呢晚係晚市堂食解禁嘅第一晚,不過我幻想到周圍都會好熱鬧,所以都係襯仲有外賣優惠時,自取去朋友屋企食好過😝。星期五放工去咗旺角買扭蛋,就順便去埋鳴門買嘢食。餐廳環境如居酒屋🏮一樣,氣氛好好。果然不出我所料,晚上六點鐘入座率已經有七成!我係嚟買外賣嘅,但店員好好人叫我入舖頭坐低慢慢揀。餐廳現時嘅外賣自取優惠超抵,因為壽司同刺身類等享有半價優惠,而其他餐牌食物都有八折👍!另外,仲有啲指定套餐添。由於咁鬼抵,我見外賣訂單係做唔停手㗎。等咗大約十五分鐘,全部食物就已經準備妥當。依度二人份量,咁多嘢食都唔駛三百蚊😉。再者,外賣造型擺盤得好靚,望見流哂口水。刺身方面,我哋要咗三文魚刺身(四片)同埋赤海蝦刺身(兩隻),兩樣原價都係$58,半價後$29真係超級抵😍,仲平過爭鮮。三文魚超厚切,正啊,而且魚身有光澤,油脂唔錯。不過一山還有一山高,🦐赤海蝦更加出色,齋講大小,已經贏哂,因為有成隻木筷子🥢咁長。蝦肉質感好綿,味道又鮮,必食推介。壽司方面🍣,有少量項目係單件計,其餘都係一客兩件,半價後平過連鎖店真係好痴線!我哋要咗十件壽司,包括鵝肝(原價$68/1件)、吞拿魚腩(原價$45/1件)、火炙左口魚裙邊
我係嚟買外賣嘅,但店員好好人叫我入舖頭坐低慢慢揀。餐廳現時嘅外賣自取優惠超抵,因為壽司刺身類等享有半價優惠,而其他餐牌食物都有八折👍!另外,仲有啲指定套餐添。
刺身
海蝦刺身
壽司
壽司方面🍣,有少量項目係單件計,其餘都係一客兩件,半價後平過連鎖店真係好痴線!我哋要咗十件壽司,包括鵝肝(原價$68/1件)、吞拿魚腩(原價$45/1件)、火炙左口魚裙邊(原價$45/2件)、鮮貝柱(原價$45/2件)、三文魚子籽(原價$45/2件)同蟹籽(原價$28/2件)。
鵝肝壽司
鵝肝壽司,無論造型定味道都攞滿分💯,兩件大大件煎鵝肝搭住咁放咗上壽司飯度,上面再有芝麻同蔥粒提升口感,絕對值得一試。
火炙左口魚裙邊壽司
火炙左口魚裙邊壽司,火炙完嘅魚生咇哂啲魚香出嚟🔥,而且再加埋醬油一齊燒,真係好鬼惹味。
炸軟殼蟹牛油果沙律
炸軟殼蟹牛油果沙律🥗(原價$68),呢份沙律完全無偷工減料,軟殼蟹超大隻呢🦀,而且好好肉,外皮又夠脆。另外,沙律菜同牛油果亦都新鮮,最特別係上面透明色嘅炸脆脆。
炸魷魚配他他汁
炸魷魚配他他汁🦑(原價$48),呢份炸物都算唔錯,炸魷魚圈應該有差唔多一隻嘅份量。不過始終係外賣,個皮淋咗啲,但點番他他汁食就無問題啦。
總括嚟講,我覺得呢餐外賣超正😋,食物質素高,食材新鮮、味道好食,價錢仲好大眾化添!居酒屋開到零晨兩點,遲啲有待社會回復正常之際,我一定會嚟堂食幫襯。
2020-08-28
15 分钟 (外卖自取)
海蝦刺身
火炙左口魚裙邊壽司
炸軟殼蟹牛油果沙律
2020-09-05 141 浏览
自己一直都非常鍾意食壽司,但疫情期間,就真係冇咩時間可以糖食,而且呢段時間好多壽司舖都做緊半價優惠,所以就決定搵一晚去食一食。旺角火車站附近有呢一間嘅壽司舖,我行街之後就決定搭火車之前順便去呢度買一個晚餐。本來一個晚餐接近$600 ,但係半價左之後, $300就有找,而且冇加一服務費。店員亦都非常親切,非常有耐心。我自己就食咗一個黑松露牛油果沙律,呢個沙律非常新鮮,再加埋黑松露,令到成份沙律都非常好食,而且非常健康,沙律裏面有醋,升級了黑松露的香味。之後就叫咗一個壽司,我揀咗有鵝肝壽司、三文魚子壽司、吞拿魚壽司、三文魚壽司、蟹膏壽司、同埋鰻魚壽司。呢度嘅壽司非常新鮮,而且餐廳一啲都冇因為半價而偷工減料,依然食得出係非常非常高質。特別想提嘅係佢嘅三文魚子壽司,三文魚子大大粒,而且一啲腥味都冇。中拖羅壽司亦都令我眼前一亮,入口即溶。去到熟食部份,佢嘅炸雞非常新鮮,即叫即炸。赤蝦同埋三文魚刺身亦都好新鮮。

