2018-04-24 55 浏览
平时星期日都好中意同屋企人去麦当劳食早餐因为又平又抵食 父母就中意食mccafe啲嘢多啲嘅我地几个都系食早晨全餐 热香饼 扭扭粉咁呢几次去都感觉唔系咁好 等位其实就一定要架啦 都唔算等好耐 大家都系食完就走 个问题出左系出餐嘅速度 可能因为用左自助机嘅关系 啲野食全部都出得好慢 尤其系交更果阵 11点个机先截早餐单 入面出早餐都出到十一点半 但十一点又开始卖超值套餐果啲 所以就变左等好耐
平时星期日都好中意同屋企人去麦当劳食早餐
因为又平又抵食 父母就中意食mccafe啲嘢多啲嘅
我地几个都系食早晨全餐 热香饼 扭扭粉咁
2018-04-19 65 浏览
前几天有大把时间, 咁就食个麦当劳早晨特选套餐 。很久没食过 ,热香饼始终系最好味的 ,有蜜糖实在太好食啦, 加埋汽水, 40蚊有找, 本来想饮 冻 奶茶, 不过试过好多间麦当劳, 冻奶茶都系好难饮, 希望麦当劳唔好净系研发 咖啡 ,不如注意下研发奶茶。
2018-04-10
早餐
2018-04-13 67 浏览
今天在荷李活广场食完饭,发觉周围的人都人手一杯软雪糕,朱古力脆筒配上紫色的雪糕,和H字头的雪糕店的雪糕非常相似,於是就有个冲动想去买,睇真D,原来是M记出品的紫薯味软雪糕这个紫色的雪糕卖相好靓,食落紫薯味几出,个朱古力筒够脆

这个紫色的雪糕卖相好靓,食落紫薯味几出,个朱古力筒够脆

2018-02-28 158 浏览
星期六下午无咩野做, 但麦记张cafe 卡又已经盖满左4个印, 为免夜长梦多唔见左张卡仔, 唯有去消灭佢。呢个时候的荷理活特别多人, 尤其下午更甚,麦记到处人头涌, 等位都等左10分钟。今次用左4个印+4蚊换左杯大既士多啤梨白朱古力咖啡, 另外又叫左杯中杯装冷的 Cappuccino, 又加左件「曲奇妙趣芝士蛋糕」。讲番杯新品, 饮得呢D 都可能对咖啡味道唔太讲究, 的确, 士多啤梨够浓, (果酱应该几多), 而白朱古力的甜更能突出士多啤梨的酸, 咖啡的味道相比起来只系陪衬品。至於个曲奇妙趣芝士蛋糕, 我觉得以17蚊黎计, 算系交到货, 芝士蛋糕都够creamy, 可能杯咖啡已经够甜, 相比起上黎个蛋糕唔算太腻。呢餐tea, 2个人都只系40蚊, 算唔错啦

今次用左4个印+4蚊换左杯大既士多啤梨白朱古力咖啡,

呢餐tea, 2个人都只系40蚊, 算唔错啦
曲奇妙趣芝士蛋糕
2018-02-24
曲奇妙趣芝士蛋糕
2018-02-13 114 浏览
虽然wechat微信 有得减10蚊系出卖个人资料, 但系减10蚊的确10分吸引, 令到我星期六都可以到可以11点前爬起身去食早餐。如是者, 买左杯14蚊的cappuccino, 再加14蚊加多份蘑菇粟米芝士多士, 减番10蚊, 都只系18蚊, 呢D 价钱 我真系顶唔顺。讲番份多士,无错, 系pre-made  ga la, 不过都会加番热, 又用多士炉夹番香口先俾你,於是芝士系可以拉丝的, 加埋粟米趣趣的口感、蘑菇的香, 再加埋麦包其实假假地系好过白面包, 14蚊黎讲份多士系无得弹。再讲讲杯cappuccino, 其实我对cappuccino无咩要求, 泡泡够厚就得。至於老麦个环境, 星期六唔洗番学, 小学生又放紧假, 实多人ga la, 老麦都无咩时候唔多人~

讲番份多士,

2018-02-03
  • 蘑菇粟米芝士多士
2018-01-26 106 浏览
有啲人认为麦当劳嘅可乐比较好因系饮为食盐嘅帮助 有薯条的咸咸香香 令到可乐嘅气泡更加出色 有人就认为喺麦当劳设计嘅吸管大小 可以直接吸入条脷嗰度 充满汽水嘅泡沫 但我认为边个说法都好 佢哋都系麦当劳最平嘅美食 5蚊鸡就有得交易
2017-12-04 179 浏览
黎荷里活睇戏前想食d唔驶等咁耐嘅野食啦最快都系麦记架喇叫左个麦乐鸡餐点知劲唔够热罗薯条都系好唔够热劲差临走时再去买个朱古力味雪糕筒啦!点知唔够朱古力味啦!下次都系唔食麦记,食第二样好过
黎荷里活睇戏前想食d唔驶等咁耐嘅野食啦
最快都系麦记架喇
叫左个麦乐鸡餐
点知劲唔够热罗
薯条都系好唔够热
劲差

临走时再去买个朱古力味雪糕筒啦!点知唔够朱古力味啦!

