2025-07-04 67 浏览
今日同爸爸喺屋企附近食嘢 見到呢間食米線嘅都幾抵食 環境又幾乾淨 所以就入去試吓 餐廳而家仲有下午茶叫兩碗送嘢飲 下次早啲去食就可以送嘢飲啦🤪大大碗雲南米線$60就已經包咗八個餸 勁抵 而且仲好大碗 入邊有魚蛋 魚皮餃 豬紅 豆卜 牛腩 墨魚丸 枝竹同時菜 雲南米線另外我仲叫咗碗普通嘅雲南米線加咗魚腐同芋絲 佢嘅湯底真係真材實料淆咗好耐 所以好入味呢度除咗可以叫米線麻辣燙之外 仲可以叫石頭鍋飯 石鍋烏冬 仲有好多小食 下次都可以試吓串燒我哋就叫咗雞全翼 秋刀魚 原條茄子同菠蘿 個茄子啲蒜頭多到嚇親我 真係好香蒜味 另外個燒菠蘿都勁甜又多汁 做飯後果就啱晒秘製豬頸肉一碟豬頸肉先40幾蚊 但係就已經有差唔多20塊 真係好大碟 好抵食蜜糖芥末煙鴨胸酥皮pizza最後我哋仲叫咗一個Pizza 佢呢度個Pizza底係用酥皮嚟整嘅 好特別 而且加左個蜜糖芥末醬 同普通嘅Pizza唔一樣 我覺得仲好食過普通嘅Pizza 下次嚟可以再encore
大大碗雲南米線

雲南米線

串燒

蜜糖芥末煙鴨胸酥皮pizza
2025-06-29 90 浏览
[✨荃灣麻辣串串香 ]#荃灣 #麻辣串串香🔸雲南米線 配滷水雞翼+魚腐 $54湯底香濃,酸酸地好開胃,滷水雞翼同魚腐都整得好好,分量足料,好食又抵食!🔸滑蛋鰻魚石頭鍋飯 $85用石頭鍋烹調,能夠保持飯嘅熱度和香氣,仲有勁多飯焦,好惹味。滑蛋同鰻魚真係絕配,令整體口感更加豐富,適合喜愛鰻魚嘅食客。🔸鐵板牛油帶子 $70鐵板煎帶子,配上牛油香氣四溢。口感外焦內嫩,好出色!🔸雞腎 $13雞腎口感鮮嫩,正!🔸白鱔 $40白鱔肉質細膩,咬落去係FEEL到滿滿魚油香,超高質,值得一試!🔸蒜香焗娃娃菜 $38經過蒜香焗烤嘅娃娃菜味道香濃,但都仲食得出蔬菜嘅鮮甜,岩哂用嚟平衡一下。🔸金菇肥牛 $26經典串燒小吃,肥牛嫩滑超級juicy,金菇中和下肥膩感唔重,好好食encore左3次!🔸凍 檸檬茶 $18 / 跟餐 $9🔸凍 香滑奶茶 $18 / 跟餐 $9————————♡♡♡♡♡♡————————✨總結雖然係主打串燒嘅餐廳,但提供左唔少意料之外嘅選擇,真係估唔到串燒餐廳會有石鍋飯同PIZZA,而且水準真唔馬虎,加上裝修都幾光猛闊落,唔錯嘅一間串燒餐廳。📍麻辣串串香🏠荃灣河背街84號地下A1號舖 #j
[✨荃灣麻辣串串香 ]

#荃灣 #麻辣串串香

🔸雲南米線 配滷水雞翼+魚腐 $54

🔸滑蛋鰻魚石頭鍋飯 $85

🔸鐵板牛油帶子 $70
鐵板煎帶子,配上牛油香氣四溢。口感外焦內嫩,好出色!

🔸雞腎 $13
雞腎口感鮮嫩,正!

