2023-09-01 334 浏览
Both by Texas burger 🍔 @bothbytexasburger.✨棷香冬陰功虎蝦意大利粉 🌟🌟🌟🌟🌟第一眼見到擺盤同出面餐廳不同, 將三隻虎蝦藏係意大利粉下面 睇黎佢對自家既意大利粉相當有信心 😆 好!就睇你有咩能耐 !驟眼睇意大利掛滿醬汁 一啖入口 濃濃棷香味夾雜蝦頭油香 其後冬陰功香辣惹味 帶酸開胃意大利粉彈性十足 有咬口我鍾意😍 我地一行四人 分秒間 就瓜分咗碟意粉 .✨日式帶子牛油南瓜意大粉燴飯 🌟🌟🌟🌟 就係鍾意呢間餐廳 所有名長到抽筋唔使估咩食材咩都寫晒出嚟 😂😂 好廢話講完 講返個燴飯賣相…um.. 你地自己睇 我不評論😆 好..今次破例不講賣相 只評味道燴飯香滑味濃,南瓜香四溢 燴飯粒粒咬口 ,不漿不糊軟稔中帶點煙韌 我私心比10分🤭..✨摩卡布朗尼新地 🌟🌟🌟食完正餐梗係要食返個甜品為完美嘅一餐,畫上句號啦 首選摩卡布朗尼新地 甜點一送到枱 為咗打卡嘅一眾女士異口同聲: 煙呢 喂???詢問之下,原來冇晒乾冰 好 .. 今次再破例不講賣相 只評味道摩卡布朗尼 可可及咖啡香味濃郁
Both by Texas burger 🍔
@bothbytexasburger
✨棷香冬陰功虎蝦意大利粉 🌟🌟🌟🌟🌟
第一眼見到擺盤同出面餐廳不同,
將三隻虎蝦藏係意大利粉下面
睇黎佢對自家既意大利粉相當有信心
😆 好!就睇你有咩能耐 !
驟眼睇意大利掛滿醬汁
唔使估咩食材咩都寫晒出嚟 😂😂
好廢話講完 講返個燴飯
賣相…um.. 你地自己睇 我不評論😆
好..今次破例不講賣相 只評味道
燴飯香滑味濃,南瓜香四溢
燴飯粒粒咬口 ,不漿不糊軟稔中帶點煙韌 我私心比10分🤭
✨摩卡布朗尼新地 🌟🌟🌟
甜點一送到枱 為咗打卡嘅一眾女士異口同聲
: 煙呢 喂???
詢問之下,原來冇晒乾冰
好 .. 今次再破例不講賣相 只評味道
🩷🩷順便一提 現有四間分店
若果就腳嘅話 建議去荃灣分店
裝修及環境會更好
#布朗尼 #意大粉燴飯 #冬陰功
#burger #🍔 #bothbytexasburgerhk
#kukeepfitfood #米吃 #跟米吃出瘦身材
ig yt kumikofindeat
  • 日式帶子牛油南瓜意大粉燴飯
2023-08-26 434 浏览
我同朋友叫左德州燒烤牛肉漢堡、墨西哥手撕豬肉三文治、一杯tiramisu 、一杯Garfield同埋熔岩Tiramisu疏乎厘班戟。先食漢堡同三文治,都非常足料好味。至於杯tiramisu,好濃好正,放上面既lady finger餅乾入去杯野度,味道就好似食緊tiramisu 咁。個班戟就好似無想像中咁好食,可能期望過高啦,初初食都有蛋味,好食,食到尾無乜熔岩就好似有啲乾。

2023-08-08 314 浏览
前排一個人嚟咗九龍灣德福嘅b.o.t.h By Texas Burger食個漢堡包餐。🍔我揀咗佢哋嘅招牌小龍蝦芝士牛肉漢堡,咁食落真係幾滿足!漢堡係好Juicy嘅牛肉加上小龍蝦肉同芝士,夾埋之後味道真係好豐富,一啖落去真係好滿足!跟餐仲有餐湯同餐包添~😋我都試咗佢哋嘅特飲Garfield milkshake,入面係伯爵茶、雪糕同脆餅,味道偏甜,但伯爵茶味道又幾突出,融合得好好。❤️我覺得佢價錢有啲偏貴,不過我諗同食物質素相比,都係值得嘅。午餐時間嚟嘅人真係唔少,但有訂位真係方便好多。‼️

