2022-09-16 855 浏览
好耐冇打邊爐,好掛住616既牛肉🌈💕💕☺️好想食好耐架啦,一上枱就好吸引,要食高質牛一定要到616📍😆😆🫶🏻叫左個牛肉湯或好清甜,又多料😊😊而牛肉好滑好軟淋勁正,6埋烏冬同埋公仔麵🍜飽哂😆😆🌈♥️好肉清湯腩咁炸魚皮卜卜脆,打邊爐🍲最岩食勁有口感~好正好正好正要講3次😂😂♥️🌈地點方便🫶🏻💕讚🫶🏻服務都唔錯呀😄😄💕環境好好👍🏻~ 建議要訂枱~😊😊
好耐冇打邊爐,好掛住616既牛肉🌈💕💕

叫左個牛肉湯或好清甜,又多料😊😊

炸魚皮卜卜脆,打邊爐🍲最岩食勁有口感~

好正好正好正要講3次😂😂♥️🌈

地點方便🫶🏻💕讚🫶🏻服務都唔錯呀😄😄💕

環境好好👍🏻~ 建議要訂枱~😊😊

• 牛骨清湯
  • 炸魚皮
  • 匙柄
  • 牛朴肉
2022-05-30 1175 浏览
每次吃火鍋又想吃到多種不同牛肉部位等話,我都一定會想起616牛肉火鍋專門店,他們單是牛肉的種類已超過20款,各種刁鑽牛部位如牛頸脊、牛肩心、牛朴肉、肉眼邊、內裙肉、橫隔肌及封門柳等都可以吃到,牛肉非常新鮮且牛味超濃。餐廳裝潢走港式懷舊風,湯頭選項有很多,如想吃到牛肉的鮮甜味的話,建議選擇清甜的湯底,比較不會搶走其牛肉味。個人還蠻推薦這間火鍋店,價錢合理味道也很不錯,滿意!
2022-04-27 863 浏览
iFOOD_ProMax 又黎無肉不歡啦!😆 都係果句:疫情經濟低迷都要繼續堅持食肉!今次黎到鄰近小社區"黃埔花園"的"黃埔新邨"覓食😎上網見到有好多咪錶位就去左德民街泊個車,然後去行去對面街的舊區小店食下地道小食,即係魚蛋燒賣牛雜之類。點知行行下聞到好濃郁的牛肉味,對腳就自己行入左餐廳坐低啦🤣率先嗌左個鴛鴦麻辣牛骨湯:牛骨湯好清甜,仲有浸到軟身的蘿白同牛肋肉,但麻辣湯就略嫌唔夠麻🤣D煙仲有少少刺鼻真係要特別推薦一下胸口膀(太好食叫咗兩碟)🤣胸口膀其實是牛的胸前的脂肪物,切出黎通常帶有少少肉,望落肥膩,但咬落非常爽口😍視乎口味,以下係小編當日實測結果:淥8秒 --> 剛剛好熟,軟身,口感適合女士🥰淥15秒 --> 微微爽口,唔軟唔硬,感覺上口感適合小朋友咬下練牙力👻淥30-60秒 --> 非常爽口,偏硬身,適合血氣方剛的男士咀嚼一番😈小編作為男人中的男人,梗係要挑戰硬中之硬(淥左2分鐘)😎夾出來,放入口咬足30秒,每咬一下都有油脂慢慢從口中滲出來,口中甘香濃烈的牛肉味已經取代左小編的大腦思考,忘卻左偉大的減肥大計,然而胸口膀繼續在口中刮起風雨,如入無人之境。。食

率先嗌左個鴛鴦麻辣牛骨湯:

真係要特別推薦一下胸口膀(太好食叫咗兩碟)🤣

淥8秒 --> 剛剛好熟,軟身,口感適合女士🥰

小編作為男人中的男人,梗係要挑戰硬中之硬(淥左2分鐘)😎
夾出來,放入口咬足30秒,每咬一下都有油脂慢慢從口中滲出來,口中甘香濃烈的牛肉味已經取代左小編的大腦思考,忘卻左偉大的減肥大計,然而胸口膀繼續在口中刮起風雨,如入無人之境。。食後罪惡感100分😈

