最近去旺角搵食,發現咗間超有韓feel嘅餐廳!🇰🇷一入門口就聞到陣陣泡菜香😋,仲播住最hit嘅K-pop歌🤘🏻,即刻好似去咗首爾咁😆。呢間由韓國人主理嘅餐廳,紅藍色嘅摺枱凳、貼滿BTS同Blackpink海報嘅牆身,仲有模仿韓國路邊攤嘅霓虹燈牌,樣樣細節都整得好精緻👍🏻。最正係佢哋成日都會更新當紅韓星嘅海報,等我哋每次去都有新鮮感😚-炸豬扒泡菜鍋🥘 - HKD 258
呢個新招牌菜一上枱就嚇親人🙈,直徑成30cm嘅大鐵鍋🥘入面,有兩大舊泡菜同目測有三隻手指咁闊嘅炸豬扒喺紅湯度滾下滾下🤤,店員好貼心會用剪刀幫你將啲豬扒剪到入口嘅大小👍🏻,建議先試吓個湯底有幾濃郁,再用泡菜包住啲豬扒一齊食,真係令人食指大動呀😜,另外將魚糕同豆腐連埋浸咗好耐湯底嘅麵一齊食,大大啖咁咬落去,個味道同層次真係滿足💯海鮮煎餅🍕 - HKD 148 (極推!!!)💯
炸豬扒泡菜鍋🥘 - HKD 258

海鮮煎餅🍕 - HKD 148 (極推!!!)💯
同出面嘅韓國餐廳唔同嘅係,依度嘅海鮮煎餅🍕份量真係多到令人覺得極有誠意😍!金黃酥脆的外皮讓人食指大動,每啖都食到彈牙嘅魷魚、鮮甜嘅蝦仁同帶子🤩,另外煎餅當中仲有好多蔬菜,所以食起上嚟個油膩感唔會咁高,令人不知不覺間就已經食咗幾舊,配上特製煎餅醬汁又帶俾我地另一個層次嘅味道,真係必點之選呀!!!👍🏻💓

牛肉水冷麵🫕 - HKD 128
特製銅碗保持住低溫🫕,蕎麥麵彈牙到有專業級嘅回彈口感😆,牛肉🐮加上生菜青瓜🥬以及雞蛋🥚,加上微酸湯汁,令人覺得開胃又清新😚
牛肉水冷麵

BINGO特製紫菜包飯🍙 - HKD 80
飯🍙入面包住炒牛肉肉🐮、雞蛋🥚、青瓜以為醃黃蘿蔔等,口感同味道層次真係超豐富,大大舊食落口真係好滿足😎
BINGO特製紫菜包飯

芒果梳打🥭 - HKD 50
芒果味🥭勁香濃,飲完解膩得嚟仲令人胃口大開,正呀😜
蜂蜜柚子茶🍵 - HKD 38
食完炸嘢飲解膩一流🍵,飲完喉嚨仲好舒服😊
芒果梳打+ 蜂蜜柚子茶

Bingo & Cook唔單止還原到正宗韓國風味,仲將首爾街頭嘅熱鬧氣氛完美重現🤩,無論係食物質素、餐廳環境定係服務水準,都值得專登去試吓。下次想食正宗韓式料理,呢度絕對係首選!💯
2025-03-27
BINGO特製紫菜包飯
芒果梳打+ 蜂蜜柚子茶
2025-03-30 155 浏览
餐廳嘅裝修就好似韓國大排檔,非常有特色,氣氛十足😍海鮮三合🦐🐙海鮮三合是一道豐富的海鮮拼盤🤤有鮑魚、扇貝、蝦、八爪魚及豬腩肉。拼盤賣相吸引,好適合打卡。店員之後會幫手煮熟,火喉適中,非常好嘅服務☺️ 配菜有泡菜同芽菜,所以煮好係辣辣地嘅鮮味🤩鮑魚一隻雞🐓雞大大隻,份量十足,湯頭清甜,鮑魚Q彈,增添口感 😙甜辣無骨炸雞炸雞外酥裡嫩,醬汁甜中帶辣,一食就停唔到口🤓半份都有六件,啱晒多人share 😎牛肉紫菜包飯🐮嫩滑的牛肉和新鮮嘅嫩蛋及蔬菜包裹在紫菜中,配料好豐富,有蘿蔔,青瓜同漬物,飽肚又好食😉
餐廳嘅裝修就好似韓國大排檔,非常有特色,氣氛十足😍

