2022-06-14 97 浏览
係觀塘工業區出現一間峇里風情嘅cafe成間cafe最主要圍繞住木系裝潢🪵凡事有期待就有失望 性價比一般打卡位真心唔多 都係得門口位🚪除左門口位 我都真係諗唔到有咩其他位可以打卡亦係慶生地點之一🎂可以係甜品上寫上你嘅祝福其實就係睇中呢一點就選擇同fd一齊去👯‍♀️*❣️烤蕃薯菠蘿蜜糖芥末烤雞胸沙律 $72見到成碟都係菜同菜 諗住當晚餐係會唔夠食唔知係咪有蕃薯嘅出現🍠食食下又開始出現飽腹感減肥但又想飽肚嘅你 可以選擇叫呢款*❣️泰式豬頸肉菠蘿竹炭 $128豬頸肉煎得好香🐖有竹炭嘅口味當菠蘿遇上豬頸肉嘅時候變得好清爽完全無左油膩嘅感覺食落口都無左乾爭爭嘅口感*❣️法式焦糖卡士達梳乎厘班戟 $128最好食嘅我諗應該都係個甜品🍮外層淋上吉士醬 再將表面火炙到脆脆嘅焦糖仲係三層嘅梳乎厘 係邪惡嘅感覺😈😈😈*✨想坐門口打卡位 可以book位前提前講聲✨唔想俾朋友知 但又唔記得左book位嘅時候講可以手機落單remake返寫上咩祝福語 之後再remake返後上
係觀塘工業區出現一間峇里風情嘅cafe
泰式豬頸肉菠蘿竹炭
庆祝纪念
生日
2022-06-14 23 浏览
係網上見到好多人去呢間餐廳打卡,所以都帶埋狗狗去呢間試下,當日無訂位,有狗狗要坐出面,好彩都有位餐廳入面環境唔錯,但如果坐出面要留意返會對坐馬路同巴士站,會比較嘈野食方面比較少選擇,但味道有質數,意粉夠味好食,蛋糕好香食完好飽肚

在觀塘地鐵站行過去不太遠。餐廳佈置好有特色,門口仲有戶外位置。餐廳用QR code 落單,只要在備註加要求,佢哋都做到。好似飯轉意粉、甜品加字都冇問題。Strawberry Avocado Smoothie $52Papaya Mango Smoothie $52好飲小食拼盤$108香煎虎蝦番茄意粉$148(本身呢個係意大利飯, QR code 落單時可以自己註明轉意粉架,但意粉有點過軟)蘋果金寶焦糖蛋卷(QR code 落單時可以要求寫字,慶祝生日最啱)
在觀塘地鐵站行過去不太遠。
餐廳佈置好有特色,門口仲有戶外位置。

Papaya Mango Smoothie $52
好飲

小食拼盤$108

香煎虎蝦番茄意粉$148

• Strawberry Avocado Smoothie
  • Papaya Mango Smoothie
  • 蘋果金寶火炙焦糖蛋卷配雲呢拿雪糕
2022-06-13 20 浏览
相信大家都係俾呢間Cafe嘅甜品吸引咗!你就一定要食佢哋個法式焦糖卡士達梳乎厘班戟 賣相真係超級吸引😍兩大塊厚厚嘅班戟 面頭淋滿焦糖醬 pancake食落非常之鬆軟🥞雖然個醬好多 但係食落完全唔會好漏💕
2022-06-12 31 浏览
今日嚟咗觀塘呢間好靚嘅cafe,餐廳好靚,有啲波希米亞嘅風格,有勁多打卡一流嘅點,好舒服✌🏻小食拼盤 - 前菜來講呢個拼盤熊滿足,有水牛城雞翼,辣辣地好惹味;泰式魚餅香口得來好好味道,唔點醬都好好食;炸洋蔥圈金黃金黃色,香脆內嫩😋黃金廣島蠔櫻花蝦蕃紅魚湯意粉- 呢度意粉最大嘅賣點就係個廣島蠔,鮮味十足,有4-5隻,而且意粉份量非常足,而且軟硬適中,口感唔錯🤩香煎白鱈魚配自製橄欖杏仁醬- 呢個主菜份量好足,兩大塊白鱈魚,表皮煎得香口,鱈魚都OK好味😚- 自家製橄欖杏仁醬味道好突出,同白鱈魚肉非常之夾👍🏻飲品方面叫咗凍新鮮水果茶同埋一杯抹茶Latte,兩杯都叫咗少甜,個人比較鍾意水果茶,清新得來好解膩;抹茶呢杯都好唔錯,啱晒啲好鍾意抹茶嘅人,因為抹茶味非常突出✌🏻今餐食得好開心,成間餐廳設計好有格調,嘢食睇得又食得💐

