2023-12-22 186 浏览
今日我地要同大家分享返一間位於銅鑼灣嘅餐廳,叫做「Bingo & Cook」!🍽️ 佢嘅菜單真係多元化,有好多美味嘅選擇🫦🦐醬油海鮮(連飯) $680啲海鮮新鮮彈牙,配埋醬油嘅香味,真係令人食指大動!😽 飯粒又香又軟,完全吸收咗醬汁嘅美味🤤 每一口都係一種享受!🍚🫓泡菜煎餅 $128煎餅煎得香脆金黃,內裡有韓式泡菜同埋其他配料🫶🏻 每一口咬落去,都有酸辣嘅味道加上酥脆口感,真係超過癮!🤩「Bingo & Cook」嘅餐廳氛圍舒適,服務態度友善,令人感覺好舒服🥸 價錢方面都係合理,物超所值👍總括而言 (5個💜係最高)好味指數 : 💜💜💜💜🤍服務態度 : 💜💜💜🤍🤍環境打卡 : 💜💜💜💜🤍回頭指數 : 💜💜💜💜🤍📍Bingo & Cook (銅鑼灣)🏢 銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅2樓🕗星期一至日 12:00 - 22:30#銅鑼灣美食 #銅鑼灣必食  #食好西 #美食 #hkfood #likeforlike #instatravel #latergram #hktravel #photooftheday #traveling #yummy #travelhk #followforf

🦐醬油海鮮(連飯) $680

🫓泡菜煎餅 $128

總括而言 (5個💜係最高)
好味指數 : 💜💜💜💜🤍
服務態度 : 💜💜💜🤍🤍
環境打卡 : 💜💜💜💜🤍
回頭指數 : 💜💜💜💜🤍

📍Bingo & Cook (銅鑼灣)
🏢 銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅2樓
🕗星期一至日 12:00 - 22:30

#銅鑼灣美食 #銅鑼灣必食  #食好西 #美食 #hkfood #likeforlike #instatravel #latergram #hktravel #photooftheday #traveling #yummy #travelhk #followforfollow #hkig #hkdating #pleaselike #hkfoodie #bestfoodhongkong #coffeehk #hkcafe #hkrestaurant
2023-10-25
宮廷炒年糕賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧炒年糕份量配料都非常多,除了主打的年糕外,還有魚糕、牛肉、韓式拉麵、雞蛋等等,十分豐富超級抵食。年糕軟熟度剛剛好,咬落軟糯有彈性,嚼勁十足,煮得非常入味,能食出湯底的牛香滋味,非常出眾。牛肉韮菜煎餅賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧煎餅少見地混入了大量牛肉碎於其中,味道驚喜地合拍,食落脆香可口,牛香滿溢,油而不膩,再加搭辛香又爽口的韮菜,以及鹹香惹味的秘製醬汁,滋味滿分。甜辣無骨炸雞賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧炸雞超級大件,無骨啖啖肉,全部炸得酥香脆口,油而不膩,食落雞肉軟嫩多汁,鮮味十足,再伴以經典甜辣醬汁一起食用,辣中帶甜的滋味令人回味無窮。跟炸雞附有年糕香腸串一條,年糕香腸經油炸處理,外層薄脆,內裡煙韌軟嫩,嚼感一流,必食推薦。柑橘奶昔、柑橘碳酸水賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧兩款飲品頂上均以原個柑橘作點綴,賣相非常搶眼吸睛。奶昔入口順滑醇香,甜度滿分,柑橘的酸香正好中和奶昔的甜膩感,滋味不俗。碳酸水入口清爽醒神,柑橘的果香滿溢,酸溜溜非常開胃,解膩一流之選。環境:🐧🐧🐧🐧🐧餐廳樓底高空間感足,除了一般坐桌外,更特設類近自修室的面壁書