海鮮三合🦐🐙

鮑魚一隻雞🐓
雞大大隻,份量十足,湯頭清甜,鮑魚Q彈,增添口感 😙

甜辣無骨炸雞

牛肉紫菜包飯🐮

呢日行朗豪坊🛍,喺高層商場嘅轉角位見到呢間餐廳~真係好似一秒去咗韓國街頭咁🚦~入面好有路邊攤風情,仲有啲商店佈置~食韓式嘢一定要點炸雞🐔,呢度啲炸雞都可以揀全份或者半份👌~原味嘅炸雞偏淡一啲,但炸得非常脆~雞皮位脆卜卜😍,仲保留咗肉汁,啲芝士雞球都唔錯🧆~另外叫咗個炸蝦紫菜包飯🍙~入面有好多蔬菜,炸蝦味道唔錯🍤~而且捲得好實,唔會一咬散開晒~我本身好鍾意食泡菜鍋🥬,有時自己都會整五花肉泡菜鍋~但炸豬扒嘅就第一次食🤩~店員幫手剪開咗勁大棵泡菜同埋西洋菜✂️~炸豬扒嘅外皮吸滿汁,酸酸辣辣好過癮~仲要加埋有魚糕🍢,勁有韓國feel~呢度最開心係有我喜歡嘅Cass啤酒😍😍😍~私心覺得係三款啤酒中最清爽順喉嘅一款,配埋炸雞夠晒爽🍻!
呢日行朗豪坊🛍,喺高層商場嘅轉角位見到呢間餐廳~

真係好似一秒去咗韓國街頭咁🚦~
入面好有路邊攤風情,仲有啲商店佈置~

食韓式嘢一定要點炸雞🐔,呢度啲炸雞都可以揀全份或者半份👌~
原味嘅炸雞偏淡一啲,但炸得非常脆~
雞皮位脆卜卜😍,仲保留咗肉汁,啲芝士雞球都唔錯🧆~
原味炸雞配芝士雞球(半份)

另外叫咗個炸蝦紫菜包飯🍙~
入面有好多蔬菜,炸蝦味道唔錯🍤~
而且捲得好實,唔會一咬散開晒~
炸蝦紫菜包飯

我本身好鍾意食泡菜鍋🥬,有時自己都會整五花肉泡菜鍋~
但炸豬扒嘅就第一次食🤩~
店員幫手剪開咗勁大棵泡菜同埋西洋菜✂️~
炸豬扒嘅外皮吸滿汁,酸酸辣辣好過癮~
仲要加埋有魚糕🍢,勁有韓國feel~
炸豬扒泡菜鍋

