2023-05-03 196 浏览
🏡: 環境唔錯,好chill 🌊 坐得都舒服▪️MARSHMALLOW CROFFLE ▪️第一次吃 CROFFLE 這回事其實就是把 CROISSANT 壓扁再烘。本身愛吃 CROISSANT的人就會愛吃脆脆硬硬 佢加了輕量 maple syrup 🍁呢點叻,無搶佐牛角包的香#如果用普通糖漿有機會搶咗個味的面頭的貓貓是雪糕🐱打卡用可能CROFFLE的味太霸道,吃不到預期既呍呢嗱味夾心層有 MOCHI MOCHI但偏埋晒一邊😂小圖的是滿足的最後一口🥰面頭幾粒棉花糖BB係平時燒野食燒開個隻明顯係裝飾,但就放在名字做主角呢度略有哄女生order 之嫌呀▪️HERBAL SAUSAGE & MANTAIKO EGG BREAKFAST WITH TODAY'S BREAD ▪️骨子裡八>朝食;明太子蛋×烤香草腸TOAST一甜—鹹甜:日本蜂蜜🐝好濃啊!有驚喜!鹹:頂頭給你一小嚿牛油🧈完。。。我有預期佢用湯種麵包 /日本麵粉。。但沒有🫠普通的厚麵包而已寫『烤香草腸』來到是『芝士腸』0KAY , 我都中意食芝士腸,但落單時店員無開宗明義🫤玉子,少到就無的蛋味🥚。。為什麼不用日本蛋呢。明太子,唔夠鹹
🏡: 環境唔錯,好chill 🌊 坐得都舒服

▪️MARSHMALLOW CROFFLE ▪️

第一次吃 CROFFLE 這回事
其實就是把 CROISSANT 壓扁再烘。
本身愛吃 CROISSANT的人就會愛吃
脆脆硬硬

佢加了輕量 maple syrup 🍁
呢點叻,無搶佐牛角包的香
#如果用普通糖漿有機會搶咗個味的

面頭的貓貓是雪糕🐱
打卡用
可能CROFFLE的味太霸道,吃不到預期既呍呢嗱味

夾心層有 MOCHI MOCHI
但偏埋晒一邊😂
小圖的是滿足的最後一口🥰

面頭幾粒棉花糖BB
係平時燒野食燒開個隻
明顯係裝飾,但就放在名字做主角
呢度略有哄女生order 之嫌呀

骨子裡八>朝食;明太子蛋×烤香草腸

TOAST一甜—鹹
甜:日本蜂蜜🐝好濃啊!有驚喜!
鹹:頂頭給你一小嚿牛油🧈完。。。

寫『烤香草腸』來到是『芝士腸』
0KAY , 我都中意食芝士腸,但落單時店員無開宗明義🫤

玉子,少到就無的蛋味🥚。。為什麼不用日本蛋呢。

明太子,唔夠鹹香,打唔均玉子個甜橙橙的裝飾

🥔 薯仔沙律,有幾粒無全熟

但我覺得HANDMADE的薯仔沙律就是要有點生生,I LIKE 😚

2023-04-26
日式cafe骨子裡位於西營盤山上,收藏已久終於達陣⛳️可惜是它只會營業至4月30日ㅇ 骨子裡朝食 明太子蛋X烤香草腸 配hot americano  $1422塊方形麵包分別配蜜糖和牛油,拍照放了一會仍然香脆,沙律配明太子挺特別,整體很有日式風情但食物的味道則普通ㅇ marshmallow croffle  $70剛開始只是被雲尼拿雪糕的可愛小貓咪造型吸引而點,殊不知croffle很好吃! croffle烤得外層香脆,內裡放了綿花糖/麻糬所以非常煙韌軟糯,配上雪糕的甜超滿足

ㅇ marshmallow croffle  $70
marshmallow croffle

2023-02-25
marshmallow croffle
2023-04-27 74 浏览
西營盤站附近嘅和風咖啡店,座落係半山位置,沿途嘅人流同車輛都唔多,尚算清幽。富有日本味嘅裝修同擺設,即使係細小嘅空間都充滿質感和特色。~** Apple Honey Toast $45 **~面包香口,烘熱至略帶鬆脆口感但又唔會太乾太硬,加埋蜜糖同蘋果酸味點綴,可口吸引。~** Matcha Latte (Hot) $45 **~綠茶味濃,但扣埋奶泡後,份量略為細杯。~** Marshmallow Croissant waffle w/Vanilla Ice cream $70**~賣相一流!底部嘅牛角包窩夫有好香濃牛油味,加埋麻糬,一軟一硬;配搭由雲尼拿雪糕做成嘅貓咪,一凍一熱,好食!總結嚟講,份量偏細但價錢唔平,唔算抵食,而且木櫈木枱空間較逼,若想享受短暫嘅偽日本遊,可以一試。

