2003-11-17 42 浏览
今日去西營盤分店, 叫o左個tea set, $12, 有個蛋撻咁大gei腸仔薯蓉同野飲~ 個女老闆好好好好人ga~ 勁nice~~~地址:香港西營盤西邊街4A地下電話:25479000
地址:香港西營盤西邊街4A地下
電話:25479000
2003-11-15 24 浏览
撞著我哩個熱狗痴,一連兩日都走去幫襯,之前食哩個燒汁雞柳,首先,真係冇諗過會咁大件,以十二雞黎講,若同美心果o的熱狗價錢相比,同價錢但份量就相差好遠喇。食完有點兒感動,因為佢果o的燒汁味道,同我兒時係快餐店食開果隻豬扒包味相似喇,但略嫌味精重左o的同埋唔夠熱。跟住試左佢個牛肉腸熱狗,嘩!好味道呀,加埋佢o的Topping真係一流:酸粟米,酸青瓜,酸辣椒同我至愛o既芥辣(走茄汁,因為已經好夠酸,同埋自己唔多好茄汁),無得頂!十六雞真係抵呀..蘑姑芝士同事試過都唔差,不過都係嫌唔夠熱同埋佢地鍾意食‘脆皮’包instead of哩類軟身包。長八吋寬三吋(度過)熱狗,即叫即做,我就即拎即食,咁咪夠熱咯!真係好飽肚o架!真係令我諗起加拿大街邊果o的熱狗車,正~
真係令我諗起加拿大街邊果o的熱狗車,正~
2003-09-19 8 浏览
買過一隻洋蔥雞柳飽,$12,但無諗到size都幾大份,加埋罐裝汽水=$16,個飽又多sauce又惹味,呢個lunch真係抵食~~
2003-09-19 6 浏览
今日早左少少返工,可以周圍搵下早餐食。除左下午serve熱狗,原來呢度朝早都有賣早餐,價錢仲相當平tim,各款都只係十蚊,有腿通、雞肉三文治同熱飲,涷飲就加兩蚊。味道不過爾爾,但價錢咁平都算係咁。
2003-04-03 8 浏览
D外藉人仕硬係唔肯坐定定食碗麵,結果就俾個鬼妹捉左去呢度sidewalk食熱狗。<br />這裡舖面較細,選擇不多,熱狗都可以做到即叫即製,但要等成個幾字,如果趕時間就要諗諗!所以佢地lunch hour 通常會整定幾隻o係度等人買。茄汁芥辣同其他配菜任你落,我就喜歡加大量芥辣同少量茄汁(8:2!),再配合酸菜同吃。我的牛肉腸熱狗熱辣辣幾好食,但因加了很多配料,D 汁料又好似好想滴出來咁,所以都係坐低慢慢食無咁狼狽。鬼妹的芝士蘑菇熱狗賣相都唔錯,聽佢講都幾好食。另原本想叫埋個buffalo wing兩份食,因16 蚊有8 件好似幾抵食,但在街上徒手食雞翼是高難度動作,所以都係留番下次至買番office 食。望見炸薯條只一般茶餐廳貨色,所以都係無order 到。<br />包汽水兩罐兩個人夾埋36 蚊,唔算太貴。可惜這裡沒有啤酒供應,一向都認為一邊食熬狗一邊隊啤至過癮的。