呢度最開心係有我喜歡嘅Cass啤酒😍😍😍~
私心覺得係三款啤酒中最清爽順喉嘅一款,配埋炸雞夠晒爽🍻!
蜂蜜大棗茶
2025-03-25
原味炸雞配芝士雞球(半份)
炸蝦紫菜包飯
蜂蜜大棗茶
已經有好一段時間冇食韓國嘢啦!依晚約咗朋友嚟朗豪坊食韓國大排檔 🤗 大飽口福之餘,店員仲好好服務!🥘 海鮮 & 五花肉三合 😋😋😋😋😋另類韓國BBQ包含五花肉片、鮑魚、扇貝、蝦🦐、魷魚🦑、黃豆芽&泡菜,主要係微微韓式辣醬風味 ☺️ 依次有韓國oppa幫忙操刀處理依鍋BBQ,煮到七七八八,就會分類擺返盤 👍🏻 海鮮夠鮮味!滿足到朋友想食海鮮,而小編想食肉嘅慾望 😆🌮 玫瑰醬菜包肉 😋😋😋😋😋依款係新品,小編對玫瑰醬充滿好奇,於是叫咗一份菜包肉嚟試試~ 玫瑰醬creamy得嚟杰身、鹹得嚟又甜甜地,撈咗唔少洋蔥🧅片!目測豬肉每片切成4-5cm大小,有咬口,仲帶有芝麻香,可以加埋其他醃料,一齊包生菜🥬食,或逐片豬肉醮醬食 😚🫓 泡菜煎餅 😋😋😋😋😋上次食過佢哋嘅煎餅,覺得好正!依次照樣叫返一款煎餅試試!朋友想試泡菜煎餅,簡簡單單,依舊煎得好香口、表面乾身,唔會油淋淋,泡菜同紫洋蔥好夾,爽爽地、鹹甜鹹甜!又係唔使點汁係都好夠味 👍🏻🍹柚子茶 (凍) 😋😋😋😋柚子茶係小編最鍾意嘅韓國飲品,所以又揀嚟「送飯」😉 一定唔會錯!🍹 蜂蜜大棗茶 (凍) 😋😋😋😋朋友揀咗依款少見嘅蜂蜜大棗茶~ 有蜂蜜嘅甜香同

🥘 海鮮 & 五花肉三合 😋😋😋😋😋

🌮 玫瑰醬菜包肉 😋😋😋😋😋

🫓 泡菜煎餅 😋😋😋😋😋

🍹柚子茶 (凍) 😋😋😋😋

🍹 蜂蜜大棗茶 (凍) 😋😋😋😋
朋友揀咗依款少見嘅蜂蜜大棗茶~ 有蜂蜜嘅甜香同少少棗甘味 😚

晚餐 💵💵💵💵💵💵💵💵 約港幣$400/人

💁🏻‍♀️ 小編已經係第二次幫襯依間韓國餐廳,之前喺銅鑼灣分店食過唔錯,依次嚟旺角分店又有新品試下 🤗 真係食得開心!唔好睇我哋食得好貴,其實我哋食唔晒,仲打包咗足足一餐lunch嘅份量!

🙆🏻‍♀️ 最後,喜歡嘅話,歡迎follow @foodirectory.hk!
2025-03-10
  • 海鮮&五花肉三合
  • 泡菜煎餅
2025-03-19 147 浏览
2000年韓式大排檔有驚喜,一入去就俾佢成裝潢吸引。叫咗幾樣韓國美食,其中一個火鍋係海鮮加五花腩三合一,裏面嘅海鮮好豐富,鮑魚、魷魚、蝦等等,而且五花腩貌相好吸引,店員仲幫我哋燒到佢哋變做金黃色,好有泡菜嘅味道。不得不提嘅係排骨鍋,呢度嘅招牌菜,最多客人會點嘅菜式,香濃入味,而且啲排骨大大嚿煲到啲肉好腍,成個鍋都相當足料。佢嘅海鮮煎餅都一樣夠足料,而且大大塊。冷麵配上牛肉,同啲鍋一齊食非常配合,一冷一熱,而且雖然係辣,但其實比較香甜,所以唔食得辣嘅都冇問題,冷麵拉上相當吸睛。突然間成個場漆黑一片,以為停電,原來係有人生日,店員隨即走出嚟,捧住蛋糕同小樂器,走向壽星仔作出祝福同慶祝,相當有心思同難忘嘅一幕。整體嚟講食物有水準,店員服務周到,環境好啱打卡,地點就喺朗豪坊,很方便,整體嚟講都係值得同朋友或者節日慶祝嘅好地方。當日食嘅菜式如下:海鮮&五花肉三合一 $340海鮮煎餅 $148烤牛肉拌冷麵(辣)$128排骨湯(跟飯)$148梨汁 $30

