3天前 0 浏览
隱身於大圍「圍方」商場內的「All Day Coffee」,正正體現咗一股悠閒寧靜的氛圍。餐廳占地寬敞,配以時尚簡約的裝修設計,加上大片落地玻璃窗,讓人在品嚐美食的同時,亦能盡情欣賞戶外園景,感受大自然的恬靜魅力。店內的招牌美食包括令人垂涎三尺的「柚子芝士蛋糕」。這個甜品以軟滑濃郁的芝士餡作為基底,配合爽口帶酸的柚子香氣,口感層次分明,每一口都令人回味無窮。另一款必試的飲品非「熱latte」莫屬,這款咖啡以上好的咖啡豆精心沖泡,入口綿密豐醇,完美平衡了咖啡的苦澀與牛奶的甜香,實在是一杯令人回味無窮的好咖啡。環境舒適,食物美味,服務周到,「All Day Coffee」無疑是大圍一間值得一試的精品咖啡店。下次經過大圍,不妨抽空來此一遊,好好享受一番這片寧靜的天地。

圍方有好幾間coffee shop, 但呢間真係想特別推介一下👍🏻 首先佢好隱閉, 如果唔係走入呢間專賣本地品牌產品嘅舖頭 #LOUDER 行下係好難發現佢。另外佢雖然舖頭細細,但menu都好豐富👍🏻而且因為用左精品咖啡豆人手沖製,啲咖啡真係好香!坐響度嘆啡時keep住都聞到咖啡香❤️ 真係好舒服!我嗰日就叫咗杯Iced Latte ($38) 配咗件日本產嘅富士蘋果芝士蛋糕 ($38)😋 佢哋嘅咖啡微微帶酸仲有啲nutty, 入口順滑濃郁☕ 而個蘋果芝士蛋糕有清甜嘅蘋果果肉, 同芝士夾埋香滑得嚟又好fresh, 好好味😋 呢個小小嘅coffee corner 仲有一大片玻璃望住個外面嘅綠化平台, Sunday afternoon 過嚟嘆個tea真係好寫意!

另外佢雖然舖頭細細,但menu都好豐富👍🏻

喺大圍商場圍方3樓行街,竟然發現有間超隱秘Cafe小店賣本地精品咖啡,係Louder舖頭入面,位子唔多,食件cake嘆咖啡。見有新店限定優惠:所有熱咖啡只售$30,勝在性價比超高,好抵飲。Latte$30 ☕本地精品咖啡豆係nutty,味道香濃,充滿果香。另一杯要左手沖咖啡,都係$65,非常值得一試!再配埋綠茶cheese cake,茶味甘香,不會太肥膩,好enjoy 既下午茶!一間值得支持嘅本地咖啡小店

Latte$30 ☕
本地精品咖啡豆係nutty,味道香濃,充滿果香。
5天前 0 浏览
前排同朋友喺圍方行街,行行吓,咁啱見到舖頭入面有一間隱世咖啡店,環境都非常舒適,見攰就坐低咗嘢飲同埋Cake食。 matcha latte 🍵matcha latte飲落有好重嘅抹茶味,而且口感好順滑,配埋靚靚嘅拉花好打卡!😍 朱古力蛋糕呢度嘅朱古力蛋糕都好鬆軟,食落亦都唔會好漏。座位隔離係一排排嘅大窗,而且環境都算寧靜,性價比比想像中高,行街行到攰同朋友坐喺度飲杯嘢傾吓偈絕對係一個唔錯嘅選擇☺️💗。

matcha latte 🍵

朱古力蛋糕
呢度嘅朱古力蛋糕都好鬆軟,食落亦都唔會好漏。

2024-05-28 0 浏览
隱藏係三樓既小角落,有得望住外景享受下Tea Time~ 星期六等朋友既時侯~叫左幾件蛋糕再加一杯咖啡~🍰富士萍果芝士蛋糕(朋友食左,佢話富士蘋果幾好味)🍰焦糖果仁蛋糕 (Nuts有中和到個甜味,唔會好漏)🍰朱古力咖啡蛋糕(雖然咖啡比較輕手,但唔屬於太甜)每件$39蚊,另外叫左一杯Dirty~味道唔錯,分離層做得幾好!!都算hold 得長另外店鋪仲有Handdrip提供~想飲可以開番咖啡師當日既推介🤭

🍰富士萍果芝士蛋糕(朋友食左,佢話富士蘋果幾好味)
🍰焦糖果仁蛋糕 (Nuts有中和到個甜味,唔會好漏)
🍰朱古力咖啡蛋糕(雖然咖啡比較輕手,但唔屬於太甜)

