2020-05-19
<疫情下放風一下> Barista Jam - Flat White $44 & Lamon Tart $39 經歷左大半年嘅疫情,令我真正深深感受到自由同生於活於香港的珍貴,雖然我哋要忍口唔可以成日周圍食,但仲可以買外賣透過外賣平台叫美食。放假嘅時候仍然可以自律地帶住口罩同洗手液去幫襯自己喜歡嘅餐廳同試吓新餐廳,給自己放放風~😌_很高興香港疫情終於有好轉嘅跡象,但世界其他地方仍然有新情個案喔。所以大家仍然要注意衞生勤洗手帶口罩。今日享受下好耐冇食嘅Flat White 同 Lemon Tart ,Baritsa Jam 位於上環蘇杭街,入面亦售賣好多咖啡用具喔。今次嘅Flat White 亦喺水準之上,奶味唔會太濃,咖啡豆味亦突出。至於Lamon Tart 呢,撻底牛油味香,亦夠硬,帶有Lamon 味少少酸,整體甜酸平衡得幾好👌
_