɪɴᴛᴇꜱᴛɪɴᴇꜱ:連帶脂肪的韓牛烤腸表面焦香吃著有嚼勁,邪惡無比🤤
人氣韓國餐廳可以品嚐「醬油蟹吃到飽」🥳
✂︎
❥$𝟯𝟰𝟴 雌蟹 (只供應一次)
⚠️請留意雌蟹只會提供一次,之後續的會是雄蟹⚠️

✂︎
❥$𝟮𝟵𝟴 雄蟹 (限時內無限量供應)

~~~~~~~~~~~~~~~~
———👇🏻🅐🅛🅛 🅨🅞🅤 🅒🅐🅝 🅔🅐🅣👇🏻———
𓏲𓏲 蒜蓉牛油蟹:
烤得香氣撲鼻,吃得滿咀蒜香味🧄 重口味人士必會喜歡🦀🫶🏻

𓏲𓏲 炸雞
外皮香脆可口,雪白的雞肉多汁美味🐥🫶🏻
𓏲𓏲 年糕香腸串:喜歡煙韌的年糕,極具口感🍡
𓏲𓏲 韓式炒年糕:
熱乎乎,年糕魚板裹滿甜甜的醬汁,很滋味♨️
𓏲𓏲 飯:拌著紫菜,簡單的美味🍚
𓏲𓏲 罐裝飲品任喝🥤

~~~~~~~~~~~~~~~~
ʙᴇᴇꜰ ɪɴᴛᴇꜱᴛɪɴᴇꜱ:
連帶脂肪的韓牛烤腸表面焦香吃著有嚼勁,邪惡無比🤤

2025-07-11 31 浏览
呢間韓國嘢已經encore 左好幾次啦~見呢排搞緊醬油蟹任食咁瘋狂既推廣,二話不說衝左黎食,想睇下質素有冇變!/要值得留意既系無論你系選擇食雄蟹$298定雌蟹$348,第二轉之後任食既都只系提供雄蟹,而且系並唔包括蟹殼嫁🦀之前都有黎食過呢度醬油蟹,覺得好好食 ,甚至比尖沙咀金馬倫道好出名果間覺得更好食!雖然任食既質素有稍微下降,相比散叫黎食無咁鮮甜,但蟹膏依然好夠!同埋呢個價錢可以任食醬油蟹加其他食物,點講性價比都算系好高🙊/另外值得一提既系,佢地除左醬油蟹任食,仲有既燒既蒜香牛油蟹,比起醬油蟹咁出色👍🏻 牛油香好重,而且唔算好膩!/任食仲包左炸雞、腸仔、年糕串、炒年糕同紫菜飯,熟食方面反而更出色!炸雞即使放左一陣,都仲保持到香脆,粉亦唔算厚,雞肉滑一啲都唔柴!年糕串炸到表面有少少脆身,加上左甜辣醬,食落外脆內軟,非常軟糯🥰除左任食之外,呢度仲有好多散叫單品,食過好幾次都好唔錯

除左任食之外,呢度仲有好多散叫單品,食過好幾次都好唔錯
  • 甜辣炸雞&蒜香醬油炸雞配香腸年糕串
  • 原味韓式炒年糕
2025-07-11 21 浏览
一直都好中意食Bingo&cook, 裝修好有韓國地道既氣氛,菜式係正宗韓國味道,最近上網睇到佢地慶祝10周年有個任食醬油蟹,即刻book同朋友一齊試!😍😍價錢係: $298蟹公/ $348 蟹乸  任食醬油蟹餐任食既菜式包括:1.      醬油蟹2.      烏冬炒年糕3.      炸雞4.      年糕香腸串5.      飯醬油蟹係蟹乸先有膏,所以我簡左$348個餐,店員都有提醒refill既醬油蟹係唔會有蟹蓋,同埋任食既時限係一個鐘~醬油蟹真係好新鮮同埋比想像中爆膏👍🏻👍🏻一野吱啲蟹肉蟹膏落碗飯到,撈埋啲麻油紫菜,果一啖真係不得了🥹蟹肉鮮甜又彈牙,我總共食左2隻蟹😂食到個肚脹曬,其實同去韓國食味道差唔多,呢度仲要係任食其實係勁抵☺️炸雞都比我想像中咁好食,以為任食會hea我,點知佢無渣流灘,佢炸得外脆內嫩,食到咁多飽既情況下都仲食得落🤣  年糕香腸串就係我每次嚟bingo&cook都一定會食既,同韓國食到既係一樣味!一啖年糕一啖腸仔真係好夾,一啖接一啖☺️烏冬炒年糕味道正常,辣度調得啱啱好🥰除左以上任食既item, 我仲加左啲extra item醬油鮑魚(三隻) $70醬油
價錢係: $298蟹公/ $348 蟹乸  任食醬油蟹餐
任食既菜式包括:
1.      醬油蟹
2.      烏冬炒年糕
3.      炸雞
4.      年糕香腸串
5.      飯

