今次又再encore旺角呢間台式涮涮鍋,無限時係佢一大賣點,唔洗擔心好似平時食任食咁趕頭趕命,慢慢食食足兩餐都得呀😆我地揀咗set A(Prime Grade美國安格斯牛肉+西班牙無激素豬肉片),雖然係最平嘅set,但肉嘅質素一啲都唔馬虎,新鮮有牛味,肉質都唔錯👍🏻台式火鍋必食嘅當然係台式配料啦😆佢有好多唔同款嘅手工丸,試咗咁多款都好滿意😋海鮮方面選擇都唔少,另外仲有時令海鮮!當日係蜆同聖子,唔算好大隻,但勝在新鮮冇沙~飲品方面都有好多選擇,有唔少台灣特色飲品,另外仲有自家製嘅茶,小編次次都會飲佢嘅芒果綠茶,甜度適中茶味清香🥰總括而言係一間cp值好高嘅台式火鍋放題,一大班人聚餐又唔想咁趕不妨考慮下呢度,座位闊落又無限時~

馬祖無限時台灣養生涮涮鍋餐廳環境闊落 窗邊日光位更加增添食慾☺️主打無限時任吃任喝 吃到飽套餐😋🍽️吃到飽套餐<Prime Grade美國安格斯牛肉&西班牙無激素豬肉片>+任選60款火鍋配料+自取形式醬料及飲品 特設暖櫃提供熱飲🥘湯底選擇了 麻辣鴨血蜂巢豆腐鍋 辣度適中另有18款台式養生湯底 隨喜好選擇 田園蕃茄 / 芫茜 / 壽喜燒 / 醉雞 / 藥膳花膠雞 / 椰子雞🍗肉類Prime Grade 安格斯牛肉 -肥瘦均勻 肉質嫩口西班牙無激素豬肉片 -薄切肉質 鮮甜可口 🍢手工配料手工墨魚/黑松露墨魚滑手工麻辣牛丸蟲草花香菇雞肉丸自家製手工韮菜/粟米豬肉餃🥘火鍋配料台灣鴨血台灣腸芝心包芥末魚丸香菇皇庭貢丸濃芝豆腐燒足8吋長蟹棒醬爆濃芝牛丸 - 流心芝士100分juicy金沙魚蛋 - 鹹蛋黃流心魚蛋 值得一試🍖精選肉類雞脾肉牛柏葉爽滑豬肚沙茶牛肉滷水豬耳/豬大腸/雞腎🍤海鮮生猛海蝦 -鮮甜有嚼勁脆鯇魚片 -肉質新鮮脆骨腩 -咬口彈牙花膠片帆立貝白鱔片🍜麵類稻庭烏冬出前一丁台灣手工拉麵韓國部隊鍋麵☕️飲品自家製飲品:黑糖冬瓜檸檬日月潭蜜香紅茶愛文芒果茉莉桂花烏龍🍟免費小吃自製黃
馬祖無限時台灣養生涮涮鍋

麻辣/海苔/甘酶/蕃茄味
推薦麻辣味 地瓜條香甜 啖啖地瓜味
趁熱shake味度溫度剛剛好

🍨甜品
MÖVENPICK / Häagen-Dazs / DREYER’S

整體多款火鍋配料選擇 肉類海鮮
主打牛肉豬肉嫩口多汁 嚼勁十足
搭配養生湯底 麻辣/藥膳 值得一試☺️
  • Prime Grade美國安格斯牛肉
  • 黃金地瓜條
2024-07-26 1076 浏览
【旺角•馬祖無限時台灣養生涮涮鍋】@mazunlimitimeππππππππππππππππππππππππππππππ旺角馬祖台灣養生鍋套餐價格會因肉類級別和入座時間而有所不同,最低價位為每位$239。推薦的Prime Grade 安格斯牛頸脊套餐每位$398,7:30前離座價為$319!不過,對肉類要求不高的話,也可以選擇每位$298的任食套餐,享用美國Prime Grade 安格斯牛肉和西班牙無激素豬肉片。湯底有多達18款可供選擇,其中推薦麻辣蕃茄牛肉湯和藥膳椰子雞湯,蕃茄湯味濃郁,而椰子雞湯清淡怡人。其他特別菜式還包括爆漿熔岩莞茜豆腐和蟲草花桃膠雞等。肉類部分,推薦享用Prime Grade 安格斯牛頸脊和西班牙伊比利亞黑毛豬,質地細嫩多汁。每桌還會獲贈一份炸地瓜條,並提供不同口味的調味粉。火鍋配料种类齊全,自家製慨丸和餃子令人驚喜,特別推薦黑松露墨魚滑、粟米餃和麻辣牛肉丸。海鮮包括蝦和蜆等,還有其他海鮮任食,例如海螺。甜品部分,每位可享用一款雪糕,品牌包括Häagen-Dazs、Movenpick杯裝雪糕和特別口味雪條。此外,也提供自家製冰泡茶和熱飲。整體而言,肉類火鍋配料
旺角馬祖台灣養生鍋