🔸白鱔 $40

————————♡♡♡♡♡♡————————

✨總結

📍麻辣串串香
🏠荃灣河背街84號地下A1號舖

#jmhkfoodie #hkfoodie #hkeat #hkeats #hkfood #hkig #hkgirl #food #hongkongfood #hongkongfoodie #852food #香港美食 #香港食評 #香港餐廳 #為食港女 #荃灣 #荃灣美食 #荃灣好去處 #荃灣餐廳 #川菜 #粉麵 #米線 #串燒 #韓國菜 #麻辣串串香 #香港米線 #荃灣美食 #米線探店 #米線天花板 #平民美食 #港漂食堂 #中日式餐廳
2025-06-27 95 浏览
荃灣咁多間米線店,真係百花齊放🌸,要突圍而出唔容易,但呢間中日fusion小店真係成功分到一杯羮💪。我同仔仔最近就去試咗,結果超出預期~🍜 雲南米線 湯底夠晒香,唔油膩又有層次,飲落微辣微酸好開胃~豬大腸處理得非常乾淨,完全冇異味;鮮魚腩新鮮到不得了,入口即化;滷水雞翼滲透晒滷汁,真係食完想Encore!🍱 滑蛋吉列豬扒石頭鍋飯 香味一上枱就撲鼻,豬扒炸得金黃酥脆,裡面仍然保持嫩滑;滑蛋濕潤香滑,配埋底下微焦飯粒~有驚喜!🍢 串燒系列 鵪鶉蛋外香內嫩,白鱔燒得微焦唔乾柴;翠玉瓜保持清甜爽脆;羊架啖啖肉,唔羶而且juicy~全部都烤得恰到好處,連燒烤控都會讚!🍺 Asahi Super Dry 一支,啱啱好解膩,配埋熱辣辣串燒一流!👩‍🍳 店員超有禮貌又細心,坐低即刻奉上用熱水浸過嘅餐具,真係體貼~細節位做得好令人加分。🏠 店舖雖然唔大,但乾淨企理,座位安排合理,完全唔侷促,感覺舒服又放鬆~麻辣串串香📍河背街84號地下A1號舖

麻辣串串香
📍河背街84號地下A1號舖
呢間算是荃灣區老店,裝修後再開仲加咗其他食品,不過老闆仍是以前嗰位。果日我哋得兩個人,叫唔到好多,不過都食得滿足,已經諗定下次要食咩。重慶酸辣粉,係男友點的,水準依然靠得住。我食唔到辣,點了雲南米線,個湯底唔錯,食完都仲要飲多幾啖湯。配菜揀了好多種,全部無伏,份量足,有幾樣仲特別好食,豬腩片係又爽又滑的口感,唔係鞋拾拾的;牛腩夠稔又入味,好食過好多車仔麵嘅牛腩;鵝腸估唔到咁正,唔係漂到無晒味果種,口感好又有鵝腸的靈魂香味,喜歡食鵝腸的一定要試。 之後再點了其他小食試下:⭕️蒜香焗生蠔,好大隻,咬落去Juicy有蠔味,蒜香更加無得輸。⭕️燒白鱔我哋想點時app上找不到,原來係因為剛剛返貨,仲切緊穿緊,真係好新鮮,火喉剛好,彈牙脆皮。⭕️鐵板牛舌,份量足,鐵板上枱香噴噴,成為全場焦點,隔離枱都望住🤭,牛舌有咬口,洋蔥爆香過的,個汁亦十分好味,連洋蔥都食晒,其實已是小菜水準,十分抵食。⭕️涼伴墨魚頭夠爽夠鮮,蒜香十足,下次都會再點。⭕️燒羊架,睇相就知好食,火喉剛剛好,味道是恰到好處,唔會太多孜然,其實我好怕串燒樣樣嘢都同一個味,但係呢度唔會,令人樣樣都想試。 下次我想食鰻魚石頭鍋飯,因為見到隔離枱食