小食拼盤

黃金廣島蠔櫻花蝦蕃紅魚湯意粉

香煎白鱈魚配自製橄欖杏仁醬
- 自家製橄欖杏仁醬味道好突出,同白鱈魚肉非常之夾👍🏻

今餐食得好開心,成間餐廳設計好有格調,嘢食睇得又食得💐
2022-06-11 43 浏览
六月特別多朋友生日,今晚就約了一個很久沒有見面的朋友仔賀生晨。生日當然要影多些靚相,找一間打咭熱點的餐廳就最適合不過。餐廳的裝潢給人一個渡假feel,開放式的門口,有幾張半露天的餐枱,感覺好舒適。最吸晴是近門的藤製吊椅,真是好想捉住友人坐上去打卡,哈! 四處吊了一束束乾花草,配上綠色植物,好寫意優雅。座位不少,約有十多枱,而出入的通道亦挺闊落,環境很好。先細閱餐牌,再用QR code下單,有Pasta & Risotto、Main Course、Salad & Appetizers、Snack & Seafood、Dessert和Drinks,選擇不少。*************************友人揀了一客香煎焗波士頓龍蝦配龍蝦汁燴撒丁珍珠麵($138),半隻龍蝦上枱,單單賣相已好有睇頭。龍蝦大大隻,滿載甘香鮮味的龍蝦膏,肉質亦彈牙鮮美,還有那隻肥大的龍蝦鉗,由壽星仔動手拆肉,啖啖肉,的確絕不欺場。撒丁珍珠麵形狀有些似鷹嘴豆,口感煙煙韌韌,好有嚼勁,沾上龍蝦汁,味道鮮香,還伴了些青綠的枝豆和鮮紅的車厘茄,不單止多份口感,亦添了色彩,仲更加靚。******************
香煎白鱈魚柳配自家製橄欖杏仁醬
我就看中香煎白鱈魚柳配自家製橄欖杏仁醬($248),賣相同相吸引。白鱈魚柳煎得金黃,外表稍稍焦香,內裏肉嫩鹹香,配上橄欖杏仁醬,跟魚柳都幾夾,有新鮮感。配菜除了有小蘿蔔和南瓜茸之外,估不到蔬菜是選用了冰菜,翠綠鮮嫩,保持爽脆,好吃!
楊枝甘露梳乎厘班戟
壽星仔揀了楊枝甘露梳乎厘班戟 ($128)作為“生日蛋糕”,真識揀! 一上枱就聞到蛋香,令人不禁垂涎。疊起兩件厚厚的班戟,的確好似一個蛋糕,面頭淋上椰漿、西米露、香甜的芒果粒和酸咪咪的柚子肉,配起來就是楊枝甘露啦!
楊枝甘露梳乎厘班戟
金黃的班戟極之輕盈鬆軟,輕輕把其切開,醬料隨即滲入班戟中,吃落帶少少濕潤。嚐到椰香之餘,同時亦嚐到啖啖蛋香,味道和口感都一流,我倆都邊吃邊讚,推介!
Hot Long Black
友人最喜歡飲齋啡,點了一杯Hot Long Black ($35)。聞到陣陣咖啡香,友人亦很滿意。
黑糖焙茶鮮奶
我就要了杯熱黑糖焙茶鮮奶($44),多瓣的心葉形拉花圖案清晰挺身,面頭亦毫無粗泡,賣相很美。試呷一口, 溫度剛好,口感豐厚綿密。每啖都充滿着焙茶的甘香, 味道濃郁,但並不苦澀,因為有黑糖的甜美,好喝!
---------------------------
餐廳不止環境靚,食物亦靚,仲好好味,難怪成為最近打咭熱點,來賀生晨的確是一個好選擇。
2022-06-07
庆祝纪念
生日
Hot Long Black
黑糖焙茶鮮奶
週末同朋友嚟到觀塘一間靚靚打卡Cafe食brunch 📸📸 事緣係一次同朋友經過意外地發現觀塘竟然有間咁靚門口裝修得咁fancy 既cafe 非常吸睛👀 於是我哋就決定要搵日你黎打卡🤍 為左唔洗排隊等位,於是我哋都約早咗🤪 大約12點到達餐廳🫶🏻 cafe裝修真係好有心思,首先outdoor部份有個大既花花拱門 而且喺入邊近門口都有一個偽鳥巢嘅吊椅🪵 另外indoor 入邊都擺放左好多綠色植物同埋乾花做點綴🪴🪴由於今日天氣有少少熱所以同朋友就決定坐返indoor 🫶🏻落單係用scan qr code 叫 meun 入面有埋圖可以俾客人參考,睇相覺得份量應該適中,點知一上菜同朋友都有少少驚訝因為比我哋想像中大份🤓🍴牛油果碎蛋蒜香蝦仁酸種包 $138呢個酸種包好大份好高身😳😳 牛油果醬同埋碎蛋配上酸種包真係好夾!不過係唔明白點解會加咗幾粒爆谷係側邊做點綴haha 蝦仁冇乜經過特別加工 而且好大隻🦐 仲要有五隻!🍴烤番薯菠蘿蜜糖芥末烤雞胸沙律 $118又係另一樣份量非常大嘅食物😍 同朋友本來唔係諗住係呢個,不過我哋兩個睇完Menu都覺得佢嘅圖片好似幾吸引😌😌 雞胸部份非常滑!配上蜜糖醬好入味