味道:🐧🐧🐧🐧🐧

兩款飲品頂上均以原個柑橘作點綴,賣相非常搶眼吸睛。

環境:🐧🐧🐧🐧🐧

餐廳樓底高空間感足,除了一般坐桌外,更特設類近自修室的面壁書枱位,每張書枱更設有不同主題,極具特色打卡一流。

餐廳外圍牆身以色彩繽紛的彩繪作點綴,美感十足。

🐧❤️結語:牛肉韮菜煎餅出色有驚喜,誠意推薦。
2023-12-22 64 浏览
呢間餐廳地方大,雞肉都幾好味,串燒方面選擇多,價錢合理,醬汁選擇多,等食時間正常,味道方面很好十分適合香港人既口味,用餐時間長,可以慢慢食同朋友仔傾下計,服務好
好少係香港食韓式炸雞,因為之前試過嗰啲都麻麻,最近朋友介紹下比我發現係銅鑼灣呢間韓國餐廳啲炸雞好好食,一定要同大家開心share下🤗餐廳入面環境重好有特色,我被安排坐書枱位置食飯,好似去咗自修室咁🤣🌟甜辣醬無骨炸雞(half)呢度嘅炸雞炸得好鬆脆,唔會比啲甜辣醬整到淋左,新鮮炸起熱辣辣,肉質滑嫩多汁,無骨啖啖肉好正,甜辣醬又好開胃🤤必食!半份都有成六件,幾個朋友share都得👍🏻旁邊好似菠蘿腸仔咁嘅係炸年糕同香腸🤣好邪惡,估唔炸年糕咁好味!🌟 醬油海鮮(連飯) 除咗炸雞,重試左好耐無食過嘅醬油蟹!呢個醬油海鮮set 入面有2隻醬油蟹、蝦 3隻、鮑魚 3隻、三文魚5片同扇貝3隻,份量勁大仲配埋個紫菜飯撈蟹糕食好正🤩 醬汁偏甜唔會好咸,每樣海鮮都好新鮮同入味,特別係醬油蟹啲膏又多又鮮甜,好滿足👍🏻 🌟柑橘碳酸水Menu見到呢個飲品特登叫黎打卡🤣飲管穿過大大個橘子🍊好得意,有氣清新又解渴👍🏻

🌟甜辣醬無骨炸雞(half)

🌟 醬油海鮮(連飯)

🌟柑橘碳酸水

2023-12-20 120 浏览
朋友帶左我去銅鑼灣~Bingo & Cook~食野,餐廳好靚,天花同牆身掛左小小既燈,滿天星咁。落單時先知呢度既店員係Oppa 黎架,入面煮野既都係😍。叫左我好鐘意食既醬油蟹🦀拌紫菜飯🍙,份量都幾多,蟹好多膏,我將蟹膏蟹肉拆出黎撈飯食,超級好味,個醬汁撈多幾碗飯🍚食都無問題。泡菜煎餅就食得多,韓式牛肉🐃煎餅就好少食,煎餅入面都幾多牛,牛香味十足。原味無骨炸雞&芝士🧀球, 炸雞肉質嫩,又Juicy。蘋果🍎肉桂茶,勁鐘意肉桂既香味。☕️

落單時先知呢度既店員係Oppa 黎架,入面煮野既都係😍。

原味無骨炸雞&芝士🧀球, 炸雞肉質嫩,又Juicy。

蘋果🍎肉桂茶,勁鐘意肉桂既香味。☕️

呢間係🚇銅鑼灣嘅🇰🇷韓國餐廳🍴出品幾正宗好味,所以人氣十分旺盛🔥,而且裝修別俱特色😆,有啲似自修室嘅風格😎,而且每格有唔同主題🎭,我今次就坐到電影🎬主題嘅枱。佢哋有唔少🇰🇷韓式 cocktails🍸亦有多款冇酒精嘅特飲🍹,我哋就揀咗藍莓🫐奶昔同埋奧利奧🍪奶昔,勁大杯🤩用料足好好飲!醬油蟹🦀爆膏鮮味😍,蟹膏同埋蟹肉都🤤充滿醬油香又唔會太咸,配嘅紫菜飯🍚仲有唔少飛魚籽🟠,撈埋甘香嘅🥰蟹膏同埋鮮味嘅🦀蟹肉一齊食極之滋味😋!🐝蜂蜜🍯黃油🧈無骨炸雞🍗份量十足🤩,外殼超級香脆𥚃面☺️肉嫩多汁,而且淋上唔少🐝蜂蜜🍯黃油🧈味粉,入口又香又甜又好味😍。

