2023-04-06 51 浏览
今日黎到觀塘呢間餐廳Be Leaf, 店既環境非常別緻,有室外同室內既座位,絕對係超舒適既環境+打卡位呢排打得邊爐多,今次想轉一轉口味,都係火鍋,不過係芝士火鍋😬,真係好耐冇食,有車厘茄、西蘭花、薯粒、蝦肉、蟹肉棒、淋身香口既牛柳粒點特濃既芝士,好正得黎但個感覺又唔會好膩!呢個黑芝麻檸檬柚子雞翼,賣相已經好吸引,口感香脆而且有濃郁既柚子甜酸味,越食越開胃!香煎原隻琵琶蝦燒菠蘿冬蔭功意大利飯呢一個飯係將西式同泰色結合,食落充滿椰香,但又會帶出一點香辣味,意大利飯煮得軟硬度適中,唔錯!點左呢杯復活節限定既飲品童話日落飲品好青爽好好飲,佢係一杯荔枝乳酪沙冰,飲下飲下發現cream溶埋落去,甜味加重左更特別更好飲,推薦👍🏻
絕對係超舒適既環境+打卡位
好正得黎但個感覺又唔會好膩!
香煎原隻琵琶蝦燒菠蘿冬蔭功意大利飯
2023-04-05 52 浏览
又一間少女風情既PET-friendly cafe🐕🐶 裝修以波希米亞風為主🌾,門口已經藏有多個影相位,特色清新佈置精美,感覺寫意休閒☕️,餐廳有outdoor 位置,可以帶竉物去食下野談心CHILL下 👍🏻打卡位完全滿足晒少女心嘅女士(me),係適合港女打卡同朋友仔傾下計,影下仙氣相既地方🧏🏻‍♀️✔️ 火熱皇牌香草牛油波士頓龍蝦海鮮盤〔推介😋〕$338Herb Butter Sauce Seafood Platter材料 - 半隻開邊波士頓龍蝦、青口、鮮蝦、魷魚、蜆、粟米👍🏻 擺盤精緻👍🏻 份量多👍🏻 肉質結實👍🏻 龍蝦飽滿彈牙👍🏻 香草牛油味濃郁👍🏻 海鮮新鮮👍🏻 栗米香甜細心位: 用蠟燭保持溫度✔️ 香煎羊肚菌意式煙肉菠菜意大利麵〔真心推介😋〕$138Pan-Fpied Pancetta Morels Spinach Pasta👍🏻 creamy👍🏻 意粉煙韌👍🏻 賣相吸引👍🏻 濃濃牛肚菌香味👍🏻 有口感👍🏻 不油膩✔️ Grapefruit Summer👍🏻👍🏻〔真心推介😋〕$46👍🏻 漸變色👍🏻 打卡一流👍🏻 柚子味👍🏻 清新✔️ 焦糖餅咖啡👍🏻👍🏻〔真心推介😋〕$48Caramel

✔️ 火熱皇牌香草牛油波士頓龍蝦海鮮盤〔推介😋〕$338
材料 - 半隻開邊波士頓龍蝦、青口、鮮蝦、魷魚、蜆、粟米
👍🏻 擺盤精緻

✔️ 焦糖餅咖啡👍🏻👍🏻〔真心推介😋〕$48
Caramel coffee
👍🏻 自家制
👍🏻 香濃咖啡味
👍🏻 焦糖餅可兩食,香脆

2023-03-31
庆祝纪念
生日
  • Grapefruit Summer
cafe舖面大,門口置有乾燥花藝拱門,未正式入去已經心心眼啦!喜歡!😍室外座位設有滕椅和滕制梳化,走峇里島度假風,而且更是pet friendly! 室內裝潢是少女感的波希米亞度假風格!夠晒吸引!😍 更設有巨型鳥巢椅子,供食客們打卡拍照📸菜式走西日泰式fusion路線,咖啡飲品選擇多! 原來最近更是主打特濃芝士火鍋🫕! 正中 #芝士控 J妹心意!🧀🧀無論室內室外的裝潢佈置或是食物擺盤設計,都是好適合拍照!💞💘 打卡感十足!🥰 🫕 特濃芝士火鍋 $188任選7款配料有機茄子車厘茄鮮蝦肉西蘭花棉花糖香煎牛柳粒 +$28脆炸洋蔥圈 +$18🐟 特級新鮮三文魚刺身配泰式辣汁 $98🍝 香煎北海道刺身帶子香草醬意大利麵 $148🍹 薄荷青檸梳打 $48🍹 自家制焦糖餅咖啡 (凍) $52_______________Be Leaf (觀塘)觀塘敬業街55號皇廷廣場地下2號舖_______________

