2008-09-14 10 浏览
一次過補寫的數個食評中, 這間是最近期去的, 所以印象比較深刻~對上一次吃重慶咖哩已經是年前的事了, 是因為上次去的那一間不好吃, 不過近期聽朋友說這間才是正宗且好吃的咖哩, 於是要試試咖哩家族很大, 而印度咖哩跟泰國的又很不同, 但同樣令我喜愛~是次點了::素samosa覺得這裡的samosa皮比上次我去的那一間做得較差, 不過餡料搭回分數, 有薯蓉, 青豆等usual材料, 也很滿意 chicken tarooi叫這個'鐵板雞'是因為早前在另外一些正宗印度菜地方吃過, 驚為天人~ 這裡的也做到那種驚為天人的感覺, 雞腿肉的香料pickle得很入味, 撕開雞腿仍見到香料! 帶點點辣味~ 多滿足 fish masala魚肉太實, 可能叫羊/雞/牛會更好, 不過masala汁確實做得不錯, 點nan最適合不過 garlic nan & butter parathanan跟paratha的質感很不同, 前者較厚及'um', 相信是製作過程不同的關係, 較油後者是我倆第一次吃, 感覺上較健康 (因為menu上寫這是unleavened的), 我們都更喜歡這個 mango lassi這裡的la

是次點了::
素samosa

chicken tarooi

fish masala

garlic nan & butter paratha

mango lassi
這裡的lassi更solid更酸, 我仍可以接受, 是非常適合中和咖哩及nan的油膩

又有電視看, 又有正宗好吃的印度咖哩, 除了人流較複雜外, 也是很好的選擇
2008-09-10 17 浏览
勇闖強姦案現場重慶大廈冒死食咖喱抵死地樓下有人問"係咪食curry?"早在Openrice簡好呢間以住宅作餐廳 不是第一次見這裡的裝修亦真的一般般房間貼上牆紙便算總共叫了5款餸頭4樣同一時間一齊黎混在咖哩底下幾乎不出蝦與羊先試炒飯好像叫親炒飯實出事 又是平平無奇 普通得很接着試大蝦 蝦沒有想像中的大但辣得很過癮夾雜薯仔番茄青瓜基本上全都是咖哩味 只是口感不同跟住試不同色的鑊仔羊沒有大蝦的辣羊也很淋 亦都是咖哩味亦不差只不過輪到吃烤餅時點咖哩會選擇蝦而不選羊最後來的雞柳則好壞參半大約有一半燶左 燶味很濃有幾舊則肉淋而有雞味很大對比原本最想試的鵪鶉因什麼H5N1的理由全部失蹤
勇闖強姦案現場重慶大廈冒死食咖喱
抵死地樓下有人問"係咪食curry?"
早在Openrice

雞皇炒飯
鑊仔羊
香辣大蝦
2008-09-07 31 浏览
好快樂又好飽的一頓晚飯 想吃印度菜久久了,可惜某人不太願吃忽然,某人提出可以到重慶叮咖喱,其實是小妹一來的心願!!!!已經9:00pm,排除萬難下,上到 7/F 吃咖喱!老闆真細心,雖然地方小,但給了我們一張凳子放袋子!2人點了:CHEESE PARATHAGARLIC PARATHA印度特式咖喱雞白汁時菜燒烤拼盤CHEESE PARATHA: 淡淡的芝士味,我覺得不夠熱,皮有點太粉,不過味道可以GARLIC PARATHA: 太油喇,一般罷印度特式咖喱雞: 咖喱香濃又不太辣,雞保持原本的肉質,不錯!白汁時菜: 甜甜的,真的很可口 很多青豆,我把整碟都吃光,因為我是喝汁怪,同時間,被我蘸光了! 燒烤拼盤: 點了4樣,好像未飽的我們,點多一樣,滿足我貪心的慾望:有 TANDORI CHICKEN, 無骨雞件,牛肉卷,魚塊!!!!真的很不錯!同樣地,雞不乾,保持JUICY,很香!牛肉卷,個人嫌太羶; 魚柳,是一般吉列魚柳不過整頓飯也吃得很開心,因為真的好久好久沒吃了!! 真的很好呢,印度人和香港的老闆相處融洽
好快樂又好飽的一頓晚飯

想吃印度菜久久了,可惜某人不太願吃
已經9:00pm,排除萬難下,上到 7/F 吃咖喱!
老闆真細心,雖然地方小,但給了我們一張凳子放袋子!