🍴牛油果碎蛋蒜香蝦仁酸種包 $138

🍴烤番薯菠蘿蜜糖芥末烤雞胸沙律 $118
又係另一樣份量非常大嘅食物😍 同朋友本來唔係諗住係呢個,不過我哋兩個睇完Menu都覺得佢嘅圖片好似幾吸引😌😌 雞胸部份非常滑!配上蜜糖醬好入味,不過建議大家叫嘅時候可以mark 番*小醬* 如果真係要挑剔嘅話我只可以話橄欖油多咗少少🥹 但係整體都非常滿意😝😝

☕️ Ice Long Black $39
咖啡黎講覺得不過不失 偏向fruity 少少 如果有機會再嚟會想試下佢嘅咖啡拉花🤩

埋單人均大約184 同朋友都食到飽晒🤍 而且我哋都冇諗過打卡嘅Cafe食物質素都會咁有驚喜🫶🏻🫶🏻 值得再次回頭📸📸
2022-06-11
2022-06-11 25 浏览
好姊妹👭🏽放工搭巴士🚌返屋企嘅時候,經過工廠區🏭見到間好靚🌸,可以打卡嘅餐廳🏩。佢即刻搵我,話想一齊去打卡+食飯。🥳餐廳🍴裝修環境真係好靚。😍門口有個花拱門🌺好吸晴👀。室外座位,有度假村🏖嘅感覺。室內每一個角落都係打卡位,客人排住隊坐係張貌似椰子🥥嘅櫈度影相📸️。🧆 Be Leaf小食拼盤有4隻水牛城雞翼 + 4塊泰式魚餅 + 6件炸洋蔥圈。餐廳🍴提供咗2個醬汁,1個辣辣地用嚟蘸魚餅,另1個酸酸嘅配洋蔥圈食。😋水牛城雞翼個皮脆卜卜😉,好惹味。😙泰式魚餅肉就好彈牙。😛炸洋蔥圈咬到入面嘅細細洋蔥粒🧅,好有口感!🍛 香煎虎蝦意式蕃茄芝士意大利飯意大利飯唔係咁容易整得好食。😗呢間有水準,虎蝦煎到好香又夠味。😎醬汁有蕃茄🍅同水牛芝士🧀。飯粒鮮明,完全入味。🤩🍗 香煎慢煮西班牙伊比利亞黑豚鞍 配蜜桃牛油果莎莎黑豚鞍好厚肉,慢煮肉質好腍。🤭好容易就切開咗,咬落Juicy唔嚡口。🤤配埋蜜桃🍑牛油果🥑莎莎醬,好食😋又健康💪。配菜估唔到有冰菜同南瓜蓉🎃。🍹 Papaya Mango Smoothie木瓜 + 芒果沙冰,有夏日🌻嘅感覺!木瓜味重,沙冰口感好滑。🥸🧉 Strawberry Avocado Smo
好姊妹👭🏽放工搭巴士🚌返屋企嘅時候,
經過工廠區🏭見到間好靚🌸,可以打卡嘅餐廳🏩。
佢即刻搵我,話想一齊去打卡+食飯。🥳

