2002-01-03 8 浏览
好鍾意黎呢度買麵包,不過差吾多要$10一個,o係呢個時勢真係貴左小小。抵吾抵就見仁見智,味道又真係吾錯,款式又真係特別D!之前試過堂食香焦朱古力蛋糕,好鍾意,所以有次走左去買外賣。呢個蛋糕真係好好味,好香。不過上次買外賣先知一件要....$30....好貴喔!不過都物有所值,鐘意食就值囉!
2001-11-05 17 浏览
呢間cafe,個feel真的正到不得了,試過三文治和芝士cake,三文治可選配不同麵包,我最like招牌的pumpernickel,抵食兼飽肚!around$40-$45,lunch加$5-$10仲有drink tim!芝士cake$30,price 都ok,teste good!下次會試試個香蕉朱古力cake,try o下好o吾好味!!
平時星期日多數有節目(有事要做),o尋日竟然冇o野做,好開心~!終於可以悠閒地渡過一天了!我同bf 下午一點先出動,又想食清淡D,所以揀o左呢度食午。鋪頭細細,但別緻,舒服。好似好多人夢想中的店鋪,包括我自己。叫o左House Salad,有西芹,蘋果,粟米同青瓜。配搭新穎,口味清新,不俗~!蜜糖軟芝士三文治,我揀o左蜜糖檸檬包。麵包鬆軟,帶小小甜味,麵包痴的我真係即時愛上o左~但芝士份量多o左少少,所以有小小膩。bf 叫o左蟹肉白汁意粉,味道就一般,始終賣點係麵包嘛~!放縱o左自己,之後再叫一客香焦朱古力蛋糕作為甜品。蛋糕賣相簡樸,唔花巧,但我就係鐘意呢種簡單的感覺。味道一樣係簡簡單單,朱古力同香蕉味都有,令我諗起朱古力牛奶的廣告...呢個週末過得好滿足,開心~!
但芝士份量多o左少少,所以有小小膩。
bf 叫o左蟹肉白汁意粉,味道就一般,始終賣點係麵包嘛~!
呢個週末過得好滿足,開心~!
2001-07-07 10 浏览
真係好鍾意呢度D 麵包,雖然感覺上好RAW,但食得出係誠意之作招牌黑麥包唔同一般o個D, 食落聞到有種好甜o既咖啡香,好正另外重有第度冇o既芝士乳酪包,蜜糖乳酪包,皮脆內軟o既蜜糖檸檬皮麵包,配搭怪但好食o既藍芝士黑椒法包......貪心D 可以重要個麵包精選拼盤添!
2001-05-29 22 浏览
It was a hot Sunday afternoon. I walked past Victoria Park and found this place. I went in and had a drink and a sandwich for late lunch. It was nice. Enjoy the Cubanian song and food there. Buy some bread before you leave.
2001-01-13 6 浏览
入到去覺得好舒服,同四周環境好唔同,好特別,係一個傾偈o既好地方。三文魚法包好好食,d 包好好味,好香。其他食物都好有水準,係一個驚喜。

2001-01-11 21 浏览
舖位細細,不過真係好舒服,個感覺好脫俗。講番食物呀!一入到去就覺得好香,我食過佢o既risotto ,真係好有水準。
舖位細細,不過真係好舒服,個感覺好脫俗。

2000-07-20 14 浏览
香港地要找一處清靜的地方食o下o野及諗o下o野真係好難,無意中發現到這間Cafe,真係合哂我心意,因為地方唔算大,D客又幾斯文,所以都好清靜,雖然食品款式唔算太多,但勝在食物夠新鮮,又夠乾淨,仲有我是很喜歡寫作及影相,在這裏諗o下o野都真係好唔錯,尤其是陽光好的時侯仲正,因為這裏全是落地大玻璃,仲有Light Music,座在裏面飲o野真係好舒服,仲有發覺這間Cafe都唔係間普通Cafe咁簡單,因為原來老闆用了一邊地方做了個小型o既Gallery,掛滿了他自己的攝影傑作,他說如果有興趣的話也可以租地方給人放上他的傑作供人欣賞呢!所以這間餐廳都算幾有藝術色彩.如果大家希望過o下藝術家癮或覺得自己是藝術家都不防去這裏試試啦!