富有日本味嘅裝修同擺設,即使係細小嘅空間都充滿質感和特色。

~** Apple Honey Toast $45 **~

綠茶味濃,但扣埋奶泡後,份量略為細杯。

• Marshmallow croissant waffle w/ Japan vanilla ice cream
𝒲ℴ𝓊𝓁𝒹 𝓎ℴ𝓊 𝓁𝒾𝓀ℯ 𝓎ℴ𝓊 𝒾𝒻 𝓊 𝓂ℯℯ𝓉 𝓎ℴ𝓊?𝙼𝚎𝚗𝚞 𝚌𝚘𝚟𝚎𝚛 都很有意思🫶🏻一間一直Bookmark 很久的日系cafe', 終於book 到位帶小公主🐶去,抓緊了最後的機會,因為該店只做到30/4🥺 祝願店主日本發展一齊順利,快D 再返香港加入更加多慨念設計🫰🏻♥️小店位於西環,簡約佈置,雖座位不多,不過很有用心設計。而且,店主都是愛動物的,所製作的咖啡☕️和甜點都很可愛☺▪️日本桂魚鬆櫻花蝦烏冬去北海道忌廉芝士汁 $105▪️火雞片燒玉子牛角包定食$125▪️MarshMallow Croissant Waffle🧇 with Japan Vanilla Ice Cream🐱🍦 $70▪️Latte☕️ $40▪️Cold Brew Coffee $50✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ▫️ 骨子裡 Bone Studio📍西環般咸道38號地下2B號舖✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿

𝙼𝚎𝚗𝚞 𝚌𝚘𝚟𝚎𝚛 都很有意思🫶🏻

▪️日本桂魚鬆櫻花蝦烏冬去北海道忌廉芝士汁 $105
▪️火雞片燒玉子牛角包定食$125
▪️Latte☕️ $40
▪️Cold Brew Coffee $50

▫️ 骨子裡 Bone Studio
📍西環般咸道38號地下2B號舖

2023-04-23 60 浏览
知道佢就快結業,所以立即約朋友來食!!店內既裝修同擺設都好簡約,營造出溫馨舒適的環境,如果想好好休息或者放空,來呢度就最岩啦,因為每個角落都令人有一種慢活既感覺,加上食物精緻又可愛,好岩影相打卡☆ Mashmallow croissant waffle 用牛角包整成既waffle咬落好鬆脆,𥚃面仲藏著煙韌麻薯,只要另加$20就可以加埋整成好可愛既貓貓雲尼拿雪糕不過好快就會跌哂D眼耳口鼻,影相就要快D影啦☆ Apple honey toast多士烤烘過食落外脆內軟,上面放左一片片薄蘋果薄片,上面灑上肉桂粉同蜜糖甜甜既味道,清新又好味☆ Coffee Jelly果凍充滿香濃咖啡味,同樣配上整成好可愛白熊既雲尼拿雪糕,不過白熊既眼耳口鼻比waffle既貓跌得仲快,如果要影相真係唔可以太遲☆ Apple Juice 鮮榨既蘋果汁,飲到蘋果粒粒,味道清新好好飲

☆ Mashmallow croissant waffle

☆ Apple honey toast

☆ Coffee Jelly

☆ Apple Juice
鮮榨既蘋果汁,飲到蘋果粒粒,味道清新好好飲
2023-04-20 63 浏览
對上一次來已經是去年一月的事,沒想到再來已經是最後一次,因為這間店將會於4月30日結業😭.店內外裝修簡結,很好拍! 雖然一開始是被貓貓甜品吸引過來,但來到後覺得食物水準很好💖日式感滿滿!.骨子里パン朝食 $140雖然只有多士、香腸、薯仔沙律和明太子蛋,所有食物都好精緻好好食!Marshmallow Croissant Waffle $50 (貓雪糕+$20)將牛角包整做窩夫,所以口感好煙韌! 窩夫上的貓貓很可愛🐱Cacao Chocolate $50好飲的熱朱古力!!真的好喜歡這裡你氣氛呀~~
對上一次來已經是去年一月的事,
沒想到再來已經是最後一次,
因為這間店將會於4月30日結業😭
店內外裝修簡結,很好拍!
骨子里パン朝食 $140

將牛角包整做窩夫,所以口感好煙韌! 窩夫上的貓貓很可愛🐱

Cacao Chocolate $50
好飲的熱朱古力!!