中拖羅壽司亦都令我眼前一亮,入口即溶。

去到熟食部份,佢嘅炸雞非常新鮮,即叫即炸。

赤蝦同埋三文魚刺身亦都好新鮮。
2020-08-22
2020-09-04 85 浏览
為何深夜總是餓, 已經吃過了飯,玩左陣switch, 餓意就來了。 隨手看看家裏 一整疊 外賣單張, 最讓人吸睛的是營業至深夜二時的鳴門,來吧,今晚宵夜就揀你。海鮮沙律滿滿的刺身, 三文魚油甘魚赤海蝦刺身跟新鮮的沙律菜 交錯的堆疊成塔, 超狂的份量一打開外賣盒就已經讓人眼凸, 整個很有氣勢。三文魚刺身& 赤海蝦刺身鳴門的三文魚刺身表現非常不錯, 有厚度到而且切得超大的一片, 油花分佈均勻。 赤海蝦刺身 自然鮮甜有選擇障礙 , 人生就是充滿的選擇,但對我來說,刺身新鮮就有夠好吃。吞拿魚壽司有夠新鮮鮮嫩, 蟹膏軍艦 鮮味滿滿但不會覺得太腥油甘魚壽司 柔潤香滑的口感在口裏發出來三文魚子軍艦 像珍珠般有滿滿的鮮味炙燒左口魚裙邊 魚油香像噴泉 在整個口裏徘徊吞拿魚腩壽司 一看就知是上品,肉質肥美,味道亦最甘香。炸魷魚配他他汁 魷魚圈香酥多汁又炸得鬆脆 , 麵糊更是非常薄, 不會有太重油膩感。 他他醬 更有畫龍點睛的效果。鳴門的食材新鮮度都比大家喜歡吃的廻轉朗高上一個層次, 品質很不錯。整個下來我們總共吃了十顆壽司還吃了三文魚 赤海蝦 刺身,與及 海鮮刺身沙律及炸魷魚圈外賣吃, 所有壽司都半價,

海鮮沙律

三文魚刺身& 赤海蝦刺身

吞拿魚壽司有夠新鮮鮮嫩,
蟹膏軍艦 鮮味滿滿但不會覺得太腥
油甘魚壽司 柔潤香滑的口感在口裏發出來
三文魚子軍艦 像珍珠般有滿滿的鮮味
炙燒左口魚裙邊 魚油香像噴泉 在整個口裏徘徊
吞拿魚腩壽司 一看就知是上品,肉質肥美,味道亦最甘香。