重慶酸辣粉,係男友點的,水準依然靠得住。

之後再點了其他小食試下:
⭕️涼伴墨魚頭夠爽夠鮮,蒜香十足,下次都會再點。

下次我想食鰻魚石頭鍋飯,因為見到隔離枱食緊,鋪滿鰻魚,上枱時熱辣辣好香😋。
社交平台上見到原來呢度有派暖心米線俾長者,喺而家市道艱難時期仲回饋老人家,係值得支持既!
2025-06-25 73 浏览
主打美食雲南米線湯底麻辣鮮香,米線滑溜,加埋串燒一齊食超滿足。串燒即叫即燒,火候控制得好好,麻辣調味夠正宗, 啱曬一班朋友鍾意食咩都可以滿足到。 秘製豬頸肉肉質爽彈,秘製醬汁帶蜜糖甜同麻辣香花虎蝦有手掌咁大隻,燒到蝦殼脆卜卜,蝦肉鮮甜彈牙!
主打美食雲南米線
湯底麻辣鮮香,米線滑溜,加埋串燒一齊食超滿足。
 秘製豬頸肉
肉質爽彈,秘製醬汁帶蜜糖甜同麻辣香
花虎蝦
有手掌咁大隻,燒到蝦殼脆卜卜,蝦肉鮮甜彈牙!
同時想吃米線和串燒,由荃灣友人帶路,來到這家中日式餐廳,看到石鍋飯,炸物等都有,於是決定試試雲南米線 $30+$8 萵筍+$8 蓮藕+$12 魚腐+$12 滷水雞翼 酸度和辣度可以自選,湯底酸辣之餘帶鮮甜,吃得出自家製,蔬菜類新鮮爽口,雞翼炆得軟嫩入味麻辣燙米線 +$10牛腩 +$12韭菜雲吞 +$12牛柏葉 +$12墨魚丸 +$10性價比高,因為本身沒有底價,按自己想吃選購食材,麻辣湯香濃惹味,牛柏葉爽口,墨魚丸彈牙蒜香焗沙白 $48完全沒沙,而且很大隻,沙白肉鮮甜白鱔 $44金菇肥牛 $26必點白鱔,肉質彈牙,魚油很香;肥牛包住口感爽脆的金菇,好吃的經典組合涼拌墨魚頭 $49墨魚頭爽脆彈牙,蒜蓉辣汁很惹味,仍吃到墨魚的鮮味鐵板安格斯牛柳粒 $78上桌時熱騰騰冒泡,牛柳粒份量不少,肉質軟嫩下午茶時段,吃兩餸雲南米線送凍飲一杯米線出色,食物多元化,難怪平日都滿座

雲南米線 $30

韭菜雲吞 +$12
牛柏葉 +$12
墨魚丸 +$10

蒜香焗沙白 $48
完全沒沙,而且很大隻,沙白肉鮮甜

白鱔 $44
金菇肥牛 $26

涼拌墨魚頭 $49
墨魚頭爽脆彈牙,蒜蓉辣汁很惹味,仍吃到墨魚的鮮味

鐵板安格斯牛柳粒 $78
上桌時熱騰騰冒泡,牛柳粒份量不少,肉質軟嫩

下午茶時段,吃兩餸雲南米線送凍飲一杯

米線出色,食物多元化,難怪平日都滿座
  • 燒白鱔
  • 蒜香焗沙白
  • 串燒
  • 麻辣燙
2025-06-22 116 浏览
同朋友去荃灣行街,附近搵間一齊去食,我想食米線,朋友想食日式系列,搵到呢間Menu係有齊哂,中式加日式餐廳,岩哂我地😆,有得QR Code落單,好方便大大碗多餸雲南米線😋(潮州魚蛋/魚皮餃/豬紅/豆卜/牛腩/墨角丸/支竹/時菜)米線係煙靭果隻,湯頭都幾出色,叫左少辣,辣得惹味又唔會太過分重口味,有啲驚喜石鍋鰻魚炒飯估唔到連日式菜式都幾高質,炒飯好香口,粒粒分明,食到底部仲有飯焦😍仲叫左啲其他小食咁,生蠔🦪會唔會太大隻😆,好肥美,鮮得黎又嫩口原條茄子🍆,蒜香焗沙白 ,蒜蓉娃娃菜 啲蒜蓉味係超級濃厚,勁香勁蒜,沙白都幾大粒,夠鮮夠甜串燒系列韭菜串、雞全翼、秋刀魚 味道夠川式,香得黎又唔會太辣,岩哂香港人口味配埋王老吉,好似去左一轉大陸咁🤣下午茶2:30-5:30時段,惠顧雲南米線系列,加兩個餸,仲送凍飲品一杯😆

