2022-09-11 93 浏览
𝔹𝕖𝕤𝕥𝕠𝕨 主打甜品 有勁多選擇 樣樣都極吸引 真系好難揀ʕ•ᴥ•ʔ鐵觀音巴斯克芝士麻糬蛋糕 𝕋𝕚𝕖𝕘𝕦𝕒𝕟𝕪𝕚𝕟 𝔹𝕒𝕤𝕢𝕦𝕖 𝔹𝕦𝕣𝕟𝕥 𝕄𝕠𝕔𝕙𝕚 ℂ𝕙𝕖𝕖𝕤𝕖𝕔𝕒𝕜𝕖 ($55)就咁望已經覺得極吸引🤤上層嘅豆腐慕絲灑滿鐵觀音粉 配上厚厚嘅麻糬同埋鐵觀音芝士蛋糕 食落茶味都幾濃郁 又唔會太甜或太苦 食完都真系幾飽 真系極邪惡又滿足(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) ❣️整體黎講甜品都幾高質 不失為一個同朋友傾偈嘅好地方 Cafe另一面係精品攤檔 食完甜品可以去睇下😛推薦指數:🌟🌟🌟🌟想睇更多食評 即follow 👉🏻 @siu4mai_inthehouse

推薦指數:🌟🌟🌟🌟

鐵觀音巴斯克芝士麻糬蛋糕
餐牌比較殘舊 字型較小〰️甜品櫃很吸引吧 真的每款都想點🤣Tiramisu - original $65 店員推介我吃這款 因為本來我已點了一份all day breakfast 🍳 他說要是吃burnt cheesecake會太飽🤣 然後他又說第一次來的話 應該先試原味 所以我就沒選抹茶口味了😆-甜品小小一份的 不會過甜 女生一個人吃一份的話也沒問題(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) lady fingers不是泡的軟爛那種 是鬆軟的 🤪 可能會有人不喜歡 我自己是蠻喜歡的 因為更有口感 更有層次💕 可可粉味道濃烈 mascarpone cheese厚重 滑嘟嘟 微酸 好吃👅 -一開頭的時候吃到一顆像蒟蒻的東西🤣 不知道是什麼 可是也就只有那一顆〰️All Day Breakfast 🍳 $128 + 半份牛油果 🥑 $20Bestow的全日早餐非常豐富 ✨ 當中包括兩串骨付雞串、黑松露炒雜菇、厚燒玉子、車厘茄、明太子牛油果牛角包🥐、 煙三文魚、黑醋沙律菜🥗- 光看樣子已覺十分吸引了 色彩繽紛 🌈 每樣食物都是熱騰騰的 除了牛角包🤣 沙律新鮮爽脆 黑醋給得很慷慨 🤪 煙三文魚正常發揮〰️ 車厘茄微微煎過

餐牌比較殘舊 字型較小〰️

甜品櫃很吸引吧 真的每款都想點🤣

Tiramisu - original $65

光看樣子已覺十分吸引了 色彩繽紛 🌈 每樣食物都是熱騰騰的 除了牛角包🤣 沙律新鮮爽脆 黑醋給得很慷慨 🤪 煙三文魚正常發揮〰️ 車厘茄微微煎過 juicy! 黑松露炒雜菌非常爽口 黑松露香氣很足夠💕 厚燒玉子面層用火槍燒過 甜甜的 👅 明太子牛角包鹹度剛好 牛角包脆脆的 牛油味很香☺️☺️ 很滿足!!現在整理相片也還是很想吃!!!!!
另外加配的牛油果也非常有誠意 生熟程度剛好 面頭撒了黑胡椒等等的配料👅

咖啡點了新menu的pour over ☕️
- Elsavador Mambo Natural $75
Tasting notes: Apple Cider, Plum, Apricot, Tea Hibiscus 🌺

可以一邊看著barista的用心製作〰️
店員送上咖啡的時候會再講解味道、調子等等
他讓我先打開咖啡粉聞一聞 再喝 ☕️
剛送上的時候 我只顧著拍攝 放了一會兒才喝🤣
一入口先有榛果的味道 然後會有一股蘋果的清香在口腔裏徘徊〰️非常新奇的體驗 蠻喜歡的☺️
咖啡愈放愈酸〰️
不過有一個奇怪的地方就是 餐牌上寫着 若點了一份All Day Breakfast 🥞 加配任何咖啡類飲品即可享$10折扣 可是店家並沒有為我的咖啡作折扣呀〰️ 可能是〰️ 手沖咖啡並不包含在內吧
為此我亦有向店家查詢 但在截稿前並沒有得到店家的回覆〰️

美美的👅

店內亦有提供飲用水🚰

簡約乾淨的設計 環境亦算寧靜 食物味道 性價比不錯 👍🏻 一定會再訪!