炸魷魚配他他汁

整個下來我們總共吃了十顆壽司
還吃了三文魚 赤海蝦 刺身,與及 海鮮刺身沙律及炸魷魚圈
外賣吃, 所有壽司都半價, 其他揚物燒物和主菜都有 外賣自取八折
價位便宜, 吃得超開心。
2020-09-04 42 浏览
經過見到呢間日本餐廳做緊外賣自取優惠,往日見到排晒隊,今次選擇買外賣返屋企食。蟹肉蟹子沙律,作為前菜來講沙律份量多,不過就冇乜蟹肉。可以話清一清味蕾先食壽司刺身。熟食有芝麻雞翼,外賣攞到返屋企仲係脆嘅,加上感覺一啲都唔油。刺身有赤海蝦同三文魚,赤海蝦超大隻!蝦膏多、啖啖肉、好鮮甜!三文魚厚切,新鮮唔腥!壽司方面,兩個人總共叫咗10件壽司。火焰左口魚邊壽司,輕輕燒過表面,魚油滲入飯中好香!火焰3文魚,面頭放上香蔥,增加香氣。鰻魚,比平時出面食開嘅鰻魚更大件,食落好滿足,冇細骨。鵝肝,超邪惡嘅壽司!鵝肝厚身大件,不過始終外賣冇咁香脆,但仍然好食。拖羅蓉,滿滿嘅拖羅蓉!海膽軍艦,一啲都唔腥,仲好鮮甜,份量都算多。餐廳仲做緊好多便當自取優惠,唔使$60就有一款,超抵食!

壽司方面,兩個人總共叫咗10件壽司
火焰左口魚邊壽司,輕輕燒過表面,魚油滲入飯中好香!
火焰3文魚,面頭放上香蔥,增加香氣。
鰻魚,比平時出面食開嘅鰻魚更大件,食落好滿足,冇細骨。

拖羅蓉,滿滿嘅拖羅蓉!
海膽軍艦,一啲都唔腥,仲好鮮甜,份量都算多。

餐廳仲做緊好多便當自取優惠,唔使$60就有一款,超抵食!

呢間日本餐廳推出左外賣自取menu,仲有8折😋於是又成為左我外賣自取既選擇👍🏻.三文魚+牡丹蝦刺身三文魚好大件,蝦都好大隻🦐好新鮮😋.芝麻雞翼3件好香脆又大隻😚.炸軟殼蟹牛油果沙律 🥗軟殼蟹有成隻,沙律有酸酸地既汁,開胃又健康.吞拿魚腩壽司🍣好肥美😋但又偏爽口.三文魚腩壽司三文魚壽司三文魚lover所以嗌左好多三文魚🤣好大件又肥美.鵝肝壽司鵝肝好嫩又香脆🥰有啲香葱令個味更加香.鰻魚壽司鰻魚感覺唔似普通超市嗰啲,魚肉更嫩滑.左口魚壽司燒到入口即溶,大推介!

三文魚+牡丹蝦刺身
三文魚好大件,蝦都好大隻🦐好新鮮😋

芝麻雞翼3件
好香脆又大隻😚

炸軟殼蟹牛油果沙律 🥗
軟殼蟹有成隻,沙律有酸酸地既汁,開胃又健康

吞拿魚腩壽司🍣
好肥美😋但又偏爽口
三文魚腩壽司
三文魚壽司
三文魚lover所以嗌左好多三文魚🤣好大件又肥美
鵝肝好嫩又香脆🥰有啲香葱令個味更加香
鰻魚壽司
鰻魚感覺唔似普通超市嗰啲,魚肉更嫩滑
左口魚壽司
燒到入口即溶,大推介!
外卖自取
日常生活漸漸,回到正常軌道, 星期日外出逛街的人也不少, 食肆限制令仍然維持二人一枱, 所以晚餐還是繼續選擇外賣回家, 和家人一起慢慢品嚐分享。軟殼蟹牛油果沙律🦀🥗🥑炸軟殼蟹份量不少, 外層炸得香脆脆, 牛油果🥑新鮮蕃茄🍅 生菜🥗, 再配酸酸甜甜的醬汁, 清新醒胃。明太子芝麻雞翼外皮金黃酥脆, 內裏鮮嫩多汁, 肉質幼滑, 加上微微的明太子辣味, 絕對是我每次必點的小吃。三文魚刺身+ 赤海蝦刺身三文魚肥美厚切😋😋, 海蝦爽口彈牙, 鮮甜味美, 海蝦size大大隻, 夠曬分量😚😚。order咗好多款唔同嘅壽司😋😋😋火炙左口魚邊壽司鰻魚壽司新鮮貝柱壽司三文魚子壽司吞拿魚腩壽司🍣鵝肝壽司最鍾意新鮮貝柱壽司, 肉質彈牙肥美, 味道鮮甜無腥味。 鰻魚壽司夠鬆化, 醬汁味道香濃。 火炙左口魚邊壽司, 經過微微炭火燒烤, 魚油豐盈, 魚味濃郁令人回味無窮。不過唯獨覺得 wasabi味道偏淡😂😂😂