🫕 特濃芝士火鍋 $188

🍝 香煎北海道刺身帶子香草醬意大利麵 $148

🍹 薄荷青檸梳打 $48

🍹 自家制焦糖餅咖啡 (凍) $52

_______________

Be Leaf (觀塘)
觀塘敬業街55號皇廷廣場地下2號舖

_______________
2023-04-04 41 浏览
~🍽: BE Leaf (觀塘)=========================⬇️⬇️⬇️食評⬇️⬇️⬇️特濃芝士火鍋🧀🫕 ($234)🐹: 🌕🌕🌕🌕🌑🐼: 🌕🌕🌕🌕🌗除咗個鍋之外🫕可以揀七款配料 我哋揀咗💛:鮮蝦肉🦐(4件)、有機茄子🍆(5件)、温室青瓜🥒 (5粒)、西蘭花🥦 (5件)、棉花塘🍬(4粒)下面呢兩款要額外加錢💰:香煎牛柳粒🐮 (4粒) (+$28.8)黑椒煙牛肉切片🐂 (3片) (+$18)火鍋嘅芝士醬都幾杰身🧀食落芝士味好濃😻😻同埋都唔會話太鹹😋😋分量都合適👍🏻👍🏻係夠我哋點晒上面所有配料之餘仲有剩~個人比較推薦鮮蝦肉🦐同埋牛柳粒🐮蝦肉食落幾彈牙🦷🦷唔係嗰種好膠嘅雪藏蝦🤩🤩都幾新鮮💕💕牛柳粒都唔錯👍🏻👍🏻唔會話太韌,同芝士醬都幾夾❣️❣️不過要留意番煙牛肉雖然本身唔係話太鹹🙌🏻🙌🏻但係配埋芝士醬會覺得鹹咗少少🤓🤓最特別嘅係有棉花糖可以揀🍬🍬比起點落啲芝士度,直接拎起個煲喺啲火上面燒會仲好食🔥😂同埋有趣 (不過唔好學⚠️⚠️真係學嘅話要小心火燭🚒👩‍🚒—————————香煎原隻琵琶蝦燒菠蘿冬陰功意大利飯🦐🥘 ($168)🐹: 🌕🌕🌕🌗🌑🐼: 🌕🌕🌕🌕🌑睇落賣相唔錯👍🏻👍🏻 琵琶蝦幾大隻

🍽: BE Leaf (觀塘)
=========================
⬇️⬇️⬇️食評⬇️⬇️⬇️

特濃芝士火鍋🧀🫕 ($234)

🐹: 🌕🌕🌕🌕🌑
🐼: 🌕🌕🌕🌕🌗

除咗個鍋之外🫕可以揀七款配料 我哋揀咗💛:

下面呢兩款要額外加錢💰:
香煎牛柳粒🐮 (4粒) (+$28.8)
黑椒煙牛肉切片🐂 (3片) (+$18)

牛柳粒都唔錯👍🏻👍🏻唔會話太韌,同芝士醬都幾夾❣️❣️

—————————
香煎原隻琵琶蝦燒菠蘿冬陰功意大利飯🦐🥘 ($168)

🐹: 🌕🌕🌕🌗🌑
🐼: 🌕🌕🌕🌕🌑

睇落賣相唔錯👍🏻👍🏻 琵琶蝦幾大隻 🦐🦐 菠蘿亦都俾得算大嚿🍍🍍 份量嚟講都算幾足~

Risotto有種泰式酸酸地嘅味🍋🍋 再加埋好微好微妙嘅辣食落幾惹味 ❣️❣️ 另外椰子味都算幾香🥥🥥 平時唔食冬陰功嘅都可以一試

—————————

自家制焦糖餅咖啡🧡☕️ ($52)

