星期5放工,同朋友好random 咁睇下附近有咩想食就入去,見到呢間小店雖然地方唔大,但睇落幾岩食,就抱住試新野既心入去試試~食落d 野食意外咁好高質,好有驚喜!! ❤️自製墨西哥辣椒醬乳酪雞漢堡 好大塊好香脆既炸雞,個source 小小辣,非常厚既burger!! 睇落吸引,食得都好好味~而且加配既薯條都好香脆!🧡牛油果蟹籽軟殻蟹忌廉意粉 原隻炸軟殻蟹💛鮮奶朱古力 好香既可可粉,仲有粒打卡靚靚棉花糖同dark chocolate 係面,好高質!!💚芒果熱情果茶 茶香~清新~ 仲有熱情果籽粒粒,好好好好飲

自製墨西哥辣椒醬乳酪雞漢堡
加配薯條

🧡牛油果蟹籽軟殻蟹忌廉意粉 原隻炸軟殻蟹
牛油果蟹籽軟殻蟹忌廉意粉

鮮奶朱古力

💚芒果熱情果茶 茶香~清新~ 仲有熱情果籽粒粒,好好好好飲
芒果熱情果茶

2021-12-03
2021-12-03 419 浏览
🍁平時好少嚟上環呢邊,今日難得經過鴨巴甸街,當然要順便喺呢到搵d好嘢食下啦🤗今日就揀咗間好chill嘅fusion cafe試下😛🍝20cm虎蝦香蒜辣椒忌廉意粉 $188擺碟好有心思,碟邊灑滿辣椒粉😛虎蝦都幾大隻,蝦肉鮮甜又彈牙😋意粉軟硬度適中,意粉沾滿又濃又香嘅醬汁,辣辣地,驚喜滿分呀💯太好味了😍🍔香煎鵝肝配4oz安格斯牛漢堡 $128一上菜就聞到好香😍麵包有烘過,中間夾住鵝肝,安格斯牛,生菜,蕃茄,熟洋蔥,芝士同埋特製醬汁,食落非常滋味🥰鵝肝好肥美,滿口油脂香👍🏻而安格斯牛煎得啱啱好,好juice, 肉味都幾濃,呢個🍔都幾邪惡,正呀😋🔺+$35配🍟及$28或以下🍹🍟薯條 粗薯條,即叫即炸,外脆內淋,都ok🍹火焰火龍果杯野飲打卡一流😛好紅呀😂Earlgreg茶底加上紅火龍果肉,表面仲加咗玫瑰花碎,飲落好清香,好微甜,仲可以食埋火龍果肉😛🍺Draught beer 500ml $88呢隻生啤飲落好清新,好似有少少微甜咁,好飲😍啤酒做緊買二送一,叫兩杯好似抵飲d😝💁🏼‍♀️呢間小店食物相當高質,有驚喜,睇得出好有心思!鋪頭細細間,好鐘意佢個大玻璃窗吧枱位置,感覺好chill,好舒服💜店員都
🍝20cm虎蝦香蒜辣椒忌廉意粉

🍝20cm虎蝦香蒜辣椒忌廉意粉 $188

🍔香煎鵝肝配4oz安格斯牛漢堡 $128

🔺+$35配🍟及$28或以下🍹

🍟薯條
粗薯條,即叫即炸,外脆內淋,都ok

🍹火焰火龍果

🍺Draught beer 500ml $88

💁🏼‍♀️呢間小店食物相當高質,有驚喜,睇得出好有心思!鋪頭細細間,好鐘意佢個大玻璃窗吧枱位置,感覺好chill,好舒服💜店員都幾nice,好細心咁同我地介紹有咩特色菜👍🏻下次要試下呢間小店嘅招牌慢煮西班牙黑毛猪腩🍔