軟殼蟹牛油果沙律🦀🥗🥑

三文魚子壽司
吞拿魚腩壽司🍣

不過唯獨覺得 wasabi味道偏淡😂😂😂

2020-09-03 29 浏览
最近天氣禁熱,成日都想食d清爽又凍凍地嘅食物,今日禁岩比我搵到一間可以外賣嘅壽司鋪,佢地仲做緊外賣8折,好抵食。我同朋友叫左沙律、壽司、刺身同炸物。軟殼蟹牛油果沙律,清爽嘅沙律配上大大隻嘅炸軟殼蟹,平衡左油膩感,仲有我最鍾意嘅牛油果。刺身方面就叫左赤海蝦同三文魚,食落去都好新鮮,攞到番屋企都夠凍,而壽司令我最驚喜嘅甜蝦同鵝肝,甜蝦非常大隻又鮮甜,鵝肝入口即化,煎得好香,其他壽司嘅品質都好好。如果唔想等,仲可以打電話去落左單先
我同朋友叫左沙律、壽司刺身同炸物。
如果唔想等,仲可以打電話去落左單先
2020-09-02 30 浏览
位於旺角的一間日本餐廳一直想試, 今日決定買佢哋嘅外賣返去食, 佢哋嘅外賣自取, 包裝得好乾淨企理, 喺疫情期間令人好安心, 而且依家外賣自取仲有八折, 好抵食。首先點讚一個軟殼蟹牛油果沙律, 呢個日式沙律個醬好好食,酸酸甜甜, 帶少少辣, 十分惹味,再配埋牛油,果成個感覺好fresh。刺身方面,我叫咗兩隻牡丹蝦同埋三文魚,牡丹蝦超大隻有一隻手咁大, 最重要係佢嘅刺身真係好新鮮。壽司方面叫咗十件壽司,個人最喜歡係佢嘅海膽壽司, 海膽超新鮮,唔會有腥味,基本上我覺得一間餐廳嘅海膽就正正反映出呢間餐廳刺身嘅新鮮度。另外叫咗一個芝麻雞翼, 佢嘅芝麻雞翼炸得剛剛好,皮脆內軟雞肉好鮮嫩。整體覺得佢嘅外賣好有水準,值得回顧。
整體覺得佢嘅外賣好有水準,值得回顧。
2020-08-31 26 浏览
在店食又得、外賣又得(仲有半價呀好抵呀)我叫左一盤壽司&刺身、一份沙律、一份炸物小食🔶吞拿魚腩壽司、鵝肝壽司吞拿魚腩即係拖羅、但呢個有點奇怪,塊刺身硬硬地似表面既魚鱗片唔乾淨,而且唔鮮甜......😧鵝肝壽司第一次食,鵝肝都肥美鮮甜,但和壽司飯格格不入🔶鰻魚壽司,不過不失,鰻魚鮮嫩又滑既!而且無骨🔶火焰左口魚壽司,呢個推薦要食,佢好甜既魚味,入口即溶,這就是左口魚吸引之處,有火焰過更香口🔶三文魚腩壽司,好肥美而且好大片🔶鮮貝柱壽司,即係帶子,不過要失,可以再好啲🔶赤海蝦刺身好大隻,成隻手掌咁大,好鮮甜幾抵食👍🏻🔶三文魚刺身,好厚切,都係好肥美鮮甜,比三文魚腩壽司好味🔶炸魷魚配他他汁,呢個都推薦要食,啖啖肉,彈牙又好食份量都唔少,有成條大魷魚咁連蘇腳🔶炸軟殼蟹牛油果沙律,醬汁以柚子汁,配菜都好新鮮,牛油果好淋好滑,入口即溶總結:質素保持到,在店食好處保持到食物嘅水準,外賣就有折扣優惠,各有各好
在店食又得、外賣又得(仲有半價呀好抵呀)
我叫左一盤壽司&刺身、一份沙律、一份炸物小食

