呢一次去食嘅墨西哥菜都幾正宗,除咗最常見嘅Nachos同Taco之外,仲有其他平時少見啲嘅菜式嫁😆**********<辣椒雞墨西哥玉米餅> $118Taco就一定要叫黎試下嫁啦,有四舊啱曬大家happy share😂辣椒雞比預期中辣但可接受,個餅皮濕度適中,加埋醬汁食整體不錯啊!**********<豬肉辣醬玉米餡餅> $138見到Enchiladas依個名都唔知係咩黎,都係諗住叫啲新野試下!原來係墨西哥捲餅包住左豬肉,上面就淋左啲辣番茄醬加芝士,食落就會膩少少,但未試過嘅話都可以叫黎試試🧀**********<蘑菇卡布寄諾> $68依個Mushroom Cappuccino聽個名都幾吸引,個湯係送到枱面先會係個茶壺嘅物體倒出黎,個過程都幾搞笑!個蘑菇湯有勁多蘑菇片,好重蘑菇味好飲過平時西餐個啲,值得推薦啊🤤

<辣椒雞墨西哥玉米餅> $118

蘑菇卡布寄諾
辣椒雞墨西哥玉米餅
蘑菇卡布寄諾
2020-06-09 451 浏览
+852一個屬於香港地區電話字頭,一間位於天文台道很chill的墨西哥餐廳及酒吧8Five2全開放式門面,將室外同室內融為一體,當然氣温都會融埋, 但有些客人喜歡飲下酒食吓煙仔,咁就無問題啦!既有高卡座、又有矮圓枱,舊的英式梳化更是一大夥兒最合適,不論牆上的綠化,天花的吊燈,地板的地磚一絲不苟。很chill的吧枱,特高的樓底暗黑神秘,不論場上墨西哥的美女像,還是飛機螺旋槳引擎,打卡位到處都是。裝修硬件-都算很高分。食物價錢-在OpenRice限時定位最高可以正餐牌半價,基本lunch都有7折dinner有75折。但在服務方面🤔 非常難評分,首先 service我們是一個像菲律賓籍的waitress, 下午茶時段訂咗位入座,個場睇相都知得兩成人,他安排我們一個不太好的位置,後來我們要求想轉坐梳化位( 試菜影相都比較合適) 他在極不願意情況下,無可奈何都比我們轉,並要求我們要一個小時十五分鐘內交枱,然後就係我們食咗個半鐘,走嗰陣時個場都冇一半人。 落單時又係同一位,問有乜嘢好介紹,她都是極不耐煩,我們先落了一個超平 afternoon tea set$108/2位( 係兩位加埋先百零蚊),

裝修硬件-都算很高分。
落單時又係同一位,問有乜嘢好介紹,她都是極不耐煩,我們先落了一個超平 afternoon tea set$108/2位( 係兩位加埋先百零蚊), 佢就一直話我們book枱,套餐沒有半價,我話我照返正價,佢就不停再解釋,(唔通我啲英文真係咁差)最於她明白幫我們落單,今天專程來試墨西哥菜,當然再叫了多幾款主餐牌,之後態度就好轉😵,不過其間上菜的其他 waitress態度都很好,只是想找人換碟就欠奉。

《玉米芝士炸丸子》$78

《Buffalo chicken Nachos》 $118
一口就感受到地道風味嘅感覺,(但我係未去過墨西哥🤣) 少少微辣嘅嘢味多重香料香葉,配上不同種類的玉米片加上兩款 醬汁,就幻想一下自己身處在墨西哥。
Buffalo chicken Nachos

《Crispy Fried Fish Taco》$118 加啲青檸汁,味酸酸甜甜微辣,玉米餅香口脆,魚塊又juicy。

《Bean & Lamp Burrito》$118
Bean & Lamp Burrito

好惹味加埋番茄粒,sour cream,avocado sauce,全部食晒😋
Bean & Lamp Burrito

超值tea set 不過一分錢,當然只有一分貨😅,欠至愛Scones, 全部來貨番焗, 但有幾款例如拖肥撻,cheese cake都唔錯。

PS. 飯後因為要電子單據才能做泊車優惠,印度籍老闆雖然表面很嚴肅,但亦重新幫我們又取消又改……等等! 所以上面就講了服務好難評分有好,又有不好!

