餐厅: 魚一壽司 (教育路)
资讯:

2024-03-28 460 浏览
魚一壽司 今次要介紹元朗一間日本菜餐廳,一到夜晚超級多人排隊,如果鍾意食刺身嘅朋友一定要早d去食,刺身非常新鮮,好快就會售罄!全店採用木系裝修,餐廳分為兩層,地下果層門口有一級,只要帶一塊斜板就可以入去,而上面果一層就要行樓梯,我當晚去到已經九成滿,呢間餐廳係用QR code落單,入面款式選擇非常多,有刺身、原隻魚刺身、壽司、拉麵等,連兒童餐都有,成間餐廳每位店員都忙到嘔,忙到連錯處都無,好掂好專業!1.日本直送大拖羅(3切)$128(9.5/10)呢個日本直送大拖羅簡直係我至愛,入口即溶就唔洗講,嫩粉紅色好新鮮,油脂就爆哂燈,每一舊都係厚切,超級正!必食之選!2.油甘魚刺身(4切)$58(9/10)呢個油甘魚刺身食落好新鮮,油脂好肥美,每一舊都係厚切!3.劍魚腩刺身(4切)$58(9/10)呢個劍魚腩刺身肉質細緻,口感好彈牙,每一舊都係厚切!4.挪威三文魚刺身(4切)$48(8.5/10)唔知係唔係食咗大拖羅先,其他刺身都扣哂分,呢度三文魚刺身係比較厚切,味道算鮮甜!5.三文魚壽司(2件)$18(9/10)呢個三文魚壽司個三文魚刺身算厚切肥美,味道算鮮甜!6.吉列炸蝦壽司(2件)$2
魚一壽司

全店採用木系裝修,餐廳分為兩層,地下果層門口有一級,只要帶一塊斜板就可以入去,而上面果一層就要行樓梯,我當晚去到已經九成滿,呢間餐廳係用QR code落單,入面款式選擇非常多,有刺身、原隻魚刺身壽司、拉麵等,連兒童餐都有,成間餐廳每位店員都忙到嘔,忙到連錯處都無,好掂好專業!

1.日本直送大拖羅(3切)$128(9.5/10)

2.油甘魚刺身(4切)$58(9/10)
呢個油甘魚刺身食落好新鮮,油脂好肥美,每一舊都係厚切!

3.劍魚腩刺身(4切)$58(9/10)
呢個劍魚腩刺身肉質細緻,口感好彈牙,每一舊都係厚切!

4.挪威三文魚刺身(4切)$48(8.5/10)

5.三文魚壽司(2件)$18(9/10)
呢個三文魚壽司個三文魚刺身算厚切肥美,味道算鮮甜!

6.吉列炸蝦壽司(2件)$24(8/10)
呢個吉列炸蝦壽司炸得唔夠脆,蝦肉彈牙,蝦唔係大蝦,係幼細蝦,都算鮮甜!

7.北海道生帶子壽司(2件)$36(8/10)
呢個北海道生帶子壽司個生帶子夠新鮮,味道鮮甜彈牙,每舊帶子都好大隻!

8.油甘魚壽司(2件)$30(9/10)
呢個油甘魚壽司個油甘魚刺身食落好新鮮,油脂好肥美,油脂落哂落壽司飯度非常好食!

9.北海道海膽軍艦(1件)$58(9/10)
呢個北海道海膽軍艦十分鮮甜唔腥,不過海膽味停留口腔唔耐,紫菜唔算好脆!

10.地獄海鮮拉麵$88(9/10)
呢個地獄海鮮拉麵辣辣地,拉麵係幼麵,麵質彈牙爽口,海鮮份量都好多,入面有扇貝、蟹柳、大蝦、青口、紫菜同溏心蛋等,足夠兩人一齊食,價錢又親民,好抵食呀!

2人總共價錢$600,有加一服務費!