之後就叫咗肩胛翼板,牛駝峰,滑尾龍,皇帝菜,手打墨魚滑,鴨血:由於胸口膀已經搶盡風頭,其餘的食物已經相形見絀,沒甚麼驚喜,不過都建議點番牛肉汁食,會比較有鮮味。😆
2022-04-24
等候时间
5 分钟 (堂食)
  • 胸口膀
2022-04-22 623 浏览
過左好耐先寫食坪但係仲記得哩個火鍋味道好好肉種類多 有好多唔同部位有好多種味道 我最鍾意食牛肉野食夠新鮮價錢適中唔貴 湯底又多選擇侍應服務都好好好有禮貌👍🏻會再想去食
過左好耐先寫食坪
價錢適中唔貴 湯底又多選擇
侍應服務都好好
好有禮貌👍🏻會再想去食

2022-02-19 772 浏览
天氣涼咗好多 又去到打邊爐嘅季節 今日lunch time就嚟咗呢間火鍋專門店食個一人邊爐😚呢間餐廳有提供午市火鍋set 有齊湯底 牛肉 配菜 同主食 特別要提醒 如果係唔食牛肉嘅朋友 呢個lunch set就唔啱你啦 因為佢嘅肉類只可以揀牛肉 要食其他肉類就要單點啦😂熔岩沙嗲湯底 沙嗲湯幾濃郁 好香嘅花生味 好足料 不過因為佢比較杰 所以要經常攪拌個底🙈 唔係嘅話好易黐底俄羅斯封門柳 有啲似牛柳嘅感覺 食落就普普通通 唔係好特別🤭配菜方面 幾鍾意貢丸同蛋餃 貢丸食得出菇粒 蛋餃餡料都幾好味😎仲額外加咗白蘿蔔 加嘅配菜係有八折嘅 蘿蔔都有大約八至十片 幾抵食如果lunch唔趕時間嚟食個火鍋都幾歎㗎 絕對會捧住個肚走🤤

用餐时段
紅磡戰士💛 - 刁鑽靚牛 牛魔王必去⚠️🎈獨樂樂小火鍋 $78/1°熔岩沙嗲湯 🌝🌝🌝🌝🌚°鮮牛油麻辣湯 🌝🌝🌝🌚🌚🎈胸口膀 $48 🌝🌝🌝🌝🌚🎈牛肩芯 $68 🌝🌝🌝🌝🌚🎈牛前胸肋 $58 🌝🌝🌝🌚🌚🎈鴨血 $38 🌝🌝🌝🌝🌚🎈油豆腐串 $15 🌝🌝🌝🌚🌚🎈洛神花茶& 烏梅汁 $15/1 🌝🌝🌝🌝🌚616火鍋都出左一人邊爐💛你冇理由仲吉邊啦😈邊爐包湯底、肉、配料同主食🤤Menu放係圖7自己望下😉今次就去左紅磡分店💨打邊爐湯底好重要⚠️沙嗲湯底好出色🤩味道濃郁但一啲都唔杰身 飲落仲食到粒粒花生碎🥜冇得輸💯 牛油麻辣湯越滾越辣🥵嗌嗰時冇留意係鮮牛油整,就覺得略嫌多左啲油🤭感覺上好多油但係就冇咩湯,同冇咩麻嘅感覺🤨都係平時啲麻辣湯底啱👷🏻‍♂頭盔情侶👷🏻‍♀️多啲跟餐嗌左俄羅斯封門柳同牛駝峰🐮 封門柳煮好耐都唔韌食落仲好滑有牛味✨牛駝峰口味就較鞋口~雖然牛嘅份量比正常散嗌少一半 但$78仲包埋其他咁多配料 性價比💯💯午市散嗌正價menu仲有8折🤑唔執輸嗌咗幾款牛同邊爐料啦🤪鴨血一夾唔散 食落都唔硬 口感啱啱好亦冇怪味😆油豆腐食麻辣火鍋就必叫‼️用黎索湯一流~💦🐮胸口膀係脂肪帶啲肉同軟骨 食落出奇地
紅磡戰士💛 - 刁鑽靚牛 牛魔王必去⚠️

