2022-09-29
餐廳空間感都幾大,每張枱都好闊落。餐廳行工業style,牆身以紅磚為主加啲音樂唱片做裝飾,環境都幾舒適。Daily Fresh Oyster ($78/2)好耐冇食生蠔🦪喇,staff勁nice見我地諗緊,介紹今晚既生蠔黎至西班牙🇪🇸,新鮮肥美。即刻叫咗2隻試下,差唔多有掌心咁大,而且真係好fresh! 而且creamy又唔會太重海水味👍🏼燒西班牙脆皮乳豬 ($188)賣相好精緻,而且層次好豐富: 無花果,脆皮乳豬,薯片,芥末醬😋 乳豬真係好脆,再加咗薯片夾住啲半肥瘦既乳豬,真係好正。面頭既無花果同底下既芥末醬又正好解膩,呢道菜高質🫶🏻炭烤美國黑安格斯西冷扒 • 香濃芝士薯蓉($298)牛扒🥩叫咗5成熟配燒汁,拌碟仲有烤洋蔥🧅同烤蒜頭。牛扒炭香味都幾出,切開都幾粉嫩,咬落去都幾林身,碟上仲有黑椒同鹽,可以點少少🤏🏼再吊一吊味。芝士薯蓉都好好味。Carbonara ($158)意粉都唔錯,煙肉🥓都幾脆,而且個汁都夠濃夠creamy😬
Daily Fresh Oyster ($78/2)
燒西班牙脆皮乳豬 ($188)
炭烤美國黑安格斯西冷扒 • 香濃芝士薯蓉($298)
Carbonara ($158)
意粉都唔錯,煙肉🥓都幾脆,而且個汁都夠濃夠creamy😬