2022-09-06
  • Tiramisu
  • All  Day  Breakfast
  • Pour  Over
All-day $128超級大推既All Day 西日味道 特別係條特製嘅骨付腸同埋用噴槍燒過嘅玉子燒🥲真係好好食 黑松露野菌味道濃郁 明太子三文魚牛角包都好好味💛鐵觀音巴斯克芝士麻薯蛋糕 $55都幾濃郁 如果中間嘅麻薯都係茶味就好啦 Tiramisu $65有少少失望🤏🏻 餐廳係用fruity 既coffee 所以食落味道比較酸 唔係太夾 同埋我哋食咗麻薯蛋糕先所以呢個甜品都放得比較耐 所以食落好酸🥲Long Black $40Fruity Coffee🥃🥃🥃🥃
All-day $128

鐵觀音巴斯克芝士麻薯蛋糕 $55
都幾濃郁 如果中間嘅麻薯都係茶味就好啦

Tiramisu $65

Long Black $40
Fruity Coffee🥃🥃🥃🥃
2022-09-03 72 浏览
近日發現出咗新款蛋糕,就相約同朋友一齊黎呢間日系簡約風Cafe。呢間cafe幾特別,一邊係cafe,另一邊係賣日系產品。🍰Charcoal Black Sesame Roll Cake w/ Matcha Azuki竹炭黑芝麻紅豆抹茶卷蛋: 竹炭黑芝麻卷蛋包住香濃紅豆綠茶忌廉,卷蛋上面有自家製黑白芝麻脆片。👍🏻第一口食個竹炭黑芝麻卷蛋,一入口芝麻味好香,日本紅豆綠茶味忌廉香滑又濃厚,😍顏色吸引,自家製黑白芝麻脆片加上卷蛋一起吃,使口感豐富特別。😋一定要大推呢個蛋糕😍🫶🏻🍰Tieguanyin Basque Burnt Mochi Cheese Cake鐵觀音巴斯克芝士麻薯蛋糕:好鐘意呢個蛋糕😍好特別,其他地方好少會有,😉蛋糕入面包住軟熟有彈性的麻薯,底層是用台灣鐵觀音茶粉製的巴斯克芝士蛋糕,鐵觀音茶味道清新回甘,茶味又唔會太苦,味道剛好,一食再想食,😋面頭的意式奶凍口感軟滑,再加上台灣麻薯口感煙韌令蛋糕升華,😍食哂成件蛋糕仲回味緊😆溫馨提示:仲可以訂成個蛋糕作為生日蛋糕添🤩不過要提早數天預訂,仲可以加朱古力字牌👍🏻🧁Osmanthus Coconut Pineapple Tart桂花椰
呢間cafe幾特別,一邊係cafe,另一邊係賣日系產品。

一定要大推呢個蛋糕😍🫶🏻
好鐘意呢個蛋糕😍好特別,其他地方好少會有,😉
蛋糕入面包住軟熟有彈性的麻薯,
底層是用台灣鐵觀音茶粉製的巴斯克芝士蛋糕,
面頭的意式奶凍口感軟滑,
再加上台灣麻薯口感煙韌令蛋糕升華,😍
食哂成件蛋糕仲回味緊😆

🧁Osmanthus Coconut Pineapple Tart桂花椰子鳳梨撻:

呢個撻整體味道香濃,內餡果香味道清新,撻皮鬆脆香口。🫶🏻
頂部中間是自家調製的桂花醬,旁邊配上忌廉和開心果碎,果仁碎更使味道口感昇華,而內層側是椰子鳳梨餡,口味似台灣鳳梨酥的撻😋

