餐厅: add@Prince
资讯:

2018-07-19 1208 浏览
見酒店門口有poster 見有個Movenpick Ice Cream High Tea 一位$188 , 兩位 $358 .我同個客入去一試.果然超低.餐廳環境清靜, 有window seat .最啱傾生意或朋友傾計. 我們點了一個兩人的High Tea , 先黎左兩杯咖啡, 等了約十分鐘個High Tea 到了, 整體上感覺很優雅, 除了一般精美的英式小食外,每人仲有兩球Movenpick雪糕.雪糕可在雪糕柜內任選口味,客人說減肥, 我當然高興代勞啦. 英式小食賣相很出色,咸甜都有,有三文治, 西餅, 甜點, scone . 我地一邊講一邊食不知不覺食到差不到五點, 但D嘢食都食唔哂,為免浪費食物.唯有打包走.益下老媽子. 因我是酒店會員, 更有七五折優惠.埋單加埋一都係$305.真的很滿足
2018-07-18
  • Movenpick Ice Cream
2018-07-19 1172 浏览
仔仔考完試放暑假了,驚喜呢間餐廳有小童優惠,一家大細黎食個Dinner buffet ,本來諗住咁嘅優惠會將貨就價,但老實說真的不差,應有盡有,晚上有即開蠔,龍蝦,長腳蟹,麵包蟹,加菲蟹,海螺等等海鮮。食海鮮都食飽,我真係mug 食熱嘢,只係食左燒牛肉,質素都唔錯。呀仔就狂食movenpick 雪糕。好似唔駛錢咁,但佢未夠10歲真係唔駛錢喎,細女就攞左一大碟軟糖係咁食,佢由細到大都未食過咁多糖,但糖果counter 真係幾吸引。我地都食得好開心
2018-07-13 1185 浏览
我前晚同我D舊同學去海港城太子酒店食自助晚餐慶祝生日!有好多超新鮮嘅即開生蠔, 開邊龍蝦,法國麵包蟹,加菲蟹,藍青口,凍蝦,美國燒肉眼扒,羊架等等款式種類超多!令到鍾意食海鮮嘅我非常開心!之前聽朋友講呢度D冬蔭公湯好好味, 一試下果然沒有失望,泰國廚師還向我介紹,佢D笑容真係好可愛!甜品有我極力推介 M字頭雪糕,平時係超市買勁貴,食多幾球回本先!廚師Jacky很好人,因為當晚人多,龍蝦身很快比人攞哂,次次出到去都冇哂.他主動幫我攞了兩件,感激!Ken 亦很貼心, 我們取了一些甜品問他取candle, 他知道我們有人生日,主動送來一個小蛋糕,真的有點驚喜!生果亦非常新鮮!地方環境寬敞舒適,招呼周到!非常樂意幫助人客拍照留念!同學帶左個女去仲係免費喎呢度唯一不足之處是較難搵餐廳入口.
我前晚同我D舊同學去海港城太子酒店食自助晚餐慶祝生日!
令到鍾意食海鮮嘅我非常開心!

呢度唯一不足之處是較難搵餐廳入口.

2018-07-10
生日
用餐优惠
信用卡優惠
今日家姐生日,早一天上open rice睇下有邊間自助餐好食,見到呢間食評唔錯,online open rice 訂位仲有7折,就決定去試試,酒店送了一個藍梅芝士蛋糕比我家姐,家姐感到驚喜又開心,這已達到預期的期望了👏🏻酒店餐廳環境唔錯,座位舒適,服務員態度非常好,今時今日服務態度真係好緊要。講返食物先,凍盤有龍蝦仔,青口,蝦🦐,螺(有沙),長腳蟹,麵包蟹,壽司🍣,魚生,全部夠新鮮,熱盤今日主題是泰國風味,冬陰公湯夠辣夠酸,好好味,泰式凍盤全部足料夠味,冇馬虎,最估唔到係竟然有田雞粥,我就夾了兩大條田雞腳加皮旦,師傅煲好就送到我張枱,粥底夠棉,但田雞腳可能經過處理,肉質似食豬肉,肉質唔滑,但我都滿意的😁。

