酸菜魚嚟講 麻辣風雲係香港都頗有名🙌🏻相信好多人都有食過!確實店舖環境 食物味度都唔差想打卡嘅仲有gimmick炸饅頭😆———————————————🌶 酸菜魚 ($268) 💘推薦之前有食過午市嘅酸菜魚發現午市同常規酸菜魚嘅薯粉唔一樣!常規款嘅係粗款 非常煙韌!同酸菜魚湯非常之夾😝魚肉嫩滑 配菜有萵筍👍🏻、豆卜、菇類都唔少㗎~🍞 炸饅頭 ($58) 💘推薦啱啱炸好嘅饅頭點煉奶真係好難唔好食呢🤤而且用識噴煙嘅船裝住 真係好打卡able🤭🦴糖醋排骨($68)小菜價錢嚟講 份量其實唔少!味道酸酸甜甜 偏酸多小小~🧊涼拌雞絲粉皮 ($68)胡麻醬頗甜 同雞絲粉皮好夾粉皮唔會太腍 食落口感唔錯另外有青瓜絲中和下醬料嘅油膩感🥒🍡黑糖脆炸糍粑 ($58)💘推薦外脆內軟糯🥰啱唒鍾意煙韌口感嘅朋友!黑糖醬汁甜度都👌🏻🥥 冰涼椰汁冰($38)碎冰好多 加上椰汁透心涼啱需要解辣嘅朋友🔥💨🤣———————————————☺︎ 環境: 7.5/10 ☺︎ 服務: 8/10☺︎ 會想再食:8.5/10———————————————店家資訊✎ 店名: 麻辣風雲 ✎ 地址: 銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場5樓✎ 其

酸菜魚嚟講 麻辣風雲係香港都頗有名🙌🏻
相信好多人都有食過!
確實店舖環境 食物味度都唔差
想打卡嘅仲有gimmick炸饅頭😆
🌶 酸菜魚 ($268) 💘推薦
之前有食過午市嘅酸菜魚
發現午市同常規酸菜魚嘅薯粉唔一樣!
常規款嘅係粗款 非常煙韌!
同酸菜魚湯非常之夾😝
魚肉嫩滑
配菜有萵筍👍🏻、豆卜、菇類
都唔少㗎~
酸菜魚薯粉

🍞 炸饅頭 ($58) 💘推薦
啱啱炸好嘅饅頭點煉奶
真係好難唔好食呢🤤
而且用識噴煙嘅船裝住
真係好打卡able🤭
炸饅頭
🦴糖醋排骨($68)
小菜價錢嚟講 份量其實唔少!
味道酸酸甜甜 偏酸多小小~
糖醋排骨