🔸呢間店原來新開冇耐,主打特色漢寶🍔,意粉🍝,沙律🥗,小食🍢及飲品🍹,非常值得一試呀!
2021-12-01
🍝20cm虎蝦香蒜辣椒忌廉意粉
  • 20cm虎蝦香蒜辣椒忌廉意粉
真材實料中環高質漢堡 鵝肝安格斯牛漢堡🍔又嚟到中上環地段食嘢,今次嚟食burger🥰食物質素高質之餘又唔算貴喎~香煎鵝肝安格斯牛漢堡 $128呢個聽到名都覺得好架勢🤓 食材超豐富但又賣得唔算貴 鵝肝真係一大舊好足料好有誠意😍鵝肝香味勁重 煎得啱啱好 外脆內軟!鵝肝啲油香都吸晒落包😍 牛肉厚身多汁 兩個夾埋食都唔會好Heavy~熔岩芝士雙層安格斯牛漢堡 $118睇相都見到好多芝士😂 味道好濃郁 安格斯牛肉都係厚身多汁 食落啖啖肉水牛城雞翼(八件) $68單骨雞翼啱晒啲懶人 醬汁調味酸酸辣辣 好開胃味道幾好😛芒果熱情果茶 $42飲品好足料 好多熱情果果肉🍹 增加個口感 熱情果味比較出眾 呢款嘢飲比較甜凍檸檬柚子茶 $42味道清爽 好開胃 食咗油膩煎炸野呢啲飲就非常適合☺️整體來講覺得呢間舖頭好好啊👍🏻雖然係小店但係都好用心經營 整出嚟嘅burger睇得出好有heart💛 食材嗰啲都好足料又新鮮!一啲都唔馬虎 好值得支持🥳
真材實料中環高質漢堡 鵝肝安格斯牛漢堡🍔

整體來講覺得呢間舖頭好好啊👍🏻
水牛城雞翼
水牛城雞翼
2021-11-28 25 浏览
🍔 香煎鵝肝配4oz安格斯牛漢堡未上枱已經聞到廚房煎到好香嘅鵝肝外型非常適合打卡📸鵝肝煎得岩岩熟 嫩到爆晒油同汁剛好可以濕潤下塊澳洲安格斯牛🥩最緊要加埋芝士好完美🤩入面有生菜蕃茄成個配搭就唔會好膩🦞 櫻花蝦新鮮蜆肉龍蝦汁意粉龍蝦汁味道濃郁用左好多龍蝦同配料去熬製💯意粉嘅韌度都係剛好配上幾大隻又新鮮嘅蜆肉 味道真係好夾🍝🐟 本地新鮮炸魚(半條)薯條配自製他他醬小店推介呢個 Fish & Chips因為佢地堅持唔用冰鮮魚而用新鮮魚肉✨魚係佢地去街市買後人手拆骨👍🏻 好有誠意新鮮盲曹魚柳幾厚肉但食落好嫩鮮味十足不過絕對唔腥🤤而且炸粉非常薄 唔會成口粉同油淋淋自製他他醬汁正常發揮薯條炸得剛好 外非常脆🍟🥭 芒果熱情果梳打味道非常清新 仲食到粒粒熱情果🤤
🍔 香煎鵝肝配4oz安格斯牛漢堡

2021-11-27
櫻花蝦新鮮蜆肉龍蝦汁意粉
本地新鮮炸魚(半條)薯條配自製他他醬
芒果熱情果梳打
主打burger意粉 亦有沙律選擇 食物類型好多亦頗新穎(eg有片皮鴨burger又有少見啲既鵝肝 basic啲既fish chicken beef亦有!) 座位唔多 平日lunchtime都好full~𝑨𝒗𝒐𝒄𝒂𝒅𝒐 𝒔𝒐𝒇𝒕 𝒔𝒉𝒆𝒍𝒍 𝒄𝒓𝒂𝒃 𝒃𝒖𝒓𝒈𝒆𝒓 $128🦀原隻軟殼蟹牛油果漢堡 (𝘸/ 𝘧𝘳𝘪𝘦𝘴 & 𝘥𝘳𝘪𝘯𝘬 +$35)大大隻軟殼蟹 配埋好多片牛油果 賣相幾唔錯🤩 軟殼蟹炸完唔會太油膩/太乾身 尚算厚身食到蟹肉(若果有埋蟹膏就更好!) 麵包烘至微脆 不過太有空氣感有啲唔實在 中間有酸瓜平衡膩感—————————————————————😋 taste? 7.8/10🥳 environment? 7/10🤑 cp value? 7/10🤩 revist? 7.3/10—————————————————————📍 𝒃 𝒄𝒖𝒃𝒆29 Aberdeen Street, Central Hong Kong