,熱盤今日主題是泰國風味,冬陰公湯夠辣夠酸,好好味
,泰式凍盤全部足料夠味,冇馬虎,最估唔到係竟然有田雞粥
2018-07-05 946 浏览
第1次嚟這間食lunch buffet, 覺得不錯,而且2大人送1小童,簡直抵食。食物質數不錯,以這價錢都有這個級數,絕對超值,4個人食唔多已飽到上心口😂還有很多都還未試😔。環境清靜,服務員態度有禮,十分滿意,會再次去👍。
2018-06-28 984 浏览
朋友聯誼,自助餐是個不錯的提案。小弟腸胃一直不太理想,平時都以熱食為主。而自助餐給人的印象不外乎生蠔、龍蝦或長腳蟹等海鮮冷盤為主,熱食較為欠奉。友人邀約下到add@Prince品嚐自助餐,而小弟第一時間當然要「視察」熱食質素,而令小弟稱心,就是熱食選擇豐富!除中西風味外、亦提供多款印度咖哩,以及是晚主題的泰式風味。除此之外,招牌素菜千層麵、冬陰功更值得一讚而最令人驚喜是清湯蘿蔔牛腩!甜!嫩!鮮!(蘿蔔一掃而空)甜品方面,add@Prince提供多款蛋糕(推介:朱古力慕斯蛋糕)、movenpick雪糕等add@Prince的菜餚款式配搭中,看得出一份心思,照顧不同年齡層食客,值得一讚,下次都會再試!
朋友聯誼,自助餐是個不錯的提案。

除中西風味外、亦提供多款印度咖哩,以及是晚主題的泰式風味。
除此之外,招牌素菜千層麵、冬陰功更值得一讚
而最令人驚喜是清湯蘿蔔牛腩!甜!嫩!鮮!
(蘿蔔一掃而空

2018-06-27
  • 招牌素菜千層麵
  • 清湯蘿蔔牛腩
  • 朱古力慕斯蛋糕
  • 冬陰功
2018-06-25 799 浏览
我本人真係唔太喜歡食自助餐,以往的經驗都不太好,去過幾間所謂的五星洒店自助餐,D員工木口木面,有時更黑口黑面,人手又不夠,要搵個員工叫餐飲都搵唔到。一係就係D譚仔呀姐。一般黎講酒店餐廳D質素越來越差。但呢次就有D不同,朋友係加拿大返左黎同理幾個朋友都唔知食乜好,係apple shop 買完i phone x,對面有間酒店就上去食buffet, 行過大堂問餐廳位置,員工答過我们後,送我们一張餐廳优惠卷,真係有點驚喜。上到去見到reception 幾好笑容,雖然我地冇訂枱,亦很快安排我們入座。餐廳氣氛很好,雖然看來都是人手不夠,見他们都辛苦,但仍表現親切,有禮。直得一讚。食物方面 一般五星酒店餐廳有的呢度都有,而且生蠔不需要等。總括黎講是不錯的餐廳。
2018-06-25 846 浏览
首先野食好食,員工有禮貌,有關心我家人落雨有無帶遮不在講,35識7做到尼步已經少有,比起其他5星buffet價錢,尼間太子酒店已經係5星既野食5星既服務,野食就由其佢d泰國野真係好有水準,仲要buffet價錢平同有折,值得再去,月尾已book多次再去
  • 冬陰功
2018-06-25 733 浏览
哥哥剛做了會員,同埋爸爸媽媽一行四人試下呢間太子酒店buffet 餐廳,訂枱時接線的服務員知道我們是慶祝爸爸生日,還主動送我們一個蛋糕。黎到完來做緊泰國promotion,本來諗住會有好多唔太合我口味嘅辣食物,但係完來唔係,反而好多回本海鮮,有開邊龍蝦,鱈蟹腳,藍青口,龍蝦仔,生蠔,海螺,凍蝦等。魚生都有六款。食完海鮮再食啲貴野,煙三文魚同巴馬火腿。食完頭盤後已飽左五成。再食美味嘅羊架同燒牛肉,好滿足。但一定要留番個肚食榴蓮芝士餅,藍莓芝士餅及出名靚嘢嘅movenpick 雪糕。我個肚已沒有位去試其他食物了。埋單會員有六五折,今次真係食到回本,個生日蛋糕仲可以攞走。埋單同事話兩位大人就有一位小童免費添,下次要叫埋啲小朋友黎先
2018-06-22 17208 浏览
香港人很喜歡吃自助餐,從經濟角度來說可能是因為覺得抵食,從心理角度來講,也許是因為平日受了不少抑壓、難得可以任性放縱,站在琳琅滿目、色彩繽紛的美食當前,什麼煩惱、擔心、鬱悶等,暫時可以置諸腦後,食咗先再算! 尖沙咀廣東道 Marco Polo 酒店系列共有三間,每間酒店都有自助餐,我最喜歡太子酒店3樓的 add,因為他有泰籍及印籍廚師坐鎮,尤其是五、六月的主題就是泰國菜,正中下懷,不可能不地道! 不少人吃自助餐都會專注海鮮刺身及牛排等回本位,雖然沒有錯,但間間都有的食物就冇咩特別,有時候都唔需要計咁多,最緊要好食。 add 的 buffet 相當多元化,回本的海鮮刺身當然有,我都冇執輸,龍蝦、翡翠螺、鱈場蟹、愛爾蘭生蠔趁人未多先食。 接下來就專攻泰國菜,先由泰式沙律開始,泰式海鮮沙律、泰式海鮮粉絲沙律、柚子海鮮沙律及牛肉沙律,風格完全唔同,真係幾辣。 今晚我最鍾意呢個湯,極香夠辣、香料複雜豐富的招牌冬陰公,據說已經因應香港人口味減低辣度,在他處吃過只有酸而不辣的,這個調得合我心意,湯裏面的蝦依然鮮美彈牙,實屬難得! 旁邊的香葉包雞、蔗蝦、魚餅及沙爹,水準不錯,特別欣賞配