烏冬炒年糕味道正常,辣度調得啱啱好🥰

除左以上任食既item, 我仲加左啲extra item

醬油鮑魚(三隻) $70
醬油蝦(三隻) $60
醬油鮑魚係熟咗嘅,肉質比我想像中更加軟腍腍,而醬油蝦就係生嘅,肉質勁彈牙,食得出係超新鮮!👍🏻

總括而言,鍾意食醬油蟹嘅朋友一定唔可以錯過呢一間,價錢合理,最緊要係啲醬油蟹好新鮮,衰啲講句,我食完都冇肚痛🤣🤣🤣安全認證👍🏻👍🏻
2025-06-26
餐廳以韓式路邊攤風格為主題,設計靈感來自首爾街景,紅綠燈、車站牌、地鐵站長椅同 K-Pop 海報相映成趣,搭配柔和的紅燈光,令人感覺好似置身於韓國街頭。座位寬敞,檯與檯之間的距離適中,整體環境舒適🔥 任食醬油蟹套餐(1小時無限追加) 🦀 雌蟹 $348 | 🦀 雄蟹 $298 第一碟會上完整嘅雌蟹連蟹蓋,蟹膏爆滿,橙黃色蟹膏鮮甜濃郁,醬油醃得剛剛好,唔會太鹹,仲帶少少微辣。蟹肉滑溜似啫喱,鮮味十足!之後無限追加嘅係雄蟹(無蟹蓋),肉質更紮實,醬油味稍濃,鮮甜帶住醬油甘香✨ 推薦食法:將蟹肉同蟹膏擠出,撈埋紫菜飯一齊食,麻油香加上鮮甜蟹肉,超正!🦐 海鮮加碼(必試!)醬油鮑魚($70/3隻):鮑魚鮮嫩,醬油味濃郁,爽口彈牙醬油蝦($80/3隻):大隻蝦肉,肉質鮮甜,蝦膏豐滿香濃醬油扇貝($70/3隻):鮮味突出,醬油滲透肉質🍗 任食韓式小食炸雞:外脆內嫩,肉汁爆棚,金黃酥脆年糕香腸串:煙韌年糕加鹹香腸仔,充滿韓國地道風味烏冬炒年榚:甜辣湯底,暖胃又開胃香蒜牛油蟹:最有驚喜,蒜香牛油醬汁濃郁,蟹肉鮮甜😋整體食物質素:4 / 5💰性價比:4 / 5👍推薦指數:5 / 5

🔥 任食醬油蟹套餐(1小時無限追加)
🦀 雌蟹 $348 | 🦀 雄蟹 $298

🦐 海鮮加碼(必試!)
醬油鮑魚($70/3隻):鮑魚鮮嫩,醬油味濃郁,爽口彈牙
醬油蝦($80/3隻):大隻蝦肉,肉質鮮甜,蝦膏豐滿香濃
醬油扇貝($70/3隻):鮮味突出,醬油滲透肉質

🍗 任食韓式小食
炸雞:外脆內嫩,肉汁爆棚,金黃酥脆
年糕香腸串:煙韌年糕加鹹香腸仔,充滿韓國地道風味
烏冬炒年榚:甜辣湯底,暖胃又開胃
香蒜牛油蟹:最有驚喜,蒜香牛油醬汁濃郁,蟹肉鮮甜

