同幾個朋友一齊來這裏食晚餐,有戶外露台位,今晚凍涼左D,餐廳開左暖爐俾我地。我地有狗狗,所以這裡很適合,露台位置很大,狗狗可以行來行去。同行5人,我地叫左2份2人餐,另外散叫。服務員態度很好,很友善,對狗狗有善,有禮貌。野食都好好味,只是飲品差D。甜品也不錯。樣樣野食都不錯,不過最好食是肉眼扒,又厚又大件。叫了3成熟同5成熟,煮得剛剛好,要讚。甜品是焦糖焞蛋同提拉米蘇,但作法跟以往不一樣,很有創意,但超好味,尤其是焦糖焞蛋。
2018-03-09 144 浏览
its a place upper TST Mtr station Baby k provide a nice design romantic music and nice waitress in here.this is the first time a try this Resturant .firstly we drink a wine. its taste and nice.一場 來到 baby K 就叫左2個dinner set 包2杯紅酒醒醒胃。個餐包左原隻波士頓龍蝦,大大隻蝦肉又結實。仲有新鮮香煎鹅肝。香味迫人。入口即溶。鵝肝油豐富,入口味濃。主菜係西班牙黑毛豬伴菜。黑毛猪,豬肉鮮味,豬味濃。

一場 來到 baby K 就叫左2個dinner set

包2杯紅酒醒醒胃。

個餐包左原隻波士頓龍蝦,大大隻蝦肉又結實。

仲有新鮮香煎鹅肝。香味迫人。入口即溶。

鵝肝油豐富,入口味濃。

主菜係西班牙黑毛豬伴菜。

黑毛猪,豬肉鮮味,豬味濃。

今天想和他吃一頓好的海鮮大餐,專程來吃個波士頓龍蝦餐。套餐有鵝肝caesar salad,我們至愛的鵝肝,鵝肝香軟細膩,配上清新的生菜、麵包粒、碎芝士、車厘茄,撤上少許微酸的沙律醋,特別開胃周打魚湯和黑松露野菌湯味道香濃,我個人就比較偏好周打魚湯,味道較惹味較鮮芝士焗波士頓龍蝦,主角終於出來了,新鮮活龍蝦加上芝士烤焗,龍蝦肉爽口濃郁,大隻龍蝦鉗肉吃得很爽慢煮德國鹹豬手配薯條,豬手用上3至4小時高湯慢煮,再急凍後燒制,保存了豬手的肉汁,皮外脆而內嫩,脂肪比例剛好,約是3:7比例,而且入口就溶,非常好吃薯條香脆軟熟,無疑是為豬手作一個不可多得的小吃點綴至於芝士海鮮意大利飯,入口香濃芝士味道,配有芝士碎片,有帶子、蝦和青口,意大利飯軟硬適中,米粒的濕度剛好,算是不錯的意大利飯店員為我們推介了Bora special drink,Love misery藍色的荔枝味cocktail,是我最喜歡的藍與白,入口淡淡荔枝味,酒味中等,比較易入口。這個芒果mix桂花的cocktail,酒味較重,微微芒果味,但桂花味突出,反而顯得清新,很難想像中式的桂花與西式的酒融為一體,旁邊還有桂花啫喱,微甜清新,因為
今天想和他吃一頓好的海鮮大餐,專程來吃個波士頓龍蝦餐。