個人口味總評分:8.8/10

地址:元朗教育路68號兆豐樓地下7號舖
  • 大拖羅
2024-03-16 351 浏览
今日去到呢間位於元朗教育路嘅魚一、係一間壽司刺身嘅店舖、店舖已經開咗好幾年時間、整間店面係以柔和色澤木系裝置、坐著感覺都唔錯!.精選壽司 $15/件起佢嘅款式都算好多選擇🤔、有花之戀、 日本直送赤身 、活赤貝 、日本深海池魚王、 油甘魚、 左口魚裙邊 、金目鵰 、每一款壽司色澤都好新鮮味道鮮甜美味😚、啖啖口感軟綿滑口😋!.壽司 $12/2件起呢3款壽司三文魚鮮甜嫩滑、 北寄貝入口都好有口感、 鰻魚肉質軟硬適中味道美味😋、 希靈魚入口爽口啖啖鮮味!.火炙壽司 $7/件起呢幾火炙壽司都幾抵食🤔、我選擇咗3款三文魚火炙香而滑口😚、 三文魚腩 入口油脂均匀啖啖火炙香、原條穴子長條形賣相、口感味道特別都幾好食😋!.串燒 $18/串起呢一份串燒雞皮、 甜薯、 虎蝦 、整份串燒望著我覺得都幾好🤔、燒雞皮香噴噴入香燒味而脆口、甜薯入口軟綿帶點甜、虎蝦散發香烤味😚、食到入口外殼惹味蝦肉鮮甜又爽口好好食😋!.燒菠蘿 $28呢一款燒菠蘿金黃嘅菠蘿肉🤔、加埋炭燒味真的香而甜口😋、入口爽甜帶點腍口、食咗肥膩嘢食番塊菠蘿消一消真好爽😚!.味付螺肉 $18呢一款味付螺肉係一款凍食嘅小食、色澤鮮艷好似好好食🤔、入口
今日去到呢間位於元朗教育路嘅
魚一、係一間壽司刺身嘅店舖、
店舖已經開咗好幾年時間、整間
店面係以柔和色澤木系裝置、坐著感覺都唔錯!

精選壽司 $15/件起

佢嘅款式都算好多選擇🤔、有
壽司 $12/2件起

火炙壽司 $7/件起

串燒 $18/串起

燒菠蘿 $28
味付螺肉 $18
呢一款味付螺肉係一款凍食嘅小食、色澤鮮艷好似好好食🤔、入口味道美味帶點爽口又美味都幾好食😋!
2024-03-14
用餐时段
今日來元朗搵食來到朋友推薦過既抵食日料已經8點幾去門口仍要等位 就知佢幾受街坊歡迎店內有兩層座位 都唔使等好耐餐牌望落價錢普通 但係上菜真係份份大量魚一極上丼飯擺盤令人眼前一亮刺身種類極多 每件都大大片其中最欣賞佢既海膽、拖羅同帶子真心啖啖肉又鮮美挪威三文魚腩刺身諗住當小食咁食 但係來到好大件每件都切到好厚身入口既油脂香重 口感好full 大推!軟殼蟹卷/芒果三文魚卷卷物可以四件咁叫咁就可以試下唔同口味芒果三文魚口感幾特別 酸甜同三文魚既味道幾襯土佐豆腐小食都好多選擇 豆腐外脆內嫩 要趁熱食忌廉薯餅/吉列廣島蠔/明太子雞翼/雞皮串炸物正正常常 唔太突出 明太子雞翼幾出色明太子釀入雞翼肉內 好香好juicy 可以一試
今日來元朗搵食

但係上菜真係份份大量

魚一極上丼飯

擺盤令人眼前一亮
刺身種類極多 每件都大大片

其中最欣賞佢既海膽、拖羅同帶子
真心啖啖肉又鮮美

挪威三文魚腩刺身

諗住當小食咁食 但係來到好大件

每件都切到好厚身

入口既油脂香重 口感好full 大推!

