2005-09-02 793 浏览
尋日放工有d肚餓,又想食d甜野唔想食包,咁就叫左個朱古力蛋糕食.凡係朱古力我都會唔理好醜照擺入口既人黎,但係今次終於都食到難食既朱古力味.首先搵叉吉開時,巳經勁實,點知擺入口,好難食,無朱古力味不特止,仲要係食落好似擺左好耐既muffin咁,好難食.搞到有d唔敢再諗佢地其他既蛋糕.
搞到有d唔敢再諗佢地其他既蛋糕.
2005-08-30 344 浏览
星期六行街shopping腳仔有點酸軟,大伙兒一致通過到food court找點東西醫肚,左揀右揀,我最終決定幫襯麥當勞的芝士蛋糕,一買就是三件,分別有芒果芝士,朱古力及栗子蛋糕,甜品是我的最愛,當然要一馬當先為大家試味,先試芒果味....okay,芒果幾甜但芝士味不夠濃,接著試栗子味....okay,栗子蓉幾香但甜了點,最後試朱古力味....都是okay,但朱古力太甜太漏,可能面層的朱古力太厚吧.報告結果,三款蛋糕順利通過測試!

報告結果,三款蛋糕順利通過測試!
2005-07-11 164 浏览
今日試過佢0既芒果新地,$5.5,味道都唔錯~芒果醬唔會太酸,又唔會太甜,雪糕又香雲尼拿味,兩者加埋又几夾~夏天食就加更開胃醒神呢~
今日試過佢0既芒果新地,$5.5,味道都唔錯~

2005-06-29 32 浏览
一杯熱情果特飲,9蚊杯,飲完我只覺得好甜同好飽...熱情果0既醬好甜,冇咩熱情果味,好重香精味,唔係難飲,但唔似飲緊果味的東西.雪糕份量自似唔多,但其實食完雪糕再飲埋杯汽水係極飽...我建議可以整細杯杯飲品,價錢調低d,咁樣女士們一定會更受落~
一杯熱情果特飲,9蚊杯,飲完我只覺得好甜同好飽...

2005-06-20 88 浏览
近期試了佢個雞扖早餐同埋個芒果筒,雞扖超難食,又硬又凍,完全冇雞味,食一啖就吃不下了;至於個芒果筒雖然不致於難食,但是佢個芒果皮完全唔得,没有芒果味,隻味係超假的。試新野前真的要上來看看先,如果唔係....盞難為自己
2005-06-10 17 浏览
今日試佢個芒果脆筒, 睇外表好有期望,食落...個脆筒奶黃色0既外皮真的好吸引,有d似鳳仙色.第一啖咬落去,係好脆,但勁甜囉...甜得好緊要,d雪糕本身都甜, 再加呢個脆皮真的甜得不能吃下去...最後,我係咬走哂d芒果脆皮先食得完個甜筒,試一次就夠...
今日試佢個芒果脆筒, 睇外表好有期望,食落...

最後,我係咬走哂d芒果脆皮先食得完個甜筒,試一次就夠...
2005-05-31 193 浏览
次次都係飲士多啤梨, 今次試下雲呢拿,雲呢拿味唔夠濃, 比起士多啤梨味好似冇咁好,飲到好多幼冰粒, 扣分, 不過都ok gei!
飲到好多幼冰粒, 扣分, 不過都ok gei!
2005-05-04 11 浏览
果日買烤餅送麥樂雞, 嗌左個牛肉烤餅, d料好似少左d.不過味道仍然唔錯, 菜仍到脆到「索索」聲.麥樂雞可能不停整, 仍然仲有少少熱, 個皮脆脆地.不過冇哂點jack既醬lu, 冇所謂啦, 點番甜酸仍然好食.另外, 有次食早餐食佢個魚柳包餐.好似間間麥當勞做依個包既水準都唔穩,可能始終都係炸物啦, 擺耐左就唔好食.但新鮮整起就食過翻尋味.老實講, 依家唔係有咩優惠都唔會幫襯.貴得黎又唔健康, 久唔久過下口癮就得
果日買烤餅送麥樂雞, 嗌左個牛肉烤餅, d料好似少左d.
不過味道仍然唔錯, 菜仍到脆到「索索」聲.
麥樂雞可能不停整, 仍然仲有少少熱, 個皮脆脆地.

另外, 有次食早餐食佢個魚柳包餐.
好似間間麥當勞做依個包既水準都唔穩,
可能始終都係炸物啦, 擺耐左就唔好食.
但新鮮整起就食過翻尋味.