🧊涼拌雞絲粉皮 ($68)
胡麻醬頗甜 同雞絲粉皮好夾
粉皮唔會太腍 食落口感唔錯
另外有青瓜絲中和下醬料嘅油膩感🥒
涼拌雞絲粉皮

🍡黑糖脆炸糍粑 ($58)💘推薦
外脆內軟糯🥰
啱唒鍾意煙韌口感嘅朋友!
黑糖醬汁甜度都👌🏻
黑糖脆炸糍粑

🥥 冰涼椰汁冰($38)
碎冰好多 加上椰汁透心涼

☺︎ 會想再食:8.5/10
店家資訊
✎ 店名: 麻辣風雲
✎ 地址: 銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場5樓
✎ 其他分店:荃灣、旺角
酸菜魚薯粉
2022-10-24 33 浏览
媽媽生日同佢去食好野慶祝,一家人去銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場5樓的麻辣風雲食晚餐,我哋點左4道菜。一家人都好滿意呢餐呀!炸饅頭 $58我見人話呢個係必點菜式,因為佢除了好味之外,用嚟影相打卡都係一流的。生日喎!緊係要有野可以打影相啦,炸饅頭船登場,影完相就即刻好食啦!😂 即叫即炸的饅頭,隻隻炸到金黃,上台熱辣辣,外層香脆,內面軟熟,點埋甜甜的煉奶仲好味。椒鹽魷魚鬚$148魷魚鬚都係即叫即炸的,所以好新鮮。椒魚灑上椒鹽和蒜粒,香脆可口又夠味。花雕醉雞$98媽媽至愛的花雕醉雞,聞到陣陣花雕酒味,但又唔會搶左雞味👍雞肉非常嫩滑自選干鍋有四種口味可選,有蔥爆、重蒜、香辣和麻辣,辣度亦可按自己接受程度選擇。我地揀左蒽爆,蔥爆有勁多蔥同蒜,所以非常香。干鍋的底料已經有蓮藕片、椰菜花、萵荀和京蔥,再自選最少選五款配料,我地揀左五花腩片、手打牛丸、手打墨魚丸、娃娃菜和豆干。
2022-10-24 27 浏览
今日同朋友黎到銅鑼灣既呢間麻辣風雲,我地兩個中意食辣既女仔都超開心,呢度既辣野勁有水準,當然其他菜式都唔差!我地先叫個前菜黑松露煙燻溏心蛋$68🥚溏心蛋做得好出色,流心既蛋黃金黃色,好靚,蛋香味十足,蛋上面既黑松露令溏心蛋更咸香,作為前菜好開胃好適合🈴️另一個前菜花雕醉雞$98同樣好出色,正宗上海口味,花雕酒味香濃,雞肉皮爽肉嫩,同時吸晒酒既香味,好入味,好好食!😋黎到當然要試埋水煮牛肩肉$268🌶🌶牛肩肉軟腍嫩口,牛味十足,水煮湯麻香味濃,辣椒既香味不斷滲出黎,加上滿滿既芝麻芫荽,好惹味,超好食!為食既我地就試埋椒鹽魷魚鬚$148🦑,仲叫埋碗酸辣湯$38黎飲,魷魚鬚好香脆,又彈牙,酥脆既魷魚鬚食到停唔到口呀!酸辣湯細細碗,但酸辣味好適中,配合得好好,加上菇絲紅蘿蔔絲荀絲蛋絲呢啲配料,口感好豐富,好飲!
銅鑼灣既呢間麻辣風雲聽個名都知專食辣野,中意食辣既朋友就真係絕對唔可以錯過,一定要黎試一次!我地先叫佐$58既炸饅頭🥠見到差唔多枱枱都有叫,我地都唔執輸,呢度既炸饅頭係用小船裝住隻碟咁上枱,好特別。饅頭炸到金黃色,外皮好脆,入面就仲係軟腍,點煉奶黎食好好味,一定要叫!之後我地叫佐自選干鍋🌶我地簡既配料都係吸味之選,蓮藕海帶呢啲,吸晒炒香既辣椒香味,加上豬肉又好入味,成個干鍋好香濃,麻辣味齊全!另外叫埋$178既薑煸牛肉🐮唔好以為呢個餸唔辣,呢個其實用佐薑絲,辣椒,蔥蒜呢啲全部重味既材料去爆炒牛肉,牛肉好香,唔會太辣,但用熱油爆香既辣椒味出晒黎,牛肉又有咬口,惹味好食!食完咁多辣野就叫埋$38既冰爽龍眼冰黎解下辣同滿下熱,龍眼好甜,冰冰凍凍飲完喉嚨好舒服🥤