2人點了:
CHEESE PARATHA
GARLIC PARATHA
印度特式咖喱雞
白汁時菜
燒烤拼盤

GARLIC PARATHA: 太油喇,一般罷

白汁時菜: 甜甜的,真的很可口

不過整頓飯也吃得很開心,因為真的好久好久沒吃了!!

真的很好呢,印度人和香港的老闆相處融洽

印度特式咖喱雞,白汁時菜
PARATHA
印度特式咖喱雞,白汁時菜
PARATHA
2008-09-06 3 浏览
小弟有朋友陪同下來到重慶大廈試咖哩 , 其實這是小弟一直以來都未有機會親臨 , 今晚終能一嘗所願 ! 來到樓下已是八時左右 , 唔記得今天是星期五 , 所以門口以很多人 .... 當然樓下很外藉人仕拉客 , 原來又開了很多間印度餐廳 , 有些名字差不多 , 可能想混水摸魚 .... 呵呵 ! 一直以來小弟都是開飯的常客 , 來之前當然也做定功課 , 所以一進入大廈已長驅直入 , 殺進了大廈入面 , 由於都無什麼經驗 , 都轉了一會 , 輕輕說了 E 係邊呢 .... 一個拉客者聽後 (正是要去的店) 就指引我們乘坐電梯 , 那時已有一大班人在等候 !上到去又是一大班人在等待 , 店員問過我們要兩位後 , 好像有奇蹟出現一樣 , 還是上天的安排 , 就剛好有一張二人枱給了我們 , 真是未食先興奮 !!! 睇完一輪餐牌 , 叫決定叫了芝士薄餅 , 蒜茸薄餅 , 咖哩羊 , 咖哩角 , 茄汁蝦 , 仲有叫了兩杯酸乳酪 !芝士薄餅 - 都有芝士味 , 點咖哩有點浪費 , 不過份量比別的少 ! 蒜茸薄餅 - 無咩味 , 下次叫普通的就行了, 反正點汁 ! 咖哩羊 - 有香料味 , 羊有六

咖哩羊 - 有香料味 , 羊有六塊左右 , 做得很好味同出色 , 我的朋友至愛 !

茄汁蝦 - D 蝦原來取了殼 , D 汁無蕃茄味 , 甜甜地又另一種味道 (吃甜的朋友可以試下 , 不過我朋友不太接受 , 我就 OK 唔錯 ! )

酸乳酪 - 驚喜 , 比想像中好味 , 一定好味過旺角果間 D 乳酪 , 好味好多 ~~~
Push !
咖哩角 - 比西環好吃 , 有四大舊 , 都唔錯 !

最後我們再叫了一個普通 Nan 點埋餘下 D 汁 , 嘩 ~ 真係 delicious ..... 雖然我未去過 C 座那間 , 不過我估下次都係來這間算了 , 因為食物味道很滿意 , 要試其他的鐵板雞等 ..... 只好說句 I will come back !
埋單 $194 , 唔只仲咩無加一仲有 10% discount ? 實數 $175 ,
surprise .... 抵食 !

一個美麗的開始 (不用等位) + 一個美味的過程 (食物) + 一個美好的終結 (埋單 discount ) ..... 我只好比佢 95 分
** 由於咖哩來到試了一口很好味 , 之後影相的事已忘了 ..... 無拍咖哩羊同茄蝦 , 呵呵 !

又一篇補打食評. 多個月前, 久聞重慶大廈咖喱大名, 擔粗粗的動議各友人黎呢到試一試, 香港地, 有幾多間正宗印度咖喱舖? 但重慶大廈於早幾年, 曾傳出斬人事件, 聲名掃地. 為嘗此美食, 大家把心一橫, 抱住必死的決心, 戰戰競競的走進重慶大廈.沿途有多人攔路, 推介你去不同餐廳, 好在一早在openrice睇到網友的勸告, 要當他們透明, 千萬不要扲其他的, 只扲了7E咖喱王的VIP, 喺入口問看更, 直行轉右有部lift搭上去, 才算平平安安踏入咖喱王一行6人點了以下菜色:串燒雞柳: 每人分到2件, 落左少少咖哩粉調味, 烤出黎熱辣辣, 連雞皮都香脆可口蘭花芝士波球: 諗住叫碟菜冇咁油膩, 呢味係將蘭花+芝士剁碎, 再加入小麥粉整成球體狀, 但...味道有點怪怪的咖哩牛腩: 呢道菜既靈魂係咖喱, 太惹味了, 用黎送飯一流!!咖哩雞肉: 老實說, 舊肉有骨我先分得出邊道菜係牛腩, 邊道菜係雞肉, 不過都係果向, 咖哩正就得印度炒飯: 冇乜佐料一齊炒, 純碎叫黎撈咖喱食NAN: 有薯仔NAN、香蔥NAN、普通NAN, 點完咖喱再摺起黎食, 食到流汁呢!!青檸梳打: 好淡, 冇乜味,