🦀原隻軟殼蟹牛油果漢堡
(𝘸/ 𝘧𝘳𝘪𝘦𝘴 & 𝘥𝘳𝘪𝘯𝘬 +$35)

原隻軟殼蟹牛油果漢堡

🤩 revist? 7.3/10
—————————————————————
📍 𝒃 𝒄𝒖𝒃𝒆
原隻軟殼蟹牛油果漢堡
首先多謝 @eatwithbobo 同 @bcube_hk 合作嘅Giveaway 令小弟又有多一餐溫飽先🙇🏻‍♂️🙇🏻‍♂️大恩大德功德無量呀🙏🏻人生第一次中Giveaway(好似係😂)興奮嘅感覺大於一切😂好似抽到lottery 咁😂made my day😎講完自己開心喇係時候講食物😂整體同個體都好高質講真利申冇收錢打鱔稿😂第一個Fish and Chips得到兩老認證好食過出名地方呀貴地方呀CBD中心嗰啲個好食嘅點係佢啲魚真係好新鮮🐟🐟乜鬼野食到條魚喺個口游緊呢啲廢話我係唔會講嘅🤣我淨係想講個脆皮嘅厚度啱啱好,咬落去就碎,個魚皮又唔會醃得太咸,魚皮亦都唔痴刀嘅同時個魚又香又鮮又入口即溶唔會太肥好多膏又唔會太實咬完成口渣而係有口感之餘又舒服嘅texture傻條就唔講啦😂炸得香脆幾好食囉😂我少食薯條跟住到兩個漢堡嘞平時食漢堡就最忌澩繆呢個牛堡好嘅地方就在於佢啲肉汁唔會多到fili fele搞到個包濕曬成手都係咁而個肉又夠香,個牛味同個油香balance得好好,入口個醬又係重口但舒服,成件事係夾嘅另外我影到黑mee掹嗰個叫泡菜豬腩漢堡😂😂😂😂😂😂😂sor真係盡左力唔識影😂聽講係招牌菜真係失禮

人生第一次中Giveaway(好似係😂)
興奮嘅感覺大於一切😂

傻條就唔講啦😂炸得香脆幾好食囉😂
我少食薯條

跟住到兩個漢堡嘞
平時食漢堡就最忌澩繆

另外我影到黑mee掹嗰個叫泡菜豬腩漢堡😂😂😂😂😂😂😂sor真係盡左力唔識影😂聽講係招牌菜真係失禮曬
其實我覺得真心好食
佢個五花腩厚切拎去燒,個肉燒得鬆化到搵叉都刮得甩,犀利。入口嗰個炭香首先衝擊,然後咬多兩啖個豬腩肉嘅肉香同埋油香個滿足感就帶出嚟,跟住仲有個醬嘅味道衝出嚟夾左個肉味,完成呢個爆炸之後仲有個泡菜嘅酸辣去收尾清返個口,一絕呀👍🏻👍🏻👍🏻