真的好喜歡這裡你氣氛呀~~
骨子裡將會於𝟹𝟶/𝟺後與我們暫別,店主去追尋設計夢🫧到訪過幾次真的好喜歡這裡可愛的日洋輕食 簡潔又富設計感的小小空間曾經讓難過不堪的日子都被溫暖絕對要把握最後日子來道別❀ 𝐎𝐫𝐝𝐞𝐫𝐞𝐝 ❀骨子裡朝食(明太子蛋、烤香草腸) $𝟷𝟺𝟶𝙼𝚊𝚛𝚜𝚑𝚖𝚊𝚕𝚕𝚘𝚠 𝙲𝚛𝚘𝚒𝚜𝚜𝚊𝚗𝚝 𝚆𝚊𝚏𝚏𝚕𝚎 $𝟽𝟶𝙼𝚊𝚝𝚌𝚑𝚊 𝙻𝚊𝚝𝚝𝚎 $𝟺𝟻あなたの夢が叶いますように! 📍骨子裡香港西環般咸道𝟹𝟾號地下𝟸𝙱號鋪
骨子裡將會於𝟹𝟶/𝟺後與我們暫別,店主去追尋設計夢🫧
到訪過幾次真的好喜歡這裡
可愛的日洋輕食 簡潔又富設計感的小小空間
曾經讓難過不堪的日子都被溫暖
絕對要把握最後日子來道別

❀ 𝐎𝐫𝐝𝐞𝐫𝐞𝐝 ❀
骨子裡朝食(明太子蛋、烤香草腸) $𝟷𝟺𝟶

𝙼𝚊𝚝𝚌𝚑𝚊 𝙻𝚊𝚝𝚝𝚎 $𝟺𝟻

あなたの夢が叶いますように!

📍骨子裡
香港西環般咸道𝟹𝟾號地下𝟸𝙱號鋪
記得幾次到訪每次都係外賣咖啡.因為店主做既甜品同咖啡都實在太可愛😌.上次一早上山係因為BB課長生日🥳🐶第一次見到真係好細粒好迷你🥹.幾款甜品同蛋糕都唔錯~全部都做成可愛🐱🐻樣.連杯咖啡拉花都整得好用心😍所以每一樣都係用心製作ga.唔捨得食丫😗今次暫別相信只係店主為將來走更遠既路做準備.難得經營啡店之餘都唔放棄設計夢.相信將來店主會帶來更令人深刻更多元化既作品🍰🧶..(.❛ ᴗ ❛.) foodiepoison👩‍🍳  整體味道: 8/10 💸  性價比: 7/10 📸  打卡指數: 8/10 🤵🏼  環境服務: 8/10 🤔  推薦指數: 8/10

(.❛ ᴗ ❛.) foodiepoison
👩‍🍳  整體味道: 8/10
💸  性價比: 7/10
📸  打卡指數: 8/10
🤵🏼  環境服務: 8/10
🤔  推薦指數: 8/10
2022-10-03
$120 (早餐)
呢度就正如牆上嘅日文所講:「小店,溫暖的咖啡」,小小一間店,除左有溫暖嘅咖啡,仲有溫暖嘅氣氛☕棉花糖 Croffle 同呍喱拿雪糕咖啡啫喱都好可愛,我跟佢地講左唔好意思才捨得食😆我特別鍾意 Croffle,一啖接一啖食得好滋味😋//最美的願望 一定最瘋狂////逆風的方向 更適合飛翔//勇於追尋夢想嘅人,骨子裡一定會有一份倔強,祝願店主喺自己嘅夢想路上闖出一片天💪🏻🌈(註:骨子裡營業至今年 4 月 30 日)