老實講, 依家唔係有咩優惠都唔會幫襯.
貴得黎又唔健康, 久唔久過下口癮就得
2005-04-04 19 浏览
試左其中兩隻味:新加坡蜜糖芥末+malay satay前者蜜糖呼唔重...之前expect甜甜地點知sour多d...係食食下先覺有d蜜糖。malay satay:濃味d但又唔太似satay...唔識形容由於同時食兩隻sauce...honey mustard被蓋食完malay satay都幾口渴um...值得一讚係佢好清楚show晒singredients出黎客明知唔多健康,都去食...應該no complaint~!!!but可惡的是佢d野好貴今次buy一盒6件+一盒4件4件only$4因為係跟餐6件就要成$11.5<--------唔抵
試左其中兩隻味:新加坡蜜糖芥末+malay satay
前者蜜糖呼唔重...之前expect甜甜地
點知sour多d...係食食下先覺有d蜜糖。

malay satay:濃味d
但又唔太似satay...唔識形容
食完malay satay都幾口渴

but可惡的是佢d野好貴
今次buy一盒6件+一盒4件
4件only$4因為係跟餐
6件就要成$11.5<--------唔抵
2005-03-29 9 浏览
行到攰,想食McCafe,好彩哩間係啫。mocha好味,而且都幾大杯,同廣告一模一樣有個M字係度,見到都想飲,鮮奶濃咖啡就麻麻地。吞拿魚酥餅好好味;熱情果做芝士餅,本人覺得好有創意,都ok,不過好酸;橙香芝士蛋糕,食唔到芝士味,不過都好好味。麥記一向服務都唔錯,哩間都唔例外,酥餅會幫我焗番熱,咖啡會攞到我手。而且McCafe0既咖啡絕對拍得住Starbucks同Pacific,價錢平又大杯又好味,啲cake仲好味好多,係以後食tea0既最好地方
行到攰,想食McCafe,好彩哩間係啫。

2005-01-30 15 浏览
今晚第一次試佢地0既薯仔田園沙律,20蚊,睇落几靚同大份,比起其他西式快餐,佢賣20蚊都算ok合理.薯仔沙律有2大球,入面都有好多料,沙律醬落得唔算多,都ok好食,食完覺得都好飽...放底0既生菜粟米都算多,而且新鮮,紅色0既豆豆都ok好食,我唔鐘意食豆都食得7788.汁方面,我要凱撒汁,酸酸地,聞落唔得,似嘔味,但食落口,同d生菜蘿蔔絲味都几夾~我覺得佢呢款沙律都算ok,下次會我試埋其餘2款呢~

我覺得佢呢款沙律都算ok,下次會我試埋其餘2款呢~
2005-01-14 11 浏览
晨咁早要到金鐘,辦完工作後,九時也未夠,打算吃埋早餐先返工。一心諗住食粥的我,找來找去也不見似樣一點的粥店,又想不到在金鐘廣場的food court 吃甚麼,於是便去麥當勞,買了一個熱香餅+熱朱古力。 呢間分店o既熱香餅係我食過咁多間最好食的,可能是因為佢即製,熱辣辣,好鬆軟,蛋香十足,蘸糖漿或塗果醬都十分美味啊~~~杯熱朱古力比其他分店較濃,唔知係咪因為咁,朱古力有點苦,一向不加棉花糖的我,都要加番半包糖才能繼續飲。
2005-01-04 11 浏览
老麥呢期個薯圈一d 都唔圈~ 仲""口...我都係鍾意Hardee's 的薯圈多d. 況且人地賣7蚊. 老麥賣成$9.5. 幾左d喎!
老麥呢期個薯圈一d 都唔圈~ 仲""口...
2004-11-16 9 浏览
雖然天氣已經轉凍, 但係好想食軟雪糕, 所以就竄出去Pacific Place McDonald食新地. 從來未試過食菠蘿新地, 今日心血來潮就黎試下.菠蘿topping味道有d似西餅店菠蘿撻上o既菠蘿, 有菠蘿碎粒, 酸酸地, 都幾開胃. 雖然味道都係好人工化, 總好過士多啤梨topping o既藥水味.
2004-11-09 22 浏览
有了廣告效應,跟上次比較,吃烤餅的人多了,坐在周圍的人都是吃烤餅,可能大家也吃厭了那些傳統的麥記食品了。今次試的是牛肉味,個人認為牛肉較雞好吃。