海鮮包括蝦和蜆等,還有其他海鮮任食,例如海螺。

整體而言,肉類火鍋配料种类豐富,尤其推薦麻辣湯;上菜速度快,服務周到,適合和朋友一同享用。

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 616 / 2位
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#旺角美食 #馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 #web3旺角 #旺角瓊華 #馬祖 #吃到飽 #火鍋 #藥饍 #養生火鍋放題 #足料火鍋 #台式 #古早味
馬祖無限時台灣養生涮涮鍋
旺角彌敦道628號瓊華中心11樓
爸爸👨🏻話史努比考得好 慶祝食大餐喎🤭今次史努比揀咗間無限時嘅邊爐放題食放題最忌就系唔夠時間然後比人催交枱🤷🏿‍♀️無限時就最好啦🤪我哋揀咗set D~原價$608 而7:30前離座就有8折($487)星期五六日&公眾假期就每位+$10史努比假期早早入去 7:30前走 咁就抵啲😝🔸極上Prime Grade霜降牛小排 $497👍🏿湯底(7/10)總共有19款咁多😜史努比諗住揀個清啲嘅 就揀咗番茄雜菌豆腐湯點知嚟到湯底有幾舊大豆卜…想清啲點知又搞到油晒🥹如果豆腐系滑豆袋你話幾好呢不過食菇菌同菜嘅時候 佢哋索晒啲湯 系明顯食到番茄嘅酸甜 唔錯~👍🏿黃金地瓜條(7.5/10)呢個唔系任食嘅 打邊爐之前會有一份味道唔錯 有番薯嘅香甜 仲有少少脆口好嘅系有4款唔同嘅調味粉任君選擇史努比落咗梅子粉 甜甜鹹鹹咁同地瓜條不嬲都好夾😎但對於食放題有咁明顯嘅澱粉 史努比感觀麻麻佢嘅作用就系質飽你 所以我哋只系淺嘗🤷🏿‍♀️👍🏿牛肉(8/10)正常嚟講呢個set會包埋SRF極黑和牛肩脊肉但唔知嗰日應該賣晒 我哋見唔到menu有得嗌抵讚嘅系最平嘅價位都有Prime grade牛肉👌🏿美國安格斯肉質軟嫩 適量嘅牛脂
爸爸👨🏻話史努比考得好 慶祝食大餐喎🤭
今次史努比揀咗間無限時嘅邊爐放題
放題最忌就系唔夠時間然後比人催交枱🤷🏿‍♀️
無限時就最好啦🤪
我哋揀咗set D~
原價$608 而7:30前離座就有8折($487)
星期五六日&公眾假期就每位+$10
史努比假期早早入去 7:30前走 咁就抵啲😝

🔸極上Prime Grade霜降牛小排 $497
👍🏿湯底(7/10)
總共有19款咁多😜
史努比諗住揀個清啲嘅 就揀咗番茄雜菌豆腐湯
點知嚟到湯底有幾舊大豆卜…想清啲點知又搞到油晒🥹
如果豆腐系滑豆袋你話幾好呢
不過食菇菌同菜嘅時候 佢哋索晒啲湯
系明顯食到番茄嘅酸甜 唔錯~

👍🏿黃金地瓜條(7.5/10)
呢個唔系任食嘅 打邊爐之前會有一份
味道唔錯 有番薯嘅香甜 仲有少少脆口
好嘅系有4款唔同嘅調味粉任君選擇
史努比落咗梅子粉 甜甜鹹鹹咁同地瓜條不嬲都好夾😎
但對於食放題有咁明顯嘅澱粉 史努比感觀麻麻
佢嘅作用就系質飽你 所以我哋只系淺嘗🤷🏿‍♀️

👍🏿牛肉(8/10)
正常嚟講呢個set會包埋SRF極黑和牛肩脊肉
見到牛嘅雪花分布都大概估到佢嘅質素
果然冇令史努比失望 牛嘅油香重
入口充滿牛脂香 可惜佢嘅肉味冇牛頸脊咁濃
史努比prefer牛頸脊多啲🤭

👍🏿豬肉(7/10)
豬有兩款 set B已經可以食晒全部~
豬肉普遍都切得比較薄 薄到透光見到碟嘅黑色
不過食落其實又唔太差嘅🤣

👌🏿無激素豬肉片
呢個比較普通 有豬肉味 但偏鞋口
👍🏿伊比利亞黑毛豬就好好多
有肉味之如唔韌 幾滑身😆唔錯!

