2024-04-09 23 浏览
將牛角包🥐轉換成牛角波·顏值爆錶係K11 ikea食愚人節既蕃茄炒蛋,見到e間原本係muses既牛角波波搬左黎 art e邊,順手試下🔸青檸慕斯達克瓦兹撻慕絲撻用上水果及堅果作主調,青檸既酸甜為撻底帶左清新既甜味,中間係白朱古碎同青檸慕絲,最尾仲冇蛋糕中和下青檸既味道,而且餐廳撻類既外觀非常吸晴,令視覺、味覺獲得同步享受😎🔸伯爵茶芒果牛角波係香港首創「鹹甜點藝術品」法式可頌夾心球,店員好貼心叫我番去用焗爐焗番熱5mins會更加脆口,伯爵茶係蛋糕質地,香味濃郁,配埋酸酸甜甜既芒果,又好夾
將牛角包🥐轉換成牛角波·顏值爆錶

🔸青檸慕斯達克瓦兹撻

🔸伯爵茶芒果牛角波

吃過晚飯後,亞仔話要帶我去K-11逛逛街,吃個甜品喎!😉原來連《Arte by Padaria》都登陸左K11藝術館, 甜品除左要整得好食,仲要有藝術美😌就像亞仔給我挑選的這個甜品➡️【The Only One 唯一的愛】法式反烤蘋果杏仁撻,上面大大朵朱古力玫瑰花,齋睇就已經夠晒浪漫😍 ,柔軟果凍包著香甜美味的蘋果,最下層是酥脆批底,吃出滿滿的幸福感😋亞仔自己就選了外層用上脆皮牛奶朱古力包圍著的《榛子朱古力迷你蛋糕》,帶有濃郁堅果香氣,再以金箔點綴,精緻又吸睛😉
吃過晚飯後,亞仔話要帶我去K-11逛逛街,吃個甜品喎!😉

2024-04-03
2024-04-05 36 浏览
早前經過K11購物藝術館 Art Mall,發現原來Arte by Padaria已經由K11 Musea搬了過來😆上次吃了法式可頌夾心球,覺得不錯🙌🏻這次試了他們全新推出的創意慕絲撻系列,慕絲撻系列用上多種極受歡迎的水果及堅果作主調,每款也造型精緻,各有特色❤️🔎 藍莓杏仁慕斯撻($58)大量藍莓🫐在撻面上,中間還有藍莓醬👅配上酥脆的杏仁餅底,口感豐富😋🔎 青檸慕斯達克瓦兹撻($58) 造形漂亮💕青檸慕斯酸酸甜甜,整體感覺清新。

上次吃了法式可頌夾心球,覺得不錯🙌🏻
這次試了他們全新推出的創意慕絲撻系列,

🔎 藍莓杏仁慕斯撻($58)
大量藍莓🫐在撻面上,
中間還有藍莓醬👅
配上酥脆的杏仁餅底,
口感豐富😋

🔎 青檸慕斯達克瓦兹撻($58)
造形漂亮💕
青檸慕斯酸酸甜甜,
整體感覺清新。
2024-04-05 28 浏览
同朋友係k11 artmall行行下街本身係想去同層嘅宜家傢俬行吓食吓雪糕同埋肉丸點知經過見到佢哋嘅曲奇好靚忍唔住過去買咗兩三塊嚟食食過覺得好好味,本身諗住行返轉頭再買多兩塊返屋企見到佢哋雪櫃度,原來仲有蛋糕其實每年屋企人生日都會搵啲特別嘅蛋糕見到佢哋有燒乳豬蛋糕好得意呀細細個,夠我哋一家幾口問咗店員由於製作需時訂蛋糕,最好早三幾日佢哋嘅嘢食好吸睛已經諗住嚟緊六月媽咪生日嘅時候訂返個燒乳豬仔蛋糕而家佢哋開業期間仲有優惠Follow 社交平台可以有現金扣減
同朋友係k11 artmall行行下街
本身係想去同層嘅宜家傢俬行吓
食吓雪糕同埋肉丸

點知經過見到佢哋嘅曲奇好靚
忍唔住過去買咗兩三塊嚟食

食過覺得好好味,
本身諗住行返轉頭再買多兩塊返屋企
見到佢哋雪櫃度,原來仲有蛋糕

其實每年屋企人生日都會搵啲特別嘅蛋糕
見到佢哋有燒乳豬蛋糕好得意呀
細細個,夠我哋一家幾口
問咗店員由於製作需時
訂蛋糕,最好早三幾日
佢哋嘅嘢食好吸睛
已經諗住嚟緊六月媽咪生日嘅時候
訂返個燒乳豬仔蛋糕