//最美的願望 一定最瘋狂//
//逆風的方向 更適合飛翔//

(註:骨子裡營業至今年 4 月 30 日)
2023-03-17 139 浏览
⌇骨 子 裡“ 🍜 “ Japanese Salmon Floss w Dried Sergestid Shrimp Udon Set ( $ 1 0 5 ) “ 🍞 “ Sausage & Mantaiko Egg Breakfast ( $ 1 4 0 ) “ 🧀 “ Cheese Toast w Truffle Oil ( $ 4 0 ) “ 🍎 “ Apple Honey Toast ( $ 4 5 )“ 🧸 “ Coffee Jelly w Vanilla Ice cream ( $ 5 5 )“ 🥐 “ Marshmallow Croissant Waffle w Vanilla Ice cream ( $ 7 0 ) 終於試了這一家西營盤的日系咖啡店 感覺就像去了日本的小店一樣 環境很小 大概就只有10個位子吧 但非常舒服 食物很精緻 都是很用心的料理 menu上沒有太多的選擇 但每一款都十分可愛 很有日本媽媽便當的感覺 食物都很好吃 質素不錯小さなわ店. 暖かねいコーヒー小小的店 暖暖的咖啡🦴骨子裡西環般咸道38號地下2B號舖🍞 #foodraah_syp
⌇骨 子 裡

🍞 #foodraah_syp
Cheese Toast w Truffle Oil
Apple Honey Toast
2023-03-11 106 浏览
Bookmark很久的一間日系珈琲店☕️早前終於有機會到訪骨子𥚃位於西營盤 附近環境清幽加上日系簡約文青風格 彷如置身於小日本🇯🇵店鋪非常「骨子」只可容納10人左右如同店內牆上寫著的日文一樣\ 小さなわ店. 暖かねいコーヒー/ 小小的店 暖暖的珈琲☕️☕️面包及珈琲的香氣充斥整個店骨子𥚃的氛圍有著令人瞬間放晴的魔法💓\ 🐱Marshmallow croissant waffle ($50) with Japan vanilla ice cream (+20) /最近瘋狂愛上croissant waffle 🥐當初就是衝着為了吃這個而來貪心的我們點了2份牛角包窩夫最後全部吃光光😋😋牛角包窩夫 外脆內軟切開🔪𥚃面竟然藏著煙韌十足的麻薯!! 貓咪雪糕造型配上麻薯 真係不得了!! 🐈真係睇得又食得!!!記得一定要+$20配雪糕🍨才有貓咪樣喔!!餐牌上必選項目 ✔️✔️✔️ 大推✨✨\ 🐻 coffee jelly with JP vanilla ice cream ($55) /香濃珈琲果凍配上雪糕 同樣✨大推✨白熊珈琲果凍可愛得令人融化✨非常適合打卡 重點是味道一流!! 同行友人平常不飲珈琲都忍唔住食左
Bookmark很久的一間日系珈琲店☕️

當初就是衝着為了吃這個而來
貪心的我們點了2份牛角包窩夫
最後全部吃光光😋😋

牛角包窩夫 外脆內軟

切開🔪𥚃面竟然藏著煙韌十足的麻薯!!
貓咪雪糕造型配上麻薯 真係不得了!! 🐈
真係睇得又食得!!!
記得一定要+$20配雪糕🍨才有貓咪樣喔!!
餐牌上必選項目 ✔️✔️✔️ 大推✨✨

香濃珈琲果凍配上雪糕 同樣✨大推✨
白熊珈琲果凍可愛得令人融化✨
非常適合打卡 重點是味道一流!!
同行友人平常不飲珈琲都忍唔住食左幾啖
對此讚不絕口 !!
All day breakfast