大圍 📌 【 All Day Coffee 】大圍車公廟路18號圍方3樓328號舖話說收工無聊喺大圍 行下 Hea 下,喺圍方 outside 嘅公園望過去,竟然發現有間 Cafe 隱藏喺一間賣本地精品叫 Louder 嘅舖頭裡面,見開始落毛毛雨,我就行入商場,探索下呢間 All day Coffee 坐低飲杯 ☕ 食件 🥧‣ Late$30 ☕店鋪咖啡係用精品咖啡豆人手沖調,所以咖啡香味較強烈,而且限定優惠$30@ 仲有多款選擇,性價比高,值得一試。‣ Caramel and Nuts Cake $38 🥧蛋糕體有戚風蛋糕質感,鬆軟而濕潤,但口感厚實,帶有淡淡香草味。 焦糖醬甜而不膩,焦糖味突出◦而粒粒碎果仁增添口感層次,食每一啖,蛋糕香 • 堅果香 • 焦糖香,三者味道在口中完美地溶合。店員告知 All Day Coffee 🥧 蛋糕全部係日本直送 🪭 乃用日本麵粉烘焙而製,配上忌廉香甜不膩。 每日供應 4-5款, 我 6 pm 去到已經只係淨返幾件乍 🙂‍ 建議大家唔好太晏去↕⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠Caf
大圍 📌 【 All Day Coffee 】
大圍車公廟路18號圍方3樓328號舖

‣ Late$30 ☕

‣ Caramel and Nuts Cake $38 🥧

Cafe ☕【 All Day Coffee • 大圍 】
地點📍 大圍車公廟路18號圍方3樓328號舖
消費 💰 $68
⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹

2024-05-28
2024-05-26 0 浏览
終於有機會同朋友嚟到圓方行街,港鐵站旁邊地理位置方便。原來係3樓精品店隱藏咗有間all day coffee, 小店主打本地咖啡,梗係要支持啦。行得攰坐得坐杯嘢休息下都幾好。我習慣飲新嘅cafe,都會第一次簡單叫一杯iced Black試下先,可以試清楚呢間鋪嘅hose blended, 一試便知龍與鳳。果然無令我失望。咖啡口味偏nutty, 所以可可味比較強。一排坐位後有大玻璃望住出面公園範圍好寫意。店員細心分享各款蛋糕味道,揀左蘋果芝士蛋糕。蘋果餡食落夠清新,平衡到芝士嘅滯感。整體配合都十分之夾,果然無揀錯,得返幾件都試到,真好彩。

2024-05-15 75 浏览
圍方三樓有間隱藏度 coffee corner 要入去一間精品店 louder先會見到,咖啡揀左 Pour over , 帶點花香既果酸味,配上一件唔太甜既tiramisu sponge cake 剛剛好,適合一個 light breakfast 或者 tea 既時候享用。 如果唔係 Take away, 窗邊有小圓桌同長凳可以坐低慢慢歎。或者飲住咖啡行逛下店入精品,好多本地品牌同設計,美妝及香薰、文具、家居佈置、時裝、寵物用品及食品都有,竟然仲俾我見到最喜愛的福元湯圓,即刻買左包。💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐📍All Day Coffee (圍方)🏠 大圍車公廟路18號圍方3樓328號舖💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐

💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐

📍All Day Coffee (圍方)
🏠 大圍車公廟路18號圍方3樓328號舖

💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐

2024-05-12 36 浏览
☕All Day Coffee️🍰今日自己出去銀行,係圍方商場裏面,有啲趕時間但又未食早餐,見到有咖啡店想飲番杯醒神☕️行行下就發現咗呢間隱世咖啡店🔸Cappuccino (hot) $45 - 使用現磨咖啡豆。新鮮研磨咖啡豆能夠保留更多風味&香氣,提取過程中釋放出更多咖啡油,口感同風味都非常濃郁順口。配合新鮮牛奶打成奶泡,絲滑牛奶質地對於Cappuccino整體質量非常重要。好飲👍🏻🔸Caramel and nuts cake $38 - 蛋糕既口感非常豐富。蛋糕體鬆軟而濕潤,帶有一點點彈性。焦糖醬在口中融化,為蛋糕增添了濃郁甜味黏稠既質地。果仁有額外既口感層次,使整個蛋糕更加香脆有嚼勁。焦糖醬帶來濃厚焦糖風味。甜而不膩。蛋糕本身帶有淡淡既香草口味,與焦糖甜味相得益彰。果仁香氣,味道與焦糖完美融合,為整個蛋糕增添了豐富風味。最欣賞係餐廳既裝修,打卡一流❤️環境對住玻璃窗,開揚十足。好滿足食物同環境都咁正👍🏻
☕All Day Coffee️🍰