餐廳🍴裝修環境真係好靚。😍
門口有個花拱門🌺好吸晴👀。

室外座位,有度假村🏖嘅感覺。

🧆 Be Leaf小食拼盤
有4隻水牛城雞翼 + 4塊泰式魚餅 + 6件炸洋蔥圈。

水牛城雞翼個皮脆卜卜😉,好惹味。😙
泰式魚餅肉就好彈牙。😛
炸洋蔥圈咬到入面嘅細細洋蔥粒🧅,好有口感!

🍛 香煎虎蝦意式蕃茄芝士意大利飯
意大利飯唔係咁容易整得好食。😗
呢間有水準,虎蝦煎到好香又夠味。😎

醬汁有蕃茄🍅同水牛芝士🧀。
飯粒鮮明,完全入味。🤩

🍗 香煎慢煮西班牙伊比利亞黑豚鞍
配蜜桃牛油果莎莎
黑豚鞍好厚肉,慢煮肉質好腍。🤭
好容易就切開咗,咬落Juicy唔嚡口。🤤

配埋蜜桃🍑牛油果🥑莎莎醬,好食😋又健康💪。
配菜估唔到有冰菜同南瓜蓉🎃。

🍹 Papaya Mango Smoothie
木瓜 + 芒果沙冰,有夏日🌻嘅感覺!
木瓜味重,沙冰口感好滑。🥸

🧉 Strawberry Avocado Smoothie
士多啤梨🍓牛油果🥑沙冰好健康。
酸酸嘅士多啤梨開胃解膩。😽
終於又到Happy Friday!好姊妹話想黎呢間位於觀塘嘅靚靚打卡餐廳 — Be Leaf食飯,好彩book到,一於要食飽!傾飽!今晚有少少落雨,無得坐室外位置,呢個位平時經過會有好多客人帶住狗仔黎食嫁!不過室內嘅裝修都好浪漫優雅,木系主色調令人舒服,另外仲有好多打卡位比客人慢慢影,包括藤椅、花花拱門等等。溫泉蛋露筍伴西班牙黑豚火腿沙律($88)蘆筍、蕃茄、芝麻菜配上滑溜温泉蛋同黑豚火腿嘅鹹香,強烈推薦!香煎虎蝦意式蕃茄芝士意大利飯($148)份量都幾大,蕃茄味好香濃,有兩大隻虎蝦,仲配埋蕃茄水牛芝士,將starter同main course完美融合。香煎慢煮西班牙伊比利亞 配蜜桃牛油果莎莎($288)一道好精緻又美味嘅料理,豬鞍表皮煎到焦香,入面軟腍多汁,配上粒粒香甜蜜桃同熟牛油果,易入口亦令黑豚鞍味道更加濃郁!Strawbery Avocado Smoothie($52)係一杯好特別嘅smoothie,士多啤梨同牛油果嘅味比較淡,但感覺幾健康。Grapefruit Summer($46)睇得又飲得嘅打卡飲品,紫藍色嘅蝶豆花配上粉橙嘅西柚汁,入口微酸,飲落好清爽!見到呢度嘅甜品都好