🐹: 唔飲咖啡~
🐼: 🌕🌕🌕🌗🌑

成杯野嘅感覺幾精緻☕️☕️ 佢會有啲焦糖脆脆喺面🧡🧡 食落甜甜地澀澀哋咁🍬🍬 加埋脆脆地嘅口感幾好食⚡️⚡️ 不過要留意嘅係佢浸耐咗會溶喺咖啡入面☕️☕️

咖啡一開始覺得唔係太夠甜🍬🍬 不過等啲焦糖餅溶咗之後就啱啱好 👍🏻👍🏻 咖啡嘅口感比較濃稠🧡🧡 奶味同咖啡味嘅比例都算平衡🥛☕️整體來講都算唔錯~

—————————
薄荷青檸梳打💚🍹 ($48)

🐹: 🌕🌕🌑🌑🌑 (麻麻地薄荷~
🐼: 🌕🌕🌕🌑🌑

一攞上枱已經有種炎炎夏日嘅感覺🏖️🏖️ 佢薄荷味唔會話太重💚💚配埋酸酸甜甜嘅青檸味好夾🍋🍋 成個感覺好fresh🌊🌊 夏天飲一流~

=========================
🌟性價比:7.5/10
💖回頭指數:8/10

加1️⃣服務費:⭕️
—————————
👩🏻‍🍳餐廳 : BE Leaf (觀塘)
📍地址 : 觀塘敬業街55號皇廷廣場地下2號舖
2023-04-03 41 浏览
話說上個月見到ig suggestion彈咗呢間餐廳出黎㩒咗入去睇下,係波希米亞風嘅咖啡廳黎,d相睇落好靚好文青,每個角落都非常適合打卡,好有假日嘅感覺~—————————————————————📍 Be Leaf地址: 觀塘敬業街55號皇廷廣場地下2號舖✍🏻/食評/◍ be leaf小食拼盤 $138見到左右兩台客人都叫咗小食拼盤,份量都好多,所以我哋自己都叫一個試吓有四種小食,包括炸洋蔥圈,炸魷魚鬚,炸雞翼同埋炸蝦,附有酸酸甜甜嘅醬汁同芥末醬,作為前菜好開胃!◍ 香煎⽺肚菌意式煙⾁菠菜意⼤利麵 $138意大利麵煮嘅時間啱啱好,麵質彈牙,仲有大量煙肉,感覺鹹鹹香香😬◍ ❤️焦糖控必選❤️自家制焦糖餅咖啡 $52個人認為本身latte味道偏淡,不過面頭嘅自家製焦糖餅增加左咖啡嘅甜度,仲好打卡able◍ ☘️清新Fresh之選☘️薄荷青檸梳打 $48薄荷+青檸呢個配搭真係好醒神🤣
—————————————————————

◍ ❤️焦糖控必選❤️自家制焦糖餅咖啡 $52
◍ ☘️清新Fresh之選☘️薄荷青檸梳打 $48
薄荷+青檸呢個配搭真係好醒神🤣

2023-04-02 48 浏览
難得早幾日放假,去左觀塘一間好chill嘅餐廳晚餐,見到個環境都叉曬電😍門口到餐廳內都好令人放鬆☺️點左個Set Dinner Cheese Fondue特濃芝士火鍋🫕好特別,呢個天氣居然會有火鍋,仲要係芝士🤩見到已經覺得好正👍芝士火鍋非常香,有蟹柳、腸仔、茄子、車厘茄、西蘭花及竹炭麵包😍沾上醬汁食用,非常有儀式感🥰是日餐湯係非常creamy嘅薯仔湯,唔會有太重調味,幾好飲😋香煎原隻琵琶蝦燒菠蘿冬陰功意大利飯擺盤非常精緻,好吸引啊🤩隻蝦好大隻,仲有一大塊菠蘿🍍冬陰公味意大利飯多左香辣,令人減少滯感,愈食愈開胃😗香煎黑銀鱈魚柳配黑醋芥末呢個都整到好精緻,銀鱈魚煎到金黃香脆,肉質非常嫩滑,點上醬汁好惹味😍伴碟仲有好多時蔬☺️Grapefruit Summer飲品清甜爽利,紫色好靚😍忍唔住係咁打卡✌️Strawberry Avocado Smoothie呢杯士多啤梨🍓都好正,滿滿既cream,飲落又綿又甜😻我都影咗好多張相🤫🤫#度假風 #亞熱帶風情 #觀塘美食 #美食推薦 #beleaf #kwuntung #yummy #foodie #relax

