2019-03-20 722 浏览
齊柏林熱狗 Zeppelin Hot Dog荃灣有條士林食街,每間舖都舖面細細,平時呢個位置成日經過,每次都好多好多人等,今日有幸食飯時間又落住雨,唔算多人等。我本身係一個芝士控🧀🧀🧀order左芝味熱狗同澳式風情熱狗同芝士煙肉薯條,等左大約15分鐘已經食得。🧀🌭芝士味熱狗 $38好多好多好多芝士。佈滿晒成個熱狗包面多到連條腸都見唔到。一口咬落去啖啖都係芝士,芝士味濃郁,🧀熱熔芝士完全做到拉絲的效果😍, 最後食晒成個包都仲有芝士向到要出動埋隻叉先食得晒。🌭澳式風情熱狗$38熱狗上面鋪滿煙肉、菠蘿仲有千島醬、配上豬肉腸夠哂足料。🧀🥓🍟芝士煙肉薯條$26份量好多,每條薯條都可以食到芝士醬,但係成到最後有點帶油膩。所有食物都是即叫即做,全部都熱辣辣燙手🔥熱狗新鮮夠厚夠軟身,薯條即叫即炸脆卜卜份量好多。主要做外賣為主,亦提供堂食。🌭齊柏林熱狗店 (荃灣)荃灣鱟地坊80-84號士林食街B7舖分店📍荃灣鱟地坊80-84號士林食街B7鋪📍屯門龍門居4座76號鋪📍堅尼地城士美菲路71-77號嘉輝花園門口📝整體評價《5🌟滿分》🏞環境:🌟🌟🌟💁🏻‍♀️服務:🌟🌟🌟🌟🌟🗑衛生:🌟🌟🌟🌟😋美味:🌟🌟🌟🌟🌟fol

齊柏林熱狗 Zeppelin Hot Dog

我本身係一個芝士控🧀🧀🧀order左
芝味熱狗同澳式風情熱狗同芝士煙肉薯條,
等左大約15分鐘已經食得。
🧀🌭芝士味熱狗 $38
🌭澳式風情熱狗$38
熱狗上面鋪滿煙肉、菠蘿仲有千島醬、配上豬肉腸夠哂足料。
🧀🥓🍟芝士煙肉薯條$26
所有食物都是即叫即做,全部都熱辣辣燙手🔥
熱狗新鮮夠厚夠軟身,薯條即叫即炸脆卜卜
份量好多。主要做外賣為主,亦提供堂食。

🌭齊柏林熱狗店 (荃灣)
荃灣鱟地坊80-84號士林食街B7舖

💁🏻‍♀️服務:🌟🌟🌟🌟🌟
🗑衛生:🌟🌟🌟🌟
😋美味:🌟🌟🌟🌟🌟
follow me👇

吃貨#香港 #食好西推介 #荃灣 #荃灣美食 #tsuenwan #士林食街 #zeppelinhotdog #齊柏林熱狗店 #芝士控
2019-02-18
  • 芝士熱狗
2019-03-16 494 浏览
🍟薯條控上次食完呢間嘅薯條念念不忘今日經過荃灣又去咗食啦🤓今次試咗🌭澳式風情熱狗 $38配料全部都係我最鍾意嘅😻 有芝士🧀 煙肉🥓 菠蘿🍍同埋千島醬 仲有好Juicy嘅紐綸堡腸🐽   紐倫堡腸肉質幾彈牙好juicy😋 熱狗包皮有少少燶燶地幾香口 外面脆脆地入面好軟熟😋😋 成個包咬落去口感好豐富好滿足🤗 熱狗大大舊間唔中食嚟當dinner都唔錯🤗鋪頭隔離啲枱喺個後巷度 都有啲污糟😟
🍟薯條控上次食完呢間嘅薯條念念不忘
今日經過荃灣又去咗食啦🤓

今次試咗🌭澳式風情熱狗 $38

鋪頭隔離啲枱喺個後巷度 都有啲污糟😟
2019-02-16
2019-03-10 439 浏览
終於嚟到呢間熱狗試下啦👅👅👅👅 星期日2點幾相對少d人,好彩等15分鐘左右就有得食!小店只有2個人,真係要比小小耐性呀(^^) 士林熱狗🌭️係classic! 豐富嘅醬同多汁熱狗腸超夾,酸甜咁好正(^^)另一個係徳國style~上面酸菜超多,啖啖都食到👅💋而腸就係雞肉腸,一樣好正爆肉汁👍🏻👍🏻 加左12蚊要set. 薯條係即炸的,而且係粗薯☝🏻特別有口感❤️❤️ 冰菠蘿好夠凍,解下渴都得😂😂😂☀️
終於嚟到呢間熱狗試下啦👅👅👅👅

