2023-02-09 40 浏览
在德福二期 看到 新店開張 門口擺放著靚靚花牌 🥳🥳🥳新裝修呈工業風一於入去試下先水泥牆上 畫上特色壁畫店內開揚整齊清潔 座位舒適服務員有笑容有禮貌,勤快。很喜歡❤️ #自助下單 形式圖文並茂可以慢慢睇慢慢揀✅先來金黃色 #南瓜湯口感綿綿, 加左少少薑粒帶點微辣暖胃,有驚喜✅#招牌漢堡套餐#德州燒烤牛肉漢堡(+50)配炸薯條🍟 + 飲品🍹:漢堡包鬆厚外脆帶甜味餡料有煙肉🥓脆口漢堡扒充滿肉汁🤤醬汁調味微咸中帶點甜足料,大滿足😍✅長長嘅 #薯條🍟 未食先興奮唔會炸到油膩 外脆香口✅#榛子拿鐵☕靚靚拉花,又香又滑✅#青蕃茄鯕鰍魚柳🐟精選魚柳 色香美味俱全嫩滑可口火喉夠 唔會老多色配菜 🍅🥦先滿足視覺享受全部均有調味香煎, 配料用心 健康又好味
在德福二期 看到 新店開張
門口擺放著靚靚花牌 🥳🥳🥳
新裝修呈工業風

一於入去試下先
水泥牆上 畫上特色壁畫
店內開揚整齊清潔

座位舒適
服務員有笑容有禮貌,勤快。

很喜歡❤️ #自助下單 形式
圖文並茂可以慢慢睇慢慢揀

✅先來金黃色 #南瓜湯
口感綿綿, 加左少少薑粒
帶點微辣暖胃,有驚喜

✅#招牌漢堡套餐

香煎, 配料用心
健康又好味
2023-02-07
2023-02-07 1248 浏览
好耐冇去過德福二期上面 呢晚喺九龍灣行行吓見到呢間應該係新開嘅餐廳 門口仲擺住花牌 見門面都幾靚就入咗去😂入咗先發現原來呢間同朗豪坊頂層對住legoland嗰間係同一間burger店嚟🤣經過咗佢咁多次 估唔到第一次食係喺九龍灣分店🤭店內使用QRcode落單 店員都好nice好有禮貌😄🥪墨西哥手撕豬肉三文治 💰88三文治烘得好脆 表面金黃色 而且好香牛油味😋手撕豬肉唔乾唔嚡 用特製醬汁醃製過 有啲辣辣哋又甜甜哋 就算平時唔食辣嘅朋友都完全接受到👍🏻中間除咗基本嘅生菜同芝士 仲夾咗炸豬皮 口感爽爽哋 配搭三文治幾特別😚伴碟配菜有洋蔥 醃青瓜 酸酸甜甜 幾好味🤤🍔德州燒烤牛肉漢堡 💰88漢堡麵包好鬆軟 配上自家製BBQ汁 味道濃郁 牛肉juicy 炸洋蔥圈&炸煙肉增加口感🍽️套餐 💰+50/set每個包都可以加50轉套餐 跟餐有餐湯+餐包+薯條+精選飲品(轉其他飲品要補錢)🥣南瓜湯加薑蓉 味道幾特別🍞兩小片烤麵包片🍟薯條份量足 香脆好味🍹Pink Panther💰+29以粉紅頑皮豹命名嘅mixed berries milkshake💗淡淡嘅粉紅色好靚🥰甜度可接受 唔係死甜☺️🍹Garfield

