2019-08-26 1730 浏览
點一龍再次推出點心放題!佢地既點心不嬲都行開貴價路線,難得做放題,唔係唔試下呀嘛😌點心放題紙分成三張共六頁,有齊即蒸點心、炸物、蒸飯及湯麵、粥品及腸粉同埋甜點!一開始就會送燕窩蛋撻同炸物拼盤,個燕窩蛋撻上面啲燕窩仲堆到好似個小山丘咁😆😍大家都鐘意既蝦餃、燒賣亦係放題之列裏面😍,有好juicy蝦肉好彈牙既晶瑩海蝦餃、杞子鮮蝦燒賣同瑤柱鮮蝦菜苗餃咁,當然係必食嫁啦!即蒸點心仲有醬皇蒸鳳爪、爆哂汁既黑蟹子小籠包、薑蔥牛柏葉、鮮竹牛肉球等,全部即叫即蒸😎香脆系列推介大家食雪山金腿叉燒包,包面鬆脆,裏面既叉燒餡甜甜地超級夾😆一定要記得襯熱食吖🤣仲有海蝦脆春卷、比較少見既蛋煎糯米雞、鮮肉鍋貼等,鐘意食香口野既朋友要留意啦😙如果想食下粉麵呢啲主食既話,呢度既選擇都唔少嫁,有五大隻鮮蝦雲吞既雲吞麵、柱候牛腩湯麵、龍蝦湯雞絲生麵、紅棗北菇蒸雞飯、瑤柱雞球粥、香茜牛肉腸、鼓油皇炒腸粉等,岩哂幾個人一齊Share,咁就可以留肚試多少少野啦🤗到K最愛既甜點系列啦!極力推介大家點超滋潤又足料既蛋白杏仁茶😍😍,杏仁味道好香,而且裏面有超多蛋白,食落好滋潤😉,班蘭欖仁馬拉糕口感做到好鬆彈😆,蛋香幾出,中間既欖仁令馬

到K最愛既甜點系列啦!極力推介大家點超滋潤又足料既蛋白杏仁茶😍😍,杏仁味道好香,而且裏面有超多蛋白,食落好滋潤😉,班蘭欖仁馬拉糕口感做到好鬆彈😆,蛋香幾出,中間既欖仁令馬拉糕口感更豐富,不過班蘭味道就未算突出啦😝呢度仲有生磨芝麻小卷、楊枝甘露、流沙奶皇包、紅棗桂花糕,大家一路聽係咪已經好想食呢?

2019-08-13 694 浏览
同屋企人出去食下野,呢間野都幾特別,有得飲茶又有得食下唔同種類嘅野。入到去好高級,有盞好大好靚嘅紅燈係大廳。入面食客唔太多,環境好安靜又座位好舒服。當紅炸子雞炸子雞外皮炸得酥脆,但肉質未算特別嫰滑,旁邊伴有炸蝦片,感覺不過不失,有點小貴。蘿蔔糕面頭有鰻魚,加埋d鰻魚汁,蘿蔔糕煎得好脆好香口,這個好好食,味道唔錯,值得品嘗!叉燒腸好食,腸粉好滑,又多叉燒,唔錯,十分推薦!!这里的菜式多样款式多,口感纯正喇。服務:服務態度好,店員臉上常有笑容。 環境ok,消費有比較親民

當紅炸子雞

叉燒腸好食,腸粉好滑,又多叉燒,唔錯,十分推薦!!

2019-08-07
午餐
用餐优惠
現金券
2019-07-22 3466 浏览
經常到尖沙咀,但還是第一次留意到海港城旁邊原來有一間廣東點心餐廳,食物味道不錯,款式有新意,只是價格較貴,但間中去享受一下亦不錯☺️。脆網皮海皇腸粉($59)Steamed Rice Flour with Crispy Rice Nest Shrimp 這個是餐廳的大熱款式,軟滑的腸粉包着一層脆卜卜的網皮,餡料是充滿鮮味的蝦肉🦐。口感豐富,味道很好。龍蝦湯三皇餃($55)King’s Dumplings with Lobster Bisque這款Fusion點心賣相精緻,傳統中式蝦餃配西式龍蝦湯。蝦餃只有兩隻,但蝦肉飽滿彈牙,再配上鮮味的龍蝦湯🦞,不錯吃,可惜價錢真的較進取。馬蹄甘筍姬松茸湯(素)($55)Blaze Mushroom, Water Chestnut and Carrot Soup (Vegetarian)素湯味道較淡🍄,可說是健康而不油膩,不過不失吧。原隻鮑魚雞粒酥($55/1件)Baked Abalone and Chicken Pastry 鎮店王牌之一,鮑魚入味柔軟,配上惹味醬汁和酥脆撻皮,好滋味❤️!養顏燕窩蛋撻($35/1件)Baked Bird’s Nest