門口到餐廳內都好令人放鬆☺️

點左個Set Dinner Cheese Fondue

特濃芝士火鍋🫕

香煎原隻琵琶蝦燒菠蘿冬陰功意大利飯

香煎黑銀鱈魚柳配黑醋芥末

Grapefruit Summer
飲品清甜爽利,紫色好靚😍忍唔住係咁打卡✌️

Strawberry Avocado Smoothie

2023-03-22
  • 香煎黑銀鱈魚柳配黑醋芥末
  • 香煎原隻琵琶蝦燒菠蘿冬陰功意大利飯
  • Grapefruit Summer
  • Strawberry Avocado Smoothie
今日夜晚唔算太肚餓,但係又想搵個環境坐得舒服啲嘅餐廳🍴 就入左觀塘搵朋友吹下水😋呢間個環境真係一流,非常relax嘅感覺,令人瞬間好似去咗旅行咁…我地點左個非常邪惡嘅BBQ熱溶芝士醬烤豬肋骨配薯條🍟🤤🤤本身仲諗住點多個甜品share,可惜我哋太晏落order,已經截單,唯有下次再食🫣BBQ熱溶芝士醬烤豬肋骨配薯條豬肋骨份量都幾多,而且肉好夠淋,加埋醬汁非常入味👍面上嘅芝士望落去非常吸引,令人流曬口水🤤🤤伴碟嘅薯條都好香脆,而且仲有沙律菜☺️兩個人食都幾飽😋陳皮洛神花茶近幾年好多餐廳都推出花茶,非常養生又健康嘅飲品👍陳皮洛神花仲可以消滯開胃☺️Strawberry Avocado Smoothie士多啤梨🍓真係咩成品都係好靚同味道保證👍忌廉滿滿,令人望落十分療癒,飲左一啖,甜入心👍🤤📍 Be Leaf (觀塘)觀塘敬業街55號皇廷廣場地下2號舖#relax #niceplace #goodviews #nice #yummy #chill #kwuntung #觀塘美食 #環境優美 #美食推薦 #相機食先 #打卡推介

我地點左個非常邪惡嘅BBQ熱溶芝士醬烤豬肋骨配薯條🍟🤤🤤

BBQ熱溶芝士醬烤豬肋骨配薯條
伴碟嘅薯條都好香脆,而且仲有沙律菜☺️兩個人食都幾飽😋

陳皮洛神花茶

Strawberry Avocado Smoothie

📍 Be Leaf (觀塘)
觀塘敬業街55號皇廷廣場地下2號舖

2023-03-22
  • BBQ熱溶芝士醬烤豬肋骨配薯條
  • 陳皮洛神花茶
  • Strawberry Avocado Smoothie
2023-04-02 37 浏览
菜式🔻午餐▪️香蒜辣椒橄欖油銀魚柳鮮蜆意大利面有少少🤏辣味道好開胃🫶🏻比較濃味啲啲但好好食▪️香煎法式鵝肝香蔥油流心太陽蛋紫菜飯鵝肝烤得剛剛好 油脂都好香紫菜飯係我最愛 配搭不錯🌟 驚喜係 自家制焦糖餅咖啡☕️ 香而唔會太甜 餅係脆脆推薦❤️

