2007-02-12
朋友介紹話呢間食私房菜幾抵食,所以假期就一行十二人去試。其實都知道食私房菜在訂位時係唔會有menu,不過無理由去到現場、食緊,侍應都話唔知!咁就真係出奇!當晚坐低後,有位人兄來同我們介紹點樣叫飲,有咩唔食之類,後來起菜時就就像一般酒樓一碟一碟上,大家自己夾,總括來說,有23碟菜,大概有:素魚、炸豪、草菇葉、鯇魚皮、西蘭花、豉汁魚、煎泰餅、白鳳爪、百葉、田雞腳、炸煆、紅油炒手、蒸蛋白、焗薯、田雞扣、豬頸肉、豉油雞、魚扣、炒飯等等。由於食12、13碟的時候,大部分都係食素、無肉食,同埋每碟份量好少,同隔離6、7人份量差不多,於是同個話事人講,佢話由於佢唔知買料落單那個拍檔買咩料,所以唔知仲有,不過肯定我只係食到一半;到後,上親都大大碟,有翻的肉類。不過我其實唔係想投訴,只係想公平!如果我俾錢係諗住食素,梗係無問題啦,否則碟碟上親都係素,真係有問題!雖然如此,講食物質素,真係一般,不過以咁價錢食到咁多碟,真係幾抵食!我就俾okay!如果能在上每一碟菜都講個名會更加好,因為有時真係唔知炒碟咩!最後,想提提有關方面,如果個女廁可以企理返會好囉!有話我想俾個咸面囉!