👍🏿海鮮(8/10)
選擇都唔少😚雖然佢冇鮑魚嗰啲比較貴嘅食材
但有嘅都唔太差~
👍🏿脆鯇魚片&脆骨腩
👌🏿以下呢啲就相對普通
花膠片正常發揮
帆立貝太細隻 碌完之後更細 同埋好韌🥴
深海魚柳陣味有少少怪 少少腥🤏🏿

👌🏿手工製食品(6/10)
種類多 幾欣賞佢哋丸類整到細細粒
餃皮厚薄適中 依然保留少少煙韌口感
食落韮菜味好香 但豬肉份量都唔少
比例啱啱好😚
史努比試唔晒所有 比佢啲丸影響感觀就冇咗興趣🤷🏿‍♀️

👍🏿火鍋食品(7.5/10)
大路嘅有 特別嘅都有😜
👍🏿雞髀肉/鴨血
雞肉嫩滑 鴨血Q彈都唔錯 但如果厚身啲口感會更佳~
👍🏿醬爆濃芝牛丸
豆腐燒史努比覺得冇特別 口感味道唔太差嘅
👌🏿八吋蟹柳味道麻麻
雖然佢質感未去到最劣成舊粉咁 但嗰陣好假嘅甜味好出😅
另外仲有啲台灣腸/米血糕/貢丸等等嘅配料
但史努比嘅胃容量極有限😂試唔晒咁多~
試咗嘅都唔太差 除咗蟹柳😂

👍🏿蔬菜類就正常發揮 種類好多
大路嘅都有 另外仲有羽衣甘藍 蟲草花比較特別嘅款式
👍🏿甜品(3/10)
每人得一杯雪糕 雖然有Movenpick可以揀
但史努比覺得呢方面比較弱 畢竟價錢唔系平
連雪糕都冇得任食🥴
身為雪糕控表示不滿!!😤

👍🏿飲品(7/10)
話多唔多話少唔少🤣
冇日式放題咁多 但可以話系足夠
有史努比鍾意嘅冷泡茶 打邊爐解膩一流😚
另外仲有啲紙包同罐裝飲品~

性價比: 6/10

*另設加一服務費*

Overall唔差 牛肉品質唔錯嘅但未去到極好
有啲回本位例如海鮮嗰類
但你問系咪好抵食呢 就未必啦
史努比會話無限時系佢唯一嘅gimmick 唔使食到咁趕😙
但如果你系crave for靚牛海鮮嘅話咁就可能未必啱你 雖然佢嘅牛肉都唔系差🤣
可以一試 但未必有下次
整體評分:
味道: 7/10
環境: 8.5/10
服務: 5/10
衛生: 6.9/10
抵食: 6/10
話說我食過馬祖台灣養生湯麵館幾次覺得佢嘅藥膳醉雞米線湯底好正🍜然後得知佢開咗哩間火鍋店副線足足有19款養生湯底 有辣🌶️有唔辣「麻辣番茄」同「芫荽」湯底都推薦🙌🏻而且有無限時 所以我二次回訪~🌿有冇人好似我咁鍾意成碟肉夾起淥🤭好過癮!無論牛🐂定豬🐖都高質 牛味濃 冇豬騷味是日海鮮(海蝦+蜆+蟶子)同脆骨腩值得瘋狂encore強烈建議一嚟要淥海鮮先 咁成煲湯都係鮮甜味‼️愛文芒茉莉花茶溝氣泡水都正🙌🏻丸類都好特別 梅菜豬肉丸好有家鄉味道爆醬濃芝牛丸芝士控必食黑松露墨魚丸好重黑松露味🌿上菜快 張檯夠闊 坐得舒服又擺得多嘢~無限時真係好爽 可以慢慢食到飽 唔洗趕頭趕命🥵🌿4款套餐選擇,其中D套餐包括👇🏻🔎極上Prime Grade霜降牛小排🔎極級SRF極黑和牛肩脊肉🔎極級Prime Grade安格斯牛頸脊🔎西班牙伊比利亞黑毛豬🔎Prime Grade美國安格斯牛肉🔎西班牙無激素豬肉片
話說我食過馬祖台灣養生湯麵館幾次
覺得佢嘅藥膳醉雞米線湯底好正🍜
然後得知佢開咗哩間火鍋店副線
足足有19款養生湯底 有辣🌶️有唔辣
「麻辣番茄」同「芫荽」湯底都推薦🙌🏻
而且有無限時 所以我二次回訪~
🌿
有冇人好似我咁鍾意成碟肉夾起淥🤭好過癮!
無論牛🐂定豬🐖都高質 牛味濃 冇豬騷味
是日海鮮(海蝦+蜆+蟶子)同脆骨腩值得瘋狂encore
強烈建議一嚟要淥海鮮先 咁成煲湯都係鮮甜味‼️
愛文芒茉莉花茶溝氣泡水都正🙌🏻
丸類都好特別 梅菜豬肉丸好有家鄉味道
爆醬濃芝牛丸芝士控必食
黑松露墨魚丸好重黑松露味
🌿
上菜快 張檯夠闊 坐得舒服又擺得多嘢~
無限時真係好爽 可以慢慢食到飽 唔洗趕頭趕命🥵
🔎西班牙伊比利亞黑毛豬
🔎Prime Grade美國安格斯牛肉
🔎西班牙無激素豬肉片

