2017-01-11 430 浏览
行完city walk 口痕想食下野,醒起呢條走廊開左好多小店,最後擇左食熱狗店鋪左邊係有枱仔.. 不過我地慣左掃街feel..買完即刻企係到食,哈哈.. 間店個男仔見到我地企係到食,重好好笑容同我地講格離有枱仔丫~ 我地擇左士林原味熱狗.. 因為即叫即整關係,熱辣辣,D醬份量剛剛好,酸瓜醬酸酸Maymay 幾好,芥辣醬對我黎講有小小辣,搞到一邊酸一邊辣,整體黎講都唔錯,下次可以試埋其他口味同小食.想掃下街食小小野可以黎呢度食熱狗同小食,少見連烤波蘿,冰波蘿都有..
我地擇左士林原味熱狗..

2017-01-02
2017-01-08 290 浏览
黑面神B話食subway食到厭啦🙄,今次試下食其他,去左荃灣Zeppelin hot dog shop食熱狗🌭,雖然店舖小小,但食物都係即點即整,今次就火炙芝士辣肉醬熱狗$38,加個套餐$12👉🏻細薯條/燒菠蘿/冰菠蘿/牛油粟米/罐裝汽水(任選兩款).個熱狗都唔錯既,7''長既熱狗腸加肉醬,內有芥末醬,熱狗再舖芝士,再火炙,芝士份量正常,所以食完都唔覺得膩😝薯條份量比想象中的多,有千島醬mix茄汁😋燒菠蘿就爭少少啦🙈😂😂.齊柏林熱狗店 (荃灣)荃灣鱟地坊80-84號士林食街B7舖

齊柏林熱狗店 (荃灣)
荃灣鱟地坊80-84號士林食街B7舖
  • 火炙芝士辣肉醬熱狗
2016-12-21 567 浏览
聽地膽朋友話荃灣地鐵站附近有間熱狗店好食,正wor~我最鍾意就係熱狗!以為佢會好貴,原來都唔係.重點係8款熱狗款款都係特別味道,見到韓風泡菜熱狗 我諗都唔諗就點左佢因為我鍾意食韓國菜又覺得幾過癮.雖然有泡菜但食落唔會太辣,有埋三重芝士響上面啱啱好互相平衡,腸仔係芝士腸咬落去o必D芝士出黎大滿足!最好係佢唔係太大個,食完仲可以繼續掃街~yeah~
聽地膽朋友話荃灣地鐵站附近有間熱狗店好食,

正wor~我最鍾意就係熱狗!

以為佢會好貴,原來都唔係.

重點係8款熱狗款款都係特別味道,

見到韓風泡菜熱狗 我諗都唔諗就點左佢

因為我鍾意食韓國菜又覺得幾過癮.
韓風泡菜熱狗
雖然有泡菜但食落唔會太辣,

有埋三重芝士響上面啱啱好互相平衡,

腸仔係芝士腸咬落去o必D芝士出黎大滿足!

最好係佢唔係太大個,食完仲可以繼續掃街~yeah~
外卖自取
韓風泡菜熱狗
2016-12-21 442 浏览
點咗個芝士熱狗,一收到真係嚇一跳,因為極多芝士鋪滿熱狗上,多到見唔到條腸。😂😂😂我呢個芝士控最like! 芝士味道淡淡嘅,恰到好處,整體成個配搭都好味! 好正!叫餐可以加$換小食,我換咗杯牛油粟米。粟米好甜,牛油味夠,唔錯!另外亦點咗個芝士薯條,應該係即炸嘅,味道ok,芝士唔算太多,不過不失。食完成餐,感覺好罪過,因為熱量應該相當驚人~😂😂😂不過因為係小店關係,只有要張小圓枱供客人喺店隔離立食,環境只屬一般。但係明白嘅,我本身都唔係太介意。