冰菠蘿好夠凍,解下渴都得😂😂😂☀️
2019-03-02 497 浏览
本身我唔係成日黎開荃灣但今日有人約我去行街就黎埋搵野食路過呢間熱狗店好多學生排隊我又湊下熱鬧見到價錢好平就嗌左兩份熱狗同一個芝士薯條兩罐野飲佢叫我地等一等因為所有野都新鮮即炸即整見到佢親手將一大杯芝士淋上個薯條果下真係好滾動!之後兩個熱狗都係best seller我自己果個甜甜地 個包係用牛油整香左再放勁多料上去另一個係好多德國酸菜 好好食 仲要好正宗d 料又足見到仲要係親民價真係覺得好開心兩個staff 都係後生仔黎做野好快手又nice
本身我唔係成日黎開荃灣
但今日有人約我去行街就黎埋搵野食

路過呢間熱狗店好多學生排隊
我又湊下熱鬧

見到價錢好平
就嗌左兩份熱狗同一個芝士薯條兩罐野飲

佢叫我地等一等
因為所有野都新鮮即炸即整

見到佢親手將一大杯芝士淋上個薯條果下真係好滾動!

之後兩個熱狗都係best seller

又nice

2019-02-28
  • 澳式風情熱狗
2019-03-01 552 浏览
下午兩點幾去到荃灣呢間熱狗店食tea,完全無諗過會有咁多人🤔睇黎應該都幾有名氣同好食先會咁多人排隊。等左10分鐘終於到手喇😍熱辣辣新鮮出爐嘅熱狗、薯條同栗米,聞到已經好香好想食🤤火炙芝士辣肉醬熱狗 $42入面有芝士、辣肉醬、生洋蔥、黃芥末同重點荷蘭腸。熱狗好大,食到有少少狼狽,不過真係好好食,醬料都好多,少少辣好惹味,熱狗都係即刻烘既,唔係普通一舊熱狗包!難怪同出面唔同,吸引到咁多人。細薯條(跟餐) $6薯氣香脆,唔會好咸,加上茄汁同千島醬,一流🤤加$5仲可以轉做大薯條牛油栗米杯(跟餐) $6好滿好大杯🙈食完有飽飽既感覺不過唔知係唔係因為多人嘅關係,老闆黑哂口面之餘又帶點惡,仲係咁叫人唔好催佢,比人感覺就有少少無禮貌喇😣

