2010-11-13
聽完talk之後,由金鐘行到落黎灣仔。本來想拜訪"紅豆壽司"既,但唔知咩原因唔食。行下行下就落左黎呢度,我記得之前都度食過。雖然呢度係茶餐廳,但裝修同設計已經高幾—班。仲有電視可以睇,坐得又舒服,真係唔似係茶餐廳。見到餐牌咁多野食,真係唔知揀邊樣好。最後揀左個鐵板餐食,聽講味道唔錯架。鐵板西冷扒當然,佢唔會問我幾多成熟啦。有鐵板度,五成熟既扒都變左八成熟。事實上,塊扒都幾好食,雖然有小小韌。但都幾有肉味,唔會太乾。而且有小小根俾我食,雖然根真係幾韌。呢塊扒點都好過用鬆肉粉預先處理過既。而黑椒汁算幾惹味,辣得黎又夠香。唔會一味得個辣字,整體上都唔錯。而伴板既薯菜則用上紐紋薯條,雖然好普通但我好鍾意呢隻薯條。呢個扒餐算唔錯,食完都幾飽架。凍咖啡都係一般茶記既咖啡,但勝在咖啡味濃。而且唔算太甜,算係幾好飲。而冰去到呢個位就好,飲完唔會剩反半杯冰。雖然只係茶記,但食物同價錢都超越我既預期。當然,可以既有餐湯同餐包就更好啦。實有下次既,因為野食真係灣仔區算係好超值。
味道唔錯架。
都幾飽架。
位就好,飲完唔會剩反半杯冰。
野食真係灣仔區算係好超值。