2021-12-07 178 浏览
上個星期係銅鑼灣食過一次 覺得好好味 👍 見到葵芳都有一間 味道都差好多遠同上次係點左 芋圓4號 今次仲加左8蚊蕃薯太過甜啦 銅鑼灣嗰間好食啲 唔怪得銅鑼灣咁多人排隊啦 希望有所改善 我住葵芳可以多啲嚟食
上個星期係銅鑼灣食過一次
覺得好好味 👍
見到葵芳都有一間 味道都差好多遠
同上次係點左 芋圓4號 今次仲加左8蚊蕃薯
太過甜啦
外卖自取
🌹21 November 2021行開葵芳估唔到佢係新都會廣場都開左分店我同朋友夜晚8點左右去食等左廿分鐘就有位不過睇黎商場業主想賺多d錢係出面等位附近有好幾個攤位所以超逼講真 其實咁樣好趕客呢等位都要左撞撞右撞撞☹️成件事感覺好混亂我地叫左兩個招牌仙草芋圓係出面逼完 要食下甜品定定驚甜品一如既往的大碗呢 大碗到覺得自己食緊飯😹😹份量很可以係大商場都食倒正常價甜品 係開心的😘大家去開葵芳 夜晚去食甜品又多一個選擇喇😏😏
🌹21 November 2021

係大商場都食倒正常價甜品 係開心的😘
大家去開葵芳 夜晚去食甜品又多一個選擇喇😏😏
2021-11-20
2021-11-26 148 浏览
見到葵芳店新開張就去試下,對客人服務態度不能接受,入座安排混亂,尤其是那位類似店長男士,見到他亦對其他客人的問題完全係不耐煩態度,用餐感覺非常差,不會再食!無謂俾錢貼難受,好似欠左佢咁!
不會再食!無謂俾錢貼難受,好似欠左佢咁!
2021-11-21 408 浏览
睇完戲(梅艶芳),唔知點解感覺到心情有點沉重,所以想食番啲甜嘢令自己開心下,係openrice搜查到有間新開嘅糖水店,其實佢係連鎖店仲有好多間分店。此店要先在門口取票等位,當叫到你等候號碼後,再排隊落單點餐,然後才可入座。原本仕應已經叫左我地號碼,我地亦正在排隊準備點餐時,之前叫過了號碼的客人突然返回,仕應話佢地號碼在我地前面,所以我地要再等叫號,排排下隊又要行埋一邊再等位,感覺好混亂,如果收銀動作快啲我地就入座左啦 。服務有待改善!而餐牌上寫明,每人最低消費一份糖水。咁我地當然要每人簡一份啦。(1) 小芋圓配雪糕+紅豆綠茶布丁 - 細細粒小芋圓唔硬好煙韌,紅豆好味又大粒,綠茶布丁口感都幾好,但就無咩綠茶味。整體都不錯(2) 芋圓2號(蕃薯/芋圓/紅豆) - 大大粒芋圓都好煙韌,蕃薯就太大件最好切細件啲啦,而紅豆湯份量就超大碗,夠兩個人食添。其實仲有好多可加配嘅items,下次有機會再試啦。

其實仲有好多可加配嘅items,下次有機會再試啦。
小芋圓配雪糕+紅豆綠茶布丁
芋圓2號