食完成餐,感覺好罪過,因為熱量應該相當驚人~😂😂😂

芝士熱狗
芝士熱狗
2016-11-14 534 浏览
行街SHOPPING嘅時間過得真快, 轉眼間又到TEA TIME了.  出開嚟荃灣, 當然要嚟士林食街朝聖一下啦! 可惜露天食拉麵果間執咗lu.見到呢間即製熱狗, 百厭仔話想食. 就買咗個夏威夷風味熱狗$35.00+芝士薯條$20.00夏威夷風味熱狗味道唔錯 入口熱辣辣. 最鐘意係條紐綸堡腸, 真係幾好味.芝士薯條係粗身嘅薯條, 已加入醬汁, 面頭舖上一層溶咗嘅芝士, 初頭係有拉絲嘅較果, 但兩分鐘後已凝固, 變相要分開芝士還芝士食, 薯條還薯條食, 攪到幾狼狽.
2016-11-13
15 分钟 (外卖自取)
2016-10-24 629 浏览
行過一條幾有特色嘅士林街,都有好幾間小食店,見到e間熱狗店門口都有人排下隊,咁就試下啦,佢地價錢唔貴,款式都夠多,望左一陣就決定叫個泡菜熱狗,見到師父仔攞條腸同泡菜出黎煎,都幾熟手,等左一陣,有得食啦!泡菜加腸仔再加上熱溶芝士,味道都幾夾,而且個麵包都烘得剛剛好,唔會太硬,而且芝士又唔會太漏,我好快就食晒啦!之後再加埋個餐嘅冰菠蘿,感覺好old school,菠蘿結左d冰,都幾juicy!間野值得推介!
間野值得推介!
2016-09-17 1087 浏览
11-9-2016 (Sun)瞓晏o左,同老公起身整哩整路後出發食o野,行落荃灣食o野,老公話想飲茶.我就佢,但佢又唔想我飲太多次茶,於是又邊行邊諗.食肉餅哥?不,留返下次帶爸爸去.熱狗,好,呢日好似涼返啲,但食熱狗夠飽嗎?老公話食完再食其他.啊.我o地行到o黎,未有人,我揀o左$28.00o既士林原味熱狗,老公揀$36.00o既飛天蝦堡.我o地都加$12.00揀小食同飲品,要o左烤蔆蘿,冰菠蘿同兩罐汽水.叫完就o係側邊等,睇住佢o地整,等o左10分鐘,熱狗至整好,之後其他o野都係3分鐘後整好.我先食士林原味熱狗,佢o既材料有茹汁,黃芥末,燒烤醬,酸瓜醬,巴馬臣芝士粉同匈牙利腸.睇到係有齊對版.食落,熱狗包明顯烘過,而且烘脆o左.而味道,辣,竟然係太辣,我從未食過咁辣o既黃芥末,基本上,佢蓋過o左其他醬o既味道.匈牙利腸就正常冇問題.食o左半件就留低俾老公食.味道: 2.8分然後食烤蔆蘿, 烤蔆蘿熱騰騰但仍juicy,菠蘿甜,ok.味道: 3分之後食埋冰菠蘿,雪到有冰,清熱之選.呢個唔計味道分啦,根本冇烹調技巧可言.最後食半條飛天蝦堡,呢個比較簡單,材料有烤菠蘿,千島醬同吉列蝦,烤菠蘿

我先食士林原味熱狗,
士林原味熱狗

味道: 2.8分

然後食烤蔆蘿,
被老公食o左一件o既烤蔆蘿
烤蔆蘿熱騰騰但仍juicy,菠蘿甜,ok.

味道: 3分

冰菠蘿同烤蔆蘿
最後食半條飛天蝦堡,
飛天蝦堡
呢個比較簡單,材料有烤菠蘿,千島醬同吉列蝦,

烤菠蘿唔便再講, 吉列蝦冇炸過火,脆脆地,蝦肉爽,千島醬酸甜度o岩o岩好,OKo既.