🥪墨西哥手撕豬肉三文治 💰88

🍔德州燒烤牛肉漢堡 💰88

🍽️套餐 💰+50/set
🥣南瓜湯加薑蓉 味道幾特別
🍞兩小片烤麵包片
🍟薯條份量足 香脆好味

🍹Pink Panther💰+29

🍹Garfield 💰+29
命為加菲貓嘅earl grey milkshake🤍好有伯爵茶香 味道清新 仲有威化餅碎 口感唔錯🤤兩杯飲品會較推薦呢杯

🥞熔岩提拉米蘇梳乎厘班戟 💰118
梳乎厘超軟綿綿 好香蛋香味😍爆谷點綴超吸睛 奶蓋輕盈唔膩 tiramisu味唔苦 仲有🍓🫐 整體好吸引

🔔另設加一

🔍Instagram: tracy_fooddiary

熔岩提拉米蘇梳乎厘班戟
美式漢堡店有素食選擇,一班朋友有肉有素易話為。除了圖中的素食漢堡,另外仲有素食牛角窩夫、墨西哥煎餅和薄餅等,甜品亦很吸引,下次約朋友食飯多個選擇。b.o.t.h By Texas Burger 在荃灣和九龍灣都有分店,這天來到德福廣場二期新店,少少工業風裝修,環境都幾開揚舒服。我幾鍾意沙發位勁闊落,坐得鬆動舒舒服服,張檯又夠大可以放好多野食,一班人食飯最爽。現在都用QR Code手機落單,紙本餐牌都係參考之用,點餐的時候還發現有些蔬菜小食可以揀下。甜品比預計中吸引,竟然有梳乎厘班戟,好耐無食即刻想點一份。叫主食都有餐湯和飲品送,今日係甘筍薑湯幾特別,飲落唔會太辣薑味,但又食到一絲絲薑纖維,味道好又能暖身,塊多士仔都幾香好味。素食植物芝士漢堡 HK$108素扒採用 Impossible Burger,我諗你都大概知係咩味啦。堆砌得很高中間有大量生菜、番茄片和洋蔥圈,夾了脆脆炸物係幾有趣,個沙律醬亦很好吃。伴碟有兩款酸菜,醃櫛瓜和紅洋蔥都很少吃到,我覺得醃櫛瓜好美味。香草拉絲芝士條 +HK$38漢堡包加配薯條要HK$35,我見芝士條只係差3蚊所以要芝士。新鮮熱辣上桌的時候真係可以拉絲㗎,好
甜品比預計中吸引,竟然有梳乎厘班戟,好耐無食即刻想點一份。
素食植物芝士漢堡 HK$108
香草拉絲芝士條 +HK$38
漢堡包加配薯條要HK$35,我見芝士條只係差3蚊所以要芝士。新鮮熱辣上桌的時候真係可以拉絲㗎,好玩!所以都建議要襯熱食,否則就失去拉絲意義。
奶蓋楓糖核果梳乎厘班戟 HK$118
班戟共有4個口味,製作時間都要20分鐘以上,落單時可以預定15或30分鐘之後開始製作,方便你就返時間。仔細睇過4款配搭之後覺得這款最得我心,果然係無揀錯。
上面個奶蓋加楓糖漿好好食,畫龍點睛係各式糖霜堅果。梳乎厘班戟來身充滿蛋香,口感是非常柔軟入口即溶的微蛋糕感,空氣感中規中距,食完唔會好飽滯。

這間很適合約一班朋友去聚餐,方便素食者與肉食者相聚。
2023-02-07
2023-02-07 53 浏览
德福廣場開咗b.o.t.h 啦🥳餐廳裝潢走懷舊美式風格 又chill又型格梳化卡位好闊落 坐得舒適 食物選擇都好多 Burger Pizza 扒類 意粉 班㦸..etc 樣樣都好吸引😍 難怪一開業已經人氣爆燈!艾斯阿格牛肉漢堡🍔麵包烘得香脆 賣相好吸引!牛肉又厚又多肉汁 仲有一層甜蕃薯條 配搭得好好味加咗side dish 薯條嘅份量都好多!咖啡帶骨豬鞍扒🍽️好厚嘅豬鞍扒 切開剛剛好夠晒嫩滑😍食到微微嘅咖啡味 估唔到又同豬肉幾夾覺得有點似炭燒烤嘅味道 幾有創意薯蓉同配菜都好好味呀加配餐湯有南瓜湯 香甜濃郁餐飲揀咗Hot Americano同Pink Panther Pink Panther 係由雜莓、雪糕及乳酪打成奶昔 又靚又好飲💓
德福廣場開咗b.o.t.h 啦🥳
餐廳裝潢走懷舊美式風格 又chill又型格
梳化卡位好闊落 坐得舒適
難怪一開業已經人氣爆燈!