刺身

香葉包雞、蔗蝦、魚餅

沙爹

香葉包雞、蔗蝦、魚餅

沙爹

旁邊的香葉包雞、蔗蝦、魚餅及沙爹,水準不錯,特別欣賞配備的蘸醬,真的幾正宗。

泰式燒魚

我是魚痴,泰式燒魚我亦不放過,但涼了的魚始終一般,亮點是旁邊的酸辣汁。

泰式辣椒膏炒青口

泰式黃咖喱蟹

泰式辣椒膏炒青口、泰式黃咖喱蟹十分惹味,膏蟹非常多膏,但是硬的,我比較喜歡軟的,蟹肉就麻麻地。

沙律

火腿

泰開心之後介紹下其他食品,沙律、火腿款式多元化。

印度咖喱

印度咖喱都有好幾款。

美國肉眼扒及德國香腸

食肉獸唔會放過的美國肉眼扒及德國香腸。

日式燒雞, 羊架

仲有其他肉,例如日式燒雞及羊架。

招牌素菜千層麵

留意到有款招牌,素菜千層麵,果然好吃,番茄的酸香非常出,芝士豐富味香,完全不覺得無肉。

好戲在後頭,甜品專區在入口。

Candy Corner

如果有小朋友一定喜歡這個 Candy Corner。

班蘭蛋糕

Movenpick 雪糕

Movenpick 雪糕 + 即點即做的雪糕筒

吃到我最愛的榴槤芝士餅、班蘭蛋糕、Movenpick 雪糕,最可喜是即點即做的雪糕筒,至少要吃三球啦!