個酒佢地用法國嘅😂我第一次飲咁少層次嘅法國酒,但係佢同個包真係異常夾😂嗰種直率同兩個漢堡嘅佬味相映成趣😂姐係你有冇見過大排檔會有呀叔著tuxedo 品住酒去食😂

總結嚟講真係抵食好食同埋會搵人去食😂淨係個fish and chips都抵曬👍🏻
2021-10-26 91 浏览
『Burger高質又抵食,望住窗景好愜意』近排聽到好多人推介呢間餐廳嘅burger,果然好有驚喜!餐廳位於PMQ附近,位置唔多勝在樓底夠高感覺唔會太過嘈吵,呢d天氣坐係窗口位仲零舍舒服添推介 🥢香煎鵝肝配4Oz安格斯牛漢堡 🥢慢煮片皮鴨薯條 ————————————————————►香煎鵝肝配4Oz安格斯牛漢堡(HKD128) | 4/5CP Value超高!包體烘烤得酥脆可口充滿牛油香味,中間夾住細細塊鵝肝,肥美油潤。牛肉厚身多汁,肉味都算幾濃郁啊~加多$35仲有薯條同飲品添!►慢煮片皮鴨薯條(HKD78) | 3.5/5薯條上面鋪左一層烤鴨肉,雖然唔係真嘅片皮鴨,食落味道都好濃,同薯條又幾夾~►牛肝菌松露忌廉意粉(HKD138) | 3/5牛肝菌的味道好突出,意粉質地係偏䏰身的~
『Burger高質又抵食,望住窗景好愜意』

推介 🥢香煎鵝肝配4Oz安格斯牛漢堡 🥢慢煮片皮鴨薯條
————————————————————
►香煎鵝肝配4Oz安格斯牛漢堡(HKD128) | 4/5

►慢煮片皮鴨薯條(HKD78) | 3.5/5

►牛肝菌松露忌廉意粉(HKD138) | 3/5
牛肝菌的味道好突出,意粉質地係偏䏰身的~
在上環前往PMQ 必經過一條奪命斜路而2旁坐落了 不少小店其中一家裝修走工業風的西餐廳 門口餐廳菜單款式特別大部分都屬於自家製的菜式便入內品嘗。。餐廳雖小 但五臟俱全餐牌種類繁多 也有啤酒另外 會留意到 店內一角有不少自家製醬汁 醃料。。🐷慢煮西班牙黑毛豬腩泡菜漢堡新式的漢堡 用上一塊西班牙豬腩肉當肉餡慢煮後的豬腩 肉鬆軟 配上醬汁 非常合適為此 好奇問了店員 醬汁製作店員大方講解獨門秘方以秘製豉油汁腌製8小時,使腩肉充滿油香另外再配上自家製泡菜 甜甜酸酸解油膩一流,最佳拍檔大愛🍔。。當天下單菜式包括🦞南非青龍蝦(半隻)配自製龍蝦濃汁意粉必推❕❕龍蝦意粉媲美五星級酒店意粉上台已經傳出陣陣燒龍蝦的香味龍蝦肉新鮮彈牙 而半隻龍蝦表面上有魚籽 炒香蔬菜 戲肉藏在醬汁內 醬汁是自製龍蝦汁特濃的鮮龍蝦味 拌軟硬適中的意粉意粉沾滿龍蝦汁!如果多配上一塊麵包 可以沾剩低的龍蝦汁 那就完美。。🦐鮮炸蝦餅手打鮮蝦餅 是店員推薦最愛其特製醬汁 以辣雞醬,番茄醬,泰式辣醬 種混合吃用前撈勻 味道配搭鮮蝦餅沒違和感甜酸辣 3味 很突出 非常特別
在上環前往PMQ 必經過一條奪命斜路

為此 好奇問了店員 醬汁製作
店員大方講解獨門秘方
以秘製豉油汁腌製8小時,使腩肉充滿油香
另外再配上自家製泡菜 甜甜酸酸
解油膩一流,最佳拍檔
大愛🍔

龍蝦肉新鮮彈牙
而半隻龍蝦表面上有魚籽 炒香蔬菜
戲肉藏在醬汁內 醬汁是自製龍蝦汁
特濃的鮮龍蝦味 拌軟硬適中的意粉
意粉沾滿龍蝦汁!
如果多配上一塊麵包
可以沾剩低的龍蝦汁 那就完美