食物賣相=(滿分20) 17
食物味道=(滿分20) 18
服務質素=(滿分20) 13
裝修整潔=(滿分20) 19
性價比率=(滿分10) 10 ( 是次用優惠5折)
回頭指數=(滿分10) 8
總評分(滿分100)85分
2020-06-06
用餐优惠
優惠券
Buffalo chicken Nachos
2020-06-06 189 浏览
睇Netflix The Final Table第1集就講墨西哥菜😉😉😉可想而知佢喺飲食界嘅地位有幾舉足輕重🐾講到品嚐呢個派系嘅菜好老實真係無資格🙂🙃🙂🙃我只係好誠實咁知道「好食」同「唔好食」🥰🥰🥰 1) 牛油果番茄粟米沙律🥑🍅🌽墨西哥風格加入大量胡椒喚醒味蕾之餘更帶出蔬菜鮮甜2) 芝士波菜烤餅🥬🧀芝士加菠菜本身已經係絕配入面仲有特製醃菜令咸香更突出配埋自家製番茄醬🍅味道完美平衡3) 洋蔥圈🧅配番茄🍅+酸忌廉洋蔥超甜炸醬香脆洋蔥切得較幼口感更細膩4) 蝦肉捲餅🌮你會feel到入面擺咗成斤蝦超足料超惹味5) 焦糖咖啡☕咖啡幼滑焦糖味濃如果未試過墨西哥菜不妨一試價錢同服務質素絕對成正比🏅

可想而知佢喺飲食界嘅地位有幾舉足輕重🐾

焦糖味濃

如果未試過墨西哥菜不妨一試
價錢同服務質素絕對成正比🏅
2020-05-22 184 浏览
一直想搵一間正宗的墨西哥餐廳,因為很想吃Tacos. 搜尋了一下, 見到這間位於尖沙咀的墨西哥酒吧餐廳, 口碑不錯,決定去試試。晚上8:00 去到餐廳,見到已坐滿了客人,而且有幾位客人在門外等,幸好預先已訂了位置。食物果然沒有令我失望,點了的3款菜也好好味。包括烤雞burritos,豬肉Tacos 同 炸芝士波波,醬料味道配搭剛剛好。另外,餐廳的氣氛也不錯, 只是音樂較大聲,如果主要是想和朋友談談天的話,這裡未必是一個好選擇。下次如果想食墨西哥菜,一定會再黎 。

下次如果想食墨西哥菜,一定會再黎 。
2020-05-21
  • 玉米芝士炸丸子
2020-05-18 173 浏览
We dined as a four, and we all ordered burritos, as most of the items on the menu were of a very steep price and would not have been filling enough as a full meal. However, it is practically impossible to tell between the flavours of the burrito as the taste and smell of the rice and beans were too overpowering. After service charge, each burrito came to ~$90-100 per person. Though filling, it did not feel very satisfying as the burrito did not taste like their respective flavours more so than the rice+ bean base.