溫泉蛋露筍伴西班牙黑豚火腿沙律

香煎虎蝦意式蕃茄芝士意大利飯

香煎慢煮西班牙伊比利亞 配蜜桃牛油果莎莎

見到呢度嘅甜品都好似幾吸引,下次真係要約多幾個姊妹再黎!
溫泉蛋露筍伴西班牙黑豚火腿沙律
香煎虎蝦意式蕃茄芝士意大利飯
香煎慢煮西班牙伊比利亞 配蜜桃牛油果莎莎
收工想搵個地方chill下食個飯,估唔到觀塘鬧市中會有一間咁清新嘅cafe。餐廳以田園風為主,擺滿乾花,仲有個峇里風圓形吊床。除咗舒服悠閒咁食個飯,仲每個位都係打卡位😆重點推介🍃👍 龍蝦湯煮海參蝦膠燴撒丁珍珠意粉 𝕃𝕠𝕓𝕤𝕥𝕖𝕣 𝕊𝕠𝕦𝕡/ 𝕊𝕖𝕒 ℂ𝕦𝕔𝕦𝕞𝕓𝕖𝕣/ 𝕊𝕙𝕣𝕚𝕞𝕡 𝔾𝕝𝕦𝕖/ 𝔽𝕣𝕖𝕘𝕠𝕝𝕒 𝕊𝕒𝕣𝕕𝕒一上枱就聞到滿滿嘅龍蝦味🦞 開邊波士頓龍蝦加上少見嘅撒丁珍珠意粉,龍蝦鮮味,肉質彈牙;意粉用龍蝦湯煮過,口感特別,有咬口。👍 香煎白鱈魚柳配自家製橄欖杏仁醬 ℙ𝕒𝕟-𝔽𝕣𝕚𝕖𝕕 𝕎𝕙𝕚𝕥𝕖 ℂ𝕠𝕕 𝔽𝕚𝕝𝕝𝕖𝕥/ ℍ𝕠𝕞𝕖𝕞𝕒𝕕𝕖 𝕆𝕝𝕚𝕧𝕖𝕤 𝔸𝕝𝕞𝕠𝕟𝕕 𝕊𝕒𝕦𝕔𝕖白鱈肉煎得好香,魚皮好脆,魚肉厚身嫩滑,配上自家調製嘅橄欖杏仁醬,味道好夾。特別一提餐廳用咗季節性嘅冰菜做配菜,口感爽脆,再吸收咗白鱈魚嘅味道,食到一條都無淨🙈👍 𝕊𝕥𝕣𝕒𝕨𝕓𝕖𝕣𝕣𝕪 𝔸𝕧𝕠𝕔𝕒𝕕𝕠 𝕊𝕞𝕠𝕠𝕥𝕙𝕚𝕖士多啤梨加上牛油果嘅奶昔,唔似坊間嘅士多啤梨奶昔只得死甜,牛油果平衡咗甜味,亦令飲品整體口感變得更滑,賣相仲好靚添💖📍Be Leaf 觀塘敬業街55號皇廷廣場地下2號舖

重點推介🍃

👍 𝕊𝕥𝕣𝕒𝕨𝕓𝕖𝕣𝕣𝕪 𝔸𝕧𝕠𝕔𝕒𝕕𝕠 𝕊𝕞𝕠𝕠𝕥𝕙𝕚𝕖

📍Be Leaf
觀塘敬業街55號皇廷廣場地下2號舖
2022-06-10 48 浏览
// ℬ𝑒 ℒ𝑒𝒶𝒻 ✨🌸 //.黎到比餐廳既精緻度嚇親🫣餐廳好靚,好有staycation感覺,有張好大型既遷秋椅比大家打卡,餐廳空間好闊落,坐得幾舒服🐚🌔泰式豬頸肉菠蘿竹炭漢堡配薯條 $102依個配搭幾特別🍄豬頸肉既鹹味,加上菠蘿既甜味,口感有多種層次,竹炭包更加吸睛👀Set Lunch 可搭配Iced Fruit Tea 🫐🌔蒜香欖菜鮮蝦意大利粉 $92帶鹹的欖菜為整個菜式生色不少,意粉不算太硬,賣相都好靚🌸Set Lunch 叫 Special Drink 可半價,我叫咗杯Papaya Mango Smoothie 🥭木瓜比芒果味重,加埋cream就好邪惡😈🌔楊枝甘露梳乎班戟🥞 $128蛋味好重,班戟夠空氣感,好好食,楊枝金露酸酸甜甜,依個搭配𝕚𝕤 𝕛𝕦𝕤𝕥 𝕡𝕖𝕣𝕗𝕖𝕔𝕥🫡不得不提餐廳有半戶外既座位,有毛孩既朋友仔可以黎一試🐶
// ℬ𝑒 ℒ𝑒𝒶𝒻 ✨🌸 //