2024-07-22 921 浏览
想一大班人一齊盡興打邊爐,呢間位於旺角瓊華中心嘅無限時台式火鍋就啱晒👍🏻!餐廳坐得闊落,純白色嘅主題感覺舒適又光猛企理😎。.🥘湯底我哋揀咗古早牛肉涮涮鍋湯底,濃郁嘅肉香味同埋油脂感,既有濃濃嘅台灣風味,亦都好夾唔同嘅火鍋料🤤。.🍟小食而家仲會贈送Shake Shake黃金地瓜條,有蕃茄粉、海苔粉、麻辣粉、甘梅粉,全部味道都好正宗😝,好似去咗台灣夜市。.🥩肉類有唔同嘅靚肉揀!有油香嘅Prime Grade 美國安格斯牛肉🐮、西班牙伊比利亞黑毛豬🐷、同埋肉味濃嘅Prime Grade 安格斯牛頸脊🐄、仲有雞髀肉🐔等等。.♨️火鍋配料仲有唔同嘅香口食材可以烚!脆口嘅鹵水雞腎、爽滑豬肚呢啲內臟烚出嚟都好好食🤩。仲有打邊爐必備嘅響鈴卷、炸魚皮等等✌🏻。我哋都好鍾意手工黑松露墨魚丸,墨魚味同埋黑松露味都好濃,入口彈牙😍。
🥘湯底
🍟小食
🥩肉類
♨️火鍋配料
2024-07-06
哩間餐廳放咗喺「To eat list」好耐,今日終於揾到腳一齊食😌一共有四個級別嘅套餐可以揀。湯底有成19款咁多,每個睇落都好吸引,選擇困難症發作🙈🙈最後我哋揀咗C餐 ($518)牛肉有極級Prime Grade安格斯牛頸脊、Prime Grade美國安格斯牛肉;豬肉有西班牙亞黑毛豬、西班牙無激素豬肉片。當日黑和牛無貨,可以upgrade揀極上Prime Grade霜降牛小排😍海鮮就有魚、蜆、蝦、花膠、帆立貝、墨魚仔。確定套餐之後,好快就送上湯底。每一張枱都會送一份炸地瓜條,仲配埋四款shake shake粉,有海苔味、蕃茄味、麻辣味、甘酶味。一次過滿足哂四個願望😌等緊湯滾嘅時候,可以食住等🍟地瓜條炸到好香脆,熱辣辣,好好味🍠😋配海苔味shake shake粉最正👍🏻湯底揀咗 藥膳姬松茸雞肉涮涮鍋 併 麻辣鴨血凍豆腐鍋。藥膳鍋好清甜;麻辣鍋好香,無花椒嘅苦味。我哋驚越煮越辣,揀咗少辣,大約係十小嘅辣度。火鍋湯底入邊,本身都有好多配料。藥膳鍋有粟米、松茸菇、冬菇、秀珍菇、雞脾菇、木耳、豆腐卜,係一個比較清嘅湯底。個豆腐卜吸哂啲湯汁,好正🥹麻辣鍋一樣有粟米、木耳、豆腐卜,仲有鴨血、凍豆腐