2022-10-20 40 浏览
今次黎到銅鑼灣既呢間麻辣風雲,充滿特色!我地先點佐簡單既炸饅頭,$58既饅頭絕無欺場,饅頭放係小船上既碟,船插住一枝旗,仲有個諸葛亮添,超有心思😜饅頭炸得好好食,脆既外皮配軟既內芯,再加埋香滑既煉奶,香口好味!之後就係一定要試既酸菜魚🐟,$268一盆絕對值得,超大盆酸菜魚,我地兩個人食絕對夠晒!湯底麻辣酸岩岩好,青椒辣椒酸菜齊備,仲有菊花既清甜,好好飲👍🏻魚片又嫩又無骨,仲要入晒味,加埋豆卜呢啲入味既配料,好好食!食完前菜主食緊係要食埋甜品,黑糖脆炸糍粑,$58一碟份量岩岩好,糍粑炸到好脆,加上黃豆粉同埋黑糖醬,甜味適中,好好食🍯最後就飲埋清熱既洛神花茶,$48既花茶用酒壺裝住,我地用酒杯黎飲,花茶好清甜,解渴一流🍶
今次黎到銅鑼灣既呢間麻辣風雲,充滿特色!
2022-10-20 27 浏览
今日放假同老公黎佐銅鑼灣行街,行完就係搵食時間,呢間麻辣風雲裝修特別,食物又好食,一定要推介俾其他人呀!呢度既涼拌雞絲粉皮 $68,撕到均勻既雞絲加上爽爽既粉皮仲有新鮮脆爽既青瓜絲,配上香滑既麻醬,好香好好味💛小菜薑煸牛肉 $178都好特別,平時係其他餐廳好少見,牛肉唔乾,香濃牛味,煙韌有咬口,蔥條同辣椒仔令到牛肉更鮮味,加埋薑既辛辣,好食🧡主角酸菜魚 $268又係一絕,酸菜魚大大盆,湯底又麻又辣又酸,見到好多辣椒花椒酸菜,仲有菊花碎同芫荽碎,飲落有啲清甜,味道有層次,魚片嫩滑無骨,配料既豆卜都好入味,正❤️飲品洛神花菜 $48作為成餐既配搭係岩岩好,花茶唔會死甜,好清甜,飲完喉嚨好舒服💚
2022-10-13 32 浏览
今日心血來潮想食辣野,朋友就介紹呢間🤪一出C出口對面就係,非常就腳👍🏼平日夜晚入座率都有大概8成,好彩唔洗等就入得🤤🐟酸菜魚 $268 (寬粉+$35)酸度辣度都可以根據自己喜好調教🤤我地嗌左少辣,辣度岩岩好,食落好舒服。 如果好似我咁唔係食到好辣就可以好似我咁嗌少辣🤪魚肉份量亦都好多,兩個女仔最尾係食唔哂🥹剩低好少魚肉同寬粉不過今次少少失望係寬粉唔夠煙韌,唔知大家係咪同我一樣鍾意有趙頭既寬粉🥹如果係既可能就會無咁鍾意😗🍞炸饅頭 $58炸饅頭個serving真係不得了,用大船上,仲有啲乾冰做到好似煙霧彌漫咁😂心諗炸饅頭姐洗唔洗咁浮誇 不過勝在打卡一流點知一食就真係讚不絕口,絕對襯得起佢個靚樣,新鮮炸出黎 但炸得好好食,個皮好薄,唔會油膩同好硬👍🏼不過最好有3個人以上先叫,兩個人分享,每人要食3舊會搞到有少少飽同濟🥹🍡黑糖脆炸糍粑 $58其實食完個酸菜魚同炸饅頭,已經飽到不要不要,但兩個為食妹死都要嗌埋糍粑🥹黎到呢啲食川菜既餐廳,唔係唔食糍粑阿😝果然無令我失望,做得好煙韌,同埋佢啲炸物整體上都幾好,炸得好脆皮唔厚。黑糖亦唔甜‼️👍🏼👍🏼

🐟酸菜魚 $268 (寬粉+$35)
魚肉份量亦都好多,兩個女仔最尾係食唔哂🥹剩低好少魚肉同寬粉

🍞炸饅頭 $58

🍡黑糖脆炸糍粑 $58
  • 黑糖脆炸糍粑
2022-10-13 38 浏览
上次同朋友食過酸菜魚同其他川菜😝 食物大份而且價錢合理 係聚會嘅好地方嘆高質川菜❤️ l有旺角、銅鑼灣同荃灣分店,非常方便👍🏼.🐟 酸菜魚 $268: 可以自行選擇 辣度、酸度、麻度,魚肉厚而且幼滑👍🏼 入邊仲有唔少配料,例如: 酸菜、萵荀、粗薯粉等 非常豐富😋.✨ 炸饅頭 $58: 一上枱好壯觀😍 係一隻大船載住6粒炸饅頭,有乾冰煙霧離漫~ 炸饅頭外層香脆 而且唔會油淋淋👍🏼.花雕醉雞 $98: 花雕酒味道夠濃郁,浸得夠入味👍🏼 雞肉嫩滑,而且份量好多,好抵食😆.黑松露煙燻溏心蛋 $68: 煙燻味非常濃郁,香氣撲鼻 再配上黑松露醬,再添上多一重層次感😚.小炒花菜 $88: 炒花椰菜配上豬肉片,用辣椒爆炒,非常香口惹味😋
🐟 酸菜魚 $268