🍰Jasmine Orange peach Mousse Cake茉莉花香橙白桃慕絲蛋糕:
這個蛋糕外型十分吸引,是一朵好靚的花,蛋糕上的日本山形縣水蜜桃🍑就好似珠寶盒上面的一棵珍珠咁,岩哂打卡。🤩
切開蛋糕見到香橙慕絲和苿莉花牛油蛋糕,包住好味的水蜜桃,這個慕絲蛋糕味道十分清新,好適合在夏天食的甜品。👍🏻

🍰mango Gardenia Green Tea Cake
芒果梔子花綠茶蛋糕:
蛋糕賣相精緻,是芒果砌成的花,
三層綠茶蛋糕均夾着芒果和cream。
原來芒果和綠茶蛋糕是十分夾,芒果味清新得黎,又唔會被綠茶味完全蓋過,味道互相輝映。

🍰Genmaicha Tofu Mousse Cake玄米茶豆腐慕絲蛋糕:
一件外表簡單的豆腐慕絲蛋糕,但其實内有乾坤,在嫩滑的豆腐慕絲入面,內藏着細滑濃厚的玄米茶味cream和一層茶味蛋糕,令整個蛋糕更有口感和味道層次。

☕️Drink:
⭐️Mocha(呢度除咗有綠茶飲品,當然都有咖啡飲,一些咖啡愛好者都可以同朋友一齊黎。咖啡味好香,好鐘意個心心拉花)

⭐️Hojicha Latte (鐘意飲焙茶的朋友,就一定要飲呢杯Hojicha Latte。一進口就是香濃的焙茶,奶味唔會太多而蓋過茶味,味道恰到好處,仲有最鐘意的的獨角獸🦄️拉花。😍)

⭐️奧綠:香濃綠茶味,帶點茶味甘香,喜歡綠茶的朋友必飲!
  • Hojicha  Latte
  • 芒果梔子花綠茶蛋糕
  • 玄米茶豆腐慕絲蛋糕
  • 茉莉花香橙白桃慕絲蛋糕
  • 桂花椰子鳳梨撻
  • 竹炭黑芝麻紅豆抹茶卷蛋
  • 奧綠
2022-08-24 53 浏览
簡潔木白色日系cafe,但因為晚上收七點(好早😅),上次過嚟只可摸門釘。今日下午終於有時間過來試試他們的焙茶鮮奶咖啡☕️及鐵觀音麻糬蛋糕🍰,真係超好味、茶味超濃郁👍😋 實在一試難忘,尤其喜歡日本茶的朋友必定要來一試🤩。另外,這裡不停播放日文歌曲, 如果你是超級日本迷,又想找個地方在旺角鬧市歇一歇,必定要上來。記得這裡是登打士廣場,而不是家樂坊,在女人街轉彎位的一座大厦, 因為我第一次過來都搞錯了🤣🤣🤣

,尤其喜歡日本茶的朋友必定要來一試🤩。

• Hojicha Latte
  • 鐵觀音巴斯克芝士麻糬蛋糕
又係一間想去好耐嘅cafe坐位真係唔多星期六2點半左右去到啱啱好坐到尾二張枱限時75分鐘 好似無記錯走個陣出面排左接近10個人所以一係早黎一係預左焗住排隊而且晏左好多蛋糕賣哂Sad個日去到已經有2款賣哂兩個人好瘋狂叫左3個蛋糕2杯抹茶首先真係要激贊佢個拉花靚到啊唔捨得飲嫁喎叫左一杯京都美好園 Umonji 一杯京都一保堂 幾世之昔好欣賞佢地店員會好詳細介紹每款有咩唔到邊隻青啲邊隻易入口啲 加分位黎嫁!重要杯野睇得又飲得 好濃好正之後蛋糕出場每一件都好精緻隻碟又好靚真係好難唔相機食先重要食左都一陣Mango gardenia green tea cake私心想試雖然係三件入面最平凡個件但係有層次 個樣搭救蛋糕濕潤嘅芒果甜嘅但你話綠茶味gardenia係邊呢我搵唔到Jasmine orange peach mousse cake 成粒帶子係面其實係好細件但賣相真係靚好清新嘅一件小蛋糕粒帶子桃味好出唔算過分甜收貨Charcoal black seasame roll cake係佢同焦糖卷掙扎左點知佢先係重點戲叫得好!黑芝麻味好濃 超級濃蛋糕好濕潤好好食入面個cream又係好食兩隻味都食到而且
又係一間想去好耐嘅cafe