最後我哋揀咗C餐 ($518)
、西班牙無激素豬肉片。
海鮮就有魚、蜆、蝦、花膠、帆立貝、墨魚仔。

確定套餐之後,好快就送上湯底。
一次過滿足哂四個願望😌
等緊湯滾嘅時候,可以食住等🍟
地瓜條炸到好香脆,熱辣辣,好好味🍠😋
配海苔味shake shake粉最正👍🏻

湯底揀咗 藥膳姬松茸雞肉涮涮鍋 併 麻辣鴨血凍豆腐鍋。
火鍋湯底入邊,本身都有好多配料。
麻辣鍋一樣有粟米、木耳、豆腐卜,仲有鴨血、凍豆腐😋

5分鐘後,終於等到牛肉出場🐮
牛肉由頭食到尾都好新鮮。
個霜降牛小排啲雪花好靚,唔會淨係得肥油。
牛頸脊好濃味,有咬口。
每片肉都好完整,唔會碎濕濕。
兩款豬肉片都好滑,肉質淋,唔硬。

海鮮揀咗蜆、蝦、墨魚仔、魚柳。
全部都好新鮮🦐🐟🐠
蜆每隻都漲卜卜。

飲品有汽水、果汁、冷泡茶、果汁茶。
唔想飲凍飲,有熱飲櫃,仲有茶包,可以沖熱茶🍵🫖
配料選擇多到不能盡錄😆
介紹一啲特別啲特別啲嘅。
蟲草花香菇雞肉餃:皮薄多餡,餡都有啲藥膳味,同個藥膳鍋好夾,唔錯。
鱈魚湯包:好耐之前喺淡水食過一次,一直都好掛住佢,點知係台北其他地方都搵唔番🙈,今日終於食得番。不過食嘅時候要小心,一咬就會爆湯汁好辣咀。
甜不辣:魚餅好彈牙,唔粉👍🏻

餐廳成個環境好乾淨,坐得舒服。
咁岩安排到坐卡位,安靜啲。
好多時任食火鍋個地下好滑好跣,醬汁架好混亂。但係哩度好乾淨整齊,地面乾爽。
餐廳冷氣好夠,而且抽風做得好好,食完啲衫完全無味😯

最重要係 無 限 時 ‼️
可以慢慢食。唔洗急住將食物倒入口。
枱面已經預先放咗兩壺湯同水,唔洗不停叫職員加湯,好方便。

職員好有禮貌,仲會不停過嚟收碟。
食物選擇好多,食到個肚就嚟炸開🤰🏻
我哋好聰明地選擇咗晏晝時間去食,多啲時間消化😛
鍾意食台式火鍋嘅你,唔好錯過,推薦👍🏻👍🏻
2024-07-19
2024-07-21 865 浏览
跟朋友去吃飯, 打邊爐就係最好選擇大家各自食到想食的今次揀左馬祖係因為佢坐得耐而且食物質素好, 環境寬敞今次揀左𝚂𝚎𝚝 𝙱𝙿𝚛𝚒𝚖𝚎 𝙶𝚛𝚊𝚍𝚎安格斯牛頸脊&𝙿𝚛𝚒𝚖𝚎 𝙶𝚛𝚊𝚍𝚎美國安格斯牛肉2款牛都好味, 但個人更喜歡牛頸脊肉味濃厚而且油脂分布平均湯底有十種以上真係花多眼亂😍我揀左藥膳花膠雞鍋同麻辣鴨血蜂巢豆腐鍋湯底勁足料, 味道都濃郁係先放食物前要先飲返碗花膠雞湯補補先除左牛肉, 佢仲有西班牙嘅黑毛豬同西班牙嘅無激素豬肉片另外仲有海鮮, 墨魚滑, 響鈴等超過𝟼𝟶款嘅火鍋配料野食多之餘仲有大量飲品供自取自家製既冷泡茶是我最愛的唔飲凍野既朋友佢地都有熱飲供應, 好貼心❤︎食完火鍋仲每人可以揀一款甜品有𝚖𝚘𝚟𝚎𝚗𝚙𝚒𝚌𝚔, 𝙷𝚊𝚊𝚐𝚎𝚗-𝙳𝚊𝚣𝚜 仲有我愛既焙茶味甜筒🤍真係食到捧住個肚走呀😆
跟朋友去吃飯, 打邊爐就係最好選擇