開開心心的一夜,平日正價每位$518,不過各大渠道都有折扣優惠,大概$400位啦,物有所值的。

题外话/补充资料: 有個着數位值得一提,兩個大人來,一位六歲下小朋友是免費的,年青小家庭諗得過。
2018-06-21
招牌冬陰公
招牌素菜千層麵
2018-06-16 697 浏览
六月天, 很熱. 沒有胃口了嗎? 不如辣一辣吧, 刺激味蕾, 刺激胃訥. add@Prince現在做的, 是泰式風味自助晚餐. 精緻而有水準的泰菜, 放在自助餐檯上, 有點不比日式主題輸蝕呢.甚麼也不說, 先說價位. 平日的晚上, 用上OpenRice的折扣, 每位實收$440. 尖沙咀黃金地段的晚市自助餐, 還要是在五星酒店內, 您說, 超值吧. 好, 開始吃頭盤, 一開始就要吃辣. 泰式豬肉碎, 跟生菜吃, 看見那些辣椒, 您知道辣度應該也不輕宜吧. 三款沙律, 泰式海鮮粉絲沙律, 泰式鳳爪沙律, 跟柚子海鮮沙律, 皆是很開胃的沙律, 這個天氣下, 吃辣, 還是錯不了的選擇.除了泰菜, 頭盤自然還有沙律, 凍肉, 芝士, 煙薰類, 加上壽司跟刺身, 這個部份, 一向有不少捧場客.更旺場的要數冰鎮海鮮. 您去某些餐廳, 海鮮供應或許有限, 要搶的. 在這裡, 當然沒有這個問題, 供應充足, 替補得超快. 就算去到後段, 也沒有借勢換掉了貴價海鮮. 總之, 就是all-you-can-eat. 龍蝦, 生蠔, 鱈蟹腳, 青口, 翡翠螺, 龍蝦仔, 跟凍蝦就是這晚的陣容, 全部皆是新鮮貨
除了泰菜, 頭盤自然還有沙律, 凍肉, 芝士, 煙薰類, 加上壽司刺身, 這個部份, 一向有不少捧場客.
更旺場的要數冰鎮海鮮. 您去某些餐廳, 海鮮供應或許有限, 要搶的. 在這裡, 當然沒有這個問題, 供應充足, 替補得超快. 就算去到後段, 也沒有借勢換掉了貴價海鮮. 總之, 就是all-you-can-eat. 龍蝦, 生蠔, 鱈蟹腳, 青口, 翡翠螺, 龍蝦仔, 跟凍蝦就是這晚的陣容, 全部皆是新鮮貨色. 當然, 您要找主打項目, 必的是頭三款. 有人這晚吃了六隻Irish Rock呢.
冷盤過後, 喝口熱湯. 主打的, 是泰式冬蔭功湯, 我很喜歡的項目. 果然是招牌的出品, 水準甚高, 湯頭不單單是一味的死辣, 也喝得到不同香料的味道, 酸跟辣的平衡很好. 當然, 那種辣, 並不是普通的辣, 就是令您, 越吃, 越上癮. 簡單一句, 必吃.
同樣必吃的, 還有泰式黃咖哩蟹. 此品在一般泰菜館吃, 您也知道價位, 一定不便宜. 但這裡就是任食, 真有我就是大爺的感覺. 黃咖哩, 當然是平易近人得多, 起碼CEO也能夠跟著吃, 而用上的蟹, 肉質也幾靚. 我的心水就有泰式豬頸肉, 完全不會有乾乾的感覺, 火候控制得很好. 當然, 串燒也是必吃的, 豬牛雞各一, 像在布吉街頭吃的嗎?
地道的其他泰菜還有炸蝦餅, 跟香蘭葉包雞. 泰式燒魚, 魚肉就挺嫩滑的. 最後還有泰式炒芥蘭, 吃了那麼多肉, 準要吃菜平衡一下. 接下來就吃吃海南雞, 肉質是超滑, 差不多去到滑落喉嚨一般, 不是誇張的修辭法呢.
泰菜之外, 其他主菜也不少, 美國肉眼扒, 意式素菜千層麵, 香草烤羊扒, 跟炸子雞等等皆是水準之作. 款式多, 這樣子的選擇, 才是吃自助餐應有的陣容嘛.
太飽了嗎? 還未吃甜, 這一餐怎算完結. 泰式甜品中, 先自製一杯涼粉, 解辣也好, 消暑也好. 而且這裡的衛生程度有保證, 您在泰國街頭, 或許不敢給小朋友吃涼粉, 在這冷氣間內, 您還要猶豫? 芒果椰子黑糯米, 是我的心頭好. 只要芒果品質好, 夠鮮甜, 黑糯米的質感亦對辦, 就已經無得輸. 泰式脆香芋頭卷, 想不到的熱辣辣, 脆卜卜, 香口的甜品. 另外還有幾款糕點, 泰式芒果糕, 泰式芝麻糕, 跟泰式椰汁千層糕, 各式其色.
當然還有不少非泰式甜品, 特別推介的有黑森林蛋糕, 榴槤芝士蛋糕, 士多啤梨慕絲, 跟Movenpick雪糕等等. 後者用的是雪糕杯, 單計賣相, 已經贏了. 當然, 十款Movenpick的味道, 加兩款阿波羅特別味道(甜薯跟榴槤), 很吸引.
不過大家來慶祝生日的話, 就可以在訂位時說明, 店方會送上原個藍莓芝士蛋糕. 生日有蛋糕切, 當然高興. 而且還是這裡的招牌蛋糕, 芝士味道濃烈, 藍莓甜美, 蛋糕質感亦對辦, 怎能令人抗拒.
餐飲當然有咖啡或茶, 但還有任飲的橙汁, 蘋果汁, 跟西柚汁, 又是另一個回本位.
六月要吃辣, 吃冰鎮海鮮, 以及豐富的甜品, 來add@Prince吃泰式風味自助晚餐, 每位$440, 堅值得推介!
2018-06-15 10944 浏览
「add@Prince」屬香港太子酒店旗下的餐廳。餐廳取名「add」,內含 all day dining 的意思。在午餐或晚餐時段,餐廳主要提供自助餐美食。 自助餐市場競爭激烈,要突圍而出講求gimmick。最近,add@Prince 以東南亞風味作主題,推出一系列泰國特色美食,並加插與榴槤有關的菜餚,為食客帶來新鮮感。小編自問對榴槤興趣不大,但對泰菜倒富興趣,最後約了三數好友前來試試。 沙律冷盤 沙律冷盤專區的食品與坊間其他自助餐分別不大,約有五六款沙律菜、四五款預製沙律,以及三四款火腿凍肉等等。喜歡芝士的朋友,亦有五款味道選擇。小編鍾愛淡香的口味,產自法國的 Edam 芝士與瑞士的 Emmenthal 芝士皆屬心頭好。 生蠔海鮮 生蠔在酒店眼中屬高危食品,能在自助餐出現已屬不錯的安排。是晚的 Irish Rock 生蠔產自愛爾蘭,體型嬌小,質感偏爽,蠔香與海水味道輕盈平衡。 海鮮方面,除了有大小龍蝦外,亦有長蟹腳、翡翠螺、青口、海蝦、蟹鉗等供應。羔多肉實的龍蝦與肥美味鮮的青口屬小編推介。 刺身壽司 礙於質素,自助餐的刺身壽司通常只作點綴。三文魚、吞拿魚、甜蝦與仿鮑片是在自

