2004-02-09
之前冇入過重慶大廈,亦都冇食印度野o既經驗,上星期二,同個fd兩個女仔膽粗粗就走去咖喱王試下係咪好似傳聞中咁得。不過因為冇經驗,o係重慶大廈門口俾好多印籍人士纏到差d上唔到樓,下次鎖定目標就一定唔會再接任何傳單!講番d野食,我地唔係好識叫,但係中國侍應o既協助之下,就叫左一客芝士薄餅,一客椰汁咖喱雞同一客咖咖雜菜(唔知係乜野咖喱,比較深色同辣)我地又想試下個咖喱角,但又怕食唔晒,所以侍應提議將份量減半,即係每人一件。另外佢仲送左一大碟飯俾我地。我覺得芝士薄餅最好味,大為熱食好有芝士味,而且賣相好好,我見隔離枱食其他薄餅,個樣都好得,如果下次再去,一定會試下其他薄餅!我個fd就鐘意食咖喱雞,因為落左椰汁好香,同埋我地叫小辣,所以唔會太spicy。我自己就較鐘意個雜菜,雖然較辣,但有好多豆,有d西蘭花同薯仔,平時好少食到呢款咖喱菜色。至於個咖喱角,同平時食開o既中式咖喱角好唔同,佢個皮好似酥餅咁架,入面有薯仔同少少菜。我地最終食晒一大碟飯,捧住個肚好飽好飽咁走,埋單都係$100,九折左只係每人$45,算係好抵喎!我諗我遲d會再去食過。