脆網皮海皇腸粉($59)

龍蝦湯三皇餃($55)

馬蹄甘筍姬松茸湯(素)($55)
素湯味道較淡🍄,可說是健康而不油膩,不過不失吧。

原隻鮑魚雞粒酥($55/1件)

養顏燕窩蛋撻($35/1件)
Baked Bird’s Nest Egg Tart
燕窩撻味道過淡,味道並不突出,不推薦。

黑蟹籽小籠包($39)
Steamed Xiao Long Bao with Black Crab Roe
小籠包上的黑蟹籽有提鮮之用,肉餡飽滿多汁,皮又不會過厚,味道不錯👍🏻。

小黃瓜紅油抄手($50)
Pork Dumplings With Preserved Cucumber in Garlic and Chilli Sauce
抄手薄皮餡料飽滿,紅油麻味比辣味重🌶,應該大部分人都能接受。

奶皇流沙包($33)
Steamed Custard and Salted Egg Yolk Paste Buns
流沙包流心程度令人感到滿意💛,奶皇饀料帶鹹香,味道豐富,有水準👍🏻。

乳香脆魚塊($88)
Deep Fried Sole Fish Fillet With Fermented Bean Curd
魚塊炸得鬆脆可口,肉質依然保持嫩滑🐟,不油膩而且南乳味突出,令整體味道得以提升,好吃!

當紅炸子雞($145/半隻)
Deep Fried Crispy Chicken
炸子雞外皮炸得酥脆🐓,但肉質未算特別嫰滑,旁邊伴有炸蝦片,感覺不過不失,有點小貴。

瑤柱XO醬煙肉脆脆炒飯($103)
Fried Rice with Bacon, Egg, Chinese Fried Dough in Homemade XO Chilli Sauce
炒飯加入煙肉及脆炸油炸鬼🥓,配搭有趣,想不到油炸鬼做得不油膩之餘,更能為炒飯增添口感👍🏻😋。炒飯粒粒分明🍚,另外,餐廳加入自家製瑤柱XO醬調味,帶微辣🌶,令味道更為惹味。

芝麻卷
港式懷舊甜品,一客三件,芝麻味十分濃郁🌚,口感又薄又滑,比外面吃到的好吃得多,這個必食啊😆。

西瓜果凍
以西瓜汁造成果凍再放上真的西瓜皮上🍉,造型有趣,再加上梅粉,酸甜味令整個果凍的味道更突出,味道清新,很適合作為夏天的甜品🏖。

冷泡金梨茉莉花茶($45)
Cold Brew Jasmine Tea with Golden Pear
餐廳新推出的冷泡茶,以玻璃瓶盛載,賣相精緻,茉莉花茶清甜🌼,生津解渴。

黑糖杞子胎菊花茶
Chrysanthemum Tea with Black Sugar and Wolfberry
除了一般的中國茶,餐廳還提供多款特別的茶飲,這款菊花茶加入黑糖和杞子,滋潤養生,黑糖味突出,很好飲🥰。
我有時都會做下孝順女,陪兩老去飲早茶,不過有個問題是,吃的點心重重複複,有時都幾悶,所以呢,我決定下次帶他們去尖沙咀的「點一龍」試試,這裡地點就腳,全日都有點心供應,而且還經常推陳出新,像最新的「西瓜糕」,味道清甜,造型又可愛,就是我近期的最愛!點一龍其實很方便,就在海港城地下,但有些朋友單看地址總是找不到,走入商場又走出商場,為甚麼都找不到?因為她的門口在橫街,即太子酒店對面,記住這點就找到了。馬蹄甘筍姬松茸湯 $55「湯怪」又出場了,想不到這裡有素湯出現,馬蹄和甘筍本身都很清甜,加上松茸的香氣,這湯十分好喝,雖說是叫來開心share,最後我差不多獨佔了一盅。瑤柱鮮蝦菜曲餃 $39雪影金腿叉燒包 $36原隻鮑魚雞球粥 $98+瑤柱XO醬蛋絲腸粉 $68幾款點心之中,我特別喜歡鮑魚雞球粥,煮得綿滑,而且味道香濃不會「寡」,加上XO醬腸粉,肯定是個good morning。避風塘茄子 $78+乳香脆魚塊 $88這天是和朋友來晚飯,所以都點了一些小菜。令我驚喜的是「乳香脆魚塊」,這個「乳」不是牛奶,而是南乳,南乳魚塊,配搭很新鮮吧,外脆內軟,南乳味香,好吃過西式快餐店的炸魚柳多多聲啦!
馬蹄甘筍姬松茸湯 $55