靚到啊
唔捨得飲嫁喎
叫左一杯京都美好園 Umonji 一杯京都一保堂 幾世之昔
好欣賞佢地店員會好詳細介紹每款有咩唔到
邊隻青啲邊隻易入口啲 加分位黎嫁!
重要杯野睇得又飲得 好濃好正

之後蛋糕出場
每一件都好精緻
隻碟又好靚
真係好難唔相機食先
重要食左都一陣

Mango  gardenia  green  tea  cake

Mango gardenia green tea cake
私心想試
雖然係三件入面最平凡個件
但係有層次 個樣搭救
蛋糕濕潤嘅芒果甜嘅
但你話綠茶味gardenia係邊呢
我搵唔到

Jasmine  orange  peach  mousse  cake

成粒帶子係面

其實係好細件
但賣相真係靚
好清新嘅一件小蛋糕
粒帶子桃味好出
唔算過分甜
收貨

Charcoal  black  seasame  roll  cake

係佢同焦糖卷掙扎左

但為左啲蛋糕 係值得再去嘅
2022-08-13
Umonji
2022-08-21 55 浏览
💬 之前喺Openrice見到好多人推介去油麻地附近有時間都想去試下熱鬧嘅大街 唔太起眼嘅舊大廈上到樓上 反而係裝修得好新好乾淨嘅cafe 一開lift 就見到以白色裝修為主嘅cafe同小店大熱天時上到去好舒服冷氣好夠而且好彩咁啱唔洗排隊枱與枱之間唔算話好迫 都坐得舒服叫左兩件蛋糕同埋一個飲品🍹本身都擔心飲品柚子加抹茶仲要係有氣嘅會好奇怪但係飲落去夾埋個味道又好清新大熱天時飲呢個好舒服連朋友都要爭住飲🍵 豆腐蛋糕好滑同埋味道清清地玄米茶嘅味道都好出 個人都好鍾意🍰 卷蛋質地比較實所以好有飽肚感始終比較厚所以食咗一半都覺得有啲漏中間嘅cream食唔出啲咩味但海鹽味都好香Honeycomb 脆卜卜好食但係因為怕甜所以都食唔到好多💁🏻‍♀️ 因為餐廳位置方便而且有好多款唔同嘅甜品 下次會再嚟試吓其他款式 😋
💬 之前喺Openrice見到好多人推介

連朋友都要爭住飲

Genmaicha  tofu  mousse  cake

🍵 豆腐蛋糕好滑同埋味道清清地
玄米茶嘅味道都好出 個人都好鍾意

Sea  salted  caramel roll kick with honeycomb

🍰 卷蛋質地比較實所以好有飽肚感

下次會再嚟試吓其他款式 😋
2022-07-30
Matcha  yuzu  breeze
Genmaicha  tofu  mousse  cake
𓍯 Bᴇsᴛᴏᴡ Cᴏꜰꜰᴇᴇ 𓂃Have longed wanted to pay @bestowcoffee a visit for their beautiful cakes 🍰 Realised that their 𝑇𝑖𝑒𝑔𝑢𝑎𝑛𝑦𝑖𝑛 𝐵𝑎𝑠𝑞𝑢𝑒 𝐵𝑢𝑟𝑛𝑡 𝑀𝑜𝑐ℎ𝑖 𝐶ℎ𝑒𝑒𝑠𝑒𝑐𝑎𝑘𝑒 is 𝘨𝘰𝘯𝘯𝘢 𝘣𝘦 𝘰𝘧𝘧-𝘵𝘩𝘦-𝘮𝘦𝘯𝘶 𝘴𝘰𝘰𝘯 so immediately went there for a slice 🏃‍♀️highly recommend trying it if you’re into 𝘳𝘦𝘢𝘭𝘭𝘺 𝘳𝘪𝘤𝘩 𝘵𝘦𝘢 𝘧𝘭𝘢𝘷𝘰𝘶𝘳𝘴 𝘪𝘯 𝘺𝘰𝘶𝘳 𝘥𝘦𝘴𝘴𝘦𝘳𝘵𝘴 ☕️ Can’t say the same for the 𝑃𝑎𝑠𝑠𝑖𝑜𝑛 𝐹𝑟𝑢𝑖𝑡 𝐶𝑖𝑡𝑟𝑢𝑠 𝑃𝑖𝑠𝑡𝑎𝑐ℎ𝑖𝑜 𝑀𝑜𝑢𝑠𝑠𝑒 𝐶𝑎𝑘𝑒 which was v pretty but lacked pistachio flavour 🧐 Can tell 𝘁𝗵𝗲𝘆 𝗮𝗿𝗲 𝘀𝗲𝗿𝗶𝗼𝘂𝘀 𝗮𝗯𝗼𝘂𝘁 𝗺𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮 as they 𝘰𝘧𝘧𝘦𝘳 𝘢 𝘯𝘪𝘤𝘦 𝘴𝘦𝘭𝘦𝘤𝘵𝘪
𓍯 Bᴇsᴛᴏᴡ Cᴏꜰꜰᴇᴇ 𓂃