沙律冷盤

生蠔海鮮

刺身壽司

礙於質素,自助餐刺身壽司通常只作點綴。三文魚、吞拿魚、甜蝦與仿鮑片是在自助餐常見的刺身款式,針魚則相對少見。淺了嚐數片刺身,依舊以味濃彈牙的仿鮑片最討歡心,爽甜的針魚則因少見而值得試試。
泰式風味

吃畢冷盤,移師至熱食大盤區繼續享受。餐廳以「東南亞風味」作主題,不難發現相關美食的芳蹤。沙嗲串燒炸蝦餅是做得比預期佳的泰式食品,尤其是雞肉串燒,燒得一點也不乾,口感細嫩。炸蝦餅也擁有外脆內彈的香口食感,少吃一件相當滋味。
黃咖哩蟹充滿泰式風情,選用的蟹肉蟹羔甚豐,肉量亦不少,加上惹味的咖哩汁,輕易令人涶涎三尺。喜愛咖哩的朋友,更可配上數件印式薄餅,好讓美味的咖哩汁能盡情發揮。
冬蔭功湯是餐廳的招牌推介,輕唊一口,能輕易感受到甜酸辣三種味道。湯汁的甜味源自海鮮大蝦,酸辣味道來自不同的香料。相比坊間的冬蔭功湯,這碗湯品的辣度剛勁,但仍在可接受範圍內,對於追求地道風味的朋友,這個味道可能更吸引。
燒牛肉

燒牛肉是小編另一必吃項目。餐廳選用美國肉眼扒,肉味都算不錯。從切面肉色看來,整件肉眼燒得比較熟,肉汁相對少,口感較預期韌了少許。
熱食大盤

除了以上種種,餐廳還備有其他熱食美餚如印度菜、即煮粉麵、羊架蒸魚等等。只是小編胃納不高,實未能逐一品嚐。
精美甜品

來到飯餐的末段,目標鎖定在甜品身上。除一般蛋糕凍杯外,餐廳安排了很多特色甜品,如斑蘭蛋糕、榴槤芝士餅及雪糕等等。對於小朋友而言,朱古力噴泉及 candy corner 最吸引;對小編來說,則對 Mövenpick 雪糕最感興趣,尤其有即製的「窩夫雪糕杯」作點綴,格外富吸引力。
總括而言,「add@Prince」所推出的東南亞風味自助餐富一定特色,尤其是追求新意或喜愛泰菜的朋友,可考慮前來試試!