下次都系唔食麦记,食第二样好过
2017-08-26 282 浏览
等左好耐先等到个餐,个包仲要冻,漏比野都算,仲要张枱有n多垃圾都无人执,食到我火都离,之後我去拿翻包佢执漏的茄汁,佢仲要毫无悔意,好烦躁ge样,搞到之後我都无心情食,就走左。我以後都唔会再离尼间麦当劳,真系平野无好野。
2017-07-30 208 浏览
麦当劳四重芝士孖宝无间芝士汉堡用咗两块车打芝士加两块白芝士,层层交错,仲要俾肉嘅热整溶左块芝士,成个包嘅份量好足,但系成个包味道偏咸可能系太多芝士挂成个包除咗食到芝士牛肉同面包味之外,就会觉得好单调🤔🤔但系已十一蚊买个饱肚,买个新奇,都几好嘅🙂
麦当劳
四重芝士孖宝
无间芝士汉堡
用咗两块车打芝士加两块白芝士,
2017-07-24 120 浏览
今日麦当当又做优惠拉~继上次3月4日後,7月23日又做多次3.1,就可以买到一个批今次就有原味、APPLE同埋BANANA有MINIONS在此当然要食BANANA拉~外层就同平时一样,入面全部都系香蕉蓉,味道唔会过甜蕉味浓郁,都唔错

今日麦当当又做优惠拉~
今次就有原味、APPLE同埋BANANA
有MINIONS在此
当然要食BANANA拉~
外层就同平时一样,入面全部都系香蕉蓉,味道唔会过甜
蕉味浓郁,都唔错
2017-06-08 160 浏览
今日抵锡嘅胖侣又话要嚟食麦记,我当然却之不恭啦,喺沉闷嘅麦记餐牌当中发现咗呢一个新花款嘅薯条,跟餐都只系加嗰三几蚊,即刻嗌嚟试一试先,果然呢三蚊都抵俾嘅,喺薯条上面加咗芝士同埋乾嘅烟肉碎,确实系为个薯条生色不少,不过芝士嘅份量就少咗啲,烟肉碎就啱啱好喇。

2017-05-31 86 浏览
平时食m记面系因为颓颓地又贪佢平,不过见佢有个出左一段时间既安格斯磨菇芝士汉堡☺️☺️ 平时我唔太好磨菇 不过佢配埋落个包度 芝士酱 又几好食喎!而且面包质感特别 难怪可以卖到40几蚊啦! 推荐!❤️
2017-05-16 102 浏览
今天行过有点饿,便想找些轻型的东西吃。 然後想起麦当劳好像最近有下午茶的优惠,但不是很确定是否还有, 便决定在商场行上2楼的麦当劳看看。一去到门口,已经见到有很大块banner 写着下午茶十蚊的优惠,我和朋友便开心地走进去点餐。点了两个下午茶餐,我们都喝zero走冰, 虽然知道zero一点也不zero, 仍然是很高糖份和不健康的可乐, 不过我觉得zero比原味可乐好喝得多。而它的鸡很好味,有点点微辣,刺激味蕾, 而肉很嫩滑多汁!! 真的超好味! 10蚊能够吃到一个很好味的下午茶,真的很饱满又欣喜!

10蚊能够吃到一个很好味的下午茶,真的很饱满又欣喜!
2017-05-15
2017-04-22 106 浏览
今天下午茶後,经过麦当劳快餐店,突然想食雪糕。所以,便买了两杯软雪糕来食,一杯是原味,另一杯是抹茶味。始终原味较好味,因抹茶太甜而又配上抹茶kitkatt朱古力条,完全唔配合。价钱是平的,盛惠10元。
2017-04-13 145 浏览
去咗钻石山行荷里活广场, 行下行下有啲想食甜品, 跟住就见到麦当劳门口有个雪糕站卖紧我之前未见过嘅抹茶新地筒,今次佢哋个抹茶雪糕系列有两款一款系配有Kitkat嘅卖12蚊一个,另一款系冇kitkat嘅就卖六蚊一个, 我今次买咗嗰个系六蚊嗰一款抹茶新地筒唔带kitkat既, 佢个抹茶新地筒都几好味, 味道唔会太甜有啲金香, 食完之後个余味会留喺个口度一段时间, 值得一提嘅就系今次呢一个新地筒所用嘅新地筒系绿色嘅嘢, 可能系想衬托返抹茶雪糕嘅颜色而特制嘅!