艾斯阿格牛肉漢堡🍔
麵包烘得香脆 賣相好吸引!
牛肉又厚又多肉汁 仲有一層甜蕃薯條 配搭得好好味
加咗side dish 薯條嘅份量都好多!

咖啡帶骨豬鞍扒🍽️
好厚嘅豬鞍扒 切開剛剛好夠晒嫩滑😍
食到微微嘅咖啡味 估唔到又同豬肉幾夾
覺得有點似炭燒烤嘅味道 幾有創意
薯蓉同配菜都好好味呀

加配餐湯有南瓜湯 香甜濃郁

九龍灣真係好多野食,最近德福仲開咁間Texas Burger,7點就好快滿座喇!鐘意食漢堡嘅朋友記得去試吓,特別推薦「德州燒烤牛肉漢堡 」!✍🏻 /德州燒烤牛肉漢堡▫附餐湯▪️價錢:HK$88▫️薯條及飲品 +HK$50▪️美味指數:♥♥♥♥♥嚟到Texas Burger嘅餐廳,當然要叫返個招牌漢堡,食完真心推薦!塊漢堡有厚度、有肉汁,唔會乾噌噌,仲有兩塊煎到脆卜卜嘅煙肉、芝士、生菜、炸洋蔥圈,配埋個燒烤醬,好惹味!另外,加多50蚊就有埋熱辣辣薯條同飲品,由於飲其他特飲就要額外加多十幾廿蚊,所以飲品我哋揀咗杯hot white peach black tea☕️✨✍🏻 /煙鮭魚.茴香.芝士白汁義大利麵▫附餐湯▪️價錢:HK$76▪️美味指數:♥♥♥♥♡今次餐湯係好濃郁嘅南瓜湯,仲配有細細舊微脆嘅丹麥包。呢款義大利麵嘅煙三文魚份量都算多,個芝士白汁食落唔會膩,性價比ok🍝✨✍🏻 /雀眼椒香辣雞翼:6隻▪️價錢:HK$98▪️美味指數:♥♥♥♥♡就咁睇個菜式名真係以為淨係辣味雞翼,點知原來仲附有一碟蜜糖,而且蜜糖份量都幾多,食落甜甜辣辣!最後,連佢4條伴碟青瓜都食埋🥒✨

✍🏻 /德州燒烤牛肉漢堡

✍🏻 /雀眼椒香辣雞翼:6隻
▪️價錢:HK$98
▪️美味指數:♥♥♥♥♡
2023-02-03 225 浏览
熔岩提拉米蘇梳乎厘班戟$118德洲燒烤牛肉漢堡套餐$138墨西哥手撕豬肉三文治套餐$138Garfield+$29好味指數:😋😋😋😋😋抵食指數:💲💲💲💲💲環境舒適:😌😌😌😌😌環境衛生:🧹🧹🧹🧹🧹服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️推介原因:有天去了九龍灣ikea 買點東西,買完坐shuttle bus 🚌 返回德福廣場二期。有點餓,男朋友又想吃漢堡飽,就去了這間新開不久的餐廳。點了一份漢堡,一份三文治🥪。另加了$50要薯條🍟跟桃茶,覺得比較抵。然後上餐時竟還有餐湯跟2片丹麥多士,實在超值!餐湯是南瓜🎃濃湯,猶如南瓜溶般。湯加了栗子🌰,令湯喝起來更甜更香。德洲燒烤牛肉漢堡堆砌得高高的,內有香脆煙肉🥓,半溶芝士、生菜🥬、juicy 漢堡扒、濃郁的燒烤醬等。麵包烘烤過,外脆內軟。墨西哥手撕豬肉三文治🥪醬汁甜甜的,好醒胃。餡料多得滿瀉。豬肉不覺乾身。加了$29將套餐的白桃茶轉為Garfield ,即伯爵茶味奶昔。奶昔不會太甜。加了雪糕,好邪惡。減肥減了一段日子,跟男朋友分享了這杯奶昔,好滿足!提拉米蘇梳乎厘班戟好重咖啡酒味,班戟本身有蛋香味。另有爆谷🍿、爆炸糖、杏仁片,可說是多重口感。重
德洲燒烤牛肉漢堡套餐
服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️
推介原因:

德洲燒烤牛肉漢堡

墨西哥手撕豬肉三文治

提拉米蘇梳乎厘班戟好重咖啡酒味,班戟本身有蛋香味。另有爆谷🍿、爆炸糖、杏仁片,可說是多重口感。重點是砌得好好看,像一個蛋糕🎂一樣。有朋友生日,可以考慮點份梳乎厘班戟當蛋糕慶祝🥳呀!
熔岩提拉米蘇梳乎厘班戟

另要讚的是餐廳裝修夠型格。卡位闊落好舒適。燈光充足得來夠柔和。餐廳最盡頭的壁畫好精美,能突顯餐廳提供的食物種類。好喜歡用磁磚鋪砌的檯面,有點復古風。

德洲燒烤牛肉漢堡
2023-02-03 304 浏览
大隻仔今次覓食嘅店舖就係💥 b.o.t.h. by Texas burger 💥 大隻仔今日經過九龍灣試食一間新開嘅餐廳,食物味道中上,服務、環境都可以拎好高分。服務:細心留意就會發覺提供既水杯同餐碟微暖,除咗fine dining 一般餐廳都唔會吧,值得欣賞。員工好有禮貌,只係人客太多,人手不足,做唔切,但可以體諒。環境:好難得一間餐廳座位與座位之間咁闊落,就算座椅拉後都唔會撞到後面枱嘅座椅。餐廳走型格路線,食物、飲品都好適合打卡。短短時間已經喺香港開第五間分店,食物質素不會太差吧。⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯5⭐️ 超班3⭐️ 一般1⭐️ 差味道 ⭐️⭐️⭐️⭐️抵食 ⭐️⭐️⭐️服務 ⭐️⭐️⭐️⭐️環境 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯🔥 德州燒烤牛肉漢堡 $88burger bun 有烘過,麵包鬆軟,中間夾住洋蔥圈、芝士、生菜、牛肉漢堡扒、煙肉片,再配上微辣嘅BBQ汁,味道好夾,碟邊有幾片酸黃瓜、青瓜片同酸紫洋蔥,可以放入burger內一齊食,增加味道。煙肉片係美式漢堡乾硬脆卜卜果一款,不過大隻仔中意食軟身煙肉片多啲。唯一挑剔就係牛
大隻仔今次覓食嘅店舖就係
💥 b.o.t.h. by Texas burger 💥

大隻仔今日經過九龍灣試食一間新開嘅餐廳,
食物味道中上,服務、環境都可以拎好高分。

員工好有禮貌,只係人客太多,人手不足,做唔切,但可以體諒。

餐廳走型格路線,食物、飲品都好適合打卡。
短短時間已經喺香港開第五間分店,食物質素不會太差吧。

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

服務 ⭐️⭐️⭐️⭐️
環境 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

🔥 德州燒烤牛肉漢堡 $88

唯一挑剔就係牛肉漢堡扒肉質比較糊,口感有少少怪。

🔥 慢煮澳洲牛面頰菠菜義大利飯 $148
用上菠菜、車厘茄、紅黃椒絲、香菇、白蘑菇加入雞湯燴意大利飯,燉飯非常入味,但鹹咗少少。再加入牛面頰、櫻桃蘿蔔、巴馬臣芝士碎作點綴。
牛面頰夠淋,入口即化,好食。燉飯適合香港人口味,唔會太硬。
慢煮澳洲牛面頰菠菜義大利飯