菜式🔻午餐

🌟 驚喜係 自家制焦糖餅咖啡
☕️ 香而唔會太甜 餅係脆脆

推薦❤️
2023-04-01 21 浏览
呢間一直都bookmark左好耐,平時見人打卡影相都勁靚🍂但因為太遠所以就一路都未揾到機會去,今日去開呢面上堂終於可以拜訪呢間非常打卡able既餐廳🍴。我係晚市時間去,既然一場黎到當然要對自己好啲☺️一於嗌齊主食,小食同飲品,食個豐富既晚餐一解對呢間餐廳既期待🥳。🐒意大利黑醋一字豬肋骨💰$98呢款小食睇落黑媽媽🐷但原來食落好有驚喜,因為佢既一字豬肋骨勁軟熟,一撕基本上啲肉都甩哂,而黑醋原來係同豬肉都咁match,bottom有薯蓉🥔如果有個飯配埋一齊食就perfect🤣勁開胃。🐒香燒原隻琵琶蝦燒菠蘿冬蔭公意大利飯💰$168第一次食琵琶蝦🦐原來都幾大隻,而肉質就相對無咁彈牙但勝在啖啖肉☺️冬蔭公意大利飯望落顏色好似好啖,但其實食落冬蔭公味都好出🌶️而飯粒都煮得岩岩好。🐒椰子芒果豆腐沙冰💰$52呢款係新產品,一見到就覺得好適合依家呢啲咁悶焗既天氣🥤豆腐味唔算好濃但反而係texture方面呈現到出嚟,而椰子芒果呢個組合相信都無可挑剔

🐒意大利黑醋一字豬肋骨💰$98

🐒香燒原隻琵琶蝦燒菠蘿冬蔭公意大利飯💰$168

🐒椰子芒果豆腐沙冰💰$52

2023-03-31 63 浏览
前幾晚終於嚟咗呢間bookmarked已久既靚靚cafe💕優美既環境佈置固然打卡一流,估唔到食物同飲品都好有水準,感覺驚喜啵!!!🍴帶子刺身配泰式辣汁🍴呢個前菜係店員推薦既限量菜式,帶子刺身甜嫩肉厚,配合泰式辣汁既酸辣,十分醒胃💕.🍴特濃芝士火鍋🍴呢個係朋友超期待既主菜~當中可以自選七款配菜,芝士鍋底香而不膩同大部份既配菜都夾得嚟!!特別推薦嫩腍既牛柳粒同外脆內香既洋蔥圈🤤🤤濃郁既芝士醬配上蔬菜都好好食😚😚.🍴香煎原隻琵琶蝦燒菠蘿冬陰功意大利飯🍴呢個意大利飯見到有唔少人都嗌咗,果然有質素!!原隻既琵琶蝦煎得香噴噴,新鮮菠蘿燒得香甜~個飯既軟硬度適中,有冬陰功既香但不嗆不辣👍👍👍.🍹薄荷青檸梳打🍹青檸梳打冰涼清新💚.🍹自家製焦糖餅咖啡🍹朋友亦大讚呢杯焦糖餅咖啡濃郁不甜膩💛
前幾晚終於嚟咗呢間bookmarked已久既靚靚cafe💕

🍴帶子刺身配泰式辣汁🍴

🍴特濃芝士火鍋🍴

呢個係朋友超期待既主菜~

當中可以自選七款配菜,芝士鍋底香而不膩

同大部份既配菜都夾得嚟!!

特別推薦嫩腍既牛柳粒同外脆內香既洋蔥圈🤤🤤

濃郁既芝士醬配上蔬菜都好好食😚😚
🍴香煎原隻琵琶蝦燒菠蘿冬陰功意大利飯🍴

呢個意大利飯見到有唔少人都嗌咗,果然有質素!!
原隻既琵琶蝦煎得香噴噴,新鮮菠蘿燒得香甜~

個飯既軟硬度適中,有冬陰功既香但不嗆不辣👍👍👍
🍹薄荷青檸梳打🍹

青檸梳打冰涼清新💚
🍹自家製焦糖餅咖啡🍹

朋友亦大讚呢杯焦糖餅咖啡濃郁不甜膩💛
2023-03-29 40 浏览
終於黎到觀塘網紅打卡cafe。呢度主題圍繞木系同勁多花花,超多人更係為咗坐上去張波希米亞風的籐椅影相😎☘️特濃芝士火鍋試新野所以就揀咗個芝士火鍋,配料有蝦肉拼西蘭花、焗美國薯仔粒拼茄子、日本蟹肉棒、香煎牛柳粒、酥炸魷魚鬚。 火鍋芝士味濃而且夠杰身,好易咁黏貼晒去食材上面。而我印象最深嘅就係蝦肉同炸魷魚鬚~☘️黑芝麻檸檬柚子雞翼正!鍾意柚子必選! 雞翼炸到好脆,檸檬柚子醬好黏又好夠味。非常開胃。☘️冬蔭功意大利飯配香煎開邊琵琶蝦同燒菠蘿意大利飯煮到剛剛好,入口少少辣得黎又滿滿冬陰功湯味。仲有最正係個超甜嘅燒菠蘿😍 ☘️自家制焦糖餅咖啡其實係放左3大嚿燒焦咗嘅蜜糖去杯latte上面~ 味道ok~ 打卡一流☘️陳皮洛神花茶加咗陳皮嘅洛神花茶,開胃解膩,感覺幾好