🔶吞拿魚腩壽司、鵝肝壽司
吞拿魚腩即係拖羅、但呢個有點奇怪,塊刺身硬硬地
似表面既魚鱗片唔乾淨,而且唔鮮甜......😧
鵝肝壽司第一次食,鵝肝都肥美鮮甜,但和壽司飯格格不入

🔶鰻魚壽司,不過不失,鰻魚鮮嫩又滑既!而且無骨

🔶三文魚腩壽司,好肥美而且好大片

🔶鮮貝柱壽司,即係帶子,不過要失,可以再好啲

🔶赤海蝦刺身好大隻,成隻手掌咁大,好鮮甜幾抵食👍🏻

🔶三文魚刺身,好厚切,都係好肥美鮮甜,比三文魚腩壽司好味

🔶炸魷魚配他他汁,呢個都推薦要食,啖啖肉,彈牙又好食
份量都唔少,有成條大魷魚咁連蘇腳

2020-08-30 39 浏览
鳴門魚市場居酒屋-炙帆立貝左口魚裙邊黑松露沙律 $68帆立貝好鮮甜但個左口裙邊可能太肥味放入口就溶左🤣黑松露味真係好香加埋沙律好fresh😌-名古屋芝麻雞翼 $50平時食放題必叫芝麻雞翼😋呢度個味再特別d有少少五香味新鮮熱辣辣炸起夠哂惹味😋3隻真係唔夠喉!-三文魚/赤海蝦刺身三文魚刺身厚切新鮮咬落口感豐富$58有4件真係幾抵😋赤海蝦推介手掌咁大隻!平時食蝦刺身最怕個陣腥味😂呢隻海蝦又大又鮮甜都係$58有2隻😋-自選壽司推介鮮貝柱/吞拿魚腩/鵝肝都好出色值得一試😉-🌟評分:🏅🏅🏅🏅
鳴門魚市場居酒屋

推介鮮貝柱/吞拿魚腩/鵝肝都好出色值得一試😉

🌟評分:🏅🏅🏅🏅
2020-08-29
2020-08-30 125 浏览
收工已經是深夜,咁辛苦晚餐想食好少少。見到鳴門居酒屋外賣自取有8折,原來刺身壽司是5折半價呀!即最平~$6有一件壽司!🔥刺身三文魚刺身4片 $29 - 香港人的最愛三文魚!塊塊厚切,肥美新鮮。赤海蝦刺身(2隻)$29 - 2隻蝦都好大隻,啖啖肉,帶有海鮮的鮮甜,完全沒有腥味。沾一沾豉油,已經很夠味。.🔥壽司三文魚腩壽司(2件)$15 only! 而且好大方三文魚長長長...... 是平時的2倍長!魚腩更肥美可口。鵝肝壽司(1件)$34 - 一直都好想食,不過之前原價是$68唔捨得,今次半價的就買一件獎勵自己。是一整塊鵝肝,燒到油光香噴噴,超吸引!有入口即溶的感覺,正呀!吞拿魚腩壽司(1件)$24 - 拖羅一直都是壽司較貴的食物,今次半價終於食到!肥美新鮮,有靚靚雪花紋,豐富吞拿魚的油膩,值得一試。.其他壽司都好足料新鮮,半價真心好抵食!油甘魚壽司($19兩件)、甜蝦壽司($24兩件)、鰻魚壽司($23兩件)。🔥其他食物都有8折優惠:芝麻雞翼 ($40有三件)- 燒得好好,脆得來又留有肉汁海鮮沙律 ($54)- 材料豐富,我當是刺身雜錦食,有赤蝦、帶子、三文魚等的刺身。.而且值得讚,個男
收工已經是深夜,咁辛苦晚餐想食好少少。