Can tell 𝘁𝗵𝗲𝘆 𝗮𝗿𝗲 𝘀𝗲𝗿𝗶𝗼𝘂𝘀 𝗮𝗯𝗼𝘂𝘁 𝗺𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮 as they 𝘰𝘧𝘧𝘦𝘳 𝘢 𝘯𝘪𝘤𝘦 𝘴𝘦𝘭𝘦𝘤𝘵𝘪𝘰𝘯 𝘰𝘧 𝘏𝘢𝘯𝘥 𝘞𝘩𝘪𝘴𝘬 𝘔𝘢𝘵𝘤𝘩𝘢 🍵 was recommended the 京都一保堂 which was a 𝘳𝘰𝘢𝘴𝘵𝘺 & 𝘧𝘳𝘢𝘨𝘳𝘢𝘯𝘵 𝘤𝘩𝘰𝘪𝘤𝘦 🥰

᠃ ⚘᠂ ⚘ ˚ ⚘ ᠂ ⚘ ᠃

‧̥̥͙‧̥̥ ̥ ̮ ̥ ᴡʜᴀᴛ ᴡᴇ ᴏʀᴅᴇʀᴇᴅ ⊹ ‧̫‧⊱
✧ 𝑇𝑖𝑒𝑔𝑢𝑎𝑛𝑦𝑖𝑛 𝐵𝑎𝑠𝑞𝑢𝑒 𝐵𝑢𝑟𝑛𝑡 𝑀𝑜𝑐ℎ𝑖 𝐶ℎ𝑒𝑒𝑠𝑒𝑐𝑎𝑘𝑒 |$𝟻𝟻
✧ 𝑃𝑎𝑠𝑠𝑖𝑜𝑛 𝐹𝑟𝑢𝑖𝑡 𝐶𝑖𝑡𝑟𝑢𝑠 𝑃𝑖𝑠𝑡𝑎𝑐ℎ𝑖𝑜 𝑀𝑜𝑢𝑠𝑠𝑒 𝐶𝑎𝑘𝑒 |$𝟼𝟻
✧ 𝐻𝑎𝑛𝑑 𝑊ℎ𝑖𝑠𝑘 𝑀𝑎𝑡𝑐ℎ𝑎 京都一保堂 |$𝟻𝟾
✧ 𝐻𝑜𝑗𝑖𝑐ℎ𝑎 𝐿𝑎𝑡𝑡𝑒 |$𝟺𝟾

2022-08-15
下午茶
  • Matcha  latte
2022-08-17 446 浏览
【旺角鬧市高質日系cafe🤍Bestow】-「意外發現美食(*¯︶¯*)真係一件好幸運嘅事」事緣本身bookmark咗嘅cafe去到竟然冇開🥺唯有搵下旺角附近有咩餐廳好食😜跟著比我發現💖Bestow💖呢間樓上cafe食物超有驚喜🥳事不宜遲即刻介紹!-餐廳走簡約純白木系風🤍一面係咖啡店☕️另一面係精品攤擋採用落地玻璃窗🪟空間感十足仲可以睇到旺角街頭景色🌆可以係到食吓野同朋友傾吓偈絕對係鬧市中一片寧靜之地😚食物方面💁🏻‍♀️主打甜品同埋輕食有各種精緻蛋糕🍰、雪糕芭菲🍦、多士🥪、貝果🥯同埋all-day breakfast 🍳 仲可以嘆番杯咖啡☕️-😋鐵觀音巴斯克芝士麻糬蛋糕🍵$55❇️大推!呢個好好味!❇️底層嘅巴斯克芝士蛋糕茶味香濃😝芝士味好濃郁🤩仲有啲焦香😜中間嘅麻糬口感煙韌軟滑🫶🏻仲好動L動L🍡面頭係層慕絲😍食落幼滑帶有奶香成個combination好夾🥳口感豐富!好味指數:🌕🌕🌕🌕🌖-😋火炙北海道帶子,松葉蟹肉,沖繩香檸果凍,青瓜蟹籽,酸種麵包配沙律菜🥙$118‼️大推!呢個都超好食‼️經火炙嘅帶子有焦香味❤️‍🔥但保留到刺身嘅鮮嫩蟹肉散發淡淡海水味🦀️加埋蟹籽鮮味十足最特別嘅係佢個香檸果凍🍋佢嘅酸
【旺角鬧市高質日系cafe🤍Bestow】