✨ 炸饅頭 $58

花雕醉雞 $98

黑松露煙燻溏心蛋 $68

小炒花菜 $88
: 炒花椰菜配上豬肉片,用辣椒爆炒,非常香口惹味😋
2022-10-12 30 浏览
前幾日去咗討論度高,位於銅鑼灣京都廣場5樓專食川菜,酸菜魚嘅麻辣風雲食晚餐。上到去大概7點撞正晚飯時段,要等陣先入到座。餐廳裝修古色古香,幾有特色。店員安排我哋坐係卡位,座位寬敞,坐得舒服。餐廳食物選擇多,除咗酸菜魚,仲有唔同嘅小菜、炒飯類同甜品選擇,而且落單方面用qr code自助落單,非常方便。上菜前會有兩碟餐前小食。🔻炸饅頭味道:8/10價錢:$58炸饅頭外脆內軟,點少少煉奶會更入味。而且菜式上枱時,裝有6舊饅頭嘅木船會係底部散發出仙氣,非常吸睛,係一道好打卡嘅菜式。🔻酸菜魚味道:8.5/10價錢:$268味道非常正宗嘅酸菜魚,連我朋友唔太食酸辣都覺得好惹味。酸菜魚湯底帶小辣,會有啲花椒、泡辣椒等作調味。魚肉切得夠薄而且已去骨,食落綿滑唔帶腥味,啱曬啲唔鐘意吐骨嘅朋友,而且魚肉份量都多。底部則有酸菜、寬粉、金菇等材料,十分足料。🔻椒鹽雞軟骨味道:8/10價錢:$128雞軟骨外酥內脆,食落香脆而有嚼勁。椒鹽嘅味道更令人食唔停口,幸好份量夠曬兩人食!🔻京蔥牛肉味道:8/10價錢:$128牛肉份量多,食落冇雪味,味道唔會太咸而且炒得幾有鑊氣。爆香咗嘅牛肉同京蔥更令我忍唔住叫咗配白飯黎一

上菜前會有兩碟餐前小食。

🔻炸饅頭

🔻椒鹽雞軟骨

價錢:$128

🔻京蔥牛肉

價錢:$128
牛肉份量多,食落冇雪味,味道唔會太咸而且炒得幾有鑊氣。爆香咗嘅牛肉同京蔥更令我忍唔住叫咗配白飯黎一齊食。

店員係埋單個時同我地講咗餐廳啱啱提出咗會員系統,入會後可以有唔同嘅優惠同儲分。

📍麻辣風雲 / 銅鑼灣食川菜嚟講佢都算幾浮誇🤣炸饅頭嗰隻船印象真係好深刻 \(//∇//)\ 一上枱仲有成分鐘乾冰比你打卡~仲要唔係得個樣 全部菜都幾出色㗎 ´ ▽ ` (連前菜個紫菜花生都好有心🤫勁香勁脆✧ 酸菜魚 $268真係做到啖啖都係好滑嘅魚肉完全無骨!酸同辣度適中~面頭花椒油唔膩仲好香添(๑・̑◡・̑๑)✧ 炸饅頭 $58炸物同澱粉質係冇得輸嘅配搭!仲要點埋煉奶真係會忍唔住一個接一個食🥹✧ 孜然棒棒骨 $178面頭椒鹽我畀滿分超重口味!但肉唔夠入味,而且唔算好嫩,一定要蘸多啲椒鹽一齊食!✧ 黑糖脆炸糍粑 $58肥仔嘢正常發揮啦~黑糖&黃豆粉is a must☺️✧ 龍眼冰 $58 椰汁冰 $58兩杯都意想不到咁出色!! 唔會好甜而且超足料~啲龍眼多到塞滿咗全杯咁滯回頭指數😼4/5(食川菜好選擇(*´∇`*)
📍麻辣風雲 / 銅鑼灣

✧ 酸菜魚 $268

✧ 炸饅頭 $58

✧ 孜然棒棒骨 $178

✧ 黑糖脆炸糍粑 $58
肥仔嘢正常發揮啦~黑糖&黃豆粉is a must☺️

✧ 龍眼冰 $58 椰汁冰 $58

回頭指數😼4/5(食川菜好選擇(*´∇`*)
孜然棒棒骨
炸饅頭
最近見到好多人都推薦呢間川菜,今晚同朋友去試一試啦,如果未做會員嘅話可以免費入會,係可以有$50 coupon即場使用,有優惠點可以唔用呢?慳 $50都幾開心😂🍴炸饅頭 $58 (7.5/10)有六個,個船打卡真係好正,饅頭炸到好金黃酥脆,唔會太油膩,加埋煉奶甜甜地都幾好食嘅,如果唔係為咗個船打卡應該都唔會叫?🍴酸菜魚 中酸 小辣 加薯粉 $298 +$30 (7.5/10)酸菜魚份量好多,加埋薯粉可以四個人share都得!啲薯粉多到食唔晒😂味道係偏酸,唔會太辣,啲魚都幾滑,切得比較薄身,唔算太有魚味,薯粉非常淋好煙銀,好掛汁,吸左錯湯底嘅精華,一啲都唔會油膩。🍴孜然棒棒骨 $178 (0/10)有啲似炸蒜避風塘,棒棒骨有四件,整到好乾身,好鞋口,舊肉一啲味道都冇好淡,真係勁難食😂感覺食緊一嚿冇味嘅煲湯豬肉!🍴花雕醉雞 $98 (8/10)花雕酒味非常之香濃,飲咗一啖酒,感覺酒精直衝上腦😂雞肉都算滑,雞皮都好彈牙非常香濃嘅花雕味,酒味好出,真心好食。🍴自選干鍋 麻辣 小辣 $316 (8.5/10)五花腩片,牛肉片,肥腸,鴨血,蓮藕片,田雞,份量好多,偏向麻辣,不過都係小麻小辣好輕鬆就