2023-07-14
午餐
2023-08-03 239 浏览
今次繼續係收工去德福食,食夠$300 有2個鐘免費泊車。之前有朋友介紹過呢間墨西哥野,又想食下西餐,就一於試下!  環境唔錯枱櫈都好新坐得舒服。食物幾有驚喜,Dinner set 有湯有野飲咁,對得住個價錢! 主要推薦: 小龍蝦burger - 首先賣相已經好吸引,小龍蝦份量好足,肉同包以及整體調味都好好 ! 個包一d都唔覺得會好乾,加埋上面隻椒食幾過癮,呢個下次可以encore! 另外,薯條好拿好食紐約薄餅 - 餅底同之前食過即搓的係好相似,就咁食都好食,芝士份量中規中舉,如果再多d 就好煙三文魚意粉 - 同場加映,另外一日都真係走返去,試埋煙三文魚意粉同香菇夾餅,意粉好食!! 係頪似新鮮製果種意粉,煙三文魚大大舊又好滑身唔會好柴。至於個香菇夾餅,如果入面係肉同芝士我應該會鍾意🤣

主要推薦:

2023-08-02 193 浏览
假日同家人搵食, 一行7人,當中有5位成人2位幼童,進入餐廳時,店員話如果繁忙時間用餐限時75分鐘,當時餐廳未坐滿照博一博,好彩最後我地都無被人催還枱,不過下次都唔敢再帶大人小朋友嚟! 食物質素唔差,不過未有令人想回頭,而且店員態度有改善空間,我地最後叫左班戟,手機落時已有提示需時25分鐘,我過左30分鐘先向店員查問,但店員語帶不耐煩反問「你幾點叫架?」。諗可能太多人問相同問題答到好悶掛。🤔▪️香草榛子青醬煙雞絲義大利麵$138義大利麵口感彈牙,不過味道有d 淡。+ 凍白桃紅茶 (Free)▫️芝麻菜、露筍、牛肝菌、黑蒜燴義大利飯$138+Soup of the day (Free)黑蒜味唔算突出,不過飯都夠Creamy,軟硬適中有咬口。▪️香脆黑松露薯條 $68薯條炸得金黃,配黑松露醬一齊食,香脆可口。▫️白家製細約特式薄餅 10’’ $148Pizza 一上枱,未影得切相就俾人拎走左一半! 芝士餡料都幾多,不過餅底一般,口感似現成加熱。+Soup of the day (Free)▪️Burger Set (Brunch)墨西哥手撕猪肉三文治 $138Bbq醬味濃烈,少少辣幾野味,豬肉絲都幾

▪️香草榛子青醬煙雞絲義大利麵$138
義大利麵口感彈牙,不過味道有d 淡。
+ 凍白桃紅茶 (Free)

▫️芝麻菜、露筍、牛肝菌、黑蒜燴義大利飯$138
+Soup of the day (Free)
黑蒜味唔算突出,不過飯都夠Creamy,軟硬適中有咬口。
▪️香脆黑松露薯條 $68
薯條炸得金黃,配黑松露醬一齊食,香脆可口。

▫️白家製細約特式薄餅 10’’ $148
+Soup of the day (Free)

Bbq醬味濃烈,少少辣幾野味,豬肉絲都幾多, 仲有豬皮。薯條炸得香脆,分量多。
+  Golden Fries
+ 熱白桃紅茶 (Free)

▫️焦糖法式牛油吐司$118
賣相幾靚,有三片吐司,外面香脆,內裡軟綿,牛油味香而且帶少少蜜糖味,配埋cream 一齊食,好邪惡!
+Hot Cappuccino +25

▪️奶蓋楓糖核果梳乎厘班戟$118
Pancake外形挺身,小朋友見到即刻心心眼,但食落唔太有空氣感,蛋味亦唔重,反而糖霜堅果意外地幾好味,班戟等候時間30分鐘,記得要早一d落單。
  • 墨西哥手撕豬肉三文治
2023-07-22 131 浏览
B.o.t.h.美式餐廳墨西哥手撕豬肉三文治~甜甜地嘅醬汁,手撕豬肉多到瀉出嚟😋水煮蛋牛油果吐司~軟綿綿牛油果啱啱好水煮蛋煙三文魚吐司~流心蛋😋Iced Cappuccino 環境好舒服,卡位好闊落,枱面係磁磚鋪成,好特別!😍
B.o.t.h.美式餐廳