大大碗多餸雲南米線😋

石鍋鰻魚炒飯

仲叫左啲其他小食咁,

生蠔🦪會唔會太大隻😆,好肥美,鮮得黎又嫩口

原條茄子🍆,蒜香焗沙白 ,蒜蓉娃娃菜
啲蒜蓉味係超級濃厚,勁香勁蒜,沙白都幾大粒,夠鮮夠甜

串燒系列
韭菜串、雞全翼、秋刀魚
味道夠川式,香得黎又唔會太辣,岩哂香港人口味
配埋王老吉,好似去左一轉大陸咁🤣

2025-06-21 102 浏览
我係舊客戶,裝修之前成日去食裝修完後有點失望,可能裝修期間,十分期望再食希望越大,失望越大食物款式係多左,但燒物少左好多新登場有:石鍋飯、炸物、手打烏冬……..同時都少左好多食物,包括我最愛的:燒黃魚、燒烏頭、燒雞肝……….以前我會叫爭餸麻辣燙,但依家變左電子落單,一定要點澱粉質(主食)講返食評:芝士肥牛石鍋飯,啲汁好甜鐵板牛舌,啲汁應該和石鍋飯一樣,好甜及鐵板上有燒燶味燒串冇以前咁辣………………..
我係舊客戶,裝修之前成日去食

裝修完後有點失望,
可能裝修期間,十分期望再食
希望越大,失望越大

食物款式係多左,但燒物少左好多

新登場有:石鍋飯、炸物、手打烏冬……..

同時都少左好多食物,包括我最愛的:
燒黃魚、燒烏頭、燒雞肝……….

以前我會叫爭餸麻辣燙,但依家變左電子落單,
一定要點澱粉質(主食)

講返食評:
芝士肥牛石鍋飯,啲汁好甜

鐵板牛舌,啲汁應該和石鍋飯一樣,好甜及鐵板上有燒燶味

燒串冇以前咁辣………………..
2025-06-20
2025-06-20 162 浏览
講起串燒店,大家都會諗起宵夜或飲完酒會去嘅地方。但位於荃灣河背街有間串燒店,晏晝同夜晚都好多人食。因為佢除咗有串燒外、仲有大大碗米線、日式飯同小食。開到凌晨, 絕對滿足曬街坊嘅需求。🏠1) 🍜大大碗雲南米線-好大碗有齊唔同食物,例如豬紅、魚皮餃丸類、牛展、蔬菜等。非常豐富。 湯底酸味十足 ,米線又滑,必叫!2)🥒涼拌青瓜- 青瓜大大舊,爽辣爽口,配上訂製辣醬,辣得過隱3)🍢串燒:🐂牛舌-燒到厚厚的,多汁🐟白鱔-外皮烤得焦香,新鮮美味🦙羊架-烤得好香(孜然味),冇羊騷味,啖啖肉4)🦪蒜香焗生蠔- 即叫即焗,蠔肥美,配上滿滿嘅蒜蓉醬,十分惹味!5)🍄‍🟫蒜香焗金菇- 金菇鮮甜美味,蒜蓉醬佈滿每條金菇6)七味雞軟骨-金黃色嘅雞軟骨,炸得香脆可口!😋😋7)燒菠蘿: 非常juicy,菠蘿新鮮,有好多舊,非常解油膩