薯條香脆軟熟,無疑是為豬手作一個不可多得的小吃點綴

這個芒果mix桂花的cocktail,酒味較重,微微芒果味,但桂花味突出,反而顯得清新,很難想像中式的桂花與西式的酒融為一體,旁邊還有桂花啫喱,微甜清新,因為有美顏之效非常適合女士哈哈,彷如置身宮廷花園之中,享著桂花的清新又濃郁的cocktail,一股寫意湧出來
2018-03-01 169 浏览
有個朋友好耐冇見,佢就約我去食餐飯,喺尖沙咀一個有名嘅商場裏面,佢叫得我去食應該係唔錯嘅,因為佢不嬲鍾意食好嘢。先食呢一份燒豬頸肉意粉,呢份豬頸肉係用炭燒,所以食落非常有風味,炭燒既豬頸肉汁鎖住喺肉裏面,豬頸肉口感夠滑,證明用料新鮮,意粉就煮得好彈牙,而且豬頸肉汁流晒左落去意粉度,所以食意粉都有豬頸肉味,係外表精緻又好味嘅意粉。另外主菜就係燒羊鞍,羊鞍由於燒到七成熟,所以一切開裏面就充滿肉汁,食落就知道羊肉鮮甜爽滑,羊肉味充足,加埋外皮上面有炸蒜蓉同埋Rose Mary,令羊肉咬落更充滿香料味,係有質素嘅羊肉。伴碟嘅除咗有唔同嘅蔬菜瓜類,仲有焗薯,焗薯用咗好新鮮嘅美國薯仔,所以肉質夠爽,連伴碟都咁有心機,值得一讚。

現在市區可以比帶寵物的食肆真係少之有少😍😍仲要係尖沙咀商場裏面就近地鐵站、Lee 間餐廳酒吧分四區好大間、分別有VIP房、餐廳區、酒吧區、最欣賞戶外有一個大露台環境好好、BBQ套餐任飲任食任飲居然有紅、白酒、任食BBQ食物有成幾十款、我哋加錢仲可以轉海鮮餐、海鮮好新鮮很超值、食物質素又👌、我哋成班人比較懶就決定加錢比餐廳代燒、一班狗友食玩足足六個鐘好開心、最好係有埋代客泊車真係好方便、值得推介
2018-02-26
  • BBQ海鮮套餐
  • 自製泰式辣汁
2018-02-24 182 浏览
鬧市中既綠洲,環境舒適有格調,之前試過西餐好有質素,今次同一班朋友試下個BBQ,$388 BBQ有紅/白酒/香檳任飲,食材新鮮有水準,海鮮肉類種類繁多,醬料醃料都好齊好新穎,有驚喜,鮮活魚刺身係特別菜式,條魚上枱唔夠5分鐘已剩返條骨,果然美味,仲有更驚喜係老闆特意送上黑毛豬比我地品嚐,親自操刀講解黑毛豬燒法,看他手法純熟,邊燒邊加醃料,就已經非常期待,果然,味道一流,肉汁香噴噴,回味無窮,極力推薦,呢次一班朋友都飲飽食醉,津津有味,值得一黎再黎
今晚約朋友食飯,佢話會帶埋BB, 所以我們在選地點上,一來要方便,二來環境要寬闊啲,寧靜啲,甘小朋友先可以安心食飯,大人都會自在些。佢選擇了 BABY K Bora Seafood. 我都很好奇會有什麼好設備,唔通係專為BB 而設的餐廳?到了門口,發覺並唔係我想像的 BB 餐廳,而係好有情調的西餐廳 。入到去已感到餐廳大氣而舒適。微暗的燈光,友善既店員,寧靜的用餐環境,感覺好 relax. 地方非常寬落,看到一間很大的 VIP 房有卡拉 ok. 開 party 會是一個不錯的選擇。呢渡既 BB 椅都有型過人。今晚兩人連小孩食左個 : 波士頓龍蝦二人套餐 638元。套餐內容非常豐富,每款菜式的選擇很多。以下是我們今晚的美食。。。。前菜要了24個月黑毛豬火腿凱撒沙律。凱撒沙律份量挺大的,足兩三人慢慢嘆。熟成的黑毛豬火腿肉香十足。忍不住叫了套餐中附送的紅酒。套餐包了一杯餐酒或雜果賓時,不喝酒精的朋友,便叫了雜果賓治和小朋友共享。紅酒,配襯美味的火腿,真爽。主菜我們叫了慢煮德國鹹豬手配薯角。準備大魚大肉一番。餐湯我選擇了龍蝦湯。這裡 seafood 也是主打,餐廳所做的龍蝦湯足料又濃醇,啖啖濃