2024-05-03
$90 (早餐)
係大圍圍方有個歎啡好地方隱藏於 Louder 入面,座位沿住玻璃窗開揚、寧靜、騷擾較少環境舒適,飲杯本地咖啡休息一下☕️🔅Cappuccino $35 (限時優惠)🔅Mocha Hazelnut Cake $38咖啡入口微微帶酸,係小編喜歡嘅味道後段再飲,酸味不見了但就覺得多咗陣烘焙味道,好有趣配搭一件Mocha Hazelnut Cake,味道清清地作為下午茶唔會有負擔臨走時大膽去問咖啡師,咖啡豆其實係fruity定nutty?原來係自家house blend 咖啡豆平衡係fruity同nutty中間初入口帶酸,來自紅提子同citrus,味道明顯後段就會變成roasted味道
係大圍圍方有個歎啡好地方
隱藏於 Louder 入面,座位沿住玻璃窗
開揚、寧靜、騷擾較少
環境舒適,飲杯本地咖啡
休息一下☕️

🔅Cappuccino $35 (限時優惠)
🔅Mocha Hazelnut Cake $38
咖啡入口微微帶酸,係小編喜歡嘅味道
後段再飲,酸味不見了
但就覺得多咗陣烘焙味道,好有趣
配搭一件Mocha Hazelnut Cake,味道清清地
作為下午茶唔會有負擔

原來係自家house blend 咖啡豆
平衡係fruity同nutty中間
初入口帶酸,來自紅提子同citrus,味道明顯
後段就會變成roasted味道

2024-05-06 40 浏览
放工或者放假想享受片刻一個人𝙢𝙚 𝙩𝙞𝙢𝙚 圍方呢間𝘼𝙡𝙡 𝘿𝙖𝙮 𝘾𝙤𝙛𝙛𝙚𝙚 應該滿足到你🤗放工經過圍方,見到呢間小店門口有宣傳,我先知入邊有一間咁隱蔽嘅𝙘𝙤𝙛𝙛𝙚𝙚 𝙨𝙝𝙤𝙥 😏雖然一個小小𝙘𝙤𝙧𝙣𝙚𝙧位,咖啡嘅種類不少、仲有一個蛋糕櫃😊 大概因為放工時間先去,蛋糕差唔多賣晒😆見佢寫日本蛋糕🍰,忍唔住叫左一件🔅摩卡果仁蛋糕 $38 + 🔅 𝙈𝙖𝙩𝙘𝙝𝙖 𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚 $48兩樣食物都唔算甜~👍蛋糕細細件,上面係榛子𝙃𝙖𝙯𝙚𝙡𝙣𝙪𝙩, 果仁口感夠晒𝙘𝙧𝙞𝙨𝙥𝙮, 最鐘意淡淡咖啡☕️香,忌廉同蛋糕層次分明,比例平均,食起來不會過甜同飽濟! 對於晚上飲左咖啡會訓唔著嘅朋友,呢件𝙘𝙖𝙠𝙚 或者可以止止咖啡癮😆至於杯𝙈𝙖𝙩𝙘𝙝𝙖 𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚,抹茶味🍵好甘好濃,奶泡入口綿滑,拉花又靚~ 同𝙘𝙖𝙠𝙚 呢個組合好唔錯~ 🤭 我見佢地仲有抹茶𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 𝙘𝙖𝙠𝙚, 睇嚟下次可以試埋
放工或者放假想享受片刻一個人𝙢𝙚 𝙩𝙞𝙢𝙚
圍方呢間𝘼𝙡𝙡 𝘿𝙖𝙮 𝘾𝙤𝙛𝙛𝙚𝙚 應該滿足到你🤗

見佢寫日本蛋糕🍰,忍唔住叫左一件

兩樣食物都唔算甜~👍

♬•*¨*•.¸¸ 𝘛𝘢𝘬𝘦 𝘢 𝘤𝘰𝘧𝘧𝘦𝘦 𝘣𝘳𝘦𝘢𝘬..話說系大圍hea時間..竟然系圍方搵到間勁隱蔽既本地咖啡店..佢系系間叫Louder..賣本地品牌野既舖頭裡面..座位吾多..佢系一排既window seat可以望到下面平台公園。比較少人行入黎..所以系裡面嘆啡傾計非常舒適🤡同埋而家做緊discount..black & white都系$30杯🥹呢度咖啡系用上精品咖啡豆..飲落甘香..我覺得又有微微既果酸味..latte整體幾順滑👍🏻蛋糕都系日本直送..用日本材料🇯🇵揀左朱古力蛋糕..蛋糕食落都鬆軟..加上忌廉都吾會好漏..𖤘 𝘓𝘢𝘵𝘵𝘦 | ᴴᴷᴰ𝟹𝟶𖤘 𝘓𝘰𝘯𝘨 𝘉𝘭𝘢𝘤𝘬 | ᴴᴷᴰ𝟹𝟶𖤘 𝘗𝘶𝘳𝘦 𝘊𝘩𝘰𝘤𝘰𝘭𝘢𝘵𝘦 𝘊𝘢𝘬𝘦 | ᴴᴷᴰ𝟹𝟾