The surrounding environment of the restaurant was atmospheric, though the bar was quite empty as it was a weekday night. Overall, would not come here again as the food was nothing special and the price was fairly steep
2020-05-16 132 浏览
晚上飲嘢傾偈聚腳點,有特色而且nice服務,可坐indoor or outdoor.食物質素非常好,酒類多選擇.傾到晚上兩點才離開,朋友都喜歡,有水煙服務,有此特別。
  • Buffalo Chicken Nachos
2020-05-10 151 浏览
難得有高質又唔算貴嘅墨西哥菜開係尖沙咀,仲係半open,望住街景咁飲下酒食下野,勁chill! 仲有得shisha,d味道都特別,唔知點揀亦會有shisha專業人員介紹不過今次係黎食dinner,飲下野傾下計~ 已經第三次黎,每次都冇失望,野食辣得過癮又唔會過火,加少少酸非常開胃。好滿意個taco份量都大份,所以要叫多d朋友一齊share開心dspecial cocktails太多選擇令人眼花撩亂,下次再黎試過
份量都大份,所以要叫多d朋友一齊share開心d
2020-05-03 280 浏览
其實之前在尖沙咀逛街也有經過看到,外面看也蠻高級的感覺,還有就是酒吧的感覺,沒有喝酒的意欲就不會有想進去。由於疫情關係,店內職員都會為每名客人量體溫及為客人擠酒精搓手液消費。預先在openrice訂位有65折,叫了總共5款食物,每款味道也不錯!而且有折真的很划算。玉米芝士炸丸子 -身為芝士控的我一看到這個就立刻要試,一份有4粒,裡面充滿芝士,而且還會拉絲,邪惡食物🤣牛油果蕃茄配胡椒玉米沙律-很新鮮,而且醬汁很開胃,份量也不少,也沒有平常的沙律醬令你感到膩膩的。炸魚塊墨西哥玉米餅-朋友在食評看到介紹這個,就叫來試試。一份有4塊,這個因為材料滿滿,我用手吃了🙈炸魚配合玉米餅不會有油膩感,吃起來有點開胃的酸辣味。雞肉墨西哥脆玉米片-這個因為我是後期再吃它,有些玉米片變軟了,不過味道還不錯,旁邊有2款醬料,可根據自己喜好選擇沾上。這款小吃用來送酒應該挺好的,而且份量也不少。 芝士菠菜墨西哥酥餅-一份4塊,餅薄餡滿,芝士和菠菜配合得不錯,還有2款醬附上,沒有肉類在裡面的它味道也不錯。這次大家都把枱上的食物吃光光👏🏼👏🏼👏🏼最後一人不用一百就吃得飽飽,好棒!

2020-04-25
2020-05-01 168 浏览
對上一次食墨西哥菜應該係歐洲,每一次食墨西哥菜都會諗起一套電影叫coco,唔知大家有冇睇過。今次收咗工之後想試吓啲新菜式,所以就嚟咗尖沙咀嘅呢一間墨西哥餐廳!食墨西哥菜,當然唔少得一定要試嘅,就係墨西哥脆片!食物到嘅時候仲係熱辣辣。而且佢中間嘅醬料令到佢好開胃!然之後就到呢一個芝士焗批,芝士非常之多,仲要用鐵板上熱辣辣好好食。佢有唔同嘅肉揀,大家可以自行選擇!最後就係呢一個墨西哥卷餅,雖然同我哋想像嘅有少少唔一樣,但係佢嘅味道係辣辣地啱晒我胃口!
2020-03-11
  • Buffalo Chicken Nachos
2020-05-01 198 浏览
經常到金巴利街食嘢,都會經過呢家餐廳/酒吧,見食評介紹ok,就決定訂枱一試。經OpenRice訂枱原來有75折優惠,準時到達量體溫後就坐,order時waitress好好,有耐性介紹菜單,點知落單後餐廳經理就行埋嚟通知由於用咗75折優惠,所以只可用餐個半小時,我覆佢根本訂座時就無呢個條款,阿經理竟然話如不滿意呢個安排可以cancel order,好似阻佢做生意咁,食物質素普通,buffalo chicken nachos上菜時連雞肉都係常溫,不過味道ok,芝士炸球就微暖,唯有兩杯Gin tonic最正常,終於明白點解要做75折優惠🤦🏻‍♀️

2020-04-25 161 浏览
服務態度勁差,如果你想同朋友食嘢傾計而不打算最少開一支酒或1小時內離開就不要去,否則就算你枱面杯野未飮完同末食完那個外國人老闆會叫職員不斷過嚟要求你再叫野,枱面啲嘢都未食完末飲完點加單,然後無端端同你講你張枱現在OpenRice 有客book 左。叫你埋單離開,職員再同你講除非你繼續叫其他野,否則你張枱已經reserve 俾人,不只我一枱有這情況,都未試過去酒吧要限時,入坐時又唔講張枱俾人book咗,另外洗手間惡臭冇人清潔,勁掃興