🍴炸饅頭 $58 (7.5/10)

🍴孜然棒棒骨 $178 (0/10)

🍴花雕醉雞 $98 (8/10)

🍴自選干鍋 麻辣 小辣 $316 (8.5/10)
五花腩片,牛肉片,肥腸,鴨血,蓮藕片,田雞,份量好多,偏向麻辣,不過都係小麻小辣好輕鬆就食到!五花腩片薄切好肥膩邪惡,牛肉片係滑牛嗰種牛肉都幾滑身,肥腸冇異味,鴨血大大塊,蓮藕片好爽口,田雞嘅感覺好似雞肉,朋友好鍾意食🤣🤣整體覺得乾鍋係咁多樣嘢入邊最有驚喜最好食嘅😆

🍴冰涼椰汁冰 $38 (7.5/10)
好大杯咁飲,椰汁味都濃,唔會太甜,打成沙冰都有驚喜嘅!感覺好解辣啊!

🍴黑糖脆炸糍粑 $38 (7.5/10)
外脆內軟,非常煙靭QQ,一啲都唔會黐牙,加埋紅糖同黃豆粉甜甜地幾好!

推薦指數: 8/10
記得訂枱,夜晚都好多人等位,個棒棒骨就唔使叫,饅頭就見仁見智啦,乾鍋真係幾好食嘅!整體來講質素都算唔錯,環境都幾乾淨嘅。
2022-10-08 229 浏览
麻辣風雲可以話係我會回頭嘅川菜館實不瞞我的確係有回頭到🙈🙈🙈佢地絕對係一間性價比高嘅川菜份量又多 價錢又合理 係抵食川菜之選👛💰*❣️炸饅頭 $58完全係打卡必備‼️一大個諸葛亮企係船上係我食過又再翻兜嘅炸饅頭😚舊舊饅頭炸到金黃色係脆口 配埋煉奶係絕配🥛*❣️酸菜魚 $268啲酸菜魚個量真係有個碗咁大🥣辣度同酸度都可以由你選擇個味調教得好適中 真係有辣同酸嘅味道出現🥰🥰🥰就算今次我叫左小辣同小酸都唔會變得成碗淡而無味啲魚魚仲要 都好滑身 係無"鞋"身 "鞋"口個感覺仲可以同你講魚骨都好似唔太覺有🐟🐟平時因為魚骨而唔鍾意食魚嘅都不怕不怕*❣️乾煸肥腸 $118Wowwww 一上菜見到成碟辣椒有啲嚇親🌶️不過大家可以放心 其實無想像中咁辣下肥腸份量都算多 雖然不及辣椒那麼多😂😂 *❣️手撕包菜 $98啲菜好似唔洗錢咁俾得有啲多下🥬🥬🥬🥬🥬生菜食落都好爽口✨不錯不錯*❣️洛神花茶 $48
酸酸甜甜好開胃🫶🏻係有好香嘅洛神花味$48仲要係一埕嘅價錢
兩個人一定會夠飲!
麻辣風雲可以話係我會回頭嘅川菜館
❣️洛神花茶 $48
酸酸甜甜好開胃🫶🏻
係有好香嘅洛神花味
$48仲要係一埕嘅價錢
兩個人一定會夠飲!
乾煸肥腸
手撕包菜
洛神花茶
乾煸肥腸
手撕包菜
洛神花茶
______________________________又去食酸菜魚🤓😋相信呢間打卡咁出名嘅麻辣風雲大家都係社交平台成日見到🥳今日等我黎試吓先😙⧐酸菜魚 🐟 酸菜魚份量正常,呢度仲有得揀個酸度有幾酸!我哋就揀咗中酸同小辣🌶️鍾意食酸嘅朋友應該會好鍾意😍辣黎講我仲接受到😳配菜方面亦都有寬粉,夠哂飽⧐夫妻肺片呢個辣過酸菜魚😂唔飲凍飲頂唔順,下次試埋雞腎🥰⧐炸饅頭基本上係叫黎打卡,係正常饅頭,無咩特別😂😂2個人有6舊饅頭,真係飽到頂上心口🥴