大家各自食到想食的
今次揀左馬祖係因為佢坐得耐
而且食物質素好, 環境寬敞

今次揀左𝚂𝚎𝚝 𝙱
2款牛都好味, 但個人更喜歡牛頸脊
肉味濃厚而且油脂分布平均

湯底有十種以上
真係花多眼亂😍
我揀左藥膳花膠雞鍋同麻辣鴨血蜂巢豆腐鍋
湯底勁足料, 味道都濃郁
係先放食物前要先飲返碗花膠雞湯補補先

除左牛肉, 佢仲有西班牙嘅黑毛豬同西班牙嘅無激素豬肉片

另外仲有海鮮, 墨魚滑, 響鈴等超過𝟼𝟶款嘅火鍋配料

野食多之餘仲有大量飲品供自取
自家製既冷泡茶是我最愛的
唔飲凍野既朋友佢地都有熱飲供應, 好貼心❤︎

食完火鍋仲每人可以揀一款甜品
有𝚖𝚘𝚟𝚎𝚗𝚙𝚒𝚌𝚔, 𝙷𝚊𝚊𝚐𝚎𝚗-𝙳𝚊𝚣𝚜
仲有我愛既焙茶味甜筒🤍

真係食到捧住個肚走呀😆
2024-07-09
  • 雪糕
  • 海鮮
  • Prime Grade安格斯牛頸脊
  • 藥膳花膠雞涮涮鍋
2024-07-16 756 浏览
星期五就同fd 一齊去打邊爐,黎個Happy Friday,而今次就嚟到馬祖,呢度環境非常舒適,而且服務態度都好好⭐️精選湯底馬祖湯底選擇非常多,一共有19種湯底選擇,而我哋揀咗鴛鴦湯底,分別係「麻辣鴨血冷豆腐」同「田園蕃茄濃湯牛肉」,兩個湯底味道都非常好,特別係蕃茄濃湯牛肉湯底,佢真係放咗兩嚿大大嘅牛肉喺入面,煲出嚟嘅味道特別濃郁⭐️牛肉 & 豬肉 Set肉類嘅選擇方面,我哋揀咗Set A Prime Grade 美國安格斯牛肉 +西班牙無激素豬肉片,身為牛肉嘅愛好者,我哋瘋狂點佢嘅牛肉食,佢嘅牛肉新鮮,肥瘦都均勻,打邊爐必食⭐️火鍋配料全程都可以用QR code落單,而且有多種火鍋配料,有蝦、魷魚仔、金菇、鴨血、蓮藕、萵筍、響鈴等等,當中我鍾意嘅就係雞肉,佢個雞肉肉質好嫩滑,放埋落啲湯度,吸收埋湯嘅精華,更加令人食到停唔到口⭐️地瓜條今次嚟到佢有一個地瓜條送,地瓜條可以配上四種唔同嘅味粉,有海苔、麻辣、甘酶、同蕃茄味,而我就落咗最鍾意嘅蕃茄味,佢同一般嘅薯條唔同,甜甜地,口感非常豐富⭐️飲品&甜品飲品嘅選擇都非常多,而佢哋有一個櫃專放啲自家製嘅飲品,全部都係無糖,非常健康,用膠樽裝住嗰啲就係

⭐️精選湯底

⭐️牛肉 & 豬肉 Set

⭐️火鍋配料

⭐️地瓜條

⭐️飲品&甜品
飲品嘅選擇都非常多,而佢哋有一個櫃專放啲自家製嘅飲品,全部都係無糖,非常健康,用膠樽裝住嗰啲就係,以前兩方面每個人都可以選擇一款雪糕,主要有Haagen Dazs同Movenpick 俾你選擇,簡直係夏日消暑必備佳品
2024-07-16 585 浏览
💭上星期晏就唔知食乜好😂朋友推薦黎馬祖打邊爐,環境寬敞舒適,佢啲湯底好高質,有藥膳、花膠、蟲草花桃膠等等滋補湯底湯底藥膳椰子雞湯,非常清甜,椰香味重帶小小藥材味,雞件好滑🐓豆卜吸曬湯嘅精華~今次簡嘅套餐價錢係$407,套餐包括:✨極上Prime Grade霜降牛小排✨極上Prine Grade安格斯牛肩脊✨西班牙伊比莉亞黑毛豬✨Prime Grade美國安格斯牛肉✨ 西班牙無激素豬肉片打邊爐黎講重點緊係食牛肉😍極度推薦霜降牛小排 👍🏻紋理好靚,油脂足夠,入口即化安格斯牛肩脊:重牛味,肉質嫩滑西班牙伊比莉亞黑毛豬:較肥,肉味更濃郁每枱附上一碟地瓜條,有4種shake shake粉,地瓜條香甜😍紫菜味好食!仲可以order海鮮、丸類、、餃子、麵同蔬菜等等,海鮮比相像中多選擇,有魚、蝦、貝殼類,呢度嘅丸大多數係自家製~款式多值得一試!每人仲包一杯Häagen-Dazs/Movenpick/kitkat雪糕雪條🍦飲品方面,除咗各式各樣嘅甜飲品同汽水外,仲有三款自家製茶!非常解渴~

