2025-06-07 1241 浏览
今日同朋友約埋去九龍灣嘅德福廣場,佢話要帶我食一間超正嘅burger house。一入門就覺得裝潢超華麗,好有feel!我哋先點咗小食,有香蒜帕馬臣炸魷魚,真係好好味!酥脆爽口,帶有蒜香,配埋沙律醬,特別開胃。。之後就轉入正餐啦,朋友推薦咗佢最愛嘅德州燒烤芝士牛肉漢堡。漢堡包又大又厚,入口即溶嘅牛肉配埋濃濃嘅芝士,配埋酸果,好滿足!我地升級要佐黑松露薯條,薯條炸得好金黃酥脆,黑松露香味極濃,真係好正!。另外一款主菜我地揀咗佐酥炸軟殼蟹嘅咸蛋忌廉意大利麵。麵條煮得岩岩好,軟而有咬口,配埋咸蛋忌廉醬汁,超級creamy,仲有爽脆嘅軟殼蟹,真係好滿足!。最後當然唔少得甜品啦!我哋點咗巴斯克芝士蛋糕,入口即溶,濃郁嘅芝士味配埋淡淡嘅焦糖香,好滋味!。飲品方面,朋友就揀咗士多啤梨奶昔,濃郁香甜,我就要了伯爵茶消化餅奶昔,感覺多佐一個小甜品,好正。。整體嚟講,呢間burger house嘅餐飲質素真係好高,唔單止裝潢靚,菜式都好味道,價錢都合理,係個好選擇!我同朋友食完飯之後都好讚好滿足,一定會再嚟嘅!

2025-06-05
  • 德州燒烤牛肉漢堡
2025-07-18 314 浏览
🇺🇸九龍灣 B.o.t.h by Texas Burger 是一家主打美式漢堡與創意西餐的餐廳,裝潢融合美式工業風與德州元素,如塗鴉牆、戲院風格招牌,營造出輕鬆活潑的用餐氛圍🎃南瓜餐湯及餐包: 南瓜湯濃郁香甜,帶淡淡奶油香;餐包外脆內軟,蘸湯更美味🍔德州燒烤芝士牛肉漢堡: 牛肉多汁厚實,搭配煙燻燒烤醬和溶化芝士,鹹甜濃郁,口感滿足☘️素食植物芝士牛肉漢堡: 植物肉模仿牛肉質感,搭配素食芝士,味道偏淡但醬汁提味,適合清淡口味🧄黃金洋蔥圈: 外皮酥脆,洋蔥香甜不嗆,炸得剛好不油膩 🍟香脆薯條: 中薯條外脆內軟,灑上鹽粒,經典美味🍝黑松露雜菌蘆筍忌廉意大利麵: 黑松露香氣濃郁,忌廉醬汁滑順,雜菌和蘆筍增添口感🥞經典香蕉梳乎厘班戟: 班戟鬆軟綿密,香甜香蕉搭配奶油更豐富🍹檸檬茶: 茶底清爽,檸檬酸甜平衡,解膩首選🍓士多啤梨奶昔:濃郁草莓香,甜而不膩,冰涼順口📍B.O.T.H By Texas Burger九龍灣偉業街33號德福廣場2期5樓510-513號舖(港鐵九龍灣站B出口, 步行約9分鐘)

🧄黃金洋蔥圈: 外皮酥脆,洋蔥香甜不嗆,炸得剛好不油膩

🍟香脆薯條: 中薯條外脆內軟,灑上鹽粒,經典美味

🍹檸檬茶: 茶底清爽,檸檬酸甜平衡,解膩首選

🍓士多啤梨奶昔:濃郁草莓香,甜而不膩,冰涼順口

📍B.O.T.H By Texas Burger
九龍灣偉業街33號德福廣場2期5樓510-513號舖
(港鐵九龍灣站B出口, 步行約9分鐘)
2025-07-14 175 浏览
工業風裝修幾有格調,卡位坐得舒服。😋墨西哥手撕豬肉漢堡辣辣地都好惹味,豬肉份量十足。 QR Code落單好方便,仲有湯、意粉等其他選擇,地鐵站上蓋位置超就腳。東九龍終於有間似樣嘅漢堡店,burger控可以出動啦~