🦐鮮炸蝦餅
手打鮮蝦餅 是店員推薦
最愛其特製醬汁
以辣雞醬,番茄醬,泰式辣醬 種混合
吃用前撈勻 味道配搭鮮蝦餅沒違和感
甜酸辣 3味 很突出 非常特別

Looking for a nice lunch/dinner place in Central/Sheung wan area? Check out BCube - located right on Aberdeen Street! I love the petit interior design, it’s quite cozy. Also, seats are limited so do book in advance if you are going to go! Most of all, the food taste fresh and delicious 😍 fell in love with their fish and chips. Definitely recommend if you’re around the area 👍🏻🌟🐟 Local Fish and Chips ($118) - quality fish and chips in HK is hard to come by, so I was surprised how BCube’s fish and

🌟🐟 Local Fish and Chips ($118) - quality fish and chips in HK is hard to come by, so I was surprised how BCube’s fish and chips tasted amazing 🤩 they fry local fresh fish and was not too oily which was amazing. Super flaky posterior and soft interior, def coming back for this. Served with their homemade tartar sauce and fries 🍟

🌟🍔 Pan Sealed Foie Gras with 40oz Angus Beef ($129) - look at the size of this 👀 the combination of Foie gras and Angus beef was a nice mix! I also loved how they toasted the bun which is a nice plus! This burger was very flavourful, and it is one of their signature dish!

🍟 Parmesan Cheese Truffle Fries with Truffle Mayo ($68) - didn’t quite taste the truffle in the fries, the truffle was more apparent with the truffle Mayo. But overall love how they didn’t drenched the fries with cheese, it was just enough to have a nice Parmesan 🧀 taste and not sog the fries 😍

🍹 Beets Lemonade Soda ($42)

🍹 Mango Passionfruit Soda ($42)
"𝐼’𝑑 𝑚𝑢𝑐ℎ 𝑟𝑎𝑡ℎ𝑒𝑟 ℎ𝑎𝑛𝑔 𝑖𝑛 𝑎 𝑐𝑎𝑓𝑒."今次同大家來到位於上環嘅 B cube 😍雖然餐廳位於斜路上 要行大斜路上去🙈但係十分值得啊 當係做下運動消耗卡路里迎接豐富的一餐😋食完嘅滿足感大過身體嘅疲勞感☺️餐廳環境舒適 光線十足而且採用開放式廚房🧑🏼‍🍳👩🏽‍🍳除左令餐廳充滿食物嘅香味外 大大提升了空間感 比客人有個喘息空間 品嚐咖啡☕️ 放鬆一下😌我覺得最正嘅條街有好多外國人真係好似去左外國一樣😍😍冇得去旅行唔緊要 過來同我一齊ff啦😂😂———————————————————————————〖 自製龍蝦濃汁新鮮蜆肉意粉🦞〗💰158依個意粉充滿驚喜啊❗️龍蝦汁味道香濃 撲鼻而來🥳已經忍唔住流緊口水除左creamy 多汁外仲有少少辣味 更有刺激 提升了一個層次😚另外意粉大碟足料蜆肉超大粒 勁鮮甜🤩伴碟仲有超大量配菜翠肉瓜 番茄 椰菜頭等食落更豐富😋〖 熔岩芝士雙層安格斯牛漢堡🍔〗💰118依個burger 好難食唔好誤會啊❗️ 我係指好難進食因為真係好大份 嗰口細少少都要啲技巧去食😂絕對係真。巨無霸😍😍😍味道方面如果100分滿分我會比AA+ 因為真係好好食🥰最正嘅當然係邪