瑤柱鮮蝦菜曲餃 $39
雪影金腿叉燒包 $36
原隻鮑魚雞球粥 $98+瑤柱XO醬蛋絲腸粉 $68

避風塘茄子 $78+乳香脆魚塊 $88

蟲草花蒸魚塊 $88

水煮鴛鴦魚 $148

點一龍的魚實在出色,我們再點了蒸的和水煮的,一樣嫰滑。

「水煮鴛鴦魚」是魷魚和龍脷柳,雖然我怕辣,也忍不住吃了一塊,龍脷香滑,辣味鮮香,底下的芽菜和豆卜等,都被朋友一一KO;如果怕辣,還是乖乖吃更正氣的「蟲草花蒸魚塊」吧,完全無骨,啱晒老人家,有蒸魚豉油喎,不如叫碗白飯?
鬼馬菠蘿咕嚕肉 $83

一向喜歡吃咕嚕肉,酸咪咪好開胃,這個更加入了香脆的油炸鬼,完全無遺和感之餘,更添口感。
四川蝦仁 $98
瑤柱XO醬煙肉脆脆炒飯 $103
金不換鮮魷蝦仁炒河 $93
當紅炸子雞 $270

我的另一必吃推介是「當紅炸子雞」,做得皮脆肉嫰,連雞肉都嫰滑,大愛。
原汁原味西瓜糕 $44

甜品方面,不得不提這個「西瓜糕」,只以西瓜汁加魚膠粉做,難怪說「原汁原味」,連著西瓜皮上桌,可謂「神還原」,吃時可灑上梅粉,更添台灣風味,但個人還是喜歡吃原味,已經very good啦!
夏威夷果仁及腰果酥 $33
斑蘭欖仁馬拉糕 $33
2019-07-17
2019-07-18 506 浏览
天氣太熱,不想在外等朋友,又不想留在商場裡,走到這個新派點心店有很多精緻的點心,由於不太餓,點了兩個小份的點心而已鰻魚羅白糕:這個配搭很好。羅白糕粉多,羅白絲比較少,但配合鰻魚後,口感中和了,因鰻魚比較軟身,一硬一軟,一淡一濃,幾好食。桂花糕:聽說桂花糕可以美白肌膚、排解體內毒素、潤腸通便,這個還做了錦鯉形,害我一定要相機食先。好香清香的桂花味,食落味道濃郁,口感微彈,杞子不會苦。每一枱之間都有一定距離,不會太迫太嘈,可以慢慢享受點心。
有很多精緻的點心,由於不太餓,點了兩個小份的點心而已

每一枱之間都有一定距離,不會太迫太嘈,可以慢慢享受點心。
2019-07-09 650 浏览
shopping前同媽媽填下肚先 點心是首選首先講下餐廳服務 坐下之後沒人倒水 開口要先有 不問我們喝什麼茶直接給一壺熱水 最後埋單都要收12一個既茶位費牛肉球都算大粒 吃下去不會都是麵粉的感覺 蝦餃同流沙包都正常發揮 但是流沙包的外皮太實不夠鬆軟 咖哩魷魚魚蛋 勁多魷魚但魚蛋兩三粒 咖哩味又不似咖哩味 不推薦海皇腸粉好吃 蝦肉好彈牙 口感都好豐富 雲吞面 都算OK總之餐廳食物係OK的 但服務真的有待改善
shopping前同媽媽填下肚先 點心是首選
最後埋單都要收12一個既茶位費