「意外發現美食(*¯︶¯*)真係一件好幸運嘅事」
事緣本身bookmark咗嘅cafe去到竟然冇開🥺
唯有搵下旺角附近有咩餐廳好食😜
跟著比我發現💖Bestow💖呢間樓上cafe
食物超有驚喜🥳事不宜遲即刻介紹!

餐廳走簡約純白木系風🤍

❇️大推!呢個好好味!❇️
底層嘅巴斯克芝士蛋糕茶味香濃😝芝士味好濃郁🤩仲有啲焦香😜

中間嘅麻糬口感煙韌軟滑🫶🏻仲好動L動L🍡
面頭係層慕絲😍食落幼滑帶有奶香
成個combination好夾🥳口感豐富!

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌖

‼️大推!呢個都超好食‼️
經火炙嘅帶子有焦香味❤️‍🔥但保留到刺身嘅鮮嫩
蟹肉散發淡淡海水味🦀️加埋蟹籽鮮味十足
最特別嘅係佢個香檸果凍🍋佢嘅酸味同蟹肉嘅鹹味勁match
配埋青瓜🥒食落好清新❤️‍🔥味道相當豐富
至於沙律菜淋左黑醋😆食落新鮮爽脆!

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗

不過缺點就係溶得比較慢😂
同埋佢嘅朱古力味比較淡
飲落似latte多啲

好味指數:🌕🌕🌕🌖🌑

📍 Bestow (旺角)
旺角登打士街43H號登打士廣場5樓
💸人均消費:$132
2022-08-15
Latte
Mocha
2022-08-13 64 浏览
好味指數:⭐️⭐️⭐️抵食指數:⭐️⭐️⭐️回頭率指數:⭐️⭐️⭐️喺ulifestyle 見到介紹,見到環境擺盤都好靚,即刻去試下🤩🤩Matcha Tiramisu $65 🍵👎🏻呢個好失望,雖然佢好多抹茶粉,但Tiramisu 冇乜抹茶味🥲🥲👎🏻餅底太濕,口感唔好👍🏻擺盤靚,適合影相鐵觀音巴斯克芝士麻糬蛋糕 $55👍🏻 麻糬同芝士蛋糕好夾,口感好好👍🏻 鐵觀音味啱啱好,但味道唔算好surprise Matchagato $60👍🏻 抹茶味好濃,好啱我呢啲鍾意濃茶嘅人👍🏻 帶茶味得黎唔會太苦總括嚟講,呢間樓上cafe 嘅野食同飲品都唔錯,係個tiramisu 需要改善下🫡 以簡約風做裝修,好啱去打卡chill 下。價格都唔算合理,對茶味甜品有興趣嘅你可以去試下🫶🏻
好味指數:⭐️⭐️⭐️
抵食指數:⭐️⭐️⭐️
回頭率指數:⭐️⭐️⭐️