墨西哥手撕豬肉三文治~甜甜地嘅醬汁,手撕豬肉多到瀉出嚟😋
水煮蛋牛油果吐司~軟綿綿牛油果啱啱好
水煮蛋煙三文魚吐司~流心蛋😋
Iced Cappuccino

環境好舒服,卡位好闊落,枱面係磁磚鋪成,好特別!😍
2023-07-17 141 浏览
今晚剛好約了姐姐收工去食嘢😁😁打算搵d近近地㗎地方食😜😜之前行過德福見到有呢間餐廳🍽🍽睇到佢地餐牌d嘢食都好吸引,今次可以試下👯🏻‍♂️👯🏻‍♂️去到餐廳見到有好多人會點佢地burger🍔🍔可能因為有set關係,我地點咗“香脆芝士牛油果菠菜苗沙律🥦🥦”個沙律汁少少甜甜又清新用易入口,主菜就order“咖啡帶骨豬鞍扒”🐖🐖切開見到粉粉顏色,肉質好好,熟度剛好又好juice,姐姐就order杯“Pink Panther🍹🍹有d似🍓🍓milkshake,食完之前我地加咗個dessert “經典香蕉梳乎厘班㦸”🥞🥞質地軟軟有好多朱古力汁好好食😁😁非常好味㗎一餐,不過見到佢地有其他食物都好想試,約埋姐姐下次再去食過😋😋
2023-07-14
  • 經典香蕉梳乎厘班㦸
  • 香脆芝士牛油果菠菜苗沙律
  • 咖啡帶骨豬鞍扒
2023-07-15 271 浏览
今日同兩位呀姨去德福閒逛 諗住食個tea到達b.o.t.h 大概下午4點左右 見到成間餐廳冇客人 以為係落場時間 禮貌地問係水吧帶住一邊AirPod嘅男侍應 請問係咪營業中?該侍應用非常冇禮貌嘅態度回應 幾位呀?放QRCODE落枱仍十分冇禮 如果唔係呀姨想試好耐其實我會走但食物係好有心思好味道 擺盤仍好靚 所以都想介紹返食物🥢Brunch set 廣島蠔水煮蛋多士賣相好吸引 廣島蠔有大大4粒 水煮蛋煮得好好 流心狀態 多士唔會乾 而且醬汁味道好食同份量都岩岩好👍🏻🥢Brunch set 每日精選魚柳+soup of the daySoup of the day係🍅湯 蕃茄味濃好飲精選魚柳似係sea bass 魚肉好嫩滑 魚肉上面有好好味嘅醬汁 味道濃不過唔會蓋過魚肉味道👍🏻配菜都有心機 成個擺盤好精美🥢熔岩提拉米蘇疏乎厘班戟疏乎厘班戟份量好大 賣相好適合打咭好有蛋香味 面頭仲有小小爆炸糖 感覺幾驚喜呀姨都大讚味道好🥢pink panther奶昔味道唔會過甜 有莓味 顏色都好靚餐廳食物係有驚喜 睇得岀廚師係有心機 但服務態度真係有待改善
今日同兩位呀姨去德福閒逛 諗住食個tea
呀姨都大讚味道好
🥢pink panther
奶昔味道唔會過甜 有莓味 顏色都好靚
2023-07-04 129 浏览
🍝我今日終於食到呢間啦🥹次次Lunch都好想食但真係太多人排哂隊今次都係book咗枱先有得食~〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️◽️溫泉蛋卡邦尼意大利麵意粉軟硬適中煙靭有彈性卡邦尼香滑creamy又唔膩😋適量醬汁撈埋香濃溫泉蛋口感更豐富唔升級加錢要飲品或轉特飲本身都有杯茶食麵後黎杯消暑又解膩👍🏻〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🍝
我今日終於食到呢間啦🥹
次次Lunch都好想食
但真係太多人排哂隊
今次都係book咗枱先有得食~

〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️

唔升級加錢要飲品或轉特飲
本身都有杯茶
食麵後黎杯消暑又解膩👍🏻

〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
終於黎到星期五,Book左枱諗住同朋友食個飯。高興咁黎到餐廳,坐低左,但之後員工又叫我地換位置。一句不好意思也沒有。。。心情已經有被影響。幸好,食飯也是不錯的。但上菜的時候希望服務員放下餐的聲音能小聲一點比較欣賞的是Burger!還叫了一個黑松露薯條,炸得香脆不油膩。一杯的smoothie也是很美,粉紅色的,令人少女心大發。但是份量比較少,如果有男生在場,可能要叫多一點菜了結賬時大概是800多3個人,見到收加一服務費,希望員工能改善一下服務態度。
終於黎到星期五,
Book左枱諗住同朋友食個飯。
高興咁黎到餐廳,坐低左,但之後員工又叫我地換位置。

一句不好意思也沒有。。。心情已經有被影響。

幸好,食飯也是不錯的。
但上菜的時候希望服務員放下餐的聲音能小聲一點

比較欣賞的是Burger!

還叫了一個黑松露薯條,炸得香脆不油膩。
一杯的smoothie也是很美,粉紅色的,令人少女心大發。
但是份量比較少,如果有男生在場,可能要叫多一點菜了

2023-06-23
  • 熔岩提拉米蘇梳乎厘班戟
2023-06-17 107 浏览
texas burger開左喺德福二期好似幾個月架喇,睇相成日覺得啲野食presentation都幾靚,有晚終於成功約到住附近嘅飯腳,黎試試佢吧~餐廳環境係有種工業風咁,又帶有少少藝術成份咁~賣相都真係唔洗懷疑(求其影都靚😂)因為野食嘅顏色多同埋餐廳個燈影出黎夠靚👍好適合黎打卡!至於味道方面我覺得又未於叫做非常特別/深刻,但呢個價同呢個水平覺得都中規中矩~份量都係正常,所以論性價比都係正正常常~

2023-05-16 199 浏览
之前係荃灣行街無意中發現呢間餐廳burger 同 soufflé pancake 都好出色碌碌下OpenRice 發現九龍灣開左分店今日就特登去九龍灣分店試試💁🏻‍♀️艾斯阿格牛肉漢堡 $98再次食都覺得burger 幾出色兩塊brioche都有煎過 脆口唔淋身仲搽左牛油 微微香甜奶香肉質夠juicy 唔乾 牛味好出餡有沙律菜 半溶芝士 脆炸蕃薯條 小小帶甜配埋unaji mayo sauce 令個包口感味道層次更出色👍加$50 有埋薯條同果茶一杯薯條脆身不油膩💁🏻‍♀️熔岩提拉米蘇梳乎厘班戟$118soufflé pancake質地鬆軟 蛋味香提拉米蘇真係做到熔岩流質用左mascarpone cream 同Kahlúa coffee liqueur 味道好正 又香又滑 同個soufflé pancake配搭一絕 配埋baileys爆谷 杏仁片 朱古力脆米 口感特別雖然有酒精成份 只係好少份量 唔飲酒嘅朋友可都以放心食🤗食物: 8/10環境: 8/10服務: 8/10性價比: 8/10
之前係荃灣行街無意中發現呢間餐廳

食物: 8/10
環境: 8/10
服務: 8/10
性價比: 8/10
🍴是日餐湯 (7/10)蕃茄味好香濃,質感幾濃稠,偏酸。🍴日式帶子牛油南瓜燴意大飯 $138 另收加一 (8/10)好香濃南瓜味,甜甜哋,個飯偏腍,入邊有洋蔥同埋青瓜粒,增加咗口感,帶子正常有少少韌。🍴煙鮭魚茴香.芝士白汁義大利麵 $138 另收加一 (6/10)三文魚係全熟,有三色椒同磨菇,有啲似pizza hut味,偏鹹,冇想像中咁creamy。🍴Cold Earl Grey Chocolate +$25 (8/10)伯爵茶味都好香,朱古力好濃郁,苦得嚟回甘,唔甜,上面有層奶泡都打得好香滑🥞經典香蕉杭乎厘班戟 $98 另收加一 (9/10)留意番真係要等半個鐘以上,記得早啲叫!班戟好鬆軟,濕度剛好,好似蛋糕咁鬆軟,有士多啤梨藍莓香蕉,香蕉有焦糖喺上面好加分,個cream都好有奶香,質感濃稠,加埋朱古力醬,口感豐富!推薦指數: 8/10之前食過Burger都幾好食,今次試吓佢啲意粉意大利飯,意大利飯好食啲,煙三文魚嗰個真係唔好叫,嘢飲同甜品一樣出色,喺德福嚟講算係比較好食嘅西餐!
🍴是日餐湯 (7/10)
蕃茄味好香濃,質感幾濃稠,偏酸。