一行6人點了以下菜色:

印度炒飯: 冇乜佐料一齊炒, 純碎叫黎撈咖喱食
青檸梳打: 好淡, 冇乜味, 早知叫可樂好過

綜合而言, 呢度係開飯好地方, 咖喱真係勁惹味, 食物質素甚高; 其他方面要扣一點點分, 除非你係熟客, 若不是老闆黑口黑臉對待, 見隔離枱相熟, 態度有180℃的轉變; waiter上菜速度比較慢, 且不懂廣東話, 溝通有困難; 至於價錢, 大眾化之餘亦兼顧質素, 適合星斗市民幫襯, 會再來
咖哩牛腩+咖哩雞肉
薯仔NAN
普通NAN
2008-08-24 8 浏览
都有好耐無去重慶食飯喇﹗記得對上一次去都成年之前﹗呢排成日都咖哩癮大作,咁岩今日早收工決定相約友人出發﹗照舊都係0個句,入去重慶之前千其唔好攞任何傳單,唔係就乃野﹗老地方,7E咖哩王,記得嗎?以前會食到喊的地方﹗唔洗諗叫定啤酒穩陣﹗17蚊支青島﹗先來好耐都無食既鵪鶉,17蚊隻呢﹗依然都係燒得十分之香脆,咬落味道相當惹味﹗外脆內軟之餘0的肉仲好鮮甜﹗加少少檸檬落去吊一吊個味更鮮﹗我連佢0的骨都食埋﹗呢個新野,就係 "芝士蘭" ,十分之香芝士味,唔洗蘸咖哩都好好食﹗一定要試﹗咖哩來了﹗今次點左四個咖哩呢﹗羊我無試啦﹗不過佢地三個食到連汁都飲埋,話超好食,唔太羶之餘個咖哩夠香又唔會無左0的羊味﹗仲叫我試一試,我當然敬而遠之.......個牛腩普普通通,0的牛仲有少少韌﹗巴辣雞是每次都必點的,辣到會流眼淚就係呢隻,不過超過癮﹗唔係人人食到﹗個蝦雖然唔辣,不過味道好有驚喜,好重茄汁味,酸酸甜甜的,用黎蘸餅食十分之好味,最後食食下竟然發現入面有菠蘿同椰果,怪不得咁鮮甜咁得意啦﹗"架力蘭" 同埋普通蘭都係一定要叫架喇﹗呢個巴辣雞入面既一舊小薯仔,四個人分每一0的,已經辣到個個扁哂咀了﹗一流﹗咖哩的朋
都有好耐無去重慶食飯喇﹗記得對上一次去都成年之前﹗

呢排成日都咖哩癮大作,咁岩今日早收工決定相約友人出發﹗

老地方,7E咖哩王,記得嗎?以前會食到喊的地方﹗
唔洗諗叫定啤酒穩陣﹗17蚊支青島﹗

先來好耐都無食既鵪鶉,17蚊隻呢﹗

咖哩來了﹗今次點左四個咖哩呢﹗

個牛腩普普通通,0的牛仲有少少韌﹗
"架力蘭" 同埋普通蘭都係一定要叫架喇﹗

咖哩的朋友是什麼?
就是白飯,只有白飯先可以令咖哩發揮佢最偉大的境界﹗

咁都未飽,叫多個洋蔥圈,即叫即炸好脆口,個炸粉厚左少少不過熱辣辣都係好食﹗

本來開開心心的﹗不過最後正當我地同埋好多人掛住睇奧運跳水的時候,個老闆竟然關左個電視扮收唔到走埋黎趕客,問我地仲叫唔叫野?唔叫就埋單因好多人等位.........