☘️特濃芝士火鍋

☘️黑芝麻檸檬柚子雞翼

☘️冬蔭功意大利飯配香煎開邊琵琶蝦同燒菠蘿

☘️自家制焦糖餅咖啡

☘️陳皮洛神花茶
加咗陳皮嘅洛神花茶,開胃解膩,感覺幾好
2023-03-28
知道觀塘開了很多漂亮的餐廳,一直都有bookmark😊今天剛好在觀塘工作,當然要趁機到訪to go list裡美美的餐廳。餐廳是pet friendly,有室外及室內座位。室外位置予人悠閒放鬆的感覺室內裝修雅緻亮麗。門口的拱型乾花很漂亮,但最吸晴當然是吊椅打卡位。無論人和毛小孩,都紛紛坐在那裡打卡😌招牌手撕口水雞配日式珍珠飯Lunch set 有湯和前菜。海帶湯清而鮮味,配雞飯很岩數。前菜有日式墨魚仔伴雲耳,還加了毛豆和小蘿蔔,把川菜的餐前小食—雲耳,以日式方式演繹,又出奇地夾。在這麼漂亮的地方吃口水雞,簡直是優雅地麻甩,但又很岩我胃口😂 雞和伴菜青瓜的份量頗慷慨,滿滿的一座小山,口水汁甜甜的帶點辣,卻又不會過辣,這種甜辣令人很放心把手撕雞和口水汁混和再吃。香煎法式鵝肝粒香蔥油流心太陽蛋紫菜飯前菜是鴨胸沙律,配椰菜花忌廉湯。忌廉湯裡有著椰菜花的甜味,減低了忌廉湯的油膩感,甚有驚喜。鵝肝充滿油香,入口即溶,混和流心蛋的蛋醬和白飯一起吃,每一口都非常creamy,加了紫菜亦增加了口感和味道的層次。薑蜜紅茶紅茶味香濃,蜜糖中和了紅茶的澀味,加上溫和的薑的辣味,喝下去感覺舒服而養生😌白桃火龍果
知道觀塘開了很多漂亮的餐廳,一直都有bookmark😊

餐廳是pet friendly,有室外及室內座位。

室外位置予人悠閒放鬆的感覺

室內裝修雅緻亮麗。

招牌手撕口水雞配日式珍珠飯

Lunch set 有湯和前菜。
海帶湯清而鮮味,配雞飯很岩數。

香煎法式鵝肝粒香蔥油流心太陽蛋紫菜飯

前菜是鴨胸沙律,配椰菜花忌廉湯。
忌廉湯裡有著椰菜花的甜味,減低了忌廉湯的油膩感,甚有驚喜。

薑蜜紅茶

白桃火龍果Smoothie
紅用火龍果顏色鮮艷,白桃味清新又不會太甜,smoothie打的幼滑又不會過於冰凍,女生們偶爾可以放肆一下。😂
話說我係聖誕節已經係咁同男朋友🤣講好想食芝士火鍋,但係我哋一直都冇去到,直到前幾日我留意到呢間cafe竟然有得食😍仲要之前去過佢啲嘢食都唔錯! 所以就決定放假去啦🥳♥ 特濃芝士火鍋 $244配料可以自選七款,部分配料要加錢, 我哋就揀咗棉花糖、蕃茄仔、多士粒、 鮮蝦肉、 香煎牛柳粒(+$28)同酥炸魷魚圈(+$28),彈牙既蝦肉,滑嫩既牛柳配上濃郁既芝士醬認真舐舐脷😋棉花糖本身甜絲絲則同芝士醬唔太夾♥ 意大利黑醋一字豬肋骨 $98豬肋骨好入味,好容易咬落去就骨肉分離,啖啖肉,以意大利香醋味酸酸甜甜食完十分之開胃,作為前菜最合適不過,仲有薯蓉作伴碟,成碟都清哂♥ 香煎原隻琵琶蝦燒菠蘿冬陰功意大利飯 $168琵琶蝦真係大大隻多肉又有膏既彈牙,燒菠蘿又香又甜,而意大利飯口感岩岩好軟硬適中,冬陰功味道濃厚粒粒飯都索滿,帶辣辣地幾過癮♥ 宇治抹茶鮮奶 $42濃郁的宇治抹茶同鮮奶互相平衡,飲落唔會太重苦味,口感順滑♥ 蔓越莓玫瑰紅棗茶 $42作為女人緊係要飲下花茶養生,微微酸甜,紅棗又補血感覺好健康♡ 呢間餐廳食物質素真係唔錯又好食,最緊要又有打卡位大家記得帶個識影相既去幫自己打下卡喇XD