今次簡嘅套餐價錢係$407,套餐包括:
✨極上Prime Grade霜降牛小排
✨極上Prine Grade安格斯牛肩脊
✨西班牙伊比莉亞黑毛豬
✨Prime Grade美國安格斯牛肉
✨ 西班牙無激素豬肉片

打邊爐黎講重點緊係食牛肉😍
極度推薦霜降牛小排 👍🏻紋理好靚,油脂足夠,入口即化
安格斯牛肩脊:重牛味,肉質嫩滑
西班牙伊比莉亞黑毛豬:較肥,肉味更濃郁

2024-07-14 467 浏览
媽咪話好掛住台灣個D藥膳雞湯😙又好耐冇打過邊爐所以帶左佢去食馬祖~🥳因為佢個台灣藥膳養生雞涮涮鍋唔止足料香濃 D雞件仲要好滑未落邊爐料前飲返碗湯先😍我地揀左美國SRF極黑和牛肩脊肉Prime Grade 安格斯牛麵團西班牙伊比利亞黑毛豬西班牙無激素雞豬肉片極上Prime Grade霜降牛小排肥瘦平均 雪花紋理超靚👏Prime Grade 安格斯牛頸脊牛味香濃!!西班牙伊比利亞黑毛豬手工黑松露墨魚丸生猛海蝦 新鮮彈牙是日精選海鮮既蜆肉夠哂脹卜卜推介蟲草花放埋去做湯底😍麻辣手拍青瓜小食可以解油~脆鯇魚片都幾新鮮脆身花膠片夠哂滋補💪🏻爆醬濃芝牛丸 個芝士流心又唔會膩Wo最後個咁濃既湯底食埋油麥菜~菜心苗 吸湯每位都送雪糕~Dreyer's焙茶扭紋脆筒Movenpick雲呢拿雪糕🍦-📌馬祖 (旺角)📍旺角彌敦道628號瓊華中心11樓
媽咪話好掛住台灣個D藥膳雞湯😙
手工黑松露墨魚丸
生猛海蝦 新鮮彈牙
是日精選海鮮既蜆肉夠哂脹卜卜
推介蟲草花放埋去做湯底😍
麻辣手拍青瓜小食可以解油~
脆鯇魚片都幾新鮮脆身
花膠片夠哂滋補💪🏻
爆醬濃芝牛丸 個芝士流心又唔會膩Wo
最後個咁濃既湯底食埋油麥菜~菜心苗 吸湯
每位都送雪糕~
Dreyer's焙茶扭紋脆筒
Movenpick雲呢拿雪糕🍦
📌馬祖 (旺角)
📍旺角彌敦道628號瓊華中心11樓

2024-07-13 422 浏览
馬祖喺旺角開咗無限時打邊爐,呢個安排實在太貼心,有時想食任食火鍋又想同朋友傾耐啲,嚟呢度就可以滿足晒,而且座位非常寬敞舒適,旺角難得嘅寬敞。我哋揀咗台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐SET D,有多款肉類可以揀:極上Prime Grade 霜降牛小排 / 美國SRF極黑和牛肩脊肉 / Prime Grade 安格斯牛麵團 / 西班牙伊比利亞黑毛豬 / 西班牙無激素雞豬肉片,牛肉質素很好,油脂分布平均,有肉味;其他配料選擇非常多,特別推介- 牛柏葉、手工丸類、是日精選海鮮、海蝦等。火鍋湯底有好多款可以選擇,想試一款辣一款唔辣,揀咗鴛鴦湯底-麻辣鴨血凍豆腐鍋/藥膳花膠雞刷刷鍋,兩款湯底真材實料,不用加調味已經帶出到食材嘅味道。另外每檯會附送一包地瓜條,有不同口味調味粉配搭,即叫即炸香脆可口; 飲品選擇亦都好多,有多款冷泡茶供應,茶味香濃,每款味道質素都很好!#旺角瓊華 #馬祖 #吃到飽 #火鍋 #藥饍 #養生火鍋放題 #足料火鍋 #台式 #古早味