Matcha Tiramisu $65 🍵
👎🏻餅底太濕,口感唔好
👍🏻擺盤靚,適合影相

鐵觀音巴斯克芝士麻糬蛋糕 $55
👍🏻 麻糬同芝士蛋糕好夾,口感好好
👍🏻 鐵觀音味啱啱好,但味道唔算好surprise

Matchagato $60
👍🏻 抹茶味好濃,好啱我呢啲鍾意濃茶嘅人
👍🏻 帶茶味得黎唔會太苦

Matcha Tiramisu $65 🍵
📍旺角Bestow Coffee @bestowcoffee 成日都覺得旺角好少Cafe🥲🥲今次終於搵到一間係喺旺角(///▽///)琴日就去咗試!呢間咖啡室主打輕食 咖啡同埋甜品 我覺得同朋友吹吓水都係一個幾好嘅環境~不過唔知係自己嘅口味定係點 我覺得杯咖啡有啲太酸😢😢🎂Tiramisu 叫咗一舊Tiramisu 個人覺得份量唔算好多 不過味道好食!另外啲Cream多過手指餅😢食到最後有少少食緊cream嘅感覺(。 ́︿ ̀。)☕️Hot Latte 呢杯latte係用比較酸嘅咖啡豆嚟沖嘅🥶🥶唔知係我真係接受唔到酸味嘅咖啡豆啊定係咖啡豆本體真係太酸😢😢真係飲唔到落去 所以就問咗店員攞糖😭平時都唔會咁樣落糖落去咖啡度 但係琴日真係冇辦法唔落(。 ́︿ ̀。) 環境方面好舒服🧡白色小清新嘅感覺真係好舒服 琴日禮拜六過去都排咗三至四張枱先有位 所以大家可能早少少去啦🧡🧡咖啡方面真係人夾人 (戴下頭盔先)我覺得呢間咖啡就麻麻哋啦(。・ω・。)📍Bestow Coffee地址: 旺角登打士街43H號登打士廣場5樓

🎂Tiramisu

☕️Hot Latte

📍Bestow Coffee
地址: 旺角登打士街43H號登打士廣場5樓
這間位於旺角鬧市中嘅樓上日系咖啡店舖內一面是賣家居小品擺設,一面是咖啡店當天大約下午茶時段,店內只有兩組客人環境裝修簡潔明亮,靜靜地坐得幾舒服▫️玄米茶豆腐芝士蛋糕 豆腐慕絲口感順滑唔會太甜,帶淡淡的豆腐味加上有玄米茶味的cream同海綿蛋糕,兩者味道好夾▪️ 竹炭黑芝麻抹茶紅豆卷蛋 本來見到中間的cream以為會好甜,結果有驚喜✨帶甜的紅豆忌廉和茶味濃的抹茶忌廉,一甜一苦加上好香嘅黑芝麻味的卷蛋,味道好豐富卷蛋上仲有黑芝麻cream同脆片,食完滿足☕️焙茶拿鐵 京都奧綠抹茶拿鐵 拉花幾靚同有四款hand whisk matcha可以揀我好鍾意食茶味的蛋糕,而呢度有好多選擇味道都幾好,有機會要再去試埋其他先
這間位於旺角鬧市中嘅樓上日系咖啡店
舖內一面是賣家居小品擺設,一面是咖啡店
當天大約下午茶時段,店內只有兩組客人
環境裝修簡潔明亮,靜靜地坐得幾舒服

▫️玄米茶豆腐芝士蛋糕
豆腐慕絲口感順滑唔會太甜,帶淡淡的豆腐味
加上有玄米茶味的cream同海綿蛋糕,兩者味道好夾
玄米茶豆腐芝士蛋糕

▪️ 竹炭黑芝麻抹茶紅豆卷蛋
本來見到中間的cream以為會好甜,結果有驚喜✨
帶甜的紅豆忌廉和茶味濃的抹茶忌廉,一甜一苦
加上好香嘅黑芝麻味的卷蛋,味道好豐富
卷蛋上仲有黑芝麻cream同脆片,食完滿足
竹炭黑芝麻抹茶紅豆卷蛋