約了朋友吃飯~作為韓迷,每次必食韓式料理!今次首嚐銅鑼灣 bingo and cook,吃得我們舔舔脷,肚撐撐!正啊! 我們點了:Intestines Tteokbokki $380韓式料理烹調內臟向來出名,煲內有牛小腸、牛肚、菜、菇類、豆腐、韓國年糕😍份量超足!而且味道很好!牛腸柔軟,脂肪香口! 值得一試! Sweet chicken $218 (full) 點了一整份,完全是高估了自己的食量! 超級無敵大份! 份量超足! 最後只能夠吃到一半,其餘要打包⁄(⁄ ⁄ ⁄ω⁄ ⁄ ⁄)⁄ 超級惹味!辣味會較為突出,無骨雞,啖啖肉,超級Juice又滑溜,配有一串腸仔同炸年糕! 兩個人吃,其實點半份已經非常足夠了!!Tangerine Ade $56Smoothie $78最喜歡在韓國喝咖啡或是ade ! 看到這裏有橘子🍊ade ,必叫!大大個🍊,賣相100分!! 味道很fresh,不會死甜! 柑橘smoothie 賣相同樣吸引,甜度適中,入口較滑~ 也值得一試!這裏有很多韓國特色菜式❣️款款有驚喜! 值得和朋友一起再來!

我們點了:

Intestines Tteokbokki $380

Sweet chicken $218 (full)

Tangerine Ade $56
Smoothie $78

2023-12-20 75 浏览
Korean culture is inarguably one of the most popular in Asia, which also made Korean food one of the major choices in HK in recent years. Bingo & Cook, run by a Korean team, serves up some of the Korean signatures such as soy crab and fried chicken. For the drinks, we had Jinro and Suntory Highball - not just the usual whisky soda. Tasted tart with dominant grapefruit flavors.Original Boneless Fried Chicken & Cheese Ball 6 huge pieces of chicken thigh meat. Piping hot, crunchy batter and juicy c

6 huge pieces of chicken thigh meat. Piping hot, crunchy batter and juicy chicken meat. Mildly flavored so I could dip the sour cream or sweet and spicy sauce according to my own preference. The cheese ball was actually minced chicken with soft bones and melting cheese.

Korean Army Base Stew
A pot of guilty treats! Luncheon meat, sausage, instant noodles, fish cake, rice cake and cheese. The cabbage and onions soaked up the flavors of the ingredients and the savory soup.

Bulgoji Japche
Korean soul food. Stir-fried potato noodles with thin slices of fatty beef, various types of mushrooms and pepper slices. Slightly chewy noodles. Very sweet sauce.
2023-12-20 58 浏览
今日帶有帶我地去Bingo & Cook食韓國料理一行三人叫了幾款食物,食物質素不錯,份量好足夠,好夠飽整體感覺韓國風味。明日下午都好多客人,價格亦唔算貴,值得推介甜辣無骨炸雞/醬油無骨炸雞 $218每次食韓國料理必叫炸雞,今次叫左甜辣及醬油兩款口味,兩款炸雞都非常香脆 雞嫩肉滑 各有特色,仲有一串腸仔年糕 煙煙韌韌好味道韓式炒年糕 $158年糕、魚糕、韓國麵、椰菜、蛋等等 味道偏辣 好有韓國風味海鮮蔥餅 $148海鮮蔥餅煎得好酥脆 海製份量足夠 配上特製醬汁 提升味道層次感牛肉炒飯 $128香噴噴的牛肉炒飯,飯粒炒到粒粒分明,有咬口Cookies&Cream 奶昔 $78賣相好靚 大大杯份量十足 朱古力奶昔口感順滑Peach 碳酸水 $68桃味碳酸水清新解渴 最啱食辣野的飲品
今日帶有帶我地去Bingo & Cook食韓國料理
一行三人叫了幾款食物,食物質素不錯,份量好足夠,好夠飽