最後一提,不要忘記使用開飯網的七五折優惠!

[14/6/2018; Thu]
2018-06-14
用餐优惠
優惠券
天氣炎熱, 正是吃泰菜的時候. 是晚來到add@Prince, 主題就是泰式風味自助晚餐, 除了一口氣吃了多款泰菜, 當然還有不少其他菜式, 是相當豐富的陣容. 而且折扣後每位只需$440, 很抵食. 吃泰菜, 自然要有解辣的準備, 這裡有任飲的橙汁, 蘋果汁, 以及西柚汁, 真貼心.頭盤: 8分, 頭盤方面, 泰菜選擇有柚子海鮮沙律, 泰式豬肉碎, 泰式鳳爪沙律, 以及泰式海鮮粉絲沙律. 當中以柚子海鮮沙律最有個性, 先吃到柚子的清新感覺, 再感受到那辣勁. 接下來再吃泰式豬肉碎, 辣度再標升, 夾上生菜同吃, 不俗.其他頭盤也有不少選項, 有各式沙律, 煙雞胸, 煙火雞, 煙三文魚, 煙鮫魚等等, 凍肉的選擇就包括有巴馬火腿, 沙樂美腸. 我的心水就是鹹香有致的巴馬火腿. 少不了的有幾款芝士, Cheddar, Emmental, Goat Cheese, 以及Edam等等. 最後還有壽司及刺身, 選擇包括有甜蝦, 仿鮑片, 北寄貝, 吞拿魚, 三文魚, 以及雜錦卷物等等.海鮮: 8.5分, 就算是泰式風味, 冰鎮海鮮還是常規項目. 是晚供應的海鮮包括有龍蝦, 青口, 翡翠螺, 龍
其他頭盤也有不少選項, 有各式沙律, 煙雞胸, 煙火雞, 煙三文魚, 煙鮫魚等等, 凍肉的選擇就包括有巴馬火腿, 沙樂美腸. 我的心水就是鹹香有致的巴馬火腿. 少不了的有幾款芝士, Cheddar, Emmental, Goat Cheese, 以及Edam等等. 最後還有壽司刺身, 選擇包括有甜蝦, 仿鮑片, 北寄貝, 吞拿魚, 三文魚, 以及雜錦卷物等等.
海鮮: 8.5分, 就算是泰式風味, 冰鎮海鮮還是常規項目. 是晚供應的海鮮包括有龍蝦, 青口, 翡翠螺, 龍蝦仔, 凍蝦, 鱈蟹腳, 以及生蠔. 龍蝦當然是萬人迷, 新鮮爽彈, 供應很充足, 不用搶吃, 真好. 當然, 鮮甜的鱈蟹腳也是令人吃得停不了口. 生蠔是Irish Rock, 海水味輕柔, 味道甜中帶回甘, 連吃六隻, 才叫作滿足.
湯品: 8.5分, 湯必然是主角之一, 因為說的是招牌作泰式冬蔭功湯, 味道相當複雜有層次, 辣中帶酸, 喝得出有不少香料的味道, 相當足料, 只是辣度是超級強勁, 今時今日的我, 勉強應戰喝了一碗, 舌頭已經開始麻痺了. 還是乖乖的喝腐竹豬肚湯, 以及番茄忌廉湯吧.
主菜: 8.5分, 來到主菜的環節, 泰式主菜有不少選擇. 泰式黃咖哩蟹相當惹味, 其實黃咖哩最好要來撈白飯同吃. 泰式豬頸肉是想不到肉質那麼嫩滑, 幾款串燒是泰式牛肉串, 泰式豬肉串, 以及泰式雞肉串, 點上沙爹醬同吃, 很有風味.
其他泰式主菜還包括有炸蝦餅, 香蘭葉包雞, 泰式燒魚, 以及泰式炒芥蘭.
其他主菜方面, 意式素菜千層麵是名物, 千層麵吃得多, 這個素菜版, 吃多點菜, 我當然支持. 肉味香濃的美國肉眼扒, 跟德國豬肉腸是不少客人的主打對象. 我就再度推介皮脆肉嫩的炸子雞, 小晴晴也很喜歡吃呢.