抵食係1.5分
2016-09-11
飛天蝦堡
2016-09-15 788 浏览
朋友仔好鐘意食熱狗,所以成日周圍搵熱狗店今次就比我地發現一間隱世熱狗小店呢個夏威夷風情,因為見到其他人拎住個熱狗都好大件咁我地兩個小女子驚食唔哂,所以兩個人share一隻熱狗黎食叫左呢個係夏威夷風情熱狗,賣相都相當吸引!皮脆內軟,好多醬料,味道好豐富!份量也好足呀,簡左呢個腸係雞肉腸呢度可以比你簡用咩腸,因為朋友唔食牛,真係幾細心呀兩個人share一個黎食都已經好飽抵食呀下次會再黎幫襯!
叫左呢個係夏威夷風情熱狗,賣相都相當吸引!
兩個人share一個黎食都已經好飽
抵食呀下次會再黎幫襯!
2016-08-05 1191 浏览
經過鱟地方, 突然想起早前電視介紹的幾間小食店特意前來看看,在研究吃什麼的時候,見這間熱狗店的圖片好似幾吸引,而且聽到有一家五興高采烈地談論昨天才吃完,今天又很想吃因此再來光顧。經研究一輪之後,我叫了'士林原味熱狗'。他們是即叫即製,幾分鐘我的熱狗便製作完成。士林原味熱狗材料: 茄汁,黃芥末,燒烤醬, 酸瓜醬,斑馬臣芝士粉,匈牙利腸心知熱辣辣所以慢慢影相之後才享用,但第一口吃也感到熨口,麵包熱辣辣新鮮出爐的麵包吃起上嚟份外有種鬆軟嘅感覺。不知道是否因為有黃芥末及酸瓜的關係,令匈牙利腸感覺上好像帶點辣; 但當加上巴馬臣芝士更能帶出滋味,當你吃了第一口之後便不自覺的快速吃了第二口, 很快這個鬆軟熱辣的士林原味熱狗便被我吃完了!
經過鱟地方, 突然想起早前電視介紹的幾

經研究一輪之後,我叫了'士林原味熱狗'。
他們是即叫即製,幾分鐘我的熱狗便製作完成。
士林原味熱狗
材料:
茄汁,黃芥末,燒烤醬, 酸瓜醬,斑馬臣芝士粉,匈牙利腸

外卖自取
  • 士林原味熱狗
2016-07-26 1036 浏览
同事說有電視飲食節目介紹,於是我們就來嘗嘗啦,平時不發覺有這條小巷的,所以沒發現這家隱世美食店。價錢相當親民哦!店只有廚房,只能外賣。小插曲是我們三人叫了三個熱狗,請店只幫我們分三份,但之後他說以後只能分半,三份的話很難,但打開後我們發現很完美,不明白他們有何難處,有點莫名奇妙由上至下:日式和風熱狗-用了芥末沙律醬和木魚,腸比較幼,這款很普通,不會再叫了。辣肉醬熱狗-醬很多,蕃茄醬加上辣辣的味道惹味!!推介士林熱狗-三款之中最愛!腸本身已經有辣味很特別,加上酸青瓜粒,茄汁及芥末醬配合得天衣無縫,很讚!!其實小食的價錢及貌相都很吸引,但食一條熱狗已經是剛剛好了。
價錢相當親民哦!店只有廚房,只能外賣。

由上至下:

辣肉醬熱狗-醬很多,蕃茄醬加上辣辣的味道惹味!!推介

其實小食的價錢及貌相都很吸引,但食一條熱狗已經是剛剛好了。
  • 士林熱狗
  • 辣肉醬熱狗
2016-06-17 1979 浏览
買左1客芝士薯條($20)及1客芝士肉醬薯條($24)當下我同男友都清楚聽到長髮男店員向廚房職員嗌左2份order等左10分鐘左右拎到一份芝士肉醬薯條,追問長髮男店員另一份芝士薯條時佢話單只有寫一份,錢亦只收左一份,我同男友當下先知道原來當時係收左一份錢,了解之後再補回$20,而長髮男店員亦向廚房職員講左句“漏單嘅芝士大薯,快嘅”之後係旁邊等緊嘅時候見到連續出左幾個客人嘅熱狗兼大薯條,當時已經等多左15分鐘左右,所以我叫男友去追問薯條有未,最尾得到長髮男店員嘅回覆係“你地漏單係要等” 而且態度頗不友善最後終於將薯條拎到手 長髮男店員問男友要吾要叉 我男友覆左句“吾洗啦我地有吾該曬你喎” 長髮男店員居然駁左句“咁你地漏單係要等架啦 我收錢都係收一份” 然後男友同佢嘈左幾句就走了整體黎講吾針對長髮男店員態度 薯條味道還可以不過如果一間食市味道再好 店員態度惡劣就肯定扣曬分從來未遇過有店員會以一副“你地自己嗌漏單關我咩事”嘅態度面對客人 呢次的確係一個好新奇嘅經驗我勸會去試該店食品嘅客人 嗌order要清楚同睇清楚佢寫單寫幾多份 否則漏單肯定會遇到該名“長髮男店員” 嘅友善對待PS 臨走前
買左1客芝士薯條($20)及1客芝士肉醬薯條($24)

整體黎講吾針對長髮男店員態度 薯條味道還可以

不過如果一間食市味道再好 店員態度惡劣就肯定扣曬分

PS 臨走前已經同長髮男店員講會寫差評 希望店家會睇到呢份食評
2016-06-04 1384 浏览
窄巷特色熱狗小店!熱狗有不少富有創意的款式,要慢慢續一試!先買這款用炸蝦代替腸仔的飛天蝦堡☺️炸蝦爽脆,長度足一隻熱狗,不偷工減料!旁邊夾着4片烤菠蘿,唧上千島醬,酸酸的令整體完全不膩😋!飛天蝦堡 $36
窄巷特色熱狗小店!

旁邊夾着4片烤菠蘿,唧上千島醬,酸酸的令整體完全不膩😋!

飛天蝦堡 $36
2016-05-31 1060 浏览
呢日去荃灣SHOPPING👜經過士林美食街,係巷內發現新開小食店,被招牌所吸引,於是決定一試!熱狗款式約十零款,勝價比非常高~叫左個 芝士熱狗$36,芝士處於半熱溶狀態,咬落做到拉絲口感,加$12可選多兩種小食/飲品 ,今次就加左 粒粒粟米杯 (個人覺得一般,不太熱,牛油味不太重) 飲品就要了 ZERO 汽水~
2016-04-26
  • 芝士熱狗
2016-05-22 668 浏览
下午和朋友逛街時穿過一條小巷,看見幾間路邊攤檔中有一間特別多人在門外等候。上前一看原來是一間賣熱狗和薯條的小檔。我們買了一客芝士辣肉醬薯條,大份又足料的薯條只需22塊就能填飽肚子。每條薯條都又香又脆,沒有炸焦了的(都考廚師功力),配合甜辣醬汁的味道真的很美味!旁邊有兩張小圓檯,如果不趕住走,還可以在旁邊一邊享用一邊欣賞店員在烹調:)大家亦可以看看餐牌上還有必吃的熱狗,都是價兼物美的
芝士辣肉醬薯條(大)
芝士辣肉醬薯條(大)
2016-04-19 1267 浏览
呢排好興食熱狗一於跟下潮流啦位於荃灣一間小店好受大人小朋友歡迎熱狗個包冇特別處理過所以同一般既包冇分別不過中間條炸蝦好好味就好似去左食日本餐廳既天婦羅咁~~加上佢勁多千島醬令個包一d都唔乾隻蝦旁邊有幾粒菠蘿好有口感,酸酸甜甜咁,配搭一流下次一定再試埋佢其他熱狗!

呢排好興食熱狗
一於跟下潮流啦

位於荃灣一間小店
好受大人小朋友歡迎

熱狗個包冇特別處理過
所以同一般既包冇分別
不過中間條炸蝦好好味

就好似去左食日本餐廳既天婦羅咁~~
加上佢勁多千島醬

令個包一d都唔乾
隻蝦旁邊有幾粒菠蘿
好有口感,酸酸甜甜咁,配搭一流

下次一定再試埋佢其他熱狗!
炸蝦熱狗
炸蝦熱狗