🌔泰式豬頸肉菠蘿竹炭漢堡配薯條 $102
Set Lunch 可搭配Iced Fruit Tea 🫐

🌔蒜香欖菜鮮蝦意大利粉 $92
帶鹹的欖菜為整個菜式生色不少,意粉不算太硬,賣相都好靚🌸

🌔楊枝甘露梳乎班戟🥞 $128

不得不提餐廳有半戶外既座位,有毛孩既朋友仔可以黎一試🐶
平時去觀塘食野印象主要都係樓上餐廳,今次聽朋友介紹開左間係地鋪又好靚既餐廳,就去打聽一下啦!餐廳位於街道轉角位,明顯與街道感覺不同餐廳有室外及室內,如果好天氣坐出面就感覺去左西貢咁!睇得出餐廳花左好多花思及重點擺放係裝潢上,風格帶點北歐及東南亞渡假感覺,整體感覺舒適。而且有唔少既打卡位,女仔黎就一定鍾意Iced Thai Mike Tea: 上面有一層厚厚既cream, 飲落都係幾正宗既泰式奶茶~係香港炎熱既天氣下飲特別適合Grapefruit Summer:配有豆花,味道酸酸甜甜非常開胃,正如名稱一樣好岩夏天飲香蒜牛油白酒黑皮雞縱菌炒雜野菜前菜我地叫左依個名好長既炒雜野菜,見到個名都知道會好多配料味道方面每一款配料既味道都好夾,唔會有一樣特別有違和感,牛油味好香而且色澤豐富,賣相都好靚,有少少似Fusion菜式黃金廣島蠔櫻花蝦蕃紅魚湯意大利麵可能平時食開都係比較濃味既意粉,蕃紅魚湯配意粉感覺幾特別,味道帶有海鮮味及櫻花蝦味,非常豐富而廣島蠔就做得非常之唔錯,外面食落好似啫喱,咬開後就係新鮮既生蠔,蠔味仲好鮮甜唔會腥,蠔肉大大隻,非常之有口感香煎慢煮西班牙伊比利亞黑豚鞍配蜜桃牛油果莎莎
餐廳位於街道轉角位,明顯與街道感覺不同
餐廳有室外及室內,如果好天氣坐出面就感覺去左西貢咁!
而且有唔少既打卡位,女仔黎就一定鍾意
Iced Thai Mike Tea:
Grapefruit Summer:
配有豆花,味道酸酸甜甜非常開胃,正如名稱一樣好岩夏天飲

香蒜牛油白酒黑皮雞縱菌炒雜野菜
前菜我地叫左依個名好長既炒雜野菜,見到個名都知道會好多配料

而且色澤豐富,賣相都好靚,有少少似Fusion菜式

黃金廣島蠔櫻花蝦蕃紅魚湯意大利麵

香煎慢煮西班牙伊比利亞黑豚鞍配蜜桃牛油果莎莎
同樣都係賣相好精緻美觀既一個菜式,打卡一流!
慢煮黑豚鞍無令我地失望,肉質滑嫩唔會柴,而且仲好Juicy!豬肉味好香,配搭埋蜜桃牛油果莎莎醬令味道更加豐富!
值得一讚既係有好多配菜,唔會全程都只係食肉咁單調
發現餐牌特色係會將所有材料講晒比你聽,其實都幾好,唔洗估估下究竟有D咩