當日食嘅菜式如下:

海鮮&五花肉三合一 $340
海鮮煎餅 $148
烤牛肉拌冷麵(辣)$128
排骨湯(跟飯)$148
梨汁 $30
2025-03-16
1K
Bingo & Cook價錢: $588 (4人餐)/ $270 crab好味程度:4/5服務🍴: 3.7/5環境🗾: 3.7/5性價比🥢: 4/5回頭率😚: 4/5-Bingo & cook分別係銅鑼灣同尖沙咀都食過,係間適合多人分享,價錢合理,又幾好食的韓國菜。尖沙咀係布帳馬車設計,旺角呢間就係模仿韓國的街景大排檔咁。員工真係韓國人!除左散叫,都有d套餐,如果啱食都幾抵!-✅甜辣味炸雞。炸雞正常發揮,啖啖肉而肉嫩,炸漿夠脆,裹滿甜辣醬😌 呢個味最好係有串年糕腸仔,年糕係炸過,外脆內煙韌🤭-✅✅泡菜豬肉鍋。呢個超級建議叫😗大兜就梗,連入面都有滿滿的料!係兩大棵泡菜+2條五花肉😍用完棵泡菜更有風味,d泡菜湯汁索晒入菜到,濃味得來唔過酸。五花肉厚厚一舊,店員會幫手切開,好軟淋,連肥膏位都唔膩。其餘仲有豆腐、西洋菜、年糕等。超滿足的一鍋,湯底濃郁而味道唔搶喉!-✅醬油蟹連紫菜飯。覺得係可以一個人都叫到的醬油蟹!唔係超級多膏/肥美,但都唔腥,中間都有帶甘香橙色的膏😍呢個醬油的調味偏甜,要來撈飯都唔鹹… 肉位比膏更多。-✅牛肉水冷麵。比起一般水冷麵冇咁單調!微酸開胃的冷麵,每條都掛滿湯汁,加上
Bingo & Cook
價錢: $588 (4人餐)/ $270 crab
好味程度:4/5
服務🍴: 3.7/5
環境🗾: 3.7/5
性價比🥢: 4/5
回頭率😚: 4/5

✅甜辣味炸雞炸雞正常發揮,啖啖肉而肉嫩,炸漿夠脆,裹滿甜辣醬😌 呢個味最好係有串年糕腸仔,年糕係炸過,外脆內煙韌🤭

✅牛肉水冷麵。比起一般水冷麵冇咁單調!微酸開胃的冷麵,每條都掛滿湯汁,加上菜絲、青瓜絲同牛肉,豐富好多😆牛肉係用韓國炒肉醬煮過。

食完都仍然覺得佢哋係間唔錯的韓國菜,冇伏而唔算太貴。起碼個鍋好值得讚😋之前記得個海鮮煎餅都好好食的!

2025-03-12 233 浏览
尖沙嘴分店同銅鑼灣分店都食過幾次,今次嚟到旺角分店,環境裝修好有韓國大排檔feel,而且menu 都好多款式,有勁多我鍾意嘅邪惡items🤭✨玫瑰醬炒年糕 - 奶味香濃、甜辣開胃嘅政瑰醬配上年糕都真係好惹味,配料仲有魚糕、拉麵、芝士腸、洋蔥、芝士等,好足料大大碟👍🏽✨蜂蜜黃油無骨炸雞 - 叫左半份都好夠食,好抵讚嘅係炸粉夠薄,炸完仲keep到個雞好juicy🤤✨牛肉冷麵 - 麵質有咬口,除左牛肉,仲有好多配菜,整體幾清新~✨芝士雞球 - 呢個幾特別,食到拉絲🧀 ✨炸豬扒紫菜包飯 - 橫切面影到好嫩滑嘅玉子,仲食到炸豬排嘅脆卜卜🧡✨藍檸檬碳酸水 - 食完咁多邪惡野要gur一gur,解膩唔錯!