軟殼蟹卷/芒果三文魚卷

可以一試
  • 牛油果軟殼蟹卷
  • 魚一極上丼
  • 挪威三文魚刺身
⭐️評分:4/5-因為太晚去,刺身已經售罄😭所以是次以壽司為主-✳️席前燒A5和牛 👍👍👍推介!這個必須點!即席用火槍灸燒A5和牛,逼出油脂和牛的雪花紋吸引😍加上日本新鮮蛋,蛋香味濃郁蛋黃的濃稠與A5和牛的入口即溶特質相互輝映😍😍完美結合-✳️ 火炙原條穴子 👍👍原條好大條😍-✳️火炙左口魚邊 👍左口魚特有的油脂柔嫩肉質火灸加強油份-✳️火灸牛肉他他這款以新鮮牛肉塊放在壽司表面經火灸後外熟內生,保留牛質鮮嫩度肉質相對煙軔,有彈性-✳️和風肥牛鍋👍壽喜燒鹹中帶甜的湯底滲入肥牛、蔬菜、薯粉還特意加點鳥冬一個🤭雪鳥冬,鳥冬滑溜,毫無黏結感濃湯配鳥冬實屬純配以正方形切割的麵條-✳️三文魚腩壽司沒了刺身就點壽司!三文魚腩特有的肥滿不會讓人失望-✳️海膽魷魚魷魚的煙軔有特色反而海膽味較淡帶陣陣鹹香✳️黃金魷魚✳️生芥末八爪魚經典菜式,芥末嗆口八爪魚煙軔✳️火灸皇帝蟹肉棒好足料一大條蟹肉✳️什錦天婦羅 👍炸層相對輕薄,更可口✳️牛油果軟殻蟹卷牛油果Fans 推介 😍 少脆✳️燒三文魚頭 👍三文魚頭特有油脂,軟滑綿綿好吸引!--⭐味道 4/5⭐️特色 4/5⭐️環境 3.5/5⭐️性價比 4.5/5 ⭐️服務 3.5/5
⭐️評分:4/5
因為太晚去,刺身已經售罄😭
所以是次以壽司為主
✳️席前燒A5和牛 👍👍👍
推介!這個必須點!
即席用火槍灸燒A5和牛,逼出油脂
和牛的雪花紋吸引😍
加上日本新鮮蛋,蛋香味濃郁
蛋黃的濃稠與A5和牛的入口即溶特質相互輝映😍😍

左口魚特有的油脂柔嫩肉質
火灸加強油份

✳️火灸牛肉他他
這款以新鮮牛肉塊放在壽司表面
經火灸後外熟內生,保留牛質鮮嫩度
肉質相對煙軔,有彈性

✳️和風肥牛鍋👍
壽喜燒鹹中帶甜的湯底
滲入肥牛、蔬菜、薯粉
還特意加點鳥冬一個🤭
雪鳥冬,鳥冬滑溜,毫無黏結感
濃湯配鳥冬實屬純配

八爪魚煙軔

✳️火灸皇帝蟹肉棒
好足料一大條蟹肉

✳️什錦天婦羅 👍
炸層相對輕薄,更可口

✳️牛油果軟殻蟹卷
牛油果Fans 推介 😍 少脆

✳️燒三文魚頭 👍
三文魚頭特有油脂,軟滑綿綿好吸引!

⭐味道 4/5
  • 席前燒A5和牛
  • 和風肥牛鍋定食
  • 火炙原條穴子
  • 火炙左口魚邊
終於重返高峰,好食嘅魚一回歸喇,壽司串燒都正,滾動!!・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・三文魚壽司(2件) HK$18、火炙北海道帶子 HK$18、三文魚腩壽司 HK$15、辣味三文魚軍艦(2件) HK$20、蔥吞拿魚軍艦(2件) HK$25、牛油果軟殼蟹卷(4件) HK$45^以上味道正常唔多講XD^中拖羅壽司 HK$36・味道&口感:香口油脂吞拿魚,夠蓉,好食。赤海蝦壽司 HK$18・味道&口感:厚肉夠漿口,滿滿膠質嘅海蝦!牛舌串 HK$32・味道&口感:疑似係牛舌芯附近位置嘅牛舌位,一咬即開,帶輕微爽彈口感。配黑椒炙燒夠香口,調味啱啱好唔會過鹹,每次嚟都必食~火炙左口魚邊 HK$16・味道&口感:又一每次嚟必食壽司,油脂香爆棚,入口即溶🤌🏻牛肉他他壽司 HK$10・味道&口感:濃郁牛肉香,配炙燒好香,色香味俱全,會想再點嘅一款!燒菠蘿 HK$28・味道&口感:睇落好伏好似冇燒過咁,食落外層夠乾身夠熱🔥,內層爆汁juicy款,重點係冇咩渣,出色。本波隊咗半碟😂加拿大海膽軍艦 HK$28・味道&口感:甘甜唔腥已贏晒啦!不過冇咩aftertaste~明太子玉子燒 HK$52・味道
終於重返高峰,好食嘅魚一回歸喇,壽司串燒都正,滾動!!