🔥 Garfield $58
又靚又好飲,飲品插上消化餅再噴上忌廉,插上蝴蝶作裝飾。
有淡淡伯爵茶味道,加入雲呢拿雪糕、消化餅碎打成嘅奶昔,味道似飲加入雪糕嘅燕麥奶。

🔥 Tiramisu Latte $55
賣相好靚,杯上放一支手指餅再灑上可可粉。
飲品好飲,味道完全同食Tiramisu一樣,只係味道比較甜。
Tiramisu Latte

溫馨提示:大隻仔喺門口見到有個花牌寫住「joey、古sir⋯」大隻仔就唔知真係明星定係用嚟充斥場面嘞,上網做資料蒐集都唔見有明星投資嘅報道,留返大家自行分析囉。

2023-02-01
慢煮澳洲牛面頰菠菜義大利飯
1K
2023-02-01 316 浏览
早前吃過荃灣店令我回味,最近於九龍灣德福廣場開設分店,當然不能錯過,即刻約朋友去大飽口福!馬里蘭蟹餅 ($108)金黃香脆,內裡軟綿,配上蕃茄粒、黃椒、芥末醬、辣粉等調味料,每一口皆滲出清新滋味。咖啡帶骨豬鞍扒 ($208)豬鞍扒厚身,肉質鬆軟而多汁,爽口彈牙,油花細緻適中,帶有陣陣咖啡香,吃起來更香口。德州燒烤牛肉漢堡 ($88)漢堡脂香肉香十分平均,咬落juicy,加上酥脆香口的洋葱圈和甜甜辣辣的自家製BBQ醬汁,夠晒惹味,滋味獨特。熔岩提拉米蘇梳乎厘班戟($118)梳乎厘班戟面層有大量mascarpone cream覆蓋,猶如熔岩湧出般澎湃,加上baileys爆谷作點綴,賣相極為吸引!班戟軟綿富空氣感,口感鬆軟有彈性,忌廉入口香滑,讓每一口都可沾滿醬汁,吃到香濃Tiramisu味,甜度適中而不膩。Cold Tiramisu Latte ($55)咖啡上加上一層瀑布式滿瀉的奶蓋,邪惡得來超吸引,打卡一流!鹹香綿滑的奶蓋與底下的咖啡融合在一起,增添層次口感,令人十分滿足!
馬里蘭蟹餅 ($108)
咖啡帶骨豬鞍扒 ($208)
德州燒烤牛肉漢堡 ($88)
熔岩提拉米蘇梳乎厘班戟($118)
Cold Tiramisu Latte ($55)
咖啡上加上一層瀑布式滿瀉的奶蓋,邪惡得來超吸引,打卡一流!
🍴磨菇湯 (8/10)將磨菇打碎,質感好濃稠,好香濃菇味,好好飲!🍴 德州燒烤牛肉漢堡Add On (Golden Fries) + (Soup/Drink) $138 另收加一 (8/10)薯條好幼身,炸得好香脆,有薯仔味,真係放耐咗都好脆!麵包好鬆軟,有用牛油煎香,有牛油香 個包都好好食,入邊有炸洋蔥圈生菜芝士煙肉牛肉餅,用咗燒烤醬汁,甜甜哋,牛肉餅幾香口都幾Juice,比較重黑椒味,,有少少牛肉嘅香味,煙肉油煙油嘅香味,洋蔥圈好香脆,增加咗口感。☕️Cold Hazelnut Latte +$25 另收加一(9/10)咖啡好香濃,入口好滑,好nutty,好正,奶泡都好綿密,Hazelnut好出好香,一啲都唔甜好好飲!🍮蛋酒吉士布丁 $58 另收加一 (10/10)布甸好creamy好滑,好重奶香忌廉味,甜甜哋,同時又有焦糖嘅焦香,上面嗰個係彈走,有蛋嘅香,酒味都好濃烈!勁好食!