算啦,好食就話之佢﹗埋單一人$105,抵食﹗
鵪鶉
咖哩
芝士蘭
洋蔥圈
  • 鵪鶉
  • 茄汁蝦咖哩
2008-08-20 18 浏览
自從看過Openrice的飲食專欄,就想勇闖重慶大廈食咖喱,可惜始終未夠膽量。二十歲生日當頭,在張同學陪伴下,終于有機會食餐正宗印度菜。原來重慶大廈并未有想象中那般恐怖,反而我驚電梯出故障多過大廈那些“老黑”飲品沒有什么選擇,三個人揀了兩款來飲:芒果乳酸:雖然濃,可是酸得離譜,讓人不禁懷疑變質了…玫瑰花茶:顏色已經很嚇人,玫瑰的味道十分人工,不堪入口。坦白講飲品是比較令我“驚悚”的,不過之后的主菜環節就寧舍精彩啦。咖喱牛肉:比較傳統的印度咖喱,牛肉燜的很淋,薯仔也是軟軟爛爛的,很易入口。咖喱汁比較油膩,都是配餅食才出色。茄汁咖喱燴蝦球:茄汁的味道不太出,更多體現在了“甜”上,新鮮番茄味欠奉。蝦球大隻又彈牙,配上辛辣微甜的醬汁,吃得很來勁什菜咖喱:先前的兩款咖喱其實都不太辣,反倒是這款辣意來得最洶涌,不過味道也更多層次,配烤餅的效果是最好的。知道這里的咖喱很辣,主食當然不敢怠惰,我們豪選了三款烤餅:芝士烤餅:芝士味不太好聞,有點酸臭,但入口卻很香很美味。牛油烤餅:比起芝士烤餅,我更欣賞牛油烤餅,無論聞還是吃都很吸引。羊肉烤餅:比較中庸,羊肉不夠突出,沒有膻味。雖然飲品方面有少少缺憾,但總

飲品沒有什么選擇,三個人揀了兩款來飲:
芒果乳酸:雖然濃,可是酸得離譜,讓人不禁懷疑變質了…
玫瑰花茶:顏色已經很嚇人,玫瑰的味道十分人工,不堪入口。

知道這里的咖喱很辣,主食當然不敢怠惰,我們豪選了三款烤餅:
芝士烤餅:芝士味不太好聞,有點酸臭,但入口卻很香很美味。
羊肉烤餅:比較中庸,羊肉不夠突出,沒有膻味。

雖然飲品方面有少少缺憾,但總體講仍不失為滿意的一餐,又償了我的一個小心愿。多謝張同學和盧同學的慷慨請客,二十闖重慶大廈,這個生日都幾特別呀。
  • 茄汁咖喱燴蝦球;什菜咖喱;牛油烤餅
2008-08-20 7 浏览
哈哈,笑定先! 剛看過食評…乜有人會黎食飯的嗎?哈。好一個<<<<<炒飯>>>>嘻!先評食物:咖哩牛腩:幾好,肉質好嫩,完全無咩硬、un、鞋既情況出現咖哩薯蓉:兩球薯蓉,內有乾坤,有少許菠蘿粒、豆豆、粟米粒…吧,也可...羊肉烤餅NAN喎~:開頭好怕會好''蘇''架…但完全無架,不錯的!炒飯:無言,(不是全指它),開頭呢,我仲同人地講,咦…都炒到係獨立一粒粒咁,都好似幾好喎,誰不知,就在眼前比我見到>>約半個拳頭的<<不舊飯>>,明啦,wa~~白雪雪架,未散開的!…嗯嗯嗯..講完…唔多講lu..免得...哈哈哈!!!最終係食剩既,話飽喎~~對這個男人老9,雖也是真的。。。Bu....umm..okay~End..wahaka!總括來說:野食就好味啦…不過…仲…好。(哈,明的人自然明,呵~~)阿撓~你係得既!幾時都話你最掂~~算…也慣了…!友人提議到此品嚐印度餐喎,ok....嗜辣的我真沒所謂,但萬萬沒想到…黎食印度野。。。走去叫飯??不會有點95搭8~~嗎?印度正宗出
哈哈,笑定先!

先評食物:
咖哩牛腩:幾好,肉質好嫩,完全無咩硬、un、鞋既情況出現

阿撓~你係得既!幾時都話你最掂~~算…也慣了…!
印度正宗出名個幾味就完全………果然一貫風格!好!勁!比個叻你呀~傻…哈
2008-08-09 20 浏览
食完 2 個咖哩,一個餅,仲有好多汁 wor~~~ 梗係唔好 waste,再落 order~!!!"烤餅": 用o黎餸 d 咖哩汁,一流!!!"鐵板雞": 嘩~~~ 熱辣辣,加上 d 檸檬汁,又係好好食~~~ d 雞唔會好 "鞋" 口,燒得好香。但係我o地實在太飽了... 如果唔係,應該會覺得更加美味...我o地今次高估了自己,食濟了...