牛肉球都算大粒 吃下去不會都是麵粉的感覺
蝦餃同流沙包都正常發揮 但是流沙包的外皮太實不夠鬆軟

海皇腸粉好吃 蝦肉好彈牙 口感都好豐富
雲吞面 都算OK
總之餐廳食物係OK的 但服務真的有待改善
2019-06-26 531 浏览
A casual lunch with my boys on a week day. Arrived after the peak lunch hour thus need not wait for a table. Ordered the normal dim sum selections. Pretty Normal taste wise - nothing spectacular but it is not too bad either. However the seafood fried rice is a tad too dry for me.When we asked for chili sauce we were rudely informed that there will be an extra HKD10 charge and the waiter did not even give us a chance to confirm we wanted the sauce or not. Overall, don’t feel that it is value for

Overall, don’t feel that it is value for money for this meal.
2019-06-26
2019-06-24 564 浏览
假期同屋企人出去食下野,呢間野都幾特別,有得飲茶又有得食下唔同種類嘅野,我地叫咗2款花茶(冷熱) ,金莉茉莉花茶個味道都好好飲👍🏻, 好香嘅茉莉花味,仲有D果肉, 食完飲番杯仲可以解油膩 😋點心我哋叫咗👉🏻避風塘糯米蟹包,賣相一流,外脆超軟,裏面你糯米加肉,但餡料俾比較少,感覺好似食緊炸饅頭咁!👉🏻黑松露小籠包,皮唔算好薄但夠哂多汁👍🏻!👉🏻脆網皮海皇腸粉,網皮好脆,腸粉皮好滑,蝦肉好彈牙! 我哋另外仲叫咗水煮魚,四季豆, 炸豆腐, 炸魚塊等等,整體上呢間嘢係好食嘅,有下次😋😋
👉🏻黑松露小籠包,皮唔算好薄但夠哂多汁👍🏻!
👉🏻脆網皮海皇腸粉,網皮好脆,腸粉皮好滑,蝦肉好彈牙!
2019-06-23 423 浏览
整體來說還算不錯,餸菜比較小巧,所以只能多叫幾樣,腸粉是拉布腸。很推薦!就餐位置就比較密集,相對來說有點迫的感覺!點心都是比較精細,比一般的少。只有3件裝而已。且點心品種比較少,沒幾樣選
香港食點心唔單止去酒樓,創意嘅點心店開到四周圍都係,今次同朋友嚟食呢一間係響尖沙咀廣東道一間相對大嘅點心店舖,一齊試吓佢啲點心好唔好食。尖沙咀廣東道一帶開得點心店,入門内部嘅環境相當有氣派,樓底很高,店內嘅裝修以紅色喜慶為主,適合中式嘅點心主題,座位都比較闊落,坐得唔會好逼。環境重要,當然食物和服務態度都好重要,呢度嘅服務態度非常之親切同埋殷勤,尤其是係嗰個經理,招呼十分周到,亦會細心為我地推介食品。我地點左一堆點心,同埋一啲小菜,同埋炒飯,當中都有啲唔錯嘅高質嘅點心,不過都有一啲相對地小小失望,俾大家參考下。脆網皮海王腸粉($59)外型似炸兩但係食落去中間原來仲有啲魚肉同埋蝦肉,鮮味得來口感豐富!龍蝦湯三王餃($55),龍蝦湯超濃郁,中間浸住海鮮餡料嘅灌湯餃,鮮味滿分💯黑松露小籠包($39)又係另一樣比較推薦嘅,我鮮肉味濃,小心爆湯汁!不過黑松露味唔算好出。流沙奶皇包($33)都做得唔錯,不過入面嘅流心餡唔算太均勻,我嗰隻比較流心,朋友嗰隻冇咁流心😂欖菜百合肉鬆四季豆($88)炒得有鑊氣,係我比較喜歡這一道小菜!最正莫過於係原隻鮑魚雞粒酥,雖然都幾矜貴,成$55一件,但係絕對物超所值

最正莫過於係原隻鮑魚雞粒酥,雖然都幾矜貴,成$55一件,但係絕對物超所值,佢隻鮑魚炆又稔又軟夠入味,重點係都幾大隻,真材實料,加上在下面嘅嫩雞粒和酥皮,多重口感,奢華得來很享受!全晚覺得最驚喜係呢一個鮑魚酥!

甜品方面原汁原味西瓜糕($44)係手工甜品, 先將西瓜肉打成果汁,加入大菜糕冷藏,再變返做西瓜樣子🍉好似果凍一樣。感覺好特別食落透心涼!楊枝甘露同埋腰果酥都值得推介!