^以上味道正常唔多講XD^

中拖羅壽司 HK$36
・味道&口感:香口油脂吞拿魚,夠蓉,好食。

赤海蝦壽司 HK$18
・味道&口感:厚肉夠漿口,滿滿膠質嘅海蝦!

牛舌串 HK$32
牛舌串

火炙左口魚邊 HK$16
・味道&口感:又一每次嚟必食壽司,油脂香爆棚,入口即溶🤌🏻

牛肉他他壽司 HK$10

燒菠蘿 HK$28
燒菠蘿

加拿大海膽軍艦 HK$28

明太子玉子燒 HK$52
・味道&口感:算係全餐最失望嘅item了TT好少明太子,少到我都食唔到明太子嘅鹹香,唔知有幾鹹了,可憐的份量🥲。不過玉子燒幾甜夠熱,不錯的。

🤰性價比:高~
🤰9衝度:9衝~
🤰結論:上菜快,味道正,本波好滿足desu嘻嘻🤭

2023-12-16
用餐时段
牛舌串
燒菠蘿
明太子玉子燒
今日星期五,約7點多到,已經見到好多人排隊,同媽媽等咗大約15分鐘就入座。應該係太多單嘅關係,我哋叫咗嘢食半個鐘都一樣嘢食都未到,仲有中途嚟錯咗2樣嘢食。個劉海蓋眼的𡃁仔待應又無咩禮貌。過咗半個鐘終於催佢~先至嚟個飯,跟著又隔咗一陣又要再催,先知嚟個3碟壽司,結果媽媽趕時間就走咗,我繼續等大半個鐘頭前嘅嘢,咁唯有再催佢,但結果我一個人吹住冷氣又等多十幾分鐘,啲嘢食都仲係未到!我去俾錢時,個收銀姐姐叫做好禮貌啲~講唔好意思話今晚好多人,其實係佢做埋外賣先做唔切者,咁樣太趕客啦!!!我等咗個個幾鐘啲嘢都未嚟齊😮‍💨

!我等咗個個幾鐘啲嘢都未嚟齊😮‍💨
2024-05-03 0 浏览
記得很多年前,元朗的日式料理店都是非常出名的,尤其是大大條的三文魚壽司。今天難得到元朗一趟,就搜尋人氣較好的日式料理店。見到這間魚一好評較多,就即管一試。未到6點下層就坐滿。我們都叫了不少壽司、串燒。吞拿魚腩軍艦 - 紫菜爽口味道濃郁,吞拿魚腩新鮮牛舌 - 厚厚的牛舌,外面配上黑椒豚肉野菜串 - 豚肉燒得夠脆,配上蕃茄仔、蘆筍等,食落不太油膩雞皮、雞腎 - 質感都較硬Sushi - 叫左差不多十款,都是新鮮的,尤其是劍魚腩、池魚,但馬刀貝、三文魚味道都較淡員工服務質素就一般了!尤其食到最後,有三款壽司還沒到,相信是漏單!當然我們找了職員跟進,好在我有把壽司拍照,才有跟進機會。否則,相信我要更花氣力去追討!