"烤餅": 用o黎餸 d 咖哩汁,一流!!!

我o地今次高估了自己,食濟了...
"烤餅"
"鐵板雞"
2008-08-09 18 浏览
同 2 號膽粗粗咁去重慶食咖哩,我o地都未o黎過... 一入到去好似探險咁 gei 感覺... 點行好呢?!! 唔使驚... 因為好快有個 "食蕉" 叔叔轉介我o地去咖哩王 gei 員工o度... 帶我o地去搭 lift... 佢仲俾o個張 vip card 我o地... 話有 9 折 wor... 但... 其實上到去... 人人都唔使加一 ga la... haha...我o地首先叫o左呢一輪:"芒果乳酪": 有好大期望... 但無想像中咁好飲... 因為太 "杰" 了... 飲落沒有冰涼感覺... 但都有好濃芒果味... 或者乳酪真的是這樣子吧... "馬沙拉燴雞": 呢個好好味 ar... 味道較濃同有點辣味,夠野味,我o地一滴不留咁食晒... 用o黎送餅真係一流~~~"印式烤羊肉": 本來我o地唔係叫呢個 ga... 但 waiter 哥哥話我o地叫o左個 masala 雞了,唔好再叫一樣味 gei 羊... 而我o地又話唔要咁辣... 佢就揀o左呢個俾我o地... 呢個都好味~ 但係我都係鍾意 masala d 汁多 d... hee"蒜茸烤餅": 食咖哩,平時通常用飯送

我o地首先叫o左呢一輪:

"蒜茸烤餅": 食咖哩,平時通常用飯送,既然o黎到呢 d 印度咖哩店,就梗係食少食 d gei 烤餅 la... 佢有好多唔款,我o地揀左呢個蒜茸 gei... 但其實我食唔到有蒜茸味... 但加埋咖哩又係好食 gei~

(待續)
"馬沙拉燴雞"
"蒜茸烤餅"
1K
2008-08-07 11 浏览
8月3日 (星期日), 成家人去咗咖喱王, 因為我之前己經幫襯過好幾次, 覺得水準唔差, 仲平靚正添<服務>疑似老闆既男仕態度十分惡劣, 落單時我哋只係問佢有無白飯或薄餅送 (因之前幫襯都有得送), 佢即刻好串咁講 : 無喇喎, 唔送架喇, 無送好耐啦... 之後又講您哋去九如坊九記牛腩都無得送湯啦, 跟住我忍唔住佢d咁既態度就串番佢話就係有, 我哋唔駛等位, 仲有半價添! 不過佢實以為我吹水, 事實上我係識, 但就費時再同佢一般見識, 佢咁既態度, 唔怪之得差唔多七點都唔滿啦...<食物>水準不錯, 點了6-7個主菜, 2個咖喱角, 4個nan, 2個白飯, 5杯青檸梳打推介 1) 羊腩煲 2) 免治牛肉 不推介 1) 芝士nan - 太油 2) 咖喱角9人共消費 : $464

<服務>
<食物>

9人共消費 : $464
2008-07-21 6 浏览
同女朋友,朋友去食.去到好彩咁岩有個男人戴我地去搭LIP.如果唔係都唔識搵去到叫左個咖哩角.1個香料雞,1個咖哩牛腩,1個芝士薄餅.2杯青檸SODA同1個飯.黎左野飲先啦.我就唔係好鍾意喇.之後咖哩角,OK啦.之後黎左個雞啦.食食下佢先話比錯左個魚我地.不過我地3個都覺得個魚係超級好味.最好味我覺得係個芝士薄餅.想食咖哩真係要去喇.3個人都係食左144.好抵又好味.食完第2日仲心思思再想去!!
同女朋友,朋友去食.去到好彩咁岩有個男人戴我地去搭LIP.
如果唔係都唔識搵