不喝珈琲因的朋友可以考慮點這個

***
後來得知店主準備5月到北海道工作 🇯🇵
骨子𥚃西營盤店只營業到4月30日😢
大家快點把握機會趕在4月30日前到骨子𥚃感受一下店𥚃的溫暖 !!

我會期待著「骨子𥚃2.0」強勢歸來 ✨✨
2023-02-17
All day breakfast
matcha latte + apple juice
  • Marshmallow croissant waffle with Japan vanilla ice cream
2023-01-17 234 浏览
每一個餐點都好可愛好精緻,打卡之餘又好食。座位少過10個,好彩唔係好多人排隊。限時60分鐘,但坐木凳就唔會太舒服,所以都唔會坐得太耐。個人覺得店員態度一般般,而且各方面都唔算抵食,大概唔會再食。*Herbal sausage & mentaiko egg breakfast with today’s bread with americano/long black明太子蛋 x 烤香草腸 $140All day breakfast變奏版,配搭幾健康,明太子醬玉子粒、香草腸、薯仔粒、番茄仔沙律。厚多士有兩大塊,一塊蜜糖、一塊牛油,外脆內軟,好好食!Marshmallow croissant waffle with JP vanilla ice cream $70造型好可愛,我俾滿分!牛角包窩夫好脆好香,中間夾住煙韌麻糬,一脆一軟非常夾。熱窩夫再配半溶雪糕更加好食!Latte $40份量比較細杯,味道微酸,咖啡味奶味平衡得好好。
明太子蛋 x 烤香草腸 $140
明太子蛋 x 烤香草腸

Latte $40
份量比較細杯,味道微酸,咖啡味奶味平衡得好好。
Latte
2023-01-08
  • Marshmallow  Croissant  Waffle
2022-12-31 831 浏览
一年一度的沖繩味道💙休息左好多日啦 既然依家人在沖繩 就出一個同沖繩有關嘅post啦❤️ 對上一次黎呢間咖啡店都係因為佢嘅沖繩限定menu😍 不過注意呢個沖繩限定menu只係去到1月1日 想食嘅朋友快d把握機會book位啦🤪 今次嘅沖繩主題用左藍色 配合沖繩12月係賞鯨季節🥰 最吸睛一定係牆上嘅藍鯨、座頭鯨 + 小潛水員 藉此宣揚與海洋平衡共存嘅概念💙.今次沖繩限定menu共有3款咖啡、2款甜品 價錢$60-$138不等😋 當然你都可以叫佢平時嘅menu 吐司、牛角窩夫都好好食嫁😍🔹沖繩海風香檸蛋糕芝士布丁芭菲🍨層次好靚😍 上層有芝士布丁 中間有香檸蛋糕 最底層有黑糖啫喱😋 香檸蛋糕用左蘭王蛋 + 沖繩青檸去整 食落好有蛋味👍🏻 整體唔會太甜、太漏 不過就會愈食愈凍🤪🔹現烤蛋糕配沖繩海鹽雪糕🍰當日蛋糕係玄米茶紅豆😋 有淡淡玄米茶味 不過就比較細件🤪 沖繩海鹽雪糕奶味偏重 而且味道偏甜🥲🔹烤棉花糖沖繩黑糖拿鐵☕️用左黑糖沖 味道唔太甜😍 咖啡味、甜味好balance👍🏻🔹沖繩海風維也納咖啡☕️有層藍色cream係上面 咖啡味幾濃👍🏻.整體✨ 好欣賞小店每年都會搞呢個沖繩主題節 次次都好有心機😍