吞拿魚腩軍艦 - 紫菜爽口味道濃郁,吞拿魚腩新鮮

牛舌 - 厚厚的牛舌,外面配上黑椒
雞皮、雞腎 - 質感都較硬

員工服務質素就一般了!

尤其食到最後,有三款壽司還沒到,相信是漏單!

當然我們找了職員跟進,好在我有把壽司拍照,才有跟進機會。

否則,相信我要更花氣力去追討!
未試過食野咁拿激氣,今晩消費$900+,竟然比個女服務員係廰面大大聲無禮對待!首先,我一坐低叫兩杯啤酒,差唔多飲完既時候,一個好女服務員過黎幫我收左個吉杯,我叫佢幫我order兩杯啤酒,跟住佢好無禮貌咁答我:你要自己月手機㩒!ok,我咪飲少兩杯羅,少事。食到咁上下,佢走過黎同我講:你地差唔多夠鐘,我問:幾點夠鐘,佢行返去魚生枱邊係魚生邊大大聲問企係收銀機前同事:佢問佢地幾點夠鐘wor(佢兩個人距離不跟兩米).如果只有我一個覺得佢態度有問題,呢個可能係主觀角度,係我被態度差既服务員呼喝完後過了十幾分鐘,有一個女仕入店問佢關於幾時有枱之類既細節問題,個女客人同個惡劣態度既女服務員對話十多秒後,我見到個女客人O左咀望住個女服务員講:你咁差態度既!我馬上同個女客人講:我啱啱先比佢呼喝完,唔好係度食啦,比錢係度受氣。個女客人出去同朋友講完幾句就走左。今時今日仲留呢d服務員係店,怪唔得香港既食店比人話到一文不值,成個行業比呢類老鼠屎污染曬!轉頭出埋post上食元!垃圾店!!!
轉頭出埋post上食元!垃圾店!!!
2024-04-23 24 浏览
聽元朗朋友地膽大力推薦呢間日式居酒屋,今日同屋企人黎試試~款式好多,價錢亦相當親民~挪威三文魚刺身(4切)$48好新鮮的刺身,非常肥美~蟹籽沙律 $45份量超級多!四個人食都夠,連蟹籽嘅份量都相當驚人~火炙壽司我地叫左火炙鰻魚、火炙北海道帶子、芝士火炙三文魚、赤海蝦壽司,火炙燒到個面令刺身嘅油脂部分好香,火炙壽司嘅刺身都非常新鮮,抵讚~卷物類卷物也是必試的系列!我地試左其中三款:加洲卷、軟殼蟹卷同忌廉芝士鰻魚卷,三款都相當出色!料勁足,軟殼蟹好香脆,必食!清酒煮蜆大大煲!一粒沙都食唔到,清洗得相當乾淨!蜆肉肥美!炸雞軟骨粒 $45大碟抵食係呢到嘅特色!所有野都係即叫即整,上菜時仲係香脆熱辣辣,好正!日式炒雜菜 $48真心好抵食,$48咁大碟,而且唔會太油!出黎食飯都可以健康下!真心好抵食嘅餐廳,大力推薦!

挪威三文魚刺身(4切)$48
好新鮮的刺身,非常肥美~

蟹籽沙律 $45
份量超級多!四個人食都夠,連蟹籽嘅份量都相當驚人~

火炙壽司
我地叫左火炙鰻魚、火炙北海道帶子、芝士火炙三文魚、赤海蝦壽司,火炙燒到個面令刺身嘅油脂部分好香,火炙壽司刺身都非常新鮮,抵讚~

卷物類

清酒煮蜆
大大煲!一粒沙都食唔到,清洗得相當乾淨!蜆肉肥美!

