2011-10-18
上星期同朋友慶祝生日, 有藉口可以再去蘋果綠嘞! 次次想食都淨係得返6:30個場, 好彩今次俾我訂到8:30, 不過去到都要等, 門口姐姐話正式入座時間係9點喎. 坐低之後有人問你要凍水定暖水, 好細心, 睇左一輪餐牌之後叫左以下美食, 蜜糖烤雞翼 – 一客有八隻, 冇咩特別西班牙火腿薄餅 – 呢個推介,用一個長方大木砧板上菜但其實唔會好飽肚, 因為個薄餅係薄脆餅底+超薄哈蜜瓜(細心d先食到因為真係勁薄)+ 西班牙火腿, 上面有火箭菜同芝士, 好好味.凱撒沙律+雞肉(另外加錢) - 十分抵食, 一大盆人多都夠分, 沙律菜又夠新鮮不過冇我最愛既麵包粒; 反而跟嗰個香蕉合桃蛋糕就麻麻啦, dan ryan好食好多, 免費奉送的就不能太要求, 但下次可以唔使加(蛋糕是落單時要求至有, 因為不要浪費食物云云, 不過如果好食的話又點會浪費呢…)特式焗薯皮 – 配料夠多欣賞她用新鮮的番茄粒, 但墊底的炸雲吞皮唔脆牛油果配脆片 – 普通carbonara + 蜆(另外加錢) – 我諗黎過applygreen既人都知呢個意粉好出名, 係必叫項目, 極力推介之選, 一定要襯熱食, 唔係要黏埋一舊盲
蜜糖烤雞翼 – 一客有八隻, 冇咩特別
牛油果配脆片 – 普通
carbonara + 蜆(另外加錢) – 我諗黎過applygreen既人都知呢個意粉好出名, 係必叫項目, 極力推介之選, 一定要襯熱食, 唔係要黏埋一舊盲; 遺憾係蒜蓉包唔係脆既, 扣小小分.
明太子意粉+煙肉(另外加錢) – 我第一次食呢個意粉就係applegreen, 至此之後就愛上呢個美食, 入口咸香, 喜歡濃味既人一定啱哂.
整體服務幾好, 不時會自動加水, 最緊要價錢唔貴, 除開都係百幾蚊位. 但係同旺角分店有個共通點就係勁嘈, 要大聲d講野先聽到, 第一個位講但坐第四個位已經聽唔到(同一排), 所以呢到只適合一班人黎食野, 唔好諗住談心. 仲有呢度要收$50 cut餅費但係只係放低d餐具唔會同你分 (可能係我諗多左><)
不過我都會繼續幫襯!