甜辣無骨炸雞/醬油無骨炸雞 $218

韓式炒年糕 $158
年糕、魚糕、韓國麵、椰菜、蛋等等 味道偏辣 好有韓國風味

海鮮蔥餅 $148

牛肉炒飯 $128
香噴噴的牛肉炒飯,飯粒炒到粒粒分明,有咬口

Cookies&Cream 奶昔 $78
賣相好靚 大大杯份量十足 朱古力奶昔口感順滑

Peach 碳酸水 $68
桃味碳酸水清新解渴 最啱食辣野的飲品

2023-12-11
-一直都好中意食韓國菜🤤想試呢間人氣餐廳好耐早兩星期卜咗位同朋友去食,果然有驚喜😍/▫️韓式辣炒小章魚 Korean Spicy Stir-fried Small Octopus$220▫️私心推介❤️辣味控必試‼️絕對係食唔停口嘅一款🤤秘製辣醬唔係一般嘅味道入口惹味,後勁更凌厲,辣得好過癮🔥小章魚好鮮甜,肉質爽口彈牙🐙仲配冷麵,撈埋秘製醬汁食更大滿足!/▫️肥腸炒年糕 Tteokbokki with intestines$268▫️中意韓國菜,一定中意食年糕🤤辣度絕對冇小章魚咁辣,但醬汁依然惹味🔥牛腸肥美,質地彈牙🥰年糕入味,熟度岩岩好夠晒煙韌👍🏻配合牛腸、魚糕、椰菜絲、洋蔥等等中意食內臟+年糕嘅朋友一定要試😍/▫️甜辣無骨炸雞(半份) Sweet Chill Fried Chicken(Half)$140▫️炸雞又係另一必點嘅菜式🐔重點係無骨🤤岩晒中意啖啖肉嘅朋友醬汁甜味比辣味多,濃郁美味😍雞肉juicy充滿肉汁重配上腸仔+炸年糕串,雙重口感👍🏻/▫️柑橘碳酸水 Tangerine Ade$56▫️見到幾乎每枱都會點嘅柑橘飲品🍊外型超吸睛👀碳酸水好清新好fresh🌱滿滿柑橘香味🥰/▫️柑橘奶昔 Tang
一直都好中意食韓國菜🤤
想試呢間人氣餐廳好耐
早兩星期卜咗位同朋友去食,果然有驚喜😍
私心推介❤️辣味控必試‼️
絕對係食唔停口嘅一款🤤
秘製辣醬唔係一般嘅味道
入口惹味,後勁更凌厲,辣得好過癮🔥
小章魚好鮮甜,肉質爽口彈牙🐙
仲配冷麵,撈埋秘製醬汁食更大滿足!
中意韓國菜,一定中意食年糕🤤
辣度絕對冇小章魚咁辣,但醬汁依然惹味🔥
牛腸肥美,質地彈牙🥰
年糕入味,熟度岩岩好夠晒煙韌👍🏻
配合牛腸、魚糕、椰菜絲、洋蔥等等
中意食內臟+年糕嘅朋友一定要試😍
炸雞又係另一必點嘅菜式🐔
重點係無骨🤤岩晒中意啖啖肉嘅朋友
醬汁甜味比辣味多,濃郁美味😍
雞肉juicy充滿肉汁
重配上腸仔+炸年糕串,雙重口感👍🏻
▫️柑橘碳酸水 Tangerine Ade$56▫️
見到幾乎每枱都會點嘅柑橘飲品🍊
外型超吸睛👀
碳酸水好清新好fresh🌱
滿滿柑橘香味🥰
▫️柑橘奶昔 Tangerine Smoothie$78▫️
奶昔香濃奶味,甜度適中
絕對係解辣飲品😋
食物份量多,味道水準高👍🏻
㊙️平日晚市已經好多人!
記得來之前要卜定位啦
—🍲 韓式牛腸鍋內有牛腸 牛肚 年糕 木耳 雞脾菇 仲加左個麵牛味濃郁 帶小小辣正啊😻•🍗 蜂蜜黃油無骨炸雞香脆肉嫩 蜜蜂蒜粉好香好味道•🥟 香蔥牛肉煎餅最估吾到個牛肉煎餅係咁好食!🙉呢個牛肉煎餅已經高分過我最喜愛的kimchi pancake了❤️好足料 每塊夾住幾片薄牛肉咁食 勁香肉味 加上煎香蔥同醬汁一齊食 又另到個味道 正!•🍹 柑橘梳打小小甜小小酸 食熱鍋/食炸雞飲就岩哂—又驚喜又好味的一餐 食物款式又多 本來係想黎食部隊鍋 點知比佢個新menu d 野吸引左去試 估吾到又幾好味!最後炸雞多到食吾哂 要打包😹為左個牛肉pancake 會再訪☺️

