2018-10-28
16 Shell開業多年, 食物水準一直保持高質素, 老婆非常鍾意呢度嘅黑炭黑蒜包同鋒味Pizza, 今日同老婆返北角老家探爸媽前, 我地先去食返餐。😋我地12點到餐廳時餐廳剛剛開, 客人未多, 餐廳唔大間, 不過裝修低調有品味, 牆上掛了多幅明星到訪餐廳嘅相片, 咁叫得做鋒味餐廳, 霆鋒嘅相片當然亦唔少得啦。我地點左老婆最愛黑蒜包, 黑松露Pizza, 另外點左份海鮮意大利麵, 兩個人應該好夠食。😁黑炭黑蒜蓉包老婆非常喜歡食16 Shell自家製嘅黑炭黑蒜蓉包, 外層烤脆, 黑炭包鬆軟, 帶左黑蒜嘅微甜, 味道非常清新。👍意大利風乾火腿配皺皮瓜意大利火腿油香味濃, 配香甜爽脆皺皮瓜食, 味道清新唔油膩, 配搭得非常好。鋒味黑松露Pizza呢款鋒味Pizza有別於一般Pizza, 餅底探用多層酥皮, 口感鬆脆, 配上黑松露同芝士, 非常惹味, 份量又多, 兩個人share超級滿足。😍大蝦海鮮意大利麵店員推薦嘅海鮮意大利麵配料好豐富, 有爽口彈牙嘅大蝦, 蜆肉, 厚身帶子同青口, 意大利麵爽滑, 海鮮高湯湯底濃郁鮮甜, 加上檸檬汁, 鮮味更突出。👍Tirimasu甜品Tirimasu口感
Tirimasu
甜品Tirimasu口感軟滑, 甜品適中, 帶有咖啡味同酒味, 味道唔錯。
Tirimasu
最後飲埋杯Mocha, 呢餐非常滿足。😚
Mocha
Mocha