🍴磨菇湯 (8/10)
將磨菇打碎,質感好濃稠,好香濃菇味,好好飲!

🍮蛋酒吉士布丁 $58 另收加一 (10/10)
2023-01-28 81 浏览
今晚打算唔煮飯,就決定去呢間餐廳食Burger! 雖然排左陣隊,但係完全值得嘅!🔥是日精選濃湯今日係南瓜湯配丹麥包,南瓜湯好濃郁又夠滑!🔥香蒜帕馬臣炸魷魚呢個炸魷魚份量都幾多,配上他他醬,作為小食一流好好味!🔥精選意大利麵或燴飯每日都會有唔同嘅精選,今日我哋就揀咗芝士白汁煙鮭魚意大利麵!個意粉都不錯,鮭魚份量幾多!🔥德州燒烤牛肉漢堡呢個burger好經典,有炸洋蔥圈煙肉及芝士牛肉,配上BBQ汁,成件事好夾!另外配上一堆薯條,熱辣辣!🔥極級美國黑安格斯肉眼牛扒我哋叫咗五成熟,塊扒煎得啱啱好,食落好Juicy!🔥Tiramisu latte呢個飲品好似甜品咁,將個Tiramisu變咗做飲品,個奶泡好Rich,配埋latte好正!

🔥是日精選濃湯
今日係南瓜湯配丹麥包,南瓜湯好濃郁又夠滑!

🔥香蒜帕馬臣炸魷魚
呢個炸魷魚份量都幾多,配上他他醬,作為小食一流好好味!

🔥精選意大利麵或燴飯

🔥德州燒烤牛肉漢堡

🔥極級美國黑安格斯肉眼牛扒
我哋叫咗五成熟,塊扒煎得啱啱好,食落好Juicy!

🔥Tiramisu latte

2023-01-28 69 浏览
知道九龍灣新開了「b.o.t.h By Texas Burger」但較早前總是未能入坐,今日終於提早收工,來到這裡嚐嚐他們的各款美式漢堡,還有扒類、甜品等…這裡裝潢帶點懷舊,設有特色磚牆及以瓷磚鋪桌面等…Tiramisu Latte爆多芝士忌廉在面層,再配上香濃咖啡,做到層次分明,柔滑香甜,啡味濃郁,令人陶醉。特色玉米夾餅玉米夾餅夾著多款材料,今次更選了雞肉作主打,當中還有牛油果醬、蕃茄及酸忌廉作調味,清新爽甜,層次豐富。德州燒烤牛肉漢堡漢堡又點可以唔叫,他們用上Brioche漢堡,入口鬆軟富油香,再有牛肉、炸洋蔥圈、生菜等…及有BBQ燒烤醬汁,入口牛味濃郁,香脆可口,越食越惹味。咖啡帶骨豬鞍扒來到已聞到陣陣咖啡香,入口肉味濃郁,口感嫩滑彈牙,甚有驚喜。熔岩提拉米蘇梳乎厘班戟那濃郁的芝士及朱古力碎粉超流心,而且梳乎厘口感軟彈,空氣感十足,令整體味道更綿密香濃,真的是一款必叫嘅甜品。