小朋友終於都考完試喇梗係要同佢哋食餐飯鬆一鬆😊佢哋一向都好鍾意食西餐🍴今次就同佢哋嚟試吓位於九龍灣德福廣場嘅🖤b.o.t.h by Texas Burger 🍔❣️黑松露雜菌蘆筍忌廉意大利麵 🍝$ 118惠顧晚餐都會免費🆓送精選飲品(1杯)我哋就點咗蜜桃🍑紅茶 味道清甜 清爽解渴以菇菌蘆筍配搭嘅意粉🍝非常清新🌱充滿夏日氣息 意粉🍝口感爽滑彈牙加上黑松露進一步提升意粉美味兩姊妹大讚好味😋 極速光盤另外只要加 $15 仲可以升級配埋餐湯及餐包我哋仲加配$45黑松露薯條🍟薯條炸得香脆可口 兩姊妹食唔停口😂❣️自家製手工薄餅10’ $ 108瑪格麗特薄餅🍕呢個都係兩姊妹最愛嘅薄餅🍕之一即叫即做嘅薄餅底做得非常脆口😍面層舖上滿滿嘅芝士🧀 香味濃郁仲可以輕易拉絲😍 好玩又好味🤤❣️招牌原木煙燻美國🐖豬肋肉配薯條🍟上菜嘅時候已經聞到豬肋肉煙燻過嘅香氣豬肋肉條食落啖啖肉 非常腍軟嫩滑又夠入味味道香濃好惹味 令人胃口大開🤩絕對係 #食肉獸 必點菜式😋伴碟嘅椰菜絲沙律🥗更有助中和油膩感本來仲想點埋甜品 但係今次真係食得好飽真心大滿足🤩 唯有留返下一次😊b.o.t.h. bytexasburger 食物同環境都同
小朋友終於都考完試喇

梗係要同佢哋食餐飯鬆一鬆😊

佢哋一向都好鍾意食西餐🍴

今次就同佢哋嚟試吓位於九龍灣德福廣場嘅

🖤b.o.t.h by Texas Burger 🍔
❣️黑松露雜菌蘆筍忌廉意大利麵 🍝$ 118

惠顧晚餐都會免費🆓送精選飲品(1杯)

我哋就點咗蜜桃🍑紅茶 味道清甜 清爽解渴

絕對係 #食肉獸 必點菜式😋

伴碟嘅椰菜絲沙律🥗更有助中和油膩感

本來仲想點埋甜品 但係今次真係食得好飽

真心大滿足🤩 唯有留返下一次😊

b.o.t.h. bytexasburger 食物同環境都同樣一流 性價比超高🤩

非常適合一家人同大班朋友暢聚
2025-06-23
2025-06-21 631 浏览
今個星期食左2 次lunch , 兩次都唔差,份量夠, 飽住離開,座位都舒服,通常都唔使等位….佢哋啲午餐約莫$80至$130左右, 加廿零蚊有個湯同麵包,而個drink 個lunch包埋的….個麵包超細,但都幾好食,如果多啲就好。另外個湯係幾好飲⋯⋯依2次食左個Pizza同埋明太子意粉嘅,佢地d 食物比較芝士牛油感覺,所以好易飽,但係都入口和好食嘅…..因為都真贊下佢地d 咖啡係幾好飲, 我叫左 ice mocha 真係唔錯…..

2025-06-11 799 浏览
德福食brunch好選擇💕。座位闊落好坐。牛扒整得超好!✨澳洲安格斯板腱牛扒(8安士)配日本雞蛋烤蔬菜焗薯角 $188目測份量足8安士。一切就feel到嗰種彈性,仲標晒肉汁出嚟。肉質果然好嫩,表面仲有啲焦香。配菜一樣出色!焗薯角脆卜卜,食到最尾凍晒都唔會腍晒。大大件意青瓜勁juicy。✨羅馬沙律.溏心蛋 $42最大盤沙律🥗🥰!醬唔多但特別多脆麵包粒同脆煙肉。✨椰香冬陰功燒蝦雞肉意大利麵(辣) $125香料味道好濃好正宗,酸酸辣辣好開胃。辣度大概係小辣-中辣。蝦肉大隻彈牙。雞肉係嫩嫩嘅雞胸。✨香脆雞翼(3pcs) w/Cole Slaw Salad $38皮脆肉嫩,超熟悉嘅味道🤫。夏天cole slaw覺得份外清爽。✨Garfield(伯爵茶消化餅奶昔) $29幼滑香甜,伯爵茶味好出💕。

德福食brunch好選擇💕。座位闊落好坐。牛扒整得超好!