✨芝士雞球 - 呢個幾特別,食到拉絲🧀

2025-03-12 186 浏览
玫瑰醬燉排骨 $230一座好巨型嘅排骨,燉到超入味又唔會過腍,微辣嘅玫瑰醬汁,好醒晨好開胃,配埋勁多嘅芽菜同韓國大葱,好味,有驚喜😋蜂蜜黃油無骨炸雞 (一份) $198炸得好脆,上枱熱辣辣,但唔會覺得好油膩,雞肉唔算好滑但都唔算好乾,上面加咗蜂蜜牛油粉,算惹味,反而配埋嘅醃蘿蔔好好味,蘿蔔夠爽又可減膩Makgeolli + Cider $98呢個好特別,第一次飲韓國米酒加Cider,都幾refreshing走韓式街頭大排檔feel,播住K-pop,幾有feel
玫瑰醬燉排骨 $230
芽菜同韓國大葱,好味,有驚喜😋

蜂蜜黃油無骨炸雞 (一份) $198

Makgeolli + Cider $98
Makgeolli + Cider

走韓式街頭大排檔feel,播住K-pop,幾有feel
Makgeolli + Cider
2025-03-07 78 浏览
之前同朋友食過幾次覺得食物不錯 於是再食今次叫左份醬油蟹味道一般 食完依家腸胃炎(其實當時依家見到d蟹同平時有少少唔同,但我以為換左品種/換左方法整)早知唔食………好後悔
之前同朋友食過幾次
覺得食物不錯 於是再食
今次叫左份醬油蟹
味道一般 食完依家腸胃炎
早知唔食………好後悔
2025-03-01 197 浏览
星期五晚約咗朋友嚟試呢間位於朗豪坊嘅韓國餐廳。:.゚ヽ(*´∀`)ノ゚.:。餐廳嘅裝修好有韓式大排檔嘅感覺,加上大部分店員都係韓國人,令人好似置身於韓國咁樣但係佢啲枱係膠摺枱,好容易走位,有啲唔穩陣( ˘‧з‧)₊⁺♡̶₊⁺☾⋆⁺₊⋆☾⋆⁺₊⋆☾₊⁺♡̶₊⁺☾⋆⁺₊⋆☾⋆⁺₊⋆☾What we ordered:韓式燉排骨呢個韓式燉排骨嘅份量比想像中大Σ(゚ω゚)入面除咗有排骨,仲有大量芽菜芽菜口感爽脆,而排骨就燉到非常入味,仲好軟腍同容易脫骨佢嘅味道幾正宗,但都真係幾辣,我同朋友都辣到流晒鼻水所以食唔到辣嘅朋友仔要慎重考慮下嗌唔嗌啦(^_^;)甜辣無骨炸雞(半份)配香腸年糕串呢份炸雞比起上面嗰份排骨就冇咁辣啦佢嘅醬汁辣得嚟又帶啲甜味中和返,令佢十分惹味(≧∇≦)而且醬汁嘅份量適中,足夠包裹住每一件炸雞得嚟又唔會浸到啲皮淋晒至於香腸年糕串嘅香腸就比較普通,但年糕外脆內韌,唔錯!蜂蜜黃油無骨炸雞(半份)呢個蜂蜜黃油無骨炸雞係我喺嗌咗嘅四樣嘢入面最鍾意嗰樣(´▽`ʃ♡ƪ)佢嘅炸雞皮即使擺耐咗都仍然非常脆,入面嘅雞肉又好juicy嫩滑面頭嘅調味粉好香蜂蜜味,甜甜哋真係好好食(♥д♥)烤牛肉水冷麪食
但係佢啲枱係膠摺枱,好容易走位,有啲唔穩陣( ˘‧з‧)

What we ordered:

韓式燉排骨
呢個韓式燉排骨嘅份量比想像中大Σ(゚ω゚)
入面除咗有排骨,仲有大量芽菜
芽菜口感爽脆,而排骨就燉到非常入味,仲好軟腍同容易脫骨
佢嘅味道幾正宗,但都真係幾辣,我同朋友都辣到流晒鼻水
所以食唔到辣嘅朋友仔要慎重考慮下嗌唔嗌啦(^_^;)

甜辣無骨炸雞(半份)配香腸年糕串
呢份炸雞比起上面嗰份排骨就冇咁辣啦
佢嘅醬汁辣得嚟又帶啲甜味中和返,令佢十分惹味(≧∇≦)
至於香腸年糕串嘅香腸就比較普通,但年糕外脆內韌,唔錯!

蜂蜜黃油無骨炸雞(半份)
面頭嘅調味粉好香蜂蜜味,甜甜哋真係好好食(♥д♥)

烤牛肉水冷麪
食完上面嘅辣嘢同熱氣嘢之後嚟返碗冰冰涼涼酸酸甜甜嘅水冷麫
真係好清爽解膩!(❀╹◡╹)
2025-02-28
2025-01-27 727 浏览
大排檔裝修 枱唔穩 一掂就郁黎郁去 食得好唔舒服坐低已經想走 但book左就捱埋算求其叫左炸雞同紫菜包飯 諗住韓國餐廳 叫呢d最穩陣每塊炸雞都有好大塊雞皮 勁脆但無乜雞肉 同埋好老 又鞋又乾 紫菜包飯就正正常常 不過不失提交被拒:openrice回覆「由於我們收到檢舉有關餐廳或代理人曾提供用餐款待或試食優惠予會員。」 一個食評都無既戶口都有得做打手咁好?搞笑! 同埋!咁講即係呢間垃圾餐廳比左錢叫人寫好話啦🤣唔怪之得咁難食都咁多人讚!
大排檔裝修 枱唔穩 一掂就郁黎郁去
食得好唔舒服
坐低已經想走 但book左就捱埋算

求其叫左炸雞同紫菜包飯 諗住韓國餐廳 叫呢d最穩陣
每塊炸雞都有好大塊雞皮 勁脆
但無乜雞肉 同埋好老 又鞋又乾
紫菜包飯就正正常常 不過不失

2025-01-21 746 浏览
今次來到呢間以韓式大排檔做主題嘅韓式餐廳!餐廳嘅裝修可以話係五光十色,到處都掛住色彩斑斕嘅海報同埋標誌,枱凳嘅顏色亦非常鮮艷奪目,再播放住輕快嘅韓文歌,好有氣氛~✨前菜鮑魚一隻雞鍋💰HK$330份量十足,店員仲會幫忙將雞肉剪開同埋將鮑魚去殼!雞肉肉質鮮嫩!湯底鮮甜!鮑魚帶有海鮮嘅鮮味!鍋嘅另一邊就揀咗魚糕湯,除咗有各種嘅魚糕之外,仲有雞蛋、韓式水餃等等~醬油蟹一隻(連飯)💰HK$270蟹肉柔軟鮮甜,仲吸收咗醬油香味,用來撈紫菜蟹籽飯,味道一流~海鮮煎餅💰HK$148煎餅比平時食開嘅韓式煎餅更香脆!最特別嘅係用咗多款蔬菜而製成,有洋蔥絲、香蔥、紅蘿蔔絲同埋燈籠椒絲等等!再加埋爽口彈牙嘅蝦仁同章魚,口感特別豐富~柚子碳酸水💰HK$50帶有淡淡的柚子果香,清新解渴~