🎈鴨血 $38 🌝🌝🌝🌝🌚

🎈油豆腐串 $15 🌝🌝🌝🌚🌚

🎈洛神花茶& 烏梅汁 $15/1 🌝🌝🌝🌝🌚

打邊爐湯底好重要⚠️

🐮胸口膀係脂肪帶啲肉同軟骨 食落出奇地爽脆💥一啲油膩感都冇 好特別❗️

🐮牛肩芯同時食到油香同肉味 口感嫩滑🤤

🐮 牛前胸肋好似2種肉嘅合體 肉質爽之外又有肉味

飲品解渴解辣解膩 2杯都酸酸maymay好飲🥤

🚩 616七桌子 (紅磡)
紅磡民泰街27-47號黃埔新邨J,K,L座地下B2號舖

🚩太多分店自己search啦🍽🍽🍽
呢間616牛肉火鍋專門店最特別既就係佢有好多唔同既牛既部位就可以揀!打邊爐食厭左啲肥牛就黎試下新野🤤牛肉選擇有封門柳、滑尾龍、雙層肉、金花趾、吊龍伴、牛駝峰等等,好多聽都未聽過😯午市黎食仲有得嗌個獨樂樂小火鍋,$78就食到!好抵食。1️⃣獨樂樂小火鍋(理想點“鮮”)(俄羅斯封門柳)火鍋配料有娃娃菜、金菇、蜂巢豆腐、蛋餃、牛丸、貢丸同埋帆立貝,另外仲有多個主食可以揀公仔麵、烏冬或者白飯。首先呢款湯底其實係類似清湯底,有少少牛骨味。封門柳見到少少油花位,肉味比較濃,清湯底更加食到食材既原味。另外配料都算幾多唔同款式既野,再加埋最後淥個烏冬食,夠曬飽😋個烏冬覺得幾好食,唔係淋pat pat果啲烏冬,食落係幾滑幾彈牙既😄不過清湯底就有啲寡,個人都係鍾意濃味啲既湯底打邊爐。  2⃣️獨樂樂小火鍋(熔岩沙嗲湯底)(俄羅斯金花趾)呢款揀左沙嗲湯底,一黎到既時候已經搵到陣香味,仲要越滾越濃越惹味🤤食到後期真係好正😍食到少少花生碎,味道好濃好正,特別係食蜂巢豆腐、菜呢啲既時候,滿滿既沙嗲味索曬落去,勁好味!之後食烏冬,條條烏冬都掛曬沙嗲湯汁,啖啖都好滿足🥰岩曬重口味人士。金花趾第一次見都係第一次試,食落係有少少

1️⃣獨樂樂小火鍋(理想點“鮮”)(俄羅斯封門柳)

2⃣️獨樂樂小火鍋(熔岩沙嗲湯底)(俄羅斯金花趾)
呢款揀左沙嗲湯底,一黎到既時候已經搵到陣香味,仲要越滾越濃越惹味🤤食到後期真係好正😍食到少少花生碎,味道好濃好正,特別係食蜂巢豆腐、菜呢啲既時候,滿滿既沙嗲味索曬落去,勁好味!之後食烏冬,條條烏冬都掛曬沙嗲湯汁,啖啖都好滿足🥰岩曬重口味人士。金花趾第一次見都係第一次試,食落係有少少似牛展咁有少少筋位,不過咬落更加爽😳都幾特別值得一試。
2021-12-30 343 浏览
去到616打邊爐,一定係全牛宴,因為我超級鍾意食牛肉,每次去到都必點,橫膈膜、匙柄,因為呢兩款個肉味都好重,個厚薄啱啱好,打邊爐真係首選,一咬落口嗰個牛肉驚油花分布好平均。
2021-12-03 574 浏览
個天氣慢慢凍 就好想打邊爐今次去左616 上菜都快的 我地叫左沙嗲湯 沙嗲味濃郁 清湯啲牛腩好味蘿蔔入味叫左幾碟牛肉牛肉味重 新鮮好味 好推薦!!黑栢葉好爽口 不過切得好細舊佢啲牛肉餃幾好味 不過個皮有啲簿
個天氣慢慢凍 就好想打邊爐
今次去左616 上菜都快的

我地叫左沙嗲湯 沙嗲味濃郁 清湯啲牛腩好味
蘿蔔入味

叫左幾碟牛肉
牛肉味重 新鮮好味 好推薦!!