而家佢哋開業期間仲有優惠
Follow 社交平台可以有現金扣減
外卖自取
總有幾日想食甜☺️😂經過k11 art mall 見到有一家甜品新開 👉🏻 Arte by Padaria佢哋嘅甜點淨係睇都已經係好靚 😍 賣來極度精緻 除咗甜品之外仲有曲奇餅及法式可頌夾心球( 全港首創 👍🏽)我揀咗一款甜品 🍮 焦糖合桃慕絲撻 $58同埋一個夾心球 🌈 紅絲絨杏仁可頌球 $38✅ 焦糖合桃慕絲撻 - 呢入邊有勁多合桃 每一啖包含咗慕絲卡同埋合桃口感好正 🤭 甜度嚟講呢係適中嘅唔會超甜 💯✅ 紅絲絨杏仁可頌球 軟綿綿煙煙韌韌嘅質地好好食,都係第一次食到呢個質地甜品而且佢呢個唔甜嘅,清清地好食👍🏽Arte by Padaria📍k11 art mall B2F #尖沙咀美食 #k11artmall #尖沙咀甜品店 #尖沙咀蛋糕店 #散水餅
總有幾日想食甜☺️😂
佢哋嘅甜點淨係睇都已經係好靚 😍 賣來極度精緻
除咗甜品之外仲有曲奇餅及法式可頌夾心球( 全港首創 👍🏽)

我揀咗一款甜品 🍮 焦糖合桃慕絲撻 $58
同埋一個夾心球 🌈 紅絲絨杏仁可頌球 $38

✅ 焦糖合桃慕絲撻 - 呢入邊有勁多合桃
每一啖包含咗慕絲卡同埋合桃口感好正 🤭
甜度嚟講呢係適中嘅唔會超甜 💯

✅ 紅絲絨杏仁可頌球
軟綿綿煙煙韌韌嘅質地好好食,都係第一次食到呢個質地甜品
而且佢呢個唔甜嘅,清清地好食👍🏽

2024-04-04 25 浏览
經過K-11 Art Mall👣原來Arte by Padaria系到開左Arte by Padaria甜品款式勁多唔同選擇🤭法式可頌夾心球☄️創意慕絲撻系列🥧創意曲奇系列🍪選擇困難症即刻發作🥧創意慕絲撻系列法式甜點風格裝飾✨每款慕絲撻外型都🈶獨特既美感🤩無論系眼球或者味蕾都大大感受到🈵足💜仲有6️⃣款口味㨂🫣真系款款都好吸引呀❗️🍪創意曲奇系列每款曲奇都加入左2至3種唔同口感既餡料👍🏻而且造型系特厚特大❗️將曲奇既邪惡度升級😈沖擊味蕾感💥仲🈶8款口味👅問你點抉擇😬☄️法式可頌夾心球香港首創「鹹甜點藝術品」一定要買返件藝術品返去嘆啦😋鹹味甜味都🈶齊👅總有適合自己的味道㨂得到

Arte by Padaria甜品款式勁多唔同選擇🤭

🥧創意慕絲撻系列

🍪創意曲奇系列

☄️法式可頌夾心球
香港首創「鹹甜點藝術品」一定要買返件藝術品返去嘆啦😋
鹹味甜味都🈶齊👅總有適合自己的味道㨂得到
今日途經尖沙咀工作,見到Arte by Padaria係K11 Art Mall開左新店,之前食過佢哋嘅牛角波,非常好食😋最近仲推出左新產品,新出咗好多水果撻同曲奇,即刻買嚟支持吓先🫰🏻😆 ✨今次選咗以下食品✨🌟藍莓🫐杏仁慕絲撻🌟士多啤梨🍓杏仁慕絲撻面層鋪滿大大粒又數量多的藍莓🫐及士多啤梨🍓,撻的中間用左慕絲蛋糕,外層用上藍莓味及士多啤梨🍓味嘅朱古力,最後用左杏仁做餅底,清新又口感層次豐富,滋味滿分💯