3)🍢串燒:
🐂牛舌-燒到厚厚的,多汁
🐟白鱔-外皮烤得焦香,新鮮美味
🦙羊架-烤得好香(孜然味),冇羊騷味,啖啖肉

5)🍄‍🟫蒜香焗金菇- 金菇鮮甜美味,蒜蓉醬佈滿每條金菇

6)七味雞軟骨-金黃色嘅雞軟骨,炸得香脆可口!😋😋

• 燒白鱔
  • 燒牛舌
  • 串燒
2025-06-19 74 浏览
荃灣米線呢間都唔錯👍除咗有米線,仲有串燒、日式料理等等,稱得上係中日式餐廳雲南米線湯底微辣微酸,豬骨湯濃郁老闆聲稱自己煲!滷水大腸入味,豆芽韭菜新鮮,成碗材料豐富!酸辣紅薯粉有好多配菜:肉碎、花生、榨菜、芫茜、蔥花湯底酸酸maymay,夠晒惹味紅薯粉好彈牙,價錢亦都唔貴~再試左幾串串燒,香噴噴!係重慶燒烤個款!蒜香娃娃菜蒜香味超級重,清菜都變得好好食~雞軟骨串 & 雞中翼雞軟骨好食又好脆口!雞翼燒到外皮卜卜脆,調味剛好食咁多熱氣野,要整返串菠蘿🍍幾甜多汁容易食,可以解膩

雲南米線

酸辣紅薯粉
有好多配菜:肉碎、花生、榨菜、芫茜、蔥花
湯底酸酸maymay,夠晒惹味紅薯粉好彈牙,價錢亦都唔貴~

再試左幾串串燒,香噴噴!係重慶燒烤個款!

蒜香娃娃菜
蒜香味超級重,清菜都變得好好食~

雞軟骨串 & 雞中翼
雞軟骨好食又好脆口!雞翼燒到外皮卜卜脆,調味剛好

食咁多熱氣野,要整返串菠蘿🍍幾甜多汁容易食,可以解膩

喺荃灣有一間價格親民嘅中日式餐廳,有串燒、米線甚至石頭鍋飯,一次過滿足三個願望!老闆非常親切友善,係唔少附近居民指定飯堂!.🌟雲南米線 湯底用豬骨同雞熬製而成,鮮而不鹹,加上辣湯係非常正宗雲南米線嘅味道。米線彈牙入味,加上自選配料,選擇豐富,非常推薦!.🌟鰻魚石頭鍋飯 鰻魚油潤肥美,醬香濃郁,入口即化,非常送飯。石鍋米飯焦香脆底,加上蔬菜,分量十足!.🌟涼拌墨魚頭 墨魚頭爽脆彈牙,拌入蒜末、辣椒同酸甜醬汁,開胃又解膩,冰鎮後口感更佳。.🌟蒜香焗生蠔 生蠔肥美飽滿,鋪滿金黃蒜蓉焗至微焦,蒜香撲鼻但唔掩蠔鮮。入口爆汁,奶香同蒜味交融,趁熱食絕對滿足!
🌟雲南米線
🌟鰻魚石頭鍋飯
🌟涼拌墨魚頭
🌟蒜香焗生蠔
2025-06-14 169 浏览
小店空間唔算好大,但整體乾淨企理,感覺舒適又有家的味道。首先試咗雲南米線,湯底濃厚帶點辣,米線口感彈牙,加咗牛腩同雲吞後更豐富,牛腩軟滑入味,雲吞皮薄餡嫩,配上凍飲清爽解辣。之後嘅重慶酸辣粉用咗紅薯粉,BB辣程度不吃辣的我也可以接受,豬紅同豬大腸滷得夠香,酸辣味同紅薯粉滑溜感完美融合,食得滿頭大汗都開心。串燒部份用咗孜然粉同辣椒粉調味雞中翼串外脆內嫩,香氣撲鼻;金菇肥牛卷肥牛嫩滑,金菇吸滿湯汁,超級juicy;白鱔同豆卜燒得香脆,特別係豆卜帶有嚼勁;餃子釀雞翼創意十足,雞翼肉嫩汁多,內裡餡料同調味相得益彰;雞腎處理得乾淨,味道濃郁。鐵板牛脷燒到焦香,牛脷軟腍入味。涼拌墨魚頭則清新開胃,醬料帶微辣同酸,解膩得嚟又有層次。服務員態度友善,特意提醒特惠時段,價錢親民,人均約$80-$100,性價比高得驚。呢度下午茶2:30-5:30時段仲有特惠,惠顧雲南米線系列加兩個餸仲送凍飲品一杯,真係抵食!呢度適合同朋友一齊試吓,特別鍾意麻辣風味嘅人一定會愛上。
小店空間唔算好大,但整體乾淨企理,感覺舒適又有家的味道。