呢渡既 BB 椅都有型過人。

今晚兩人連小孩食左個 : 波士頓龍蝦二人套餐 638元。

前菜要了24個月黑毛豬火腿凱撒沙律。

凱撒沙律份量挺大的,足兩三人慢慢嘆。

餐湯我選擇了龍蝦湯。

這裡 seafood 也是主打,餐廳所做的龍蝦湯足料又濃醇,啖啖濃蝦味。令人對下一道的波士頓龍蝦也充滿期待。

由於小朋友在場,我們選擇了口味清淡些的白酒原味波士頓龍蝦。

波士頓龍蝦上場時,小朋友、大朋友都歡喜得拍手叫好。

蒸得色彩鮮豔呈漂亮的橙紅色。想不到每人平均三百多元的套餐,有成呎長的波士頓龍蝦食,足料,震撼!

蝦肉清爽鮮甜,原汁原味。不需任何醬汁也美味無比。餐廳也細心可龍蝦開左兩邊,用叉一拖,大啖大啖地嚼著蝦肉的感覺一流!

套餐包兩款主菜,好扺食。

店員說它們的慢煮德國鹹豬手配薯角是熱門菜式,我們當然不會錯過!

嘩,德國鹹豬手份量好大!看來要再 order red wine 慢慢嘆!

豬手外皮焗得很酥脆,鹹度剛好,豬肉的肉質仍然保留嫩滑和肉汁,火候掌握得剛好,果然係招牌菜,值得推薦!

另一個主菜,叫左芝士海鮮意大利飯。

呢個芝士海鮮意大利飯都係用足料。帶子、青口、大蝦,滿滿的一碟。

雖然係芝士白汁,即使放涼左,但係一啲都唔"漏",大人細路都啱食。一啖意大利飯,一啖海鮮,食埋個飯真係捧住個肚走。

甜品

最後,兩個精美甜品,開心地結束今晚既波士頓龍蝦二人套餐 。
2018-02-23 167 浏览
K11 商場鄰近港鐵站,最近成為我行街食飯既熱門選擇之一。二樓和三樓都有幾間餐廳,今晚我們行了一圈選擇吃飯的地方,最後因為特別中意 BABY K Bora Seafood 既風格。它外面有張搖籃,行近睇,從外面亦可以透過落地玻璃,望到餐廳裏面寬大嘅空間同唔錯嘅情調。看來挺不錯。呢度主打海鮮,海鮮都係我地中意既菜式,入門口見到有個酒吧區,吃完飯還可以喝一杯,不需再找場地,很方便。最後就決定選擇左BABY K Bora Seafood ,成為我地周未既晚餐。入場後,店員友善地安排座位俾我地後,遞上餐牌介紹左今晚既特色 menu - 波士頓龍蝦二人套餐638/2 位 。密麻麻嘅套餐內容,睇上去非常豐富。有沙律、湯、波士頓龍蝦、兩樣主菜、甜品,仲要送埋紅白酒或雜果賓治兩杯!初初以為$638係一位嘅價錢,再細問之下,638元原來係兩位!驚喜價,馬上 order !波士頓龍蝦二人套餐638元, 兩位用沙律是鵝肝凱撒沙律。鵝肝是重點,重本之作,沙律份量足夠大。雜菇湯原本餐湯是龍蝦湯或周打魚湯,由於下午點喝了海鮮湯,店員很体諒地換了雜菇湯給我。濃濃的雜菇,用上很多雜菇,香味四溢,夠曬健康。龍蝦上場了,

K11 商場鄰近港鐵站,最近成為我行街食飯既熱門選擇之一。

密麻麻嘅套餐內容,睇上去非常豐富。

波士頓龍蝦二人套餐638元, 兩位用

沙律是鵝肝凱撒沙律。鵝肝是重點,重本之作,沙律份量足夠大。

雜菇湯

龍蝦上場了,我們選擇了芝士焗波士頓龍蝦,再叫了白酒相配!

以濃厚的芝士焗波士頓龍蝦,芝士迷必食!