✨羅馬沙律.溏心蛋 $42
最大盤沙律🥗🥰!醬唔多但特別多脆麵包粒同脆煙肉。

✨椰香冬陰功燒蝦雞肉意大利麵(辣) $125

✨Garfield(伯爵茶消化餅奶昔) $29
幼滑香甜,伯爵茶味好出💕。

2025-03-05 1278 浏览
這次的用餐體驗以自家製意大利辣肉腸菠蘿薄餅和煙三文魚蘆筍青醬意大利麵為主角,讓我感受到獨特的風味。自家製意大利辣肉腸菠蘿薄餅的組合讓人驚喜,薄餅底部酥脆,搭配香辣的肉腸,口感豐富,辣味適中,讓人食慾大開。菠蘿的甜美與肉腸的辛辣相輔相成,增添了一層清新感,讓整道菜更具層次。接下來的煙三文魚蘆筍青醬意大利麵,則是一道輕盈的選擇。意大利麵煮得恰到好處,滑順的口感和青醬的香濃交融,讓人陶醉。煙三文魚的鮮味為整道菜增添了深度,而蘆筍的爽脆則完美平衡了其他材料的豐富口感。整體而言,這兩道菜不僅在口味上有所創新,還在視覺上吸引人,是一場愉快的美食之旅,值得再次光臨!

2025-02-04 1504 浏览
2人晚餐經OpenRice 訂位有優惠7折,結帳連加一大約是$550 左右。食物有湯,一個主菜(選了牛扒),另一主菜是意大利飯,有甜品,兩杯飲品可以選紅白酒或非酒精飲品。 牛扒其實煎得賣相不錯,可惜那片中間是筋的部分,點煮都品會太好食……. 反而意大利飯煮得不錯,牛臉肉很香很淋。甜品朱古力brownie, 很香另外,見其他食評話服務態度比較差,我就覺得不是,整體服務都有禮同快,有位叫Ching 的員工她也很熱心,還主動幫忙影相。 總結:記得要訂位,就有卡位坐,食物水平中上,服務態度不錯

反而意大利飯煮得不錯,牛臉肉很香很淋。

甜品朱古力brownie, 很香

總結:記得要訂位,就有卡位坐,食物水平中上,服務態度不錯

2024-12-27 2035 浏览
之前每次都是衝著漢堡及飲品而來的, 今天因腳傷不能吃牛及海鮮, 所以點了pasta、pizza、豬鞍......, 基本上是平時點了漢堡就沒有空位吃但又一直想試的。長輩們很喜歡, 我也很滿意!今天的服務員也十分親切, 也特別感激服務員的招待, 不厭其煩的幫我們拍照。
2024-12-24 2182 浏览
喺九龍灣揼完骨,按完摩。搵咗附近一間餐廳同朋友一齊食lunch set。跟湯同餐飲。🐟最欣賞佢嘅鱈魚,皮脆肉嫩多汁,入口油香唔會Overcooked。 好大碟,配薯角同埋蔬菜。🐔炸雞中翼 雞翼炸得夠脆,熱辣辣。調味可以再多啲鹹香就更惹味。🍟黑松露薯條 夠晒多黑松露,薯條炸得夠脆夠鹹。點埋沙律醬一齊食,超好味。🦀炸軟殼蟹意粉 軟殼蟹好味,原隻上好打卡。🧀芝士條 芝士係拉絲好正,要趁熱食。佢嘅炸物都做得好出色,非繁忙時間可以坐好耐唔會趕你走。亦都會幫你加水。嗌咗咁多嘢每人大概二百幾蚊。

