2025-04-11
男朋友知我鍾意食韓國嘢,今日特登帶我去咗e間經常爆場嘅地道韓國餐廳試下,環境好舒服,餐廳咁啱又坐滿人,但都唔會覺得好迫,枱與枱之間好有空間,又好有氣氛😎一開始嘅五款前菜已經好高質,每款都各有特色!我特別鍾意個年糕,口感煙韌調味都好好🍡,韓國前菜真係唔簡單🙌🏻✨泡菜煎餅:餅底夠哂厚,勁多泡菜🥬,煎到外層微焦香脆,內裏軟糯可口,上面仲加咗一層熔化嘅芝士🧀,沾少少醬汁,好有韓式風味醬油炸雞🍗:雞肉炸得外皮酥脆,內裏嫩滑多汁🍗,醬油汁甜鹹啱啱好,帶點蒜香又惹味,份量夠晒我同男友share🫶🏻燉排骨湯:見到新餐牌推介即刻試下,湯濃郁得黎唔油膩🍲,排骨燉到肉軟腍脫骨,入口即化,湯裏仲有薯仔🥔同大豆芽,吸晒湯汁嘅精華,暖笠笠好滋味。最貼心係OPPA會過嚟幫手剪排骨✂️,剪成細細件方便食,服務同食物質素都👍🏻 ,下次再試埋其他嘢🤭🤭