總結而言一個無令我地失望既餐廳,估唔到觀塘區都有咁舒適既西餐廳!
成個用餐體驗愉快,員工服務態度良好,食物水準不錯,餐廳環境又靚可以打卡
平時約朋友黎依度聚會或慶祝生日等都非常合適呢!
其實依度既甜品都好吸引,耐何我地已經食得好飽,下次黎會留肚試埋甜品,因為見到隔離枱既甜品都好靚呢!仲會寫埋祝賀句架!
2022-06-08 29 浏览
今日難得跟老公放假去觀塘輕鬆一下,事前已上網做足準備找了這間餐廳。餐廳環境舒適,有多個打卡點,最適合情侶拍拖或朋友聚會。除了內部美觀外,食物水準當然也很重要,這間餐廳亦沒有令我們失望。我們到達時剛轉下午茶餐牌,不過食物也大致一樣的。我們點了兩個主菜,兩杯飲品和一個甜品。泰式豬頸肉菠蘿竹炭漢堡配薯條這個漢堡是全餐最欣賞的食物,豬頸肉燒得很香口,配搭菠蘿很清新,很夾。而且菠蘿也有燒過,值得一讚。安格斯西冷賣相一流,薯蓉及煎蛋令人眼前一亮,比西冷扒更吸引,哈哈。Strawberry Avocado Smoothie少女心必點﹗不會很飽肚,也不會太甜,反而清新感十足及很解熱。椰香咖啡老公說咖啡香口,椰香十足。法式焦糖卡士達梳乎厘班戟梳乎厘不是那種超級空氣感的,是較實在的那種。焦糖不會太甜,配以少少脆脆很好吃。提提大家這個製作需時,可以早一點下單。

泰式豬頸肉菠蘿竹炭漢堡配薯條

安格斯西冷
賣相一流,薯蓉及煎蛋令人眼前一亮,比西冷扒更吸引,哈哈。

Strawberry Avocado Smoothie

椰香咖啡
老公說咖啡香口,椰香十足。

2022-05-27
  • 泰式豬頸肉菠蘿竹炭漢堡配薯條
2022-06-07 50 浏览
好耐無去過觀塘,發現新開佐好多好有格調嘅餐廳每個節日都係需要儀式感嘅,哈哈哈哈,雖然今日係6.1🥳🥳🥳🥳呢間餐廳就俾到我滿滿嘅儀式感,好適合同情侶,閨蜜一齊黎🌸🌸🌸門面裝修好靚💐💐適合打卡我地去到7:40左右,得返吧台同門口位,最後我地選擇佐坐門口,位置舒適,雖然好開揚但都夠冷氣坐低之後掃code落單,我地2個人點佐2份主食同2杯嘢飲,食完勁飽香煎北海道刺身帶子蟹肉忌廉意大利飯$128芝士醬焗醬烤西班牙杜洛豬背肋配薯條$328papaya mango smoothie $52Strawberry Avocado smoothie $52
好耐無去過觀塘,發現新開佐好多好有格調嘅餐廳

門面裝修好靚💐💐適合打卡

香煎北海道刺身帶子蟹肉忌廉意大利飯$128
芝士醬焗醬烤西班牙杜洛豬背肋配薯條$328
papaya mango smoothie $52
2022-06-01
2022-06-05 78 浏览
呢間聽聞係網紅打卡店餐,果然裝修風格帶有不一樣的風格,而且門外座位更成為打卡位。不過,驚喜係食物種類都唔少,而且味道同質素都唔錯。小食拼盤-水牛城雞翼(雞翼好大隻,每一啖咬落去都係啖啖肉,酸酸地咁樣好開胃); 泰式魚餅(呢個就係一個比較普通小小嘅泰式魚餅,不過配上佢得嘅泰式醬,瞬間將魚餅升華咗); 炸洋蔥圈(相信大家都好熟悉,咁洋蔥圈炸出來並唔油膩,同樣地配有佢獨特嘅醬汁,將洋蔥圈大大咁樣提升出不一樣嘅味道)香煎虎蝦意式蕃茄芝士意大利飯-虎蝦好大隻,又係俾人一種淡淡都食到蝦嘅感覺,另外芝士同埋蕃茄嘅配搭,令到成個意大利飯吸收左呢啲味道,令人食完一啖又想食一啖。比較推介大家要試吓呢一個飯!香煎白鱈魚柳配自家製杏仁橄欖醬-魚柳無雪味,配埋自家製嘅醬汁,食咗一種比較清新小小嘅感覺。而野飲方面,士多啤梨牛油果奶昔好食,士多啤梨味又唔會唱出牛油果嘅味道。要試!