炸雞軟骨粒 $45

日式炒雜菜 $48
2024-04-09
2024-04-21 19 浏览
當日我們2個人,坐左喺四人枱,我地打對坐左邊的。張枱都係set 左邊放左筷子,豉油碟,張餐紙。未開始食,都眼見張餐紙有豉油漬。都唔明點解連少少衛生常識都唔處理好。個手紋身職員 和另一個縶馬尾長髮職員經常都企喺出餐前面bra枱傾計。每次都將食物擺放我地嘅右邊枱,佢地好似對腳唔識行咁,個bar枱一出餐,就係另轉身直接放我地嘅右邊枱,次次都要我地自己張食物擺返自己前面,客人食完食物嘅碟又唔收。重點係當時唔係忙,佢兩個淨係吹水傾計。食物質素都一般。
重點係當時唔係忙,佢兩個淨係吹水傾計。
食物質素都一般。
2024-04-19
2024-04-16 15 浏览
每次經過都見到呢間壽司排長龍今日同屋企人去食晚餐🍣除左壽司都會有拉麵, 鍋物, 串燒, 沙律-🔸日本直送大拖羅壽司 $42@🔸花之戀壽司 $18@🔸油甘魚壽司 $15@🔸玻璃蝦壽司(2件)$14🔸三文魚壽司(2件)$18即叫即做的壽司 叫了不同款式就好似自選了一個拼盤魚蝦~都幾新鮮 而且份量都幾合適-🔸炸軟殼蟹手卷 $25手卷就要快d食 唔係就會淋左如果多d沙律醬就更好😍-🔸蟹籽沙律 $45喜歡佢好多好多的蟹籽 絕不手軟用黎refresh就最好啦!-🔸燒鯖魚 $48估唔到咁大舊鯖魚加了少少檸檬汁就好好食個外皮燒到好脆呢👍🏻-🔸和風肥牛鍋 $88足料既肥牛鍋 仲配有大量疏菜 呢個份量唔洗配飯都好飽🤣-🔸白鱔串 $58唔係周圍見到白鱔串魚肉好扎實 唔會腥~-魚一壽司 (教育路)元朗教育路68號兆豐樓地下7號舖
每次經過都見到呢間壽司排長龍
今日同屋企人去食晚餐🍣
除左壽司都會有拉麵, 鍋物, 串燒, 沙律
🔸日本直送大拖羅壽司 $42@
手卷就要快d食 唔係就會淋左
如果多d沙律醬就更好😍
🔸蟹籽沙律 $45
喜歡佢好多好多的蟹籽 絕不手軟
用黎refresh就最好啦!
🔸燒鯖魚 $48
足料既肥牛鍋 仲配有大量疏菜
呢個份量唔洗配飯都好飽🤣
🔸白鱔串 $58
唔係周圍見到白鱔串
魚肉好扎實 唔會腥~
魚一壽司 (教育路)
元朗教育路68號兆豐樓地下7號舖
2024-04-13 18 浏览
好耐無入元朗🥹之前三五七日就會入一次 魚一真係元朗國內數一數二高質壽司小店😭每次都要等位先入到去!如果係元朗想食壽司🍣首選一定係魚一🎏🦐火龍卷(8件)$78loong年一定要食返條loong9 sin🐉好抵食 有成7小嚿 打卡一流🫶🏻炸蝦好脆再加蟹籽同美奶滋🤤🔥炙燒壽司五點盛$68·燒左口魚邊、火炙三文魚、火灸牛肉他他、穴子、帆立貝呢個set 都係抵食之選!本身原條穴子都要$28 不過火炙呢個組合岩曬我口味 好多都再追加左單件🍣🇯🇵日本直送大拖羅壽司$42推!平時唔鐘意食呑拿魚 因為口感渣渣的🥲但呢個大拖羅完全okay!口感軟滑 差啲入口即溶赤海蝦壽司$18火炙三文魚$10火炙左口魚邊$16芝士火炙玻璃蝦$9花之戀壽司$18生芥末八爪魚軍艦(2件)軟殼蟹卷(4件)$38火灸牛肉他他$12🧀芝士燒生蠔(2隻)$48超大隻!燒到岩岩好 隻蠔肥卜卜 仲好水潤🍍燒菠蘿$28菠蘿超甜 一路咬一路爆汁好似飲緊菠蘿汁咁💦