串燒部份用咗孜然粉同辣椒粉調味

鐵板牛脷燒到焦香,牛脷軟腍入味。

涼拌墨魚頭則清新開胃,醬料帶微辣同酸,解膩得嚟又有層次。

2025-06-10 229 浏览
有時間同老公食個午餐,喺番老公公司附近食。餐廳環境舒適,闊落。見到呢間餐廳除左有主食,米線同飯之外,仲有好多小食串燒,好正,啱晒為食的我😋推介呢間小店,價錢合理,食物唔會太咸,適合健康人士去食😋而且d職員好細心,坐低左就會比用熱水浸住既餐具,如果你平時出街食野都要拎杯熱水淥一淥,就好啱你。🥢豬肚雲吞雲南米線($44)今日午市套餐有豬肚雲吞雲南米線,揀左BB辣,好啱我,夠辣又唔會幅蓋左其他味豬肚好爽口,菜肉雲吞大大粒, 好足料🤩至少米線,軟硬度適中,湯底唔會太咸😋🥢月見牛肉石頭窩飯($58)老公食另一個午餐,估唔到呢間店除左米線,仲有其他日式食物,連石頭窩飯都有。石頭窩飯上有隻生雞蛋,一上枱即撈入熱辣辣既飯度,令每一粒飯都有蛋汁😋牛肉石頭窩飯加上蒽花,味道更上一層樓😋😋🥢原條茄子($44)串燒之中,我最鐘意食既,茄子燒得好食唔簡單,外皮又唔會好燶,茄子肉又夠淋,一夾就拎起成肉,好正😋🥢雞軟骨串($13)雞軟骨燒得好好,好爽口,易起籤👍🥢雞中翼串($19)叫左辣,好野味,雞翼燒到外皮卜卜脆😋😋🥢蒜香脆皮豬手粒($58)呢個小食超級推介,佢地整得好好食😍冇諗過豬手可以咁整。炸到外脆內軟,勁多
推介呢間小店,價錢合理,食物唔會太咸,適合健康人士去食😋

🥢豬肚雲吞雲南米線($44)

🥢月見牛肉石頭窩飯($58)

🥢原條茄子($44)