一年一度的沖繩味道💙

🔹沖繩海風香檸蛋糕芝士布丁芭菲🍨

🔹現烤蛋糕配沖繩海鹽雪糕🍰

🔹烤棉花糖沖繩黑糖拿鐵☕️
用左黑糖沖 味道唔太甜😍 咖啡味、甜味好balance👍🏻

🔹沖繩海風維也納咖啡☕️
有層藍色cream係上面 咖啡味幾濃👍🏻

整體✨ 好欣賞小店每年都會搞呢個沖繩主題節 次次都好有心機😍 今年用藍色做主題 配合12月係沖繩賞鯨嘅季節 好有心機💙 食物、飲品質素都唔錯👍🏻 期待下次再黎🥰

骨子裡 (西環)
用餐时段
下午茶
2022-12-13 266 浏览
話說星期日抱著應該不會這麼多人吃早餐的妄想,十一時來到位於西營盤的骨子裡,才發現已經滿座了∑︎(°口°๑)幸好,有個好心女士差不多吃完讓座給我們,才能坐到這個有漂亮🐳的位置❣︎/🌟𝕄𝕒𝕣𝕤𝕙𝕞𝕒𝕝𝕝𝕠𝕨 ℂ𝕣𝕠𝕚𝕤𝕤𝕒𝕟𝕥 𝕎𝕒𝕗𝕗𝕝𝕖 $𝟝𝟘 𝕨𝕚𝕥𝕙 𝕁ℙ V𝕒𝕟𝕚𝕝𝕝𝕒 𝕀𝕔𝕖 ℂ𝕣𝕖𝕒𝕞 +$𝟚𝟘來這裡就是為了這個可愛的貓貓雪糕球配牛角窩夫,意想不到酥香的窩夫真的有麻糬在內,外脆內煙韌,加上棉花糖和蜜糖,睇得又食得⋆⸜꒰ ᵕ͚̈ ꒱⸝⋆/🌟𝔸𝕡𝕡𝕝𝕖 ℍ𝕠𝕟𝕖𝕪 𝕋𝕠𝕒𝕤𝕥 $𝟜𝟝厚厚的香脆吐司塗上了蜜糖🍯配清新爽脆的薄切蘋果片和少量肉桂粉,甜甜的也不錯~ෆ/⭐️ℂ𝕣𝕠𝕚𝕤𝕤𝕒𝕟𝕥 ℂ𝕠𝕞𝕓𝕠 $𝟙𝟚𝟝牛角包略嫌焗得有啲乾,令人忍不住塗上牛油( ˙³˙ )清新的沙律配低脂火雞片和玉子,是一個輕盈的早午餐🥰/🌟沖繩海風維也納咖啡表面是一層鹹鹹甜甜的海鹽奶泡,下面是有層次的黑咖啡,不會太苦,是我喜歡的口味/🌟𝕄𝕒𝕥𝕔𝕙𝕒 𝕃𝕒𝕥𝕥𝕖 $𝟜𝟝試了一口朋友的抹茶拿鐵,意想不到抹茶味很濃郁,不喝咖啡的可以試試看🫰🏻/溫馨提示‼️由於小店空間非常有限,若果大家想坐一個寬敞舒適的位置,謹記要預早訂座喔~
🌟𝔸𝕡𝕡𝕝𝕖 ℍ𝕠𝕟𝕖𝕪 𝕋𝕠𝕒𝕤𝕥 $𝟜𝟝
⭐️ℂ𝕣𝕠𝕚𝕤𝕤𝕒𝕟𝕥 ℂ𝕠𝕞𝕓𝕠 $𝟙𝟚𝟝
🌟沖繩海風維也納咖啡
🌟𝕄𝕒𝕥𝕔𝕙𝕒 𝕃𝕒𝕥𝕥𝕖 $𝟜𝟝
溫馨提示‼️由於小店空間非常有限,若果大家想坐一個寬敞舒適的位置,謹記要預早訂座喔~ෆ
滂沱大雨的早上,空無一人的咖啡店,雨點在合奏,空間在盛放,要靜心欣賞。這裡由內到外都散發和風咖啡店的模樣:木系裝潢﹑柔光的燈光﹑手繪餐牌,可以靜默地享受咖啡店時光。❝Coffee Jelly❞ | $55賣相可愛不在話下(真的,叫人怎麼捨得把它放進肚子),味道也比想像中出色,咖啡果凍的甘苦味微微散出,甜度偏低,在搭配雲尼拿雪糕享用後,味道的平衡與互補就很明顯,咖啡果凍個性溫馴平和﹑雪糕總是喜愛成為焦點,把它們拼湊一起,是和諧又與眾不同的美味。𓂃𓈒 𓂂𓏸 骨子裡 𓏸𓂂 𓈒𓂃 @bone.studio 西環般咸道38號地下2B號舖西營盤C出口/5mins星期一﹑星期五08:00 - 16:30星期二11:00 - 17:00星期六日10:00 - 17:30星期三﹑四全日休店#17西營盤#17咖啡店尋找更多高質感食事提案⋯@17feelgood at your service ♡
滂沱大雨的早上,空無一人的咖啡店,
雨點在合奏,空間在盛放,要靜心欣賞。
這裡由內到外都散發和風咖啡店的模樣:
木系裝潢﹑柔光的燈光﹑手繪餐牌,
可以靜默地享受咖啡店時光。

❝Coffee Jelly❞ | $55
賣相可愛不在話下(真的,叫人怎麼捨得把它放進肚子),
味道也比想像中出色,咖啡果凍的甘苦味微微散出,甜度偏低,
在搭配雲尼拿雪糕享用後,味道的平衡與互補就很明顯,
咖啡果凍個性溫馴平和﹑雪糕總是喜愛成為焦點,
把它們拼湊一起,是和諧又與眾不同的美味。

𓂃𓈒 𓂂𓏸 骨子裡 𓏸𓂂 𓈒𓂃 @bone.studio
西營盤C出口/5mins