芝士濃得可以拉絲,龍蝦肉焗後仍然爽脆無比,蝦味十足,而且波士頓龍大大隻,開邊後一人一半,加上蝦膏。滋味無比,值回票價。

主菜我們叫了香煎岩鹽五色胡椒西班牙黑毛豬梅頭扒配焗薯。

黑毛豬梅頭扒本身就是靚豬肉,信心的保證。香煎後的黑毛豬梅頭肉非常嫩滑,肉質軟屬多汁,簡單的灑上岩鹽,已經好好味。

另一主食叫了芝士海鮮意大利飯,海鮮之多,教人滿意。帶子、青口、蝦等等,以白汁做汁底的意大利飯,交足料,不錯!

甜品是朱古力蛋糕和吉子蛋糕。迷你份量,剛好填滿空間已所剩無幾的胃口。

總括來說這個波士頓龍蝦二人套餐非常抵食,而且用料足,選擇又多,大廚亦用心製作。

服務和環境亦非常適合約會或大班人聚會,有party room 空間十足!
2018-02-22 135 浏览
今日黎到K11三樓, 朋友介紹話呢間餐廳 Baby K BoraSeafood 唔錯 ,於是就入黎試下 。地點幾好 ,地鐵一出上去就係 ,早左到都唔怕, 仲可以行陣街先上去開餐。入到去第一印象 ,真係幾大的一間餐廳 ! 裝修幾靚 ,大大個廚房俾你睇到 ,証明對餐廳對自己的信心都幾夠! 起碼一定係乾淨整齊 。Menu 有幾多唔同類別的食物 ,但為方便起見 ,直接叫set dinner ,波士頓龍蝦二人套餐,特價 $ 638/2位 ,有好多野食,好扺下。兩位頭盤既沙律有鵝肝凱撒沙律。 餐湯主菜有周打魚湯,主菜除左有慢煮徳國咸豬手配薯角,同芝士海鮮意大利飯之外, 仲要加多隻龍蝦再包埋餐酒,仲有甜品 。 一個人除番開都係三百二, 真係平到笑出黎 ! 我地4個人去叫左兩個餐, 食到飽飽, 無誇張,真係笑住埋單 。 周打魚餐湯,水準穩定 ,唔係配牛油餐包,而係蒜溶包, 令人開心 鵝肝凱撒沙律幾新鮮 ,最吸引當然係舊鵝肝。鵝肝得一塊 , 好想一個人食哂。 主菜方面 ,芝士海鮮意大利飯用料好足 ,有蝦、有青口、有帶子 ,無投訴, 份量唔算太大 ,不過唔夠食都無問題, 因為仲有另一個主菜 。如果叫慢煮徳
Seafood 唔錯 ,於是就入黎試下 。

鵝肝凱撒沙律幾新鮮 ,最吸引當然係舊鵝肝。

如果叫慢煮徳國咸豬手的話 ,份量將會十分足夠。每舊鹹豬手都脆卜卜,正!

龍蝦對我黎講絕對係Bonus ,三舊水食到咁靚的西餐廳 ,兩個main course 後,仲有隻龍蝦 !我真係唔知講咩好 ,仲要係包埋餐酒同甜品 !都係果句, 真係食到笑住走! 我覺得4個人去食係最好的, 因為慢煮徳國咸豬手份量頗大下, 又有可能會想食下扒類 ,咁4個人叫兩個餐就會更開心!起碼可以試多野 !呢度既主菜選擇好多,樣樣都想試,黎一次係唔夠。 呢度勝在地方夠大,有大長枱,又有四人卡位,適合叫大班人黎開大餐,甘就可以一次過食多幾款! 食左兩個二人餐,總括來講,呢度煮嘅嘢食都唔錯,例如今晚好彩叫左兩個波士頓龍蝦二人套餐, 我地先可以食到兩種唔同煮法的龍蝦。 白酒原味波士頓龍蝦,原味清甜無得輸。

另一pair 叫左芝士焗波士頓龍蝦,都好好味,因為芝士夠香夠濃!兩者真係要比較的話, 我自己就比較鍾意有芝士果隻多D 。

最後既甜品有兩款選擇,有朱古力或奶凍,任君選擇!