火炙芝士辣肉醬熱狗 $42
火炙芝士辣肉醬熱狗

細薯條(跟餐) $6
牛油栗米杯(跟餐) $6
好滿好大杯🙈食完有飽飽既感覺

2019-03-01
火炙芝士辣肉醬熱狗
2019-02-28 244 浏览
呢間舖位於士林食街(係路德圍行過去唔洗好耐架)主打唔同口味既熱狗同炸物不過我唔太喜歡熱狗 所以無嗌到-大薯條 $15粗薯條份量多 而且係即炸 除左小部分淋左醬係面既薯條外 大部分都好脆雖然薯條本身唔咸 但啲醬份量好多(千島醬加番茄醬)食落去酸酸甜甜 已經夠曬味 好正 🤤呢個價買到又好食又多既薯條真係好抵食🤤
呢間舖位於士林食街(係路德圍行過去唔洗好耐架)
主打唔同口味既熱狗同炸物
不過我唔太喜歡熱狗 所以無嗌到
大薯條 $15
粗薯條份量多 而且係即炸
除左小部分淋左醬係面既薯條外 大部分都好脆
雖然薯條本身唔咸 但啲醬份量好多(千島醬加番茄醬)
食落去酸酸甜甜 已經夠曬味 好正 🤤
呢個價買到又好食又多既薯條
真係好抵食🤤
大薯條
2018-11-30
10 分钟 (外卖自取)
大薯條
2019-02-27 268 浏览
窮遊香港-人氣荃灣熱狗店.話說荃灣幾多野食今日講下一間係不起眼少既小店應該荃灣人先識去平時油尖旺 買隻好食既狗熱好多時$60以上‼️呢間最平$30 仲要好食仲要加$12 可換2款小食‼️薯條 菠蘿冰 嘢飲...等等 (餐牌睇圖)我見在場 既朋友仔多數都會加薯條 同粟米你地試完再話我知啦🙈.👍🏻隻隻熱狗唔同腸👍🏻每條腸有用鐵板煎香過👍🏻包底有焗過 睇圖可見包底 拎起會裂開⭐️日式和風熱狗$30👍🏻好多木魚係面 仲有蛋 蛋黃醬.⭐️澳式風情熱狗$38🤦🏻‍♀️有小小黑 但冇影響味道👍🏻滿滿熱溶芝士係面 千島醬 煙肉菠蘿.路過荃灣叫一隻同朋友2份分再去掃街就good啦.#齊柏林熱狗店 (荃灣) #zeppelinhotdog 地址:荃灣鱟地坊80-84號士林食街B7舖.⭐️評分:味道:4.5/5 環境:3/5 小食 拎走 企位服務:3.5/5 因為真係好忙 要等15分鐘衛生:3.5/5抵食:4.5/5
窮遊香港-人氣荃灣熱狗店
話說荃灣幾多野食
今日講下一間係不起眼少既小店
應該荃灣人先識去
平時油尖旺 買隻好食既狗熱好多時$60以上
‼️呢間最平$30 仲要好食
仲要加$12 可換2款小食
‼️薯條 菠蘿冰 嘢飲...等等 (餐牌睇圖)
我見在場 既朋友仔多數都會加薯條 同粟米
服務:3.5/5 因為真係好忙 要等15分鐘
衛生:3.5/5
抵食:4.5/5
2019-02-26 232 浏览
有時掃街都係食下魚蛋、燒賣、臭豆腐等等,或者食炸雞。今日經過荃灣見到呢一間買熱狗嘅店,好似好吸引而且仲有唔少人排隊,就即管試下鋪頭細細已經貼上餐單,方便客人落單。熱狗種類同味道都有好多,我哋揀咗紐約辣味熱狗入面喺匈牙利腸,配炒洋蔥、茄汁同埋芥末醬。熱狗新鮮非常好食都好耐冇食過咁好味嘅熱狗啦最抵嘅係加12蚊就可以配兩款小食,我揀咗炸薯條同埋烤菠蘿薯條都係炸得好香脆,而且份量都唔少食完之後,食埋個烤菠蘿,非常juicy熱狗當然唔少得叫番個可樂,都係8蚊,相當抵
而且仲有唔少人排隊,就即管試下
鋪頭細細已經貼上餐單,方便客人落單。

熱狗種類同味道都有好多,我哋揀咗紐約辣味熱狗
入面喺匈牙利腸,配炒洋蔥、茄汁同埋芥末醬。熱狗新鮮非常好食
都好耐冇食過咁好味嘅熱狗啦

最抵嘅係加12蚊就可以配兩款小食,我揀咗炸薯條同埋烤菠蘿
薯條都係炸得好香脆,而且份量都唔少
食完之後,食埋個烤菠蘿,非常juicy
熱狗當然唔少得叫番個可樂,都係8蚊,相當抵