🦐火龍卷(8件)$78

🔥炙燒壽司五點盛$68
·燒左口魚邊、火炙三文魚、火灸牛肉他他、穴子、帆立貝

🇯🇵日本直送大拖羅壽司$42

赤海蝦壽司$18
火炙三文魚$10
火炙左口魚邊$16
芝士火炙玻璃蝦$9
花之戀壽司$18

生芥末八爪魚軍艦(2件)

軟殼蟹卷(4件)$38

菠蘿超甜 一路咬一路爆汁好似飲緊菠蘿汁咁💦
  • 燒菠蘿
  • 芝士燒生蠔
2024-04-11 18 浏览
放假 一定要周圍搵下邊到有好西食🤤 今次介紹 元朗壽司小店 性價比超高.佢地好出名既三文魚味增湯 好多肉 仲好重魚湯味 好好飲!15蚊有碗咁既野 好過出面嗰啲用水開既味增湯😤.壽司基本係好新鮮 大大件 唔會太多飯重點 普遍嘅芥辣八爪魚辣味三文魚 又平又好食 佢地既辣味三文魚係偏辣少少 好好味😣.今次試咗佢哋嘅三文魚刺身每一件都好大塊 🤤肥瘦均勻 而小編最鍾意係佢哋嘅Wasabi唔會好攻鼻.好驚假嘅Wasabi真係好難食🥵. 🧡溫馨提示 : 夜晚出名巨量多人想食 不妨下午去食 少人又唔洗等 .

壽司基本係好新鮮 大大件 唔會太多飯
. 🧡溫馨提示 : 夜晚出名巨量多人
想食 不妨下午去食 少人又唔洗等 .
2024-04-01
等候时间
5 分钟 (堂食)
2024-04-08 22 浏览
今日去咗試呢間超人氣嘅壽司店,位於元朗教育路嘅魚一壽司,平時經過見到排長龍,今日早咗見到人流不多,難得唔使入去排隊梗係要試吓日本生蠔令和之怪物$68鮮美的口感和獨特的味道,鮮嫩多汁的蠔肉,入口爽口微妙的鹹味,帶有陣陣的海水味,日本生蠔的肉質非常柔軟,幾乎可以在口中融化,質地滑順。鮮甜的生蠔帶有甜味,這種甜味食落鹹香,甜美,新鮮美味三文魚腩刺身$98鮮豔的橙紅色,入口質地柔軟細嫩,入口即化。它的肉質豐潤多汁,帶有一絲絲的脂肪紋理,味道濃郁而不膩,脂肪甘香,讓人回味無窮。三文魚腩刺身的口感絕佳,柔軟的肉質和脆爽的口感。每一口都能食出三文魚腩的鮮嫩,非常新鮮鮟鱇魚肝$78鮟鱇魚肝非常柔軟,非常滑嫩,它有豐富的脂肪,濃郁和綿潤,鮟鱇魚肝特有濃郁的味道,入口帶有淡淡的海洋味和奶油的香氣,它的口感非常滑順,融化在口中,並有一種濃厚的魚油甘香壽司有真鯛壽司,八爪魚壽司,芝士火焰三文魚壽司,火焰左口魚邊壽司,黃金魷魚軍艦,蟹籽軍艦,辣味三文魚軍艦,和拖羅壽司四點盛,每一種壽司食材都十分新鮮,刺身從非常大片,做到有又厚身,壽司飯嘅份量不多,軍艦旁邊嘅紫菜仲非常脆口,明顯係剛剛做起,高品質我還會再來

日本生蠔令和之怪物$68

三文魚腩刺身$98

鮟鱇魚肝$78

2024-03-31 15 浏览
已經叫過好多次都係會遲15-20分鐘 = 30 分鐘網上外賣平台永遠都唔岩時間 麻煩改改啦 食物質素算好一向三文魚厚切食物算大份元朗算平靚正次次外賣等到人地炆麻煩改善下啦
已經叫過好多次都係會遲

食物算大份
元朗算平靚正
次次外賣等到人地炆
麻煩改善下啦
天婦羅  (濕晒)
唔熱嘅地獄湯烏冬
等候时间
60 分钟 (外卖自取)