♥ 特濃芝士火鍋 $244

♥ 意大利黑醋一字豬肋骨 $98

♥ 香煎原隻琵琶蝦燒菠蘿冬陰功意大利飯 $168

♥ 宇治抹茶鮮奶 $42
濃郁的宇治抹茶同鮮奶互相平衡,飲落唔會太重苦味,口感順滑

♥ 蔓越莓玫瑰紅棗茶 $42
作為女人緊係要飲下花茶養生,微微酸甜,紅棗又補血感覺好健康

2023-03-24 37 浏览
性價比高既tea set 好味過酒店果啲呢間餐廳仲可以帶寵物非常好仲有好多打卡位👍🏻叫左個烏籠tea set $2384種咸食4種甜食四款鹹食都唔錯炸牛油👍🏻竹炭芝士北寄貝 (普普通通)三文魚撻 幾清新4種甜食個班蘭芝士非常出色燒棉花糖Brownie 就麻麻蛋捲就酸酸地 ok ge飲品方面貓山王榴槤特飲$68榴連味有既 但唔系好濃Ice mocha $36另外tea set 可以以優惠價加購5款食物咁我就揀左滋味水牛雞翼(3隻)$38依個雞翼 脆口既 味道都好好同埋揀左個宇治抹茶紅豆拌烤糰子疏乎厘pancake$68抹茶味超濃 帶甘鍾意食濃既人 先好揀
性價比高既tea set
好味過酒店果啲
呢間餐廳仲可以帶寵物非常好
仲有好多打卡位👍🏻

叫左個烏籠tea set $238
4種咸食4種甜食
四款鹹食都唔錯
炸牛油👍🏻
竹炭芝士北寄貝 (普普通通)
三文魚撻 幾清新

同埋揀左個宇治抹茶紅豆拌烤糰子疏乎厘pancake$68
抹茶味超濃 帶甘
鍾意食濃既人 先好揀

烏籠拼盤Tea  set
🍔經典和牛大啡菇芝士漢堡配薯條 $158 另收加一(6/10)用咗竹碳麵包,麵包有煎香過,有大啡菇芝士炸洋蔥圈蕃茄生菜,用咗千島醬,和牛煎三成熟都有肉汁,不過冇咩牛味,整體嚟講係正常冇乜特別,薯條食得出係新鮮薯仔,不過食落去有啲油膩,應該冇翻炸第二次。🥞提拉米蘇梳乎厘班戟 $128 另收加一 (7.5/10)班戟好有蛋味,有麵粉香唔會太有空氣感,食落去比較實在一啲,提拉米蘇忌廉唔算好香奶味,比較好似朱古力味,亦都冇Tiramisu個酒味,不過班戟係好食嘅。☕️Ice Latte $42 另收加一 (7/10)咖啡味都幾濃,飲落去有啲苦,帶少少微酸。🍫Deluxe Chocolate $46 另收加一 (7.5/10)朱古力味好香濃,有少少微苦,一啲都唔甜,幾唔錯。推薦指數: 7/10以前呢間Cafe好多人排隊,不過而家少咗人,食物質素好似冇之前咁好食,不過都正正常常打到卡。

🥞提拉米蘇梳乎厘班戟 $128 另收加一 (7.5/10)

☕️Ice Latte $42 另收加一 (7/10)
咖啡味都幾濃,飲落去有啲苦,帶少少微酸。

朱古力味好香濃,有少少微苦,一啲都唔甜,幾唔錯。

推薦指數: 7/10