2004-11-01 53 浏览
好少好少去Aone,咁岩去沙田,梗係黎買多d包包!朱古力枕頭包:好大好大條既包,$16一條,不過食完有f失望,真為雖然有旋風形既朱古力醬,睇落好似有好多咁,但係朱古力味完全唔重,包心好軟,但係皮就硬左d!朱古力忌廉吉士包:又係個名呃人,我以有朱古力忌廉,又有吉士,點知原來同朱古力枕頭包一樣!只係個樣變左,細個d,變左圈形,但係係同一樣野!綠茶蛋糕:好有綠茶味,但係唔係好軟身個隻,但係唔油,好多朋友食過話好正,但係我覺得係一般!英式鬆餅:嘩!簡直係一個餅!一d都唔「鬆」!唉!硬實實餅餅一個!芝士包:好食到不得了呀!中間心有大量半溶芝士不特止,面頭仲有好多焗溶左既芝士條,成個包好重士味,我好鍾意!朱古力車輪包:同朱古力枕頭包既醬差唔多,但係細條d,而且係車輪包形狀,感覺上我又覺得好味d喎!花兒包:初見個名咁靚,以為有乜咁特別,原來只係有朱古力粒既甜UFO包!都係加左一條似以地餅既花紋邊邊啫!吉士包:幾多吉士,都幾甜,但係吉士唔夠滑!(註: 我去的是沙田分店)
好少好少去Aone,咁岩去沙田,梗係黎買多d包包!
吉士包:幾多吉士,都幾甜,但係吉士唔夠滑!
(註: 我去的是沙田分店)
2004-10-25 29 浏览
我講既係愉景新城o個間琴日行山前買左個小法包食既雖然凍左但個包幾脆面頭有少少芝士粒好香幾好食另外發現佢有d特價十蚊一包既包set入面有三四個左右好抵但估計係d隔夜麵包
我講既係愉景新城o個間

入面有三四個左右
好抵
但估計係d隔夜麵包
2004-10-01 20 浏览
朱古力味麻薯波波球好好味, 煙煙un un, 又唔係太甜, 反而小妹不太喜歡原味, 而綠茶蛋糕都幾好味, 綠茶味幾足, 其他麵包就比較少買, 因為頗貴, 但味道反而一般。
2004-09-20 11 浏览
新野. 近排先有...Really Good.不過比較易溶. Must Try!
2004-09-09 14 浏览
A roll bread with white sesame on the top, black sesame in the dough and many many cheese and bacon inside the bread. very tasty. it is big but cost only HK$8. very good
2004-09-09 17 浏览
一條長形既麵包, 面頭佈滿了芝士, 差不多將整個麵包面遮蓋, 但包裡面就冇芝士, 芝士焗到好香脆, 味道都唔差, 但我就鍾意佢既芝士包多d, 因為芝士包唔單止包面有焗脆左既芝士, 包裡面又有好多一粒粒半溶既芝士, 啖啖芝士, 真係比芝士卷好味好多!
2004-09-05 22 浏览
個包似一個小型的法包, 外脆內軟, 但比法包略為鹹左一d, 見到個包有好多好碎既合桃, 但食落口就感覺唔到有合桃, 可能因為太碎太細粒, 味道又幾好味喎, 不過個人口味, 覺得好似鹹左少少!
2004-09-04 9 浏览
今日將個杏仁海綿蛋糕雪凍左黎食, 估唔到會好味d 喎, 又軟熟d, 又香d 喎!
2004-09-03 16 浏览
好普通既原味海綿蛋糕, 上面加左d 杏仁片, 蛋糕都幾軟熟, 味道亦ok喎, 而杏仁片都幾脆, 初時諗住佢會冧左, 杏仁片令個蛋糕多一點口感!
2004-09-03 18 浏览
麥香軟包, 原價$4, 今日特價$3, 都唔細個, 同佢既藍啤梨包一樣size, 一樣形狀, 個包包好軟呀, 仲好有麥味, 包面仲鋪有燕麥碎, 好味道之餘, 仲好健康喎!
2004-09-01 17 浏览
今日既特價包, 原價$6, 而家$5, 包包夠軟,入面既吉士份量剛好, 味道又好, 我初時仲驚佢會好甜好漏,但好彩原來唔係, 值得一試!
2004-08-17 21 浏览
巴黎包$4 , 芝士包$6, 我好鍾意呢兩個包,尤其係芝士包,包身好軟,裡面半溶既芝士都不少,而面頭既芝士碎很脆,仲好食過pizza hut既芝脆批,我食過兩次芝脆批,面頭既芝士又唔脆, 裡面既芝士又少, 完全唔掂,不過可能係我去個間分店既水準問題, 講返個芝士包, 我每次買都係等佢出爐既時候買, 我知呢間分店大約11:00 至11:30左右, 就會有熱辣辣新鮮出爐既巴黎包, 小棒包, 大棒包,呢三樣其實即係法包,跟住就係芝士包同芝士條出爐, 所以每次我想食既時候, 都會在個段時間去,一見佢出爐就即刻買,即刻食,因為我覺得凍左就冇咁好食,我好鍾意食芝士,如果d芝士再多d仲好!

2004-08-15 14 浏览
鮮奶木頭包幾點出爐呀, 我次次去都見唔到有既???
鮮奶木頭包幾點出爐呀, 我次次去都見唔到有既???
2004-05-01 7 浏览
我比較鍾意食甜包+ coffee, 覺得好enjoy~~ 今次買左佢o既車輪包同紅豆包. 車輪包唔係傳統有提子o個隻, 呢個係加左朱古力(呈一圈圈), 而包包都好有層次, 可以一層一層咁慢慢"mit" 黎食. 包包雖然加上朱古力, 但唔會太甜, 而且幾鬆軟. 會再買黎食. 而紅豆包個外型個好似星星咁, 面頭好多poppy seed (?) 食落幾好味, 估唔到個皮係咁薄,紅豆餡幾多. a1 有隻鮮奶木頭包都好正架! 包texture 好似法包咁, 但裡面係creamy o既吉士. 講到都好想食呀~