🔥刺身

🔥壽司

其他壽司都好足料新鮮,半價真心好抵食!
油甘

🔥其他食物都有8折優惠:
芝麻雞翼 ($40有三件)- 燒得好好,脆得來又留有肉汁

而且值得讚,個男服務員態度好好,十分有禮貌,有時候工作到深夜,就是需要這種正能量及美食去滋潤一番!
2020-08-30 219 浏览
今日收工又去左做外賣女買晚餐番去比娘親食, 今次揀左之前食過lunch覺得cp值幾高嘅鳴門🍱! 佢地刺身壽司小食嘅種類都幾多, 而且外賣自取仲有8折🤭, 本身價錢相宜合理再加埋8折都真係幾抵食😝! 今次小妹買左兩款刺身, 10件壽司, 1份沙律🥗加1個小食🐔同娘親開心share!😊赤海蝦刺身🦐赤海蝦肉質爽口彈牙, 味道鮮甜!三文魚刺身🐟厚切三文魚刺身啖啖肉, 口感唔錯!鵝肝壽司大大塊鵝肝煎得幾香, 入口油香四溢, 味道濃郁而不膩, 相信堂食味道會更正!☺️拖羅劍魚壽司(左)劍魚拖羅幾肥美, 肉質柔嫩脂肪多, 鮮甜不油膩🤭鮮貝柱壽司(右)帶子鮮甜爽口, 肉質幾有彈性☺️甜蝦壽司(左)味道鮮甜帶獨有嘅粘粘口感, 十分新鮮😆火灸左口魚邊壽司(右)火灸過嘅左口魚邊食落微微焦香, 肉質爽滑鮮嫩😊吞拿魚腩壽司肉質肥美, 魚香岩岩好, 油脂入口即溶, 推介!😋芝麻雞翼🐔芝麻雞翼大大隻, 炸得酥脆可口, 肉質嫩滑幾juicy😋!火灸帶子左口魚黑松露沙律🥗左口魚同帶子份量都算多, 黑松露份量岩岩好唔會搶左佢地嘅鮮味, 加上爽脆嘅沙律菜配埋柚子醋, 非常醒胃!😊

赤海蝦刺身🦐
赤海蝦肉質爽口彈牙, 味道鮮甜!

三文魚刺身🐟
厚切三文魚刺身啖啖肉, 口感唔錯!

鵝肝壽司

拖羅劍魚壽司(左)
劍魚拖羅幾肥美, 肉質柔嫩脂肪多, 鮮甜不油膩🤭
鮮貝柱壽司(右)
帶子鮮甜爽口, 肉質幾有彈性☺️

甜蝦壽司(左)
味道鮮甜帶獨有嘅粘粘口感, 十分新鮮😆
火灸左口魚邊壽司(右)
火灸過嘅左口魚邊食落微微焦香, 肉質爽滑鮮嫩😊

吞拿魚腩壽司
肉質肥美, 魚香岩岩好, 油脂入口即溶, 推介!😋

芝麻雞翼🐔
芝麻雞翼大大隻, 炸得酥脆可口, 肉質嫩滑幾juicy😋!