總結幾句 ,咁大個商場 ,地點又好, 但又唔貴 ,今次朋友真係無介紹錯 。 朋友聚舊易約 ,散場走都方便, 況且餐廳面積都幾大, 係坐得舒服, 好似見到餐廳間左一部份做bar, 但因為走得比較早,無試到酒水。 如果夜D ,其實食完番底飲多杯會係一件幾唔錯的事, 因為地點、價錢、食物、同服務質素都幾好,店員好關心我地,經常幫我地收拾枱面,令我地食龍蝦都保持乾乾淨淨, 我諗我會再黎 !
2018-02-22 106 浏览
一間非常特別的食店位於k11的3F, 店舖面積非常大, 亦分為3個區域open area可供串燒以及飲酒消遣中間的位置為酒吧區最後一個區域為西餐廳, 西餐食物質素有保證, 價錢亦算低食
一間非常特別的食店
位於k11的3F, 店舖面積非常大, 亦分為3個區域
open area可供串燒以及飲酒消遣
中間的位置為酒吧區
最後一個區域為西餐廳, 西餐食物質素有保證, 價錢亦算低食
2018-02-21 149 浏览
餐廳位於K11角落 我諗去過K11既人都未必會察覺到依間餐廳但依間位於角落餐廳 就一直協助緊社會中既少數人士門口有幾間慈善機構既義賣 包括救世軍佢地賣既野 大部份都係自家制 獨一無二好適合送比身邊既人或者係屋企人餐廳平時都會有飯券比有需要既人係依個租金貴既時代,真係好難得同好有心環境舒服,服務好又有得飲酒,玩標,又可以BBQ好岩一大班人既聚會兩個人的話 食物質素都好好西餐既食物大部分都有 有酒類 仲有d健康飲品 值得一試值得推介西班牙海鮮飯 足料
但依間位於角落餐廳 就一直協助緊社會中既少數人士

門口有幾間慈善機構既義賣 包括救世軍
佢地賣既野 大部份都係自家制 獨一無二
好適合送比身邊既人或者係屋企人
餐廳平時都會有飯券比有需要既人
係依個租金貴既時代,真係好難得同好有心

環境舒服,服務好

又有得飲酒,玩標,又可以BBQ
好岩一大班人既聚會

兩個人的話 食物質素都好好

西餐既食物大部分都有 有酒類 仲有d健康飲品 值得一試
值得推介
西班牙海鮮飯 足料
2018-02-11
  • 西班牙海鮮飯
2018-02-13 4595 浏览
冬天來了,掛念夏日的沙灘嗎?其實,冬天也能到「沙灘」浪漫晚餐聖誕快要來臨了!餐廳門口有雪人、聖誕老人歡迎我們氣氛浪漫的「沙灘」外面天氣冷冷的,不妨來這裡感受夏日風情,暖暖身其實室外氣氛也很浪漫、悠閒,不過這天天氣冷冷的,所以選擇了室內位置來到了很Chill的Ocean喝一杯的好地方除了有Set Dinner外,也有Set Dinner for Two, 很適合來浪漫晚餐的Couple對男朋友來說很吸引的頭盤因為他好喜歡吃生蠔,看他吃得好開心我都好開心法國生蠔果然很新鮮!擺放得很精緻的沙律24Months Jamon Iberico薄薄的,卻吃得出肉質有彈性,也很甘香。餐湯是周打蠔湯和黑松露野菌湯同樣Creamy又香濃外皮好香脆又煙韌好肥美的豬手,好多肉!份量非常豐富芝士焗得滿滿的香濃的黑松露味道,入口非常Creamy, 啖啖芝士甜品是Cheese cake呢浪漫的晚餐