2024-07-09 385 浏览
馬祖嘅藥膳湯底一向都好出色,今次帶屋企人試吓,呢度點餐主要用手機落單,唔洗自己出去夾野食✅台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐🔸藥膳姬松茸雞肉&藥膳椰子雞藥膳湯底建議先飲湯,再食火鍋😋湯底味道濃郁滋潤養生,兩款各有特色🔸肉類極上Prime Grade霜降牛小排套餐,牛肉嘅雪花分佈平均,入口即溶🥩我地主要都係食呢款牛肉🔸其他配料基本配料都有齊,連米血糕都有,仲有我好中意嘅魚雲,另外連海鮮都有😉另外比較有特色嘅係黃金地瓜條,有四款調味粉可以好似shake shake薯條咁食🍟🔸飲品除咗一般嘅飲品,仲有自家製台式冷泡茶飲品食完火鍋仲有雪糕選,記得留肚食啦,連新口味都有🍦🐻總結餐廳的選擇種類非常多,湯底又好食😋💛好味指數:4.6/5💛💜回頭指數:4.5/5💜📍馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 (旺角)旺角彌敦道628號瓊華中心11樓

✅台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐
🔸藥膳姬松茸雞肉&藥膳椰子雞
🔸肉類
🔸其他配料
🔸飲品
除咗一般嘅飲品,仲有自家製台式冷泡茶飲品
食完火鍋仲有雪糕選,記得留肚食啦,連新口味都有🍦

🐻總結
餐廳的選擇種類非常多,湯底又好食😋

💛好味指數:4.6/5💛
💜回頭指數:4.5/5💜

📍馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 (旺角)
旺角彌敦道628號瓊華中心11樓
2024-07-09 294 浏览
同家企人二訪呢間無限時火鍋店,因為大家收工時間唔同,又唔想老人家等咁耐, 所以去無限時就最適合當日5:30 就到左先黎個芫茜鍋, 勁足料食材方便 ,蝦真係冇得輸, 好有鮮味其他食材就正常!另外芋頭丸都十分推介👍🏻

當日5:30 就到左
先黎個芫茜鍋, 勁足料
食材方便 ,蝦真係冇得輸, 好有鮮味
其他食材就正常!另外芋頭丸都十分推介👍🏻
2024-07-02 415 浏览
依間餐廳主打無限時任食,唔洗未食完就趕住走嘅感覺非常好。餐廳有多款湯底可以選擇,今次就揀左養生湯底-藥膳花膠雞刷刷鍋。湯底嘅雞件都唔馬虎,件數多之餘仲好滑溜溜🤪🤪🤪地瓜條可以加入4款shake shake粉嚟shake,有蕃茄味、紫菜味、麻辣味同埋甘梅粉,一路食一路等湯滾👍🏻👍🏻🐮Prime Grade 美國安格斯牛肉肉同脂肪嘅比例平均,肉色都好靚,口感正🤣🐷西班牙無激素豬肉片脂肪較少但肉味濃郁,食落都好爽口😋😋海鮮嘅選擇都比其他餐廳多,貝類魚類蝦類都應有俱全,款款都幾新鮮又好爽口👍🏻👍🏻自家制嘅丸類亦都好彈牙,一啖一粒又夠真材實料😄😄好少見嘅蕃薯苗都有,好幼嫩,浸埋啲湯汁更加索味😝😝同一般嘅放題店,依度嘅樽裝茶較為特別。喺原本嘅茶底加入生果汁,令平平無奇嘅茶飲增添新鮮感😙😙
🐮Prime Grade 美國安格斯牛肉
肉同脂肪嘅比例平均,肉色都好靚,口感正🤣
🐷西班牙無激素豬肉片
脂肪較少但肉味濃郁,食落都好爽口😋😋
自家制嘅丸類亦都好彈牙,一啖一粒又夠真材實料😄😄
好少見嘅蕃薯苗都有,好幼嫩,浸埋啲湯汁更加索味😝😝