火灸帶子左口魚黑松露沙律🥗
2020-08-24
15 分钟 (外卖自取)
  • 火灸帶子左口魚黑松露沙律
  • 吞拿魚腩壽司
  • 鵝肝壽司
2020-08-27 39 浏览
放工行過旺角見到有間日本餐廳做緊外賣自取8折(🔆醫護7折🔆)優惠,咁着數當然要試下。.🥗炸軟殼蟹牛油果沙律 $68牛油果🥑配上生菜同番茄仔,色彩繽紛夠晒吸引。炸軟殼蟹香脆可口,喺各種蔬菜襯托底下食落唔油膩。.🍗名古屋芝麻雞翼 (原價$58)雞皮有好多芝麻,食落好香脆。估唔到咁大隻嘅雞翼都可以炸到又嫩滑又多汁😋。.🐟三文魚刺身(4切) (原價$58)三文魚刺身好肥美,厚切嘅三文魚食落好滿足。.🦐赤海蝦刺身(2隻)(原價$58)赤海蝦好大隻,蝦肉彈牙鮮甜。.🍣壽司 ‼️半價‼️ (原價 $45-48)呢日叫咗五款:甜蝦、炙左口魚裙邊、三文魚子、鰻魚、鮮貝柱。當中較推介鮮貝柱,厚肉而且鮮甜。鰻魚經過炙燒後收晒汁,食落鮮甜唔會過鹹。.🍣鳴門魚市場居酒屋旺角染布房街12-14A依利大廈地下B號舖
🥗炸軟殼蟹牛油果沙律 $68
🍗名古屋芝麻雞翼 (原價$58)
🐟三文魚刺身(4切) (原價$58)
三文魚刺身好肥美,厚切嘅三文魚食落好滿足。
🦐赤海蝦刺身(2隻)(原價$58)
赤海蝦好大隻,蝦肉彈牙鮮甜。
🍣壽司 ‼️半價‼️ (原價 $45-48)
🍣鳴門魚市場居酒屋
旺角染布房街12-14A依利大廈地下B號舖
外卖自取
#今日同男朋友去旺角拍拖 行咗全日 行到又攰又肚餓😫😫😫😫 天氣又熱政府又唔開晚市堂食🤨 唯有同男朋友買外賣返屋企食啦😎😎😎❤️🥰身為一個稱職嘅港女加上天氣炎熱 咁我梗係簡食日本野啦😋😋👍🏻 諗住行到去旺角東站 點知就比佢大大個外賣自取八折招牌吸引着🤩🤩🤩 一於就食佢啦😋😚😚三文魚刺身4片 三文魚刺身都切得幾厚 好味😋赤海蝦刺身2隻 隻蝦都好大隻🤩食一隻都已經飽飽地 蝦肉都好甜 不過其中一隻可能有少少沙🥴軟殼蟹牛油果沙律軟殼蟹同牛油果仲有菜係我嘅至愛 🥑🥬🦀 軟殼蟹即叫即炸 再加埋酸味味嘅沙律醬 夏天食簡直就係一流呀😋😋😋日式炸雞一樣都係即叫即炸 好脆啊😎👍🏻不過呢啲咁肥嘅嘢都係留返俾男朋友啦油甘魚壽司鰻魚壽司三文魚子壽司鮮貝柱壽司八爪魚壽司壽司嘅質素都唔錯 但我最推介嘅係油甘魚壽司👍🏻希望快啲開返堂食祝男朋友同我去食放題😍😍😍P.S 店入面得一個職員做嘢 仲有好多人買外賣 但佢態度都好好 值得一讚👍🏻🍣🍣🍣🍣
#

八爪魚壽司

壽司嘅質素都唔錯 但我最推介嘅係油甘魚壽司👍🏻

希望快啲開返堂食祝男朋友同我去食放題😍😍😍

2020-08-23
25 分钟 (外卖自取)
🔸三文魚刺身 4片 $29🔸赤海蝦刺身 2隻 $29🔸蟹膏壽司 1件 $10 🔸鰻魚壽司 2件 $22 🔸甜蝦壽司 2件 $24🔸吞拿魚壽司 2件 $17🔸吞拿魚腩壽司 1件 $24🔸三文魚腩壽司 2件 $15🔸青海苔唐揚鳥 $36🔸炙帆立貝左口魚裙邊黑松露沙律 $54-疫情關係好掛住勁耐冇食過嘅放題,經過呢間日本居酒屋見到外賣自取有優惠,小食、沙律、炸物、燒物、丼飯都有八折優惠,壽司、刺身更加做緊半價優惠!😱 見到平成咁,我就好似當咗做放題咁叫😂三文魚刺身又大片又厚切,厚度有成隻手指咁粗,食落豐富三文魚油。赤海蝦更加係我嘅至愛,超大隻嘅蝦,蝦頭裡面嘅蝦膏正到飛起!而壽司們都係超高水準,並唔會話半價就降低品質呢!三文魚腩同吞拿魚腩都好重魚油香;甜蝦壽司比想像中更鮮甜肉厚;鰻魚壽司厚肉冇骨調味亦佳;而蟹膏壽司都係出乎意料之外咁鹹香鮮美。真係非常高質素嘅壽司刺身啊,趁仲做緊優惠大家一定要試試呢~~😚
🔸三文魚刺身 4片 $29
🔸吞拿魚腩壽司 1件 $24
🔸三文魚腩壽司 2件 $15
🔸青海苔唐揚鳥 $36
🔸炙帆立貝左口魚裙邊黑松露沙律 $54

疫情關係好掛住勁耐冇食過嘅放題,經過呢間日本居酒屋見到外賣自取有優惠,小食、沙律、炸物、燒物、丼飯都有八折優惠,壽司刺身更加做緊半價優惠!😱 見到平成咁,我就好似當咗做放題咁叫😂