2020-04-23 137 浏览
menu 幾好,雖然唔係set lunch , 但幾簡單,湯10蚊,steak 88, 墨西哥卷78,飲品另外order,好怕睇複雜menu好多選擇,但你叫到時又話無得供應。steak 配薯條,薯條好好味,新鮮有薯味,旁邊有蕃茄辣醬,雖然我唔食得難,但點少少真係幾惹味,唔錯,steak 我要medium rare, 真係7成熟,有啲會整得好生,我好怕,肉質都幾好,不過調味就鹹咗啲。墨西哥卷係素卷,入面有菜,車厘茄,芝士同酸瓜,個卷整得唔太香脆,食落淋淋地,囗感麻麻。雖然食物唔算好高質,但人唔多,係開揚嘅歐洲式地鋪,好有旅行嘅感覺
墨西哥卷
steak
2020-04-23
2020-04-20 114 浏览
終於有機會試下呢間墨西哥餐廳﹗其實佢都開了一段時間,不過一直未有機會去試一試,今日機會終於黎嘞飛雲,因為我比朋友放了飛機(老友要OT唔知幾點先放到工),咁都來了尖沙咀,點都飲飲食食一番先啦。叫咗個墨西哥雞肉烤餅同Gin Tonic,個墨西哥烤餅熱辣辣上檯,簡直要加分,因為夠晒熱,入面D雞肉唔「鞋」,配埋芝士,好味,另外仲有牛油果醬、莎莎醬同埋Sour Cream比你點,正。杯Gin Tonic都好易入口,Gin味夠,Tonic的汽泡夠細密,所以入口真係好清爽,雖然比人放飛機,不過都有一個滿足的晚上。
雞肉烤餅
Gin Tonic
2020-04-10
雞肉烤餅
Gin Tonic
2020-04-05 154 浏览
今天放工在尖沙咀九龍公園附近,想吃些異國的菜为晚餐,便想到这间墨西哥餐廳,便約了附近工作的朋友一起吃。點了磨菇湯,特別在是湯在水煲內,在你面前倒到你的碟上,份量不少,很夠兩位用。點了雞肉烤餅。烤餅內是滿滿的雞肉和醬汁,有微微的辣,十分開胃。醬汁令烤餅完全沒有乾和無味的感覺,反而令你很想吃完碟上一片立刻再吃。烤餅配上三種醬,令味道更多变化。另外又點了芝士雞肉脆片。脆片吃落像是粟米片,大大片,香口很沒什麼味道,所以用融了的芝士如雞絲,確是十分美味,口感也很豐富,有脆的,有軟的,令你很想吃下去。其實这间的甜品是非常好。點了椰子🥥蛋糕雪糕和朱古力雪糕蛋糕。椰子🥥蛋糕十分濃椰子味,有很多的椰絲,暖暖的配上士多啤梨雪糕,十分好味。而底部的菠蘿被燒過,令菠蘿的香和甜更出色。三樣配在一起真令人十分享受。朱古力雪糕和朱古力蛋糕用一樣濃味的朱古力,冷熱交叉在一起,又是另一種美味。

2020-04-04 117 浏览
一段時間前,趁難得的平日假期,到尖沙咀逛逛。那天的尖東仍是非常繁忙。我為了好好享受假期,來到了一間墨西哥菜餐廳,品嚐了一個豐富的下午茶套餐,享受了一段悠閒的時光。這是餐牌沒有的套餐,看到別人在吃,便向店員查詢一下。下午茶套餐非常豐富,而且還包括了2杯飲品,真的非常抵食!我覺得這裡各款食物味道都非常好。首先,香草批是熱騰騰的,應該是新鮮製作的點心。外皮香脆且不油膩,味道香濃可口,非常出色。另外一款鹹點是墨西哥脆片配豆醬。脆片有兩款顏色,但我覺得兩塊脆片味道是一樣的。我很欣賞豆醬,鷹嘴豆十分鬆軟,醬汁調味合適,跟脆片配合起來非常出色。甜食方面,撻及芝士餅各有四款。我覺得甜點都是用心製作的。我特別喜歡檸檬撻,喜歡它的清新,亦喜歡微酸開胃的感覺。飲品方面,我選擇了檸檬薑茶。應該是薑茶茶包加上了新鮮檸檬製作而成的。檸檬香氣使人精神振奮,不過幾乎沒有薑味。