🥞經典香蕉杭乎厘班戟 $98 另收加一 (9/10)

推薦指數: 8/10
2023-05-10 3008 浏览
2023.04.27 lunch takeaway 突然發現叫外賣有折,就滿心歡喜試試⋯⋯但對我哋嚟講,一次就夠了,都閃過下好唔好下次試吓漢堡包,不過都係算了🫢 仲有,早咗去到已經見到我哋杯咖啡,有時真係好唔明,唔可以等食物出咗先整杯熱飲🤔 尤其係咖啡,一收到單就整,等埋兩個飯同意粉出杯咖啡咪凍哂⋯⋯🙄 不過,讚咗先,近門口嘅服務員都好有禮貌😊👍🏼👍🏼 就因為唔係全部嘢都咁差,所以都冇俾劣評嘅,ok 一般啦。我倆就唔會再嚟lu 🤪準備12:30有得拎,滿心歡喜添,第一次食呢間,叫咗日式帶子牛油南瓜意大利燴飯跟Flat White,竟然唔使額外加錢😃 另外叫溫泉蛋卡邦尼意大利麵,呢個跟湯,因為揀咖啡要加錢⋯⋯其實怪怪地,點都好,順便試埋咖啡,好可惜真係太早整咗先,返到公司都要叮熱先飲,唔知係咪咁嘅關係,我哋覺得連咖啡都係麻麻地🫢打開食物,望落都唔錯⋯⋯但一食帶子⋯⋯1) 有兩粒係黑咗,好似掂咗落鑊底個種黑🫤 又好似冇煎過咁,跟住一食,唔該晒,冇諗過係會用呢種魚蛋 feel 嘅帶子,彈牙兼冇帶子味,一個個百元嘅飯,竟然用呢種帶子😤😤 攪到我哋一向唔嘥嘢嘅都放棄左唔食,加上又唔知有冇跌過落爐
2023.04.27 lunch takeaway

flat  white
打開食物,望落都唔錯⋯⋯
日式帶子牛油南瓜意大利燴飯
但一食帶子⋯⋯1) 有兩粒係黑咗,好似掂咗落鑊底個種黑🫤 又好似冇煎過咁,跟住一食,唔該晒,冇諗過係會用呢種魚蛋 feel 嘅帶子,彈牙兼冇帶子味,一個個百元嘅飯,竟然用呢種帶子😤😤 攪到我哋一向唔嘥嘢嘅都放棄左唔食,加上又唔知有冇跌過落爐邊 😑
日式帶子牛油南瓜意大利燴飯
溫泉蛋卡邦尼意大利麵都正常少少,不過又唔可以叫卡邦尼,食落只係快以叫煙肉意粉,唔知點解啲煙肉又好似未炒過咁,係咪因為為外賣呢🧐 味道又係麻麻地😮‍💨
溫泉蛋卡邦尼意麵
真失望。唯一個湯好正常,跟嘅包我哋都鐘意,細細舊易食又都算好味😅
湯加小包仔
2023-04-27
外卖自取
2023-05-01 200 浏览
之前有去過位於長沙灣(荔枝角)既The Americano by Texas Burger,係九龍灣德福廣場開左B.O.T.H. by Texas Burger,而Texas Burger原來就係朗豪坊頂樓個間Burger嘢食質素有保証完全不用多講!特別係burger,Juicy得黎味道唔會過濃,眼見以為蕃茄湯平平無其,原來都好好味!但商場食肆大家一定會話肯定貴啦~,睇返memu有辣有唔辣,真係好睇你點睇,好似burger $8x有交易,最貴鵝肝牛肉burger都係$148; 但五隻Buffalo Wings就要$108 (好似係signature dish)🙃 環境方面都幾寛敞,枱與枱之間有相當既距離,2人都有機會坐卡位枱,如果帶小朋友黎食嘢坐卡位都唔怕逼人。希望下次再黎試到甜品同pizza😊😊@bothbytexasburgerb.o.t.h By Texas Burger九龍灣偉業街33號德福廣場2期5樓510-513號舖*9點半last order, dinner記得早少少去@leetaitai_foodie

希望下次再黎試到甜品同pizza😊😊

@bothbytexasburger