聖誕快要來臨了!餐廳門口有雪人、聖誕老人歡迎我們

氣氛浪漫的「沙灘」
外面天氣冷冷的,不妨來這裡感受夏日風情,暖暖身

來到了很Chill的Ocean

喝一杯的好地方

法國生蠔 (6Pcs)
對男朋友來說很吸引的頭盤
因為他好喜歡吃生蠔,看他吃得好開心我都好開心
法國生蠔果然很新鮮!
24個月黑毛豬火腿沙律
擺放得很精緻的沙律
餐湯是周打蠔湯和黑松露野菌湯
同樣Creamy又香濃

慢煮德國鹹豬手配薯角
外皮好香脆又煙韌
好肥美的豬手,好多肉!份量非常豐富

芝士焗黑松露野菌闊條麵
芝士焗得滿滿的

香濃的黑松露味道,入口非常Creamy, 啖啖芝士

甜品是Cheese cake呢

浪漫的晚餐
2017-12-10
  • 法國生蠔 (6Pcs)
  • 24個月黑毛豬火腿沙律
  • 慢煮德國鹹豬手配薯角
  • 芝士焗黑松露野菌闊條麵
今日媽媽生日,去左尖沙咀同佢慶祝依間野係k11,地理位置一流入到去燈光比較暗,所以入去好relax,而且每個卡位都好有私隱度,坐得好放鬆,好岩傾計前菜叫左三文魚沙律上碟好高級,廚師用唔同新鮮蔬菜同三文魚塊砌成一個磚塊加上意大利醋檸檬汁,好freshly! 另外好想推介法國生蠔口感爽脆,保留到海水金屬味,食落口感澎拜依家半打仲有8折,抵!我地仲叫左深海比目魚配鮮蘆筍個比目魚size好大份,而且好厚肉好抵食
今日媽媽生日,去左尖沙咀同佢慶祝
依間野係k11,地理位置一流

入到去燈光比較暗,所以入去好relax,
而且每個卡位都好有私隱度,
坐得好放鬆,好岩傾計

前菜叫左三文魚沙律
上碟好高級,廚師用唔同新鮮蔬菜同三文魚塊砌成一個磚塊
加上意大利醋檸檬汁,好freshly!

另外好想推介法國生蠔
口感爽脆,保留到海水金屬味,食落口感澎拜
依家半打仲有8折,抵!

我地仲叫左深海比目魚配鮮蘆筍
個比目魚size好大份,而且好厚肉
好抵食
2018-02-08 149 浏览
my girl friend likes Germany knuckles We three just know on upstairs K11There's a western restaurant willing to try new things 140$ A lunch portion In addition we have an English translational breakfast 88$ only But drink not included then we add a lunch In order to get a hot soup And taste their pasta seafood fettuccine with cream sauce a coffee in sharing just have a look at the VIP dining room
2018-01-16
2018-02-04 126 浏览
平常行尖沙咀K11,活動範圍大多是地下至2樓,有次走上3樓,居然發現角落有張足球臺,童心起玩了幾局最終不敵强勁對手後敗走,向著角落的前方走著,居然還別有洞天,走到通道最後有間餐廳,糊里糊塗地就走了進去。餐廳中庭寬敞,前方外面看似有個露天空中花園,右手邊是餐廳。燈光昏暗,像是希望製造浪漫法式情調。打著法式料理旗號,餐牌選擇豐富,但選擇困難症下,還是免除麻煩,直接點了個二人套餐。 龍蝦湯和周打魚湯沒有太大驚喜,只是一般西餐的餐湯,配合塗上蒜香牛油的法包片吃,算是幫胃打了個底。説明是法國料理,沙律自然不能馬虎,鵝肝沙律一聽便是奢侈豪華的代名詞。味道可以是說不過不失。主菜一改以往只點牛的習慣,改以豬仔作主題,值得一讚的是黑松露豬頸肉意粉 和岩鹽五色胡椒黑毛豬梅頭扒配焗薯所用的豬,肉質稔身味香濃。全晚最有驚喜的應該是主菜所選用的豬肉肉味非常香濃,但更甚是因爲餐廳位置隱蔽,帶著發現新事物的心態進餐以致對餐廳印象深刻吧。
2017-12-27