不過全餐飯都有幾樣野我少少失望的,好似個XO醬煙肉脆脆炒飯比較濕,飯唔夠乾身。
避風塘糯米蟹($44)外型就幾特別, 但食落中間糯米餡比較少,皮都比較厚。
另外佢嘅水煮魚用上龍脷柳比較稔,我自己覺得都唔係太夾。

不過整體來講,大部分點心都算OK,希望下次再去食嘅時候會有驚喜!
店名:點一龍
整體🙆🏻‍♂️:7/10
尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場地下G103號舖

2019-06-11
2019-06-21 470 浏览
經歷左外憂內患既一星期,我要食好西舒緩下。行左去海港城盡頭,見到呢間點心舖就入去啦。 見到一版唔同種類既茶,要左個冬日特飲,戰然宜家係夏天😂好香梨味,梨同茉莉又好夾喎,好飲又解渴👍🏻 外表好 q 既蟹仔入面係避風塘糯米,就好似避風塘口味既炸饅頭,都幾特別~大愛龍蝦湯三皇餃😍 個龍蝦湯濃淡得宜,個餃都不錯❤️ 水煮魚夠辣!呢度好特別係雙魚,即係龍脷柳+魷魚😳 只係魚既份量少左少少😅 不過個底有好多芽菜,送飯一流✅朋友堅持要叫甜品,就試下佢既西瓜糕,芝麻卷同果仁餅西瓜糕同真係食緊西瓜🍉一樣,啖啖西瓜清甜味,好解渴。芝麻卷就好似食緊河粉咁,好彈牙又滿嘴芝麻味,好出色😋佢有2 款既,一款係夏威夷果仁,一款係腰果,好鬆脆可口唔肥膩,如果有得買返屋企食就好啦🤤

見到一版唔同種類既茶,要左個冬日特飲,戰然宜家係夏天😂

好香梨味,梨同茉莉又好夾喎,好飲又解渴👍🏻

大愛龍蝦湯三皇餃😍

個龍蝦湯濃淡得宜,個餃都不錯❤️

水煮魚夠辣!

朋友堅持要叫甜品,就試下佢既西瓜糕,芝麻卷同果仁餅

西瓜糕同真係食緊西瓜🍉一樣,啖啖西瓜清甜味,好解渴。

芝麻卷就好似食緊河粉咁,好彈牙又滿嘴芝麻味,好出色😋

• 西瓜糕
  • 龍蝦湯三皇餃
  • 生磨芝麻小卷
2019-06-19 334 浏览
得閒都要同屋企人出省城食好野,佢地比較傳統,鍾意飲茶又想試新野🤗千挑萬選之下終於都揀到,果然冇令我地失望。點心方面原隻鮑魚雞粒酥$55原隻鮑魚好吸引😍必食創新點心,酥皮做得出色,好香好好吃。脆網皮海皇腸粉$59口感脆脆又香口嘅網皮,被軟滑嘅腸粉包圍,蝦肉彈牙鮮甜,十分推薦。避風塘糯米蟹🦀️$44賣相夠cute,打卡一流,口感外脆內軟,不過中間糯米比較少。包點黎講我覺得小籠包較為出色。黑松露小籠包$39 皮薄多汁,肉味鮮甜😍性價比高。湯方面龍蝦湯三皇餃$55龍蝦湯嘅龍蝦味濃,鮮味十足,龍蝦肉爽口,不過食落感覺稍微有少少油膩。如果想飲湯又想健康嘅朋友可以嘗試以下嘅素湯。馬蹄甘筍姬松茸湯$55清新而有香濃菇菌味,加上馬蹄甘筍嘅清甜,呢個湯亦適合素食人士。菜式方面欖菜百合肉鬆四季豆$88夠鍋氣,炒得夠香,好惹味開胃,乳香脆魚塊🐟$88魚塊肉質嫩滑,帶有些少南乳味又唔會好鹹,外皮酥脆👍🏻👍🏻見開南乳配雞肉多,配魚塊比較少見,意外地都幾夾。甜品方面原汁原味西瓜糕🍉$44令人喜出望外嘅甜品,望落去好似真西瓜,咬落去冰涼好Q彈,好fresh,富有清甜西瓜味,值得一試。楊枝甘露$40傳統嘅楊枝甘露會選用西