✨前菜
泡菜

鮑魚一隻雞鍋💰HK$330

醬油蟹一隻(連飯)💰HK$270

海鮮煎餅💰HK$148

柚子碳酸水💰HK$50
帶有淡淡的柚子果香,清新解渴~
柚子碳酸水
泡菜
柚子碳酸水
2025-01-13 463 浏览
成間舖頭嘅裝修都好似韓式大排檔(乾淨版)咁樣,好有特色~餐廳其實有幾個set俾大家揀,啲set主要要根據人數而分類~太耐冇食部隊鍋($338),就揀咗佢嚟食🤣同想像中嘅味道一樣冇咩驚喜,而配料都係嗰幾種,好似芝士腸、午餐肉、魚腐、拉麵、年糕、茄汁豆等~有啲後悔冇揀其他特別啲嘅Set試下😂見隔籬枱都幾多人揀排骨鍋~個set其實可以叫炸雞或者煎餅,同包埋汽水~我就嗌咗薯仔煎餅(+$15),呢個真係好食,外脆內軟,可以一試😋

2025-01-11 405 浏览
今次已經係我第二次幫襯呢一間餐廳,我入去時餐廳沒有爆滿,仲有五至六張枱,7:18pm已經在系統落完單,兩杯飲品很快到,但食物最終遲咗1小時才到。中間我已經催促了兩至三次,侍應回應我廚房做緊,及已催促了廚房,我已經問可唔可以退款(如果廚房未煮),最終有位侍應小姐回覆我,因為啲單亂咗,但系統又唔可以退款(因為佢係掃QR code落訂就直接去埋付款),最終佢賠償咗五件炸雞俾我們,但佢遲得太離譜,我亦唔係想食炸雞,如果我想食炸雞我就已經落咗order啦,總之就浪費咗我一家的時間,真係一肚火
朗豪坊新開不久既Bingo & Cook以懷舊韓式大排檔為主題,熱鬧又富玩味的感覺,吸收不少人到訪,門口也經常站着排隊人龍,人氣爆燈!食物賣點係夠巨型,每碟都份量十足,眼見每枱也放得滿滿,十分豐富。晚飯有套餐可選,價錢也較化算。我哋4個人就點了兩個套餐,啲野食大碟到成張枱差啲放唔晒😂🍽️原味燉排骨🍖份量十分大,燉排骨十分稔軟,一撕即開 ,也忟燉得入味,加上芽菜等配料,味道更看濃口感豐富,啖啖肉食得滋味。 🍽️牛肉水冷麵🍜這碗麵真的十分足料,麵餅大夠3-4人食,煙韌爽彈;牛肉、生菜、青瓜、雞蛋加上酸甜冰凍的湯汁,很開胃又清新。🍽️泡菜豬肉鍋🥘巨型鍋物,佔據了大半張枱的位置十分壯觀😂天氣凍凍地最適合食熱辣辣湯鍋,原塊豬腩肉加上豆腐、年糕、白菜,以香辣惹味泡菜湯浸煮,份多惹味,腩肉亦很稔軟,豐富又暖胃。🍽️蜂蜜黃油味炸雞(半份)🍗韓國菜中炸雞佔好重要地位,係必食item. 有4款不同口味,點了蜂蜜炸雞,外層鬆化沾滿蜜糖味粉,加上香濃牛油味,採用無骨雞件啖啖肉,咬落去香脆惹味,雞肉嫩滑多汁,甜甜地又夠入味,半份已經好多件,抵食。🍽️海鮮煎餅🦐以魷魚、蝦、帶子等海鮮加上大蔥煎成脆餅,沒有下太多粉,更香脆吃

🍽️原味燉排骨🍖

🍽️牛肉水冷麵🍜

🍽️泡菜豬肉鍋🥘

🍽️蜂蜜黃油味炸雞(半份)🍗

🍽️海鮮煎餅🦐
以魷魚、蝦、帶子等海鮮加上大蔥煎成脆餅,沒有下太多粉,更香脆吃得到食材原味,十分推介。

飲品每人點了一杯🍹有Citron Ade、Mango Ade、Grape Ade、Blue Lemon Ade, 色彩繽紛,清甜解渴。

遇上有食客生日🎂餐廳更會安排店員圍着一起唱生日歌,好有氣氛,食完依餐感覺自己年輕晒😝

2024-12-07