2019-02-19 168 浏览
火焰芝士辣肉醬熱狗Chili dog with cheese (HK$40)Ranking: 4/5 ⭐️@zeppelinhotdog今次其實係外賣ubereats ,送到上門都仲熱,芝士肉醬足料,有少少辣好惹味,個包都焢得脆👍This is actually an order from ubereats, still warm when it arrives, the portion of bolognese and cheese is generous and the chilli gave it a good kick, the bun was also crunchy, not bad 👍
Ranking: 4/5 ⭐️
@zeppelinhotdog
2019-02-18 158 浏览
打波前去咗荃灣搵食 經過呢間幾有外國feel嘅小店 見人之前介紹過就試下先點咗個火焰辣肉醬芝士狗 個包幾鬆軟 肉醬同芝士都okay 係鹹咗少少我見其他人叫個薯條就一般貨色所以冇叫整體而言都ok 可以接受
我見其他人叫個薯條就一般貨色所以冇叫
整體而言都ok 可以接受
2019-02-17
2019-01-13 316 浏览
最近經常路過這店附近,將幾間小食店集在一起就稱為士林夜市,稍稍宣傳就炒作起來,傳媒真是不可思議。這裡幾間店主打的食品都不相同,沒有賣豆花的旁邊又開一間賣更平的豆花。的確攬炒只會兩敗俱傷。今天來一個熱狗試一下。晚上九點半多一點,店家也差不多關門了,確實不應在這段時間光顧的。點了比較貴的一款,40元正,火炙芝士辣肉醬熱狗。等了五分鐘就有了,其實意料中事。熱狗沒有夠熱,只可以稱為暖吧?不知道幾時開始,香港的餐廳都以溫暖為熱食,以暖狗為熱狗。冬天是溫,夏天是室溫,飲食新常態。包子的貨色算是不錯,來貨不是最便宜的,但就沒有發揮好,溫度不夠時間不足,只軟而不香,單嘗麵包沒問題,不錯,如果有餡料就不行了,只為鬆軟的包子承受不了醬汁的重量,最後必然手都係。有些天真可愛之人大叫,以為餡料多到滿瀉,賣貨之人又不知就裡,滿滿歡喜以為自己做得不錯,的確百貨應百客。再說其他,肉醬有交到貨,夠淋身,調味不過不失。配料還有生洋蔥,酸甜芥末味的熱狗醬,荷蘭腸和用火槍燒過的水牛芝士。味道如文字,就是你看得到想像得到的味道。我對腸也不了解,只是吃到爽脆腸衣,肉質偏咸和少少的溫度。整體而言,是可以的,始終這款小食先天不足,

整體而言,是可以的,始終這款小食先天不足,店家所能參與的不多,幾乎都是叫貨再組合起來賣,問題是能發揮到水平多少?可幸沒有加錢要餐,反正應沒有下一次。
外卖自取
2019-01-12 217 浏览
黎得士林食街梗係搵小食, 今次就食咗佢嘅芝士熱狗 ,我order完之後要等十分鐘先至有, 但係真係好值得,好多芝士, 熱辣辣一口咬落去啖啖都係芝士,芝士味農 ,然後就淡淡出返肉腸味, 下次經過嘅時候可以再一戰。
2018-12-24 237 浏览
荃灣多小食就係人都知啦! 今次大家不妨試下去士林食街 試下熱狗啦!🤤 🔸士林原味熱狗🌭️用左幾款醬汁而成,包括茄汁、芥末汁、酸瓜醬、燒烤汁、巴馬臣芝士粉,再配埋匈牙利腸,非常之juicy,加上香腸同出面有少少唔同,啖啖都係肉,正呀! 🔸小薯條只要加$12就可以加2款小食或者飲品,而我地就揀左要薯條同汽水,薯條新鮮炸出黎,再加埋茄汁同芝士汁,真係好滿足呀🥰

🔸士林原味熱狗🌭️

🔸小薯條

2018-12-22
下午茶
2018-12-09 238 浏览
當日熱狗店排左5-6個人,人數都唔算好多,加埋等左5-10分鐘就有。我就叫左個火炙芝士辣肉醬熱狗+12蚊叫左個combo,加多個細薯條同汽水。熱狗都唔算細份,如果學我咁叫多個細薯條其實都ok飽肚。 講返食物質素,熱狗個包就食唔出有咩特別,就係好一般。條腸係脆皮腸,無話有好特別嘅口感。最好味係個配料,辣肉醬好惹味,果個辣味似係tabasco果種辣味。除左辣味都有其他味道做襯托,唔單調。芝士嘅份量可以接受,而且都燒到溶左。overall合格以上。有個唔太好嘅地方係呢度熱狗都幾多汁,但係個package就好難唔整污漕隻手食到個熱狗。係煩左啲。薯條就無影到相喇太普通。因為加combo送嘅薯條,所以係無配料。不過薯條唔脆口,都唔似係即炸,似放左一陣。而且係本身無咩味道,全靠個茄汁先有味道。感覺就hea左少少。
2018-12-05 221 浏览
芝味熱狗🌭️🤡$36之前聽聞過佢地,抵食又大份😂等左大慨十五分鐘左右🙂啱啱拎餐個陣,真係嘩左聲😎真係好多芝士呀😂啲芝士份量超級多😋完全遮掩左條熱狗腸😂而熱狗腸亦夠哂juicy😋真係幾抵食🙈正👍可惜要立食😂
芝味熱狗🌭️🤡$36
之前聽聞過佢地,抵食又大份😂
等左大慨十五分鐘左右🙂
啱啱拎餐個陣,真係嘩左聲😎
真係好多芝士呀😂
啲芝士份量超級多😋