點心方面
原隻鮑魚雞粒酥$55
原隻鮑魚好吸引😍必食創新點心,酥皮做得出色,好香好好吃。
脆網皮海皇腸粉$59
避風塘糯米蟹🦀️$44
黑松露小籠包$39
皮薄多汁,肉味鮮甜😍性價比高。

湯方面
龍蝦湯三皇餃$55
馬蹄甘筍姬松茸湯$55
菜式方面
欖菜百合肉鬆四季豆$88
夠鍋氣,炒得夠香,好惹味開胃,
乳香脆魚塊🐟$88

甜品方面
原汁原味西瓜糕🍉$44
楊枝甘露$40
傳統嘅楊枝甘露會選用西米,呢度係用爆爆珠,咬落感覺好爽口,好得意,芒果味道酸甜開胃,雖然呢碗係甜品,但食完非常解膩,感覺好涼好爽,消暑聖品。😎
2019-05-16 752 浏览
約咗班朋友仔行街 唔知係咪大家都好耐 無去飲茶 幾個人 都不約而同 話想去嘆下一盅兩件 咁啱記起 好耐之前 同朋友嚟過 我哋又行到附近 攰攰哋 門口冇乜人 唔使等位 就行入去入到去坐幾舒服 中國式木枱櫈 大紅燈籠 一睇就知行中國風 尖沙咀 旅遊區 咁嘅裝修應該會吸引多啲遊客 望下周圍有幾枱都似係遊客我哋叫咗幾籠點心 味道不過不失 同我之前食嘅 印像一樣 雪山包 係我最鍾意食嘅點心 其他嘢食都可以啦 以尖沙咀嚟講價錢唔算太貴 可以接受 服務態度 都ok 至少唔使叫幾次先嚟加水 一舉手 好快就有人嚟招呼

2019-05-10
2019-05-04 665 浏览
食物非常一般,味淡,刻意有大量既下欄配菜黎減少主要食材既份量,比起出面小店差很多倍服務係0 ,當晚係冇咩人,好多吉枱!店員黑口黑面,當食物送黎既時候竟然係就咁放係枱角,並唔係放係枱既中間(枱面係冇野既) 收碟竟然問都唔問就攝隻手入黎收,另外當食緊野既途中隔離枱係外國人,佢地問店員可唔可以用信用卡比錢既時候,個店員竟然係唔出聲應人!居然係尖沙咀一個旅遊區裏面會有咁既服務態度,只能夠可以講海港城裏面既廁所清潔工都禮貌過佢地100倍。

2019-05-04
2019-04-27 726 浏览
以前響荃灣朋友帶過我食點一龍,雖然價錢唔平,但覺得真係幾好味。今次試海港城既點一龍,早茶,都幾失望。# 蝦餃 # ***** ** 7/10一般般,勝在佢個皮唔濕,唔係冧滋滋既粉皮,而入面既蝦肉都唔太細粒,中規中矩啦。# 鳳爪 # ***** *** 8/10味道ok, 鳳爪可以再冧少少,都唔錯既。# 蒸排骨 # **** 4/10唔夠味,而且肥。# 鰻魚蘿蔔糕 # ***** 5/10一個好奇怪既fusion,味道一般,鰻魚同蘿蔔糕分開食會好啲,又或者點啲辣油會好味啲。# 燒賣 # ***** 5/10好一般。# 雪山包 # ***** *** 8/10比其他野食好味,暖暖地,唔太甜,細細個。# 炸春捲 # ***** * 6/10炸過既野食,夠脆一般唔會太唔好食既。雖然野食一般,價錢唔平,但服務ok,因為趕住搭船去澳門,店員好耐心講解點樣去碼頭搭船,好好人,好nice!

# 蝦餃 # ***** ** 7/10

# 鳳爪 # ***** *** 8/10
味道ok, 鳳爪可以再冧少少,都唔錯既。

# 蒸排骨 # **** 4/10
唔夠味,而且肥。

# 鰻魚蘿蔔糕 # ***** 5/10

# 燒賣 # ***** 5/10
好一般。

# 雪山包 # ***** *** 8/10
比其他野食好味,暖暖地,唔太甜,細細個。

# 炸春捲 # ***** * 6/10
炸過既野食,夠脆一般唔會太唔好食既。

2019-02-02
早餐