這裡裝潢帶點懷舊,設有特色磚牆及以瓷磚鋪桌面等…

特色玉米夾餅

咖啡帶骨豬鞍扒

2023-01-26 91 浏览
今日未到12點就已經去到呢間新開嘅餐廳度等位,以為好多人啦,咁原來仲要係90分鐘食飯時間咁都算啦,咁好啦入到去咁睇完個餐牌咁去諗住叫嘢食就叫個侍應生啦,點知佢就指住嗰張QR code字篤篤兩下,示意即係要用QR code去點餐嘅,咁其實你作為一個侍應其實你講一句嘢又好難,除咗嗰個係麻麻哋其他服務生都服務態度都可以。此外,講到個burger係幾特別嘅都幾好食嘅,但係嗰手工限量Pizza就好一般。杯嘢飲都幾好飲嘅。
2023-01-26 68 浏览
食物可以,但服務員態度奇怪(個別人士極其敷衍了事,又有啲掛住同認識嘅食客不停大聲吹水)見到客人檯上冇食物到唔主動幫手check - 當日我隔離檯table for 2, 工人姐姐嘅dish一早到咗, 伯伯嘅dish直到我食完 (我比佢哋遲入座最少15分鐘),冇員工幫手check單睇吓咩事(唔好要求員工主動,係唔會),連我唔識隔離枱都幫手叫啲staff check of coz, 答案只係話整緊,時間要耐啲bla bla bla) … service係離譜的差。另外冇人知道應變…我哋當日食晒嘢,準備pay the bill時佢先上湯⋯冇原因,不解釋而有個服務員同識嘅食客吹水係話因為lunch 太多人冇晒湯要重新煮⋯點解啲員工送食物俾客時唔講聲,又或者用其他(like salad?)代替?上菜次序都唔理,食物質素又一般,冇services,叫人點推介?BYW, 我寫咗complain letter去佢哋嘅gmail 但冇feedback嘅,我對呢間嘢已經再冇任何期待
2023-01-20
2023-01-25 90 浏览
Lunch time等候時間極耐 如果lunch time既話可以唔使黎食 一定會遲到的 落單QR code都搞錯 2位變4位 落單後問返我地係咪叫左4個餐 要重新等候食物 上菜速度好慢 隔離枱個burger就食晒d飲品都未到 個burger送到黎個包面係燶既 落左request 話走生菜走洋蔥 送到黎全部係晒到 完全ignore左客人既request 入面既牛肉一切就碎晒 蕃薯條好淋芝士好漏 唔知食緊乜 OpenRice一面倒好評 完全唔認為值得排隊入去食

2023-01-19
b.o.t.h By Texas Burger (九龍灣)主打美式漢堡的b.o.t.h最近在九龍灣開了新分店,環境闊落,食物選擇非常多,除了漢堡包,仲有供應意大利飯、意粉、薄餅等主食,輕食方面亦有三文治、吐司、沙律等。自家製紐約特色薄餅薄餅底塗上蕃茄醬,上面舖上意大利辣肉腸、香葉和大量芝士,有超強拉絲效果,薄餅邊都好脆口。特級鴨肝牛肉芝士漢堡用上布里歐包 (Brioche),牛油和蛋味道較重,漢堡包塗了牛油再烘烤,夠香脆。牛肉漢堡肉汁豐富,肉味夠濃;鴨肝味道香濃,脂香味豐富了整個漢堡的口感,再加上半溶芝士和沙律菜,並加入自家醬料草莓香醋,相當美味!日式帶子牛油南瓜燴意大利飯米飯的顏色好治癒,高湯和米飯比例控制得剛好,米粒偏軟身,飽滿地吸收了湯汁,好香濃忌廉和南瓜味道,清甜的南瓜蓉令意大利飯口感更綿密,仲有粒粒南瓜,配上煎得香口的牛油帶子。晚市套餐跟配餐湯、餐包和飲品。可以優惠價升級至特色飲品。飲品選擇好多,有懷舊香港特色飲品、咖啡、雞尾酒、軟雪糕奶昔等。賣相充滿少女心的軟雪糕奶昔吸引了我地:Pink Panther由雜莓、雪糕和乳酪打成的奶昔,酸酸甜甜,口感幼滑。Garfield由伯爵
b.o.t.h By Texas Burger (九龍灣)

自家製紐約特色薄餅

特級鴨肝牛肉芝士漢堡

日式帶子牛油南瓜燴意大利飯

賣相充滿少女心的軟雪糕奶昔吸引了我地:
Pink Panther
由雜莓、雪糕和乳酪打成的奶昔,酸酸甜甜,口感幼滑。

Garfield
由伯爵茶、雪糕和消化餅打成的奶昔,並灑上可可粉,裏面有粒粒消化餅。