🍲 韓式牛腸鍋
內有牛腸 牛肚 年糕 木耳 雞脾菇 仲加左個麵
牛味濃郁 帶小小辣正啊😻

🍗 蜂蜜黃油無骨炸雞
香脆肉嫩 蜜蜂蒜粉好香好味道

🥟 香蔥牛肉煎餅
最估吾到個牛肉煎餅係咁好食!🙉
好足料 每塊夾住幾片薄牛肉咁食 勁香肉味
加上煎香蔥同醬汁一齊食 又另到個味道 正!

🍹 柑橘梳打
小小甜小小酸 食熱鍋/食炸雞飲就岩哂

又驚喜又好味的一餐 食物款式又多
最後炸雞多到食吾哂 要打包😹
為左個牛肉pancake 會再訪☺️
2023-12-07
又去左食好祈待醬油蟹🦀啊🤩 今次試左韓國人主理既韓店,正宗韓國菜, 平日都好爆場!餐廳位於駱克駅2樓全層,樓底好高,一入去感覺好寬敞舒適♥️呢間分店好有特色,有一邊牆身打造了好韓劇風既自修室📗感覺,一排整齊書枱是每兩人一組,位還擺放了枱燈💡,書本📕,韓國偶像剪報,同一D 玩具擺設,仲有店主好識揀既電影🎥佈置,感覺好似返左學校☺ 真係打卡滿分💯🩵醬油蟹跟紫菜飯🦀 $380⭐️必叫⭐️其實香港冇乜幾間韓國餐廳整得好食,呢個醬油蟹好鮮甜多膏,特製醬汁味道剛好不太甜,沾滿醬汁嘅蟹入口感覺提鮮了不少😋記得要將紫菜飯入蟹蓋一齊食,啖啖蟹膏飯食唔停口👅🩵 原隻炸魷魚 🐙 $70原隻魷魚大大隻,有預備咗交剪✂️比食客慢慢剪細件,入口好脆口,餐前小食不錯。🩵 部隊鍋 $208份量同質素都不錯,有大愛韓國拉麵,年糕,芝士腸仔,午餐肉,五花腩,配合辛辣湯,呢D combo 組合好惹味,食極唔厭🎏👍🏻🩵Bombay Highball🥃 $98@叫左2杯好靚藍色highball, 飲下酒先開心架嘛🤭

🩵醬油蟹跟紫菜飯🦀 $380⭐️必叫⭐️
記得要將紫菜飯入蟹蓋一齊食,啖啖蟹膏飯食唔停口👅

🩵 原隻炸魷魚 🐙 $70

🩵 部隊鍋 $208

🩵Bombay Highball🥃 $98@
叫左2杯好靚藍色highball, 飲下酒先開心架嘛🤭
2023-12-19 21 浏览
再戰的🇰🇷之前同朋友試過一次覺得味道幾好 今次再嚟食😋都幾多人😯韓國人都唔少我哋嗌咗Intestine Stew🐮牛腸鍋好少喺 #香港 #韓國餐廳 食🍽️份量都幾多 有牛腸 粉腸 牛肚 年糕 豆腐 洋蔥 菇 翠玉瓜 係我鐘意嘅味道🤤而且都淋得嚟有口感👅Tangerine Smoothie🍊呢個好好睇🤩 #港女 至愛 有一整個柑橘喺度 飲落好濃郁 同 #smoothie 好夾😋Half Honey Butter Chicken🐥呢個真係十級好食🌟🌟🌟面頭啲芝士粉落得好慷慨🧀就咁食都好好味😍佢仲有2個醬料可以點 成個蜜糖味好出好香🍯重係冇骨嫁🤓Stir -fried Small Octopus🐙呢個真係又愛又恨 佢個味好惹味 都好多八爪魚同年糕 麵🍝其實我超想繼續食但佢實在太辣🌶️ aftertaste好強😭食一啖就要狂隊嘢飲 嗜辣嘅朋友就非常適合🥵我哋本身想試魷魚韭菜餅但冇晒 希望下次嚟試到啦🥳📍Bingo & Cook銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅2樓
再戰的🇰🇷