黎左野飲先啦.我就唔係好鍾意喇.之後咖哩角,OK啦.
之後黎左個雞啦.食食下佢先話比錯左個魚我地.
想食咖哩真係要去喇.3個人都係食左144.好抵又好味.
食完第2日仲心思思再想去!!
  • 芝士薄餅
今日30幾度, 我同朋友沒有因為咁而留在家中反而即興去重慶 7e 咖哩王我地第一次去 , 入到去完全唔識路幸好有細細粒 食q 叔叔帶我地去e座 部lift 唔該晒 ~~~~~~~~其實係果到都幾恐怖架, 好少黃皮膚既人 下午時候, 上到去, 坐左一兩枱巴藉人士我地點野食, 都好多野食選擇 , 我同朋友2個人每人點左個咖哩咖哩牛腩 $ 45 - $ 48咖哩羊肉 $ 45 - $ 50 nan( 即係薄餅) $ 12白飯 $ 10咖哩好好食喔~~~ 有少少辛辣, 見議唔太食得辣既朋友唔好撈咁多汁佢有水提供 , 同埋飲品唔算好吸引, 所以我地都係飲水羊肉 ,1d 都唔騷 , d汁好杰, 撈飯正 !咖哩牛就普普通, 下次可以試下其他牛肉都算淋, 用spoon 可以將佢一分為二nan 很大塊 , 很熱 ,很脆 不錯是次午餐都算幾好食 我地仲做埋vip ^^
今日30幾度, 我同朋友沒有因為咁而留在家中
反而即興去重慶 7e 咖哩王
我地第一次去 , 入到去完全唔識路
其實係果到都幾恐怖架, 好少黃皮膚既人
下午時候, 上到去, 坐左一兩枱巴藉人士
我地點野食, 都好多野食選擇 ,
我同朋友2個人每人點左個咖哩
咖哩牛腩 $ 45 - $ 48
咖哩羊肉 $ 45 - $ 50
nan( 即係薄餅) $ 12
白飯 $ 10

佢有水提供 , 同埋飲品唔算好吸引, 所以我地都係飲水
羊肉 ,1d 都唔騷 , d汁好杰, 撈飯正 !
咖哩牛就普普通, 下次可以試下其他
牛肉都算淋, 用spoon 可以將佢一分為二
nan 很大塊 , 很熱 ,很脆 不錯
是次午餐都算幾好食
我地仲做埋vip ^^
  • 咖哩羊肉
  • NAN
2008-07-08 9 浏览
食過幾次咖哩王,但次次都係跟朋友行,唔記得點上去。今次四個女仔,由我帶路,哈,係重慶迷路好恐怖,好彩記得佢係7E,最終都搵到。 1. 咖哩雞 (唔記得咩名) 2. 咖哩牛腩 3. 串燒雞柳 4. 芝士薄餅 5. 原味薄餅雞好好味,係黃咖哩,個個都讚。牛o個個係紅咖哩,比較遜色,不過都ok。雞柳ok,不太特別。芝士薄餅,正,追加一份。不過有朋友唔好芝士,覺得太濃芝士,冇左薄味ge香味。總括黎講,好好味,朋友都話會再黎,而我就想試下新德里。買單200蚊都唔洗,好似只需178,抵。
食過幾次咖哩王,但次次都係跟朋友行,唔記得點上去。

1. 咖哩雞 (唔記得咩名)
2. 咖哩牛腩
3. 串燒雞柳
4. 芝士薄餅
5. 原味薄餅

總括黎講,好好味,朋友都話會再黎,而我就想試下新德里。

買單200蚊都唔洗,好似只需178,抵。
  • 芝士薄餅
2008-06-08 23 浏览
5月23日同事提議去食印度荼菜, 今次笫一次去重慶大廈食飯. 我地星期五晚book佐table都要等, 好多人...裝修就無乜, 初時都驚印度浸味, 但上到去又聞唔到,不過d野食都ok, 叫佐好多唔同味道o既Nan, 但其實食落d味分別不大, 所以可以叫普通o既就得. 一定要試Butter Chicken, 雖然唔係menu上, 但朋友之前係朗豪食時, 試了少少很好味, 今次係到都試下叫. 都係咁好味, 我地要叫多過Nan黎食佢.本來同事們想飲拉茶, 後來等佐好耐之後, 原來已經賣哂, 就轉佐Indian Rose Tea. 但係唔係幾o岩我地口味, 好甜, 同埋d色令人聯想去藥水.而且價錢好抵, 叫佐好多野都係每人$8x
5月23日
同事提議去食印度荼菜, 今次笫一次去重慶大廈食飯.
我地星期五晚book佐table都要等, 好多人...
裝修就無乜, 初時都驚印度浸味, 但上到去又聞唔到,
而且價錢好抵, 叫佐好多野都係每人$8x
一般
Tandoori Chicken - 幾好味
Galic,Butter Nan, 雞.羊,Beef Currys.
Indian Ice Rose Tea