🥢雞軟骨串($13)
雞軟骨燒得好好,好爽口,易起籤👍
🥢雞中翼串($19)
叫左辣,好野味,雞翼燒到外皮卜卜脆😋😋

🥢蒜香脆皮豬手粒($58)
呢個小食超級推介,佢地整得好好食😍冇諗過豬手可以咁整。炸到外脆內軟,勁多骨膠原,豬手好淋,好易咬開,味道少少咸,好啱送啤酒😍😍😋

🥢蒜香焗娃娃菜($38)
出街食野,習慣都叫個清d既菜,平衡番,蒜香味好重,令簡單既清菜都變得好好食😋
🥢韭菜串($16)
另外叫左串燒界既正菜,食串燒必食,燒到淋得黎又有燶,恰到好處😋
2025-06-06
午餐
  • 蒜香脆皮豬手粒
2025-06-07 169 浏览
- 荃灣|麻辣串串香 -▪️雞腎🐔▪️雞軟骨串🐔▪️鵪鶉蛋🥚▪️牛舌🐮幾款串燒都燒得好香,調味又唔會過重。特別鍾意牛舌,厚身又爽脆▪️雞泡魚乾🐟幾有咬口,味道鹹鹹甜甜,沾啲蛋黃醬更滋味▪️蒜香焗金菇🧄▪️蒜香焗沙白🧄份量都唔少,面頭舖上滿滿嘅蒜茸,蒜味十足,仲將啲鮮味帶晒出嚟▪️鐵板牛油帶子🧈上枱熱辣辣,帶子都幾大隻,食落彈牙,仲吸收晒啲牛油香▪️涼拌墨魚頭🦑墨魚頭好爽口,又易咬開。味道少少麻麻辣辣,再帶啲尖椒嘅香,好惹味▪️秘製豬頸肉🐷豬頸肉切得厚薄適中,外面微微焦,中間鮮嫩帶脆,配埋秘製醬汁,甜甜哋▪️米線🍜好大碗,湯底要咗小辣,味道啱啱好。另外仲加咗三款餸,豬腩片🐷、牛腩🐮、水魷魚🦑都好入味▪️凍檸樂🍋🥤麻辣串串香📍荃灣河背街84號地下A1號舖
- 荃灣|麻辣串串香 -

▪️雞腎🐔
▪️雞軟骨串🐔
▪️鵪鶉蛋🥚
▪️牛舌🐮
雞腎、雞軟骨串、鵪鶉蛋、牛舌

▪️雞泡魚乾🐟
幾有咬口,味道鹹鹹甜甜,沾啲蛋黃醬更滋味
雞泡魚乾

▪️蒜香焗金菇🧄
▪️蒜香焗沙白🧄
蒜香焗金菇
蒜香焗沙白

▪️鐵板牛油帶子🧈
上枱熱辣辣,帶子都幾大隻,食落彈牙,仲吸收晒啲牛油香
鐵板牛油帶子

凍檸樂

麻辣串串香
📍荃灣河背街84號地下A1號舖
2025-06-04 137 浏览
呢間餐廳真係好多嘢食,除咗有米線、串燒、仲有豚肉烏冬、石頭鍋飯等等。可以稱得上係中日式餐廳。以前喺附近返工都已經留意到佢,而家裝修咗,環境更加闊落乾淨企理。點咗兩個米線,雲南米線🍜$30,加$8豬紅,加$12豬手,豬手不肥,口感爽口。米線口感軟腍腍,湯底就充滿豬骨湯味。另一個點咗大大碗雲南米線🍜$60配菜有肉碎、酸菜、韭菜、芽菜等一大碗包晒以下嘅餸:潮州魚蛋、魚皮餃、豬紅、豆卜、牛腩、墨魚丸、支竹同娃娃菜,每款都有兩至四舊。真係豐富又大份!🤩🤩當中牛腩同墨魚丸比較出色。牛腩煮到好腍夠入味,而墨魚丸好彈牙。仲點咗幾款串燒同小食:🍢鯖魚魚肉口感煙靭,燒嘅火候啱啱好🍢花虎蝦 好新鮮,夠晒大隻🍢白鱔外面層皮燒到焦香,肉質充滿油滋香味🍢秋葵🧡秘製豬頸肉 賣相超級,炸到外脆內軟,旁邊仲有個辣汁可以點。🧡鐵板牛油帶子 用一個小鐵板睇住佢熱辣辣上枱,口感煙靭。滿滿嘅炸蒜蓉粒。

另一個點咗大大碗雲南米線🍜$60
配菜有肉碎、酸菜、韭菜、芽菜等
一大碗包晒以下嘅餸:

仲點咗幾款串燒同小食:
🍢鯖魚
魚肉口感煙靭,燒嘅火候啱啱好

🍢花虎蝦
好新鮮,夠晒大隻

🍢白鱔
外面層皮燒到焦香,肉質充滿油滋香味
🍢秋葵
🧡秘製豬頸肉
賣相超級,炸到外脆內軟,旁邊仲有個辣汁可以點。

🧡鐵板牛油帶子
用一個小鐵板睇住佢熱辣辣上枱,口感煙靭。滿滿嘅炸蒜蓉粒。