⧐酸菜魚 🐟
夫妻肺片
⧐夫妻肺片
呢個辣過酸菜魚😂唔飲凍飲頂唔順,下次試埋雞腎🥰
⧐炸饅頭
夫妻肺片
  • 招牌酸菜魚
  • 麻辣夫妻肺片
2022-10-04 37 浏览
除咗雞煲打邊爐和星馬泰菜,酸菜魚都一向都係我嘅大愛菜式🥰今次又試吓酸菜魚大熱店~前菜 $9each芽菜和中華沙律都撈咗麻辣醬汁,辣度適中,十分開胃✨ 乾煸四季豆(🌶小辣) $98炒得十分香口,調味不會過濃。四季豆就咁食都唔會過鹹;但裏面嘅肉碎就建議配飯食,肉碎會比較鹹。🐟酸菜魚配🍚白飯 (🌶小辣和中酸)$269 + $13酸菜魚配白飯係永遠嘅王道!🤣 酸菜魚可以自己揀🌶辣度和酸度。中酸覺得酸咗少少🤏🏼,如果下次再黎都係揀返少酸🤣。魚片啖啖肉🤩十分滿足。唯一美中不足係配菜煮得唔夠淋🥺萵筍十分硬,另外薯粉也煮得未夠身,黐埋晒一嚿嚿🥲🥲🐷秘製豬手 $8.8Like 社交平台 就可以加$8.8換購(消費滿$300以上)調味較淡,整體味道不錯,如果加$8.8絕對可以一試!環境:3.8/5以紫黑色為主調,枱同枱之間會比較迫。booking 都多,走嘅時候(ard19:00)已經差唔多坐滿人。服務:3.8/5QR code落單,店員都比較忙,但叫加水都好快手。食物:3.5/5乾煸四季豆有驚喜🤩但酸菜魚有啲失望🥲🥲Revisit: maybe

前菜 $9each
芽菜和中華沙律都撈咗麻辣醬汁,辣度適中,十分開胃

✨ 乾煸四季豆(🌶小辣) $98

🐟酸菜魚配🍚白飯 (🌶小辣和中酸)$269 + $13

🐷秘製豬手 $8.8

環境:3.8/5

服務:3.8/5
QR code落單,店員都比較忙,但叫加水都好快手。

食物:3.5/5
乾煸四季豆有驚喜🤩但酸菜魚有啲失望🥲🥲

Revisit: maybe
期待已久既《麻辣風雲》🌶🌶🌶,朋友介紹話呢間好食😋一睇個餐牌勁多款式簡,樣樣都好吸引,好岩我胃口😛😛餐廳位置都好方便,銅鑼灣站C出口一出對面就係🚶‍♀️🍞炸饅頭造型勁吸引,仲有埋乾冰😍表皮炸到勁脆,做到外脆內軟,再沾埋煉奶,我的最愛🫰🐟酸菜魚酸菜魚有得簡辣度同酸度,份量都好大份,底下有配埋薯粉,索晒湯汁得黎又好Q彈,魚多肉同都幾滑,最後我地仲飲晒啲湯😙🥗手撕包菜包菜好爽口,辣辣地好惹味,又唔會炒到太油👍🍝秘製麻辣炒薯粉見到幾特別,平時唔多見到餐廳有,一試都有驚喜,薯粉好煙韌又夠入味,仲有配埋啲肉碎🍶菊花蜜🍶洛神花茶野飲好夠味又夠凍,解辣解渴一流,造型仲好得意似飲酒🤣呢度仲有得免費入會,入會後有優惠卷又有得儲份👏👏生日仲有拔絲草莓🍓超想食😍等有人生日再黎😙😙

🍞炸饅頭

🐟酸菜魚

🥗手撕包菜
包菜好爽口,辣辣地好惹味,又唔會炒到太油👍

🍝秘製麻辣炒薯粉

🍶菊花蜜
🍶洛神花茶
野飲好夠味又夠凍,解辣解渴一流,造型仲好得意似飲酒🤣