2020-09-18
之前係天后食過既馬祖又開多間係銅鑼灣啦! 銅鑼灣分店係正vpoint樓下, 而且店內燈光同裝潢色調明亮, 加上一邊落地玻璃, 仲有2人同4人卡位, 座位設計寬敞左, 整個空間感更大更舒適。11點後有全日一人餐, 包括小食, 主菜同飲品。 如果想散叫都可以, 另外有個晚餐menu既, 見佢小食多款又幾吸引, 就一於叫一人餐化算d藥膳上湯濃汁手作牛丸牛丸咬落好有質感有咬口, 叫得濃汁牛丸果然咬爆個下有汁必出黎, 正!鹽酥墨魚春卷墨魚春卷面頭脆身內裡彈牙, 鹽酥加上少少辣粉, 香口又惹味。藥膳麻油雞飯 $96未食已經聞到超勁麻油香, 呷一口湯, 除左麻油味外仲有藥膳味既後勁, 而且不失清甜, 唔會因為麻油而令湯變得油膩, 當湯飯咁食好正~ 雞件份量多, 而且件件都好好肉地, 好足料!香辣養生湯農場雞米線 $96食親粉麵都要加辣既我, 揀左香辣養生湯, 一次過滿足兩個願望可以見到養生湯底藥材配料, 紅棗圓肉杞子齊哂, 仲有木耳添, 湯底夠哂濃味! 中辣對我黎講岩岩好, 辣汁又香又有辣勁。另外幾中意食完成個米線都唔覺口渴, 全無味精感, 真係幾健康!無糖茉莉花茶 $2 依度既自家特飲好抵飲, 好
藥膳上湯濃汁手作牛丸
鹽酥墨魚春卷
藥膳麻油雞飯 $96
香辣養生湯農場雞米線 $96
無糖茉莉花茶 $2
依度既自家特飲好抵飲, 好似茉莉花茶, 柑桔檸檬特飲依D比較健康既飲品咁, 熱既唔洗加錢, 凍既都係加2蚊! 茉莉花茶清香就算冇糖都唔會好淡口, 我中意!