☕️
焙茶拿鐵
京都奧綠抹茶拿鐵
拉花幾靚同有四款hand whisk matcha可以揀
抹茶拿鐵

我好鍾意食茶味的蛋糕,而呢度有好多選擇
味道都幾好,有機會要再去試埋其他先
玄米茶豆腐芝士蛋糕
竹炭黑芝麻抹茶紅豆卷蛋
抹茶拿鐵
  • Hojicha  Latte
比小編搵到間有超多茶味甜品嘅cafe!係佢新開左冇耐就已經去試左:-1️⃣「鐵觀音巴斯克芝士麻糬蛋糕🫖($55)」呢個好味🥰!鐵觀音同芝士味好濃,中間仲有好軟綿綿嘅mochi bb,睇落都覺得jeng XD~Tieguanyin basque burnt cheesecake: must-try, super rich cheese taste, goes well with the tea flavour -2️⃣「抹茶提拉米蘇🍵($65)」呢個有d失望🙍,抹茶味唔夠濃,而且中間手指餅過濕,cream又唔夠厚實~Matcha tiramisu: a but disappointing, matcha taste is not strong enough-3️⃣「櫻花奶凍宇治抹茶卷🌸($55)」呢個抹茶味還好,勝在有抹茶忌廉搭救💚,而中間嘅櫻花奶凍鹹鹹甜甜咁幾過癮~Uji matcha roll cake w/ sakura panna cotta
1️⃣「鐵觀音巴斯克芝士麻糬蛋糕🫖($55)」
2️⃣「抹茶提拉米蘇🍵($65)」
3️⃣「櫻花奶凍宇治抹茶卷🌸($55)」
2022-08-01 54 浏览
今次同朋友黎呢度慶祝生日🎂呢度座位環境舒適,光線充足,日系簡約風好適合打卡同影相。之前係呢度試過蛋糕,唔會好甜又好食,好岩着重健康又想食甜品的我們,就決定訂呢度的蛋糕🎂作為生日蛋糕😍俾朋友一個surprise㨂咗生日蛋糕🎂可以加$10朱古力生日牌,朱古力字寫得好靚。今次就揀咗呢間招牌蛋糕🎂⭐️鐵觀音巴斯克芝士麻薯蛋糕🍰好鐘意呢個蛋糕😍好特別茶味道清新一食再想食,麻薯口感令蛋糕層次升華,食哂成件蛋糕仲回味緊😆⭐️Charcoal Black Sesame芝麻味好香好突出,好似飲緊即磨芝麻咁😋⭐️Matchagato香濃綠茶🍵配上雪糕的冰火相融,突出了綠茶味又不失雪糕原味道,十分特別🤩⭐️Matcha Yuzu Breeze今日黎到Bestow,試咗呢個清新夏日的特別飲品,飲品外貌精美,首先聞到清新柚子味,加上抺茶味竟然味道係咁夾,抺茶味香又不會蓋過清新柚子味,冰不會融化太快,可以保留住原本飲品的味道,不會沖淡整杯味道,可以一邊食店的美味蛋糕,一邊慢慢飲去品嘗夏天清新的味道
今次同朋友黎呢度慶祝生日🎂
呢度座位環境舒適,光線充足,
日系簡約風好適合打卡同影相。
之前係呢度試過蛋糕,
唔會好甜又好食,
好岩着重健康又想食甜品的我們,
就決定訂呢度的蛋糕🎂作為生日蛋糕😍
俾朋友一個surprise
㨂咗生日蛋糕🎂
可以加$10朱古力生日牌,
朱古力字寫得好靚。
今次就揀咗呢間招牌蛋糕🎂

⭐️鐵觀音巴斯克芝士麻薯蛋糕🍰
好鐘意呢個蛋糕😍好特別
茶味道清新一食再想食,
麻薯口感令蛋糕層次升華,
食哂成件蛋糕仲回味緊😆

⭐️Charcoal Black Sesame
芝麻味好香好突出,
好似飲緊即磨芝麻咁😋

⭐️Matchagato
香濃綠茶🍵配上雪糕的冰火相融,
突出了綠茶味又不失雪糕原味道,
十分特別🤩

⭐️Matcha Yuzu Breeze
今日黎到Bestow,
試咗呢個清新夏日的特別飲品,
飲品外貌精美,
首先聞到清新柚子味,
加上抺茶味竟然味道係咁夾,
抺茶味香又不會蓋過清新柚子味,
冰不會融化太快,
可以保留住原本飲品的味道,
不會沖淡整杯味道,
可以一邊食店的美味蛋糕,
一邊慢慢飲去品嘗夏天清新的味道

2022-07-29 49 浏览
Located in a old building in MK, Bestow is an spacious white cafe. There are a lot of tables and seats and a shop at the back that sells plates etc. They have a display of cakes they sell that all look very good😁Today we got the matcha tiramisu, ice latte and long black. The ice latte came in a cute glass cup and a round ice ball. The tiramisu was very creamy and has a strong matcha taste👍 Every bite melts in your mouth. Loved the chill cafe vibes. Will come again!

Matcha  Tiramisu
Hot  long  black,   Ice  latte
2022-07-29
Matcha  Tiramisu