✨今次選咗以下食品✨
🌟藍莓🫐杏仁慕絲撻
🌟士多啤梨🍓杏仁慕絲撻

2024-04-01
2024-04-03 23 浏览
今日約左朋友係K11 artmall見面,後來經過呢間好吸睛嘅位就埋去望望,後來睇menu決定要兩個cookie。第一個味就係strawberry and macadamia cookie,第二個就係strawberry cream cheese red velvet cookie。兩個都屬於好大件嘅cookie,好香濃,我兩個都選strawberry味就知我係strawberry迷啦!兩隻嘅味道我都覺得調配得好好,配料唔會搶咗大家嘅味道,反而係令到每一個味道更加突出!
經過K11 Artmall B2層,竟然發現「Arte by Padaria」係尖沙咀開左分店!開心發現因為好近尖東站西鐵出入口,收工買甜品考敬老婆就更加方便喇👍🏻佢地除左主打各款造型或者迷你蛋糕 、全手工曲奇之外,仲有新奇有趣既「法式可頌夾心球」,球型既外表係充滿牛油香氣,鬆脆既可頌酥皮、內裡配搭唔同口味既鹹甜夾心餡料,而核心係軟綿綿瑪德蓮的蛋糕今次試左兩款一反傳統「鹹味甜品 」:🍰 蝦醬蛋糕配夾心肉鬆可頌皮係紅絲絨既顏色,切開後見到糕體濕潤軟綿,散發微微蝦醬香氣,咬落蛋糕鹹香,仲有金黃鬆綿的肉鬆🍰 芝士蛋糕 夾心配卡邦尼煙肉帶有牛角包烘焙後啡色外表,一層層好似木頭既紋理,中間以紅色相間。試下搣開一半,芝士蛋糕被卡邦尼醬汁包裹住,煙肉一陣煙薰過既脂香同卡邦尼「白汁」混合,遇上芝士味蛋糕,竟然有食緊西餐意粉既感覺,玩味十足😆當日仲見到以假亂真的乳豬造型蛋糕,除了滿足味覺,款款甜品精美到有如藝術品一樣,咁有創意,難怪有咁多人幫襯啦😌

今次試左兩款一反傳統「鹹味甜品 」:

🍰 蝦醬蛋糕配夾心肉鬆

🍰 芝士蛋糕 夾心配卡邦尼煙肉

2024-03-30
  • 蝦醬蛋糕配夾心肉鬆
  • 芝士蛋糕夾心配卡邦尼煙肉
2024-03-29 25 浏览
我地今日係K11 artmall見到有arte by padaria嘅kiosk,後來問店員先知原來由k11 musea個邊搬到過來。之前一直都已經想食佢地嘅法式可頌夾心球,因為外型好得意!今次揀左兩個味道:red velvet and almond crossaint ball同matcha and red bean crossaint ball。外表好美就當然啦,但原來味道都好好食!外皮酥脆,真係食緊crossaint咁樣,入面嘅餡亦都夠濃味,又唔會過甜!
2024-03-29 154 浏览
回家途中,經過藝術館K-11 Art Mall,見到Arte by Padaria的甜品彼為特別,忍唔住買了回家吃。 Arte by Padaria選擇款式蠻多,包括:創意慕絲撻系列、創意曲奇系列、法式可頌夾心球…等等。 創意慕絲撻系列賣相非常吸精,用上多種受歡迎的水果及堅果作主調,配搭出多款不同的口味。創意曲奇系列造型,特厚特大塊,每款均加入了2至3款不同味道的餡料,是味覺的享受。而法式可頌夾心球,波波款式,有鹹有甜,每個都具有多重層次。 😋是日選擇:1️⃣熱情果杏仁慕絲撻🍽酸甜的熱情果,濃郁杏仁,慕絲柔軟順滑,甜而不膩。2️⃣焦糖合桃慕絲撻🍽焦糖香甜,粒粒合桃,酥脆餅底,帶來豐富的層次。

😋是日選擇:
1️⃣熱情果杏仁慕絲撻
🍽酸甜的熱情果,濃郁杏仁,慕絲柔軟順滑,甜而不膩。
2️⃣焦糖合桃慕絲撻
🍽焦糖香甜,粒粒合桃,酥脆餅底,帶來豐富的層次。
2024-03-26
5 分钟 (外卖自取)
其他
2024-03-29 16 浏览
Arte by Padaria登陸藝術館K-11 Art Mall,繼上次法式可頌夾心球後,今次黎就試下佢全新推出創意慕絲撻系列,用上多種極受歡迎嘅水果及堅果作主調,6款口味以「浪漫」的法式甜點風格裝飾,各有其獨特美感,令視覺、味覺獲得同步享受!我地今次試左🫐藍莓杏仁慕斯撻🍓士多啤梨杏仁慕斯撻酸酸甜甜嘅藍莓同士多啤梨在配搭香滑慕斯蛋糕,外面包着香濃朱古力🍫同杏仁嘅酥脆餅底,口感層次相當豐富🤤同樣都係甜品控嘅你一定唔可以錯過💓當然,店舖仍然有不少得主打香港首創「鹹甜點藝術品」法式可頌夾心球、各款造型或迷你蛋糕 ,以及全手工曲奇繼續於店中發售,總有一款啱你口味😋

我地今次試左
🫐藍莓杏仁慕斯撻