🦀炸軟殼蟹意粉 軟殼蟹好味,原隻上好打卡。

🧀芝士條 芝士係拉絲好正,要趁熱食。

2024-12-08 1799 浏览
見到食評話Pizza好食,所以想試下(非繁忙時間)入到去,想坐卡位,職員話卡位要留返比員工食飯…然後叫我地坐另一邊座位….心諗咁你寫住留座啦….外面見到有卡位先入黎…既然食客都可以安排另一邊坐位,點解員工唔可以呢?感覺佢地以員工為上,回覆態度又差如果係因為得兩個人,唔想俾咁大張卡位,我見其他枱都係兩個坐一張大卡位不會考慮再去
見到食評話Pizza好食,所以想試下(非繁忙時間)

不會考慮再去

2024-11-19 1549 浏览
酥炸小池魚超級中伏裏面啲魚骨並唔係可以咬碎吞落肚嗰種完全食唔到可能小池魚唔夠小建議呢樣野都係喺日本餐廳食好啲另外 其他主菜都好一般唯一牛面頰意大利飯好少少應該唔會有下次
酥炸小池魚超級中伏
唯一牛面頰意大利飯好少少
應該唔會有下次
酥炸小池魚
2024-11-17 1693 浏览
本店Texas Burger已經結業, 樓下的只有B.O.T.H. 這個品牌的美式餐廳, 本店的漢堡包吃起來也算是不錯, 來到這裏提供的, 其實也是和本店差不多的風格, 就是漢堡包三文治以及較為大份的意粉主食類. 如果說是和德州最有關的, 也許就是炸芝士條配上墨西哥式酸辣醬, 畢竟德州的鄰居就是墨西哥. 另外的小食炸池魚配上沙律醬, 和德州的關係不多, 配搭有點怪因為池魚本身的魚味較重, 而且有點油膩的情況下, 再配上同樣油分較多的沙律醬, 真的有點吃力.主食是最基本的牛肉漢堡, 配上鵝肝和的芝士, 味道不錯, 鵝肝的漢堡扒的肉汁結合起來, 相當邪惡, 芝士半溶而且濃厚, 就沒有太多醬汁的情況下就是食材基本的原味, 半煎的漢堡包吃起來比較脆口, 口感有點乾, 當然食材本身提供的油分和肉汁, 它也能夠吸收起來, 但麵包味道比較平淡, 如果再多少少牛油香味和再軟熟一點, 就會更喜歡.

2024-11-04 1771 浏览
餐廳喺德福入面,座位闊落,坐得舒服自家製意大利辣肉腸菠蘿薄餅🌟5/5Pizza熱辣辣可以拉絲,味道有水準,餅底厚薄適中啱啱好,唔係似餅乾嘅脆批,亦唔係咬落似麵包嘅厚批,個人幾鍾意煙三文魚蘆筍青醬意大利麵🌟4/5意粉整體正正常常,麵都掛汁,可惜煙三文魚係較熟較厚個種,唔太似煙燻酥炸小池魚+38 🌟2/5熱食ok,但如果凍左啲骨會變返硬,到時就好難連骨食,不推整體嚟講,lunch set都抵食,包埋嘢飲,適合約朋友坐耐啲傾計
餐廳喺德福入面,座位闊落,坐得舒服
自家製意大利辣肉腸菠蘿薄餅

自家製意大利辣肉腸菠蘿薄餅🌟5/5

煙三文魚蘆筍青醬意大利麵
煙三文魚蘆筍青醬意大利麵🌟4/5

酥炸小池魚
酥炸小池魚+38 🌟2/5
熱食ok,但如果凍左啲骨會變返硬,到時就好難連骨食,不推

自家製意大利辣肉腸菠蘿薄餅
煙三文魚蘆筍青醬意大利麵
2024-10-25 1563 浏览
朋友介紹咗一間美式餐廳比我點知係九龍灣Happy Friday 就去咗試新嘢都有好多選擇Brunch ,意粉,pizza ,burgers 都有加$15有湯同包仔個湯都係認真製作磨菇湯好飲我地四個都點咗burger 餐薯條另加$25薯條一樣帶有點煙韌幾好味德州烤牛漢堡個漢堡唔會好乾有塊脆煙肉洋蔥加醬汁好惹味值得再來
朋友介紹咗一間美式餐廳比我
點知係九龍灣
Happy Friday 就去咗試新嘢
都有好多選擇
Brunch ,意粉,pizza ,burgers 都有
加$15有湯同包仔
個湯都係認真製作