2022-12-15
難得放一個禮拜AL 約左朋友去圓方睇電影 睇戲之前梗係要填飽個肚啦! 朋友推介話戲院旁邊有一間看似蠻不錯的cafe餐館 所以就跟朋友去試一試Alimente😗餐廳係正戲院旁後 環境清幽~入座前需要落定單同付款 店員好耐心地解釋不同食物比我地聽 👍 比完錢後職員仲同我地講會稍後直接端上食物 很是貼心💕入座後等待食物時 見到餐廳安排上一個self-service station, 不但有水機 仲有勁多款condiment 而這些並不是一般的調味料 餐廳提供了Himalayan salt, freshly ground pepper及 Parmesan cheese powder! 係圓方食完確實是不同😍第一款上枱的就是Fusion Bowl ($128)此款Power Bowl很足料 有炸鰻魚 西蘭花 炒蛋 生菜 白椰菜花等 🥗 Salad bowl的味道很好 每款食材都十分搭 很健康和fresh ✨第二款食物是Bangers & Mash($58)一食落口 好似真係返左英國食咁 🇬🇧!味道很正宗 個sauce非常好 不會太咸 香腸亦比得很generous, 唔洗60蚊就食到四條腸和勁滑薯
餐廳係正戲院旁後 環境清幽~
第一款上枱的就是Fusion Bowl ($128)
第二款食物是Bangers & Mash($58)
一食落口 好似真係返左英國食咁 🇬🇧!
味道很正宗 個sauce非常好 不會太咸 香腸亦比得很generous, 唔洗60蚊就食到四條腸和勁滑薯蓉 👌 讚!
另外我地仲叫左炸物拼盤($88)
依盤食物一上桌 頓時令我同朋友十分驚艷!每款炸物都炸得十分靚🤩
洋蔥圈好香脆 炸雞亦整得好好 入面肉質仍保留十分juicy✨薯條每一條都炸至金黃色 唔會太油!很好!
最後一碟就是日式明太子三文魚意粉($128)
意粉煮得十分高質 每一口都被香濃的明太子汁裹住 意粉Texture處理得十分好 份量亦十足!神來之筆❤️
估唔到可以係圓方用咁既價錢食到一餐咁正既dinner! 食飽飽後就滿足地與朋友前往戲院睇戲了!今次試到Alimente十分開心😛食物好吃 性價比高 亦坐得很舒服!大大推介!😗👍