我哋嗌咗

我哋本身想試魷魚韭菜餅但冇晒 希望下次嚟試到啦🥳

📍Bingo & Cook
銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅2樓

2023-12-15 142 浏览
牆邊有一排好似自修室咁既位, 中間就係擺啲大枱👍🏽 食物選擇好多元化, 每款都好吸引😍泡菜餅🥬($128)厚厚鬆軟既泡菜餅有大量泡菜, 味道辣辣地點埋個醬汁好正😍肥腸炒年糕🍲($268)爽脆肥腸配上煙韌年糕同埋韓式魚蛋, 醬汁偏甜唔辣, 好啱怕辣既人士🥰甜辣無骨炸雞🍗($140/$218)炸雞可以揀半份式全份, 半份有大概5-6件, 有雞胸同雞髀既部分, 甜辣醬偏滿係炸到外脆內多汁既炸雞上面, 仲配有一串煎到外脆內軟既香腸年糕串, 好豐富😍豬腳🐷($320)滿滿骨膠原既豬腳切左片, 用生菜包埋其他配菜食幾惹味, 份量都唔細, 所以兩個人係食唔曬😂呢度既氣氛其實唔錯, keep住播K-Pop, 食物又大份又好食😍

泡菜餅🥬($128)
厚厚鬆軟既泡菜餅有大量泡菜, 味道辣辣地點埋個醬汁好正😍

肥腸炒年糕🍲($268)

甜辣無骨炸雞🍗($140/$218)

豬腳🐷($320)

2023-12-06
2023-12-14 105 浏览
Bingo&Cook 一直都係一間幾出名嘅韓式餐廳,見到網上好評好多,而且銅鑼灣又順路,就過去試吓🩷❥醬油蟹(連飯)$380醬油蟹一共有兩隻,切開四件🦀️每件都有橙黃色嘅蟹膏,好吸引🤩醬油本身嘅甜味更加帶出到蟹肉嘅鮮甜🤤蟹肉嘅質感好似啫喱咁~而且仲配有紫菜蟹籽拌飯,配蟹蓋一齊食好正👍🏻❥海鮮蔥餅 $148海鮮蔥餅煎得得好脆🫶🏻每一塊入面都好足料😋有滿滿嘅蔥同埋海鮮🥰海鮮包括魷魚同蝦🦐❥炸醬炒年糕 $188年糕煙韌,都煮得幾入味~除咗年糕之外,仲有韓式拉麵同埋魚糕😚炸醬甜中帶鹹,熱辣辣,好惹味👅

❥醬油蟹(連飯)$380

醬油蟹一共有兩隻,切開四件🦀️
每件都有橙黃色嘅蟹膏,好吸引🤩
醬油本身嘅甜味更加帶出到蟹肉嘅鮮甜🤤
蟹肉嘅質感好似啫喱咁~
而且仲配有紫菜蟹籽拌飯,配蟹蓋一齊食好正👍🏻

❥海鮮蔥餅 $148

海鮮蔥餅煎得得好脆🫶🏻
每一塊入面都好足料😋
有滿滿嘅蔥同埋海鮮🥰
海鮮包括魷魚同蝦🦐

❥炸醬炒年糕 $188

年糕煙韌,都煮得幾入味~
除咗年糕之外,仲有韓式拉麵同埋魚糕😚
炸醬甜中帶鹹,熱辣辣,好惹味👅