黑栢葉好爽口 不過切得好細舊

佢啲牛肉餃幾好味 不過個皮有啲簿

2021-11-04 684 浏览
今日同朋友們午餐好想打邊爐~見到616有平平地嘅一人火鍋就決定左要去試下!午市只係$78~ 雖然肉唔多但係勝在樣樣都有啲😋肉丸有三粒~係好食嘅丸!牛肉有4款選擇,但份量就少啲,只有4塊😢叫左沙嗲湯底,好濃好好食😋但因為好「杰」所以煮到滾嘅時候會好容易彈到~整體都好味抵食!會再食💛💛💛
今日同朋友們午餐好想打邊爐~
見到616有平平地嘅一人火鍋就決定左要去試下!

午市只係$78~ 雖然肉唔多但係勝在樣樣都有啲😋
肉丸有三粒~係好食嘅丸!
牛肉有4款選擇,但份量就少啲,只有4塊😢

整體都好味抵食!會再食💛💛💛
2021-09-16 776 浏览
封關封得人都顛,好彩香港都開左唔少麻辣火鍋可以食下,但是牛肉火鍋又真是少左啲。FD特登介紹左哩間616牛肉火鍋比我試下。我們揀咗清湯鍋底,雙層肉,和牛牛胸肉,雙拼牛肉餃子, 鴨血同五花趾。話喺清湯鍋底,其實裡面都有唔少配料,豬骨,蘿蔔同芹菜。蘿蔔同豬骨分量都算多,有3-4件,仲大大件。清湯食牛肉火鍋喺最好嘅,因為要食牛肉啲鮮甜,如果用麻辣鍋底會搶曬啲味道。鋪頭仲好貼心啲寫左每一款牛肉要燙幾秒,真是燙左一下就OK。五花趾好彈牙,食落牛味好重,但是不會好硬。雙層肉同和牛牛胸肉,肥瘦適中,點埋啲青檸汁好好味。最特別啲是雙拼牛肉餃子,好少喺出面食得到,一半辣一半唔辣,食得出喺牛肉製作的,好Q彈同牛味好重,like。最鐘意啲牛胸口油好可惜冇貨,留比下次再試啦。
2021-08-06
2021-07-22 953 浏览
又到平日放工搵食既日子原本甘熱原本都冇諗過要打邊爐但係見到係616 所以先有興趣因為除左肥牛外可以食到佢既不同部位排名不分先後: 湯底叫左牛什湯, 湯頭唔太濃(其實可以話係淡) 但有好多料, 夾極都仲有下次會想試其他湯底安格斯-橫隔肌滑尾龍 加左蛋後成塊牛係爽滑牛胸油第一二塊同我食開既牛胸油係有的分別第三四塊就有返的味牛丸呢到既牛丸係好食既醉雕牛娃娃菜炸魚皮帶子總括黎講係好唔錯既一餐, 可以揀唔同類型既野食, 又食到牛的特別部份同製法以打邊爐的價錢都算係比教親民
又到平日放工搵食既日子
原本甘熱原本都冇諗過要打邊爐
但係見到係616 所以先有興趣
因為除左肥牛外可以食到佢既不同部位

排名不分先後:

湯底叫左牛什湯, 湯頭唔太濃(其實可以話係淡)
但有好多料, 夾極都仲有
下次會想試其他湯底

醉雕牛

娃娃菜

炸魚皮

帶子

總括黎講係好唔錯既一餐,
可以揀唔同類型既野食, 又食到牛的特別部份同製法
以打邊爐的價錢都算係比教親民
2021-07-07
等候时间
20 分钟 (堂食)
  • 牛胸油
2021-06-20 921 浏览
Lunch time突然間好想食牛,經過616發現原來牛總生日,午餐時間有66折即刻走咗入嚟😍😍平時午餐就可以揀一人小火鍋,今次有六六折梗係要用大鍋打邊爐啦🥰🥰⭐️⭐️食616最緊要係佢隻醬料,佢有個秘製牛肉汁🤤🤤用黎點牛肉同埋點其他嘅配料都勁好食呀😍😍每次都一定要攞一大碗⭐️⭐️牛雜湯底 ($78)必食嘅牛雜湯底入邊有勁多配料有牛腸牛肚粉腸等等,仲有蘿蔔,淨係係食湯底d料都飽飽地呀🤣🤣🐮🐮🐮牛駝峰 ($48) 🐮🐮🐮安格斯-橫隔肌 ($48) 餐紙上邊有寫明每一款牛嘅部位要整幾多秒,呢兩款都係8秒就食得,好軟林林好好味😋😋,橫隔肌夠哂重牛味,兩款都好正呀❤️雙拼牛肉餃 ($48)雙拼牛肉餃一半係麻辣一半係唔辣嘅,麻辣食落去真係好辣🌶🌶但朋友話一路辣住食先至過癮😆😆所以就揀雙拼啦🤪🤪手打蝦滑 ($48)蝦滑份量好大條,夠新鮮仲好彈牙添,同個湯底都好夾好好食😋😋📍 616七桌子 (紅磡)紅磡民泰街27-47號黃埔新邨J,K,L座地下B2號