今次同大家來到位於上環嘅 B cube 😍

〖 熔岩芝士雙層安格斯牛漢堡🍔〗💰118
依個burger 好難食
唔好誤會啊❗️ 我係指好難進食
因為真係好大份 嗰口細少少都要啲技巧去食😂
絕對係真。巨無霸😍😍😍
味道方面如果100分滿分

依杯就偏fruity 帶有一點果香😚
奶泡厚度適中
口感不錯🥰

———————————————————————————

評分🌟(10分最高💯)
價錢💰: 7/10

⏰ 𝗠𝗼𝗻 : 𝗢𝗙𝗙
⏰ 𝗧𝘂𝗲-𝗦𝘂𝗻: 𝟭𝟭:𝟬𝟬-𝟮𝟮:𝟬𝟬
☎️ 𝟲𝟲𝟴𝟵 𝟴𝟲𝟲𝟬

午餐
依間位於中環PMQ附近既小店主打burger,仲有意粉,沙律同其他小食選擇,老闆好年輕之餘仲好親力親為,用心烹調同介紹食物,好值得支持!🤍🍽慢煮西班牙黑毛豬腩泡菜漢堡($128)慢煮八小時既黑毛豬入口超軟腍!再配上自家製既醬汁,味道好似韓式燒肉醬咁,令到黑毛豬食落去更加入味,但又吾會好咸,而且黑毛豬配味道帶酸辣既泡菜食好夾!!香煎鵝肝配安格斯牛漢堡($128)鵝肝都幾細塊,不過入口帶油脂香口感細嫩,安格斯牛煎得岩岩好,配半溶芝士,蕃茄,生菜同酸瓜食,麵包有預先烘過所以食落去外脆內軟,雖然都好食但黑毛豬burger會比較有驚喜😝水牛城雞翼($68)雞翼炸得勁脆!而平時食水牛城雞翼會好怕太酸,佢既酸辣味岩岩好好推薦😍巴馬臣芝士黑松露薯條($68)薯條既份量好多而且充滿松露香,額外仲有配黑松露蛋黃醬,味道好濃郁,吾夠仲可以再添加,吾洗驚吾夠點😛

慢煮西班牙黑毛豬腩泡菜漢堡($128)

香煎鵝肝配安格斯牛漢堡($128)

水牛城雞翼($68)

巴馬臣芝士黑松露薯條($68)
2021-10-14
2021-10-14 37 浏览
❀ B Cube #上環 ❀❗多款特色fusion漢堡包❗——————————————————喺PMQ附近,鋪面唔係好大,但乾淨企理,仲可以望到廚房製作嘅過程,係晏晝一個人靜靜地chill下嘅好地方☺️主打漢堡包同意粉,當中最吸引嘅絕對係多種特色嘅fusion漢堡包,包括片皮鴨、泡菜黑毛豬等等🍔。.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ 慢煮西班牙黑毛豬泡菜漢堡 $108 (4/5)有成150g西班牙黑毛豬🐷超足料!肥瘦分布恰到好處,每塊都好腍又深透住香口嘅油脂。黑毛豬本身用上秘製醬汁醃製,甜甜地唔錯。最特別係加上咗泡菜,酸酸辣辣,味道豐富。不過齋食啲餡就會鹹咗啲,一定要連埋成個包一齊食!好在個包都幾厚又鬆軟,似brochie,不俗!.☞ 香煎鵝肝配安格斯牛漢堡 $128 (3.7/5)足足有4oz🐮內裏依然係粉嫩色,生熟程度控制得唔錯,不過我覺得可以juicy少少,而家略嫌有啲啲散。至於鵝肝就非常之香,不過未至於入口即溶。呢個配搭相對上,味道驚喜相對冇咁大。.☞ 薯條 & $28飲品 加$19用上厚切薯條🍟即叫即炸,正正常常。另外包$28或以下嘅飲品,我哋揀咗杯芒果熱情果梳打,原價$42,所以要加番$14。味
❀ B Cube #上環 ❀
❗多款特色fusion漢堡包❗
——————————————————

✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞ 慢煮西班牙黑毛豬泡菜漢堡 $108 (4/5)
有成150g西班牙黑毛豬🐷超足料!
肥瘦分布恰到好處,每塊都好腍又深透住香口嘅油脂。
黑毛豬本身用上秘製醬汁醃製,甜甜地唔錯。
最特別係加上咗泡菜,酸酸辣辣,味道豐富。
不過齋食啲餡就會鹹咗啲,一定要連埋成個包一齊食!
好在個包都幾厚又鬆軟,似brochie,不俗!
☞ 香煎鵝肝配安格斯牛漢堡 $128 (3.7/5)
至於鵝肝就非常之香,不過未至於入口即溶。
呢個配搭相對上,味道驚喜相對冇咁大。

☞ 薯條 & $28飲品 加$19
用上厚切薯條🍟即叫即炸,正正常常。
味道就正正常常啦,都算清涼又唔會過甜。

——————————————————
✨整體味道: 3.8/5
✨環境裝修: 3.5/5
✨服務態度: 3.5/5
✨性價比: 3.7/5
✨再訪興趣: 3/5
💞整體來講
環境唔算特別出眾,但勝在坐得舒適,自己一個人嘆吓都唔錯。特別在於有多種款式嘅漢堡包選擇,而且夠晒足料,味道又不錯,鍾意漢堡包嘅可以嚟試吓😆。
2021-10-12 36 浏览
最近經過上環,一定會去B cube。一間小店,由年輕人主理。食物質數不錯,味道有驚喜。飲品:芒果熱情果梳打 甜菜檸檬梳打咁熱嘅天氣,坐低有杯小酸嘅飲品,舒服舒服。今晚點了:1)牛油果軟殻蟹漢堡 每次必點 漢堡有烤過 配原隻軟殻蟹、牛油果 賣相吸引 軟殻蟹很惹味配漢堡 很好吃2) 烤南瓜黑醋沙律 南瓜甜甜 黑醋+ 沙律菜 清新之選3)烤龍蝦忌廉意粉 龍蝦肉質結實,新鮮 意粉生熟恰到好處 口感剛熟 ,煙靭有彈性 少數餐廳煮意粉能有嘅質數 和朋友係爭住食朋友很愛海鲜和鵝肝訂坐時特別詢問有否供應多謝主廚特別預備secret menu4)鵝肝多士 兩面煎得香噴噴 外脆內軟 滿滿鵝油味道 配多士 美味膽固醇5)香煎大蝦 新鮮大蝦、肉質爽口 Juicy 不乾 ,還算滿意總結:B cube 會係我同不同朋友嘅飯堂大家經過可以試吓。
最近經過上環,一定會去B cube。
一間小店,由年輕人主理。
食物質數不錯,味道有驚喜。

飲品:芒果熱情果梳打
甜菜檸檬梳打

咁熱嘅天氣,
坐低有杯小酸嘅飲品,
舒服舒服。

今晚點了:
1)牛油果軟殻蟹漢堡
每次必點
漢堡有烤過
配原隻軟殻蟹、牛油果
賣相吸引

清新之選

3)烤龍蝦忌廉意粉
龍蝦肉質結實,新鮮
意粉生熟恰到好處
口感剛熟 ,煙靭有彈性
少數餐廳煮意粉能有嘅質數

配多士
美味膽固醇

5)香煎大蝦
新鮮大蝦、肉質爽口
Juicy 不乾 ,還算滿意

總結:

B cube 會係我同不同朋友嘅飯堂
大家經過可以試吓。

2021-10-11
1K
2021-10-12 38 浏览
今次黎到位於中環鴨巴甸街既 B CUBE~~餐廳裝修走簡約工業風,店面不大但環境乾淨舒服❤️❤️餐廳主打多款特色小食同主食,招牌包括片皮鴨漢堡同慢煮西班牙黑毛豬腩泡菜漢堡等😋😋🦞南非青龍蝦(半隻)配自製龍蝦濃汁意粉 $218✨呢個意粉都係佢地招牌之一🌟🌟龍蝦口感爽彈,意粉軟硬適中,好掛汁入味!!個龍蝦汁仲係佢地自家調製,味道啱啱好~唔會過鹹之餘,仲好香龍蝦既鮮味!必試👍🏻👍🏻🍔熔岩芝士雙層安格斯牛漢堡 $118✨burger賣相吸引,內餡有兩塊牛肉、芝士、蕃茄、生菜同醃洋蔥等,好豐富!!安格斯牛肉好有牛味,肉質軟腍好juicy🤤🤤份量真係好多,一啖咬落去超滿足~~🍤鮮炸蝦餅(8件) $78✨擺盤好精緻,仲有沙律菜做伴碟~~蝦餅炸得好香脆,外脆內軟!蘸埋秘製醬汁,酸酸辣辣好開胃😋😋飲品方面,我地叫左柚子梳打同凍芒果熱情果茶🍹🍹柚子梳打味道好fresh,帶甜甜既柚子香~~凍芒果熱情果茶都唔錯!芒果同熱情果味好濃郁,唔會死甜,仲好解渴❤️❤️
今次黎到位於中環鴨巴甸街既 B CUBE~~
餐廳裝修走簡約工業風,店面不大但環境乾淨舒服❤️❤️

🦞南非青龍蝦(半隻)配自製龍蝦濃汁意粉 $218✨
呢個意粉都係佢地招牌之一🌟🌟
龍蝦口感爽彈,意粉軟硬適中,好掛汁入味!!

🍔熔岩芝士雙層安格斯牛漢堡 $118✨
安格斯牛肉好有牛味,肉質軟腍好juicy🤤🤤
份量真係好多,一啖咬落去超滿足~~

🍤鮮炸蝦餅(8件) $78✨
擺盤好精緻,仲有沙律菜做伴碟~~
蝦餅炸得好香脆,外脆內軟!蘸埋秘製醬汁,酸酸辣辣好開胃😋😋

飲品方面,我地叫左柚子梳打同凍芒果熱情果茶🍹🍹
柚子梳打味道好fresh,帶甜甜既柚子香~~
2021-10-09 97 浏览
在上環一帶一向是咖啡店雲集的地方,所以一有時間也會過去打卡一下,這次去了一家位於鴨巴甸街的B Cube,店舖環境簡潔明亮,環境雖然不太大,但很舒適涼快。餐廳以吃漢堡包為主,另有特色小食、甜品及飲品供應🙈。-💥慢煮西班牙黑毛豬肺泡菜漢堡 HKD$108這個漢堡份量十足,豬肺口感煙韌,與泡菜挺配合的。這個可以轉套餐,加HKD$35就有薯條和飲品😆。想飲其他飲品也可以的,過了HKD$28的飲品只需補差價。-💥迷你巴斯克芝士蛋糕 HKD$28,這個是迷版本,賣相精緻小巧。細細件點到即止,不用怕吃不完。熱辣辣吃味道很香,芝士味道濃郁,而且帶點焦香味😋。-💥熱鮮奶咖啡 HKD$40 / 凍美式咖啡 HKD$12,咖啡飲品有套餐升級價。兩杯咖啡飲品味道也很濃郁,而且不會感到酸😚,熱鮮幼咖啡口感幼滑。-💥火焰火龍果 HKD$48,這杯飲品顏色吸睛,面頭還有滿滿的果肉。飲品味道清甜,有果肉所以口感豐富。在這個悶熱的天氣飲,給人一種透心涼的感覺😆。-

💥迷你巴斯克芝士蛋糕 HKD$28,這個是迷

2021-09-29