😋整體食物質素:4 / 5
💰性價比:4 / 5
👍推薦指數:5 / 5

2025-07-10 18 浏览
大癲!醬油蟹放題😱平時閒閒都百幾兩佰蚊一隻醬油蟹🦀今次就搵到呢間正宗韓國人主理🇰🇷裝修以韓國街頭大排檔為主,夠地道!門口已經見到知餐牌「任食醬油蟹餐」分別有$298蟹公或者$348 蟹乸 唔洗諗啦,梗係揀蟹乸!餐單唔止有醬油蟹食,任食餐單都好豐富!🦀醬油蟹🍙紫菜拌飯🥘烏冬炒年糕🐥韓式地道炸雞🍢年糕香腸串🍺🥤任飲罐裝飲品先安排上枱嘅梗係醬油蟹!大大隻厚膏肥肉無得輸!啲醬油醃製調味剛剛好,仲有少少微辣!除咗淨食蟹膏蟹肉,黎個韓式食法「撈飯」!濃!好癲,每一啖都係極至濃香嘅蟹膏味囉!第二、三轉店家有宗寫明講明只係蟹身!拿!真係唔好睇少,特地覺得蟹身嘅肉,真係夠肥厚,啖啖肉堅正!另外呢間嘅炸雞都唔少嘢!唔知係咪韓國人炸嘅雞特別脆口?入口一咬,脆香熱辣辣!啖啖雞汁夠滑溜!烏冬少年糕同年糕香腸串基本上都係韓式小食!最滿意係汽水啤酒任飲!未夠喉?菜單上係可以追加食物!我哋就另外點左醬油元貝、鮑魚同蝦!好食!但始終都係醬油蟹嘅味道No.1🥇幾百蚊食到咁多隻醬油多已回本,仲有咁多配菜,仲任飲添喎!快啲約埋老best齊齊擦餐勁!Bingo & Cook
大癲!醬油蟹放題😱
平時閒閒都百幾兩佰蚊一隻醬油蟹🦀
今次就搵到呢間正宗韓國人主理🇰🇷
裝修以韓國街頭大排檔為主,夠地道!
門口已經見到知餐牌「任食醬油蟹餐」
分別有$298蟹公或者$348 蟹乸
唔洗諗啦,梗係揀蟹乸!

餐單唔止有醬油蟹食,任食餐單都好豐富!
🦀醬油蟹
🍙紫菜拌飯
🥘烏冬炒年糕
🐥韓式地道炸雞
🍢年糕香腸串
🍺🥤任飲罐裝飲品

先安排上枱嘅梗係醬油蟹!
大大隻厚膏肥肉無得輸!
啲醬油醃製調味剛剛好,仲有少少微辣!
除咗淨食蟹膏蟹肉,黎個韓式食法「撈飯」!濃!
好癲,每一啖都係極至濃香嘅蟹膏味囉!

第二、三轉店家有宗寫明講明只係蟹身!
拿!真係唔好睇少,特地覺得蟹身嘅肉,
真係夠肥厚,啖啖肉堅正!

另外呢間嘅炸雞都唔少嘢!
唔知係咪韓國人炸嘅雞特別脆口?
入口一咬,脆香熱辣辣!啖啖雞汁夠滑溜!
烏冬少年糕同年糕香腸串基本上都係韓式小食!
最滿意係汽水啤酒任飲!

未夠喉?菜單上係可以追加食物!
我哋就另外點左醬油元貝、鮑魚同蝦!
好食!但始終都係醬油蟹嘅味道No.1🥇

Bingo & Cook
2025-07-09 55 浏览
同朋友bookmark咗呢間好耐知佢呢度有醬油蟹任食 😍一嚟到 個環境就好似去咗韓國嘅大排檔咁醬油蟹任食分2個價錢 雌雄唔同價我哋就揀咗雌蟹 雌蟹食黃 雄蟹食膏 🤗一個鐘入面可以任食 😋醬油蟹好入味 就咁聞都已經好大陣麻油香食落厚肉 仲有勁多蟹黃 肉質夠滑溜 仲有我最鍾意將啲紫菜飯撈埋落蟹蓋入面連埋蟹黃一齊食 真係食完一隻已經要同店員講encore除咗醬油蟹之外 仲有牛油蒜焗蟹烏冬炒年糕夠煙韌 仲有魚糕同菜作伴食落唔覺膩炸雞新鮮炸起 熱辣辣 咬開層皮啲煙喺咁冒出嚟肉質嫩 唔會乾晒 年糕腸仔串年糕同腸仔都有煎過 外層脆卜卜另外仲單點咗醬油蝦 鮑魚同埋帶子樣樣都好新鮮 🤗一次過滿足晒海鮮控朋友
同朋友bookmark咗呢間好耐

另外仲單點咗醬油蝦 鮑魚同埋帶子
樣樣都好新鮮 🤗
一次過滿足晒海鮮控朋友

2025-07-08 28 浏览
香港好少有醬油蟹嘅餐廳,呢間任食可以一試醬油蟹餐,包括有炸雞,年糕香腸串,魚糕湯,紫菜飯一開始叫咗雌蟹,啖啖蟹膏,唔膻,配上紫菜麻油香飯,令人諗起係韓國旅行🤣😂炸雞都好出色,雖然任食,但係唔會話比到好細件,脆卜卜又入味,有水準年糕香腸串既年糕外脆內軟,食濃味野既間中一點甜,唔會食到好膩。最鍾意呢款,年糕煙韌,加埋甜酸醬,好好味!餐廳環境刻意佈置到好似韓國街邊排檔,氣氛一流,不過檯同檯之間有好多空間,唔會擔心影響飲野傾計既氛圍,非常好!
香港好少有醬油蟹嘅餐廳,呢間任食可以一試

醬油蟹餐,包括有炸雞,年糕香腸串,魚糕湯,紫菜飯

2025-06-24