話說系大圍hea時間..
竟然系圍方搵到間勁隱蔽既本地咖啡店..
佢系系間叫Louder..賣本地品牌野既舖頭裡面..

比較少人行入黎..所以系裡面嘆啡傾計非常舒適🤡

呢度咖啡系用上精品咖啡豆..
飲落甘香..我覺得又有微微既果酸味..
latte整體幾順滑👍🏻

蛋糕都系日本直送..用日本材料🇯🇵
揀左朱古力蛋糕..蛋糕食落都鬆軟..
加上忌廉都吾會好漏..

𖤘 𝘓𝘢𝘵𝘵𝘦 | ᴴᴷᴰ𝟹𝟶
𖤘 𝘓𝘰𝘯𝘨 𝘉𝘭𝘢𝘤𝘬 | ᴴᴷᴰ𝟹𝟶
𖤘 𝘗𝘶𝘳𝘦 𝘊𝘩𝘰𝘤𝘰𝘭𝘢𝘵𝘦 𝘊𝘢𝘬𝘦 | ᴴᴷᴰ𝟹𝟾
2024-05-01 27 浏览
今天我來到一間位於大圍圍方商場3/F 的咖啡店。咖啡店相當隱蔽,它藏在一間賣本地品牌的店鋪角落裏,也因如此,一到達店內感到特別的寧靜舒適。而且,咖啡店更有落地大玻璃可以看觀賞到商場的平台花園和大圍樓景。我叫了一杯熱cappuccino ($45) 和一件朱古力蛋糕($38)。在等餐期間,可以看到店員在沖調咖啡,店員介紹說這間咖啡店都是用精品咖啡豆。一瞬間的時間,我點的cappuccino已製作完成。Cappuccino上的拉花非常漂亮,聞起來有陣陣咖啡香味,而且甜度剛剛好,咖啡和奶泡結合得恰到好處。朱古力蛋糕賣相吸引,吃下去有濃郁的巧克力味道,蛋糕鬆軟濕潤,入口即化。

📍Who needs coffee all day!? Me! 無論日與夜 咖啡都成為我的精神伙伴🙈 Coffeeshop置身於本地手作店角落 環境隱蔽寧靜 走日式木系簡約路線 設有靠窗梳化椅 輕輕透入自然光~🌀DIRTY & 朱古力蛋糕今次已經係二訪 又是選擇我最喜愛的Dirty🙆🏻‍♀️ 表層嘅espresso帶強烈咖啡香氣 烘焙度高 咖啡慢慢流入凍奶之中 由濃到淡 形成豐富嘅分層口感 口感更加細緻順滑蛋糕全部係日本直送 用上日本麵粉 海綿蛋糕部分口感鬆軟輕盈 配上忌廉都唔會覺得太甜膩! 蛋糕都好好賣 每日供應4-5款 當日下午去到已經只係淨返幾件😂
📍

🌀DIRTY & 朱古力蛋糕

• dirty
係真。隱世嘅cafe🤣係間LOUNDER嘅store再行到最入 就有個corner聞到隱約嘅咖啡香💨行到攰時可以入黎偷個閒!座位雖少 但一列嘅window seats望住出面嗰公園仔反而幾開揚 亦啱哂我呢啲I人避世下。。。🦔✢ ʟᴀᴛᴛᴇ $45收工絕對需要杯經典latte!有拉花即刻開心番🥰飲落香醇嘅咖啡香 質感幾順滑👍🏿✢ ᴍᴏᴄʜᴀ ʜᴀᴢᴇʟɴᴜᴛ ᴄᴀᴋᴇ $38凍櫃可以睇到佢剩低邊啲蛋糕款~ 件件都幾精緻 細細件啱哂tea食🍰呢件幾突出mocha嘅甜 面頭唔少果仁碎 中間忌廉層唔厚 所以唔會太膩 但蛋糕體無咁乾的話 口味會更理想

。。。🦔

✢ ʟᴀᴛᴛᴇ $45