牛雜湯底 ($78)

🐮🐮🐮牛駝峰 ($48)
🐮🐮🐮安格斯-橫隔肌 ($48)

雙拼牛肉餃 ($48)

手打蝦滑 ($48)
蝦滑份量好大條,夠新鮮仲好彈牙添,同個湯底都好夾好好食😋😋

📍 616七桌子 (紅磡)
紅磡民泰街27-47號黃埔新邨J,K,L座地下B2號
又一間聽左好耐但未有機會試既店,原來不知不覺間已經進駐港九新界既唔同地方 🤤 今次🐻同男友慶生日就黎試下佢 🍲 火鍋店坐位唔算多,但勝在坐得舒服,而且佢地主打提供多款刁鑽牛肉既火鍋材料 😛 今次🐻有口福啦 😍 🐻食後感‼️✨「鴛鴦沙牛湯底」🍲 非常推介,適合重口味同埋清淡之選既朋友一齊食,沙牛勁濃郁,真心係一煲醬 🤣 放金菇落去吸曬味 🤤 仲有另一邊清湯牛腩都唔可以睇少,鮮甜而且附送埋既牛腩好爽啊 😍✨「牛駝峰」「安格斯-橫隔肌」「澳洲五花趾」,🐻已將好味指數排列好 🤭 每個部位都有唔同既感覺,「牛駝峰」最深刻都係因為牛味較濃,而且口感正,每款牛部位灼既時間有唔同,大家要留意唷‼️✨「滑尾龍」就有隻生雞蛋🥚俾我地搞好左先放入火鍋灼 😱 果然真係好滑,放埋落沙嗲湯底簡直似食高質版早餐沙牛麵咁😂🤣 ✨「黑豚霜降肉」係店內少有既🐷肉配料,但都唔可以錯過 😢 放入清湯裡面再食,又爽又甜又好味‼️大推✨價錢‼️$78 「鴛鴦沙牛湯底」$48 「牛駝峰」$48 「安格斯-橫隔肌」$68 「澳洲五花趾」$48 「滑尾龍」$68 「黑豚霜降肉」

🐻食後感‼️

✨「鴛鴦沙牛湯底」🍲

價錢‼️
$78 「鴛鴦沙牛湯底」
$48 「牛駝峰」
$48 「安格斯-橫隔肌」
$68 「澳洲五花趾」
$48 「滑尾龍」
$68 「黑豚霜降肉」

• 牛駝峰
2020-12-08 2436 浏览
因為peak hour冇得book, 而又未咁早肚餓,我地就等到差不多7:30左右先落去排,去到已經有10個8個人等緊,最後排等左7,8個字先入得去。入到去佢俾左張大枱我地,不過啱啱點好野之後佢就同我地講有細枱賣單,要等一陣,會轉我地去細枱。 轉枱過程都快,佢仲有問我地要唔要上住野飲俾我地先。 轉完枱d野食好快就上齊啦,牛黎講我覺得澳洲和牛牛頸脊最好食,淋又有油脂又有牛味。 滑龍尾就真係好滑,好似唔駛點咬咁。 響鈴,豆卜串,冰豆腐呢d係必叫,響鈴係好薄脆既,唔會放得太耐硬晒。 湯底因為唔想食辣,叫左最original既牛骨拼酸菜,牛骨就咁飲好味,d料都好食,牛腩味濃有咬口,但唔靱,但打邊爐黎講呢個就太淡,烚完d野食係冇味,要點醬食。 酸菜就好好多,有d酸辣,烚完可以唔點野食都夠味。

2020-11-08
等候时间
35 分钟 (堂食)
用餐时段