特別一提的是這裡的海南雞水準很高, 肉質相當滑溜, 點上三色醬同吃, 人間美物.
加上香煎魚塊, 香草烤羊扒, 烤鴨胸配黃梅汁, 肉骨茶, 京都骨, 清炒時蔬, 茶樹菇炆牛腩, 清蒸海上鮮, 以及一系列印式主菜, 這個主菜陣容, 很強.
甜品: 8分, 最後, 當然要吃甜品. 泰式甜品包括有泰式脆香芋頭卷, 芒果椰子黑糯米, 涼粉, 泰式芒果糕, 泰式芝麻糕, 以及泰式椰汁千層糕等等, 當中要數香脆的泰式脆香芋頭卷最討好, 而芒果椰子黑糯米就贏在芒果香甜, 黑糯米夠煙韌. 另外一個特色就是涼粉, 還可以自行配搭, 吃得那麼刺激的晚上, 吃涼粉作甜品就最合適.
其他甜品還有牛油麵包布甸, 朱古力噴泉, 黑森林蛋糕, 士多啤梨慕絲, 榴槤芝士蛋糕, 藍莓芝士蛋糕, 班蘭蛋糕, 豆腐花, 檸檬布甸, 芒果布甸, 綠茶布甸, 雜果啫喱, 以及咖啡慕絲等等. 榴槤芝士蛋糕, 是好此道者必試的項目, 我的心水, 還是黑森林蛋糕, 以及招牌藍莓芝士蛋糕, 相當香濃的芝士, 令人不能抗拒. 如果是生日來慶祝的話, 店方還會送上原個藍莓芝士蛋糕, 就像小晴晴這天一般, 很幸福呢.
不能忘記的這裡的雪糕, 是用特別的雪糕杯奉上, 很精緻動人, 而且選擇超級豐富, 包括有十款Movenpick的味道, 法式焦糖燉蛋雪糕, 焦糖雪糕, 士多啤梨雪糕, 瑞士朱古力雪糕, 青檸檸檬雪葩, 楓糖合桃雪糕, 乳酪雪糕, 雲尼拿夢幻雪糕, 藍莓芝士餅雪糕, 以及意大利奶凍雪糕, 再加上特別一點的甜薯雪糕, 以及榴槤雪糕, 愛吃雪糕的, 真要吃三五七球呢.
add@Prince的泰式風味自助晚餐, 供應時間期由晚上6時30分至10時, 價位如下:
星期日至四: $518 (成人) $498 (長者) $318 (小童)
星期五, 六, 公眾假期及前夕: $558 (成人) $538 (長者) $338 (小童)
經OpenRice網上訂座享75折優惠. 凡兩位成人惠顧自助晚餐, 同行之1位6歲以下小朋友可享免費優惠

add@Prince的泰式風味自助晚餐, 折扣後每位只需$440, 必吃的包括泰式冬蔭功湯, 泰式黃咖哩蟹, 冰鎮海鮮, 以及泰式脆香芋頭卷等等, 加上十款Movenpick雪糕跟招牌藍莓芝士蛋糕, 相當抵食.
2018-06-13 595 浏览
第一次呢度食buffet,食物新鮮,味道好,最緊要海鮮令我喜出望外,蟹腳、龍蝦、生蠔好味,牛同羊架必食,最最加上甜品雪糕,如果鐘意榴槤可以食榴槤芝士餅,食物選擇雖然不多,但質素高。下次番食之選😎😎😎😎😎

2018-06-13
团年饭
  • Movenpick雪糕
2018-05-26 1426 浏览
已經食過呢間酒店好多次,喜歡佢嘅食物質素,今次經open rice訂座更享有7折優惠,而酒店亦不會因優惠多咗而令食物質素下降,最特別係酒店有位工作人員扭波波送小朋友,見小朋友好開心。
2018-05-22
母亲节